-
τις τελευταιες μερες που τυχαινει να πηγαινω στις διαφορες αντιπροσωπιες, αντιλαμβανομαι οτι εχουν διαφορες απο τις επισημες τιμες που βλεπω στα περιοδικα.
π.χ. το skoda roomster 1.4 elegance 15790 και οχι 14790.
το renault scenic 1.6 βασικη εκδοση 19100 αντι 18500.το megane sedan 1.4 confort οχι 15900 αλλα 17000.τι γινεται;νομιζουν οτι ειμαστε κοροιδα;;;
υπαρχει εξηγηση; -
τις τελευταιες μερες που τυχαινει να πηγαινω στις διαφορες αντιπροσωπιες, αντιλαμβανομαι οτι εχουν διαφορες απο τις επισημες τιμες που βλεπω στα περιοδικα.
το renault scenic 1.6 βασικη εκδοση 19100 αντι 18500.το megane sedan 1.4 confort οχι 15900 αλλα 17000.τι γινεται;νομιζουν οτι ειμαστε κοροιδα;;;
υπαρχει εξηγηση; -
υπαρχει εξηγηση; -
Στις διαφημίσεις πολλές φορές βάζουν βασικές εκδόσεις που δεν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτες, με λιγότερο εξοπλισμό, ενώ πρακτικά η γκάμα ξεκινάει από μια άλλη, ακριβότερη έκδοση.
-
οι τιμές στα περιοδικά δεν είναι αξιόπιστες
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
οι τιμές στα περιοδικά δεν είναι αξιόπιστεςΌχι ακριβώς. Οι τιμές ενημερώνονται νωρίς όμως. Αν ένα μοντέλο αλλάξει τιμή στις 20 του μήνα και το τεύχος κυκλοφορεί 1η του επόμενου, λογικό είναι να έχει την παλιά τιμή μέσα.
Όπως και να 'χει, ένα τηλ. στην αντιπροσωπεία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
Το Roomster 1.4 Elegance πάντως, κοστίζει 14.790, επιβεβαιωμένο από τα κεντρικά της Skoda προ 2 ημερών.
-
συγγνωμη εμενα ο πωλητης μου προτεινε την εκδοση 1600 κυβικα του scenic confort στα 19930 + 480 χρωμα ακριβως ενω το περιοδοκο εχει 18500.
μπορει να εχουν καποιο εξτρα βαλει ,οπως π.χ. το κεντρικο υποβραχιονιο, αλλα υποτιθεται οτιπρεπει να μου αναλυσει ολο αυτο το ποσο σε τι αντιστοιχει και φυσικα να μου προτεινει οτι εγω μπορω να το εχω στην τιμη 18500 με οτι εχει. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
οι τιμές στα περιοδικά δεν είναι αξιόπιστες
Όχι ακριβώς. Οι τιμές ενημερώνονται νωρίς όμως. Αν ένα μοντέλο αλλάξει τιμή στις 20 του μήνα και το τεύχος κυκλοφορεί 1η του επόμενου, λογικό είναι να έχει την παλιά τιμή μέσα.
Όπως και να 'χει, ένα τηλ. στην αντιπροσωπεία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
Το Roomster 1.4 Elegance πάντως, κοστίζει 14.790, επιβεβαιωμένο από τα κεντρικά της Skoda προ 2 ημερών.
οι τιμές σε ΟΛΑ τα περιοδικά δεν είναι αξιόπιστες.....
-
ενημερωθηκα μεσω των κεντρικων της ρενό οτι υπαρχει αυξηση στις τιμες σε ολα τα μοντελα.......
-
Βασικά οι τιμές στα περιοδικά, δεν είναι πάντα προς τα πάνω όταν πας στην έκθεση, πολλές φορές είναι και προς τα κάτω.
Αν θες όταν ακούς μια τιμή να την θεωρείς αξιόπιστη να ακούς τις τιμές απο τις διαφημίσεις, στις οποίες βέβαια δεν έχει μπει μέσα το μεταλλικό χρώμα (αν θες μεταλλικό φυσικά) οι πινακίδες τα τέλη κλπ και φυσικά μιλάνε για την πιο οικονομική έκδοση.
Απο εκεί και πέρα, δεν νομίζω ότι σε εξαπατά κανείς!
-
Ο χρήστης lifesparker έγραψε:
ενημερωθηκα μεσω των κεντρικων της ρενό οτι υπαρχει αυξηση στις τιμες σε ολα τα μοντελα.......Αυτά συμβαίνουν όταν πουλάς καλά.
-
ενημερωθηκα μεσω των κεντρικων της ρενό οτι υπαρχει αυξηση στις τιμες σε ολα τα μοντελα.......Ενημέρωσέ τους κι εσύ ότι με τις τιμές που έχουν θα πάρουν τα @@ σου (και πολλών άλλων ακόμη!)!!
-
ενημερωθηκα μεσω των κεντρικων της ρενό οτι υπαρχει αυξηση στις τιμες σε ολα τα μοντελα.......Ισχύει.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ενημερωθηκα μεσω των κεντρικων της ρενό οτι υπαρχει αυξηση στις τιμες σε ολα τα μοντελα.......
Αυτά συμβαίνουν όταν πουλάς καλά.
Θα βγάζουν περισσότερα ανά μοντέλο
-
Επιβεβαιώνω: Σήμερα από εξουσιοδοτημένο έμπορο της Ford στον Καρέα, το **C-Max Trend Gen-X 1.6 **στα 20730 ευρώ, έναντι 19815 ευρώ που αναφέρει το site της Ford. Το συγκεκριμένο επίπεδο εξοπλισμού είναι σχετικά καινούργιο και δε νομίζω να έχει ξεμείνει η τιμή στο site.
Υπόψη ότι στα παραπάνω προστίθενται άλλα 1084 ευρώ κερατιάτικα:
-453 ευρώ για μεταλλικό χρώμα
-179 ευρώ έξοδα μεταφοράς και προετοιμασίας
-284 ευρώ τέλη πινακίδων
-168 ευρώ τέλη κυκολοφορίαςκαι ...αφαιρούνται 1800 ευρώ έκπτωση αν εξοφλήσεις μετρητοίς!
Νομίζω πως αύξηση 1015 ευρώ στα 19815, και μάλιστα στα μουλωχτά, πάει πολύ. Λέτε να πάνε να φάνε ό,τι προλάβουν πριν αρχίσουν οι εκπτώσεις με το αναμενόμενο face-lift το ερχόμενο φθινόπωρο;
Πάντως ο πωλητής με κατηύθυνε ίσια προς το C-Max, παρόλο που του δήλωσα στην αρχή ότι μ' ενδιαφέρει και το Mondeo, ενημερώνοντάς με ότι το μοντέλο αλλάζει σύντομα. Το face-lift του C-Max του το έβγαλα με το τσιγκέλι όμως
-
ετσι ειναι ,εμενα με το ζορι θελει να μου πουλησει το scenic priviledge που εχει για τεστ drive και ταχα μου κανει εκπτωση 900 ευρω. να το κανω τι το priviledge; οχι ρε φιλε δεν θελω δερματινο τιμονι και ηλεκτρικα αναδιπλωμενους καθρεπτες!
-
**Στην αμερική υπάρχει η τιμή MSRP που **
α) είναι γνωστή για κάθε έκδοση κάθε μοντέλου
β) την τιμή MSRP ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να υπερβούν οι πωλητέςΑπό εκεί, οι πωλητές για να πετύχουν την πώληση κάνουν δώρα,
εκπτώσεις, προσθήκες ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ όμως κλπ κλπ.Στην Ελλάδα ισχύει το αντίθετο.
Οι τιμές που ανακοινώνονται δεν έχουν σχέση έχουν με την τελική
όχι γιατί κρύβουν τα κόστη (μεταλλικό, τέλη κλπ) αλλά γιατί δεν
είναι ίδιες με τις τιμές των αντιπροσώπων.Ένα παράδειγμα
**Τέσσερις αντιπροσωπίες της Opel μου έδιναν τιμές για το ίδιο
Meriva 1.6 Enjoy που διέφεραν μεταξύ τους 50,100 και 300€Ένας μου έδινε το MP3 δώρο, όταν άλλος ήθελε 50€, άλλος 150€
και ο τελευταίος έλεγε ότι μπαίνει μόνο στο cosmo.Ένας μου έδινε την διπλή ηλιοροφή με 1400€ όταν οι άλλοι μου
την έδιναν όσο έλεγε τότε το web site (700€).**Μιλάμε, η απάτη σε όλο της το μεγαλείο
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Επιβεβαιώνω: Σήμερα από εξουσιοδοτημένο έμπορο της Ford στον Καρέα, το **C-Max Trend Gen-X 1.6 **στα 20730 ευρώ, έναντι 19815 ευρώ που αναφέρει το site της Ford. Το συγκεκριμένο επίπεδο εξοπλισμού είναι σχετικά καινούργιο και δε νομίζω να έχει ξεμείνει η τιμή στο site.Υπόψη ότι στα παραπάνω προστίθενται άλλα 1084 ευρώ κερατιάτικα:
-453 ευρώ για μεταλλικό χρώμαΤο οποίο αν δεν κάνω λάθος όλοι ξέρουμε ότι χρεώνεται εξτρά, εκτός αν θέλουμε να βάζουν την αξία μέσα στην τιμή και αν κάποπιος το πάρει άσπρο, να πληρώσει τσάμπα τα 453 € -
179 ευρώ έξοδα μεταφοράς και προετοιμασίας
Αυτά τα λεφτά σε όλες τις αντιπροσωπείες τα πληρώνεις πρώτες η όπελ και η φορντ στα βάζουν ξεχωριστά να ξέρεςι τι πληρώνεις (πλέον μπορεί να το κάνουν και άλλοι), δεν θες να ξέρεις τι πληρώνεις?
-284 ευρώ τέλη πινακίδων
-168 ευρώ τέλη κυκολοφορίαςεδώ φίλε μου κάποιο λάθος (γιατί αν δεν είναι λάθος, ακόμα δεν άνοιηε η έκθεση την βλέπω να πηγαίνει για φούντο! ) έκανε ο πωλητής σου πινακίδες και τέλη κυκλοφορίας δεν γίνεται σε ένα αμάξι να πληρώσεις 452 € απο τη μαύρη αγορά θα τα πάρουν? γύρω στα 270 € είναι η κανονική τιμή τους, άντε γύρω στα 280 απο μερικές αντιπροσωπείες τα 452 είναι εκτός πραγματικότητας
και ...αφαιρούνται 1800 ευρώ έκπτωση αν εξοφλήσεις μετρητοίς!
Αν πάρεις δάνειο απο οποιαδήποτε τράπεζα πλην της Ford Credit όλες οι αντιπρωσοπείες σου δίνουν και την έκπτωση.
Νομίζω πως αύξηση 1015 ευρώ στα 19815, και μάλιστα στα μουλωχτά, πάει πολύ. Λέτε να πάνε να φάνε ό,τι προλάβουν πριν αρχίσουν οι εκπτώσεις με το αναμενόμενο face-lift το ερχόμενο φθινόπωρο;
Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι μουλωχτό, το μεταλλικό χρώμα δεν ξέρεις ότι έχει εξτρά χρέωση?Τις πινακίδες και τα τέλη στα παίρνει το κράτος όχι η ford.
Πάντως ο πωλητής με κατηύθυνε ίσια προς το C-Max, παρόλο που του δήλωσα στην αρχή ότι μ' ενδιαφέρει και το Mondeo, ενημερώνοντάς με ότι το μοντέλο αλλάζει σύντομα. Το face-lift του C-Max του το έβγαλα με το τσιγκέλι όμως
Τέσσερις αντιπροσωπίες της Opel μου έδιναν τιμές για το ίδιο
Meriva 1.6 Enjoy που διέφεραν μεταξύ τους 50,100 και 300€Καλά αυτό είναι τραγικό.
Ένας μου έδινε το MP3 δώρο, όταν άλλος ήθελε 50€, άλλος 150€
και ο τελευταίος έλεγε ότι μπαίνει μόνο στο cosmo.Ο τελευταίος προφανός δεν ήξερε τι του γινότανε, οι άλλοι απλά είχαν διαφορετικά περιθώρια 'δώρου' απο την διοίκηση, δε νομίζω να σε έκλεωε κάποιος σε αυτό το θέμα.
Τις περισσότερες φορές αυτά συμβαίνουν γιατί δεν είναι καλά ενημερωμένοι οι πωλητές ή δεν έχουν όρεξη για δουλειά, ή βαριούνται, για αυτό θέλει αρκετό ψάξιμο υπομονή και τεράστια ψυχικά αποθέματα!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Τις περισσότερες φορές αυτά συμβαίνουν γιατί δεν είναι καλά ενημερωμένοι οι πωλητές
ή δεν έχουν όρεξη για δουλειά, ή βαριούνται, για αυτό θέλει αρκετό ψάξιμο υπομονή
και τεράστια ψυχικά αποθέματα!Εγώ πάλι θεωρώ ότι απλά οι πωλητές 'σε κόβουν' με το μάτι πόσο
α) κολλημένος είσαι με το εν λόγω αυτοκίνητο
β) πόσο σχετικός ή άσχετος είσαικαι επιλέγουν ανάλογα...
- πόσο να σε εξηπηρετήσουν και
- πόσο μπορούν να σε κοροϊδεψουν
Παράδειγμα #2
Citroen: Όταν κοιτούσα το C4, είχα κάνει 1-2 μήνες άπειρες ερωτήσεις στο citroen forum
και είχα πιά μάθει το αυτοκίνητο απ' έξω. Οι πωλητές της citroen ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ
να με εξυπηρετήσουν πιθανώς γιατί είμουν ο κλασικός 'σπαστικός' αγοραστής που όλο ζητάειΠαράδειγμα #3
Opel: Αντίθετα στην opel που έθαψα στο 'παράδειγμα #1' (προηγούμενη σελίδα), ήταν
ευγενικότατοι και άκρως κατατοπιστικότατοι. Το αυτοκίνητο ΔΕΝ το ήξερα γενικώς.Όμως στην τιμή υπήρχε μια χρέωση +950€ που περιλάμβανε μεταλλικό χρώμα, τέλη ταξινόμησης,
τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιση μεταφοράς. Όταν ζητούσα να μου το αναλύσουν το 950άρικο,
κανείς δεν το έκανε.Παράδειγμα #4
Οι μόνοι που μου τα είπαν σταράτα
'το μοντέλο αυτό + μεταλλικό + με δώρο Χ,Υ,Ζ, με αυτά τα τέλη και έξοδα αναλυτικά κάνει
ΑΚΡΙΒΩΣ μείον € για πληρωμή μετρητοίς και θα έρθει ΑΚΡΙΒΩΣ τότε'... ήταν στη Ford και στην KIA, και δείτε τί αυτοκίνητα πήρα στην υπογραφή μου.
-
Εγώ πάλι θεωρώ ότι απλά οι πωλητές 'σε κόβουν' με το μάτι πόσο
α) κολλημένος είσαι με το εν λόγω αυτοκίνητο
β) πόσο σχετικός ή άσχετος είσαιΑυτό, δεν ισχύει σε θέμα τιμής, ίσως αν σε δει πολύ τρελαμένο να σε παίξει στα δώρα (που δεν νομίζω να έχει κάποιο λόγο γιατί δεν τα βάζει απο την τσέπη του, τουλάχιστον σε αρκετές αντιπρωσοπείες που γνωρίζω, η προμήθεια του δεν έχει να κάνει με το πόσα δώρα θα κάνει) επίσης η τιμή ρε παιδιά είναι μαρκέ, δεν μπορεί ούτε επιτρέπεται να έχει απόκλιση απο αυτήν που δίνει ο εισαγωγέας!
Είναι σα να πάς να πάρεις τσιγάρα Camel για παράδειγμα που έχουν 3 € και ο ένας να στα δώσει 2,80€ και ο άλλος 4 € ε δεν γίνεται!
Citroen: Όταν κοιτούσα το C4, είχα κάνει 1-2 μήνες άπειρες ερωτήσεις στο citroen forum
και είχα πιά μάθει το αυτοκίνητο απ' έξω. Οι πωλητές της citroen ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ
να με εξυπηρετήσουν πιθανώς γιατί είμουν ο κλασικός 'σπαστικός' αγοραστής που όλο ζητάειΠραγματικά ΔΕΝ ξέρεις τι πάει να πει σπαστικός αγοραστής, το να ρωτάς και να θες να μάθεις ΔΕΝ σημαίνει ότι είσαι σπαστικός!
Οι μόνοι που μου τα είπαν σταράτα
'το μοντέλο αυτό + μεταλλικό + με δώρο Χ,Υ,Ζ, με αυτά τα τέλη και έξοδα αναλυτικά κάνει
ΑΚΡΙΒΩΣ μείον € για πληρωμή μετρητοίς και θα έρθει ΑΚΡΙΒΩΣ τότε'... ήταν στη Ford και στην KIA, και δείτε τί αυτοκίνητα πήρα στην υπογραφή μου.
Και αυτό ίσως είναι θέμα τύχης (Δούλευα στη ford) είμαι σίγουρος ότι και σε άλλη μάρκα θα έβρισκες τέτοιους πωλητές, απλά ίσως έτυσε σε αυτές τις 2 να έπεσες σε ορεξάτους και σωστούς επαγγελματίες!
απορια με τιμες αντιπροσωπων