-
Παίδες τελειώνω τη θητεία μου στο ΠΝ μεθαύριο. Κάνω εννιάμηνο και μπήκα 5/2. Όπως μου είχε πει ο βλάκας ο οπλονόμος -και όπως ήξερα- τελείωνα τις 5/11. Όμως το αρχιπ@π@ρι το οπλονομόπαιδο όταν πριν 15 μέρες μου έδινε το φύλλο για την άδεια μου έγραψε να παρουσιαστώ 6/11, ίσως από λάθος. Τι κάνω; Ξέρει κανείς; Να πάρω κανά τηλέφωνο πρωί Δευτέρας; Υπόψιν δεν έχω τίποτα τιμωρίες, ποινές ή κάτι άλλο.
-
Παίδες τελειώνω τη θητεία μου στο ΠΝ μεθαύριο. Κάνω εννιάμηνο και μπήκα 5/2. Όπως μου είχε πει ο βλάκας ο οπλονόμος -και όπως ήξερα- τελείωνα τις 5/11. Όμως το αρχιπ@π@ρι το οπλονομόπαιδο όταν πριν 15 μέρες μου έδινε το φύλλο για την άδεια μου έγραψε να παρουσιαστώ 6/11, ίσως από λάθος. Τι κάνω; Ξέρει κανείς; Να πάρω κανά τηλέφωνο πρωί Δευτέρας; Υπόψιν δεν έχω τίποτα τιμωρίες, ποινές ή κάτι άλλο.
-
Άλλη μια φορά. Παίδες υπηρετώ ... Sorry, δεν ξέρω τι έγινε;
-
Πάνε με τζηνάκι και απόλαυσε τον τελευταία φραπέ στον ΠΝ.
-
Αν το γράψεις άλλη μια φορά θα τελείωσεις Δεκέμβρη...
-
Με τίποτα. Κάποιο πρόβλημα έχω. Δε μπορώ να βρω κάποιες θεματικές ενότητες. Κυρίως αυτή για το μπάσκετ. Και όταν πατώ υποβολή μου βγάζει ένα σφάλμα και το εμφανίζει τελικά μετά από 5-10 λεπτά.
-
Πολύ μου αρέσουν αυτά που διαβάζω!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Και αυτούς που μπορούν να υπηρετήσουν σε συμμαχικό στρατό.
Τι εννοείς με αυτό;
Προσωπικά, έχοντας και γαλλική υπηκοότητα μπορώ να υπηρετήσω στο γαλλικό στρατό αν το επιθυμώ. Στη Γαλλία όμως η στρατιωτική θητεία δεν είναι υποχρεωτική και μπορεί να υποκατασταθεί με ένα χρόνο εργασίας.
Σ' αυτή την περίπτωση δε θα χρειαζόταν να πληρώσω λεφτά για να εξαγοράσω τη θητεία μου, απλά θα θεωρούντο ότι την έχω υπηρετήσει στη Γαλλία.Υ.Γ. Στον ελληνικό στρατό θα υπηρετήσω πάντως...
Δεν νομίζω ότι στη Γαλλία υπέχεις καμία υποχρέωση 'εργασίας' κοινωνικής ή άλλης αντί για στράτευση
(εκτός από 1 μέρα : τη λεγόμενη APD = journee d’appel de preparation a la defense)Βλέπω είσαι γνώστης του θέματος
Αν δεν κάνω λάθος (μιας και στη συγκεκριμένη 'υποχρέωση' πήγα, αλλά δεν το έψαξα περισσότερο, η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών ορίζει ότι αν δεν υπηρετήσω στον ελληνικό στρατό πρέπει να υπηρετήσω στο γαλλικό, όπου ως υπηρεσία εκλαμβάνεται και η κοινωνική εργασία). Αν είχα μόνο γαλλική υπηκοότητα ίσως δεν ήμουν υποχρεωμένος να κάνω τίποτα.
-
Δε νομίζω ότι είναι θέμα συμφωνίας των 2 χωρών, ο ελληνικός στρατολογικός νόμος λέει ότι πρέπει να έχεις υπηρετήσει τουλάχιστο 3 μήνες σε συμμαχικό στρατό, ώστε να μπορέσεις να εξαγοράσεις το υπόλοιπο της θητείας σου στην ελλάδα (το οποίο δεν είναι 9 μήνες, αλλά 21, διότι η θητεία στην ελλάδα είναι 24 μήνες!).
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Δε νομίζω ότι είναι θέμα συμφωνίας των 2 χωρών, ο ελληνικός στρατολογικός νόμος λέει ότι πρέπει να έχεις υπηρετήσει τουλάχιστο 3 μήνες σε συμμαχικό στρατό, ώστε να μπορέσεις να εξαγοράσεις το υπόλοιπο της θητείας σου στην ελλάδα (το οποίο δεν είναι 9 μήνες, αλλά 21, διότι η θητεία στην ελλάδα είναι 24 μήνες!).Όχι πλέον, με το ν.3421/2005 και τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις η εξαγορά της θητείας γίνεται πλέον βάσει της πραγματικής θητείας που θα υπηρετούσε κάποιος, και όχι βάσει της θεωρητικής 24μηνης θητείας.
-
Είναι 24 μήνες η θεωρητική θητεία; Και πως γίνεται πρακτικά να κάνουμε 12;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Είναι 24 μήνες η θεωρητική θητεία; Και πως γίνεται πρακτικά να κάνουμε 12;Με υπουργικές αποφάσεις
-
Σημερα πηρα το χαρτι και την ταυτοτητα μου και ειμαι παλι πολιτης
-
Και γιατί χαίρεσαι? Μόλις τέλειωσαν οι τελευταίες μεγάλες διακοπές της ζωής σου.
Καλός πολίτης!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Και γιατί χαίρεσαι? Μόλις τέλειωσαν οι τελευταίες μεγάλες διακοπές της ζωής σου.Ρε παιδιά... Σοβαρά μιλάτε θα το σκεφτόσασταν να πληρώσετε τη θητεία?
Οι τελευταίες μεγάλες διακοπές είναι ρε σεις, τέτοια σκηνικά δεν τα αφήνεις να χαθούν...
Ημαρτον που λεει και ο Γεωργιου!
Ετσι ειναι...Καλυτερα να πας να κανεις τον δουλο για 12 μηνες και να περνεις 5 ευρω το μηνα για να κανεις με το ζορι τις 'τελευταιες διακοπες της ζωης σου' παρα να στρωσεις τον απαυτο σου στην δουλεια και να εξελιχθεις μπας και κανεις κατι για τον εαυτο σου και για την οικογενεια σου αυριο μεθαυριο.
2 τεινα υπαρχουν με σενα: Η ειχες γερο βυσμα και εκανες θητεια φυλοντας σκοπιες στο δωματιο του σπιτιου σου η εισαι πολυ μαζοχας και στρατοκαυλος και γουσταρες την ολη κατασταση.
Αν ειναι το πρωτο μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια. Αν ειναι το δευτερο μπορεις καλιστα να πας να γινεις ΕΠΟΠ και να ειναι ολοκληρη η ζωη σου διακοπες και να πληρωνεσαι κιολας!!!
Δεν ειμαστε με τα καλα μας... ακου διακοπες ο στρατος....
-
Μάλιστα...
Είπα μαλακία ε?
Δηλαδή η ζωή σου εσένα μετά το στρατιωτικό είναι στρωμένη με ροδοπέταλα (αν έχεις κάνει στρατιωτικό)... Εντάξει λοιπόν, αν εσύ αποτελείς εξαίρεση, πάω πάσο, για τον περισσότερο κόσμο όμως δεν είναι έτσι.
Τεσπα, πάω να συνεχίσω τον αυνανισμό μου.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
:hmmm:Μάλιστα...
Είπα μαλακία ε?
Δηλαδή η ζωή σου εσένα μετά το στρατιωτικό είναι στρωμένη με ροδοπέταλα (αν έχεις κάνει στρατιωτικό)... Εντάξει λοιπόν, αν εσύ αποτελείς εξαίρεση, πάω πάσο, για τον περισσότερο κόσμο όμως δεν είναι έτσι.
:
Ναι ειπες κατα την προσωπικη μου αποψη και μαλιστα μεγαλη.
Επειδη ακριβως δεν ειναι η ζωη μου στρωμενη με ροδοπεταλα αλλα γεματη με παλουκια και αγκουρια και εγω περπαταω ξεβρακωτος δεν εχω την πολυτελεια να κανω αναγκαστικες διακοπες με το ζορι αυνανιζομενος για 12 μηνες.
Δηλαδη εσυ πηγενοντας στρατο βελτιωσες την ζωη σου οταν τελειωσες ενο πριν πας ηταν χάλια? Εγω ξερω οτι οταν εχω προβλημα κανω κατι για να το λυσω. Δεν χωνω το κεφαλι μου στην αμμο σαν την στρουθοκαμηλο κρυβομενος πισω απο το δαχτυλο μου για να λεω ' α τωρα ειμαι φανταρος και κανω διακοπες' και μαλιστα με το ζορι.
Αληθεια καλιοπες εκανες? Σκοπιες? Απο αϋπνια πως τα πηγες? Κοπελα ειχες οταν πηγες?
Τι δεν καταλαβαινεις απο αυτο που λεω να στο εξηγησω?
Σε προκαλω κανε ενα Poll με το εξης ερωτημα:
Θεωρητε οτι ηταν χρησιμοι οι 12-18-24 μηνες που κανατε στρατο για την εξελιξη σας ως ανθρωπο?
Και να δουμε τι θα βγαλει....
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ρε παιδιά... Σοβαρά μιλάτε θα το σκεφτόσασταν να πληρώσετε τη θητεία?
Οι τελευταίες μεγάλες διακοπές είναι ρε σεις, τέτοια σκηνικά δεν τα αφήνεις να χαθούν...
Δεν γουστάρω να κάνω διακοπές στον ΕΣ, προτιμώ να κάνω άλλα πράγματα στη ζωή μου. Θα χάσω αρκετό χρόνο στο μέλλον μου, δεν θέλω άλλον έναν χαμένο χρόνο.
συμφωνω κ εγω, αλλα να δωσεις τοσα λεφτα στο στρατο... μουφα..
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ρε παιδιά... Σοβαρά μιλάτε θα το σκεφτόσασταν να πληρώσετε τη θητεία?
Δεν γουστάρω να κάνω διακοπές στον ΕΣ, προτιμώ να κάνω άλλα πράγματα στη ζωή μου. Θα χάσω αρκετό χρόνο στο μέλλον μου, δεν θέλω άλλον έναν χαμένο χρόνο.
συμφωνω κ εγω, αλλα να δωσεις τοσα λεφτα στο στρατο... μουφα..
Ποσα λεφτα θα βγαλεις τους 12 μηνες που δεν θα δουλευεις? Ποσο πληρωνεσε εκει που εργαζεσαι?
Ποσες παρεες φιλους στιγμες και αλλα τοσα ανακτιμητα πραγματα θα χασεις που δεν μπορεις να τα κοστολογησεις ?
Ποσο κοστολογεις οτι οταν πας πισω στην θεση σου αυτη μπορει να μην υπαρχει γιατι ο εργοδοτης δεν μπορουσε να σε περιμενει και να πας παλι απο το μηδεν να ψαχνεις? Ποσο κοστολογεις οτι θα ειχες ενα χρονο λιγοτερο προϋπηρεσια και επαγγελματικες εμπειριες?
Βαλτα κατω και δεν ειναι πολλα...
-
Λοιπόν, επειδή είδα μόλις και το edit που έκανες πιο πάνω...
Στρατό δεν έκανα στο σπίτι μου, για να πάρω τηλέφωνο τους δικούς μου έπρεπε να πληκτρολογήσω πρώτα 0030, αν καταλαβαίνεις τι πάει να πει αυτό. Και όχι, δεν ήταν επιλογή μου, με πήγαν εκεί. Και για την κοπέλα μου 0030 έβαζα πρώτα για να τη βρω στο τηλέφωνο. Οι ώρες σκοπιά (και γενικότερα υπηρεσία) που συμπλήρωσα παίζει να ήταν και 4ψήφιες (για 18μηνο μιλάμε). Στρατόκαυλος δεν είμαι, αλλά ούτε δήθεν αντιδραστικός, από αυτούς που όταν μας κάνουν το πρώτο πέσιμο, θα πάρουν το πρώτο αεροπλάνο.
Όπως το φαντάστηκα λοιπον... Δεν έχεις κάνει στρατιωτικό:
Επειδη ακριβως δεν ειναι η ζωη μου στρωμενη με ροδοπεταλα αλλα γεματη με παλουκια και αγκουρια και εγω περπαταω ξεβρακωτος δεν εχω την πολυτελεια να κανω αναγκαστικες διακοπες με το ζορι αυνανιζομενος για 12 μηνες.
Και απ' οτι φαίνεται δεν θες να κάνεις... Απαιτήσεις από αυτό το κράτος όμως προφανώς έχεις, όπως και 'δικαιώματα'. Υποχρεώσεις? Στ' @@ σου, δε σε απασχολούν. Ψιλά γράμματα θα μου πεις... Αααααν όμως πας, θα καταλάβεις. Είναι 12 μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων η μόνη σου υποχρέωση είναι ο εαυτός σου και πώς θα είσαι σωστός. Από αυτή την άποψη λέμε οτι ο στρατός είναι 'διακοπές', καθώς οι ευθύνες κατά τη διάρκεια της θητείας είναι κατά κανόνα πολύ μικρότερες (και λιγότερο πολύπλοκες) από της ζωής σου σαν πολίτης.
Όσο για την επικείμενη καριέρα σου, δηλαδή τι να πουν αυτοί που έκαναν 18, 21 ή 24 μήνες θητεία... Καταστραφήκαμε σου λέω... Εκτός αν εμμέσως πλην σαφώς λες μαλάκες το μισό φόρουμ...
Αυτά τα ολίγα...
Ο μαλάκας...
Περί Θητείας [#2]