Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΑΡΘΡΟ 16
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΑΡΘΡΟ 16
    • 1
    • 2
    • 39
    • 40
    • 41
    • 42
    • 43
    • 53
    • 54
    • 41 / 54
    Αντίλογος
    81
    1072
    3351
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • J
      j-marr last edited by

Ο χρήστης charmak66 έγραψε:

'

'Χτες έγραψε η 'ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ' ότι έχω στείλει την κόρη μου στο Deree. Οντως, έτσι είναι. Ενα παιδί αν δεν μπορεί ή δε θέλει να πάει στο Πανεπιστήμιο, δεν έχει διέξοδο στην Ελλάδα, τι θα κάνει μετά το Λύκειο. Κάπου πρέπει να πάει.

Το ζήτημα όμως ποιο είναι; Ποια είναι η στάση του ΚΚΕ απέναντι στο Deree; Απορριπτική στην ισοτίμηση. Ο κάθε γονιός στέλνει το παιδί του όπου μπορεί. Το στέλνει και έξω και στερείται. Αλλά ποια πρέπει να είναι η πολιτική στάση της λαϊκής οικογένειας; Η πολιτική στάση πρέπει να είναι η καταδίκη αυτής της κατάστασης.'

Α. Παπαρήγα, Ριζοσπάστης 16/1/2007

Αυτό μια μετάφραση στα ελληνικά, κανείς;

δεν μιλάς Αριστερίστικα???

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • G
        greo last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:

Κατι μου λεει οτι ο γνωστος αντικειμενικος και μονιμως αγανακτισμενος Μουτζαχεντιν της ιδιωτικοποιησης ειτε θα βγει οφφ-λάιν ειτε θα τα φορτωσει ΠΑΛΙ στο κρατος ('πληρωνουμε εμεις τους κηφηνες και αυτοι δεν ελεγχουν τους καλους ιδιωτες επιχειρηματιες-επενδυτες-εθνικους ευεργετες')

Αν (μπορεί να κάνω και λάθος ) αναφέρεσαι σ' εμένα, είναι φανερό ότι προσπαθείς και πάλι εναγωνίως να καλύψεις το ένα χάλι με το άλλο χάλι - 'αφού εκεί απέτυχαν, μην κοιτάτε τα δικά μου χάλια και αφήστε τα όπως είναι'.

Πόσοι έχουν μπει σε ελληνικά ΑΕΙ με 'κατατακτήριες' από πανεπιστήμια του εξωτερικού, ώστε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους εις βάρος των φορολογούμενων και αυτών που μπήκαν με πανελλήνιες; Κάθε χρόνο εκατοντάδες. Ειδικά δε για τη Θεσσαλονίκη είχαν ακουστεί πολλά.

Πόσοι επιλέγονται 100% με μέσο για μεταπτυχιακά και διδακτορικά σε δημόσια ΑΕΙ, με τα οποία κλέβουν θέσεις στους διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ από αριστούχους πτυχιούχους ΑΕΙ; Προσοχή στην απάντηση γιατί θα γελάσει το παρδαλό κατσίκι.

Πόσοι περνάνε με το τσουβάλι μαθήματα με μέσο; Ή για λόγους που δεν έχουν σχέση με την αξία τους ως φοιτητών και μελλοντικών 'επιστημόνων'; Προσοχή στην απάντηση γιατί έχεις ήδη ξεφτιλιστεί μόνος σου - να υπενθυμίσω γιατί;

Ο έλεγχος είναι κάτι στο οποίο πάσχει ο δημόσιος τομέας - είναι σπάνιος, συχνά κατευθυνόμενος και εξαιρετικά δύσκολος όταν οι ελεγχόμενες δομές τον ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ή τον ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ.
        Αν η έλλειψη επαρκούς ελέγχου στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια αποτελεί ψόγο για το εκπαιδευτικό σύστημα, η έλλειψη οποιουδήποτε ανεξάρτητου ελέγχου στα δημόσια ΑΕΙ και ΤΕΙ τί είναι; Ανεξαρτησία και αυτονομία ή κάλυψη των παραπάνω που ανέφερα και πολλών ακόμα στραβών; Άιντε, άιντε....

Επιτελους μερικες σωστες ερωτησεις:

1. Παρα πολλοι μπαινουν απο το παραθυρο καθε χρονο και παρα πολλοι κανουν μεταπτυχιακες σπουδες με κομματικο ή οικογενειακο βυσμα. Βεβαια αυτο δε σημαινει οτι οποιος ειναι μελος της ΔΑΠ ή της ΠΚΣ ή εχει γονεις πανεπιστημιακους εχει κανει σπουδες με βυσμα.

2. Με μεσο επισης εχουν περαστει πολλα μαθηματα σπανια ομως καποιος εχει παρει πτυχιο γιατι ειναι σε καθε σχολη καποιοι που δεν περινουνται με τιποτα και δε χαμπαριαζουν και τιποτα. Αυτο που ειπα εγω καποτε ξερω πολυ καλα τι ειπα και ηταν ειδικες περιπτωσεις ανθρωπων επαγγελματικα αποκαταστημενων και τουλαχιστον διπλάσιας ηλικιας απο τους αλλους φοιτητες

3. Εδω ειναι το τυρι: Απο το κρατος που αδυνατει να βαλει μια ταξη στα δικα του χωραφια, περιμενουμε να βαλει χαλιναρι στην ασυδοσια των 'επενδυτων'; Για ποιο λογο; Μιλαμε για την Ελβετια ή την Ελλαδα;

• G
          greo last edited by

double

• S
            saxogus2 last edited by

Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
            Saxogus, είναι αλήθεια ότι χώρισες με την κόρη της Παπαρήγα όταν αυτή γράφτηκε στο Deree; Tο διάβασε μια θειά μου σε εφημερίδα αλλά εγώ προσωπικά δεν θέλω να το πιστέψω.

Φίλε μου με τη Παπαρήγα δεν θα ήθελα να είχα ούτε πυρετό!

Πάντως η Θεία σου ρε παιδί μου πολυ....'ζηλιάρα'!

• T
              tsakirtas last edited by

Ο χρήστης kasel έγραψε:

δηλαδη αν υπαρχουν 10 δημοσια ΑΕΙ και 1 ιδιωτικο,γιατι για τετοια αναλογια μιλαμε,

**
              ΔΕΝ Χ Ρ Ε Ι Α Ζ Ε Τ Α Ι ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!**

Να επενδύσει χρήματα το κράτος να θεσπίσει κανόνες ώστε να φτάσει στο σημείο να καταργήσει τις πανελλήνιες και όποιος μαθητής θέλει και έχει τα κότσια να ανταπεξέλθει στις δοκιμασίες, να πηγαίνει στο ανάλογο πανεπιστήμιο!

**ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΗ ΠΙΤΑ ΤΩΝ ΕΜΒΑΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ-ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.
              **
              ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ Η ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ!

ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ!

ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ Η ΤΣΑΜΠΑ ΤΑ ΠΗΓΑΝΕ ΤΑ PIXEL?
              (Συγνώμη αλλά να στα ζωγραφίσω δεν μπορώ!)

μαααλιστα.να τα καταργησουμε ολα λοιπον.να μπαινει στο πανεπιστημιο οποιος γουσταρει,και να τελειωνει οποτε γουσταρει.
              δες λιγο ποσες θεσεις στα ΑΕΙ και ποσα πανεπιστημια εχει η ελλαδα σε αναλογια με τον αριθμο αυτων που οπως λες εχουν τα κοτσια για σπουδες,και θελουν καθε χρονο να μπουνε σε καποια σχολη.
              αναρωτιεμαι που θα τους χωρεσουμε ολους.να καναμε καμια 100αρια πανεπιστημια ακομα,τοτε κατι θα γινοταν.
              η αληθεια ειναι οτι με την δημιουργια λιγων ιδιωτικων ΑΕΙ δεν θα υπαρχει καμια απολυτως επιδραση στην παιδεια,μιας και τα δημοσια θα συνεχισουν να υπαρχουν οπως πριν.οποτε δεν τιθεται θεμα για την ποιοτητα της παιδειας.
              μηπως ομως θα ηταν προβλημα για μερικους βολεμενους καθηγητες,αιωνιους φοιτητες και κομματοσκυλα,οι οποιοι εχουν στην κυριολεξια γραμμενη στα τετοια τους τη ποιοτητα της παιδειας;
              οποτε φιλε saxogus μη μου αραδιαζεις τις ψευτοκομμουνιστικες σου θεωριες,οτι δηθεν κανα δυο ιδιωτικα ΑΕΙ σηματοδοτουν τη πληρη ιδιωτικοποιηση της παιδειας.ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ.ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Να πάρω μια θέση και εγώ???Μιας και πλήρωνα τόσα χρόνια σχολεία,ιδιαίτερα δεν θα είχα πρόβλημα να πληρώνω και το πανεπιστήμιο (άν υπήρχε)-----και προφανώς δεν μπορεί να κατηγορηθώ για ψευτοκομμουνιστικές θεωρίες)

Α)Τα ιδιωτικά σχολεία (αυτά που είναι σχολεία και δεν πουλάνε απολυτήρια)εμφανίζουν μεγάλα ποσοστά επιτυχίας συχνά υψηλότερα απο τα δημόσια....πχ το 2000 το δικό μου σχολείο πέτυχε το μεγαλύτερο βαθμό πανελλαδικών σε Μ.Ο (πανελλαδικά)οπότε περί αποτυχιών και 0 εισακτέων δεν ισχύει.Κάθε χρόνο σταθερά εμφανίζει
              μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας σε καλές μάλιστα σχολές

Β)Τα ιδιωτικά αν δεν βελτιωθούν τα υπάρχουσα δημόσια πρώτα και να βελτιωθούν ουσιαστικά (όχι με θεωρίες ανταγωνισμού και λοιπές μπούρδες)μόνο κακό θα κάνουν και θα απαξιώσουν ακόμα περισσότερο τη δημόσια παιδεία.

Γ)Αυτό που λέει για κατάργηση πανελληνίων και αλλαγή του συστήματος δεν είναι παράλογο εφαρμόζεται σε διάφορα κράτη (μπαίνουν παρακολουθούν και αν δεν περάσουν εκδιώχνονται μετά το πρώτο πχ εξάμηνο σπουδών

Δ)Καsel μιλάς για κομματόσκυλα,βολεμένους καθηγητές κλπ κλπ γιατί δεν γίνεται λόγος για αυτά απο κανέναν???Θα ήταν πιο εύκολο να πουν θα τα κόψουμε αυτά παρά να υποθέτουμε ότι με τα ιδιωτικά θα ευαισθητοποιηθούν και θα δουλέψουν σκληρά οι καθηγητές και οι φοιτητές.

Ε)Παραβλέπουμε ότι μιλάμε για 'μη κερδοσκοπικά'εκτός αν μας δουλεύουν η 'φοίτηση θα κοστίζει ένα μέσο αριθμό χρημάτων'η οποία πιθανόν να υπερκαλύπτεται απο τα χρήματα που ξοδεύονται για φροντιστήρια.....(Γιατί να μου βγαίνει ο πάτος 2-3 χρόνια και να ξοδεύω τόσα λεφτά,θα τελειώνω χαλαρά και αραχτά και θα φοιτώ ωραία ωραία στο ιδιωτικό μου πανεπιστήμιο....---έχει λογική σωστά?---τα κατά απο αυτήν την κίνηση την αναλογιζόμαστε?πόσα φροντιστήρια θα κλείσουν?)

Τέλος δεν γίνεται κανένας λόγος του ότι προωθούν πχ την εξέταση σε ένα μάθημα 3 μόνο φορές...Γιατί???κουράζονται τόσο πολύ και δεν θα μπορούν να διορθώσουν 200-300-400-1000 γραπτά παραπάνω?Που τα διορθώνουν βοηθοί και παραβοηθοί (άν)....

• V
                vatanen last edited by

Το προβλημα σε αυτη τη φαση δεν ειναι το ιδιωτικο,ειναι το δημοσιο!
                Οταν μας πεισουν στην πραξη οτι μπορουν να δημιουργησουν τις συνθηκες και τις προυποθεσεις ωστε να αφησουν το δημοσιο να ανοιξει τα φτερα του,τοτε ισως πειστουμε οτι μπορουν να καθορισουν το απαραιτητο πλαισιο νομων και κανονων για τη σωστη λειτουργια ενος ιδιωτικου.

Μην αφηνετε να σας παρασυρουν αυτοι που εχουν συμφεροντα ή ειναι φερεφωνα των τελευταιων...Απαιτειστε το καλυτερο για τα χρηματα που πληρωνετε και για τα παιδια σας!Η ανωτατοποιηση ιδιωτικων ΙΕΚ μπορει να περιμενει...

• K
                  kid last edited by

Τόσα χρόνια γιατί οι φοιτητές δεν απαίτησαν τόσο μαζικά όλα αυτά που απαιτούν τώρα?

• S
                    saxogus2 last edited by

Ο χρήστης kasel έγραψε:

μηπως ομως θα ηταν προβλημα για μερικους βολεμενους καθηγητες,αιωνιους φοιτητες και κομματοσκυλα,οι οποιοι εχουν στην κυριολεξια γραμμενη στα τετοια τους τη ποιοτητα της παιδειας;

Για να ξεφύγεις από τη παράκρουση που βρίσκεσαι ΣΚΕΨΟΥ, έτσι για αλλαγή βρε παιδί μου, ότι αυτή είναι μία κατάσταση που συντηρούν οι βολεμένες κυβερνήσεις που ψηφίζεις για να μπορείς να εξαγοράζεις και συ με τη ψήφο σου, τη βόλεψή σου!

Αυτή τη κατάσταση τη συντηρεί η υπουργός που αντί να δικαιολογήσει το ρόλο υπαρξής της λέει πρωτα να ιδιωτικοποιήσουμε και μετά ΘΑ βελτιώσουμε και τα κρατικά!ΠΟΥ? Στη χώρα της ρεμούλα και του νταβατζή!

ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ.ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Γιατί μιλάμε δηλαδή? Για μία νέα εποχή στο χώρο της παιδείας όπου όλα θα διορθωθούν και επιτέλους όλοι θα σπουδάζουν δωρεάν!Μεγάλε σε ποια χώρα νομίζεις οτι ζεις?Ποια νομοθεσία έχει εφαρμοσθεί στη χώρα της ασυδοσίας?Σε δικαιολογώ μόνο εάν ζεις σε άλλη χώρα αλλιώς κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου!

ΔΕΣ το παράδειγμα της Πορτογαλίας με τα ιδιωτικά να δεις πόσα άνοιξαν και τι προβλήματα είχαν με την αγορά πτυχίων με άτοκες δόσεις!

• G
                      greo last edited by

tsakirtas

1. Λες οτι καποια ιδιωτικα συχνα εμφανιζουν ορισμενα υψηλοτερα ποσοστα απο τα δημοσια. Δηλαδη ο μεσος ορος παραδεχεσαι οτι ειναι χαμηλοτερος
                      2. Σε καμια χωρα σε κανενα πανεπιστημιο δε γραφονται αδιακριτως φοιτητες
                      3. Το 'μη κερδοσκοπικα' ειναι για να γελανε τα παιδακια...
                      • V
                        vatanen last edited by

SAXOGUS2 Δεν θα προσθετα ουτε κομμα στα οσα λες!

• R
                          ratanplan last edited by

Η παπαρήγα έχει στήλει την κόρη της (εκτός και αν έχει και άλλο παιδί) πάνω απο 2-3 χρόνια στο Deree, πράγμα το οποίο θυμάμαι σχολίαζα παλαιότερα και γελούσα με φίλους......για το παράδοξο του πράγματος δλδ να λέει έξω οι Αμερικάνοι, φονιάδες των λαών Αμερικάνοι κλπ κλπ αλλά να στέλνει την κόρη της σε 'Αμερικανικό' κολέγιο.

Απο την άλλη ρε παιδιά τι να κάνει η γυναίκα? Η κόρη της καλός ή κακός δεν πέρασε σε κρατικό. Να την αφήσει εκεί? ΄Κάθε γονιός θέλει το καλύτερο για το παιδί του, άρα απο τη στιγμή που και το παιδί θέλει το καλύτερο για αυτό είναι να σπουδάσει, το καλύτερο απο αυτά που υπάρχουν στην Ελλάδα (τουλάχιστον σαν αναγνωριση στην αγορά εργασίας) είναι το τυρί

Παρόλα αυτά θα μπορούσε κρίνοντας σκεπτόμενη το ίδιον όφελος, να είναι υπέρ -ή τελος πάντων όχι τόσο κατά- της αναθεώρησης του άρθρου 16.

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι αν της την λένε επειδεί είναι Αμερικάνικο ή γιατί είναι ιδιωτικό!

• T
                            tsakirtas last edited by

Ο χρήστης greo έγραψε:
                            tsakirtas

1. Λες οτι καποια ιδιωτικα συχνα εμφανιζουν ορισμενα υψηλοτερα ποσοστα απο τα δημοσια. Δηλαδη ο μεσος ορος παραδεχεσαι οτι ειναι χαμηλοτερος
                            2. Σε καμια χωρα σε κανενα πανεπιστημιο δε γραφονται αδιακριτως φοιτητες
                            3. Το 'μη κερδοσκοπικα' ειναι για να γελανε τα παιδακια...

1.Εξαρτάται με το σχολείο εγώ πάντα θυμάμαι το δικό μου να έχει ψηλότερα ποσοστά απο τον Μ.Ο,απο τη στιγμή που γράφτηκα,εξαρτάται βέβαια και απο τη 'φουρνιά μαθητών'.Τα ιδιωτικά μπορείς να τα χωρίσεις σε κατηγορίες είναι αυτά που ενδιαφέρονται για όνομα-καλούπια συμπεριφοράς και προυποθέσεις,αυτά που ενδιαφέρονται για το όνομα και το χρήμα και έτσι δέχονται και πιο αδύναμους μαθητές (χαρίζουν τον βαθμό στο απολυτήριο),αλλά δεν επιτρέπουν περίεργα στοιχεία συμπεριφοράς, και υπάρχουν και αυτά που τα ενδιαφέρει μόνο το χρήμα (Χαρίζουν το απολυτήριο)και δέχονται τα πάντα.
                            Αποτέλεσμα αυτού τα 'τρίτης'κατηγορίας να είναι σταθερά κάτω απο τον Μ.Ο.Των δύο πρώτων κατηγοριών εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά (για όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω.)

2.Δεν το έθεσα σωστά,αλλά υπάρχουν και συστήματα καλύτερα απο τα δικά μας σίγουρο(άντε έχουμε δέσμες,αντε δίνουμε 14 μαθήματα,άντε μετα 9,άντε μετά 6,άντε παλι δέσμες,άντε δίνουμε πανελλαδικές φέτος,άντε δεν δίνουμε και τα σχετικά....)

3.+1 γιατί μας δουλεύουν πέρα απο τους πολιτικούς και όοοοοοοοοοοολοι αυτοί οι φοιτητές που προσπαθούν μάταια να εξηγήσουν τον όρο μη-κερδοσκοπικό

• K
                              kasel last edited by

Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:

Για να ξεφύγεις από τη παράκρουση που βρίσκεσαι ΣΚΕΨΟΥ, έτσι για αλλαγή βρε παιδί μου, ότι αυτή είναι μία κατάσταση που συντηρούν οι βολεμένες κυβερνήσεις που ψηφίζεις για να μπορείς να εξαγοράζεις και συ με τη ψήφο σου, τη βόλεψή σου!

Αυτή τη κατάσταση τη συντηρεί η υπουργός που αντί να δικαιολογήσει το ρόλο υπαρξής της λέει πρωτα να ιδιωτικοποιήσουμε και μετά ΘΑ βελτιώσουμε και τα κρατικά!ΠΟΥ? Στη χώρα της ρεμούλα και του νταβατζή!

ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ.ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Γιατί μιλάμε δηλαδή? Για μία νέα εποχή στο χώρο της παιδείας όπου όλα θα διορθωθούν και επιτέλους όλοι θα σπουδάζουν δωρεάν!Μεγάλε σε ποια χώρα νομίζεις οτι ζεις?Ποια νομοθεσία έχει εφαρμοσθεί στη χώρα της ασυδοσίας?Σε δικαιολογώ μόνο εάν ζεις σε άλλη χώρα αλλιώς κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου!

ΔΕΣ το παράδειγμα της Πορτογαλίας με τα ιδιωτικά να δεις πόσα άνοιξαν και τι προβλήματα είχαν με την αγορά πτυχίων με άτοκες δόσεις!

φιλε μου εδω και 12 χρονια εχω ψηφισει μολις 1 φορα,διοτι τις αλλες φορες βρισκομουν εκτος ελλαδος.πως τυχαινε παντα βρε παιδι μου.
                              ανεφερες το παραδειγμα της πορτογαλιας.μπορω να σου αναφερω αλλα 10 παραδειγματα με χωρες οπως ολλανδια,γερμανια,βελγιο,ισπανια,αυστρια,ελβετια,αγγλια,σκωτια και και και,
                              οπου η πανεπιστημιακη εκπαιδευση στηριζεται στα δημοσια,χωρις ομως να εχουν καμια αρνητικη επιδραση τα καποια ιδιωτικα που υπαρχουν.
                              το αρθρο 16 περιλαμβανει αρκετες αλλαγες στη δημοσια εκπαιδευση που σκοπο εχουν τη βελτιωση της.αλλα βλεπεις οτι ακομα και εκει αντιδρουν εντονα,ασχετα αν η αντιδραση τους ειναι αδικαιολογητη.λαθος.εχουν δικαιολογια.θα χασουν την ηρεμια τους ολοι οι τεμπεληδες.και απο οτι βλεπεις και η πλειοψηφεια εδω στο φορουμ ειναι υπερ των αλλαγων αυτων.
                              επειδη απλα τα δημοσια ΑΕΙ εχουν καταντησει ενα μπουρδελο.οι βολεμενοι βεβαια αντιδρουν επειδη θα χασουν το αραλικι τους.ξερεις ποιοι ειναι αυτοι,και καθηγητες και φοιτητες.
                              η ασυδοσια που αναφερεις ζει και βασιλευει στο δημοσιο.με το που πανε να γινουν καποιες αλλαγες ωστε να μειωθει αυτη η ασυδοσια,αντιδρουνε αυτοι που επωφελουνται με την υπαρχουσα κατασταση.
                              πραγματικα οπως ειπα και πριν μερικοι ειστε πολυ φανατισμενοι.με το που ακουτε κατι για ιδιωτικο,λετε αμαν οχι,θα καταστραφουμε. δεν ειναι παντα ετσι.
                              και τα ειρωνικα σου σχολια,να τα κανεις με ατομα που γνωριζεις.το ποιος κοιμαται τον υπνο του δικαιου θα το δειξει το μελλον.

• O
                                omikrone3 last edited by

saxogus ηρεμησε λιγο γιατι πολλα απο οσα λες μου ακουγονται περιττα(η μηπως περισσα?)Επειδη εσυ ισως ειχες saxo τη στιγμη που καποιοι αλλοι ειχαν Μ3,δεν ειναι λογος να εισαι τσαντισμενος με ολο τον κοσμο.καλη ιδεολογια αλλα στην προσπαθεια μας να την επιβαλλουμε για να δειξουμε στους αλλους οτι εχουμε δικιο μερικες φορες καταληγουμε στο αλλο(η μηπως ειναι το ιδιο?) ακρο:το φασισμο.

Και λεγοντας για φασισμο,για μενα το παιδεια για ΟΛΟΥΣ,οπως εχουν καταληξει να το εννουν οι Νεοελληνες μου ακουγεται το ιδιο φασιζον με το' πληρωνουμε για να παρουμε πτυχιο '.Και δεν αναφερομαι μονο στη βαση του 10.Και εν τελει αν την κοινωνια ειχε τετοια καψα να μην πληρωνει για την εκπαιδευση των τεκνων της (ανεξαρτητως βαθμιδος) θα ειχε βγει στους δρομους χρονια πριν για τα φροντιστηρια

• T
                                  tsakirtas last edited by

και ρωτώ εγώ αν και δεν πιστεύω να είμαι φανατισμένος και αντίθετος με το κάθε τι ιδιωτικό

προκειμένου να ξεφύγουμε απο αυτό που πολύ ορθά αναφέρεις:

'η ασυδοσια που αναφερεις ζει και βασιλευει στο δημοσιο.με το που πανε να γινουν καποιες αλλαγες ωστε να μειωθει αυτη η ασυδοσια,αντιδρουνε αυτοι που επωφελουνται με την υπαρχουσα κατασταση. '

Δεν υπάρχει κάποια πιο άμεση και σίγουρης αποτελεσματικότητας ενέργεια η οποία δεν γίνεται???γιατί???Εγώ σε προηγούμενα posts (έβαλε και φωτογραφίες απο την κατάντια της σχολής μου)πρότεινα κάτι που παρατηρώ απλό σε υλοποίηση που θα καταπολεμούσε η ασυδοσία,το βόλεμα, τα στραβά που αφορούν κυρίως το κομμάτι της διδασκαλίας και των φοιτητών,αλλά με κατηγορήσανε για αντιδημοκράτη....

Όμως και τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο προσχέδιο -όσοι το έχουν διαβάσει και κρίνουν,και δεν επειρεάζονται απο τα 'παράθυρα'των δελτίων ειδήσεων και τους γνώστες όλων των αντικειμένων η τουλάχιστον δεν σχηματίζουν άποψη μόνο απο αυτούς δεν νομίζω να βλέπουν καμια ουσιαστική βελτίωση στο θέμα της παιδείας...
                                  (ΜΜΕ και θέμα παιδείας=κουκουλοφόροι φοιτητές(?) και Πολύδωρας που θα του δείρει όπως πρόσφατα δήλωσε ο ίδιος.....γιατί αλήθεια δεν κάνει το ίδιο με αυτούς που πράτουν άλλου είδους εγκλήματα τόσο κατά περιουσιών-κρατικών και ιδιωτικών- αλλά και κατά της ζωής...)

• T
                                    tsakirtas last edited by

Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
                                    saxogus ηρεμησε λιγο γιατι πολλα απο οσα λες μου ακουγονται περιττα(η μηπως περισσα?)Επειδη εσυ ισως ειχες saxo τη στιγμη που καποιοι αλλοι ειχαν Μ3,δεν ειναι λογος να εισαι τσαντισμενος με ολο τον κοσμο.καλη ιδεολογια αλλα στην προσπαθεια μας να την επιβαλλουμε για να δειξουμε στους αλλους οτι εχουμε δικιο μερικες φορες καταληγουμε στο αλλο(η μηπως ειναι το ιδιο?) ακρο:το φασισμο.

Και λεγοντας για φασισμο,για μενα το παιδεια για ΟΛΟΥΣ,οπως εχουν καταληξει να το εννουν οι Νεοελληνες μου ακουγεται το ιδιο φασιζον με το' πληρωνουμε για να παρουμε πτυχιο '.Και δεν αναφερομαι μονο στη βαση του 10.Και εν τελει αν την κοινωνια ειχε τετοια καψα να μην πληρωνει για την εκπαιδευση των τεκνων της (ανεξαρτητως βαθμιδος) θα ειχε βγει στους δρομους χρονια πριν για τα φροντιστηρια

έχεις κάποιο συγγενή ή φίλο έστω δάσκαλο ή καθηγητή που όχι να το κάνει σαν έξτρα εισόδημα αλλά να ζεί απο αυτό???Είναι νομίζω υπεραρκετός λόγος αυτός....Ίσως όταν πάλι ξεκίνησαν τα φροντιστήρια----δεν ξέρω πόσο πρίν προφανώς δεν υπήρχα ούτε ως σκέψη τότε να λέγανε πάλι το σχολείο είναι σχολείο,αλλά όταν η ύλη έχει τελειώσει για το φροντιστήριο το δεκέμβρη όταν για το σχολείο τελειώνει με υπερπροσπάθεια αρχές μαίου,δεν ξέρω κατα πόσο το σχολείο παραμένει σχολείο.....(και κατα πόσο διδάσκεσαι γιατί τις ασκήσεις των βιβλίων του οργανισμού τις έχεις ήδη λυμένες)

(όχι μόνο ελληνικής αλλά και αγγλικής ή δεύτερης γλώσσας???---->διδάσκεται βάση νόμου θα μου πείς ανάλογα με το επίπεδο που θέλει να φτάσει κανείς αλλά στα 6-8 ή πόσα χρόνια διδάσκεται στο σχολείο αγγλικά ο άλλος υποτίθεται ξεπερνάει το abc σε επίπεδο)

• O
                                      omikrone3 last edited by

έχεις κάποιο συγγενή ή φίλο έστω δάσκαλο ή καθηγητή που όχι να το κάνει σαν έξτρα εισόδημα αλλά να ζεί απο αυτό???Είναι νομίζω υπεραρκετός λόγος αυτός....Ίσως όταν πάλι ξεκίνησαν τα φροντιστήρια----δεν ξέρω πόσο πρίν προφανώς δεν υπήρχα ούτε ως σκέψη τότε να λέγανε πάλι το σχολείο είναι σχολείο,αλλά όταν η ύλη έχει τελειώσει για το φροντιστήριο το δεκέμβρη όταν για το σχολείο τελειώνει με υπερπροσπάθεια αρχές μαίου,δεν ξέρω κατα πόσο το σχολείο παραμένει σχολείο.....(και κατα πόσο διδάσκεσαι γιατί τις ασκήσεις των βιβλίων του οργανισμού τις έχεις ήδη λυμένες)

Φιλε μου ο ιδιος το κανω κατα καιρους ως φοιτητης για να συμπληρωσω την ΕΚ.ΠΑ.ΠΕ.Και ξερω 10δες περιπτωσεις συνομηλικων μου.Ειναι μαυρα τα λεφτα?Καταμαυρα.Αλλα δεν καταλαβαινω που ειναι το προβλημα.Και φυσικα αυριο μπορει να παω να εργαστω σε καποιο ιδωτικο λυκειο ή και πανεπιστημιο(αν ειμαι αρκετα καλος και ξεχωρισω-διοτι εκει δεν ειναι δημοσιο για να μετελθω αλλων μεσων)Και εξακολουθω να μην βλεπω το προβλημα.Εφοσον υπαρχει αναγκη(πλαστη η πραγματικη) η αγορα θα την καλυψει.Η θεμελιωδης αρχη του εμποριου.Δε θες να ακνεις φροντιστηρια και θεωρεις οτι μονος σου μπορεις να καταφερεις?Μαζι σου!Για να μη λεμε οτι ειναι και επιβεβλημενη μοδα.Αλλα θυμαμαι καθηγητες μου στο Λυκειο να κανουν λογο για φροντιστηρια,αν και τοτε καναν 1-2 μηνες μονο πριν τις πανελλαδικες και μονο μια χρονια.

• T
                                        tsakirtas last edited by

Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:

Φιλε μου ο ιδιος το κανω κατα καιρους ως φοιτητης για να συμπληρωσω την ΕΚ.ΠΑ.ΠΕ.Και ξερω 10δες περιπτωσεις συνομηλικων μου.Ειναι μαυρα τα λεφτα?Καταμαυρα.Αλλα δεν καταλαβαινω που ειναι το προβλημα.Και φυσικα αυριο μπορει να παω να εργαστω σε καποιο ιδωτικο λυκειο ή και πανεπιστημιο(αν ειμαι αρκετα καλος και ξεχωρισω-διοτι εκει δεν ειναι δημοσιο για να μετελθω αλλων μεσων)Και εξακολουθω να μην βλεπω το προβλημα.Εφοσον υπαρχει αναγκη(πλαστη η πραγματικη) η αγορα θα την καλυψει.Η θεμελιωδης αρχη του εμποριου.Δε θες να ακνεις φροντιστηρια και θεωρεις οτι μονος σου μπορεις να καταφερεις?Μαζι σου!Για να μη λεμε οτι ειναι και επιβεβλημενη μοδα.Αλλα θυμαμαι καθηγητες μου στο Λυκειο να κανουν λογο για φροντιστηρια,αν και τοτε καναν 1-2 μηνες μονο πριν τις πανελλαδικες και μονο μια χρονια.

ερώτηση τι είναι το ΕΚ.ΠΑ.ΠΕ?

Καλά και εμένα οι καθηγητές μου λέγανε λέγανε αλλά την ώρα του μαθήματος ρωτούσαν το έχετε κάνει στο φροντιστήριο η σπίτι???(ειδικά στο τέλος που ζόριζε η ύλη με αποτέλεσμα να μη διδάσκουν την θεωρεία αλλά να κάνουν ασκήσεις....)ή απο την άλλη προτιμούσανε ασκήσεις εκτός βιβλίου για να μην περιοριζόμασταν σε μια απλή αντιγραφή με αποτέλεσμα να μην κάνουν αυτά που όριζε το υπουργείο αλλά κάτι άλλο θετικό βέβαια....Το φροντιστήριο είναι ανάγκη σήμερα και όχι μόνο!!!(πριν καμιά 35 χρόνια πάλι κάνανε,αλλά αυτοί που είχανε πλέον κάνουν όλοι με αποτέλεσμα οι οικογένειες να ζορίζονται αλλές περισσότερο άλλες λιγότερο)

Εγώ απλά λέω γιατί δεν αντιδρώ με την κατάσταση των φροντιστηρίων,επειδή έχω συγγενή που διδάσκει,αλλά και μεθαύριο και η αδερφή απο αυτό στο σύστημα θα φάει ψωμί για αυτό άλλωστε δεν θα πώ λέξη και μεθαύριο που θα πληρώνω για τα παιδία μου...

Έστω ότι έχεις φιλοδοξίες και ικανότητες να διδάξεις στο πανεπιστήμιο,αλλά η σαπίλα είναι τέτοια που για να κάνεις κάτι με αξιώσεις πρέπει να γίνεις το λιγότερο τσιράκι και χαμάλης αυτού που έχει την έδρα η δεν ξέρω εγώ τι άλλο γιατί???Δεν πρέπει να το καταδικάσουμε αυτό???--Μιλάμε για απλή αξιοκρατία----Δεν πρέπει να απαιτήσουμε τα αυτονόητα πρώτα και μετά να στραφούμε στις άλλες λύσεις πχ 2 άνθρωποι ΙΚΑΝΟΙ για τη μια θέση και να χωρίζονται ένας στο ιδιωτικό ένας στο δημόσιο πρέπει να μείνουμε στάσιμοι??και ο καλός να είναι μόνο στο ιδιωτικό ενώ ο άλλος να χαθεί επειδή δεν χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα?)

• xenos
                                          xenos last edited by

Ο χρήστης kasel έγραψε:

Δλδ τα ιδιωτικα θα λυσουν αυτο το προβλημα?

οχι,αλλα θα υπαρχει αξιολογηση,πιο αυστηρος ελεγχος,ανταγωνισμος ωστε να γινουν τα δημοσια καλυτερα και να μην εκτιθονται απεναντι στα ιδιωτικα.

Αυτα που λες μπορουν να εφαρμοστουν και χωρις τα ιδιωτικα, σωστα?

Φληναφήματα και πομφόλυγες...

• xenos
                                            xenos last edited by

Ο χρήστης Kid έγραψε:
                                            Τόσα χρόνια γιατί οι φοιτητές δεν απαίτησαν τόσο μαζικά όλα αυτά που απαιτούν τώρα?

Μηπως γιατι τωρα εφτασε η ωρα που το πτυχιο τους θα θεωρειται ισο με ενα ουσιαστικα κατωτερο?

Φληναφήματα και πομφόλυγες...

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 39
                                            • 40
                                            • 41
                                            • 42
                                            • 43
                                            • 53