-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Επίσης, το σημαντικότερο για μένα είναι το GPS, το Ν95 πρακτικά ΔΕΝ ΕΧΕΙ πλοήγηση ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ και νομίζω πως το καταλαβαίνεις.Route66 υπάρχει για Ν95.
-
@ high fidelity:
Αν τιθεται θεμα χρηματων το σεβομαι.Ακομη αν εχεις ηδη προηγουμενη εμπειρια απο WM5 και δε σε ενοχλει η ελλειψη h/w πληκτρολογιου ,και η χαμηλη σχετικα τιμη μεταπωλησης τοτεΟΚ
Θα δώσω 330
-
Αλέξανδρε το 8800 είναι πολύ ειδικό κινητό, κακώς το φέρνεις ως μέτρο σύγκρισης.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Αλέξανδρε το 8800 είναι πολύ ειδικό κινητό, κακώς το φέρνεις ως μέτρο σύγκρισης.Ειναι ακραια περιπτωση.
Αλλα ειναι παραλογο να χανει σ ενα μηνα τα μισα του λεφτα.
Τη στιγμη που το face lift ειναι ποιο ακριβο.... -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Αλέξανδρε το 8800 είναι πολύ ειδικό κινητό, κακώς το φέρνεις ως μέτρο σύγκρισης.
Ειναι ακραια περιπτωση.
Αλλα ειναι παραλογο να χανει σ ενα μηνα τα μισα του λεφτα.
Τη στιγμη που το face lift ειναι ποιο ακριβο....Είναι ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης. Το αγόρασαν πολύ λίγα άτομα καινούριο και ακόμα λιγότερα το θέλουνε μεταχειρισμένο.. Σίγουρα ένα 'πολυμηχάνημα' όπως τα Ν95/ΕΤΕΝ/Mio κρατάνε πολύ καλύτερα την τιμή τους.
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
για πλοηγηση εγω επιμενω PNA
(ασχετο! περασες απο γερμανο? μου ειπαν πως με ζητησες! )[asxetos mode on]
Τι είναι το ΡΝΑ;
[\asxetos mode off]
Εεεε, άλλος ήταν! Εγώ έμεινα Καλλιθέα χθες!:inlove:
Θα πάω σήμερα μάλλον όμως, θα σε αναφέρω για να προχωρήσει το ζήτημα πιο γρήγορα, ΟΚ!Επίσης, το σημαντικότερο για μένα είναι το GPS, το Ν95 πρακτικά ΔΕΝ ΕΧΕΙ πλοήγηση ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ και νομίζω πως το καταλαβαίνεις.
Route66 υπάρχει για Ν95.
Τόνισα το...ΠΡΑΚΤΙΚΑ! Πλοήγηση στην Ελλάδα, καλώς ή κακώς σημαίνει Destinator! Κανένα δεν έχει τόσο καλούς χάρτες και τόσο μεγάλη εγκατεστημένη βάση χρηστών! Εχει τα πάντα, μέχρι και τα σημεία των ραντάρ! Απλά καμία σχέση με τις υπόλοιπες εφαρμογές...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Route66 υπάρχει για Ν95.Μόνο που το Route 66 έχει μόνο την Αθήνα πρακτικά.
Ευτυχώς έχει και τον δικό του χάρτη (πρέπει να πληρώσεις για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον εσωτερικό δέκτη ) και αν και με καλή χαρτογράφηση (τουλάχιστον Αθήνα-Πάτρα-Χανιά που κοίταξα ως πόλεις), χάνει σε ακρίβεια και καθυστερεί πολύ να κάνει νεό υπολογισμό διαδρομής με αποτέλεσμα την 1η φορά που το χρησιμοποίησα έχασα 3-4 στενάκια τσάμπα. (μέσα στην Πάτρα).Επίσης έχω βάλει και tomtom για επιπλέον 'βοήθεια' αν τίποτε από τα υπόλοιπα (Route66+Χάρτης ΝΟΚΙΑ) δεν με καλύπτει.
Αλλά και πάλι είναι ημίμετρα μπροστά στο destinator που έχω δει στο pda του αδερφού μου.
Προσωπική άποψη:όποιος αγοράζει Ν95 ξέρει ότι αγοράζει ένα κινητό τηλέφωνο 90% και 10% GPS.ΥΓ:Καλή εναλλακτική είναι και το Toshiba G900 γενικά (πολύ μεγάλο θετικό: windows mobile 6.0 + σχετικά πιο εύχρηστο από απλό pda) αλλά δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα και δεν έχει τεσταριστεί
ΥΓ2:Αυτονομία Ν95 πραγματικά για τα μπάζα. Κάθε μέρα σχεδόν χτυπάει για αδύναμη μπαταρία ενώ το έχω φορτίσει το πρωί.Είπαμε για μικρή αυτόνομία αλλά αυτό δεν είναι αυτονομία.'με τον φορτιστή στον κώλ..ε... στην τσέπη' έπρεπε να λέει δίπλα στο Ν95
ΥΓ3:Παρατήρησα ότι βγάζει τρομερές φωτογραφίες τη μέρα και όσο έχει αρκετό φως, ενώ με πολύ αδύναμο φωτισμό, πάσχει αρκετά (φυσικό λόγω φλας και στοιχειώδους φακού).Πάντως βγάζει πάρα πολύ καλές φωτογραφίες!Δεν το περίμενα τόσο καλό, παρότι έχω ακούσει κατά καιρούς.
Παραθέτω και τις 3 πρώτες που έβγαλα...(μα τι άλλο?Το νέο RS4 του γείτονα...άτιμη κενωνία...Εμένα θα με αξιώσει ο θεός να πάρω ένα τέτοιο κάποια στιγμή?:inlove:)
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Route66 υπάρχει για Ν95.
Μόνο που το Route 66 έχει μόνο την Αθήνα πρακτικά.
Ευτυχώς έχει και τον δικό του χάρτη (πρέπει να πληρώσεις για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον εσωτερικό δέκτη ) και αν και με καλή χαρτογράφηση (τουλάχιστον Αθήνα-Πάτρα-Χανιά που κοίταξα ως πόλεις), χάνει σε ακρίβεια και καθυστερεί πολύ να κάνει νεό υπολογισμό διαδρομής με αποτέλεσμα την 1η φορά που το χρησιμοποίησα έχασα 3-4 στενάκια τσάμπα. (μέσα στην Πάτρα).Επίσης έχω βάλει και tomtom για επιπλέον 'βοήθεια' αν τίποτε από τα υπόλοιπα (Route66+Χάρτης ΝΟΚΙΑ) δεν με καλύπτει.
Αλλά και πάλι είναι ημίμετρα μπροστά στο destinator που έχω δει στο pda του αδερφού μου.
Προσωπική άποψη:όποιος αγοράζει Ν95 ξέρει ότι αγοράζει ένα κινητό τηλέφωνο 90% και 10% GPS.ΥΓ:Καλή εναλλακτική είναι και το Toshiba G900 γενικά (πολύ μεγάλο θετικό: windows mobile 6.0 + σχετικά πιο εύχρηστο από απλό pda) αλλά δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα και δεν έχει τεσταριστεί
ΥΓ2:Αυτονομία Ν95 πραγματικά για τα μπάζα. Κάθε μέρα σχεδόν χτυπάει για αδύναμη μπαταρία ενώ το έχω φορτίσει το πρωί.Είπαμε για μικρή αυτόνομία αλλά αυτό δεν είναι αυτονομία.'με τον φορτιστή στον κώλ..ε... στην τσέπη' έπρεπε να λέει δίπλα στο Ν95
ΥΓ3:Παρατήρησα ότι βγάζει τρομερές φωτογραφίες τη μέρα και όσο έχει αρκετό φως, ενώ με πολύ αδύναμο φωτισμό, πάσχει αρκετά (φυσικό λόγω φλας και στοιχειώδους φακού).Πάντως βγάζει πάρα πολύ καλές φωτογραφίες!Δεν το περίμενα τόσο καλό, παρότι έχω ακούσει κατά καιρούς.
Παραθέτω και τις 3 πρώτες που έβγαλα...(μα τι άλλο?Το νέο RS4 του γείτονα...άτιμη κενωνία...Εμένα θα με αξιώσει ο θεός να πάρω ένα τέτοιο κάποια στιγμή?:inlove:)
Για το GPS ακριβώς αυτό έχω δει κι εγώ, γι' αυτό και επιμένω στο συνδυασμό WindowsMobile+Destinator! Αυτά να τ'ακούει ο Omikrone!
Πάμε στα υστερόγραφα:
ΥΣ: Δεν το ξέρω το Toshiba, αλλά WM6 σύντομα θα έχουν αρκετά κινητά. Το ΕΤΕΝ που θέλω εγώ, τα έχει. Το Χ500+ όμως όχι το απλό Χ500.
ΥΣ2: Για την αυτονομία στα λέγανε τα παιδιά, αλλά τελικά η...πραγματικότητα ξεπερνάει την φαντασία σωστά;
Πάρε κάνα φορτιστή αυτοκινήτου, ή ψάξε μήπως πουλάνε μεγαλύτερη μπαταρία, έχω βρει για κάποια PDAs...
ΥΣ3: Δεν ξέρω για την ποιότητα της φωτογραφίας, από την δική μου εμπειρία, όταν ακούω για πολλά Mpixels, δεν κρατώ απαραίτητα μεγάλο καλάθι... Ο φακός μετράει πάρα πολύ. Νομίζω πάντως πως το Ν95 έχει όλα τα φόντα για να βγάζει εξαιρετικές φωτό για κινητό! Τώρα για την νύχτα, ΟΛΑ χρειάζονται καλύτερο φλας! Την ημέρα, και το Κ750 μου με αφήνει ικανοποιημένο.
Οσο για το RS4 , θέλω κι εγώ! -
ΥΣ2: Για την αυτονομία στα λέγανε τα παιδιά, αλλά τελικά η...πραγματικότητα ξεπερνάει την φαντασία σωστά;
Πάρε κάνα φορτιστή αυτοκινήτου, ή ψάξε μήπως πουλάνε μεγαλύτερη μπαταρία, έχω βρει για κάποια PDAs...Μάλλον την ξεπέρασε κατά πολύ...
Ευτυχώς έχω φορτιστές παντού...(ακόμα και στο αμάξι έχω έναν φορτιστή αυτοκινήτου και έναν πρίζας.μου έχουν ξεμείνει από άλλες συσκευές Νόκια-gps δέκτη,6280,Ν70-...Καταλαβαίνεις κάψιμο... )
Όσο για την μεγαλύτερη μπαταρία το ερευνώ.Ένας 'γνωστός' στο σέρβις στη Νόκια, λέει ότι δεν υπάρχει μπαταρία Νόκια ή άλλης μάρκας που να κάνει στο Ν95...Το έχει ψάξει και το ψάχνει, γιατί κι αυτός Ν95 έχει.ΥΣ3: Δεν ξέρω για την ποιότητα της φωτογραφίας, από την δική μου εμπειρία, όταν ακούω για πολλά Mpixels, δεν κρατώ απαραίτητα μεγάλο καλάθι... Ο φακός μετράει πάρα πολύ. Νομίζω πάντως πως το Ν95 έχει όλα τα φόντα για να βγάζει εξαιρετικές φωτό για κινητό! Τώρα για την νύχτα, ΟΛΑ χρειάζονται καλύτερο φλας! Την ημέρα, και το Κ750 μου με αφήνει ικανοποιημένο.
Δε μιλάω για φλας αλλά για μεγαλύτερη έκθεση (χωρίς φλας δηλαδή και στ προφίλ 'νύχτα' που γράφει στην κάμερα).Πάντως έχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με το Ν70, όπως έχω ξαναπεί.
-
Πάρε κάνα φορτιστή αυτοκινήτου, ή ψάξε μήπως πουλάνε μεγαλύτερη μπαταρία, έχω βρει για κάποια PDAs...Μάλλον την ξεπέρασε κατά πολύ...
Ευτυχώς έχω φορτιστές παντού...(ακόμα και στο αμάξι έχω έναν φορτιστή αυτοκινήτου και έναν πρίζας.μου έχουν ξεμείνει από άλλες συσκευές Νόκια-gps δέκτη,6280,Ν70-...Καταλαβαίνεις κάψιμο... )
Όσο για την μεγαλύτερη μπαταρία το ερευνώ.Ένας 'γνωστός' στο σέρβις στη Νόκια, λέει ότι δεν υπάρχει μπαταρία Νόκια ή άλλης μάρκας που να κάνει στο Ν95...Το έχει ψάξει και το ψάχνει, γιατί κι αυτός Ν95 έχει.ΥΣ3: Δεν ξέρω για την ποιότητα της φωτογραφίας, από την δική μου εμπειρία, όταν ακούω για πολλά Mpixels, δεν κρατώ απαραίτητα μεγάλο καλάθι... Ο φακός μετράει πάρα πολύ. Νομίζω πάντως πως το Ν95 έχει όλα τα φόντα για να βγάζει εξαιρετικές φωτό για κινητό! Τώρα για την νύχτα, ΟΛΑ χρειάζονται καλύτερο φλας! Την ημέρα, και το Κ750 μου με αφήνει ικανοποιημένο.
Δε μιλάω για φλας αλλά για μεγαλύτερη έκθεση (χωρίς φλας δηλαδή και στ προφίλ 'νύχτα' που γράφει στην κάμερα).Πάντως έχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με το Ν70, όπως έχω ξαναπεί.
Αυτο με τις μπαταριες της νοκια.....
ΗΜΑΡΤΟΝ!
Το 8800 στο κουτι του ειχε 2....
Πρωτο υπονοουμενο....
Βαση φωρτισης 2 θεσεων.... Κινητου και μπαταριας...
Δευτερο υπονοουμενο....
Για ενα χρονο περιπου εβγαινε απο το σπιτι με 2 μπαταριες πληρως φορτισμενες... και κατελειγε το βραδυ με 2 αδειες....Το Scirroco Edition βγηκε με καλυτερη μπαταρια την οποια τσιμπησα και βρηκα την ηρεμια μου!
Επαιξα με το Χ500+ σημερα.
Αν κ εχει ενα τρεμουλο στην οθωνη, το οποιο το παρατηρισα επιδει ηξερα οτι υπαρχει, μπορω να πω οτι το εργαλειο ειναι πολυ καλο! -
Επαιξα με το Χ500+ σημερα.
Αν κ εχει ενα τρεμουλο στην οθωνη, το οποιο το παρατηρισα επιδει ηξερα οτι υπαρχει, μπορω να πω οτι το εργαλειο ειναι πολυ καλο!Αντε και στα δικά μου!
Τι τρέμουλο και πως ήξερες πως υπήρχε; Η οθόνη τι λέει; Περιμένουμε πληροφορίες και για την αυτονομία του, όταν του κάνεις εννοείται νορμαλ χρήση και όχι...σκίσιμο...γνωριμίας! -
χεχεχε...
-
Περιμενω το ΕΤΕΝ Χ500+@300Ευ απο το πλαισιο με ανανεωση του εταιρικου και ειδα και το ΝΟΚΙΑ 6300 @250Ευ πουμε ανανεωση του δικου προσωπικου συμβολαιου θα παει στα 0Ευ
Τι λετε;;;;
Καλα δεν ειναι;;;Αυτό το ΕΤΕΝ, τί το θέλεις, λακαμία είναι!
Εγώ από βδομάδα θα το πάρω, αν αργήσει το δικό σου θα σου πω εντυπώσεις...
Για ΝΟΚΙΑ δεν έχω την παραμικρή ιδέα (δεν είχα, ούτε μάλλον θ' αποκτήσω ποτέ μου...αφού την...γλίτωσα παλιότερα, τώρα δεν υπάρχει λόγος... )Παρασκευη η Δευτερα θα μου ρθει
Δευτερα - Τριτη...μαλλον....
Αλλα επειδη η κοπελιτσα που μου λεει αυτα τα παραμυθακια ειναι πολυ ....Και με αφησε να παιξω με το μηχανακι. Δεν μπορω να της κανω σκινη εκει μεσα....Επαιξα με το Χ500+ σημερα.
Αν κ εχει ενα τρεμουλο στην οθωνη, το οποιο το παρατηρισα επιδει ηξερα οτι υπαρχει, μπορω να πω οτι το εργαλειο ειναι πολυ καλο!Αντε και στα δικά μου!
Τι τρέμουλο και πως ήξερες πως υπήρχε; Η οθόνη τι λέει; Περιμένουμε πληροφορίες και για την αυτονομία του, όταν του κάνεις εννοείται νορμαλ χρήση και όχι...σκίσιμο...γνωριμίας!Aπο βδομαδα θα το χω.
Το τρεμουλο δεν ειναι τιποτα το περιεργο, απλα οταν ανεβαζεις το βλεμα απο το κατω μερος της οθωνης, προς το πανω, συγρονηζεται το refresh rate της οθωνης με το 'refresh rate' του ματιου.
Το ηξερα γιατι στο φορουμ της NGi ειχε αναφερθει το 'προβλημα'.
Και εφ οσων περιμενα να το δω... Το ειδα:) -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
χεχεχε...
Και να σκεφτείς ότι κάνω νορμάλ χρήση.Περίπου 15 λεπτά ομιλίας (χωρίς bluetooth handsfree μάλιστα->με μπλε δόντι αυξάνεται η κατανάλωση), άντε καμιά 2-3 φωτογραφίες και 3-4 υπενθυμίσεις που χτυπάνε.Κι όλα αυτά τα λίγα σε μία νορμάλ μέρα.Ε...το βράδυ...μπιιπ...μήνυμα στην οθόνη ότι το κινητό πεθύμησε το βύσμα του φορτιστή διακαώς και το αναμένει με λαχτάρα...
-
χεχεχε...
Και να σκεφτείς ότι κάνω νορμάλ χρήση.Περίπου 15 λεπτά ομιλίας (χωρίς bluetooth handsfree μάλιστα->με μπλε δόντι αυξάνεται η κατανάλωση), άντε καμιά 2-3 φωτογραφίες και 3-4 υπενθυμίσεις που χτυπάνε.Κι όλα αυτά τα λίγα σε μία νορμάλ μέρα.Ε...το βράδυ...μπιιπ...μήνυμα στην οθόνη ότι το κινητό πεθύμησε το βύσμα του φορτιστή διακαώς και το αναμένει με λαχτάρα...
κιντάκο....τα διαβάζεις;
τα ξέρω φίλε μου...άλλοι νομίζουν ότι είμαι υπερβολικός...
-
Καθίστε ρε παιδιά, με ένα τέταρτο ομιλία & 3 υπενθυμίσεις μένεις από μπαταρία σε λιγότερο από 24 ώρες?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Καθίστε ρε παιδιά, με ένα τέταρτο ομιλία & 3 υπενθυμίσεις μένεις από μπαταρία σε λιγότερο από 24 ώρες?κάτοχος είναι ο φίλος...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Καθίστε ρε παιδιά, με ένα τέταρτο ομιλία & 3 υπενθυμίσεις μένεις από μπαταρία σε λιγότερο από 24 ώρες?
κάτοχος είναι ο φίλος...
Έχει πρόβλημα η μπαταρία τότε αν με αυτή την χρήση δεν κρατάει ούτε 24ώρες.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Καθίστε ρε παιδιά, με ένα τέταρτο ομιλία & 3 υπενθυμίσεις μένεις από μπαταρία σε λιγότερο από 24 ώρες?θες να στο δώσω να κάνεις ένα test drive?
Ο.Κ. υπερβάλω λίγο ως προς το πώς το περιγράφω, αλλά:
φαντάσου ένα απλό κινητό τηλέφωνο. Τι κάνει? Λαμβάνει και κάνει κλήσεις (όχι video κλήσεις!!!τρελός είσαι?ή ο Λάτσης?), στέλνει και κανένα sms,λαμβάνει και κανα 2, έχεις βάλει και υπενθυμίσεις για όλες τις εκπομπές αυτοκινήτου σε όλους τους σταθμούς (δε θέλω σχόλια... καθημερινά άντε να είναι 1-2) και έχει και μια κάμερα 1ΜΡ έτσι για να τραβήξεις καμιά μαλακία που θα πετύχεις στο δρόμο.
Ωραία...φαντάσου ότι το κρατάς στα χέρια σου και παίζεις κατά μέσο όρο τη μέρα 30 λεπτά (και πολύ μπορεί να σου λέω).Ωραία...Αυτά να κάνεις το βράδυ, τοΝ95 θα σου δείξει ότι έχει ανάγκη την παρέα του φορτιστή του.
Γενικά και στην αναμονή έχει μεγάλη κατανάλωση.
Υπόψην ότι δεν έχω κινούμενο screensaver, ούτε τίποτα περίεργα.Το φως της οθόνης κλείνει στα 15sec (αν θυμάμαι καλά), εξοικονόμηση ενέργειας στο ελάχιστο (1min) και κλείδωμα πλήκτρων στα 5sec (για να μη φαντάζεσαι ότι μου πατιούνται συνεχώς τα πλήκτρα και ανάβει η οθόνη).
Το μόνο που σου λέω είναι ότι για 2 μέρες, θες 2 μπαταρίες περίπου, ανάλογα και με τη χρήση.Τίποτα περισσότερο.ΥΓ:Από σήμερα είπα να βάζω και handsfree bluetooth.Θα δω πόσο επηρεάζεται η αναμονή του...
ΥΓ2:Δεν το συζητώ ότι με το GPS, είναι λες και καταπίνει την ενέργεια της μπαταρίας... Μπορείς να πας εκεί που θες, αλλά αν το είχες φορτίσει πριν φύγεις, όταν φτάσεις (μετά πχ από 20 λεπτά) η μπαταρία είναι στις 2 γραμμές.
ΥΓ3:Ίσως να είναι και ότι έχει φορτιστεί/αποφορτιστεί μόλις 4-5 φορές η μπαταρία, αλλά μου είπαν ότι μετά από 2-3 φορές θα είναι στα προσδοκόμενα επίπεδα.
-
Δεν αμφιβάλλω ότι είναι έτσι - ειδικά για το GPS αν σκεφτείς πόσα πράγματα δουλεύουνε - αλλά αν η χρήση είναι η τυπική καθημερινή και δεν σου κρατάει μία μέρα, πήγαινε να το δούνε. Είναι παράλογο να κρατάει η μπαταρία τόσο λίγο.
:: Περί κινητών τηλεφώνων :: [#2]