-
Καλά που με ενημερώσατε να του κόψω την καλημέρα...
Πάντως σε γενικές γραμμές το ζόρι στις Ε.Δ πέρα από την κωλοπηλάλα και την εκπαίδευση στα όπλα ποιό είναι; -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αυτό που άκουσες κατά 99% είναι μούφα ολκής...Δίνω απειροελάχιστες πιθανότητες να είναι αλήθεια...
Να προσθέσω άλλο ενα 0.9% με τη σειρά μου.
Είναι απίθανο το τι φιδι ακούς στο στρατό ειδικά απο άτομα που περάσανε ζωή και κότα.
Λοκατζή,τα ίδια πίστευα και γώ με σένα (στα 22 μου ήθελα οπωσδήποτε ΟΥΚ,μετα παίρναν μόνο επ.οπ κτλ) αλλά κατάλαβα οτι στα 26+ που είσαι (ήμουν 25 οταν κατατάχτηκα) είναι πολλά για ειδικές δυνάμεις.
Οχι απο άποψη φυσικής κατάστασης,αλλά νοητικού επιπέδου.Δεν είμαι απόλυτος αλλά η κατάσταση με τους αρκετους 'λοβοτομημένους' δεν απέχει πολύ απο την πραγματικότητα.Δες και την περίπτωση της Σ.Ν εαν καλύπτεις τις προυποθέσεις.
-
Οι μύθοι που υπάρχουν για τις διάφορες μονάδες του στρατού, πραγματικά αξίζουν αντικείμενο μελέτης!
Ένα πράγμα να θυμάστε: μην συγκρίνετε, άδικα, παλαιότερα χρόνια με σημερινά, γιατί άλλες οι συνθήκες του τότε, άλλες σήμερα.
Όσο για τα 'καψόνια'(ομαδικά πλέον), κανένας δεν το παρακάνει ύστερα από κάποια συγκεκριμένα (ατομικά)περιστατικά της τελευταίας δεκαετίας, και αυτό ισχύει ακόμα και για τις σχολές αξιωματικών(για να μαθαίνει ο κόσμος, αν οι κληρωτοί τα έβρισκαν σκούρα σαν απλοί φαντάροι, οι αξιωματικοί ήταν με το παλούκι στον κ@λο απ' τα καψόνια).Κατά την άποψή μου, πολύ περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να κακοπεράσει κάποιος εξαιτίας των 'παλιών' κληρωτών, τουλάχιστον πριν κάποια χρόνια, (αν και ούτε αυτό είναι σίγουρο, ανάλογα με το χαρακτήρα του καθενός, παλιού και νέου).
Απλά, ας μην ξεχνούν οι 'παλαίουρες' ότι πρέπει να σέβονται όλους τους κληρωτούς(ανεξαρτήτως σειράς) γιατί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, και οι 'νέοι' ότι δεν είναι υπηρέτριες των παλαιότερων(19 χρονών πήγα, αλλά σεβόμουν και με σέβονταν, γι΄αυτό και πήγαν όλα καλά).Ούτε όσοι είναι στο πεζικό είναι κότες, ούτε και όσοι πάνε στις ειδικές δυνάμεις είναι μαμιάδες, αυτή είναι η αλήθεια.
Δεν μου λέει τίποτα αν κάποιος πήγε ε.δ.! (και το λέει κάποιος που πέρασε και από εκεί) Να μου πει τι ακριβώς; Μήπως είναι περισσότερο γυμνασμένος από εμένα; Και πού ξέρει ο άλλος τι ακριβώς κάνω, σε τι ένταση και πόσο πιέζω(και είμαι διατεθειμένος να πιέσω τον εαυτό μου) όταν γυμνάζομαι;Δεν μετάνοιωσα για τις επιλογές που έκανα: μια εμπειρία ήταν. Από προσωπική μου εμπειρία στα σώματα που πήγα, εκτός ειδικών δυνάμεων το επίπεδο μορφωτικής εμπειρίας των κληρωτών είναι σαφώς υψηλότερο, ενώ στις ε.δ. απλά θέλουν φαντάρια με αντοχή(όσοι ασχολούντα με γεωργικές-κτηνοτροφικές εργασίες είναι ότι πρέπει - επίσης όσοι αθλούνται συστηματικά πριν το στρατό).
Το μέσο ζει και βασιλεύει παντού, γιατί έτσι λειτουργεί και η ίδια η κοινωνία: ο στρατός απλά είναι ο καθρέφτης της τελευταίας.
-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
Και ξαναρωταω. Γιατι υποχρεωτικη 'θητεια' στο στρατο κι οχι υποχρεωτικη 'θητεια' στην κοινη ωφελεια; Σε οποια κοινη ωφελεια.
Δεν απαντησες ομως στο ερώτημά μου....
Δεν απάντησα γιατί υποτίθεται ότι η υποχρεωτική μας θητεία στην κοινωνική ωφέλεια διαρκεί δια βίου.
Ελα βρε, καταλαβαινεις τι εννοω....
Αν η καραμελα ειναι: «ειστε λουφαδοροι, δε σκεφτεστε τους συνανθρωπους σας κοκ», εγω απανταω (εγω, σκοπανθρωπος στη Λημνο, ετσι;): «δωσμου να κανω κατι που (νομιζω οτι) αξιζει τον κοπο και θα το κανω χωρις περιστροφες, αλλα μην τολμας να με φερνεις απολογουμενο σε τετοια στημενα ψευτοδιλημματα» Δεν πιστευω στη στρατιωτικη θητεια και στο στρατο γενικοτερα. Αυτο δε με κανει εγωιστη, παλιανθρωπο, λαμογιο και αλλα τετοια φαιδρα. Ουτε η διαθεση μου για κοινωνικη προσφορα μπορει να αμφισβητειται εξ’ αυτου. Αντιθετα, παω στοιχημα, οτι ειναι πολυ μεγαλυτερη απ’ αυτην της πλειοψηφιας των συμπολιτων μας.
Επιπροσθετα, οταν ηρθε αυτη η αναθεματισμενη ωρα να παω να υπηρετησω, πηγα αδιαμαρτυρητα κι εκανα αυτο που με υποχρεωνε ο νομος, κατεβαζοντας απλα διακοπτες για δυο χρονια της ζωης μου, σε αντιθεση με πολλους «πατριωτες» που τη βγαλανε στα Επιτελεια ή τσιμπησανε Ι3αοπλο μεχρι Ι5....
Απ’ ολες τις «προσφορες» μονο ο στρατος συμφερει και διατηρειται. Κανε τα μαθηματικα και θα βρεις το λογο....επειδή έκανα Ι3ΧΟ σε πληροφορώ ότι τις καρτέλες σου περί στρατιωτικές μεταβολές εγώ τις έγραφα , μέρες ολόκληρες δε βλέπαμε ήλιο, είμασταν κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο όλοι οι Ι3ΧΟ και Ι4 και αντγράφαμε τις σταρτιωτικές μεταβολές του καθένα , στη σειρά μου μόνο μπορεί να έγραψα και 300-400 καρτέλες. Γι'αυτό να κάνεις πιο λιτά σχόλια Asimov
Αν αυτο σου 'μεινε εσενα, εγω παω πασο
Α! Συγγνωμην για το πομπωδες του σχολιου μου Την αλλη φορα θα παρω την αδεια σου
edit: Krus ειχα επιληφθει
I know! [Krus]
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Οι μύθοι που υπάρχουν για τις διάφορες μονάδες του στρατού, πραγματικά αξίζουν αντικείμενο μελέτης!Ο μοναδικος λογος για να πας στρατο ειναι για να ακουσεις ολες αυτες τις ιστοριες οτιδηποτε αλλο δεν αξιζει
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
Ε?
ρε συ κ εγω το ιδιο ακριβως σκεφτηκα
Τι δηλ, ότι στο γυμνάσιο και στο λύκειο σε κορόιδευαν?
....Για να μη πω για εκεινο το γλυκο του κουταλιου που εκανε η γιαγια μου.
Ορίστε, κύριοι, η αντίδραση της κοινωνίας μας!
Ρε που πάμε, ρε;;;; -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Φίλος φίλου που έκανε αμφίβιος καταδρομέας μου είπε ανάμεσα σε άλλα χαριτωμένα ότι τον είχαν ξυπνήσει μέσα στη νύχτα και με το ζόρι του έβγαλαν νύχι από το πόδι. Εννοείται μιλάω για σοβαρό άτομο αλλιώς δεν θα το ανέφερα καν.Εμένα αυτό μου άρεσε. Με το ζόρι! Δηλαδή δεν κάθισαν να το συζητήσουν λίγο τα παιδιά, να τον πείσουν, να τον κεράσουν και ένα καφεδάκι βρε αδερφέ και μετά ωραία και καλά σαν φίλοι και με το καλό, να του ξεριζώσουν το νύχι.
Ε όχι! Ε όχι δηλαδή! Σε τι κοινωνία ζούμε; Μα με το ζόρι; Δηλαδή ούτε καν τον ρώτησαν ποιο νύχι προτιμάει; Ε ΟΧΙ!!!
-
δε ξερω αλλα στο χανειο που ημασταν εμεις λεγανε οτι οι τελευταιες μυτες ειχαν σπασει το 95-96...τοτε λεγανε εγιναν αλλαγες και σταματησαν τα χοντρα...
ευτυχως δηλαδη γιατι με το επιπεδο και τη ψυχολογια που εχουν μερικοι θα μιλουσαμε για τρελα νουμερα αυτοκτονιων...
απο κει και περα λυπαμαι πολυ για το παιδι και την οικογενεια του αλλα και μενα εντυπωση ειναι οτι τα παιδια που το κανουν (και δεν ειναι καμια αλλη ιστορια στη μεση) καποια στιγμη θα το καναν η εστω κατι παρομοιο...
οι συνθηκες στο στρατο δεν ειναι τετοιες που να δικαιολογουν τετοιες ενεργειες...
για το θεμα του ψυχολογου (δε ζητησε ψυχιατρο φανταζομαι) το μονο που εχω να πω ειναι οτι ενας μεγαλος αριθμος χασομερηδων στρατιωτων που προσπαθουν να φιδιασουν προσπαθει να φτασει ως εκει...η σε αλλες νοσοκομειακες δραστηριοτητες οπως αλλαγη χανζαπλαστ κτλ κτλ...
κλασικη εφαρμογη της ιστοριας του βοσκου και του λυκου...ειδικα στα κεντρα που οι λοχοι ειναι πανω απο 150 ατομα οι αξιωματικοι δε ξερουν τιποτα..ποιος τη παλευει και ποιος οχι...σε τετοια θεματα επρεπε να χουν το νου τους και οι λοχιες και δεκανεις που ειναι μεσα στις διμοιριες..
αλλα ελλαδα ειμαστε και παμε να κανουμε θητεια ενα χρονο και δε μας πολυνοιαζει αν ο αλλος δε παει καλα γιατι μας νοιαζει να παρουμε μια μερα αδεια παραπανω και να παμε στη μαμα μας...
τα ιδια και εξω...κατα τα αλλα ο στρατος ειναι θεατρο!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Φίλος φίλου που έκανε αμφίβιος καταδρομέας μου είπε ανάμεσα σε άλλα χαριτωμένα ότι τον είχαν ξυπνήσει μέσα στη νύχτα και με το ζόρι του έβγαλαν νύχι από το πόδι. Εννοείται μιλάω για σοβαρό άτομο αλλιώς δεν θα το ανέφερα καν.
Εμένα αυτό μου άρεσε. Με το ζόρι! Δηλαδή δεν κάθισαν να το συζητήσουν λίγο τα παιδιά, να τον πείσουν, να τον κεράσουν και ένα καφεδάκι βρε αδερφέ και μετά ωραία και καλά σαν φίλοι και με το καλό, να του ξεριζώσουν το νύχι.
Ε όχι! Ε όχι δηλαδή! Σε τι κοινωνία ζούμε; Μα με το ζόρι; Δηλαδή ούτε καν τον ρώτησαν ποιο νύχι προτιμάει; Ε ΟΧΙ!!!
Από 10 κατεβατά που έγραψα εσύ αυτό κράτησες σαν ηθικό δίδαγμα; Να ξέρω δηλαδή αν εκτός από τα συντακτικά λάθη βαθμολογούνται στο forum και τα γραμματικά.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Από 10 κατεβατά που έγραψα εσύ αυτό κράτησες σαν ηθικό δίδαγμα; Να ξέρω δηλαδή αν εκτός από τα συντακτικά λάθη βαθμολογούνται στο forum και τα γραμματικά.Εγώ χιούμορ έκανα, δεν το έγραψα για να σε κοροϊδέψω... Sorry αν έτσι το πήρες.
-
Λάθος μου τότε.
Πάντως αν το συζητούσαν κιόλας θα μιλούσαμε για πραγματικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων... -
ρε παιδιά όταν κάνετε χιούμορ βάζετε και κανα σχετικό εικονιδιάκι να καταλαβαίνει κι ο άλλος
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οι μύθοι που υπάρχουν για τις διάφορες μονάδες του στρατού, πραγματικά αξίζουν αντικείμενο μελέτης!
Ο μοναδικος λογος για να πας στρατο ειναι για να ακουσεις ολες αυτες τις ιστοριες οτιδηποτε αλλο δεν αξιζει
Πράγματι!
Το χοντρό δούλεμα, βέβαια, γίνεται τις 3 πρώτες εβδομάδες μέχρι την ορκωμοσία (μας είχαν πει ότι έβαψαν τα λεωφορεία-ΟΑΣΘ αλλιώς, έκαναν την Μ.Αλεξάνδρου και την Τσιμισκή διπλής κυκλοφορίας και άλλα τέτοια, και το πιο αστείο είναι ότι, καθώς δεν είχαμε ιδέα τι συνέβαινε στον έξω κόσμο, τα πιστεύαμε! )
+1
φυσικα δεν ξερω τωρα τι γινεται αλλα το 88 που πηγα ε.δ κ μετα σεαπ κρητη το ατομικο καψονι ηταν ΑΦΑΝΤΑΣΤΟ.
κ ναι τοτε υπηρχε διαφορα σε μαχητικοτητα ενος λοκ απ εναν πεζικαριο.Μάλλον δεν ήμουν πολύ σαφής: δεν αναφερόμουν στην μαχητικότητα ενός σώματος έναντι ενός άλλου(λογικό, όταν σε εκπαιδεύουν περισσότερο και καλύτερα), αλλά στον μύθο ότι όσοι είναι στις ειδικές δυνάμεις είναι Σούπερμαν(μύθος για τον απλό κοσμάκη, που ακούει ακόμα και για 10 κάμψεις και κατουριέται).
Φυσικά και όσοι υπηρετούν στις ε.δ. έχουν καλύτερη φυσική(και αρκετοί, και σωματική) κατάσταση από τον μέσο όρο των κληρωτών στα υπόλοιπα σώματα, φυσικά και δεν μπορεί ο κάθε κληρωτός να ανταπεξέλθει(ιδιαίτερα αν δεν πιέζει τον εαυτό του καθώς και αν είναι πλαδαρός-μαλθακός και δεν άντεχε σε ασκήσεις ούτε πριν το στρατό) αλλά όχι να τους παρομοιάζουμε με Terminator, αυτό είναι όλο.
Βέβαια, από την άλλη, μπορεί και τα δικά μου κριτήρια σωματικής-φυσικής διάπλασης(καθώς και απιουδήποτε ασχολείται με άθληση) να απέχουν από του μέσου όρου, οπότε άντε βγάλε άκρη..Απλά, κατά τη γνώμη μου, και στα υπόλοιπα σώματα υπάρχουν πολύ ικανοί (σωματικά) κληρωτοί(είτε γυμνάζονται ως διασκέδαση είτε επαγγελματικά) που, για διάφορους λόγους(ας πούμε, για καλή μετάθεση έξω απ' το σπίτι τους, ή λούφα γενικά), δεν πήγαν ή δεν ή ήθελαν να πάνε στις ε.δ.
Επίσης, μια και το έφερε η κουβέντα, σαν χαρακτήρας, μου αρέσει να μοιράζομαι πράγματα σχετικά με τον στρατό με άλλους πολίτες, αν το φέρει η κουβέντα, αλλά δεν είμαι ο τύπος που θα κοκορευτεί αλλά ούτε και θα αναφέρει με την πρώτη(για εντυπωσιασμό) ότι πήγα ε.δ., απλά για να δείξω ότι 'μαμάω και δέρνω', νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
και πόσα άλλα δεν 'βγαίνουν έξω'
-
κριμα το παιδι..
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=775936&lngDtrID=244και πόσα άλλα δεν 'βγαίνουν έξω'
Φαντάσου αν βγαίνανε προς τα έξω ποσα μιλιουνια αναβολες θα είχαμε.
-
Σχετικά με το θέμα στο ΚΕΜΧ έγραψε σήμερα η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.
Η αυτοκτονία ενός φαντάρου στη σκοπιά αντιμετωπίστηκε ως κάτι το φυσιολογικό!
Απαντες παρόντες;
Του ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ
«Δεν έχετε μυαλό! Πάτε κι αυτοκτονείτε!». Ετσι αντέδρασε αξιωματικός, όταν έφτασε στο φυλάκιο, όπου λίγα λεπτά της ώρας νωρίτερα είχε αφήσει την τελευταία του πνοή ένας φαντάρος. Και απευθυνόμενος προς τις σειρούλες, που ήταν εκεί, έβαλε «αγγαρεία» να μαζέψουν τις γόπες, γιατί σε λίγο θα ερχόταν η αστυνομία και ο ιατροδικαστής!
Μπορεί, άραγε, ο στρατός να αντιμετωπίζει τους φαντάρους ως «αναλώσιμους»;
*Για τη διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο, το γεγονός ότι ένας φαντάρος έβαλε τέρμα στη ζωή του στη σκοπιά, αντιμετωπίστηκε ως κάτι... φυσιολογικό! «Το είχε προσχεδιάσει, εάν ήταν πολίτης θα μπορούσε να είχε δέσει σκοινί...», ακούστηκε από κάποιον αξιωματικό. Και ως «αντίδοτο» για τους υπόλοιπους, επελέγη η εντατικοποίηση της εκπαίδευσης. Το επόμενο πρωί, αρχικά διατάχθηκαν για βγουν σε πορεία.*«Αν μπορούσαμε θα σας ρίχναμε και σε πόλεμο», τους είπε βαθμοφόρος, δίνοντας το κλίμα των προετοιμασιών. Δόθηκε, πάντως, «άκυρον», στη πορεία, και προτίμησαν να συνεχίσουν με εκπαίδευση και αγγαρείες. Στους ΕΠΟΠ μάλιστα, δόθηκε προφορική εντολή να μην επιδείξουν κανενός είδους συμπάθεια στους φαντάρους και να μην τους αφήνουν μόνους τους.
*Το μεσημέρι, έκαναν ένα διάλειμμα για αναφορά: «Εγινε ένα συμβάν. Εσείς δεν έχετε να πείτε τίποτα πουθενά. Υπεύθυνος για όλα είναι το γραφείο τύπου του ΓΕΣ. Θεός σχωρέστον. Εσείς θα συνεχίσετε την εκπαίδευση», περιορίστηκαν να τους ανακοινώσουν. Και αμέσως μετά μίλησαν για εκρηκτικά και νάρκες.
*Το όλο κλίμα εξόργισε τους φαντάρους. «Το αντιμετώπισαν λες και δεν συνέβη τίποτα. Κανένα πένθος και μόνο τέσσερις ημέρες μετά -με τα χίλια ζόρια- έκαναν ένα τρισάγιο», περιγράφουν. Καμία ψυχολογική υποστήριξη δεν είχαν ούτε οι συγκεκριμένοι φαντάροι, που τον βρήκαν πρώτοι στο φυλάκιο.
Μέχρι, που έβγαλαν και «πόρισμα» ότι είχε αγχωθεί με τα μαθήματα που χρώσταγε στο πανεπιστήμιο και προέτρεψαν τους υπόλοιπους: «Να μη χρωστάτε μαθήματα πριν έρθετε στο στρατό»! Λες και αυτό έφταιγε. «Ηταν πολιτικός μηχανικός στη Πάτρα, 27 χρόνων και δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει προβλήματα», σημειώνουν σειρές του.
*Ανήκε στην 3η μοίρα του λόχου σκαπανέων. Προχθές, θα ολοκλήρωνε την εκπαίδευσή του και θα έφευγε μαζί με τους άλλους με μετάθεση. Οσο κι αν κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι πράγματι συνέβη, πολλοί έχουν να πουν για το κλίμα τρομοκρατίας στο στρατόπεδο.
*«Είστε απείθαρχοι και απαράδεκτοι. Δεν είναι αυτή εικόνα έλληνα στρατιώτη», τους έλεγαν. Κι ας σημειωθεί ότι οι περισσότεροι είναι απόφοιτοι πολυτεχνείου. Οι ποινές και οι τιμωρίες έπεφταν για ασήμαντες αφορμές, ιδιαίτερα από αξιωματικό, που θεωρείται φόβος και τρόμος. Ιδού μερικά παραδείγματα:
-
Στερήσεις εξόδου για «χαμηλό σκορ» στις βολές, επειδή ξέχασαν τις ωτοασπίδες, ή δεν κρατούσαν καλά το όπλο.
-
Φυλακή σε φαντάρο πρωτοχρονιάτικα, γιατί δεν έκανε «παρουσιάστε».
-
Σε άλλον κόπηκε η άδεια, γιατί δεν απάντησε τι τύπος είναι μια νάρκη.
-
Δεν έδωσαν άδεια σε φαντάρο, που ο πατέρας του έχει ανίατη ασθένεια.
-
Ακόμη και το παλικάρι που πήρε «μαύρο απολυτήριο» δεν είχε ξεφύγει: Την ώρα που του ανακοινώθηκε ότι πήρε τιμητική στις βολές, τιμωρήθηκε ταυτόχρονα με κράτηση επειδή έκανε το λάθος να απαντήσει ευχαριστώ!
http://www.enet.gr/online/online_text/c ... 84,6973516
-
-
Στα περισσοτερα απο αυτά που γράφει(ς) δε διαφωνώ καθόλου. Εσυ ας πούμε γιατι δεν αυτοκτόνησες στο στρατο? Αυτός το έκανε ,μεγεια του με χαρά του.Η ζωή συνεχίζεται,τι θέλετε, να καταργηθεί επειδή κάποιοι ΓΙΩΤΑΔΕΣ* δεν αντέχουν την ....πίεση? Δηλαδή εκεί (εδω) έξω τι κάνουν, μαδάνε μαργαρίτες σε ανθισμένα περιβόλια?
*Οχι για το νεκρο απαραίτητα.
-
Αν γίνει μια στατιστική έρευνα και διαπιστωθεί ότι αναλογικά οι νέοι που πάνε στρατό αυτοκτονούν σε μικρότερο ποσοστό από εκείνους που αυτοκτονούν σε άλλες περιόδους της ζωής τους, πχ στις σπουδές ή κατά την εργασία, τί θα λέγαμε;
Στο στρατό πηγαίνουν πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από ψυχικές παθήσεις, που είναι ναρκομανείς ή εξαιρετικά ευαίσθητοι. Η ζωή η ίδια δεν είναι καθόλου πιο ήπια με αυτούς από τον στρατό όπου, τουλάχιστον, το περιβάλλον είναι πιο κλειστό και πιο ελεγχόμενο. Αν κάποιος αυτοκτονήσει επειδή του φαίνεται τόσο δύσκολη μια σκοπιά, μια αγγαρεία, μια αδικία, μια ερωτική απογοήτευση, πώς διάολο θ' αντέξει στη ζωή αργότερα; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στο στρατό πηγαίνουν πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από ψυχικές παθήσεις, που είναι ναρκομανείς ή εξαιρετικά ευαίσθητοι.
Αν λάβουμε υπόψη μας αυτό το γεγονός,είναι απορίας άξιον το πως δεν υπάρχουν τουλάχιστον 5 σοβαροί τραυματισμοι σε κάθε κέντρο εκπαίδευσης/εσσο.
Μερικές φορές απορώ πως αυτοί με τα προβλήματα αντι να αυτοκτονήσουν ,δεν κουμπώνουν το γεμιστήρα και να πάρουν σβάρνα κανα 2 περίπολα και κανα 2 εφοδεύοντες...
Περί Θητείας [#2]