-
Σε μένα ήρθε ένας ένας από τη Στρατονομία, ενώ κάναμε δοκιμαστική ορκομωσία, με ρώτησε ηλικία σπουδές κτλ και με πιάνει απ το μπράτσο να πάω για τα τεστ. Εεκεί με πιασε το αριστερό μου (οχι προφίλ) και του πα το αποστωμοτικό: 'Είμαι Ι4 άοπλο' . Δεν ήμουν αλλά το ρίσκαρα...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Έχω ακούσει κάτι ιστορίες από γνωστό στρατόμπατσο του φόρουμ για το πώς έφαγε ο kouk 2 μήνες φυλάκα...Από τον συγκεκριμένο...ότι και να άκουσες...αλήθεια είναι!
-
Δύο (2) μήνες;;;
60μέρες;;;
Τι έκανες;
Μήπως ήσουν....'Κ' ;;
-
Δικαστικη πλανη!!!
-
Αυτό!
-
Θα φαγε κάνα δυο ταψιά μπακλαβά που προορίζονταν για γιορτή, ολόκληρο το κατσικάκι το Πάσχα ή κάτι τέτοιο
-
Λοιπόν, για μην μένει η μαχιμότητα μόνο στα λόγια, σας παραθέτω μυστικό ντοκουμέντο από την βαριά καθημερινή διαβίωσή μας στον Ε.Σ., όταν ο στρατιώτης ήταν ακόμα ΑΝΤΡΑΣ και όχι χλεχλές...
Ο κύριος που κοιμάται στην άνω φωτό τον ύπνο του δικαίου είχε 1 ΜΕΓΑΛΟ ελάττωμα....:
ΥΠΝΟΒΑΤΟΥΣΕ !!!Είχα την 'τύχη' να το ανακαλύψω την 1η νύχτα που ήρθε στην μονάδα μας και εγώ εκτελούσα νυχτιάτικα χρέη θαλαμοφύλακα...
Ξέρεις τι είναι να ξύνεις ήρεμα και καλά το...έεε...όπλο σου στις 3 το πρωί και ξαφνικά να σηκώνεται ο άλλος απ' το διπλανό κρεβάτι σιγά-σιγά ωσάν την μούμια και να βογγκάει με ΚΛΕΙΣΤΑ μάτια '...ΜΜμμμμ...ΜΜΜΜΜμμμμμ....' (δεν σηκωνόταν ολόκληρος...απλά καθόταν στο κρεβάτι...)
Φυσικά ως καλά εκπαιδευμένος και μάχιμος Έλλην στρατιώτης ήξερα τι έπρεπε να κάνω:
Έτρεξα γρήγορα στην τουαλέτα, άλλαξα πάνες και επέστρεψα στο πόστο μου όπου 'η μούμια' είχε πάλι ξαπλώσει και ροχάλιζε...Μπορείτε να φανταστείτε ότι το υπόλοιπο της βραδιάς ήταν ατέλειωτο για μένα...
Βλέπετε το κράτος με είχε εκπαιδεύσει να αντιμετωπίζω ορδές βαρβάρων και να προτείνω τα στήθη μου στις εχθρικές σφαίρες...ΔΕΝ μου είπε όμως τι έπρεπε να κάνω στην περίπτωση που συναντούσα τον Βελζεβούλη....Η πλάκα είναι ότι ένα μεσημέρι που κοιμόταν ο φίλος μας, βαριόμασταν (τα πειραχτήρια) και αποφασίσαμε να προχωρήσομε σε 'μακιγιάζ' (πάλι) της μούμιας...Ξάφνου χτυπάει συναγερμός και η μούμια βαμμένη και στολισμένη πετάγεται έξω στην στοίχιση...
Αυτές ήταν και οι πρώτες 5 ημέρες φυλακής που έφαγα (από συνολικά 10), αλλά άξιζε πιστεύω τον κόπο...
Υ.Γ.: Είμασταν ΟΛΟΙ πολύ δεμένοι στην μονάδα και απλά κάναμε αρκετές πλάκες μεταξύ μας...ΟΧΙ καψώνια και λοιπές μ@λ@κίες...
-
Ωραιοι!
Μια παρατηρηση μονο: Δεν ειχε sleeping bag το παλικαρι ? Στις κουβερτες του ΕΣ κοιμονταν ? ?
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Μια παρατηρηση μονο: Δεν ειχε sleeping bag το παλικαρι ? Στις κουβερτες του ΕΣ κοιμονταν ? ?
Γιατί σου φαίνεται τόσο περίεργο; Κι εγώ τους δύο πρώτους μήνες κοιμόμουν στα σεντόνια του στρατού. Σε Τρίπολη (11ο ΣΠ), Καλαμάτα (ΚΕΔΒ) και Καρδίτσα (ΚΕΣΝ) έπεφτε καμπάνα αν κοιμόσουν σε sleeping-bag ή δικά σου σεντόνια. Βέβαια, όταν πήγα Ρόδο, δεν ξανατόλμησα να κοιμηθώ στα στρατιωτικά σεντόνια (παρόλο που τα είχα πάει σε καθαριστήριο).
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Γιατί σου φαίνεται τόσο περίεργο; Κι εγώ τους δύο πρώτους μήνες κοιμόμουν στα σεντόνια του στρατού. Σε Τρίπολη (11ο ΣΠ), Καλαμάτα (ΚΕΔΒ) και Καρδίτσα (ΚΕΣΝ) έπεφτε καμπάνα αν κοιμόσουν σε sleeping-bag ή δικά σου σεντόνια.
Καλαματα και εμας δεν μας αφηναν! Εγω εβαζα παντως, αφου απλωνε ο απο πανω την πετσετα του και δεν φαινομουν!
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Γιατί σου φαίνεται τόσο περίεργο; Κι εγώ τους δύο πρώτους μήνες κοιμόμουν στα σεντόνια του στρατού. Σε Τρίπολη (11ο ΣΠ), Καλαμάτα (ΚΕΔΒ) και Καρδίτσα (ΚΕΣΝ) έπεφτε καμπάνα αν κοιμόσουν σε sleeping-bag ή δικά σου σεντόνια.
Καλαματα και εμας δεν μας αφηναν! Εγω εβαζα παντως, αφου απλωνε ο απο πανω την πετσετα του και δεν φαινομουν!
Εσείς είχατε αναγάγει σε επιστήμη την κάλυψη-απόκρυψη
-
-
Πάντα πάνω κρεβάτι
-
Σεντόνι 2 όψεων να ξέουμε τι ακομπάει στην κωλο-κουβέρτα και τι πάνω μας
-
Πανωσέντονο!!!
-
Υπνόσακος ανοιγμένος εντελώς, για να λειτουργεί σαν πάπλωμα...
μιλάμε οργάνωση...
-
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Έχω ακούσει κάτι ιστορίες από γνωστό στρατόμπατσο του φόρουμ για το πώς έφαγε ο kouk 2 μήνες φυλάκα...
Από τον συγκεκριμένο...ότι και να άκουσες...αλήθεια είναι!
ειχε παθει πορογιωση...
υγ. στο ΚΕΣΝ στην αθηνα δεν επιτρεποταν η χρηση σλιπινγκ παρα μονο οταν επαιρνες κορδονι...αντε και κανα σκ...βασικα δεν ηταν και πολυ καλο να το βαζεις γιατι μετα το κρεβατι γινοταν ολο ζαρες και ειχαμε 'συστηματα'...στη σειρα πριν απο μας επιστρατευονταν χαρακες, τριγωνα κτλ κτλ για να ελεγχθει το προβλεπομενο...
εχουν χαβαλε οι ιστοριες απο κει μεσα αν και οταν γινονταν τα περιστατικα δεν ειχε καθολου χαβαλε...
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Δύο (2) μήνες;;;60μέρες;;;
Τι έκανες;
Μήπως ήσουν....'Κ' ;;
Τα είχε πρήξει του διοικητή του, ήθελε σώνει και καλά να εμφανίζεται με μωβ παραλλαγή στο στρατόπεδο.
Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυρκούκος.
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Μια παρατηρηση μονο: Δεν ειχε sleeping bag το παλικαρι ? Στις κουβερτες του ΕΣ κοιμονταν ? ?Βρε εδώ παρακαλούσαμε να βρούμε κουβέρτα που να ΜΗΝ βρομάει σαν άλογο μετά από 3 μέρες όργωμα στο χωράφι...είπαμε: σκληροτράχηλοι και μάχιμοι...
Επί την ευκαιρία να σας διηγηθώ και την ιστορία για τις υπόλοιπες 5 μερούλες που 'έφαγα'...
Το ξέρω ότι στην παρακάτω φωτογραφία νομίζετε ότι απεικονίζεται ο νέος ανερχόμενος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, έτσι δεν είναι;
Μην ανησυχείτε...και άλλοι το νόμισαν...Είπε λοιπόν ο στρατιώτης webfox να πάει στην αποθήκη υλικού της μονάδας για να φωτογραφηθεί με τους φίλους του για να τους θυμάται, αφού σε λίγες εβδομάδες θα απολυόταν...
Εκεί που τα λέγαμε αντικρίζω στο ράφι τους σάκους επιστράτευσης των αξιωματικών...λέω: δεν ανοίγω έναν να δω τι σκ@τ@ έχει μέσα;
Έτσι και έγεινε: ανοίγω τον σάκο του διοικητή και βλέπω μια γκίνια φόρμα αρματιστή (εδώ να πω ότι σε ΟΛΗ μου την θητεία ΔΕΝ μας είχαν ούτε καν δείξει ποτέ φόρμα αρματιστή...τέτοια εκπαίδευση παιδιά)!
Από ενδιαφέρων (είναι αυτό που λένε ότι η περιέργεια σκοτώνει την γάτα) είπα να την φορέσω και να βγάλω επί την ευκαιρία καμιά φωτογραφία για τα εγγόνια μου (...έ πως να το κάνουμε...να μπορώ να τους πω ότι εκτός από τους 357 Τούρκους που έσφαξα στο πόδι κατά τον πόλεμο, υπηρέτησα και την θητεία μου ως ένδοξος αντισυνταγματάρχης που διοικούσε 120.000 στρατιώτες)
Φοράω λοιπόν την φόρμα, παίρνω γύφτικη πόζα και...τοκ...τοκ ...τοκ...κάποιος χτυπάει την πόρτα (όπως φαίνεται κι απ΄τα παιδιά πίσω στην φωτογραφία που πάνε ν' ανοίξουνε...).
Καλώς τον κυρ Ίλαρχο (λοχαγός για τους πεζικάριους)
Χτυπάνε όλοι προσοχή, γυρνάω και γω (που δεν είχα πάρει χαμπάρι), προσοχή και γω και χαιρετούρα...
Πάει να χαιρετίσει σαστισμένος από την θέα του χρυσού άστρου, αλλά κάτι δεν του κολλούσε...Κοιτάει το άστρο στον γιακά...κοιτάει εμένα....ξανακοιτάει το άστρο....ξανακοιτάει εμένα...ξινίζει η μούρη του...σηκώνει το χέρι σε ανάποδη μούτζα και μου' παιζε τα πέντε δάκτυλά του ως ένδειξη ότι θα 'τιμήσω' την ένδοξη μονάδα μας για 5 μέρες ακόμα παραπάνω...
Δεν είπε πάντως ΚΟΥΒΕΝΤΑ...απλά έφυγε ο κυρ Ίλαρχος μουρμουρίζοντας τ' όνομά μου (τελικά την πλήρωσαν βέβαια και τα παιδιά της αποθήκης )
Οι άλλοι βέβαια είχαν ξεκαρδιστεί με την όλη φάση, αλλά τους τιμώρησα σκληρά με 100 μέρες φυλακή τον καθένα (έ, τι...τζάμπα φορούσα το άστρο;)
-
Θεός!
-
Έπρεπε να του ρίξεις εσύ 5 και να φύγεις μουμουρίζοντας το όνομά του!
-
Είμαι έξω με 4ήμερη τιμητική λόγω κάποιων ηλεκτρολογικών μελετών που πραγματοποιήσαμε με εντολή του διοικητή του στρατοπέδου.
Μπορεί να έλιωσα στη δουλειά 1 βδομάδα αλλά τελικά άξιζε και με το παραπάνω.
Επιστρέφω Τρίτη βράδυ και Παρασκευή φεύγω με μετάθεση για την παραμεθόριο.
-
Enjoy!
Εγώ είχα πάρει 1 ημέρα τιμητική για άριστη λύση-αρμολόγηση τυφεκίου και άριστες απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις βαλλιστικής, την οποία όμως έχασα την επόμενη στιγμή γιατί ευχαρίστησα γι' αυτήν!
Οι στρατιωτικοί, στο πλαίσιο του καθήκοντος, δεν ευχαριστούν και δεν χειροκροτούν! -
Λέω ν'αρχίσω να διαβάζω το συγκεκριμένο θέμα από την αρχή....Νοέμβρη μπαίνω!
Περί Θητείας [#2]