-
Βασικά αυτό που λύνει το όλο θέμα είναι ότι για να δεις τι άνθρωπος είναι κάποιος απλά δώστου εξουσία!
Ακόμα και γνωστό στρατονόμο είχα, που σε συζήτητση πάνω μου έλεγε κάτι @@ του στυλ εβγαινα στο νησί και ψάχναμε οδηγούς να τους ψαρώσουμε ότ ιθα τους γράψουμε κλπ και σε ερώτηση μου...γιατί? Γιατί είχε πλάκα! Ε τι να πεις ρε συ!
Κατάλαβα ρε ότι έκανες πλάκα!
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Βλεπω την ολη διαδικασια σαν μια ευκαιρια για ΔΙΑΙΤΑ
Τι έκανε λέει? Δύσκολο Βάγγο...
διαβασματος (ιατρικων κ μη βιβλιων-καθως νομιζω οτι ο ελευθερος χρονος θα ειναι αρκετος)
Ακόμα πιο δύσκολο...
και συλλογισμου..
Όσο γι' αυτό... να φαν και οι Πάσχοι... εεεε οι κότες εννοούσα :lol:
-
Ίσως και ένα ζευγάρι ωτοασπίδες για την πρώτη σου βολή μιας και δεν θα είσαι συνηθισμένος στον έντονο και ξαφνικό ήχο που θα ακούσεις.
-
Ο χρήστης Megane II έγραψε:
Ίσως και ένα ζευγάρι ωτοασπίδες για την πρώτη σου βολή μιας και δεν θα είσαι συνηθισμένος στον έντονο και ξαφνικό ήχο που θα ακούσεις.+1, καθώς στο Ελλάντα, δυστυχώς πολλοί τελειώνουν τη θητεία με πρόβλημα στην ακοή τους, όταν σε κάθε πολιτισμένη χώρα τους δίνουν ειδικά ακουστικά (ιδίως για τους βοηθούντες στις βολές που είναι αριστερά του σκοπευτή και παραμένουν σε αρκετούς σκοπευτές τις βολές).
Φίλοι μου που είχαν ρίξει με όλμους και ΠΑΟ μου είπαν ότι ο θόρυβος ήταν το κάτι άλλο και μπορούσε να σε κουφάνει εύκολα. -
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Σχετικά με το θέμα στο ΚΕΜΧ έγραψε σήμερα η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.Η αυτοκτονία ενός φαντάρου στη σκοπιά αντιμετωπίστηκε ως κάτι το φυσιολογικό!
Απαντες παρόντες;
Του ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ
«Δεν έχετε μυαλό! Πάτε κι αυτοκτονείτε!». Ετσι αντέδρασε αξιωματικός, όταν έφτασε στο φυλάκιο, όπου λίγα λεπτά της ώρας νωρίτερα είχε αφήσει την τελευταία του πνοή ένας φαντάρος. Και απευθυνόμενος προς τις σειρούλες, που ήταν εκεί, έβαλε «αγγαρεία» να μαζέψουν τις γόπες, γιατί σε λίγο θα ερχόταν η αστυνομία και ο ιατροδικαστής!
Ενώ σύμφωνα με τον δημοσιογράφος , έπρεπε να αφήσουν τις γόπες δίπλα στο νεκρό ή να σκύψει ο Αξιωματικός να τις μαζέψει , υποθέτω. Εκτός από το προφανές , πέρασε ποτέ από το μυαλό αυτού που έγραψε το άρθρο ότι το έκανε για να δείξει στους υπολοίπους ότι η ζωή ( πρέπει να ) συνεχίζεται ;
Μπορεί, άραγε, ο στρατός να αντιμετωπίζει τους φαντάρους ως «αναλώσιμους»;
Αλλά πως αλλιώς. Είναι και το βασικό σύνθυμα : Ουδείς αναντικατάστατος.
*Για τη διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο, το γεγονός ότι ένας φαντάρος έβαλε τέρμα στη ζωή του στη σκοπιά, αντιμετωπίστηκε ως κάτι... φυσιολογικό! «Το είχε προσχεδιάσει, εάν ήταν πολίτης θα μπορούσε να είχε δέσει σκοινί...», ακούστηκε από κάποιον αξιωματικό. Και ως «αντίδοτο» για τους υπόλοιπους, επελέγη η εντατικοποίηση της εκπαίδευσης. Το επόμενο πρωί, αρχικά διατάχθηκαν για βγουν σε πορεία.
*«Αν μπορούσαμε θα σας ρίχναμε και σε πόλεμο», τους είπε βαθμοφόρος, δίνοντας το κλίμα των προετοιμασιών. Δόθηκε, πάντως, «άκυρον», στη πορεία, και προτίμησαν να συνεχίσουν με εκπαίδευση και αγγαρείες. Στους ΕΠΟΠ μάλιστα, δόθηκε προφορική εντολή να μην επιδείξουν κανενός είδους συμπάθεια στους φαντάρους και να μην τους αφήνουν μόνους τους.
*Το μεσημέρι, έκαναν ένα διάλειμμα για αναφορά: «Εγινε ένα συμβάν. Εσείς δεν έχετε να πείτε τίποτα πουθενά. Υπεύθυνος για όλα είναι το γραφείο τύπου του ΓΕΣ. Θεός σχωρέστον. Εσείς θα συνεχίσετε την εκπαίδευση», περιορίστηκαν να τους ανακοινώσουν. Και αμέσως μετά μίλησαν για εκρηκτικά και νάρκες.
*Το όλο κλίμα εξόργισε τους φαντάρους. «Το αντιμετώπισαν λες και δεν συνέβη τίποτα. Κανένα πένθος και μόνο τέσσερις ημέρες μετά -με τα χίλια ζόρια- έκαναν ένα τρισάγιο», περιγράφουν. Καμία ψυχολογική υποστήριξη δεν είχαν ούτε οι συγκεκριμένοι φαντάροι, που τον βρήκαν πρώτοι στο φυλάκιο.
Ενώ το λογικό θα ήταν να αρχίσουν τα μοιρολόγια και να έχουν ακόμη καμία 10ριά αυτοκτονίες.
Μέχρι, που έβγαλαν και «πόρισμα» ότι είχε αγχωθεί με τα μαθήματα που χρώσταγε στο πανεπιστήμιο και προέτρεψαν τους υπόλοιπους: «Να μη χρωστάτε μαθήματα πριν έρθετε στο στρατό»! Λες και αυτό έφταιγε. «Ηταν πολιτικός μηχανικός στη Πάτρα, 27 χρόνων και δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει προβλήματα», σημειώνουν σειρές του.
Αυτές οι μπαρούφες με εκνευρίζουν και εμένα. Άσε την ψυχή του νεκρού να αναπαυθεί και μην συνεχίζεις να δικαιολογείσαι. Φαίνεσαι ένοχος.
*Ανήκε στην 3η μοίρα του λόχου σκαπανέων. Προχθές, θα ολοκλήρωνε την εκπαίδευσή του και θα έφευγε μαζί με τους άλλους με μετάθεση. Οσο κι αν κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι πράγματι συνέβη, πολλοί έχουν να πουν για το κλίμα τρομοκρατίας στο στρατόπεδο.
*«Είστε απείθαρχοι και απαράδεκτοι. Δεν είναι αυτή εικόνα έλληνα στρατιώτη», τους έλεγαν. Κι ας σημειωθεί ότι οι περισσότεροι είναι απόφοιτοι πολυτεχνείου.
Ενώ έπρεπε να είναι σαν το Κολλέγιο Ελληνίδων. Μιλάμε για σκαπανείς.
Οι ποινές και οι τιμωρίες έπεφταν για ασήμαντες αφορμές, ιδιαίτερα από αξιωματικό, που θεωρείται φόβος και τρόμος. Ιδού μερικά παραδείγματα:
-
Στερήσεις εξόδου για «χαμηλό σκορ» στις βολές, επειδή ξέχασαν τις ωτοασπίδες, ή δεν κρατούσαν καλά το όπλο.
-
Φυλακή σε φαντάρο πρωτοχρονιάτικα, γιατί δεν έκανε «παρουσιάστε».
-
Σε άλλον κόπηκε η άδεια, γιατί δεν απάντησε τι τύπος είναι μια νάρκη.
-
Δεν έδωσαν άδεια σε φαντάρο, που ο πατέρας του έχει ανίατη ασθένεια.
Είναι κέντρο και πρέπει να είσαι προβλεπόμενος. Το να παραθέτεις περιστατικά όπως στου στρατιώτου που κόπηκε η άδεια ενώ ο πατέρας του έχει ανίατη ασθένεια είναι σαν να κατηγορείς την κοινωνία που είσαι άνεργος ενώ η φίλη σου είναι έγκυος. Κάργα άσχετο. Και εάν ο στρατιώτης είχε κάνει κάτι σοβαρό ;
- Ακόμη και το παλικάρι που πήρε «μαύρο απολυτήριο» δεν είχε ξεφύγει: Την ώρα που του ανακοινώθηκε ότι πήρε τιμητική στις βολές, τιμωρήθηκε ταυτόχρονα με κράτηση επειδή έκανε το λάθος να απαντήσει ευχαριστώ!
http://www.enet.gr/online/online_text/c ... 84,6973516
Oι στρατιώτες δικαιούνται να πουν ευχαριστώ. Οι Αξιωματικοί όχι ( γιατί θεωρητικά ότι τους δίνεται το αξίζουν και αυτός είναι και ο λόγος που οι μόνιμοι και Έφεδροι Αξιωματικοί δεν παίρνουν τιμητικές ).
-
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Μόνο που στο στρατό πάμε υποχρεωτικά, ενώ σπουδάζουμε και δουλεύουμε έχοντας επιλογές (έστω και θεωρητικές).
Οπότε αυτοί που μεριμνούν για την εκπλήρωση της υποχρέωσης προς την πατρίδα ας μεριμνήσουν λίγο και για μερικά παιδιά που ίσως το έχουν ανάγκη.Σε αυτό συμφωνώ αλλά τέλος πάντων , ας πάνε και τα παιδιά αυτά μια φορά προετοιμασμένα ( από οικογένεια κτλ ) για το στρατό.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Κακή εφαρμογή απλών κανόνων έκαναν. Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να γίνονται σε κάποιες περιπτώσεις όπως πχ σε τέτοιο τραγικό συμβάν για να μην καταρρακωθεί το ηθικό των στρατευμένων. Πχ αν πέσει αεροπλάνο και χαθεί ο πιλότος πετάνε την επόμενη μέρα όλοι οι πιλότοι της Μοίρας ή της Μονάδας αν έχει περισσότερες της μίας Μοίρες κλπ. Απλά κλήθηκαν άνθρωποι ακατάλληλοι έως επικίνδυνοι από ότι διαβάζω να τα εφαρμόσουν.
Δεν ξέρω πόσο φταίνε αυτοί που τα εφάρμοσαν οι αυτοί που έπρεπε να τους έχουν ετοιμάσει να το κάνουν.Υπάρχει όμως μια διαφορά. Ο κίνδυνος του θανάτου υπάρχει για τους ιπτάμενους κάθε λεπτό που πετάνε, ενώ παράλληλα οι ίδιοι έχουν μεγάλη συναίσθηση καθήκοντος. Άρα όταν κάποιος πέσει, έχει νόημα να σηκώσεις όλη την πτέρυγα στον αέρα την επόμενη μέρα σαν ένεση ηθικού, σαν αντίδραση ή ακόμα και σαν φόρο τιμής στο νεκρό.
Αντιθέτως οι κληρωτοί βαριούνται τη ζωή τους και μισούν αυτό που κάνουν. Αν ο δίπλα μου αυτοκτονήσει θα το θεωρήσω συγκλονιστικό γεγονός, θα οργιστώ για τις καταστάσεις που τον οδήγησαν εκεί, αλλά αν προσπαθήσει κάποιος να με 'ζορίσει' παραπάνω θα σκεφτώ 'δε γ@μιέστε, το παιδί πέθανε κι εσείς το χαβά σας;'.
Άλλο πράγμα μόνιμα, εκπαιδευμένα στελέχη όπως οι ιπτάμενοι, και άλλο οι κληρωτοί.
Όπως σου απάντησε και ο Adis4gr , το θέμα είναι να φύγει από το μυαλό σου. Όσο σου επιτραπεί να το σκέφτεσαι τόσο χειρότερα θα είναι για το ηθικό της μονάδος.
-
Καλά, γενικώς ο στρατός δε σε αφήνει να πολυσκέφτεσαι
Όταν όμως γίνει κάποιο τέτοιο συμβάν και όλοι είναι στα @@ τους, το σκέφτεσαι και το παρασκέφτεσαι, άσε που χάνεις κάθε ίχνος εκτίμησης για τους ανώτερους σου.
-
ginogsm χωρίς παρεξήγηση....είσαι καραβάνι?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
ginogsm χωρίς παρεξήγηση....είσαι καραβάνι? -
Για χάρη της κουβέντας δέχομαι ότι ο δημοσιογράφος υπερβάλλει (καθόλου απίθανο έτσι κι αλλιώς). Μια παράθεση ενός άρθρου έκανα στην τελική.
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Ενώ σύμφωνα με τον δημοσιογράφος , έπρεπε να αφήσουν τις γόπες δίπλα στο νεκρό ή να σκύψει ο Αξιωματικός να τις μαζέψει , υποθέτω. Εκτός από το προφανές , πέρασε ποτέ από το μυαλό αυτού που έγραψε το άρθρο ότι το έκανε για να δείξει στους υπολοίπους ότι η ζωή ( πρέπει να ) συνεχίζεται ;
Φυσικά. Η ζωή για κάποιους συνεχίζεται όταν βάζουν άλλους να μαζέψουν γόπες. Αν δεν θέλουν να πάνε να αυτοκτονήσουν. Μακριά από μας μόνο.
Αλλά πως αλλιώς. Είναι και το βασικό σύνθυμα : Ουδείς αναντικατάστατος.
Ας το πουν κάποιοι στον πατέρα του παιδιού.
Ενώ το λογικό θα ήταν να αρχίσουν τα μοιρολόγια και να έχουν ακόμη καμία 10ριά αυτοκτονίες.
Ναι. Με μερικά μπινελίκια ηρεμείς καλύτερα.
Ενώ έπρεπε να είναι σαν το Κολλέγιο Ελληνίδων. Μιλάμε για σκαπανείς.
Υπενθυμίζω ότι μιλάμε για το ΚΕΜΧ και όχι για τη Ρεντίνα.
Είναι κέντρο και πρέπει να είσαι προβλεπόμενος. Το να παραθέτεις περιστατικά όπως στου στρατιώτου που κόπηκε η άδεια ενώ ο πατέρας του έχει ανίατη ασθένεια είναι σαν να κατηγορείς την κοινωνία που είσαι άνεργος ενώ η φίλη σου είναι έγκυος. Κάργα άσχετο. Και εάν ο στρατιώτης είχε κάνει κάτι σοβαρό ;
Ξέρεις είναι πολύ ωραίο να πεθαίνει ο πατέρας σου και να μη σου δίνουν άδεια.
Oι στρατιώτες δικαιούνται να πουν ευχαριστώ. Οι Αξιωματικοί όχι ( γιατί θεωρητικά ότι τους δίνεται το αξίζουν και αυτός είναι και ο λόγος που οι μόνιμοι και Έφεδροι Αξιωματικοί δεν παίρνουν τιμητικές ).
Ευχαριστώ απαγορεύεται να λες (τουλάχιστον εγώ μια φορά που το έκανα μου είπαν ότι δεν πρέπει). Ασήμαντο πάντως.
Αυτές οι μπαρούφες με εκνευρίζουν και εμένα. Άσε την ψυχή του νεκρού να αναπαυθεί και μην συνεχίζεις να δικαιολογείσαι. Φαίνεσαι ένοχος.
Α μπράβο.
Ξαναλέω: Ναι ο στρατός είναι υποχρεωτικός για όλους και είναι λίγο πολύ ένα αναγκαίο κακό τη δεδομένη στιγμή. Αλλά βρισκόμαστε πάντα στην Ελλάδα, σε καιρό ειρήνης και έχουμε 2007. Στα παιδιά που έχουν ανάγκη φερόμαστε με κατανόηση. Επειδή όλοι θέλουμε να τελειώσουμε από την υποχρέωση και να συνεχίσουμε τη ζωή μας.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
ginogsm χωρίς παρεξήγηση....είσαι καραβάνι?Υποθέτω ότι το συνάγεις από το γεγονός ότι υποστηρίζω με θέρμη το στρατιωτικό καθήκον αντί να κακαρίζω για τις 'άσχημες συνθήκες' στον ΕΣ.
Όχι , είμαι μηχανικός Η/Υ και μεγάλων συστημάτων σε κορυφαία εταιρεία του χώρου και έχω σπουδάσει μηχανολόγος. Υπηρέτησα επιτυχώς ως ΔΕΑ και ώς ένα βαθμό αντιλαμβάνομαι τις τακτικές.Δεν είχα όνειρο να μπω σε στρατιωτικές σχολές ( προλαβαίνω την σκέψη σου ) και εντελώς ενσυνείδητα επέλεξα να μην μπω σε αυτές παρ' όλο που βαθμολογικώς είχα την δυνατότητα.
Μήπως είσαι αντιρρησίας ;
-
.Δεν είχα όνειρο να μπω σε στρατιωτικές σχολές ( προλαβαίνω την σκέψη σου ) και εντελώς ενσυνείδητα επέλεξα να μην μπω σε αυτές παρ' όλο που βαθμολογικώς είχα την δυνατότητα.
Απαντώντας για μένα καθότι μου πέρασε από το μυαλό η ίδια ακριβώς ερώτηση με τον rataplan :
Είχα πάντα όνειρο να γίνω αντιρρησίας αλλά βαθμολογικώς δεν είχα αυτή τη δυνατότητα και κατέληξα να βαυκαλίζομαι στο πλαίσιο ενός forum παριστάνωντας τον (ψευτο)αντιρρησία
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Για χάρη της κουβέντας δέχομαι ότι ο δημοσιογράφος υπερβάλλει (καθόλου απίθανο έτσι κι αλλιώς). Μια παράθεση ενός άρθρου έκανα στην τελική.Ενώ σύμφωνα με τον δημοσιογράφος , έπρεπε να αφήσουν τις γόπες δίπλα στο νεκρό ή να σκύψει ο Αξιωματικός να τις μαζέψει , υποθέτω. Εκτός από το προφανές , πέρασε ποτέ από το μυαλό αυτού που έγραψε το άρθρο ότι το έκανε για να δείξει στους υπολοίπους ότι η ζωή ( πρέπει να ) συνεχίζεται ;
Φυσικά. Η ζωή για κάποιους συνεχίζεται όταν βάζουν άλλους να μαζέψουν γόπες. Αν δεν θέλουν να πάνε να αυτοκτονήσουν. Μακριά από μας μόνο.
Δεν είναι έτσι και το ξέρεις. Έπρεπε να αφήσει δηλαδή όλο το στρατόπεδο να περάσει και να ρίξει μία ματιά στον τόπο του γεγονότος ; Τους αγγάρεψε και τους έδιωξε χωρίς πολλά - πολλά.
Αλλά πως αλλιώς. Είναι και το βασικό σύνθημα : Ουδείς αναντικατάστατος.
Ας το πουν κάποιοι στον πατέρα του παιδιού.
Το ξέρει ήδη ο δύστυχος πατέρας.
Ναι. Με μερικά μπινελίκια ηρεμείς καλύτερα.
Απάντηση νο1
Ξέρεις είναι πολύ ωραίο να πεθαίνει ο πατέρας σου και να μη σου δίνουν άδεια.
Ο - προσφάτως αποθανών - πατέρας μου είχε ανίατο πρόβλημα αλλά δεν πέθαινε κάθε στιγμή. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Ευχαριστώ απαγορεύεται να λες (τουλάχιστον εγώ μια φορά που το έκανα μου είπαν ότι δεν πρέπει). Ασήμαντο πάντως.
Αυτό που σου λέω πιο πάνω είναι αυτό που ισχύει με βάση τους κανονισμούς.
Α μπράβο.
Τι εννοείς με το μπράβο; Η κακή νοοτροπία της πλειοψηφίας των Αξιωματικών και δη των ανωτάτων δεν ενοχοποιεί αυτόματα την Υπηρεσία.
-
Τι εννοείς με το μπράβο; Η κακή νοοτροπία της πλειοψηφίας των Αξιωματικών και δη των ανωτάτων δεν ενοχοποιεί αυτόματα την Υπηρεσία.
Όχι βέβαια. Η υπηρεσία έτσι δυσκοίλια που είναι τους ενοχοποιεί, γιατί αποδεικνύεται ότι δεν τους έχει μάθει να χειρίζονται παρόμοιες καταστάσεις. Τους έχει μάθει μόνο να βγάζουν το αγγούρι από τον δικό τους τον κώλο και να το βάζουν στον κώλο του αμέσως επόμενου στην ιεραρχία (υπολοχαγός το έχει αυτό σε αναφορά φρουράς ταξιαρχίας).
Δεν κατηγόρησα τον ΕΣ στο σύνολο του. -
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Όχι βέβαια. Η υπηρεσία έτσι δυσκοίλια που είναι τους ενοχοποιεί, γιατί αποδεικνύεται ότι δεν τους έχει μάθει να χειρίζονται παρόμοιες καταστάσεις. Τους έχει μάθει μόνο να βγάζουν το αγγούρι από τον δικό τους τον κώλο και να το βάζουν στον κώλο του αμέσως επόμενου στην ιεραρχία (υπολοχαγός το έχει αυτό σε αναφορά φρουράς ταξιαρχίας).
Δεν κατηγόρησα τον ΕΣ στο σύνολο του.Δεν κάνω τον δικηγόρο του ΕΣ. Απλά προσπαθώ να βγάλω ένα συμπέρασμα. Αυτό που αναφέρεις πιο πάνω το είχε πει και ο διοικητής μου και το αγγούρι προορίζονταν για τον πισινό του Υποδιοικητή ( πολύ καλός Αξιωματικός ) που σημειωτέων ήταν στον ίδιο θάλαμο στην ΣΣΕ με ένα χρόνο διαφορά.
Αυτό που αναφέρεις είναι το απόλυτο γεγονός. Δεν έχουν μάθει να χειρίζονται καταστάσεις ειδικού χειρισμού και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων μεταθέτουν τις ευθύνες στον αμέσως νεότερο. Τρανταχτό παράδειγμα η κλοπή των όπλων από την Κω , που τιμωρήθηκε ο Διοικητής - όχι άδικα αλλά με εξοντωτική ποινή - και οι σκοπάνθρωποι. Κανείς δεν ανησύχησε για την έλλειψη προσωπικού όχι μόνο στην συγκεκριμένη κρίσιμη φρουρά , αλλά γενικά στην Κω ( και στη Ρόδο κτλ ).
-
Το συμπέρασμα είναι να είμαστε περισσότερο άνθρωποι και λιγότερο μαλάκες ειδικά σε καταστάσεις σαν του στρατού.
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Το συμπέρασμα είναι να είμαστε περισσότερο άνθρωποι και λιγότερο μαλάκες ειδικά σε καταστάσεις σαν του στρατού.Επειδή έχουμε δύο πλευρές - των πολιτών και των ενστόλων - και από τη μία υπάρχει ένας πρόσφατος νεκρός καλό θα είναι να ξεκαθαρίσεις για ποια πλευρά μιλάς.
Θεωρώ ότι ο στρατός είναι χωνευτήρι. Βρίσκεις μέσα τον οποιονδήποτε και οφείλεις να τον χειριστείς κατάλληλα. Όντας αντίθετος στις σημερινές ανάγκες περί ψυχολόγων κτλ δεν μπορώ παρά να παραδεχθώ από την άλλη μεριά πως υπάρχει ανικανότητα από το σύστημα να ελέγξει επαρκώς , να περιορίσει και ενδεχομένως να αποβάλλει - γιατί νοσοκομείο δεν είναι προκειμένου να θεραπεύσει - με τις αντίστοιχες συνέπειες για τους αποβληθέντες , τα άτομα εκείνα που δεν εξυπηρετούν το σκοπό του. Το να τους αφήνεις να αυτοκτονούν ή να παίρνουν ναρκωτικά με τη σέσουλα είναι ό,τι χειρότερο. Το να προσπαθήσεις να ξεχωρίσεις μέσα από το σύνολο αυτά τα στοιχεία είναι σχετικά εύκολο. Να τα χειριστείς - και ειδικότερα να εκπαιδευτείς για να το κάνεις αυτό - είναι το δυσκολότερο.
-
Υποθέτω ότι το συνάγεις από το γεγονός ότι υποστηρίζω με θέρμη το στρατιωτικό καθήκον αντί να κακαρίζω για τις 'άσχημες συνθήκες' στον ΕΣ.
Όχι , είμαι μηχανικός Η/Υ και μεγάλων συστημάτων σε κορυφαία εταιρεία του χώρου και έχω σπουδάσει μηχανολόγος. Υπηρέτησα επιτυχώς ως ΔΕΑ και ώς ένα βαθμό αντιλαμβάνομαι τις τακτικές.Δεν είχα όνειρο να μπω σε στρατιωτικές σχολές ( προλαβαίνω την σκέψη σου ) και εντελώς ενσυνείδητα επέλεξα να μην μπω σε αυτές παρ' όλο που βαθμολογικώς είχα την δυνατότητα.
ε ναι, ιδανικές είναι οι συνθήκες στις ΕΔ Κανένας μόνιμος δεν ΚΛΕΒΕΙ, κανένα αεροπλάνο δεν πέφτει, ούτε 'δυστυχήματα' και δυστυχήματα γίνονται, ούτε διακίνηση ναρκωτικών γίνεται, όλα ανθηρά, ηθικό ακμαιότατο
δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη χρήση ναρκωτικών, ας κάνει ότι θέλει ο καθένας, αλλά όταν ο άλλος έχει όπλο ναι έχω ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα, ειδικά όταν γίνονται 'ατυχήματα' μεταξύ φαντάρων.
'Δυστυχώς', 'υπηρέτησα' σε καίρια θέση, χωρίς καμία διαβάθμιση, αλλά πέρασαν πάρα πολλά άκρως απόρρητα έγγραφα -ναι καλά - από τα χέρια μου, πολλά από τα οποία έγραψα ο ίδιος -επειδή κάποιοι μόνιμοι βαριόντουσαν ή δεν είχαν ιδέα από PC, παρόλο που πήγαν σε 'σχολείο'.
Κάπως έτσι έβγαλε ο άλλος ΦΑΝΤΑΡΟΣ στο internet άκρως απόρρητα στοιχεία που πήρε άνετα από το στρατόπεδο. Που ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι βρίσκεσαι;
-
οι συνθηκες στο στρατο σιγουρα δεν ειναι και οι καλυτερες,αλλα μηπως ειναι σε καποιον αλλον τομεα της κοινωνιας οι καλυτερες;οχι.
εξαλλου ο στρατος απαρτιζεται απο καθε λογης ανθρωπους οποτε λογικο ειναι να μην ειναι τελειος.
αυτοι που τον καταδικαζουν με εντονο τροπο,δικαιωμα τους αλλα πολλες φορες υπερβαλλουν απιστευτα.
το προγραμμα βεβαια που ακολουθει ενας στρατιωτης το κατακρινω και εγω.η στρατιωτικη εκπαιδευση ειναι οντως για γελια.
σχετικα με την αδικια,απο οτι εζησα τουλαχιστον εγω στους 12 μηνες της θητειας μου,οι αξιωματικοι ηταν κατα 99,9% απολυτα δικαιοι με τους στρατιωτες.και ναι εζησα και κατασταση που στρατιωτης πηρε 4 μερες αγραφη αδεια στην αυλωνα,επειδη οι γονεις του ειχαν τροχαιο και ηταν νοσοκομειο.και ενας αλλος που 48ωρη αγραφη για να παραστει στη κηδεια του παππου του.
την αδικια την ειδα επειδη διαφορα κωλοπαιδα ειχαν το τρομερο βυσμα και ηταν καθε ΣΚ εξω,κοβοντας πολλες φορες μια 24ωρη η μια 48ωρη απο στρατιωτη που δεν ειχε βυσμα και δικαιουταν να παρει μια αδεια για να παει σπιτι του μετα απο εναμιση μηνα,αλλα τον προλαβαιναν τα βυσματα με τα τηλ τους,και αναγκαστικα εμενε μεσα γιατι αλλιως δεν συμπληρωνοταν ο αριθμος των ατομων για τις υπηρεσιες.
μην τα ισοπεδωνουμε ολα.ο στρατος ειναι ενα αγκαθι,και εγω προσωπικα ειμαι κατα της υποχρεωτικης στρατιωτικης θητειας και θα προτιμουσα να υπηρχαν και αλλοι τροποι για να προσφερω τελος παντων στη πατριδα,οπως π.χ. μια κοινωνικη υπηρεσια οπως υπαρχει στη γερμανια.
αλλα απο την αλλη εχει και αρκετες ομορφες στιγμες που πολλοι τις θυμουνται και σκαει αμεσως χαμογελο στα χειλη.
ενταξει σε μερικους ισως οχι,αλλα ποιος ειπε οτι η ζωη ειναι τελεια.
Περί Θητείας [#2]