-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
στα γρηγορα σου λέω ότι αυτό που σου είπε ο μηχανικός ό,τι όλα τα λάδια είναι ίδια είναι εν μέρει σωστό. Και τα αρχικά σου λάδια έχουν τις προδιαγραφές για ντήζελ ( σημειώνεται με το γράμμα Β) οπότε το αυτοκίνητο σου έχει πρόβλημα με τα ελατήρια των εμβόλων (στην καλύτερη περίπτωση) και θέλει λύσιμο και επισκευή.
Tρίτη επισκευή στο ίδιο μοτέρ; Πέταμα και αγορά άλλου.
-
Καλησπέρα σας, στην οικογένεια έχουμε ενα renault trafic diesel του 2004. Το αυτοκίνητο ξαφνικά μετά απο αλλαγή λαδιών άρχισε να καίει υπερβολικη ποσότητα λαδιών, ενώ πριν δεν έκαιγε τίποτα. Αφου στο συνεργειο που έγινε η αλλαγή δε γνώριζαν τι συμβαινει, ψαξαμε να δουμε μήπως μήπως είχε γίνει κάποιο μπέρδεμα με τα λάδια που έβαλαν. Τελικά είχαν βάλει λάδια τα οποία δεν ήταν καταλληλα για turbodiesel (10/40) αλλά 10/40 για βενζινοκινητήρες. Τελικά έγινε αλλαγή με αυτα που προτείνει ο κατασκευαστής (10/40 turbodiesel) αν και ο μηχανικός επέμενε οτι αυτά είναι βλακείες και ότι όλα τα λάδια είναι ίδια . Δυστηχως και μετά την αλλαγή συνεχίζει και καίει τα λάδια αν και δε βγάζει καθόλου καπνό . Τέλος να πω ότι ρυθμός που τα λάδια καιγονται-χάνονται ειναι ανα 1000 χλμ να ανάβει λαμπάκι και να θέλει ξανα γέμισμα. Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει?
στα γρηγορα σου λέω ότι αυτό που σου είπε ο μηχανικός ό,τι όλα τα λάδια είναι ίδια είναι εν μέρει σωστό. Και τα αρχικά σου λάδια έχουν τις προδιαγραφές για ντήζελ ( σημειώνεται με το γράμμα Β) οπότε το αυτοκίνητο σου έχει πρόβλημα με τα ελατήρια των εμβόλων (στην καλύτερη περίπτωση) και θέλει λύσιμο και επισκευή.
Δηλαδή δε παίζει να είναι τουρμπίνα? Στα κολάρα του ιντερκουλερ υπήρχε λίγο λάδι, μέσα στο ιντερκολυλερ δε το έβγαλα για να δω.. Δε γνωρίζω κατά ποσο είναι φυσιολογικό αυτό.
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Να συμπληρώσω πως τα αυτοκίνητα δεν είχαν αγοραστεί απο κάποια επίσημη αντιπροσωπεία, αλλά απο κάποιον ανεξάρτητο εισαγωγέα(τα service γινόντουσαν όλα στη γνωστη επίσημη αντιπροσωπεία στη Θεσσαλονίκη). Οταν λοιπόν μετά απο καιρό χρειάστηκαν κάτι ανταλλακτικά, συνειδητοποίησαν ότι και τα 3 αυτοκίνητα χρησιμοποιούσαν διαφορετικούς κωδικούς ανταλλακτικών αν και όλα είχαν αγοραστεί μαζί. Δε ξέρω αν είναι ύποπτο κάτι τέτοιο, αλλά απο τότε μας είχαν μπεί υποψίες για το συγκεκριμένο έμπορο. Κάτι επίσης αξιοπερίεργο είναι πως έχουν διακόπτη για να ξεθολώνει το πίσω τζάμι, χωρίς όμως να υπάρχει πίσω τζάμι...Πιστευω να καταλαβαίνετε τι εννοώ, εμένα μου κάνει περισσότερο σε ιστορία φρανκεστάιν κάτι τέτοιο...
Εδώ όντως κάτι βρομάει.Διαφορετικοί κωδικοί ανταλακτικών σημαίνει ότι μπορεί ένα κάρο πράγματα να έχουν συμβει.Εγώ σου είπα να ρωτήσει και στο Renault Forum που γράφουν και μηχανικοί μέσα οι οποίοι δουλεύουν χρόνια πάνω σε Renault για να σου πουν με λεπτομέρειες.
Τίποτε δεν βρωμάει φίλε Orestrisen. Να ήξερες πόσα 'όμοια' αυτοκίνητα χρησιμοποιούν διαφορετικούς κωδικούς ανταλλακτικών. Τυπικό είναι το θέμα μην νομίζεις.
Τέλος πάντων.
Μας μπέρδεψε πολύ ο φίλο σου ο Άγγελος.
Ότι μπορεί να είναι λίγο 'μαϊμουδισμένα' τα αυτοκίνητα αυτά είναι μάλλον προφανές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ό,τι κάτι τέτοιο κόβει του ιμάντες.
Όπως το θέτει το θέμα άκρη δεν βγαίνει. Του αναφέρει ένας φίλος πιο πάνω ότι δεν έχει ενημέρωθει σωστά για το τι και πως. Πολύ σωστό.
Δηλαδή.
Ας ζητήσει έστω και τυπικά μια λίστα με τα ανταλλακτικά που του αλλάχτηκαν όταν δεν πλήρωσε αυτός και σίγουρα έχει το τιμολόγιο με τα ανταλλακτικά που πλήρωσε αυτός όταν είχε φορτωθεί την δαπάνη.
Εκεί θα βλέπαμε πολλά.
Παράδειγμα
Του αλλάξαν κάποια φορά τροχαλίες στροφαλοφόρου ή και εκεντροφόρου γιατί μου πάει στο μυαλό μου ότι κάποια τροχαλία δουλεύει παράκεντρα φθείρει τον ιμάντα και του μειώνει την ζωή.
Άλλο παράδειγμα
Του αλλάζουν όλο το σετ φλαντζών ή μόνο του καπακιού, γιατί μπορεί να έχει διαρροή από κάποια φλάντζα το λύσε-δέσε.Δηλαδή μου φαίνεται περίεργο γιατί δεν ρωτάει περαιτέρω πληροφορίες.
Όσο για το λάδι δεν μας λέει αν ο δείκτης του λαδιού πετάγεται από την θέση του γιατί τότε θα είμασταν σίγουροι ότι έχουν φθαρεί τα ελατήρια των εμβόλων (συμπίεσης και λαδιών) οπότε θέλει το μοτέρ γενικό λύσιμο και επισκευή.
Επίσης το καπάκι ήδη έχει κάνει πολλά ρεκτιφιέ. Τα σύγχρονα καπάκια δεν σηκώνουν πολλές επισκευές (οι κατασκευαστές μάλιστα λένε καμία) αλλά και πάλι τρεις φορές που έχει κάνει είναι ήδη πολλές.
Όσο για το λάδι είναι πασίγνωστο ότι όλα τα λάδια βενζινοκινητήρων καλύπτουν τις προδιαγραφές των ντήζελ οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αντιθέτως τα περισσότερα λάδια για ντηζελ δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές για βενζίνη.
Ελπίζω να βοήθησα λίγο
Πάντως τα αυτοκίνητα που έρχονται από το εξωτερικό από εμπόρους μεταχειρισμένα είναι λίγο πολύ σκισμένα και τα έχουν τα προβλήματα τους.
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Tρίτη επισκευή στο ίδιο μοτέρ; Πέταμα και αγορά άλλου.
Δεν κανει γενική επισκευή μόνο ρεκτιφιέ αλλά και πάλι τουλάχιστον καινούργιο καπάκι.
-
Δυστηχώς το αυτοκίνητο το οδηγάει ο πατέρας μου, αυτός έχει να κάνει με τα συνεργεία. Απλα δεν τον πολυενδιαφέρει, μονο να περπατάει θέλει . Και να τα αποτελέσματα. Απλα και εγώ προσπαθω απο αυτα που του λένε να βγάλω μια άκρη γαιτί δεν εχω χρόνο να πάω στο συνεργείο. Πάντως την τελευταία φορά που άρχισε και κάπνιζε, η μηχανή πέταξε λάδια (απο το δείκτη λογικά) και λερωθηκε όλη εξωτερικα.
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Καλησπέρα σας, στην οικογένεια έχουμε ενα renault trafic diesel του 2004. Το αυτοκίνητο ξαφνικά μετά απο αλλαγή λαδιών άρχισε να καίει υπερβολικη ποσότητα λαδιών, ενώ πριν δεν έκαιγε τίποτα. Αφου στο συνεργειο που έγινε η αλλαγή δε γνώριζαν τι συμβαινει, ψαξαμε να δουμε μήπως μήπως είχε γίνει κάποιο μπέρδεμα με τα λάδια που έβαλαν. Τελικά είχαν βάλει λάδια τα οποία δεν ήταν καταλληλα για turbodiesel (10/40) αλλά 10/40 για βενζινοκινητήρες. Τελικά έγινε αλλαγή με αυτα που προτείνει ο κατασκευαστής (10/40 turbodiesel) αν και ο μηχανικός επέμενε οτι αυτά είναι βλακείες και ότι όλα τα λάδια είναι ίδια . Δυστηχως και μετά την αλλαγή συνεχίζει και καίει τα λάδια αν και δε βγάζει καθόλου καπνό . Τέλος να πω ότι ρυθμός που τα λάδια καιγονται-χάνονται ειναι ανα 1000 χλμ να ανάβει λαμπάκι και να θέλει ξανα γέμισμα. Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει?
Δηλαδή δε παίζει να είναι τουρμπίνα? Στα κολάρα του ιντερκουλερ υπήρχε λίγο λάδι, μέσα στο ιντερκολυλερ δε το έβγαλα για να δω.. Δε γνωρίζω κατά ποσο είναι φυσιολογικό αυτό.
Φυσιολογικό είναι. Πολύ απλά. Με τον αναλυτή καυσαερίων μπορούνε να δούνε αν τα λάδια τα καίει ή τα χάνει από την φλάντζα καπακιού για παράδειγμα, που από τις πολλές επισκευές σίγουρα έχει χάσει την στεγανότητα του, οι βίδες καπακιού μπορεί να έχουν ξεχιλώσει και πάει λέγοντας. Για αυτό σου λέω ρώτα και τίποτε.
Παράδειγμα.
Έχουν αλλάξει ποτέ βίδες καπακιού;
Για το θέμα της διαρροής (χασίματος λαδιού) παίζει ρόλο.
Άλλο παράδειγμα
Εγώ παλιά είχα ένα αυτοκίνητο που έχανε τα λάδια από μια μικρή ρωγμή που είχε το καπάκι και υπό κανονικές συνθήκες δεν φαινόταν με το μάτι.
Ένας γάτος μηχανικός που το είχε ψιλιαστεί κατέβασε το καπάκι και το έβαλε κάτω από μια πολύ ισχυρή λάμπα, αυτό ζεστάθηκε και συγχρόνως του πρέσαρε νερό υπό πίεση και από την ρωγμή πεταγόταν σαν συντριβάνι.
Αλλά θέλει κανένας να ασχοληθεί. Στην ξεπέτα δεν γίνεται τίποτε. -
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Δυστηχώς το αυτοκίνητο το οδηγάει ο πατέρας μου, αυτός έχει να κάνει με τα συνεργεία. Απλα δεν τον πολυενδιαφέρει, μονο να περπατάει θέλει . Και να τα αποτελέσματα. Απλα και εγώ προσπαθω απο αυτα που του λένε να βγάλω μια άκρη γαιτί δεν εχω χρόνο να πάω στο συνεργείο. Πάντως την τελευταία φορά που άρχισε και κάπνιζε, η μηχανή πέταξε λάδια (απο το δείκτη λογικά) και λερωθηκε όλη εξωτερικα.οπότε μιλάμε για 'τελειωμένα' ελατήρια εμβόλων. Λύσιμο και γενική επισκευή ή άλλο μοτέρ καλύτερα.
-
Πριν γίνει αυτό το τελευταιο, που λερώθηκε η μηχανη, οπτικα τουλάχιστον δε φαινόταν να χάνει απο το καπάκι. Η μηχανή ήταν ολoκάθαρη
-
Όσο για το λάδι είναι πασίγνωστο ότι όλα τα λάδια βενζινοκινητήρων καλύπτουν τις προδιαγραφές των ντήζελ οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αντιθέτως τα περισσότερα λάδια για ντηζελ δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές για βενζίνη.
Οι ντίζελ βέβαια έχουν σαφώς αυξημένες ανάγκες για απορρυπαντικά σε σχέση με τους βενζινοκινητήρες. Άρα;
-
Που μπορούμε να δούμε ποιοι κινητήρες είναι interference και ποιοί όχι; Συγκεκριμένα ενδιαφέρομαι για τον δίλιτρο FSi αλλά αν υπάρχει link με πολλά μοτέρ συγκεντρωμένα θα βοηθούσε πολύ. Έψαξα στο google για τον FSi αλλά δε βρήκα κάτι (εκτός κι αν δε το κατάλαβα )
-
1.8 tfsi και ΝΑΙ καίει λαδάκι, περίπου 250-350 ml στα 5000 χλμ. ανάλογα την ''χρήση'' του πεντάλ και τις διαθέσεις.....
-
1.8 tsi και μέχρι σήμερα (26.500 χλμ) δεν έχει χρειαστεί συμπλήρωμα .
Αλλαγές ανά 10.000 χλμ με castrol edge 5-30. -
Ο χρήστης Dimikonomou έγραψε:
1.8 tfsi και ΝΑΙ καίει λαδάκι, περίπου 250-350 ml στα 5000 χλμ. ανάλογα την ''χρήση'' του πεντάλ και τις διαθέσεις.....ΟΧΙ δεν καίει λαδάκι. Μια χαρά είσαι
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
1.8 tfsi και ΝΑΙ καίει λαδάκι, περίπου 250-350 ml στα 5000 χλμ. ανάλογα την ''χρήση'' του πεντάλ και τις διαθέσεις.....
ΟΧΙ δεν καίει λαδάκι. Μια χαρά είσαι
+1.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ΟΧΙ δεν καίει λαδάκι. Μια χαρά είσαι
+1.
+1 = 2 !
Καταναλώνει λάδια ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;