-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
To ζώο ήμουν εγώ σήμερα το πρωί που άνοιξα το κινητό και πήρα τηλέφωνο (ασυναίσθητη κίνηση, καθώς έπρεπε να επικοινωνήσω με το γραφείο επειγόντος) δίπλα σε αντλία βενζίνης. Ο τύπος που μου έβαζε βενζίνη κόντεψε να πάθει συγκοπή.Πιο πιθανο ειναι να σε χτυπησει αεροπλανο παρα να εκραγει βενζιναδικο γιατι μιλαγες στο κινητο..
Ο δικος μου βενζινας μονο που δεν πεταει το αποτσίγαρο του μεσα στην δεξαμενη
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
To ζώο ήμουν εγώ σήμερα το πρωί που άνοιξα το κινητό και πήρα τηλέφωνο (ασυναίσθητη κίνηση, καθώς έπρεπε να επικοινωνήσω με το γραφείο επειγόντος) δίπλα σε αντλία βενζίνης. Ο τύπος που μου έβαζε βενζίνη κόντεψε να πάθει συγκοπή.στους mythbusters στο σκαι,είχαν αποδείξει ότι αυτό ήταν μύθος και δεν ισχύει...αλλά τα ατυχήματα και οι εκρήξεις προκαλούνται απο την τριβή που έχει το σώμα σου και τα ρούχα σου με το κάθισμα του αυτοκινήτου κατα τη διάρκεια του μέσα-έξω σε περίπτωση που βγαίνεις απο το όχημα -ή κάτι τέτοιο όχι όμως με το κινητό-
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
...Εγώ είμαι ζώο που μου έβαζε ο τύπος βενζίνη και είχα ξεχάσει να σβήσω τη μηχανή;
Δυστυχώς, το έχω κάνει και εγώ αυτό. . Το συνειδητοποίησα όταν τελείωσε ο ανεφοδιασμός και επιχείρησα να βάλω μπρος.
Κάποια ρεζερβουάρ σε πέζώ θέλουν κλειδί της μηχανής για να ανοίξουν ακριβώς για αυτό το λόγο...
-
Νομίζω με το 307 ήμουν και δεν θέλει κλειδί (δεν είμαι και σίγουρος ότι ήταν το 307). Πιθανόν να ήταν τζίμνυ ή τίπο γιατί το ίμπιζα στάνταρ θέλει κλειδί!
-
Ο χρήστης alexx έγραψε:
Νομίζω με το 307 ήμουν και δεν θέλει κλειδί (δεν είμαι και σίγουρος ότι ήταν το 307). Πιθανόν να ήταν τζίμνυ ή τίπο γιατί το ίμπιζα στάνταρ θέλει κλειδί!νομίζω το 309 χρειαζόταν κλειδί, αλλιώς το 206
-
Ναι, του τίπο του έχω διαρήξει το ρεζερβουάρ γιατί κανονικά κι αυτό θέλει κλειδί. Το τζίμνυ νομίζω έχει μοχλό και δεν θέλει κλειδί...
-
Το 307 θέλει κλειδί. Το 406 μοχλό από το εσωτερικό...
-
Ο χρήστης alexx έγραψε:
Ναι, του τίπο του έχω διαρήξει το ρεζερβουάρ γιατί κανονικά κι αυτό θέλει κλειδί.Του δικού μου Τιπο έχει αυτοδιαρρηχτεί (κοινώς έχει χαλάσει) και μου έχει συμβεί παραπάνω από μια φορές να μου βάζουν βενζίνη και να έχω ξεχάσει τη μηχανή ανοιχτή
Είναι βλέπετε και αυτή η ηχομόνωση ... πού να το καταλάβω ότι είναι ανοιχτή; -
Νομίζω ότι το κινητήρα τον σβήνεις για να μην αναπνέει ο βενζινάς (και) τα καυσαέρια από την εξάτμιση. Ιδίως στο παλιό μας μερσεντές που το πορτάκι της βενζίνης είναι δίπλα στη πινακίδα.
-
Ο χρήστης Overhauled έγραψε:
Υπάρχει και χειρότερο. Να είμαι πίσω απο γκόμενα που μιλά στο κινητό της ενω της γεμίζουν το ρεζερβουαρ σε βενζινάδικο (κανείς δεν της είπε κουβέντα..) και μόλις το κλείνει να πατά γκάζι να φυγει με την μάνικα ακόμα συνδεδεμένη στο αυτοκίνητο της. Δεν θέλετε να μάθετε τι έγινε....Μια άλλη ηλίθια τις προάλλες κάπνιζε μέσα στο αυτοκίνητό της, ενώ της έβαζαν βενζίνη. Εγκεφαλικό πήγα να πάθω, μου ήρθε να την καρυδώσω...
-
Πάντως με το κινητό σε βεντζινάδικο κάπου είχα διαβάσει ότι είναι ένα μέτροι ασφαλείας υπερβολικό, με την έννοια ότι ουδέποτε έχει γίνει κάτι.
Με το τσιγάρο, ειδικά το καλοκαίρι, αλλάζει το πράγμα.
Ο αναμένος κινητήρας είναι κάπου ενδιάμεσα κατά την γνώμη μου σε επικινδυνότητα.
-
ΖΩΑ όλοι αυτοί που ΔΕΝ ανάβουν φώτα με αυτόν τον καιρό, βροχή και σπρέι στην εθνική. Βέβαια σε κάνα στενάκι θ' ανάψουν προβολείς ομίχλης για να βλέπουν τις λακούβες
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
ΖΩΑ όλοι αυτοί που ΔΕΝ ανάβουν φώτα με αυτόν τον καιρό, βροχή και σπρέι στην εθνική. Βέβαια σε κάνα στενάκι θ' ανάψουν προβολείς ομίχλης για να βλέπουν τις λακούβες+1
-
Ναι ρε σύ Ikar αφού τα προβολάκια ομίχλης είναι προφανές ότι σε κάνουν πρώτη μούρη.
Υ.Γ εδώ καμιά φορά δεν ανάβουν φώτα το βράδυ στη βροχή θα ανάψουν;
-
Ο χρήστης dpurpler έγραψε:
Πάντως με το κινητό σε βεντζινάδικο κάπου είχα διαβάσει ότι είναι ένα μέτροι ασφαλείας υπερβολικό, με την έννοια ότι ουδέποτε έχει γίνει κάτι.Προσπάθησαν οι Mythbusters να προκαλέσουν ανάφλεξη με κινητό, αλλά δεν τα κατάφεραν... Ο μόνος ίσως τρόπος (που δεν τον δοκίμασαν στην εκπομπή....) είναι να το έχεις στην αυτόματη απάντηση και να είναι κοντά στις αναθυμιάσεις της βενζίνης (πχ στην τσέπη του παντελονιού...). Τότε , ΑΝ έχει κάποιο πρόβλημα το τηλέφωνο και δημιουργήσει βραχυκύκλωμα, ΙΣΩΣ (ελάχιστες πιθανότητες....) την ώρα που απαντά μόνο του, προκαλέσει ανάφλεξη....
Οι πιθανότητες είναι ...αστείες, πιο πιθανό είναι να βάλεις φωτιά με το...φακό του ρολογιού, παρά με το κινητό! -
Το κινητό φαντάζομαι ότι προκαλεί ανάφλεξη όχι από βραχυκύκλωμα αλλά λόγω της ακτινοβολίας που είναι στις ίδιες συχνότητες με αυτές των φούρνων μικροκυμάτων και συντονίζουν τις αναθυμιάσεις της βενζίνης. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα σπάνιο γιατί πρέπει να υπάρχουν ειδικές συνθήκες αλλά επειδή τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά καλό είναι να μη χρησιμοποιούμε κινητά στο βενζινάδικο.
-
Το κινητό δεν προκαλεί ανάφλεξη.
Στα βενζινάδικα, αποδείχθηκε, ότι το αίτιο ήταν ο στατικός ηλεκτρισμός του οδηγού που επιχειρούσε να χειριστεί την αντλία!
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
...Εγώ είμαι ζώο που μου έβαζε ο τύπος βενζίνη και είχα ξεχάσει να σβήσω τη μηχανή;
Δυστυχώς, το έχω κάνει και εγώ αυτό. . Το συνειδητοποίησα όταν τελείωσε ο ανεφοδιασμός και επιχείρησα να βάλω μπρος.
+1....
και για να ξεσπασω κατεβασα -ήπια- καντηλια στον 'βενζινατορα'....
Καλα ρε φιλε.... αφου δεν το σβησα ακομα.... γιατι μου βαζεις βενζινη;;;;;; -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
ΖΩΑ όλοι αυτοί που ΔΕΝ ανάβουν φώτα με αυτόν τον καιρό, βροχή και σπρέι στην εθνική. Βέβαια σε κάνα στενάκι θ' ανάψουν προβολείς ομίχλης για να βλέπουν τις λακούβεςΠου να δέις το ζώο που κυκλοφορούσε την προηγούμενη κυριακή στην Εθνική (Χαλκίδα-Αθήνα) με βροχή και σπρέυ μόνο με τα μικρά φώτα μπροστά και τα φώτα ομίχλης μπροστά-πίσω. Πήγαινε με 60-70 στο αριστερό ρεύμα και φυσικά δεν έκανε δεξία...
και με χέρια του συνοδηγού μαζί!!!! -
Ζώο να τον πω;;; Γ@***ένο να τον πω;;; Τέλοσπάντων. Ο λόγος για τον Κ@:lipsealed:λη που ήταν μπροστά μου στη μεσαία λωρίδα στην Αττική οδό πριν κάνα 3ωρο. Όσο ήμουν πίσω του πήγαινε σαν κότα. Μόλις έκοβα αριστερά για να τον προσπεράσω επιτάγχυνε και δεν με άφηνε να μπω μπροστά του. Τελικά πήγα καρότσα μέχρι την έξοδο της Κηφισίας...
Ζώα ζώα ζώα [#4]