-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Διότι δεν μπορούμε να παραβιάζουμε τον ΚΟΚ και ταυτόχρονα να τον επικαλούμαστε, έτσι δεν είναι ?
Πχ να πηγαίνουμε με 120 σε κατοικημένη περιοχή με όριο 50 και να γκαρίζουμε γιατί κάποιος που πήγαινε με 70 τόλμησε να μπει στη λωρίδα μας για να προσπεράσει άλλον αναγκάζοντάς μας να 'πέσουμε στα φρένα'.
Οταν καποιος ερχεται απο πισω μας με φορα,αν δεν ειμαστε πισωγλέντηδες και μας αρεσει να μας τον βαζουν απο πισω με φόρα,καλο ειναι να περιμενουμε να περασει πρωτα και μετα να κανουμε την προσπεραση μας,παρα να βεβαιωνομαστε με ανορθόδοξο τρόπο οτι θα κινηθει σύμφωνα με τα όρια του ΚΟΚ γιατι εμεις ετσι αποφασίσαμε.
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
α - Η κινηση αναμεσα σε αυτοκινητα απαγορευεται
β - Η προσπεραση απο δεξια απαγορευεταιΕντάξει ρε Wagner και τι θα γίνει δλδ? Θα κάθονται οι μηχανόβιοι πίσω απο τα μποτιλιαρισμένα, σαν μαλάκες? Ε, τότε να τα βάλουμε στον πάτο μας, μόνο για εκεί θα χρησιμεύουν.
Δεν υποστηρίζω τις όποιες κάφρικες συμπεριφορές, αλλά πιστεύω ότι με λίγη θέληση μπορούμε να βολευτούμε όλοι μας.
Εκτός αν προτιμάς στη θέση των μηχανών να ήταν αυτοκίνητα...
Αφου απαγορευεται.....
Και το κανουν.....
Ας αναλαβουν τις ευθυνες τους!
Δεν ειμαι υποχρεωμενος να ξερω τι μαλακια θα κανει ο καρ...λης με το χιλιαρι παπι, 50 μετρα πισω μου!Οταν κανει αυτος μια μαλακια.... και βρεθει κομμενος στα δυο πανο στο διαζομα...
Για για να αποδειξω οτι δεν ειμαι ελεφαντας θα φαω τα νιατα μου!Κι ομως εισαι !!!
Γιατι αυτος μπορει να ειναι οντως στην διπλανη λωριδα κι οχι απαραιτητα πανω στην διαχωριστικη.**Προφανος ζεις στην Ελβετια η στη Γερμανια....
Γιατι στην Ελλαδα βλεπεις μιχανη στη λοριδα της καθε Παρασκευη, 30 Φευρουαριου και μονο εφ οσον εχει ριξει χαλαζι στη Μαγαδασκαρι.
Τις υπολοιπες.... οπουδηποτε αλλου! **Τη οποια εσυ για να περασεις πρεπει πρωτα να ΕΛΕΓΞΕΙΣ !!!
Οταν εγω βγαζω φλας, ελεγχω και ο καριολης με το χιλιαρη με περναει απο δεξια με +100 και ζηταει και τα ρεστα καλα θα κανει να προσεχει, μην εχω κεφια να του τα δοσω.
Ποιος κανει παρανομια λοιπον ?
Αυτος που κινειται στην διπλανη λωριδα απο σενα ή εσυ που αλλαζεις λωριδα χωρις να ελεγξεις αν ερχεται κανεις ???**Αυτος που προσπερναει απο δεξια......
ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Γιατι εγω για να μπω στην δεξια λωριδα ΕΛΕΓΧΩ.
Δεν ειμαι υποχρεωμενος να ξερω τι θα κανει ο καριολης με το χιλιαρη παπι που βρησκεται 100 μετρα πισω!!
Αυτος ειναι πισω, αυτος οφειλε να προσεχει
**Εχω περασει απο πανω σου και λες πως ειμαι ελεφαντας;;;;
Δεν ειμαι υποχρεωμενος να στραβολαιμιασω και να κοπανησω τον μπροστινο μου για να μη ριξω εναν μαλακα με παπι που δεν ξερει τα στοιχειωδη!Οταν ο μπροστινος μας εχει βγαλει φλας, δεν χωνομαστε να τον προσπερασουμε. Η με τεχνικη υποστιριξη θα καταλειξουμε η σε μαυρες σακουλες
Χμ... εχουν περασει και 10 σελιδες απο τοτε, αλλα εγω δεν μπαινω στο internet τα ΣΚ. Λοιποοοον.....
Εσεις εχετε πιασει την μια πλευρα του νομισματος και αγνοειτε επιδεικτικα την αλλη.
Κανεις δεν μιλησε για τρελαμενους με 1000αρια που ενω εσεις πατε με 100 σας περνανε με 200 ξυριζοντας καθρεφτες. Εγω μιλαω γι' αυτο που ζω ΚΑΘΕ μερα στην Εθνικη, με τα αυτοκινητα να κινουνται με ταχυτητες 0-20χλμ και τις μηχανες να κινουνται με περιπου 40-60. Με αυτες τις ταχυτητες ειναι παρα πολυ ευκολο στα 20 μετρα να δεις ποιος ερχεται (για τον οδηγο του αυτοκινητου), ή να φρεναρεις αν καποιος μπροστα σου εχει βγαλει φλας και προσπαθει να αλλαξει λωριδα (για τους μηχανοβιους).
Δεν ζω στην Γερμανια ουτε στην Ελβετια. Περαστε μια βολτα απο την Εθνικη το πρωι να τα δειτε μονοι σας. Και μετρηστε ποσα μηχανακια κινουνται με ταχυτητα μεχρι 60χλμ μεταξυ των αυτοκινητων και πειτε μου αν βρειτε εστω ΕΝΑΝ που να κανει αυτα που λετε....
Και Wagner, αν ειμαι στην δεξια και πηγαινω με 60 κι ενας με αυτοκινητο απο την αριστερη που εχει κολλησει ηδη, κανει κινηση απελπισιας, χωρις ελεγχο και χωρις φλας, να μπει στη μεσαια που εχει ακομα χωρο, ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ?? -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αυτο ειναι χαρακτηριστικο προβλημα με τους δικυκλιστες,αλλα θα πρεπει να εχουμε υποψιν μας οτι πολλοι απο αυτους αγνοουν τι λενε τα σηματα του ΚΟΚ,δεν εχουν διπλωμα/αδεια και γενικα δεν εχουν ιδιαιτερη επαφη με τις συγχρονες κοινωνιες.Φυσικα ειναι παντα ετοιμοι να σου ριξουν χριστοπαναγιες,και θελει λιγο ψυχραιμια μαζι τους.
Και φυσικα πολλοι ΔΕΝ κανουν τιποτα απο τα παραπανω που λες και δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λογος να τους αντιμετωπιζεις ετσι. Σωστα ... ?
Την αλήθεια;
Λιγοι δεν κανουν τα παραπανω.
Οι δικυκλιστες ειναι πιο σπασαρχίδες και απο τους ταριφες.
Οι ταριφες δεχονται οτι ενα μικρο μερος του δρομου ανηκει στους αλλους οδηγους, οι δικυκλιστες οχι!Δηλαδη εσυ μου λες οτι οι περισσοτεροι ΔΕΝ εχουν διπλωμα, αγνοουν εντελως τον ΚΟΚ (λογικο αφουν δεν εχουν διπλωμα ), και γενικως προκειται για περιθωριακα στοιχεια (προφανως ολοι μενουν Εξαρχεια... ? )
Τωρα τι να σου πω ?
Προφανως εχεις δει πολλες φορες ταινιες στυλ 'Ροδα τσαντα και κοπανα' κλπ, ή εισαι ο ιδιος ο Πολυδωρας και δεν μας το χεις πει ακομα.
Για τις Χριστοπαναγιες παντως δικαιολογουνται απολυτα γιατι σε ενα απροοπτο, διακινδυνευουν πολυ περισσοτερα απο ενα χρηματικο ποσο για την επισκευη του αυτοκινητου. Κατι που αλλωστε, ειναι θεμα ανθρωπου κι οχι του μεσου μεταφορας που χρησιμοποιει.... -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει είναι ότι πολλοί οδηγοί διτρόχων κινούνται πάνω στη διαγράμμιση ακόμα και όταν οι δύο λωρίδες (αριστερά-δεξιά) είναι άδειες . Προφανώς, είναι θέμα συνήθειας. Όμως, εγώ που θέλω να χρησιμοποιήσω την αριστερή λωρίδα για να τους προσπεράσω, δε νοιώθω 'άνετα' προσπερνώντας με +30/40χαώ μηχανάκια/μηχανές στα 20-30εκ. Καλώς ή κακώς αυτούς δεν τους ενοχλεί το αντίθετο σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος. Εμένα, όμως, με ενοχλεί!
Δεν ειναι θεμα συνηθειας μονο. Ειναι και για λογους ασφαλειας, σε περιπτωση που το μπροστα αυτοκινητο κοκκαλωσει, να μπορουν να χωθουν αναμεσα στα αυτοκινητα και να εχουν επιπλεον χωρο για φρεναρισμα.
-
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει είναι ότι πολλοί οδηγοί διτρόχων κινούνται πάνω στη διαγράμμιση ακόμα και όταν οι δύο λωρίδες (αριστερά-δεξιά) είναι άδειες . Προφανώς, είναι θέμα συνήθειας. Όμως, εγώ που θέλω να χρησιμοποιήσω την αριστερή λωρίδα για να τους προσπεράσω, δε νοιώθω 'άνετα' προσπερνώντας με +30/40χαώ μηχανάκια/μηχανές στα 20-30εκ. Καλώς ή κακώς αυτούς δεν τους ενοχλεί το αντίθετο σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος. Εμένα, όμως, με ενοχλεί!
Δεν ειναι θεμα συνηθειας μονο. Ειναι και για λογους ασφαλειας, σε περιπτωση που το μπροστα αυτοκινητο κοκκαλωσει, να μπορουν να χωθουν αναμεσα στα αυτοκινητα και να εχουν επιπλεον χωρο για φρεναρισμα.
Να αφήνουν μεγαλύτερο κενό αν χρειάζονται περισσότερο χώρο για φρενάρισμα! Να αρχίσω κι εγώ να πιάνω δύο λωρίδες έτσι ώστε σε περίπτωση ανάγκης να έχω περισσότερο χώρο διαθέσιμο για μανούβρες, φρενάρισμα;
Έλεος δηλαδή. Αν νοιώθει τόσο απειλούμενος ένας οδηγός μηχανής ώστε να πηγαίνει στη μέση δύο ΑΔΕΙΩΝ λωρίδων, ας αφήσει τη μηχανή σπίτι του! Έχω κάθε δικαίωμα ως οδηγός αυτοκινήτου να απαιτώ να κάθεται στη μέση της μίας λωρίδας έτσι ώστε να τον προσπεράσω από την άλλη χωρίς να έχω άγχος επειδή θα τον περάσω 'ξυστά'. -
Αυτο ειναι χαρακτηριστικο προβλημα με τους δικυκλιστες,αλλα θα πρεπει να εχουμε υποψιν μας οτι πολλοι απο αυτους αγνοουν τι λενε τα σηματα του ΚΟΚ,δεν εχουν διπλωμα/αδεια και γενικα δεν εχουν ιδιαιτερη επαφη με τις συγχρονες κοινωνιες.Φυσικα ειναι παντα ετοιμοι να σου ριξουν χριστοπαναγιες,και θελει λιγο ψυχραιμια μαζι τους.
Και φυσικα πολλοι ΔΕΝ κανουν τιποτα απο τα παραπανω που λες και δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λογος να τους αντιμετωπιζεις ετσι. Σωστα ... ?
Την αλήθεια;
Λιγοι δεν κανουν τα παραπανω.
Οι δικυκλιστες ειναι πιο σπασαρχίδες και απο τους ταριφες.
Οι ταριφες δεχονται οτι ενα μικρο μερος του δρομου ανηκει στους αλλους οδηγους, οι δικυκλιστες οχι!Δηλαδη εσυ μου λες οτι οι περισσοτεροι ΔΕΝ εχουν διπλωμα, αγνοουν εντελως τον ΚΟΚ (λογικο αφουν δεν εχουν διπλωμα ), και γενικως προκειται για περιθωριακα στοιχεια (προφανως ολοι μενουν Εξαρχεια... ? )
Τωρα τι να σου πω ?
Προφανως εχεις δει πολλες φορες ταινιες στυλ 'Ροδα τσαντα και κοπανα' κλπ, ή εισαι ο ιδιος ο Πολυδωρας και δεν μας το χεις πει ακομα.
Για τις Χριστοπαναγιες παντως δικαιολογουνται απολυτα γιατι σε ενα απροοπτο, διακινδυνευουν πολυ περισσοτερα απο ενα χρηματικο ποσο για την επισκευη του αυτοκινητου. Κατι που αλλωστε, ειναι θεμα ανθρωπου κι οχι του μεσου μεταφορας που χρησιμοποιει....Δεν ειναι απαραιτητα περιθωριακα στοιχεια,αλλα ειναι απο μπαρμπάδια αγνωστου προελευσεως μεχρι 12χρονα Αλβανά.Ειναι πασιφανες οτι με τα αυτοκίνητα δεν συναντας τόσο συχνα τετοιες καταστάσεις.
Οσο για τις Χριστοπαναγιες,ειναι(ενιοτε και οχι παντα) δειγμα μορφωτικου επιπεδου το ποσο ευκολα τις χρησιμοποιεις,και εξαιρετικα εκνευριστικο να τις ακους οταν κινεισαι νομιμα αλλα ο αλλος που ηρθε νυχτα απο τα Γκράβαρα θελει να εχει δικό του ΚΟΚ...
-
Να αφήνουν μεγαλύτερο κενό αν χρειάζονται περισσότερο χώρο για φρενάρισμα! Να αρχίσω κι εγώ να πιάνω δύο λωρίδες έτσι ώστε σε περίπτωση ανάγκης να έχω περισσότερο χώρο διαθέσιμο για μανούβρες, φρενάρισμα;
Έλεος δηλαδή. Αν νοιώθει τόσο απειλούμενος ένας οδηγός μηχανής ώστε να πηγαίνει στη μέση δύο ΑΔΕΙΩΝ λωρίδων, ας αφήσει τη μηχανή σπίτι του! Έχω κάθε δικαίωμα ως οδηγός αυτοκινήτου να απαιτώ να κάθεται στη μέση της μίας λωρίδας έτσι ώστε να τον προσπεράσω από την άλλη χωρίς να έχω άγχος επειδή θα τον περάσω 'ξυστά'.Σε διπλο δρομο με μια λοριδα ανα κατευθυνση, δεν μπορεις να οδιγησεις.
Ολα τα μηχανακια ειναι ΠΑΝΩ στη διπλη διαχωριστικη!!! -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Έλεος δηλαδή. Αν νοιώθει τόσο απειλούμενος ένας οδηγός μηχανής ώστε να πηγαίνει στη μέση δύο ΑΔΕΙΩΝ λωρίδων, ας αφήσει τη μηχανή σπίτι του! Έχω κάθε δικαίωμα ως οδηγός αυτοκινήτου να απαιτώ να κάθεται στη μέση της μίας λωρίδας έτσι ώστε να τον προσπεράσω από την άλλη χωρίς να έχω άγχος επειδή θα τον περάσω 'ξυστά'.Σε διπλο δρομο με μια λοριδα ανα κατευθυνση, δεν μπορεις να οδιγησεις.
Ολα τα μηχανακια ειναι ΠΑΝΩ στη διπλη διαχωριστικη!!!Γιατι δεν μπορεις να οδηγησεις ? Τι δουλεια εχεις εσυ πχ, πανω στη διπλη διαχωριστικη ?
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν ειναι απαραιτητα περιθωριακα στοιχεια,αλλα ειναι απο μπαρμπάδια αγνωστου προελευσεως μεχρι 12χρονα Αλβανά.Ειναι πασιφανες οτι με τα αυτοκίνητα δεν συναντας τόσο συχνα τετοιες καταστάσεις.
Οσο για τις Χριστοπαναγιες,ειναι(ενιοτε και οχι παντα) δειγμα μορφωτικου επιπεδου το ποσο ευκολα τις χρησιμοποιεις,και εξαιρετικα εκνευριστικο να τις ακους οταν κινεισαι νομιμα αλλα ο αλλος που ηρθε νυχτα απο τα Γκράβαρα θελει να εχει δικό του ΚΟΚ...
Οχι φιλαρακι, εχεις λαθος. 75% των ανθρωπων που κινουνται στην Ε.Ο. το πρωι και το απογευμα με μηχανες, ειναι φυσιολογικοτατοι ανθρωποι, που οι δουλειες τους τους επιβαλλουν να περνουν απο κει και δεν αντεχουν το μποτιλιαρισμα και την 2ωρη ή 3ωρη καθημερινη καθυστερηση στο ποταμι. 12χρονα Αλβανα ή μπαρμπαδια αγνωστου προελευσης, δεν εχουν χρημα για να παρουν VStrom, Varadero, Transalp, XT κλπ, που στοιχιζουν απο 6000 και πανω.
Αυτα που λες ισχυουν για αλλου. -
Μα δεν μιλαγα για varadero και για συνειδητοποιημενους αναβατες αλλα για τα δικυκλα σαν συνολο,και κυριοτερα για τα διαφορα χρεπόπαπα...
Τεσπα, πιστευω οτι σε καταλαβαινω και με καταλαβαινεις.
(Ειναι συγκινητικο δεν ειναι;) -
Έλεος δηλαδή. Αν νοιώθει τόσο απειλούμενος ένας οδηγός μηχανής ώστε να πηγαίνει στη μέση δύο ΑΔΕΙΩΝ λωρίδων, ας αφήσει τη μηχανή σπίτι του! Έχω κάθε δικαίωμα ως οδηγός αυτοκινήτου να απαιτώ να κάθεται στη μέση της μίας λωρίδας έτσι ώστε να τον προσπεράσω από την άλλη χωρίς να έχω άγχος επειδή θα τον περάσω 'ξυστά'.Δεν ειπα πουθενα οτι ειναι νομιμο ουτε οτι ειναι σωστο.
Σε λωριδα 4 μετρων ομως, θα τον περασεις ξυστα με αυτοκινητο φαρδους κατω απο 2 μετρα ? Γιατι ? Υπαρχει λογος ????? -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μα δεν μιλαγα για varadero και για συνειδητοποιημενους αναβατες αλλα για τα δικυκλα σαν συνολο,και κυριοτερα για τα διαφορα χρεπόπαπα...Τεσπα, πιστευω οτι σε καταλαβαινω και με καταλαβαινεις.
(Ειναι συγκινητικο δεν ειναι;)Πιστευω οτι κι εσυ, οπως κι οι περισσοτεροι εδω μεσα που γραφουν αυτα που διαβαζω, εχουν ΕΝΤΕΛΩΣ λαθος εικονα για το θεμα μετακινηση με δικυκλο και λογικη συμβιωσης με το 4τροχο. Αυτο αλλαζει μονο εφοσον αρχισετε να κυκλοφορειτε με μηχανη, εστω και περιστασιακα, και φυσικα προυποθετει την υπαρξη ανοιχτου μυαλου και θετικης διαθεσης απεναντι στον αλλο (ακομα κι αν ειμαστε αποδεκτες αρνητικης ...).
Απλα διαβαζοντας εδω, καταλαβαινω απο που προερχεται αυτη η καφροσυμπεριφορα που συνανταω καθε μερα. Χωρις να σημαινει οτι η ευθυνη δεν ειναι μοιρασμενη αναμεσα στους χρηστες δικυκλων ή τετρατροχων.
Ειχα βεβαια την αυταπατη οτι, μια και εδω ειναι το forum των 4Τ, οι ανθρωποι που γραφουν εδω ειναι πιο ανοιχτομυαλοι και πιο ωριμοι αυτοκινητιστικα γενικως. Δυστυχως η αποψη 'αφου μου κανει αυτος μια μαλακια, εγω θα του κανω 2', ισχυει κι εδω.
Αυτα σε γενικες γραμμες απο μενα, για το συγκεκριμενο θεμα.
Απλα να σκεφτεστε παντα οτι υπαρχει κι η αλλη πλευρα. -
Δεν ειναι θεμα συνηθειας μονο. Ειναι και για λογους ασφαλειας, σε περιπτωση που το μπροστα αυτοκινητο κοκκαλωσει, να μπορουν να χωθουν αναμεσα στα αυτοκινητα και να εχουν επιπλεον χωρο για φρεναρισμα.Εγώ ήξερα ότι οι μηχανές φρενάρουν καλύτερα από τα αυτοκίνητα
Αλλά ναι, όταν δεν έχουν αλλάξει ποτέ τακάκια και τα λάστιχά τους έχουν γίνει σλικ πώς να σταματήσουν...
Ούτως ή άλλως πάντως αν δεν κολλούσαν στον προπορευόμενο δε θα είχαν τέτοιο πρόβλημα.Σε λωριδα 4 μετρων ομως, θα τον περασεις ξυστα με αυτοκινητο φαρδους κατω απο 2 μετρα ? Γιατι ? Υπαρχει λογος ?????
4 μέτρα Πού; Στην Αττική οδό; Στην Εθνική; Στο κέντρο της Αθήνας;
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
1-2 κοφτα σινιαλα με τα φωτα = περνα σε αφηνω
καρφωμα στα προβολια στην μαπα του αλλου (συνηθως μαζι με κορναρισμα) = Αμα περασεις θα σε κανω τροπετο.
αντιστοιχα 1-2 κοφτα κορναρισματα = ευγενικο κορναρισμα τυπου μπαρμπα ξυπνα το φαναρι εγινε πρασινο.
1 παρατεταμενο κορναρισμα = αι στο διαολο μοσχαρι κανε στην ακρη.
απλη λογικη ρε παιδια, και καθημερινη πρακτικη γυρω μας.
Mόνο εγώ βρίσκω λογικά τα παραπάνω;
Και γω..
Βάλε άλλον ένα.
Ελα, για να μαζευομαστε περισσοτεροι που με περνανε για λογικο...
ΕΕΕΕΠ είπαμε τα παραπάνω είναι λογικά. Όχι απαραίτητα και ο συγγραφέας αυτών.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Διότι δεν μπορούμε να παραβιάζουμε τον ΚΟΚ και ταυτόχρονα να τον επικαλούμαστε, έτσι δεν είναι ?
Πχ να πηγαίνουμε με 120 σε κατοικημένη περιοχή με όριο 50 και να γκαρίζουμε γιατί κάποιος που πήγαινε με 70 τόλμησε να μπει στη λωρίδα μας για να προσπεράσει άλλον αναγκάζοντάς μας να 'πέσουμε στα φρένα'.
Οταν καποιος ερχεται απο πισω μας με φορα,αν δεν ειμαστε πισωγλέντηδες και μας αρεσει να μας τον βαζουν απο πισω με φόρα,καλο ειναι να περιμενουμε να περασει πρωτα και μετα να κανουμε την προσπεραση μας,παρα να βεβαιωνομαστε με ανορθόδοξο τρόπο οτι θα κινηθει σύμφωνα με τα όρια του ΚΟΚ γιατι εμεις ετσι αποφασίσαμε.
Ο άλλος μπορεί να μη φαντάζεται ότι ο άλλος πηγαίνει με τόσα ή να κάνει κακό υπολογισμό. Αν όμως σ' αυτόν μπορούμε να καταλογίσουμε ανοησία ή ανικανότητα υπολογισμού, στον πρώτο που τρέχει με το όριοΧ2 τί θα έπρεπε να καταλογίσουμε;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο άλλος μπορεί να μη φαντάζεται ότι ο άλλος πηγαίνει με τόσα ή να κάνει κακό υπολογισμό. Αν όμως σ' αυτόν μπορούμε να καταλογίσουμε ανοησία ή ανικανότητα υπολογισμού, στον πρώτο που τρέχει με το όριοΧ2 τί θα έπρεπε να καταλογίσουμε;
Καταλογιζουμε βαριες ποινες και στους δυο,και ξεμπερδευουμε.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Εγώ ήξερα ότι οι μηχανές φρενάρουν καλύτερα από τα αυτοκίνητα
Αλλά ναι, όταν δεν έχουν αλλάξει ποτέ τακάκια και τα λάστιχά τους έχουν γίνει σλικ πώς να σταματήσουν...
Ούτως ή άλλως πάντως αν δεν κολλούσαν στον προπορευόμενο δε θα είχαν τέτοιο πρόβλημα.Σε λωριδα 4 μετρων ομως, θα τον περασεις ξυστα με αυτοκινητο φαρδους κατω απο 2 μετρα ? Γιατι ? Υπαρχει λογος ?????
4 μέτρα Πού; Στην Αττική οδό; Στην Εθνική; Στο κέντρο της Αθήνας;
Kαλά κάτσε εσύ να φρενάρεις με μηχανή επειδή κοκάλλωσε ο άλλος από μαλακία του ή από κάτι που είδε (αλλά δεν είδες εσύ) στους γελοίους μας δρόμους και τα λέμε Τρομερά δύσκολο και αν έχει γλιτσα, χαλίκι δύσκολα τη γλυτώνεις τη τούμπα αφού δεν υπάρχει abs μη ξεχνάμε.
Και οι κοτσάνες δεν αλλάζουν φρένα, ρόδες, αποσμητικά είναι μέσα στο γενικότερο κλίμα που δυναμιτίζουν τη κουβέντα ΚΑΘΕ φορά (είτε από δίκυκλους είτε από 4τροχους).
Σε όλες τις σχολες οδήγησης σε όλο το κόσμο προτείνουν η μηχανή να είναι σχεδόν πίσω από την αριστερή ρόδα(βλεπεις λοκούβες, διάδρομος διαφυγής, μπροστά κίνηση, δεν σε 'κοιμήζει ο μπροστά', δεν τον τυφλώνεις με τα φωτα σου κτλ κτλ) -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Και οι κοτσάνες δεν αλλάζουν φρένα, ρόδες, αποσμητικά είναι μέσα στο γενικότερο κλίμα που δυναμιτίζουν τη κουβέντα ΚΑΘΕ φορά (είτε από δίκυκλους είτε από 4τροχους).Άποψή σου...
Εγώ συνεχίζω να υποστηρίζω ότι είναι πολύ μεγαλύτερο το ποσοστό των επικίνδυνων μηχανών στο δρόμο απ' ότι των επικίνδυνων αυτοκινήτων. Και όταν λέω επικίνδυνων εννοώ κακοσυντηρημένων, με τελειωμένα τακάκια, λάστιχα, κτλ.
Όσο για την έλλειψη ABS που αναφέρεις και τ' αμάξι μου δεν έχει ABS αλλά δεν την έχω κάτσει σε κανέναν μέχρι τώρα. Φαίνεται ότι έχω μάθει να τηρώ σωστές αποστάσεις...Υ.Γ. Και τη λέξη 'κοτσάνες' στην επιστρέφω για αυτά που είπες εσύ. Σ' αρέσει; Επειδή φαντάζομαι πως όχι, πρόσεχε στο εξής τα σχόλιά σου.
-
αν το αμάξι δεν εχει abs ΔΕΝ πεφτεις αν χάσεις την ψυχραιμία σου, δεν κολλάς στο μπροστά γιατί μπλόκαρες και προσπαθώντας να ξεμπλοκάρεις θυσιάζεις μέτρα φρεναρίσματος.
Μήπως μπορείς να μου πως είσαι βέβαιος; Γιατί κατά βάση είναι απλό! Λάστιχα στο μηχανάκι δεν μπορείς να μην αλλάξεις γιατί θα πέσεις και αν δεν πέσεις στάνταρ κάτι θα γίνει και θα φοβηθείς, οπότε θα αλλάξεις. Δεν είναι σαν το αμάξι που ακούς τα γκκκκ γκκκκ, χαζογλιστράς και σε καμιά στροφή και πορώνεσαι κιόλλας Παρολα αυτά πραγματικά δεν ξέρω τί κάνουν οι μηχανόβιοι για να πω γενικά! Οι γνωστοί μου όλοι προσέχουν πάντως
Βλέπεις συχνά μηχανάκια να χτυπάνε αμάξια από πίσω; Εγώ έχω δει μόνο δυο φορές-παπάκια και με λίγα χλμ (εξαιρούνται οι φορές που έχω δει συγκρουσεις λόγο αλλαγής λουρίδας του αυτοκινήτου )
Όποιος δεν έχει οδηγήσει μηχανή συστηματικά είναι πολλά που δεν ξέρει
υγ αφού τα τούβλα αράζουν στις θέσεις τους και κινούν μόνο τα χέρια-πόδια σαν τις κατσαρίδες που να καταλάβουν πόσο δύσκολο είναι να διατηρείς τη δυναμική σου ισορροπία! (αυτό πως σου φαίνεται για κοτσάνα μια και είχα μια επιστροφή; )φιλικά
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Σε όλες τις σχολες οδήγησης σε όλο το κόσμο προτείνουν η μηχανή να είναι σχεδόν πίσω από την αριστερή ρόδα(βλεπεις λοκούβες, διάδρομος διαφυγής, μπροστά κίνηση, δεν σε 'κοιμήζει ο μπροστά', δεν τον τυφλώνεις με τα φωτα σου κτλ κτλ)
Δεν ξέρω αν αυτό που τόνισα με bold είχε ως αφορμή προηγούμενη δημοσίευσή μου. Πάντως, δεν έχει καμία σχέση με το 'οδηγάω πάνω στη σήμανση που χωρίζει δύο ΑΔΕΙΕΣ λωρίδες', η οποία είναι η συμπεριφορά που κατέκρινα (τουλάχιστον) εγώ.
Δεν απαιτώ από τον οδηγό μηχανής να κάθεται στη μέση μίας λωρίδας. Απαιτώ, όμως, να επιλέγει ΜΙΑ λωρίδα και να κινείται ξεκάθαρα σε αυτήν (1/3 - 2/3, 1/4 - 3/4, ας αποφασίσει το ποσοστό) όταν ο δρόμος είναι σχετικά άδειος!
Ζώα ζώα ζώα [#4]