-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
λουκετα αυριο(ποσα btw ?)1 για το όπλο
1 για το λουκάνικο
1 για τον φοριαμό
1 για τις αρβυλεςκαι 1 για τον πολιτικό σάκο που θα έχεις μαζί σου
-
Aπολελε8ηκα σημερα!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
... 1 για τον φοριαμό...Έχει ο φαντάρος δικό του φοριαμό;
Που, μάλιστα, κλειδώνει;
Ευρώπη γίναμε...
Ευρώπη.Edit
Καλός πολίτης, xtkz.
-
Ευχαριστω!
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Aπολελε8ηκα σημερα!Καλός πολίτης.
... 1 για τον φοριαμό...
Έχει ο φαντάρος δικό του φοριαμό;
Που, μάλιστα, κλειδώνει;
Ευρώπη γίναμε...
Ευρώπη.Από το 198* είχαμε ατομικό φοριαμό.
Στη μονάδα φυσικά. -
Καλος πολιτης......
(και στα δικα μας)
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Aπολελε8ηκα σημερα!Ετσι, τη μέρα που έμπαινες εσύ, έβγαινα εγώ.
Καλός πολίτης!
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Aπολελε8ηκα σημερα!Καλός πολίτης!
-
Σας ευχαριστω ολους!
8α ειμαι καλος πολιτης! Promise!
-
Καλος πολιτης κ απο εμενα....
Καλος φανταρος για μενα
3+1.....
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Aπολελε8ηκα σημερα!καως ηρθες στα ωραια..
φοριαμους παντως ακομα δεν εχουν ολοι στον σξ...
-
καλος πολιτης κ απο μενα
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Καλος πολιτης κ απο εμενα....Καλος φανταρος για μενα
3+1.....
Μια απο τα ιδια και απο μενα...
Πολλα χαιρετισματα σε ολο το φορουμ που θα κανω καιρο να ξαναδω και πλεον ενας ακομη μαχιμος θα σας προσεχει απο το ΣΕΜ της Σπαρτης... -
Ο χρήστης ethnikaras έγραψε:
Καλος φανταρος για μενα
3+1.....
Πολλα χαιρετισματα σε ολο το φορουμ που θα κανω καιρο να ξαναδω και πλεον ενας ακομη μαχιμος θα σας προσεχει απο το ΣΕΜ της Σπαρτης...Καλός φαντάρος!!!
-
Ρε λέμε η βαζελίνη στις αρβύλες είναι ότι χειρότερο!
Το παπιέ ντε ποπό στην παλινή τσέπη αφού έχεις βγάλει το χαρτόνι, είναι must, αλλιώς παίζει να τρέχεις σα τον Βέγγο καμια μέρα.
Τα μποξεράκια παίζει να σε πακετώσουν....μπορεί να συγκαείς, στο στρατό στ οκέντρο τουλάχιστον φορούσα σλιπάκια, τραγικό δε λέω αλλά τα μποξεράκια τα φοβήθηκα, και διακαιώθηκα...αρκετοί συγκάηκαν....θα μου πεις είσαι σίγουρος ότι τα μποξεράκια φταίγανε.....βοήθησαν αρκετά πάντως!
Για τα λουκέτα ψάξε να βρεις (για τα μεγάλα, γιατι για τα μικρά δεν παίζει) αυτά που είναι παράλληλο στο σώμα του λουκέτου το κεινουμενο μέρος και όχι 'πέταλο', τα τελευταία με 2 ξιφολόνχες ανοίγουν αμέσως!
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Aπολελε8ηκα σημερα!Καλός πολίτης ρε!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Υποθέτω ότι το συνάγεις από το γεγονός ότι υποστηρίζω με θέρμη το στρατιωτικό καθήκον αντί να κακαρίζω για τις 'άσχημες συνθήκες' στον ΕΣ.
Όχι , είμαι μηχανικός Η/Υ και μεγάλων συστημάτων σε κορυφαία εταιρεία του χώρου και έχω σπουδάσει μηχανολόγος. Υπηρέτησα επιτυχώς ως ΔΕΑ και ώς ένα βαθμό αντιλαμβάνομαι τις τακτικές.Δεν είχα όνειρο να μπω σε στρατιωτικές σχολές ( προλαβαίνω την σκέψη σου ) και εντελώς ενσυνείδητα επέλεξα να μην μπω σε αυτές παρ' όλο που βαθμολογικώς είχα την δυνατότητα.
Άλλο να υποστηρίζεις με θέρμη το στρατιωτικό καθήκον, και άλλο να λές με τέτοιο κυνησμό ότι οι φαντάροι είναι αναλώσιμοι, για ξανασκέψου το αλλά βάλε στο μυαλό σου στη θέση του παιδιού τον αδερφό σου ή τον γιο σου.......την ίδια αντιμετώπηση έχεις και πάλι? Το δύσκολο να υπηρετήσεις ως ΔΕΑ που είναι? Εγώ επέλεξα παρά κάποιες πιέσεις που δέχθηκα να ΜΗΝ υπηρετήσω ως ΔΕΑ....so what?
Ό,τι και να λέμε και ισχύει για οποιονδήποτε - από τον νεώτερο στρατιώτη έως τον αρχαιότερο ανώτατο Αξιωματικό - υπηρετεί , όλοι οι ένστολοι είναι αναλώσιμοι και μάλιστα εν γνώσει τους. Κρατούν όπλα , υποβάλλονται - θεωρητικά τουλάχιστον - σε ειδική εκπαίδευση , πρέπει να είναι έτοιμοι να διαθέσουν τη ζωή τους για την πατρίδα κτλ. Είναι αναλώσιμοι , άσχετα εάν είναι γιοί μας ή πατεράδες μας ή ανηψιοί μας. Προσωπικά μιλώντας περιμένω τους επόμενους μήνες τον ανηψιό μου και δύο εξαδέρφους μου να κληθούν. Τους είπα ότι σκέφτηκα και εγώ. Να προσπαθήσουν να φέρουν την ευθύνη τους είς πέρας στο ακέραιο - προκειμένου να μην μπορεί κανείς να τους ακουμπήσει - και να υπηρετήσουν με βάση τους κανονισμούς προκειμένου να κάνουν την ευκολότερη θητεία. Σε κάθε περίπτωση τους έχω ενημερώσει για την λογική της αναλωσιμότητος. Εδώ εμπλέκεται ο καλός Αξιωματικός που οφείλει να γνωρίζει ότι το πρώτο και κύριο μέλημά του είναι η καλή υγεία και ηθικό των αντρών του.
Τι εννοείς με το μπράβο; Η κακή νοοτροπία της πλειοψηφίας των Αξιωματικών και δη των ανωτάτων δεν ενοχοποιεί αυτόματα την Υπηρεσία.
Η κακή νοοτροπία σε τέτοια θέματα των αξιωματικών μου λέει πολλά, για την συμπεριφορά που θα έχουν αν κληθούν να πολεμήσουν, και μιας και είσουν δόκιμος για πες μου....πόσοι απο τα καραβάνια, είναι σε θέση να πολεμήσουν? Πραγματικά ελπίζω να μην με εκπλήξει η απάντηση σου.
Θα έλεγα ένα ποσοστό της τάξης του 30% ( μιλώ για ΣΞ )γνωρίζουν πως να ελέγξουν τα όπλα της διμοιρίας ή του λόχου που ελέγχουν. Οι υπόλοιποι δεν είναι σε θέση να φτιάξουν καν χαράκωμα έστω και εάν θεωρητικά έχουν τις γνώσεις , πολλώ δε μάλλον να εμπνεύσουν τους άνδρες τους που είναι το σημαντικότερο σε μία εμπλοκή επειδή πριν αρχίσεις να βάλεις πρέπει να έχεις αποφασίσει ότι δεν θα κρυφτείς αλλά θα εμπλακείς και άρα πιθανών να πεθάνεις. Παράδειγμα αδαούς : Διοικητής ΛΑΤΕΘ , που επανειλλημένως είχε παρακολουθήσει τις εκπαιδεύσεις μας , είχε πάρει και συγγράμματα σχετικά με το TOW ( προς τιμήν του ότι παρακολούθησει και πήρε τα συγγράμματα , αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι δεν τα είχε διαβάσει ποτέ ) , να αναφέρει σε Ταγματάρχη ελεγκτή νυχτερινής εκπαίδευσης ότι το βλήμα του TOW κοστίζει περί τα 80.000.000δρχ ( κοστίζει περί το 1/10 ) , ότι το εποχούμενο στοιχείο με την κατάλληλη εκπαίδευση μπορεί να βάλει ακόμα και με το τζιπ τουμπαρισμένο , ότι το TOW αντικαθιστά το ΠΑΟ σε πιθανότητα πυκνών βολών πυροβολικού κ.α. μπαρούφες.
Θεωρώ ότι ο στρατός είναι χωνευτήρι. Βρίσκεις μέσα τον οποιονδήποτε και οφείλεις να τον χειριστείς κατάλληλα. Όντας αντίθετος στις σημερινές ανάγκες περί ψυχολόγων κτλ δεν μπορώ παρά να παραδεχθώ από την άλλη μεριά πως υπάρχει ανικανότητα από το σύστημα να ελέγξει επαρκώς , να περιορίσει και ενδεχομένως να αποβάλλει - γιατί νοσοκομείο δεν είναι προκειμένου να θεραπεύσει - με τις αντίστοιχες συνέπειες για τους αποβληθέντες , τα άτομα εκείνα που δεν εξυπηρετούν το σκοπό του. Το να τους αφήνεις να αυτοκτονούν ή να παίρνουν ναρκωτικά με τη σέσουλα είναι ό,τι χειρότερο. Το να προσπαθήσεις να ξεχωρίσεις μέσα από το σύνολο αυτά τα στοιχεία είναι σχετικά εύκολο. Να τα χειριστείς - και ειδικότερα να εκπαιδευτείς για να το κάνεις αυτό - είναι το δυσκολότερο.
ο Στρατός όπως όλοι ξέρουμε είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας, θα βρεις τα πάντα εκει μέσα, απλα πρέπει να μάθεις να ζεις αρμονικά (όσο γίνεται), Το να μην υπάρχει κάποιος ειδικώς να ελένχει ευαίσθητα άτομα και να τα αξιολογεί, να τους δίνει Ι5 ή να ενημερώνει τον λόχο για ιδιαίτερη μεταχείρηση ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΕΔΩ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΡΙΞΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ? Στα @@ μου έχω κάνει σκοπιά φίλου και καπάκι 2ωρο δικό μου γιατί ήταν χάλια ψυχολογικά......3 μηνες μετά έγινε το ακριβώς ανάποδο, και να μην μου το ξεπλήρωνε δεν με ένοιαζε, αν κάποιος χρειάζεται βοήθεια, πρέπει να βοηθάμε αν και οσο μπορούμε.
Για τα ναρκωτικά χέσε μεσα, πιστεύω τα είδες μόνος σου....αφου ξέρατε (λέω ξέρατε γιατί ήσουν ΔΕΑ) ποιοι παίρνουν...κανατε ποτε τπτ? Εσύ φυσικά δεν μπορούσες να κάνεις κάτι, γενικά μιλάω για τους αξιωματικούς.
Πρέπει πριν απ' όλα να καταλάβεις τους κανονισμούς που διέπουν έναν αξιωματικό καθώς και έναν ΑΥΔΜ. Δεν είναι του παρόντος αλλά επιγραμματικά έλεγχο σε προσωπικά είδη μπορείς να κάνεις μόνο εάν είσαι διμοιρίτης και άνω και μόνο στη διμοιρία σου και μόνο στους κληρωτούς στρατιώτες ή στους ΕΠ.ΟΠ. , ΕΠΥ , μονίμους υπαξιωματικούς που διαμένουν εντός ενώ ως ΑΥΔΜ , μπορείς θεωρητικά να ελέγξεις ότι θές - εφ' όσον σου ανατίθεται η διοίκηση του στρατοπέδου - αλλά πρακτικά θες και τη συγκατάθεση του διοικητού σου και πρέπει να ελεγχθεί όλο το προσωπικό. Γνώριζα για έναν ή δύο στρατιώτες ( αλλά και ΕΠΥ ) που έπιναν χασίς. Γνώριζα επίσης ότι σε κάθε βοηθητική φρουρά που έρχοταν από το τάγμα ( ήμασταν ανεξάρτητο στρατόπεδο αλλά είμαστε λόχος με την αντίστοιχη δύναμη ) κάποιοι έπιναν 'κάτι'. Στους στρατιώτες μου είχε επιθεώρηση προσωπικών και στρατιωτικών ειδών τρεις φορές την εβδομάδα - πλέον της Παρασκευής - καθώς και επιθεώρηση των ντουλαπιών τους κτλ. Επιπλέον τουλάχιστον τρεις φορές είχε γίνει έλεγχος και είχαν ανακαλυφθεί και αναφερθεί περιπτώσεις 'φούντας' στην εξωτερική φρουρά. Δεν είμαι στρατοδίκης ούτε πρόεδρος του Ο.ΚΑ.ΝΑ. και δεν γνωρίζω τι έγινε. Ξέρω όμως ότι τα 'παιδιά μου ' δεν θα κινδύνευαν εντός αλλά και ότι γνώριζαν ότι δεν είχαν τη δυνατότητα ούτε να εκτεθούν ούτε να με εκθέσουν με τις πράξεις τους. Οι στρατιώτες μου ( τα 'παιδιά μου' ) ήταν οι πλέον προβλεπόμενοι σε υπηρεσίες , εκπαίδευση και μαχιμότητα και το κυριότερο με αγαπούσαν ( το γνωρίζω γιατί κρατάω φιλικές επαφές με την πλειάδα αυτών που σημειωτέων ήταν Κρητικοί ) γιατί γνώρζαν ότι ήμουν δίκαιος αλλά και προστατευτικός απέναντί τους. Να σημειώσω ότι ποτέ δεν 'κάλυψα' κανέναν για ανοησίες αλλά οι τιμωρίες κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μου μετριούνταν στα δάκτυλα των δύο χεριών. Προσπάθησα λοιπόν και βελτίωσα τις συνθήκες , έστω για το λίγο που υπηρέτησα. Όπως κάνω και τώρα στην δουλειά μου κτλ. Για τα βύσματα , έναν που είχα τον και έχωνε συστηματικά τη διμοιρία λόγω αδειών - ήταν και λοχίας τρομάρα του - τον ανάγκασα να ζητήσει από το βύσμα του μετάθεση εκεί που δεν θα χώσει ξανά κανέναν ( κάπου σε μία ΝΑΤΟική βάση στην Κρήτη).
Γνωρίζω περιπτώσεις αξιωματικών που κλεβουν - κυρίως σε προμήθειες. Δεν φταίνε αυτοί. Φταίμε εμείς που τους ανεχόμαστε/υποθάλπτουμε. Περιστατικό : Σε κατάστημα ανταλλακτικών Mercedes ( μεταξύ άλλων είχα και το 4ο Γραφείο ) για τα τζιπ μας :
Καταστηματάρχης : Φίλε να σου γράφω περισσότερα στο τιμολόγιο και να σου χρεώνω λιγότερα. Έτσι , για σένα.
Εγώ : Φίλε , να μου γράφεις λιγότερα στο τιμολόγιο και εγώ θα τα περάσω στη βελτίωση συσσιτίου.
Καταστηματάρχης : Πρώτη φορά μου το λένε. Και είσαι και Δόκιμος. Ενώ κάτι μόνιμοι...Μου το λένε αυτοί.
Εγώ : Φταις εσύ που τους αφήνεις.Στη μονάδα μου στρώθηκαν νέοι δρόμοι , επισκευάστηκαν κτήρια του 1940 , βάλαμε πλακάκια , νέα είδη εστιάσεως καθώς και πλυντήριο πιάτων και νέο φούρνο στα μαγειρεία , ζητήθηκε και παρελήφθη ρουχισμός πλέον του προβλεπομένου προκειμένου να ντυθούν οι στρατιώτες και να είναι καθαροί ( λόγω των 18 τζιπ και 18 αρμάτων οι στρατιώτες ήταν μέσα στα λάδια ) , διορθώθηκε το απόθεμα της Α.Σ. αλλά αυτοί που είχαν βάλει 'χέρι' δεν τιμωρήθηκαν , πήραμε πλυντήριο ρούχων , σιδερωτήριο και νέα είδη εξοπλισμού εκστρατείας. Τα πιο πάνω με προσωπικές ενέργειες και υποστήριξη από τον Υποδιοικητή μου - καλή του ώρα. Θεωρώ πως βελτίωσα την μικρογραφία της κοινωνίας μας τουλάχιστον στο συγκεκριμένο σημείο του συγκεκριμένου νησιού που υπηρέτησα.
Μπορούμε να κάνουμε κάτι ανεξαρτήτως θέσης , βαθμού , αξιώματος. Είναι θέμα θέλησης. Γι' αυτό λέω πιο πάνω ότι δεν θα κάθομαι να κακαρίζω. Θα δουλέψω για να το βελτιώσω. Όμως σε πολλές περιπτώσεις - προς Θεού δεν αναφέρομαι προσωπικά , δεν σε ξέρω καν - η έννοια δουλειά είναι άγνωστη και η λέξη γκρίνια η πιο χρησιμοποιούμενη μετά το μαλάκας.Φίλε μου είχα στο κέντρο φίλο που είχε πεθάνει ο πατέρας του λιγότερο απο 8-10 μηνες πριν μπει, και ένα βράδυ στην σκοπιά τον άκουσε να τον φωνάζει, και νόμιζε ότι τον είδε....δεν έπρεπε να το λασκάρουν απο υπηρεσίες αυτό το παιδί?
Σαφώς. Έπρεπε να του δώσουν βοήθεια , όχι απαραίτητα λασκάρισμα. Κάποιος όμως έπρεπε να ασχοληθεί για να το μάθει = κακός αξιωματικός. Στη διμοιρία μου υπηρετούσαν δύο παιδιά με πρόσφατο αντίστοιχο χαμό. Μετά από επαναλαμβανόμενες συζητήσεις πολλών ωρών με τους εν λόγω αλλά και με τους συναδέλφους τους , τους είχαμε υπό την προστασία αλλά και τον έλεγχο - δε θέλει και πολύ να στρίψει καμία βίδα - της διμοιρίας. Λόγω έλλειψης προσωπικού έκαναν υπηρεσία : Βοηθοί περιπόλου και πάντα με περιπολάρχη της διμοιρίας και εξασφάλιση των πυρομαχικών του περιπόλου. Οι εν λόγω στρατιώτες , παρακολούθησαν σχολείο τεχνικών οχημάτων και έγιναν χρήσιμα εργαλεία στη μονάδα και όχι ψυχοπαθείς από τους υπολοίπους.
'Πάντα να διώχνετε την ευθύνη από πάνω σας, δε θα κάνετε τίποτα μόνοι σας, θα ρωτάτε κάποιον ανώτερο για να μην έχετε την ευθύνη'
Αυτό αν και δεν μου το είπε κανένας μονιμος, το έκανα απο μόνος μου, εκει μέσα πρέπει ανα πάσα στιγμή να έχεις τον κόλο σου καλημένο....δεν συμφωνείς?
Sorry για το μεγάλο ποστ.
Διάβασε τα πιο πάνω και θα αντιληφθείς πως το είδα εγώ.
Και σε κάθε περίπτωση η απάντησή μου στην αρχική σου ερώτηση εάν είμαι καραβανάς , ήταν τέτοια διότι διέκρινα ειρωνική διάθεση και δυστυχώς απαντώ πάντα με τέτοια. Εάν έκανα λάθος ζητώ συγγνώμη.
Τέλος θεωρώ πως ο ΣΞ , παρ' όλο που πληρώνει ένα περίδρομο λεφτά για είναι ό,τι είναι , περιμένει - και βάσει κανονισμών - να βελτιωθεί από τους Εφέδρους. Δεν είναι κακό τον ένα ή δύο χρόνια μέσα να προσπαθούμε να βελτιώσουμε αυτό που με πολύ αίμα - κυριολεκτικά και μεταφορικά - πληρώνουμε. Χάνονται παιδιά και οι φόροι είναι πλέον δυσβάσταχτοι προκειμένου να συντηρείται αυτός , ο όποιος , μηχανισμός. Δεν είναι καλλίτερο αντί να γκρινιάζουμε , να αφήνουμε τη σφραγίδα μας ; Άλλωστε είναι ανεξάρτητος Δημόσιος Οργανισμός και ως πολίτες οφείλουμε να τον βελτιώνουμε.
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Aπολελε8ηκα σημερα!Καλός πολίτης.
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Καλος πολιτης κ απο εμενα....Καλος φανταρος για μενα
3+1.....
Καλός φαντάρος.
-
Ο χρήστης ethnikaras έγραψε:
Καλος φανταρος για μενα
3+1.....
Πολλα χαιρετισματα σε ολο το φορουμ που θα κανω καιρο να ξαναδω και πλεον ενας ακομη μαχιμος θα σας προσεχει απο το ΣΕΜ της Σπαρτης...Καλός φαντάρος.
Περί Θητείας [#2]