-
μαλιστα...βγαλαμε και συμπερασματα γυρω απο το αξιομαχο των στρατιωτικων...
-
Ειδες τι δύσκολο;
Που υπηρετησες εσυ;
-
ψαρουκλες
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
μαλιστα...βγαλαμε και συμπερασματα γυρω απο το αξιομαχο των στρατιωτικων...Κοίταξε, όταν σε πολλές περιπτώσεις βλέπεις ανθρώπους που δε μπορούν να σκεφτούν ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ για πράγματα απλούστατα, πως μετά θα είχες εμπιστοσύνη για τα σύνθετα;
Δηλαδή ρε παιδιά ΠΟΣΟ γίδι πρέπει να είσαι για να πας να μ@μήσεις και να σέρνεις ακολουθία από πίσω;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Κοίταξε, όταν σε πολλές περιπτώσεις βλέπεις ανθρώπους που δε μπορούν να σκεφτούν ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ για πράγματα απλούστατα, πως μετά θα είχες εμπιστοσύνη για τα σύνθετα;
Δηλαδή ρε παιδιά ΠΟΣΟ γίδι πρέπει να είσαι για να πας να μ@μήσεις και να σέρνεις ακολουθία από πίσω;
To τι μαλακια μπορει να κανει ενας στρατιωτικος στην 'εξω' ζωη του, με αφηνει λιγακι αδιαφορο... και δεν αποτελει κριτηριο για τις γνωσεις του επι του αντικειμενου του η την δυνατοτητα του να ηγηθει οταν χρειαστει.
Οι γενικευσεις προσωπικα δεν με εκφραζουν...
-
Α, συμφωνώ απολύτως σχετικά με τις γενικεύσεις, εγώ αναφερόμουν μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Δε με ενδιαφέρει αν κάποιος έχει ορισμένες προτιμήσεις, χέστηκα αν είναι κτηνοβάτης, ομοφυλόφυλος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, οτιδήποτε! Στην προκειμένη περίπτωση όμως το περιστατικό καταδεικνύει μια τεράστια επίδειξη ΒΛΑΚΕΙΑΣ από κάποιον. Ε, όπως και να το κάνουμε αποκλείεται στον πόλεμο να 'γυρίσει διακόπτη' και να γίνει ξεφτέρι
-
μαλιστα...βγαλαμε και συμπερασματα γυρω απο το αξιομαχο των στρατιωτικων...Κάποιοι έκαναν κανονική θητεία όχι περαντζάδα...
Και είδαν πως αντιδρούν κάποιοι άνθρωποι στα 'δύσκολα'...
-
Την δευτέρα παρουσιάζομαι στο Μάλεμε Κρήτης και έχω μια απορία: στο χαρτί που συμπλήρωσα για τη διακοπή της αναβολής, στο θρήσκευμα έβαλα 'ΑΝΕΥ'.
Λέτε να έχω κανένα πρόβλημα με κανα στραβόξυλο ή δεν τους νοιάζει?
Επίσης γίνονται ακόμα υποχρεωτικοί εκκλησιασμοί στο στρατό και αν ναί μπορώ να τους αποφύγω?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Την δευτέρα παρουσιάζομαι στο Μάλεμε Κρήτης και έχω μια απορία: στο χαρτί που συμπλήρωσα για τη διακοπή της αναβολής, στο θρήσκευμα έβαλα 'ΑΝΕΥ'.Λέτε να έχω κανένα πρόβλημα με κανα στραβόξυλο ή δεν τους νοιάζει?
Επίσης γίνονται ακόμα υποχρεωτικοί εκκλησιασμοί στο στρατό και αν ναί μπορώ να τους αποφύγω?
Μπορείς να τους αποφύγεις, αλλά θα σε μάθουν όλοι (ποιος θα κάνει την τάδε αγγαρεία;;; α... ποιος είναι αυτός που δεν πάει στην εκκλησία μωρέ;;; αυτός... οι υπόλοιποι γραμμή για εκκλησιασμό...) Και αυτό δεν είναι καλό... Γενικά φρόντισε να είσαι αόρατος...
-
192 ΚΣ
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Την δευτέρα παρουσιάζομαι στο Μάλεμε Κρήτης και έχω μια απορία: στο χαρτί που συμπλήρωσα για τη διακοπή της αναβολής, στο θρήσκευμα έβαλα 'ΑΝΕΥ'.Λέτε να έχω κανένα πρόβλημα με κανα στραβόξυλο ή δεν τους νοιάζει?
Κάποιος υπαξιωματικός στη βασική εκπαίδευση προσπάθησε να με 'πείσει' απλά να μπω μέσα σε εκκλησία...Τον κοίταξα λίγο στραβά και του είπα 'Αυτό να μην το ξανακάνεις σε μένα γιατί μπορεί να πονέσει'...Από τότε όταν υπήρχε εκκλησιασμός ο εν λόγω υπαξιωματικός έσπευδε να διακηρύξει σε όλους την περίπτωσή μου και να με 'υπερασπιστεί' βγάζοντας κάνα δεκάρικο περί ανεξιθρησκείας ....
Ούτε καν στον όρκο σήκωσα χέρι και φυσικά δεν ορκίστηκα - πρόφερα τίποτα...
Γενικώς εντυπωσιάστηκα από το πόσο ανεκτικοί ήταν απέναντί μου σε θέματα 'θρησκείας' σε σημείο να προσέχουν το παραμικρό και να μη μου δίνουν την παραμικρή αφορμή για να τους βρίσω...Ήταν προφανές βέβαια ότι ζητούσα ευκαιρία για να τα κάνω μπάχαλο αλλά ποτέ κανείς δεν μου έδωσε την παραμικρή αφορμή και σε διαβεβαιώ ήμουν ΠΟΛΥ προκλητικός...
Και σε κάποιους πιτσιρικάδες που δήλωναν άθεοι ποτέ δεν τους δημιούργησαν πρόβλημα, απλά κάτι μονιμάδες λέγαν κάτι περιπαιχτικές ειρωνείες της συμφοράς -
Καλα εσυ ισως να μπορουσες λογω σπουδων να υπερασπιστεις τον εαυτο σου, οι υποληποι απλα θα βγουν παραπονουμενοι την αλλη μερα στην αναφορα...
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
ψαρουκλεςΠες μας τη σειρά σου να ψαρώσουμε;
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Καλα εσυ ισως να μπορουσες λογω σπουδων να υπερασπιστεις τον εαυτο σου, οι υποληποι απλα θα βγουν παραπονουμενοι την αλλη μερα στην αναφορα...Και σε κάποιους πιτσιρικάδες που δήλωναν άθεοι ποτέ δεν τους δημιούργησαν πρόβλημα, απλά κάτι μονιμάδες λέγαν κάτι περιπαιχτικές ειρωνείες της συμφοράς
-
Δεν λεω για εκει που ησουνα εσυ....μαλλον δεν πηγες Στρατο ξηρας....εκει ειναι λιγο πιο βαρβατιλα τα πραγματα!
ΤαΖιε παλιοτερος απο εσενα ρε φιλε δνε γινετια να ειμαι αφου ο πατερας μου ηταν αγενητος οταν πηγες φανταρος!
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Κάποιοι έκαναν κανονική θητεία όχι περαντζάδα...
Αν αρχίσω να διηγούμαι κατορθωματα αξιωματικών και υπαξιωματικών,θα κλαίμε απο τα γελια.
Μιλάω για όσα εζησα στη δική μου μονάδα (μαχημότατη,η 'αιχμη του Δορατος' την αποκαλούσαν) με αξιωματικούς της δεκάρας.
Μπορει να ήταν διαφορετικά τα πραγματα αλλου,αλλα τουλάχιστον στη δική μου και στην διπλανη ακριβώς η οποία και αυτη ήταν θεωρητικά κορυφαία (δε μιλάω για ΣΕΜ και υλικού πολέμου και διαβιβαστες) η κατασταση ηταν τραγική
Δεν θα αναλύσω λεπτομερειες στο φόρουμ,όποιος και όταν συναντηθει μαζι μου,μπορούμε να κατσουμε να τα κουβεντιάσουμε.
Α,προυπόθεση ειναι,να μην υπηρετησε ώς 'μοδιστρα' για να καταλάβει τι λέμε. -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Κάποιοι έκαναν κανονική θητεία όχι περαντζάδα...
Ποιος εκανε περατζαδα? Τα βυσματα παντα θα υπαρχουν... αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μας... και που κολλαει αλλωστε στο 'με τι τρομακτικη ευκολια θα προβουμε σε γενικευσεις' Αλλωστε εδω εμεις κρινουμε τους αξιωματικους...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Α,προυπόθεση ειναι,να μην υπηρετησε ώς 'μοδιστρα' για να καταλάβει τι λέμε.
Αγαπητε... εγω περασα και απο ΠΝ και απο ΣΞ.... εχω μια πολυ καλη εικονα στο τι γινετε και στα 2 σωματα, και η δικη μου εμπειρια μου λεει πως υπαρχουν μαχιμοι αξιωματικοι-υπαξιωματικοι σε πολυ καλα ποσοστα.
Μακαρι μαλιστα την γνωση τους να την περνουσαν σε μεγαλυτερο ποσοστο και στον φανταρο...Κατα συνεπεια, προσωπικα τουλαχιστον δεν μπορω να χαντακωσω ενα σωμα ολοκληρο (ας μην ξεχναμε πως ειναι καθρεφτης της κοινωνιας μας) και ουτε να αρχιζω να 'σκοτωνω'. Δεν μπορω να μπω σε αυτη την λογικη... Ο 'καθωςπρεπισμος' και η 'ευθυνοφοβια' στον ΣΞ, ξερω να σου πω πως ειναι αρκετα ποιο εντονα και ισως δημιουργουν μια στρεβλη εικονα, παραυτα ομως δεν θα προεβαινα σε συμπερασματα περι του αξιομαχου.
-
Α,προυπόθεση ειναι,να μην υπηρετησε ώς 'μοδιστρα' για να καταλάβει τι λέμε.
Κατα συνεπεια, προσωπικα τουλαχιστον δεν μπορω να χαντακωσω ενα σωμα ολοκληρο (ας μην ξεχναμε πως ειναι καθρεφτης της κοινωνιας μας) και ουτε να αρχιζω να 'σκοτωνω'. Δεν μπορω να μπω σε αυτη την λογικη...
Αν οι αξιωματικοί είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας την πουτσίσ@με (από κοινωνία δεν ξέρω αλλά από αξιωματικούς ξέρω ΠΟΛΥ καλά )
-
ο ΕΣ δεν εχει καμια διαφορα απο τη κοινωνια μας...οι μαπες και τα τουβλα που υπαρχουν εκει μεσα κυκλοφορουν αναμεσα μας απλως φορανε πολιτικα και υπαρχουν και γυναικες...ειτε εφεδροι ειτε μονιμοι...
μη πηγαινουμε σε τετριμμενα του στυλ 'θεατρο κτλ κτλ' γιατι τοτε το μονο που μας χρειαζεται ειναι να δουμε τη ζωη μας λιγο αποστασιοποιημενα...
Περί Θητείας [#2]