-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
To νόημα της στρατιωτικής θητείας για τους νυν υπηρετούντες και για αυτούς που έπονται (by Katsabelas)http://www.youtube.com/watch?v=sB1An9K6SdE' target='_blank' target='_blank
Η άλλη μεγάλη ατάκα είναι όταν ο Βαλαβανίδης λέει στον ρωσσόφωνο:
Μπορείς να βγεις στην κόκκινη πλατεία και να πεις 'ο σύντροφος Μπρέζνιεφ είναι μαλάκας?' -
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Μην ανησυχείς, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι 40ρηδες+ ανεξαρτήτως επαγγέλματος.
Συγχώρεσε τα νιάτα που δεν φαντάζονται όλη την ώρα πολέμους και εχθρούς και δεν αναπνέουν με το δάχτυλο στην σκανδάλη.ΥΓ:Δεν είναι ό,τι πιο νορμάλ πάντως να φαντάζεσαι αποφράδες ημέρες. Να το προσέξεις αυτό, εντελώς καλοπροαίρετα.
Ναι, ναι! Τα σύγχρονα νιάτα είναι σαν τα παιδιά των λουλουδιών. Στο νου τους έχουν μόνο τον έρωτα, την αγάπη και την ομόνοια. Έτσι είναι, εφόσον έτσι νομίζετε!
Γι' αυτό στα γήπεδα δεν υπάρχουν αλληλοσπαρασσόμενοι στρατοί, γι' αυτό σκοτώνονται για μια θέση στο δημόσιο, γι' αυτό ρουφιανεύουν τον συνάδελφο στη δουλειά για να πάρουν τη θεσούλα του, γι' αυτό πλακώνονται για μια αμφισβητούμενη θέση στάθμευσης ή για μια τροχαία παράβαση, γι' αυτό έχουν χωριστεί σε κάγκουρες και έμο.....Εντελώς καλοπροαίρετα, θα ήταν καλό να δεις λίγο τι γίνεται εκτός των θεωριών, που, καλόπιστα ίσως, έχεις αναπτύξει στο νου σου.
Εκτός αυτού, το αν θα έλθει η αποφράδα ημέρα δεν είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από εσένα ή εμένα - το αποτέλεσμα της οποιασδήποτε σύγκρουσης όμως θα εξαρτηθεί ΚΑΙ από εμάς. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Φαντάζομαι μια αποφράδα ημέρα κατά την οποία οι Έλληνες θα απαιτηθεί να υπερασπιστούν βωμούς και εστίες....
Οι φιλόλογοι θα απαιτούν θέση γραφείου για να μη γίνονται ορθογραφικά λάθη στα μηνύματα προς το ΓΕΕΘΑ.
Οι νομικοί θα απαιτούν θέση γραφείου στα έκτακτα στρατοδικεία για να μην καταπατηθούν τα δικαιώματα των λιποτακτών και δοσίλογων.
Οι μηχανικοί θα απαιτούν θέση γραφείου στις μονάδες του μηχανικού για να μη στραβώνουν οι γραμμές των οχυρωμάτων.
Οι πολυτεχνίτες θα απαιτούν θέση γραφείου στις διαβιβάσεις για να μην καούν τα τηλέφωνα και δεν πιάνουν γραμμή τα βύσματα.
Οι γιατροί θα απαιτούν θέση στα στρατιωτικά νοσοκομεία, όχι πάντως στην πρώτη γραμμή.
Οι πολιτικοί επιστήμονες θα απαιτούν θέση στα γραφεία πολιτικής άμυνας (δεν έχουν σχέση, αλλά όπου πολιτική...)....................ευτυχώς έχουμε τα μαχίμια τους κρητικούς που δεν θα κρατιούνται να χρησιμοποιήσουν τα ak που θα φέρουν απ το σπίτι
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ναι, ναι! Τα σύγχρονα νιάτα είναι σαν τα παιδιά των λουλουδιών. Στο νου τους έχουν μόνο τον έρωτα, την αγάπη και την ομόνοια. Έτσι είναι, εφόσον έτσι νομίζετε!
Γι' αυτό στα γήπεδα δεν υπάρχουν αλληλοσπαρασόμενοι στρατοί, γι' αυτό σκοτώνονται για μια θέση στο δημόσιο, γι' αυτό ρουφιανεύουν τον συνάδελφο στη δουλειά για να πάρουν τη θεσούλα του, γι' αυτό σκοτώνονται για μια αμφισβητούμενη θέση στάθμευσης, γι' αυτό έχουν χωριστεί σε κάγκουρες και έμο.....Μην ξεχνάς ότι τα σύγχρονα νιάτα τα οποία σκοτώνονται για μια θέση στο δημόσιο και για μια θέση στάθμευσης έχουν γονείς και δεν φυτεύτηκαν σε κήπους. Οι γονείς αυτοί τους έμαθαν ό,τι τους έμαθαν. Μάλλον τα αδικείς επομένως, καθώς η ευθύνη δεν είναι αποκλειστικά δική τους.
Προφανώς βέβαια όλοι οι παραπάνω μάλλον δεν έχουν υπηρετήσει τη θητεία τους, γιατί αν είχαν καθαρίσει την καλιόπη που τους αναλογούσε προφανώς ως δια μαγείας θα άλλαζαν συμπεριφορά και θα γίνονταν υπεύθυνοι πολίτες εν καιρώ ειρήνης και ράμπο εν καιρώ πολέμου.Εντελώς καλοπροαίρετα, θα ήταν καλό να δεις λίγο τι γίνεται εκτός των θεωριών, που, καλόπιστα ίσως, έχεις αναπτύξει στο νου σου.
Εκτός αυτού, το αν θα έλθει η αποφράδα ημέρα δεν είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από εσένα ή εμένα - το αποτέλεσμα της οποιασδήποτε σύγκρουσης όμως θα εξαρτηθεί ΚΑΙ από εμάς.Για ποιο αποτέλεσμα και ποιας σύγκρουσης μιλάς;
Για να γίνεις λίπασμα αν είσαι από τους 'τυχερούς' που θα σταλούν στην πρώτη γραμμή όταν θα πέφτουν οι μπόμπες, δεν χρειάζεται να υφίστασαι στη μάπαν όλο αυτό το τσίρκουλο που λέγεται 'θητεία'. Γίνεσαι λίπασμα και χωρίς το 12μηνο.
Εκτός αν πιστεύεις ότι σε έδαφος χώρας της Ευρωπαικής Ένωσης θα διεξάγονται επιχειρήσεις μηνών όπως αυτές στο Αφγανιστάν και το Ιρακ ώστε να απαιτείται (just in case) συστράτευση και ομοψυχία από όλο το Ελληνικό Έθνος για τις οδομαχίες και το αντάρτικο που θα ακολουθήσει της εισβολής, οπότε σε αφήνω να φαντάζεσαι ελεύθερα όποια αποφράδα ημέρα θέλεις. Άλλωστε δεν μου τρως και το ψωμί!Για να μην εμπλακώ σε μια συζήτηση που τη θεωρώ ανούσια, επαναλαμβάνω ότι σε ενδεχόμενο σύγχρονης πολεμικής απειλής ένας καλά οργανώμενος και ολιγομελής επαγγελματικός στρατός αρκεί. Εκτός αν υπάρχει προοπτική να κατακτήσουμε ολάκερη την Τουρκία και τα λοιπά Βαλκάνια και χρειαζόμαστε κομπάρσους για το Έπος.
Το ότι η πολιτεία προτιμά να συντηρεί τσίρκο στρατεύσιμων σερβιτόρων με 8 Ε τον μήνα αντί να οργανώνει (και να πληρώνει... )επαγγελματίες στρατιώτες για παν ενδεχόμενο (ώστε να μπορείς κι εσύ να φαντάζεσαι τις αποφράδες ημέρες με μεγαλύτερη ασφάλεια και να μην σε πιάνει πονοκέφαλος) είναι κατανοητό...αλλά ουχί σεβαστό. Κουτόχορτο δεν μασάμε, αν και παιδιά των λουλουδιών. -
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
επαναλαμβάνω ότι σε ενδεχόμενο σύγχρονης πολεμικής απειλής ένας καλά οργανώμενος και ολιγομελής επαγγελματικός στρατός αρκεί.αυτο δεν ξερω πως εχει προκυψει και το επικαλειστε αρκετοι, αλλα είναι φοβερη και τρομερη ανακριβεια...
Καμια επαφη με την πραγματικοτητα ομως...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
επαναλαμβάνω ότι σε ενδεχόμενο σύγχρονης πολεμικής απειλής ένας καλά οργανώμενος και ολιγομελής επαγγελματικός στρατός αρκεί.
αυτο δεν ξερω πως εχει προκυψει και το επικαλειστε αρκετοι, αλλα είναι φοβερη και τρομερη ανακριβεια...
Κι εγώ την ίδια απορία έχω. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που μιλούν για τη λύση του μικρού και ευέλικτου επαγγελματικού στρατού στο forum (κι εμένα ενδιαφέρουσα μου ακούγεται) αλλά δεν έχω δει κάποια επίσημη μελέτη που να το στηρίζει (ως ενδεδειγμένη λύση για την Ελλάδα συγκεκριμένα). Βάσει ποιων στοιχείων/γνώσεων στηρίζετε τη λύση αυτή οι υποστηρικτές της;
Υ.Γ.: Εγώ έχω μηδενικές γνώσεις περί στρατιωτικής τακτικής, κτλ οπότε δεν μπορώ να επιχειρηματολογήσω ούτε υπέρ της μίας ούτε υπέρ της άλλης άποψης. Όμως, περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον αποδείξεις απ' όσους τάσσονται ενάντια στην ισχύουσα κατάσταση.
-
μια off topic διορθωση:
γι' αυτό έχουν χωριστεί σε κάγκουρες και έμο.....
trendy, καγκουρες και emo
εγω ειμαι με τους emo παντως
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
ευτυχώς έχουμε τα μαχίμια τους κρητικούς που δεν θα κρατιούνται να χρησιμοποιήσουν **τα ak που θα φέρουν απ το σπίτι **:shifty:Αυτοί ειδικά θα φτιάχνουν τα κοκτέιλ στη Λέσχη Αξιωματικών.
-
επαναλαμβάνω ότι σε ενδεχόμενο σύγχρονης πολεμικής απειλής ένας καλά οργανώμενος και ολιγομελής επαγγελματικός στρατός αρκεί.
αυτο δεν ξερω πως εχει προκυψει και το επικαλειστε αρκετοι, αλλα είναι φοβερη και τρομερη ανακριβεια...
Να σου παραθέσω μερικές πραγματικότητες λοιπόν...
Προσωπικά υπηρέτησα σε μία μονάδα που όλοι έλεγαν ότι είναι από τις πιο μάχιμες του πυροβολικού και του στρατού γενικότερα (mlrs για όποιον ξέρει...), με (υποτίθεται) προσεκτικά επιλεγμένα στελέχη (όλοι οι αξιωματικοί και υπαξιωματικό ήταν οι πρώτοι στις τάξεις τους και είχαν περάσει από διάφορες σχολές μετεκπαίδευσης). Η εκπαίδευση που κάναμε ήταν στο bubble – bubble ή σε ιστορίες για αγρίους (τι θα κάνουμε αν γίνει πόλεμος, αν μας τελειώσουν οι πύραυλοι, κοκ) ή σε απαρχαιωμένες τακτικές από άσχετους ανθρώπους. Χαρακτηριστικά αναφέρω 2 συζητήσεις (και οι 2 μεταξύ ενός στρατιώτη 26 χρονών – εγώ ήμουν δίπλα και άκουγα – κι ενός αξιωματικού αντίστοιχης ηλικίας):
Συζήτηση 1:
Κ (= καραβανάς): Το πυρ και κίνηση δεν έχει τρόπο αντιμετώπισης.
Σ (= στρατιώτης): Δηλαδή αν το εφαρμόσουμε σίγουρα θα νικήσουμε τους αντιπάλους μας;
Κ: Ε, ναι, αυτό δεν λέμε;
Σ: Αν το εφαρμόσουν αυτοί σε εμάς;
Κ: Θα τους αντιμετωπίσουμε κι εμείς με πυρ και κίνηση.
Σ: Και θα τους νικήσουμε;
Κ: Ε, φυσικά, αφού δεν υπάρχει τρόπος να το νικήσεις...
Σ: Τότε εμείς πως θα το νικήσουμε;
Κ: Ε... Πολλά δεν λες; Για πες μου από ποια μέρη αποτελείται το όπλο σου...Συζήτηση 2 (σε ενημέρωση από αξιωματικό της πυροσβεστικής για το τι θα πρέπει να κάνουμε εάν κληθούμε να συνδράμουμε σε πυρκαγιά):
Κ: Όταν κληθούμε να αντιμετωπίσουμε πυρκαγιά θα πρέπει να φέρουμε πλήρη εξάρτηση, συμπεριλαμβανομένου και του μεταλλικού κράνους.
Σ: Μα, καλά, με το μεταλλικό κράνος στη φωτιά θα σκάσουμε.
Κ: Όχι, έτσι ορίζει ο κανονισμός, θα πρέπει να το φοράτε... Εξάλλου είναι και για την προστασία σας!
Σ: Συγνώμη κύριε Π (= αξιωματικός πυροσβεστικής), πρέπει να φοράμε μεταλλικό κράνος στην πυρκαγιά;
Π: Τι λέτε ρε; Θα πεθάνετε από τη ζέστη. Ούτε εμείς δεν τα φοράμε στις φωτιές, μόνο με το τζόκευ πάμε ή με πλαστικό.
Κ: Ε, όχι, αφού το λέει ο κανονισμός. Εξάλλου θα τους προστατεύσει σε περίπτωση που κανένα αεροπλάνο ρίξει κατά λάθος νερό εκεί που βρίσκονται.
Π: Κύριε Κ μου, σε αυτή την περίπτωση όχι το κράνος, αλλά κτίριο ολόκληρο δεν τους σώζει...
Κ: Δεν έχει σημασία, πρέπει να το φοράνε, αφού το λέει ο κανονισμός...
Σ (όλοι μαζί):Αυτά είναι απλά 2 χαρακτηριστικά παραδείγματα 2 διαφορετικών (νέων σε ηλικία, αριστούχων και με πολλά «σχολεία» στην πλάτη τους) αξιωματικών ο πρώτος εκ των οποίων φάσκει και αντιφάσκει, αποδεικνύοντας ότι απλά δεν γνωρίζει το αντικείμενό του και ο δεύτερος απλά θα στείλει τους στρατιώτες του στη σίγουρη θερμοπληξία σε περίπτωση που κληθούν να συνδράμουν σε πυρκαγιά (δεν θα ήθελα να φανταστώ τι θα γίνει σε περίπτωση πολέμου...). Το τι έχουν δει τα ματάκια μου και ακούσει τ’ αυτάκια μου στους 11 μήνες στη μάχιμη μονάδα με τα προσεκτικά επιλεγμένα στελέχη δεν λέγεται... Αν έτσι είναι οι επίλεκτες δυνάμεις του ΕΣ, δεν θα ήθελα να φανταστώ πως μπορεί να είναι οι υπόλοιπες...
Όσο για το τι έμαθα στο στρατό; Ότι αμοίβεται πάντα ο πιο βλάκας και γλύφτης (ούτε μία φορά δεν διαψεύστηκε αυτό), ότι για να πας μπροστά πρέπει να έχεις βύσμα (επίσης ποτέ δεν διαψεύστηκε), ότι αν είσαι καρφί και λες τα απίθανα ψέμματα (πχ ότι η μητέρα σου είναι στις τελευταίες της μέρες με καρκίνο τελικού σταδίου, μετά θεραπεύεται με θαύμα και μετά ξαναπέφτει συνέχεια επί 6 μήνες...) θα κάνεις αυτό που θέλεις (επίσης δεν διαψεύστηκε), όπως επίσης ότι σε περίπτωση που γίνει κανένα ντου από βορρά ή ανατολάς το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να μαζέψω τα μπογαλάκια μου και τους δικούς μου ανθρώπους και να φύγω όσο πιο μακριά γίνεται, γιατί αυτός ο στρατός ούτε μία επιδρομή 10 άοπλων ζητιάνων δεν μπορεί να αποκρούσει...
Αλλά κατά τα άλλα συνέβαλλα αποφασιστικά στην ικανότητα αποτροπής της χώρας μου (καθαρίζοντας 152,76 κιλά σκατά, στα 151 γίνεσαι σωστός στρατιώτης, μέχρι εκεί είσαι απλά εκπαιδευόμενος), φυλόντας 98.633,26 ώρες σκοπιά χωρίς πυρομαχικά και με τηλέφωνο που δεν λειτουργούσε (ουσιαστικά άοπλος δηλαδή) μην τυχόν μπούνε τα κομάντα και μας καθαρίσουνε όλους, σε σημεία που μία κάμερα κι ένας αισθητήρας κίνησης θα έκανε πραγματική δουλειά, σε ένα στρατόπεδο που είχε 3 σκοπιές και για να καλυφθεί ικανοποιητικά ήθελε πάνω από 15 (δεν κάνω πλάκα – όποτε θέλετε πάμε να μπούμε χωρίς να μας πάρει μυρωδιά κανείς). Α, και να μην ξεχάσω ότι έμαθα ότι δεν μπορείς να είσαι σωστός στρατιώτης αν ο φάκελός σου είναι ένα κλικ στραβός ή η μπλούζα σου στην ντουλάπα είναι λίγο πιο δεξιά από την μπλούζα που βρίσκεται από κάτω ή οι κονσέρβες στη σκηνή του μάγειρα στην άσκηση δεν είναι πλήρως ζυγισμένες – στοιχισμένες ακόμα και στις 1 το βράδυ (ο μάγειρας έφαγε ένα τέτοιο χέσιμο γι’ αυτό το λόγο στα άγρια μεσάνυχτα που ακόμα θα το θυμάται... όπως και όσοι είχαν την ατυχία να κοιμούνται στις διπλανές σκηνές...)
Ε, ναι λοιπόν, αριθμός στη λίστα των ηρωικώς πεσόντων δεν έχω καμία όρεξη να γίνω και bubble – bubble και ιστοριούλες με παρέα μπορώ να βρω και εκτός στρατού πολύ καλύτερα και πολύ πιο χαλαρά (χωρίς να έχω ξυπνήσει από τις 6 το πρωί με αγριοφωνάρες και φορώντας πλήρη εξάρτηση και έχοντας και όπλο, λες και πηγαίνουμε να πάρουμε την πόλη...)
Αυτό που εγώ δεν ξέρω πως έχει προκύψει είναι πως ο στρατός σε κάνει άντρα (ρουφιάνο και φυγόπονο σε κάνει, άντρα σε καμία περίπτωση) και πως μερικές χιλιάδες ανεκπαίδευτων στα όπλα εφέδρων θα κάνουνε τη δουλειά που όλοι αυτοί που πληρώνονται (από εμάς) δεν μπορούν... Ναι, η θητεία είναι ένα τεράστιο χάσιμο χρόνου και τίποτε άλλο. Μόνο ως δωρεάν 12μηνο μάστερ στη μαλακία (όπως μου το περιέγραψε ένας καθηγητής μου στο πανεπιστήμιο) μπορώ να το δω και πάλι όταν είμαι στις (πολύ) καλές μου...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Παίδες σας χαιρετώ και εγώ από την πλευρά μου μετά από ~2 βδομάδες απουσίας.
Από χτες είμαι ορκισμένος στρατιώτης διαβιβάσεων στην Καλαμάτα. ΛΙΩΣΑΜΕ στην ορθοστασία 2 εβδομάδες τώρα.
Mόνο μην μου πεις ότι πέτυχες τον ninjoΤόλη...
O ninjotolis έφυγε -κάπου στον Έβρο- από τη βασική εκπαίδευση της 303. Παρεμπιπτόντως ήμουν από τους λίγους της 302 που δεν άρπαξαν Κ και Φ από τον νίντζα.
'Περήφανα, μωρέ!!!'Καλοί πολίτες οι νέοι της 304!!! Γρήγορα τώρα χώσιμο, μην χάνουμε καιρό!
Υ.Γ. Οι ΔΒ είναι αρκετά μάχιμες, απόδειξη τα τσιτάτα που μας έχουν μάθει 'κουράζεται μωρέ ο διαβιβαστής;', 'ο διαβιβαστής πεθαίνει εύκολα αλλά δεν γονατίζει ποτέ', 'αφήστε μας χωρίς φαί, αλλά όχι χωρίς ρεύμα (δεν θα φορτίζει το PSP)' κλπ. Αντίθετα, οι τέθωρες που έχω συναντήσει ως τώρα, ως απόδειξη ανδρείας έχουν μόνο το μαύρο μπερέ.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
....
Εχουν απαντηθει και καταριφθει πανηγυρικα εδω και πολυ καιρο αναλογες αιτιασεις. Βρειτε κατι καλυτερο να πειτε...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Υ.Γ. Οι ΔΒ είναι αρκετά μάχιμες, απόδειξη τα τσιτάτα που μας έχουν μάθει 'κουράζεται μωρέ ο διαβιβαστής;', 'ο διαβιβαστής πεθαίνει εύκολα αλλά δεν γονατίζει ποτέ', 'αφήστε μας χωρίς φαί, αλλά όχι χωρίς ρεύμα (δεν θα φορτίζει το PSP)' κλπ. Αντίθετα, οι τέθωρες που έχω συναντήσει ως τώρα, ως απόδειξη ανδρείας έχουν μόνο το μαύρο μπερέ.Τι να μας πουν τώρα οι τηλεφωνήτριες...
-
....
Εχουν απαντηθει και καταριφθει πανηγυρικα εδω και πολυ καιρο αναλογες αιτιασεις. Βρειτε κατι καλυτερο να πειτε...
Δηλαδή πως καταρίφθηκαν?
Αυτά που λέει ισχύουν 100%, και έχω και άλλα τόσα απο τη δική μου θητεία να σου πω. -
Διαβαστε το thread... να μην επαναλαμβανομαστε συνεχεια. Τελειως σαθρες δικαιολογιες. Δοκιμαστε κατι αλλο...
-
Διαβαστε το thread... να μην επαναλαμβανομαστε συνεχεια. Τελειως σαθρες δικαιολογιες. Δοκιμαστε κατι αλλο...Σαθρές δικαιολογίες;;; Το ότι η θητεία είναι μία ατελείωτη αγγαρεία στις σκοπιές, τα μαγειρεία και τις τουαλέτες είναι σαθρή δικαιολογία που δεν σε πείθει ότι οι 12 αυτοί μήνες είναι άχρηστοι;;; Ούτε το ότι (με εξαιρέσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού - και κυριολεκτώ εδώ) οι μόνιμοι δεν γνωρίζουν ούτε βασικά πράγματα;;;
Δηλαδή φάνηκα πολύ χρήσιμος στην πατρίδα μου που έπλυνα μερικές χιλιάδες πιάτα, καθάρισα πόσες τουαλέτες και σκυλοβαρέθηκα ατελείωτες ώρες σε σκοπιές χωρίς νόημα (γιατί σκοπιά χωρίς πυρομαχικά και τρόπο επικοινωνίας είναι άνευ νοήματος - σ' έχουν φάει 50 φορές μέχρι να το πάρει χαμπάρι κανένα περίπολο)... Επαναλαμβάνω, πιάτα μπορώ να πλένω και από το σπίτι μου, τουλέτα έχω και στο σπίτι (που δεν είναι και βουλωμένη κιόλας), ενώ μπορώ κάλιστα να βαριέμαι και στη ζέστη του σπιτιού μου και όχι στο -15 και να έχεις και το μαχίμι με τα 3 αστέρια και τα 120 κιλά (βάρους, η βλακεία είναι περισσότερη) να μην σε αφήνει να καλυφθείς τουλάχιστον από τον αέρα, τη στιγμή που αυτό το μαχίμι βγαίνει για έφοδο με το τζιπάκι (κατά παράβαση κάθε κανονισμού, αλλά αυτός είναι αξιωματικός) γιατί κρυώνει το ποπουδάκι του όταν βγαίνει από τη σόμπα του... όλα αυτά όντας πραγματικά χρήσιμος στην κοινωνία, εργαζόμενος και παράγοντας έργο... Όχι παρασιτώντας εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού και των γονέων μου... Α! όχι, δεν επιβαρύνω τους γονείς μου τουλάχιστον, μιας και ο μισθός των 8,62 ευρώ το μήνα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες ενός ανθρώπου σήμερα!!!
Ναι, με διαφορετικές συνθήκες ίσως να είχες δίκιο, αλλά δεν μιλάμε για το ιδανικό ή το πως θα ήταν εάν και εφόσον... μιλάμε για το τώρα και η πρόσφατη εμπειρία μου σε μία μονάδα που θεωρείται από τις πιο μάχιμες του ΕΣ, μου λέει ότι με τέτοια οργάνωση ο ΕΣ στην εξαιρετικά απίθανη περίπτωση που τον χρειαστούμε δεν θα μπορέσει ούτε καν να κουνηθεί, εκτός από ελάχιστες μονάδες! Ε και ναι, δεν θέλω να κάνω τον ήρωα, ούτε και είμαι εξάλλου! Δεν είδα κανέναν να μου αντικρούει τα παραπάνω επιχειρήματα κι αν υπάρχει (επειδή τ' ομολογώ δεν έχω διαβάσει τις εκατοντάδες σελίδες του θέματος) σε παρακαλώ δώσε μου ένα link ή κάνε μου μία μικρή περίληψη!
Πάντως σήμερα αν γίνει πόλεμος (πιο πιθανό θεωρώ βέβαια το να με χτυπήσει μετεωρίτης στο κεφάλι) θα πολεμήσω με τη σφουγγαρίστρα και το σφουγγάρι, γιατί αυτά έμαθα στη θητεία μου!
Αλήθεια, τι έκανες στον πόλεμο corsair;;;;;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Κ: Όταν κληθούμε να αντιμετωπίσουμε πυρκαγιά θα πρέπει να φέρουμε πλήρη εξάρτηση, συμπεριλαμβανομένου και του μεταλλικού κράνους.
Σ: Μα, καλά, με το μεταλλικό κράνος στη φωτιά θα σκάσουμε.
Κ: Όχι, έτσι ορίζει ο κανονισμός, θα πρέπει να το φοράτε... Εξάλλου είναι και για την προστασία σας!
Σ: Συγνώμη κύριε Π (= αξιωματικός πυροσβεστικής), πρέπει να φοράμε μεταλλικό κράνος στην πυρκαγιά;
Π: Τι λέτε ρε; Θα πεθάνετε από τη ζέστη. Ούτε εμείς δεν τα φοράμε στις φωτιές, μόνο με το τζόκευ πάμε ή με πλαστικό.
Κ: Ε, όχι, αφού το λέει ο κανονισμός. Εξάλλου θα τους προστατεύσει σε περίπτωση που κανένα αεροπλάνο ρίξει κατά λάθος νερό εκεί που βρίσκονται.
Π: Κύριε Κ μου, σε αυτή την περίπτωση όχι το κράνος, αλλά κτίριο ολόκληρο δεν τους σώζει...
Κ: Δεν έχει σημασία, πρέπει να το φοράνε, αφού το λέει ο κανονισμός...
Σ (όλοι μαζί):αυτό σε πείραξε εσένα;
καλοί μαλάκες και οι πυροσβέστες....περιμένουν από τον Στρατό για να σβήσει φωτιές.
Από που κι ως που να συμμετέχει με οποιοδήποτε τρόπο ο Στρατός;Σαν πέρσι στην Ηλεια που βγαίνανε και φωνάζανε στα τηλέφωνα στα κανιβαλοπαράθυρα που είναι ο Στρατός... ...τώρα έρχεται να σου σβήσει την φωτιά...
-
Χρειαζεται μελετη για να πειστετε μερικοι οτι ενας αγυμναστος στρατιωτης που ριχνει 1-2 σφαιρες σε 12-18 μηνες και διοικείται από ανίδεους βολεψάκηδες, δεν αποτελει κανενα κινδυνο για τον εχθρο;
Ε να την πληρωσω εγω αυτη την μελετη αμα ειναι να πειστείτε! -
Φίλε markvag, παρότι του Κουρσάρου δεν του αρέσει ν' ακούει αρνητικά πράγματα για τον ΕΣ, η γνώμη των περισσοτέρων αντρών που υπηρετήσαν τον έρημο αυτό τόπο ταυτίζεται 100% με την δική σου, και δυστυχώς ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ!!!
Κι αυτό το λέει κάποιος που υπηρέτησε με χαρά (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι βιτσιόζοι λέμε ), σε μαύρη μονάδα (Αυλώνα) και σε ΠΟΛΥ μαύρες εποχές (όταν οι αυτοκτονίες των νεοσύλλεκτων έπαιρναν και έδιναν...).
Όταν μάλιστα ΟΛΟΙ μου έλεγαν για το πόσο άτυχος ήμουν που έπεσα στην 'μαύρη' Αυλώνα, ομολογώ πως παρόλη την όρεξή μου, ψιλοείχα έναν κόμπο στο στομάχι για το αν επιζούσα αυτή την μονάδα ή όχι...Είχα 'γαλουχηθεί' με ταινίες όπως τον φίλο μας τον Rambo, το Apocalypse Now, τον Ελαφοκυνηγό, κλπ. ( ), οπότε περίμενα έναν στρατό που όχι μόνο δούλευε ρολόι, αλλά και ότι τα αγοράκια θα γινότουσαν αντράκλες σε 30 μόνο λεπτά...
Περίμενα λοιπόν έναν στρατό γεμάτο πειθαρχεία, μαχημότητα και τα άλλα γνωστά που έβλεπα στις ταινίες και τελικά γνώρισα το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ καρναβάλι του κόσμου!
Για να το συνοψίσω σε μία πρόταση: ο Ελβετικός στρατός με τα ποδήλατα και τα περιστέρια του είναι 1000 φορές μαχημότερος από τον ΕΣ!!!
Δεν θέλω να μπω εδώ δημόσια σε λεπτομέρειες, αλλά αν βρεθούμε μαζί σε τραπέζι με ρακές και αντικριστό, θα ανοίξω το σακούλι με τις ιστορίες και θα γελάμε μέχρι πρωίας.Για να είμαστε βέβαια δίκαιοι: από τα παραπάνω ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ τα παιδιά των ειδικών δυνάμεων, καθώς και οι πιλότοι μας.
Λυπάμαι Κουρσάρε που δεν είχα να πω ούτε εγώ καλύτερες κουβέντες για τον ΕΣ, αλλά εδώ ΔΕΝ μιλάμε για επιχειρήματα, αλλά για ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ!
-
Μήπως καμία επαφή με τη δική σου πραγματικότητα;
Διαβαστε το thread... να μην επαναλαμβανομαστε συνεχεια. Τελειως σαθρες δικαιολογιες.
Επειδή μόνο το thread no2 απαριθμεί 189 σελίδες και μέχρι να τις διαβάσουμε όλες θα έχουν εισβάλει οι Τούρκοι και θα μας βρουν μπροστά στον υπολογιστή αντί στα χαρακώματα, μπορείς να επαναλάβεις τις υπέρτατες αλήθειες που εσύ κατέχεις, μπας και ξεστραβωθούμε κι υπόλοιποι και σταματήσουμε να ξεφτιλιζόμαστε λέγοντας πράγματα εκτός πραγματικότητας;
Δοκιμαστε κατι αλλο...
Επειδή άλλα μαγικά δεν ξέρουμε για να εντυπωσιάσουμε, θα δοκιμάσουμε να περιμένουμε τη δική σου επιχειρηματολογία...Από σχολιασμό και κριτική χορτάσαμε!
elteo
O στρατός elteo μπορεί να μην είναι σε θέση να σβήσει φωτιές, μπορεί ωραιότατα όμως αν εκπαιδευτεί στοιχειωδώς (τόσος χαμένος χρόνος περνάει άλλωστε στις περισσότερες μονάδες) να οργανώνει μεταφορές κατοίκων σε ασφαλέστερα σημεία, να δρα προληπτικά κάνοντας περιπολίες στα βουνά κλπ. Τί να προλάβουν να κάνουν οι γεροδασοφύλακες με τους συλλεκτικούς εποχικούς πυροσβέστες κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς;
Φυσικά ξέχασα, ο στρατός δεν μπορεί να συμμετάσχει σε κάτι τέτοιο, αφού τα φανταράκια μας ξαγρυπνούν μπας και σκάσει μύτη ο εχθρός, σε επιφυλακή 25 ώρες το 24ωρο με το ένα δάχτυλο στη σκανδάλη και τα υπόλοιπα στα ρουθούνια τους...Tiger
Ποιον εχθρό κι εσύ βρε;
Χρειάζεσαι κι εχθρό από πάνω όταν βλέπεις ορδές λαθρομεταναστών να σουλατσάρουν όποτε τους γουστάρει από τα ίδια και τα ίδια μονοπάτια και να μπαινοβγαίνουν στη χώρα σου για να πειστείς ότι τα σύνορα φρουρούνται επαρκώς, ώστε οι γείτονες να κλάνουν μαλλί εξαιτίας της δυναμικής μας;
Υπάρχει και η θεωρία του σκιάχτρου βέβαια, αλλά κανένας βαλκάνιος λαός δεν έχει τον εγκέφαλο του κόρακα για να φοβηθεί από σκιές αν θέλει να προελάσει προς Μύκονο και Σπέτσες.Τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το τζάμπα εργατικό δυναμικό (το οποίο όχι μόνο δεν πληρώνεται, αλλά κάνει και τζίρο ζηλευτό επί δώδεκα μήνες σε πολλούς καλοθελητές 'προμηθευτές' και λοιπούς εμπορευόμενους της ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΔΕΑΣ της θητείας...) plus τις μιζούλες από όλο αυτό το συνοθύλευμα έμψυχου και άψυχου υλικού ουδείς. Είναι πολλά τα λεφτά ΠΑΟΚ για να μπει τάξη στο πωποχανείο.
-
Ρε παιδια τι συζηταμε εδω?
οι μισοι το παιζουν ραμπο και μαμαω και σε περιπτωση πολεμου η θα παρουν τις ελβετιες(κατα το βουνα) η απο τους πατσαδες που εχουν και το καθισιο μεχρι να κουνησουν το ενα ποδι θα βρωμισει ταλλο και θα τους περιμενουν με την κανη στο κεφαλι..και οι αλλοι μισοι κραζουν και αρχιζουν τα κουλτουρε...
πρεπει να το δουμε καθαρα τεχνοκρατικα το θεμα αν θελουμε να βγαλουμε αποτελεσμα...
Περί Θητείας [#2]