-
Σε ευχαριστώ για την αφιέρωση πάω να κρυφτώ στην τρύπα μου τώρα, αρκετό αέρα πήρα!
BTW Ο Ολυμπιακός να χάνει και ας κάνουν με το άρθρο 16 ότι θές!
-
Την άποψη μου την ανέφερα σε προηγούμενη δημοσίευση. Θα επανέλθω όμως για να προσθέσω (ή να επαναλάβω πιο χαρακτηριστικά) πως η ελευθερία επιλογής είναι κάτι που δε μπορεί να στερήσει κανείς από τους συνανθρώπους του!
Θέλω να σπουδάσω, όπως μαθαίνω πως γίνεται **παγκόσμια **(ναι, ναι, το όραμα του Κόμματος που διαχειρίζεται την πληροφορία και την ιστορία πέθανε!), σε έναν ιδιωτικό φορέα υψηλών θεσμοθετημένων προδιαγραφών, παράλληλα με το ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο- απαγορεύεται μια τέτοια συνύπαρξη; Γιατί; Εγώ δεν θα κρίνω στο τέλος πιο δουλεύει καλύτερα;
Γιατί να το απαγορεύσουν ορισμένοι; Για να μην χάσουν τα κεκτημένα; Και μη μου πείτε πως νοιάζονται για την παιδεία, γιατί ζω καθημερινά σε ένα ΑΕΙ και ξέρω που γράφει η πλειοψηφία την ποιότητα του ακαδημαϊκού χώρου. Η ποιότητα προϋποθέτει αυξημένες υποχρεώσεις => 'δε βαριέσαι ρε αδερφέ'. Ή μήπως τα λεφτά θα αναζωογονήσουν τα μυαλά των καθηγητών και η έρευνα θα φτάσει σε αντίστοιχα του ΜΙΤ επίπεδα; Αυτό πιστεύετε πως φταίει, ε;
Ζούμε δηλαδή το θέατρο του παραλόγου! Αν θυμάμαι καλά, νομίζω πως ο Tiger είχε πει κάτι του στυλ 'οι νέοι κατεβαίνουν στο δρόμο για να μην αρθούν οι απαγορεύσεις'!!!
Δε με νοιάζει το τι υπαγορεύει το προσωπικό μου συμφέρον, και έχω πει πως τα πράγματα πάνε μια χαρά για μένα στο δημόσιο πανεπιστήμιο, αλλά προφανώς τα πράγματα πρέπει να πάνε μπροστά.
Πως το λένε αυτό που φαίνεται να δουλεύει... α, ναι, αυτορύθμιση! Με το ζόρι να κατευθύνουμε τον κόσμο στο δημόσιο πανεπιστήμιο;
Επίσης τα περί του επιπέδου των ιδιωτικών ΑΕΙ, θα φανούν στην πράξη. Οκ, δεν θα έρθει το Yale, αλλά αυτό νομοτελειακά σημαίνει πως ύστερα από 15 χρόνια δεν θα έχουμε σοβαρό ιδιωτικό πανεπιστήμιο; Επειδή το λέει ποιος; Αυτός που **απέτυχε **να το αναβαθμίσει μέσω της παρουσίας του το δημόσιο;
Αν είναι έτσι, ας εγκαταλείψουμε κάθε πρωτοβουλία- οι φανταστικοί εκπαιδευτικοί μας (σε όλες τις βαθμίδες) που νοιάζονται πάνω από όλα για το λειτούργημα τους και όχι για την τσέπη τους (αχχαχαχαχαχαχα) θα μας δείξουν αυτοί το δρόμο.
Έλεος. Και κρίμα που ο πονηρός ο Έλληνας για να σοβαρευτεί πρέπει να βγει από το μυαλό του η αίσθηση πως μέσα στον ακαδημαϊκό ή δημόσιο χώρο μπορεί να αλωνίζει, να υποβαθμίζει, να απαξιώνει, πιστεύοντας ταυτόχρονα πως προσφέρει κι έργο...!
edit: Να διευκρινήσω πως κατά βάση είμαι κατά της a priori απαγόρευσης. Αν μιλάμε για αναβαθμισμένα ΙΕΚ, να μην αναγορευτούν ΠΟΤΕ σε πανεπιστήμια. Καμία αντίρρηση. Όχι όμως εξ'ορισμού λυσσασμένες διαμαρτυρίες και απαγορεύσεις...
-
ναι αλλα αμα πας σε ιδιωτικο πανεπιστημιο μετα θα κοιμασαι και δε θα μπορεις να επαναστατησεις εναντιον του συστηματος
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ναι αλλα αμα πας σε ιδιωτικο πανεπιστημιο μετα θα κοιμασαι και δε θα μπορεις να επαναστατησεις εναντιον του συστηματοςΚαλό! Καταλαβαίνω όμως σε ένα βαθμό και σέβομαι όσους με καλώς εννοούμενη κυνικότητα αντιδρούν στα σχέδια μιας κυβέρνησης από την οποία είναι δύσκολο να περιμένεις κάτι καλό (όχι της συγκεκριμένης, αλλά γενικότερα κάθε ελληνικής κυβέρνησης).
Αυτούς που δεν σέβομαι όμως είναι αυτούς που είναι μέσα στα πράγματα και δυναμιτίζουν το κλίμα, με κίνητρα όχι και τόσο κοινωφελή.
Εφ'όσον είναι καλό, γενικά, να δίνουμε δυνατότητες επιλογές αυτορύθμισης (εκτός και αν θεωρούμε πως ο κόσμος τρώει κουτόχορτο και περιμένουμε τους σωτήρες που ωρύονται για το παραμικρό), τέτοια θέματα τα συζητάμε, δεν προσποιούμαστε τις Κασσάνδρες και τελείωσε.
Τώρα, αν κάποιος θεωρεί πως το ιδιωτικό δεν θα 'τσουλήσει', είναι μια σεβαστή εκτίμηση- ίσως και πιο σοφή. Αλλά να το απαγορεύει το σύνταγμα; Εγώ λέω όχι.
-
NickNT
εξαιρετικό το προηγούμενο μήνυμά σου. Επιτέλους, ας σταματήσουν να φωνάζουν για τη διατήρηση της απαράδεκτης κατάστασης όσοι έχουν στηρίξει, ηθικά ή ουσιαστικά, τις καταστάσεις που ευθύνονται για το χάλι των ΑΕΙ. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
NickNT
εξαιρετικό το προηγούμενο μήνυμά σου. Επιτέλους, ας σταματήσουν να φωνάζουν για τη διατήρηση της απαράδεκτης κατάστασης όσοι έχουν στηρίξει, ηθικά ή ουσιαστικά, τις καταστάσεις που ευθύνονται για το χάλι των ΑΕΙ.Νομίζω πως τα χάλια των ΑΕΙ μας αντανακλούν και τα χάλια της χώρας μας... Αντίστοιχα χάλια θα δούμε αν και όταν έχουμε και ιδιωτικά πανεπιστήμια (το μη κρατικά είναι και λίγο αστείο σαν όρος...).
Τα ιδιωτικά θα είναι στην καλύτερη περίπτωση σαν το Deree και στην χειρότερη σαν τα IST, BCA, ABS, AMG κλπ κλπ που ξεφύτρωσαν για να δεχθούν στους κόλπους τους ανθρώπους που δεν είχαν διάθεση να προσπαθήσουν διαβάζοντας όπως τόσοι άλλοι έκαναν...
Στην τελική, δεν βλέπω και μεγάλες διαφορές: απλά θα χαθούν για τους απόφοιτους των δημόσιων ΑΕΙ κάποιες θέσεις στο δημόσιο... Αυτό δεν μας νοιάζει, καλό είναι ούτως ή άλλως να απαξιωθεί κάποια στιγμή και αυτό το έρμο (αλλο που ούτε κι αυτή η κυβέρνηση κάνει κάτι σ' αυτό, το αντίθετο...βλέπε ΔΕΗ και τις νέες θέσεις άνευ διαγωνισμού:whistlink: )...Ο ιδιωτικός τομέας έχει ήδη αποφασίσει και μεταχειρίζεται τους πάντες αναλόγως προσόντων....
Ζητήματα θ' ανακύψουν σε θέσεις γιατρών, μηχανικών κλπ, αλλά και πάλι, τα κλειστά επαγγέλματα κάποια στιγμή θ' ανοίξουν... Για όλα η λύση είναι ο άνωθεν έλεγχος...
Σαν απόφοιτος δημοσιου πανεπιστημίου, μπορώ να πω τα μύρια όσα για τα στραβά, αλλά μπορώ να δω και τα καλά... Το ζήτημα είναι πως με το σύστημα εξετάσεων μπαίνουν άνθρωποι με κάποιο κατώφλι γνώσεων έστω... Στα περισσότερα ιδιωτικά θα μπαίνουν οι πάντες... Στην τελική δεν μας πειράζει: αρκεί να υπάρχει ένας τρόπος πχ να μην χτίζει σπίτια ο άσχετος! Αυτό και με το υπάρχον σύστημα, σχεδόν εξασφαλίζεται. Οπότε πού το πρόβλημα;
ΟΚ, κάποιοι νιώθουν πως χάνονται οι ίσες ευκαιρίες... Αλλά αυτό είναι φενάκη, ούτε υπάρχει , ούτε θα υπάρξει ποτέ. Οσοι έχουν τα φράγκα, πάντα θα μπορούν να κάνουν πράγματα μ' αυτά... Και να σπουδάσουν φυσικά, και να πηδήξουν και ίσως να μας πηδήξουν στην τελική...
Ας το απολαύσουμε.... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
NickNT
εξαιρετικό το προηγούμενο μήνυμά σου. Επιτέλους, ας σταματήσουν να φωνάζουν για τη διατήρηση της απαράδεκτης κατάστασης όσοι έχουν στηρίξει, ηθικά ή ουσιαστικά, τις καταστάσεις που ευθύνονται για το χάλι των ΑΕΙ.εσυ μπορεις να σταματησεις να φωναζεις για την αλλαγη της απαραδεκτης καταστασης? αφου δεν προκειται να γινει καμια αλλαγη στα ΑΕΙ.
μια διευκρινιση : δεν κατεβαινουν 'οι νεοι' στους δρομους , τα κουμουνια κατεβαινουν και αυτοι που ωφελουνται με την τωρινη κατασταση.
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
μια διευκρινιση : δεν κατεβαινουν 'οι νεοι' στους δρομους , τα κουμουνια κατεβαινουν και αυτοι που ωφελουνται με την τωρινη κατασταση.
Κατεβαίνουν αρκετοί ασχέτως αν έχουν δίκιο ή άδικο. Ο διαχωρισμός και η περιγραφή που κάνεις είναι λίγο άκομψη.
-
NickNT το να μιλας για τα δημοσια πανεπιστημια χρησιμοποιοντας την παρουσα κατασταση ως παραδειγμα, ενω για τα ιδιωτικα (πιθανα μελλοντικα) πανεπιστημια μια ιδεατη θεωρητικη κατασταση ΚΑΙ ΟΧΙ την πραγματικοτητα ειναι τουλαχιστον αντιφατικο. Το ιδιο πανω-κατω κανει και το κυβερνων κομμα (αυτο που με πρασινη ή γαλαζια αποχρωση κυβερνα τη χωρα 150 χρονια τωρα), αλλα εκει δεν ειναι αντιφατικοτητα αλλα ιδιοτελεια (για τα στελεχη) ή σχιζοφρενεια (για οσους τους πιστευουν).
Αλλα ρωτας τι νομιζουμε πως φταιει. Επειδη λες οτι ζεις καθημερινα σε ΑΕΙ (αν εισαι φοιτητης δεν ισχυει η ερωτηση), γιατι δε μας λες τι πραγματικα φταιει; Για σενα. Και τι απο ολα αυτα που φταινε θα λυθει με την εισαγωγη ιδιωτικων επιχειρησεων στην 3ο/βαθμια εκαπιδευση;
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Κατεβαίνουν αρκετοί ασχέτως αν έχουν δίκιο ή άδικο. Ο διαχωρισμός και η περιγραφή που κάνεις είναι λίγο άκομψη.
Δεν είναι άκομψη... απλώς επιβεβαιώνει τον 'Τόπο' στην ταυτότητά του (somewere in time). Αλλού, αλλούτερα, αλλαλλούθε...
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
το ξέρω οτι ειναι ακομψη.
τες πα εγω ειμαι φοιτητης , και δεν θα ήθελα να αλλαξει το 16, ομως δεν προκειται να κατεβω γιατι και να αλλαξει δε με πολυνοιαζει + θα αλλαξει ετσι κιαλλιως λογω ΕΕ.αρα δε θα κατεβω στους δρομους , ξερω ποιοι κατεβαινουν ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ και δεν το λεω το κουμουνια υποτιμητικα.
ΥΓ. παρα το κραξιμο που εχει ριχτει εδω μεσα εγω ειμαι ευχαριστημενος απο το πανεπιστημιο που ζω καθημερινα εγω
-
Kαποτε θα κανεις παιδια και καποτε θα πανε σο Πανεπιστημιο και τοτε θα λες 'τι λακαμας ημουνα που δεν εβγαινα στους δρομους τότε'
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Δεν είναι άκομψη... απλώς επιβεβαιώνει τον 'Τόπο' στην ταυτότητά του (somewere in time). Αλλού, αλλούτερα, αλλαλλούθε...
μπορεις να μου εξηγησεις καλυτερα τι θες να πεις για μενα προσωπικα αλλα και για αυτους που κανουν τις απεργιες?
-
Γιατί υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία και να μην υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια?
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Kαποτε θα κανεις παιδια και καποτε θα πανε σο Πανεπιστημιο και τοτε θα λες 'τι λακαμας ημουνα που δεν εβγαινα στους δρομους τότε'ω ναι εχεις δικιο αλλωστε εγω μαζι σας ειμαι αλλα αφου θα γινει ετσι κιαλλιως και ο εκτελεστικος νομος θα γινει σε αλλη περιοδο γιατι ολη η φασαρια τωρα? απλα φωναζουμε για να φωναζουμε νομιζω
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Kαποτε θα κανεις παιδια και καποτε θα πανε σο Πανεπιστημιο και τοτε θα λες 'τι λακαμας ημουνα που δεν εβγαινα στους δρομους τότε'Αν είναι τα παιδιά μου να αποκτήσουν εκπαιδευτικό σύστημα αντίστοιχης ποιότητας με της Αγγλίας, συγγνώμη, αλλά μόνο χαρούμενος θα είμαι που ΔΕΝ έβγαινα στους δρόμους.
-
Η Αγγλια δεν εχει μονο την Οξφορδη ξερεις. Ή μαλλον τη χωρα που εδωσε πτυχιο σε ΟΛΟΥΣ (μα ολους) τους καθυστερημενους που ηξερα, δε θα ηθελα να τη μοιασω ποτέ.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Η Αγγλια δεν εχει μονο την Οξφορδη ξερεις. Ή μαλλον τη χωρα που εδωσε πτυχιο σε ΟΛΟΥΣ (μα ολους) τους καθυστερημενους που ηξερα, δε θα ηθελα να τη μοιασω ποτέ.Συμφωνώ ότι έχει πανεπιστήμια επιπέδου ΤΕΙ αλλά έχει και μερικά πανεπιστήμια 50 φορές καλύτερα από τα δικά μας. Οπότε δεν με πειράζει αν κάποια από τα ιδιωτικά είναι επιπέδου δημοσίου και κάποια άλλα ιδιωτικά να είναι ανώτερα από τα δημόσια.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Γιατί υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία και να μην υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια?Κάποια απάντηση σε αυτό από τους πολέμιους των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων?
-
'Κακώς υπάρχουν κι αυτά.'
ΑΡΘΡΟ 16