-
Συμφωνώ απόλυτα με τον Xenos. Βγήκα και εγώ μετά από 10 ημέρες στο 6Σ.Π στην Κόρινθο όπου είμαι στον 6ο λόχο που για τους περισσότερους είναι ο χειρότερος. Οι εντυπώσεις μου από τον στρατό είναι οι χειρότερες. Οι ανώτεροι είναι όλοι κομπλεξικοί ενώ τα λουτρά, οι τουαλέτες κλπ είναι τραγικά βρώμικα. Οι πρώτες ημέρες ήταν δύσκολες όταν ακούς τον 20χρονο λοχία να σε αποκαλεί κωλόπαιδο επειδή δεν χτυπάς καλά ντακούνι στο βήμα!
Μετά τις πρώτες 10 ημέρες έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ο στρατός δεν έχει τίποτα να σου προσφέρει σαν άνθρωπο. Το μόνο που μάθαμε 10 μέρες είναι να στρώνουμε το κρεβάτι, να κάνουμε βήμα, να χτυπάμε προσοχές και να κάνουμε τους μαλάκες. Παρόλα αυτά ελπίζω σε καλύτερες ημέρες.Xenos σε ποιο λόχο είσαι???
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
xenos καλα ρε συ εμεις που πηγαμε στρατο νομιζεις στην Ελβετια?Ψιλοκρυο νερο λεει στα ντους....εμας μας πηγαινανε ανα λοχους για πλυσιμο και ζεστο νερο ειχαν οι 40-50 πρωτοι απο τους 600....οι αλλοι απλα χαιρονουσαν που θα πλυθουν εστω και με παγακια!
Τρίπολη το 2001... Έχω πήξει, νιώθω καταβρώμικος και λέω στη ζούλα να μην εμφανιστώ για βραδυνό και να πάω για ένα (έστω κρύο) ντους. Έτσι γίνεται, συνεννοούμε και με τον λοχία μου που ήταν και συγχωριανός κατά τύχη και πάω στα μπάνια. Μπαίνω μέσα, μπούζι! Δε μαμιέται, θα κάνω υπομονή και θα το αντέξω. Οποτε ξαφνικά γίνεται το θαύμα και για κάποιο άγνωστο λόγο αρχίζει να βγάζει καυτό!!! Περιττό να σας πω οτι δεν βγήκα από κει μέσα πριν γυρίσουν οι πρώτοι από το φαγητό.
Τελικά εκεί μέσα μαθαίνεις να εκτιμάς τα πιο απλά...
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
είμαι στον 6ο λόχο που για τους περισσότερους είναι ο χειρότερος.Eμπλοκη στο αριστερο, ε?
Xenos σε ποιο λόχο είσαι???
αριστερο...........3ος! ( )
-
@ υπηρετούντες
Κάθε χρόνο είναι και καλύτερα όσον αφορά τις υποδομές αλλά χειρότερα όσον αφορά την κούραση.
Για όσους είναι ακόμα στα ΚΕΝ να θυμίσω ότι υπάρχουν και τάγματα ανεπιθυμήτων που τα πράγματα είναι ακόμα πιο άσχημα όμως μην μιλάτε καθόλου γιατί αν ρωτήσετε τον μπαμπά σας για τις τότε συνθήκες (ακόμα και το 1980+) θα μείνετε κόκκαλο.
@ xenos
Στο στρατό πήγα στα 30! (1999 περίοδος Οτσαλάν...) Στα ΛΥΒ είχα ένα λοχία ηλικίας 18 ετών που μου έπριξε το συκώτι καθώς δεν του άρεσα γιατί δεν μπορούσε να με καταλάβει (χρησιμοποιούσα και άγνωστες λέξεις ο λόγιος μην @@@ω). Η καλύτερη λύση?? Είχα πάρει μαζί μου 20 επιστημονικές δημοσιεύσεις. Μέσα στην όλη τρέλα διαβάζοντας τις τρέλες άλλων κατάφερνα να δημιουργήσω ένα κουκούλι στο οποίο δεν έμπαινε κανείς μέσα. όσο και να σου φαίνεται παράξενο για εμένα δούλεψε και περιέργως πως ακόμα και οι λεγόμενοι παλαιοί το συγκεκριμένο κουκούλι το σεβάστηκαν.
Το καλύτερο είναι ότι όταν έφυγα από την μονάδα στη Σάμο ήρθαν να με χαιρετήσουν άπαντες οι λοχαγοί, υπολοχαγοί και λοιποί αξιωματικοί (μόνιμοι) καθώς ήταν οι μόνοι με τους οποίους μπορούσες να έχεις μία κουβέντα ολίγο πιο πολύπλοκη από το αν ο Ελευθερόπουλος είναι καλύτερος από τον Βάντσικ και αν ο Νικολαϊδης είναι καλύτερος από το Τζιοβάνι.....
-
Φιλος μου παρουσιαζεται στο Ναυτικο κατα τα τελη του μηνα.Το θεμα ειναι οτι για να φτασει να παροσυσιαστει εκει περασε σχεδον απο ολα τα σωματα.Το πρωτο χαρτι του ειχε ερθει για τα Τεθωρακισμενα.Δεν του αρεσε και εβαλε βυσμα για να αλλαξει.Με τα πολλα,ερχεται μετα απο κανα μηνα χαρτι που του λεει να παρουσιαστει στο πεζικο.Αλλα ξαναβαζει βυσμα γιατι ηθελε Ναυτικο,και μετα απο μια βδομαδα ερχεται το πολυποθητο χαρτι του Πολεμικου Ναυτικου.
Δεν εχω ρωτησει ποσο μεγαλο βυσμα εχει αλλα φανταζομαι απο τις τοσες αλλαγες......
'Αν εχεις βυσμα διαβαινε,αν εχεις κ@λο σκυψε,
και αν δεν εχεις τιποτα απ'τα 2,την τελαμονα σκισε'
(ενα παλιο ρητο) -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
είμαι στον 6ο λόχο που για τους περισσότερους είναι ο χειρότερος.
Eμπλοκη στο αριστερο, ε?
Χαχα, ναι! Μόνο σε εμάς το κάνουν αυτό?? Το σπαστικό είναι ότι οι περισσότεροι 18χρονοι πορώνονται με αυτά και θέλουν να φωνάζουμε συνεχώς!
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
είμαι στον 6ο λόχο που για τους περισσότερους είναι ο χειρότερος.
Eμπλοκη στο αριστερο, ε?
Χαχα, ναι! Μόνο σε εμάς το κάνουν αυτό??
ναι!
Το σπαστικό είναι ότι οι περισσότεροι 18χρονοι πορώνονται με αυτά και θέλουν να φωνάζουμε συνεχώς!
Αλλοι για να φανουν, αλλοι για να το παιξουν καπως...
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
@ xenos
Το καλύτερο είναι ότι όταν έφυγα από την μονάδα στη Σάμο ήρθαν να με χαιρετήσουν άπαντες οι λοχαγοί, υπολοχαγοί και λοιποί αξιωματικοί (μόνιμοι) καθώς ήταν οι μόνοι με τους οποίους μπορούσες να έχεις μία κουβέντα ολίγο πιο πολύπλοκη από το αν ο Ελευθερόπουλος είναι καλύτερος από τον Βάντσικ και αν ο Νικολαϊδης είναι καλύτερος από το Τζιοβάνι.....
Εναν τον χαρακτηρισα απαρατηρητο και δεν ηξερε τι ηταν.
-
ειδοποιω οτι καλουν για τα μεσα οκτωβρη 'παλιους' για εκπαιδευσεις και δε συμαζευεται..
μη σας ερθει νταμπλας...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ειδοποιω οτι καλουν για τα μεσα οκτωβρη 'παλιους' για εκπαιδευσεις και δε συμαζευεται..μη σας ερθει νταμπλας...
και όσους έχουν 'ασπρο' απολυτήριο;
γυναίκααααα πού είναι η παραλλαγή μου;
-
ειδοποιω οτι καλουν για τα μεσα οκτωβρη 'παλιους' για εκπαιδευσεις και δε συμαζευεται..μη σας ερθει νταμπλας...
Δε με χαλάει καθόλου! Μια βδομάδα διακοπές!
-
Ρε γμτ εχω ασπρο απολυτηριο εδψ και κατι χρονια!
-
Ρε γμτ εχω ασπρο απολυτηριο εδψ και κατι χρονια!Ού παλιοντακότα.
Me too...
-
τυχεροι...
-
νταξ ρε συ Μαιο του 2001 απολυθηκα...δεν ξερω γιατι ηρθε τοσο γρηγορα!
-
Γαμώτο μου ήρθε και μένα το λευκό χαρτί.... Φτου να πάρει μία εβδομάδα διακοπές στα νησιά χαμένη.....
Ο Στρατός όταν φύγεις εκτιμάς το πόσο ωραία ήταν μέσα..... Εντάξει δεν γίνεσαι και ΕΜΘ αλλά μία μικρή εκπαίδευση στο M16 και καμιά βολή δεν θα με πείραζε. Για πυρ και κίνηση δεν το βλέπω ή για ναρκοθέτηση καθόσον η μετακίνηση δίσκου δεν τα επιτρέπει κάτι τέτοια.......
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Εναν τον χαρακτηρισα απαρατηρητο και δεν ηξερε τι ηταν.
Εγώ χωρίς να το θέλω χρησιμοποίησα την λέξη αρωγή σε μία κουβέντα και ένας συνάδελφος με ρώτησε τι είναι αυτό....
Το παιδί ήταν Πομάκος αλλά χρυσή καρδιά και πολύ πιο Έλληνας από πολλούς Χ.Ο.
Θα πας YEA???
-
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) ανακοίνωσε ότι λόγω των εθνικών εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου 2007, ακυρώνονται όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες μετεκπαίδευσης εφεδρείας, που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν από 2 έως 20 Σεπτεμβρίου 2007.
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=2478&Itemid=47
-
Ρε γμτ εχω ασπρο απολυτηριο εδψ και κατι χρονια!Τελικά εσύ έχεις βαλθεί να μας ψαρώνεις συνεχώς.
-
Εσενα μονο να σε μουμιοποιεισω μπορώ!
Περί Θητείας [#2]