-
Μωρε ΠΝ ειχα δηλωσει(ΠΝ εκανε κ ο πατερας μου) αλλα φευ.....
Βεβαια με εξαιρεση την αθλια Λημνο δεν κακοπερασα,αλλα η Λημνος μονο αρκει....
Αρτα ηταν φανταστικα,401 οκ,Λημνο χαλια χαλια χαλια και ΚΑΑΥ απο μεσα Ιουλιου μεχρι αδεια απολυσης εκανα μπανια με μαγιο και πολιτικα(ζητημα να εβαλα 2 φορες στρατιωτικα)
-
παίδες, έχω κόψει την αναβολή από τον Οκτώβρη και περιμένω το χαρτί για να πάω φαντα΄ρος το Φεβρουάριο..
Ηλίθια ερώτηση. Να βάλω βύσμα ή επειδή θα πάω 9 μήνες να μην κάνω κάτι τέτοιο, όσο δύσκολο και να είναι θα περάσει;;; Δε γουστάρω καθόλου τα βύσματα αλλά με πρήζουν οι γύρω μου....
(Είμαι εξάρτημα εγώ της μηχανής σας κτλ...)
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Τι στο διαολο ρε ολοι βυσμα εχετε κ πηγαινετε αεροποριες και ναυτικα ? ? ?
Δοκιμασες απλα να δηλωσεις ΠΝ η ΠΑ περνωντας περιοδευων? Μερικες φορες αυτο αρκει...
Για όλες τις άλλες φροντίζει το βύσμα
-
ΒΑΛΕ και τελειωνε.
Η γιαγια μου ελεγε 'Καλο το καθησιο αλλα σαν την ξαπλα τιποτα'. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
ΒΑΛΕ και τελειωνε.
Η γιαγια μου ελεγε 'Καλο το καθησιο αλλα σαν την ξαπλα τιποτα'.Ναι,απλά μετάθα με φωνάζουν ο βυσματίας. Και δεν έβαλα βύσμα για άλλα πιο σημαντικά για αυτό και το σκέφτομαι...
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
ΒΑΛΕ και τελειωνε.
Η γιαγια μου ελεγε 'Καλο το καθησιο αλλα σαν την ξαπλα τιποτα'.Ναι,απλά μετάθα με φωνάζουν ο βυσματίας. Και δεν έβαλα βύσμα για άλλα πιο σημαντικά για αυτό και το σκέφτομαι...
Το ίδιο ακριβώς έκανα κι εγώ. Και το μετάνοιωσα μετα από 18 μήνες στα σύνορα. Τελικά έβαλα μέσον και κατέβηκα στο ΚΕΒΟΠ τους τελευταίους 6 μήνες!
-
Τη δουλειά σου κοίτα να κάνεις. Κανείς δεν πρόκειται να σου πει το παραμικρό, γιατί ΟΛΟΙ το ξέρουν, το λένε, το ομολογούν και το παραδέχονται πως, αν είναι στο χέρι τους ν'αποφύγουν τα χειρότερα, θα το κάνουν ασυζητητί. Μην πας να το παίξεις ήρωας - κι αυτό είναι συμβουλή που μου'δωσε αξιωματικός της μονάδας μου.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
παίδες, έχω κόψει την αναβολή από τον Οκτώβρη και περιμένω το χαρτί για να πάω φαντα΄ρος το Φεβρουάριο..Ηλίθια ερώτηση. Να βάλω βύσμα ή επειδή θα πάω 9 μήνες να μην κάνω κάτι τέτοιο, όσο δύσκολο και να είναι θα περάσει;;; Δε γουστάρω καθόλου τα βύσματα αλλά με πρήζουν οι γύρω μου....
(Είμαι εξάρτημα εγώ της μηχανής σας κτλ...)
Ειναι λιγο αργα τωρα νομιζω γιατι το χαρτι σιγουρα θα σου ερθει οπου να ναι
Αλλα και μετα το χαρτι παλι μπορουν να αλλαξουν τα πραγματα αν εχεις καλο βυσμα -
βυσμα μολις μπεις κεντρο...
-
Ο Στρατός δεν διαφέρει από την υπόλοιπη κοινωνία. Όσοι είναι χωμένοι και μπορούν απλά πηδ@νε όλους τους υπόλοιπους. Τη δουλειά μας να κάνουμε και να αφήσουμε τα ηρωϊλίκια και τα φιλότιμα για κάνα άλλον.
-
A-la Κουκ κι εγώ, αρνήθηκα για εθνικούς ιδεολογικούς λόγους να βάλω βύσμα, παρ' όλο που διέθετα τερατώδες.
Μετά από 12 μήνες πίπα-κώλο-εμπλοκή (pipe, cul, en blocage γαλλιστί:lol: ) σε μαχιμότατη μονάδα εκστρατείας, και βλέποντας ότι στην ελληνική κοινωνία ΟΛΟΙ έχουν βύσμα (και οι απόκληροι, και οι πεντάρφανοι και οι τσιγγάνοι) θεώρησα ότι το καθήκον μου στοιχειωδώς το έκαμα, ότι αληθή στρατιωτική εκπαίδευση έλαβα, και ότι ήρθε η ώρα να ξεσυνεριστώ λίγο τους συμπολίτες μου που εκόμπαζαν για το τελευταίο κωλοβυσματάκι τους, τη αντισυναδελφική δυνατότητά τους δηλαδή να σε πηδήξουν.
Έβαλα λοιπόν ένα βυσματάκι και ήρθα κοντά στο σπίτι μου για το τελευταίο 6μηνο.
Και πάλι βέβαια δεν πολυέβγαινα έξω, αλλά δεν θα δεχόμουν ποτέ (για να είμαι συνεπής προς τις αρχές μου) η εξυπηρέτηση του βύσματος να φτάσει μέχρι ουσιαστικώς την απαλλαγή μου από στρατιωτικά καθήκοντα.Αν είναι για 9μηνο, δεν ξέρω. Εξαρτάται και τι είδους θα είναι η όποια 'εξυπηρέτηση', αν θα συνεπάγεται δηλαδή μη-θητεία.
Εξαρτάται επίσης αν θες μετά τη θητεία να δικαιούσαι να κάνεις κριτική στα δημόσια πράγματα, ή αν δεν σε πειράζει να το βουλώσεις ισοβίως, έχοντας 'εξυπηρετηθεί'. -
Ειχα πολλα βυσματα στο στρατο, απο τον υποδικα του κεντρου μεχρι μεσα στην κεντρικη διοικηση του Στρατου κλπ.
Δεν χολοσκαγα γενικα για μεταθεσεις ειδικοτητες κλπ, μιας και ειμουν μικρος σε ηλικια και λιγο οργιο
Αποψη του πατερα μου ηταν να μην χρησιμοποιησουμε τπτ.
Στο κεντρο λοιπον μας πηγαινε 2 μεσα 1 εξω...το μονο που ειχαμε πει στο βυσμα, ειναι να μην με γαμησουν τα βυσματα δλδ να κανω οτι κανουν και οι αλλοι, οπως προβλεπεται.
Μεχρι που αρχισαν να με γαμανε Πηγα αναρψτηριο με 39,2 πυρετο 4 τα ξημερωματα, μου εκαναν ενεση και στις 7 το πρωι ο πυρετος ειχε ανεβει κλπ, απο τοτε λοιπον τους εγραψα ολους στα @@ μου πηρα ενα σ/κ που δνε προβελποταν και για την υπολοιπη βδομαδα μεχρι να παω σε αλλο ταγμα για εκπαιδευση με πηγαινε 1-1 αν θυμαμαι καλα.Δεν εχει συναισθηματισμους και ηρωισμους.
Για να βγουν τα βυσματα εξω πρεπει καπιοι να πηξουν μεσα, αν δεν καταφερεις να εισαι σε αυτους που βγαινουν αναγκαστηκα θα εισαι σε αυτους που πηζουν.
-
ok.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας
-
Ο χρήστης sotiris28 έγραψε:
Ο Στρατός δεν διαφέρει από την υπόλοιπη κοινωνία. Όσοι είναι χωμένοι και μπορούν απλά πηδ@νε όλους τους υπόλοιπους. Τη δουλειά μας να κάνουμε και να αφήσουμε τα ηρωϊλίκια και τα φιλότιμα για κάνα άλλον.+1
Ηλία, σε πάει που σε πάει πίσω στη ζωή και την καριέρα, γι'αυτό φρόντισε τουλάχιστον να το απολαύσεις
-
Δεν θέλω βύσμα για να γλιτώσω τη θητεία μου προς Θεου. Το περιμένω σαν μια καλή εμπειρία (άλλωστε είναι τόσο λίγος ο καιρός). ΑΠλά δεν θέλω να με πηδανε πολύ οι υπόλοιποι..
Ακόμα δε ξέρω, κάτσε να έρθει το χαρτί.
-
Ηλία όλοι ( άντε το 99% ) βάζουν βύσμα στον στρατό. Κανείς δεν πρόκειται να σε φωνάζει βύσμα αν εσύ δεν συμπεριφέρεσαι 'βυσματικά'. Αν μπορείς να κάνεις μια πιο εύκολη θητεία με μια καλύτερη μετάθεση κλπ επεδίωξε το. Δεν λέω να μην κάνεις σκοπιά ποτέ, ή να είσαι εξοδούχος κάθε μέρα και το στρατόπεδο σου να είναι 100 μέτρα απο το σπίτι σου. Μιλάω απλώς για καλύτερες συνθήκες θητείας.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ηλία όλοι ( άντε το 99% ) βάζουν βύσμα στον στρατό. Κανείς δεν πρόκειται να σε φωνάζει βύσμα αν εσύ δεν συμπεριφέρεσαι 'βυσματικά'. Αν μπορείς να κάνεις μια πιο εύκολη θητεία με μια καλύτερη μετάθεση κλπ επεδίωξε το. Δεν λέω να μην κάνεις σκοπιά ποτέ, ή να είσαι εξοδούχος κάθε μέρα και το στρατόπεδο σου να είναι 100 μέτρα απο το σπίτι σου. Μιλάω απλώς για καλύτερες συνθήκες θητείας.Αυτό το 'όλοι βάζουν βύσμα' είναι ΕΝΤΕΛΩΣ λανθασμένο (μιλάω και από οικογενειακή εμπειρία. Πολλοί δε γουστάρουν τα βύσματα και δεν τα χρησιμοποιούν και να τα έχουν, πιστεψέ με). Και όλοι να είχαν όμως (ΑΔΥΝΑΤΟ) πάλι σημασία θα είχε το ποιός έχει το 'ισχυρότερο'. Αλλιώς δε θα είχε νόημα η έννοια βύσμα...
-
Eίπα 99%. Στο δικό μου περιβάλλον (φίλοι και γνωστοί ) αυτό το ποσοστό γίνεται 100%. Επίσης δεν μίλησα πουθενά για κατάξη ισχύος βυσμάτων και ξαναλές το προφανές. Πάντως μια καθαρίστρια στο ΓΕΕΘΑ μπορεί να είναι ισχυρότερο βύσμα από έναν βουλευτή ή ένα στρατηγό.
Για όσους μπαίνουν, θητεία είναι θα περάσει, δείτε το ως 12 ή λιγότερους μήνες διακοπών σε έναν προορισμό που πιθανώς να μην τα διαλέξατε και φυσικά ως την εκπλήρωση μιας ακόμα υπηρεσίας στην μαμά πατρίδα.
Υ.Γ Ανηκώ στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν γουστάρουν να υποχρεώνονται για να αποφύγουν μια υποχρέωση τους. Δεν θεωρώ λοιπόν απαραίτητη την χρήση βύσματος εφόσον όλα πηγαίνουν καλά, αλλά αν δεν ισχύει αυτό εάν έχω την δυνατότητα για κάτι καλύτερο θα το επιδώξω. -
να γενναμε και μεις σαν τις γυναικες να μη παμε στρατο..
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
να γενναμε και μεις σαν τις γυναικες να μη παμε στρατο..Για να γεννησεις πρεπει να σε πηδηξουν πρωτα
Περί Θητείας [#2]