-
Μπα βαλανε νετ στα ιαματικα λουτρα για τους γερους?
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
ο ΕΣ δεν εχει καμια διαφορα απο τη κοινωνια μας...οι μαπες και τα τουβλα που υπαρχουν εκει μεσα κυκλοφορουν αναμεσα μας απλως φορανε πολιτικα και υπαρχουν και γυναικες...ειτε εφεδροι ειτε μονιμοι...
Ε όχι δα...Μιλώντας για αξιωματικούς έχεις ποτέ καθήσει με 10, 20, 30 υποστρατήγους και αντιστρατήγους να κουβεντιάσεις έτσι περί ανέμων και υδάτων ένα βράδυ? (εγώ το έχω κάνει άπειρες φορές)...Θες να μου πεις ότι το βράδυ που προανέφερα είναι το ίδιο με βράδυα που περνάω με συνομηλίκους τους μηχανικούς, γιατρούς, επιχειρηματίες, δικηγόρους, δημόσιους υπαλλήλους? Δεν έχουν ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση...
Αυτό που δέχομαι είναι ότι οι σημερινοί αξιωματικοί έχουν βελτιωθεί σημαντικά αλλά δεν μπορείς να είσαι αξιωματικός και να κάνεις καριέρα αν δεν έχεις εκπαιδευτεί γερά σε αυτό που κοινώς ονομάζεται χαζομάρα : ο στρατός έχει ανάγκη την έλλειψη φαντασίας (και δη σε χαμηλά κλιμάκια μέχρι συνταγματάρχες τουλάχιστον) και τη βλακεία και εκπαιδεύει τα στελέχη του συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση...(οι πιθανές εξαιρέσεις είναι ελάχιστες και φυσικά είναι εκεί για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα)...λοιπον σε αυτο το φορουμ οποτε πω κατι αιρετικο καποιος θα πει το αντιθετο και θα πεσει στη περιπτωση...(εγω ειμαι η περιπτωση! )
τυχαινει η οικογενεια μου να χει απολα τα επαγγελματα αιχμης (τα λεγομενα κυριλε) και αρκετους αξιωματικους που υπηρετησαν σε ψηλα κλιμακια...ευτυχως η δυστυχως ακομα και οι υπηρετησαντες στα σογια μου δε κανανε θητεια γραφειων..
το συμπερασμα μου ειναι οτι οσο μαπες ειναι οι δικηγοροι του αρειου και οι γιατροι του ωνασειου αλλο τοσο μαπες ειναι και οι ταξιαρχοι, πλοιαρχοι κτλο κτλ....
αμα την εχεις τη βλακεια στο αιμα σου κουτσαν την εχεις....δε φταιει το χακι!
ξέρ
Απλά διαφωνώ, ξερω ότι δεν πρόκειταi να σε πείσω ούτε εσύ εμένα : το δείγμα μου με τους αξιωματικούς ανέρχεται σε 100δες (δεν έχει καμία υπερβολή το νούμερο) γνωριμίες και φιλίες με ταξιάρχους, υποστρατήγους και αντιστρατήγους (αμφιβάλλω αν είχα γνωρίσει ποτέ μου συνταγματάρχη πριν γίνω 20 χρονών)... 30 χρόνια στου Παπάγου με πατέρα αξιωματικό θεωρώ ότι έχω δει όλο το δυναμικό των αξιωματικών που ηγήθηκαν του ελληνικού στρατού μέχρι τις αρχές τις δεκαετίας του 80...Oι άνθρωποι είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, τα διανοητικά τους όρια είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού από 15 χρόνο έφηβο και η μόρφωσή τους αστεία για τόσο 'βαριές' θέσεις που υπηρετούσαν...Δεν μπορώ να τους συγκρίνω με καμία άλλη 'κοινωνική ομάδα'...+1 στην κοκκινη σκιαση
οχι οτι τους συμπαθω (παρολο που και μενα η σχεση ειναι στενα οικογενειακη ) αλλα θεωρω οτι το επιπεδο τους ειναι αναλογο των υπολοιποων κοινωνικων ομαδων...
ριξτε μια ματια σε χωρες οπου οι αξιωματικοι εχουν σαφως ανωτερο επιπεδο απο τις αλλες ομαδες....ορισμενα πραγματα αφηνονται ετσι για καποιους λογους...
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ναι ρε κουλ-αδη...αλλα εσυ την εχεις στο ιαμα σου λιγο παραπανω!
Να σου δώσει λίγο από αυτό το 'ίαμα' μπας και γίνεις καλά.
οποτε θες ρατ...
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
οι μόνοι σοβαροί σε αυτόν το κόσμο είναι οι μηχανικοί_πολυτεχνίτες και ορισμένοι γιατροί που δεν τους την έχει βαρέσει ακόμα.
Καλά, σημαντικό ποσοστό των αγαπητών μηχανικών είναι ξενέρωτοι, για να μην πω nerd.
Οι σοβαροί είναι αυτοί που δεν έγιναν κάτι και νόμισαν ότι έπιασαν τον παπά απ' τα τέτοια. Αυτοί που είναι κάτι για πάρτη τους και όχι για να το παίζουν high στην κοινωνία. Και τέτοιους έχει αρκετούς και στρατιωτικούς. -
Αυριο παρουσιαζεται φιλαρακι μου στο Ναυπλιο.στο μηχανικο
Τι λεει εκει ρε παιδια?Χαλαρα δεν ειναι? -
Πλεον παντου χαλαρα ειναι!
-
Φίλοι μου δεν μπορώ να μιλήσω για το σύνολο του στρατεύματος αλλά απλά να πω μερικές αλήθειες. Σίγουρα και ο στρατός είναι κομμάτι της κοινωνίας μας και είναι φυσικό να περιέχει κάθε καρυδιάς καρύδι και κάθε είδους ανθρώπους. Επίσης γεγονός είναι ότι από τότε του θυμάμαι τον εαυτό μου και μέχρι σήμερα είναι ένας καλός τρόπος να εξυπηρετούνται οι πελατειακές σχέσεις που διατηρούν οι πολιτικοί μας με τους ψηφοφόρους τους! Επίσης γεγονός είναι ότι δεν υπάρχουν αδιάβλητοι και αντικειμενικοί τρόποι να αξιολογούνται οι μόνιμοι ώστε να υπάρχει σωστή αποτύπωση των ικανοτήτων τους αλλά ούτε και σχέση με το ποιος είσαι και τι μπορείς να κάνεις με την εξέλιξη σου βαθμολογικά! Έτσι ο κάθε ένας μας όταν τα χρόνια υπηρεσίας του το επιβάλουν αναλαμβάνει καθήκοντα και έχει ο θεός! Τελικά όπως και η διαφύλαξη της εφαρμογής του συντάγματος έτσι και η λειτουργία του στρατεύματος (θαρώ και σε όλο τον δημόσιο τομέα) επαφίεται στην φιλοπατρία των Ελλήνων!!! Θέλω να ελπίζω ότι σιγά σιγά με την πρόσληψη νέων ποιο καταρτισμένων στελεχών και στην σταδιακή απομάκρυνση των παλαιοτέρων που όχι μόνο είχαν λιγότερες γνώσεις αλλά είχαν γαλουχηθεί και σε εποχές λιγότερο δημοκρατικές που τους είχε δώσει διαφορετική νοοτροπία και συμπεριφορά.
Τίποτε δεν είναι μαύρο ή άσπρο παιδιά.
Συγνώμη για το μακροσκελές ποστ. -
Καπου εδω τελειωνει ο ελευθερος χρονος μου, μιας και αυριο αναχωρω σιγα σιγα...
Ευχομαι σε ολους καλο καλοκαιρι και σε μενα καλα ξεμπερδεματα!
-
Καλές διακοπές
-
Καλός φανταρος Ξενε
-
Μη μασάς,καλός φαντάρος.
-
xenos καλός φαντάρος. Λίγο είναι θα περάσει.
-
Ευχαριστω πολυ......
-
Που πας βρε συ; (πάντως καλός φαντάρος!)
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Τρομερη αδυναμία το να μην υπάρχουν ενοπλοι φυλακες (με γεματες γεμιστηρες) στα στρατόπεδα.
Κι αυτό σηκώνει συζήτηση Αντρέα... Αν υπήρχαν ένοπλοι φρουροί και άνοιγαν πυρ θα γινόταν της κολάσεως με τόσο κόσμο (νεοσύλλεκτοι και πολίτες). Ο τύπος υποτίθεται οτι κρατούσε στα χέρια του και μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα...
Το ζήτημα βασικά δεν είναι αν θα υπάρχουν ένοπλοι φρουροί ή όχι (στα περισσότερα στρατόπεδα ο σκοπός στην πύλη τουλάχιστον, έχει κουμπωμένη γεμάτη γεμιστήρα) αλλά σε ποιες περιπτώσεις θα οπλίζουν και θα πυροβολούν.
Θυμάμαι έναν ανεκδιήγητο αξιωματικό στην επιθεώρηση φρουράς να μας λέει 'αν πλησιάσει κάποιος στην σκοπιά σας θα του κάνετε αναγνώριση, αν δεν ανταποκριθεί θα φωνάξετε αλτ αλλιώς πυροβολώ, αν συνεχίσει να έρχεται προς το μέρος σας θα σκίσετε την τελαμώνα, θα κουμπώσετε τη γεμιστήρα θα οπλίσετε και θα ξαναφωνάξετε αλτ αλλιώς πυροβολώ, αν συνεχίσει να έρχεται προς το μέρος σας θα οπλίσετε και θα πυροβολήσετε στον αέρα και αν πάλι συνεχίσει θα του ρίξετε αλλά σε μη ζωτικά όργανα'
Προφανώς ο αξιωματικός αυτός κατέστρωσε αυτό το πανέξυπνο σχέδιο βλέποντας ταινίες με ζόμπι...
Και εκτός αυτού ποιοι να είναι οι ένοπλοι licensed-to-kill φρουροί, οι εκπαιδευμένοι μονιμάδες που εσύ ο ίδιος έβγαζες εν πολλοίς ανεπαρκείς; (χωρίς να διαφωνώ και ιδιαίτερα μ'αυτή σου την άποψη) Οι ανεκπαίδευτοι κληρωτοί;
Βάλε πόσους νεκρούς θα είχαμε κάθε χρόνο από 'υπερβάλοντα ζήλο'...Θα μου πεις, στρατός είναι, όχι η κατασκήνωση Τσαφ-Τσουφ... Και σε μένα δεν αρέσει η εικόνα ενός ενόπλου που μπαίνει σε ένα στρατόπεδο, πυροβολάει όποιον να'ναι και σηκώνεται και φεύγει κύριος, απλά δεν ξέρω τι να προτιμήσω...
Ε τροτε θα πρεπει να αλλάξει κατι ρε Χρηστο,και να βρεθούνε ατομα που να μπορούν να επωμιστούν αυτο το εργο.
Δυναμικο υπάρχει αφθονο στο στρατο,ας κατσει καποιος να τους αξιολογήσει (οχι να προσλαβει καινούριους,με το υπαρχον δυναμικο) και να τους δωσει οπλα.
Στρατος ειναι ρε φιλε,και μεσα στο ίδιο μας το στρατοπεδο αν ερχεται ο οποιοσδηποτε και μας σκοτωνει,τοτε δεν είμαστε ούτε καν προσκοπάκια.
Εαν δηλαδη θελήσουν αυριο δυο-τρεις ενοπλοι να μπουν και να σκοτωσουν ολόκληρο στρατοπεδο,ποιός θα τους σταματησει;Κανενας;(τους μονιμαδες ΔΕΝ τους εβγαλα ΟΛΟΥΣ ως ανεπαρκής,αλλα το 99% αυτων που ετυχε εγω να γνωρισω.Πιστευω οτι υπάρχουν πολλοι πολύ καλύτεροι οι οποίοι υπηρετούνε σε αλλες μοναδες και σωματα)
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εαν δηλαδη θελήσουν αυριο δυο-τρεις ενοπλοι να μπουν και να σκοτωσουν ολόκληρο στρατοπεδο,ποιός θα τους σταματησει;Κανενας;Χωρίς διάθεση ειρωνείας, στα 3 στρατόπεδα που υπηρέτησα η απάντηση είναι κατηγορηματικά ναι. Βέβαια θα σωθούν πολλοί καθώς θα τρέχουν ξεβράκωτοι να ξεφύγουν αλλά κάπως έτσι έχει η κατάσταση.
Δεν υπάρχει ούτε η εκπαίδευση για να αντιμετωπίσει ένας στρατεύσιμος οπλισμένο και αποφασισμένο εισβολέα, ούτε υλικά μέσα (μόνο ο σκοπός πύλης έχει πυρομαχικά και αυτό σε περίπτωση που λειτουργεί το όπλο του), αλλά ούτε και το ηθικό για κάτι τέτοιο.
-
Ανεκδιήγητος δεν ήταν ο μονιμάς που γνώρισες αλλά οι διαταγές που καθορίζουν πότε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις κάνεις χρήση του όπλου!!! Ουσιαστικά είσαι άοπλος. Άσε που αν χρειαστεί πολύ λίγοι θα ενεργήσουν σωστά. Κάποτε πρέπει να καταλάβουν οι πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και οι κίνδυνοι είναι διαφορετικοί. Δεν είναι δυνατόν με το παρόν σύστημα φύλαξης και με υπάρχουσες διαταγές τραγέλαφους να φυλαχτούν τα στρατόπεδα μας.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Ανεκδιήγητος δεν ήταν ο μονιμάς που γνώρισες αλλά οι διαταγές που καθορίζουν πότε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις κάνεις χρήση του όπλου!!! Ουσιαστικά είσαι άοπλος. Άσε που αν χρειαστεί πολύ λίγοι θα ενεργήσουν σωστά. Κάποτε πρέπει να καταλάβουν οι πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και οι κίνδυνοι είναι διαφορετικοί. Δεν είναι δυνατόν με το παρόν σύστημα φύλαξης και με υπάρχουσες διαταγές τραγέλαφους να φυλαχτούν τα στρατόπεδα μας.Εχεις δίκιο, μόνο που τον συγκεκριμένο τον χαρακτήριζα ανεκδιήγητο γιατί οταν μας τα έλεγε τα πίστευε κιόλας. Υπήρξαν και αξιωματικοί που κάνοντας αυτή τη στερεότυπη ενημέρωση στην επιθεώρηση φρουράς είχαν μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση. Και δεν εννοώ φυσικά κάτι του στυλ 'χτυπάτε στο ψαχνό' αλλά περισσότερο κάτι σε 'κοιτάξτε να κάνετε ευσυνείδητα την υπηρεσία σας και ο Θεός βοηθός'...
-
Εγώ δεν μπορώ να αλλάξω τις διαταγές και πάντα προσπαθώ να εξηγήσω στη φρουρά τι και πως μπορεί να αντιδράσει. Επίσης ξέρουν ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να με έχουν συμπαραστάτη μέσω του ασυρμάτου αλλά και επί τόπου εντός λίγης ώρας. Στην εσχάτη των περιπτώσεων υπάρχει μια ρύση (τουλάχιστον εδώ στην Κρήτη το λέμε) καλιά (καλύτερα δηλαδή !!! ) είναι η μάνα του φονιά παρά του σκοτωμένου.
-
Πάντως,στο στρατόπεδο που είχα υπηρετήσει,υπήρχε για κανενα εξαμηνο σχεδον η εξης κατασταση:
Ολοι οι σκοποί φυλάγαμε με όπλα γεματα (όχι στη θαλάμη,αλλα γεμιστηρα ανοιχτο στη θεση του) και με καθημερινες εντολές των αρχιφυλάκων για να πυροβολήσουμε οποιονδηποτε αντιλαμβανομασταν εντος του στρατοπέδου και δεν σταματούσε ή φαινόταν οτι είναι ανθρωπος που δεν ανηκε σε αυτο.
'Χτυπάτε,και η ευθύνη δικια μου'.
Καθημερινα αυτο μας λέγανε στην αναφορα φρουρας.Ατυχημα δεν ειχαμε κανενα (οχι οτι αυτο σημαίνει οτι δεν θα μπορούσε να συμβει και αλλου) αλλα και δεν ειχαμε και κανεναν ανισόρροπο ενοπλο ανθρωπο.
Ακομα και σε περπτωσεις που δωθηκε συναγερμος και κινητοποιήθηκε ολόκληρη η φρουρα για να συλλάβει κάποιον που δεν σταματησε (σκαστος που γυρισε στις τεσσερις πηδωνας την μαντρα) δεν εγινε καποιο κακο.
Δηλαδη,υπάρχουν ανθρωποι στο στρατευμα που είναι ικανοι να φερουν όπλα και να προστατευσουν ενα στρατοπεδο αποτελεσματικα.Αλλα πρεπει να εντοπιστουν και να αναλάβουν αυτο το ρολο
Περί Θητείας [#2]