-
aggelooos2000 ρώτα και στο Renault Forum εκεί σίγουρα κάποιος θα ξέρει να σου πει ακριβώς και με λεπτομέρειες.
-
ok, σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας!
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Γιώργο, υπάρχει μια διαφορά μεταξύ αυτών που έλεγε το video και αυτών που σου έγραψε ο saxon.
Aν το Ford έχει ιμάντα εκκεντροφόρου και όχι καδένα και επιπρόσθετα είναι non interference το μοτέρ, τότε αν σπάσει ο ιμάντας το αυτοκίνητο απλώς ακινητοποιείται και δεν καρφώνονται οι βαλβίδες στα πιστόνια.Τι διαφορα?
Προφανως εννοεις οτι δεν πρεπει να αμελησει την αντικατασταση του σετ ιμαντα επειδη ο κινητηρας ειναι non-inderference.To Ford εχει ιμαντα παντως.
http://www.fordmedia.eu/presskits/2008FordFocus/Documents/GRE_Tec.doc -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Γιώργο, υπάρχει μια διαφορά μεταξύ αυτών που έλεγε το video και αυτών που σου έγραψε ο saxon.
Aν το Ford έχει ιμάντα εκκεντροφόρου και όχι καδένα και επιπρόσθετα είναι non interference το μοτέρ, τότε αν σπάσει ο ιμάντας το αυτοκίνητο απλώς ακινητοποιείται και δεν καρφώνονται οι βαλβίδες στα πιστόνια.Τι διαφορα?
Προφανως εννοεις οτι δεν πρεπει να αμελησει την αντικατασταση του σετ ιμαντα επειδη ο κινητηρας ειναι non-inderference.To Ford εχει ιμαντα παντως.
http://www.fordmedia.eu/presskits/2008FordFocus/Documents/GRE_Tec.docΟταν ο κινητήρας είναι interference παίρνεις τις βαλβίδες στο χέρι, όταν είναι non interference απλά ακινητοποιείται, έτσι δεν έιναι? Στα renault dci τελικά τι είναι?
-
Πάμε σιγά σιγά για να καταλάβω και εγώ και όλοι εδώ μέσα
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Καλησπέρα σας, στην οικογένεια έχουμε ενα renault trafic diesel του 2004. Το αυτοκίνητο ξαφνικά μετά απο αλλαγή λαδιών άρχισε να καίει υπερβολικη ποσότητα λαδιών, ενώ πριν δεν έκαιγε τίποτα. Αφου στο συνεργειο που έγινε η αλλαγή δε γνώριζαν τι συμβαινει, ψαξαμε να δουμε μήπως μήπως είχε γίνει κάποιο μπέρδεμα με τα λάδια που έβαλαν. Τελικά είχαν βάλει λάδια τα οποία δεν ήταν καταλληλα για turbodiesel (10/40) αλλά 10/40 για βενζινοκινητήρες. Τελικά έγινε αλλαγή με αυτα που προτείνει ο κατασκευαστής (10/40 turbodiesel) αν και ο μηχανικός επέμενε οτι αυτά είναι βλακείες και ότι όλα τα λάδια είναι ίδια . Δυστηχως και μετά την αλλαγή συνεχίζει και καίει τα λάδια αν και δε βγάζει καθόλου καπνό . Τέλος να πω ότι ρυθμός που τα λάδια καιγονται-χάνονται ειναι ανα 1000 χλμ να ανάβει λαμπάκι και να θέλει ξανα γέμισμα. Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει?Στο quote που παραθέτω και που ανάφερες το πρόβλημα για πρώτη φορά στο φόρουμ, μιλάς για κάποιο μηχανικό που σου είπε αυτά τα μυστήρια για τα λάδια. Αυτός ο μηχανικός είναι στο συνεργείο που παρακολουθεί το αυτοκίνητο από την αρχή της αγοράς του; Αν όχι, μικρό το κακό. Αν ναι, τότε θέλει κρέμασμα γενικώς.
Εξηγώ.Λες κάποια στιγμή πως έσπασε ιμάντα εκκεντροφόρων σε πολύ λίγα χιλιόμετρα και μέσα στην εγγύηση αν δεν κάνω λάθος. Αν λοιπόν τα συγκεκριμένα μοτέρ της Renault είναι interference, τότε σίγουρα η επισκευή που σας έγινε θα ήταν μεγάλη, απλώς δεν την πληρώσατε λόγω εγγύησης. Το ερώτημα που έχω εδώ είναι το εξής. Σας ενημέρωσε κανείς από το συνεργείο σχετικά με τη σοβαρότητα της ζημιάς; Και η απάντηση είναι προφανής. Όχι.
Τη δεύτερη φορά που λες ότι έσπασε πάλι ο ιμάντας με πολύ λίγα χλμ στην πλάτη του και προφανώς ήσασταν εκτός εγγύησης, το μοτέρ λογικά θα πρέπει να υπέστη γενική επισκευή. Τότε όμως το τιμολόγιο θα ήταν στα ύψη. Τι εργασίες και τι ποσό ανέγραφε αυτό το τιμολόγιο;Την τρίτη φορά, δεν ζητήσατε εξηγήσεις από το συνεργείο σχετικά με το παράλογα μικρό χρονικό διάστημα στο οποίο σπάνε οι ιμάντες; Δεν ρωτήσατε αυτούς ή κάποιον άλλο, σχετικά με το τι συμβαίνει σε ένα μοτέρ που πιθανώς κάρφωσε βαλβίδες στα πιστόνια από το σπάσιμο του ιμάντα; Γιατί αν ρωτούσατε κάποιον άλλο, ήταν πολύ πιθανό να σας απαντούσε, πως υπήρχε σοβαρή πιθανότητα το μοτέρ να μην είναι επισκευάσιμο και να χρειαζόταν αλλαγή.
Απάντησε μου σε παρακαλώ σε αυτά τα ερωτήματα για να βρεθεί μια άκρη. -
ECOTEC 1.2XE opel corsa C εχει διανυσει 165000Km. απο τη προηγουμενη αλλαγη μεχρι τωρα μου εκαψε 200ml συνθετικου λαδιου 5-30W/opelολαδο, μετά απο 7500km. Θα δω τι θα καψει το χειμωνα και θα αποφανθω.
-
Ο τύπος κάνει τρολάρισμα.
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
zetec = non interference
Tnx.Πρεπει να εχουμε τον νου μας φτανουν τα χλμ...
Aν το Ford έχει ιμάντα εκκεντροφόρου και όχι καδένα και επιπρόσθετα είναι non interference το μοτέρ, τότε αν σπάσει ο ιμάντας το αυτοκίνητο απλώς ακινητοποιείται και δεν καρφώνονται οι βαλβίδες στα πιστόνια.Ο κινητηρας ο δικος μου εχει ιμαντα.Τωρα οπως ανεφερε ο saxon ειναι non interference.Δηλαδη τα non interference ειναι αυτα που παθαινουν ζημια η αυτα που παθαινουν???Γιατι ο φιλος ειπε οτι επαθε ζημια ο κινητηρας του οταν του κοπηκε ο ιμαντας και το αμαξι ειναι interference.Παντος εχει τυχει σε φιλο μου με κινητηρα απο 1.6T fiesta κινητηρα(αυτον που φορουσε το παλιο RS) να του κοπει ο ιμαντας και το αμαξι δεν επαθε τιποτα.
-
Το αυτοκίνητο δεν αγοράστηκε απο εμάς αλλα απο την εταιρεία που δουλευει ο πατερας μου. Η εντολή της εταιρείας ήταν τα αυτοκίνητα να κάνουν τα service κτλ στην αντιπροσωπεία. Τα service και όλες οι επισκευες μέχρι πρόσφατα(πριν τη λάθος αλλαγή λαδιών) γινόντουσαν εκεί. Τη 1η φορά μας μίλησαν για αστοχία υλικού και το προβλημα λύθηκε εντώς εγγυησης(1 μήνα στο συνεργειο γιατί ''περιμεναν ανταλλακτικα απο Γαλία''). Η 2η φορά ήταν πάλι εντώς εγγυησης, αλλα τότε εριξαν το φταίξιμο στο ψυκτικό που έιχε τοποθετηθεί, και συμφωνα με τα λεγόμενα τους ζόριζε τον ιμάντα(επισκευάστικε εντως εγγυησης και πάλι). Στη συνέχεια αντικαταστάθηκε κάποια τροχαλία-ρουλεμάν-τεντοτήρας, δε θυμάμαι ακριβώς τι, για να μην ζορίζεται ο ιμάντας. Η τριτη φορά ηταν εκτος εγγυησης και όντως το τιμολόγιο ήταν στα υψη(γυρω στις 2500 αν θυμάμαι καλά). Τότε μας είπαν πως αν ξανακόψει ιμάντα δε σηκωνει αλλη επισκευη. Απο τότε ο ιμαντας αλλάζει πιο συχνα απο το διαστημα που ορίζει ο κατασκευαστης για να έχουμε το κεφαλι μας ήσυχο. Θα μου πείτε αφου οι τυποι ήταν οτι ναναι γιατι δε πηγαινες αλλου? Σας είπα, το αμαξι είναι της εταιρείας, αλλος πληρωνει, και ότι θελει ας κάνει. Πάντως αυτη τη στιγμή το αυτοκίνητο βρίσκεται και πάλι στο συνεργείο(οχι στην αντιπροσωπεία) γιατι σήμερα το πρωι αφου κατανάλωσε σχεδον 3 λιτρα λαδι σε 2 ωρες, άρχισε να καπνιζει και να πατάει μόνο του γκάζι, και στη συνέχεια έσβησε και δε ξαναπήρε. Απ'οτι είπαν έκανε αναρόφηση λαδιών στην εισαγωγή και πιθανόν να έχει παραδώσει πνέυμα η τουρμπίνα αν όχι το μοτέρ τελικά. Αυτά τα ολίγα
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ο τύπος κάνει τρολάρισμα.Άλλη όρεξη δεν είχα ξέρεις... Δε σου είπε κανείς να μου απαντήσεις με το ζόρι. Αμα ήξερα τι έφταιγε δε θα έμπαινα εδω να ρωτήσω. Μπορείς να δεις και τις υπόλοιπες δημοσιευσεις που έχω κάνει, για να δεις ποσο πολυ τρολάρω
-
Ναι βασικα τρολαρεις οταν ενα αυτοκινητο μεσα σε 10 χρονια εχει κοψει τρεις φορες ιμαντα...
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
zetec = non interference
Aν το Ford έχει ιμάντα εκκεντροφόρου και όχι καδένα και επιπρόσθετα είναι non interference το μοτέρ, τότε αν σπάσει ο ιμάντας το αυτοκίνητο απλώς ακινητοποιείται και δεν καρφώνονται οι βαλβίδες στα πιστόνια.Ο κινητηρας ο δικος μου εχει ιμαντα.Τωρα οπως ανεφερε ο saxon ειναι non interference.Δηλαδη τα non interference ειναι αυτα που παθαινουν ζημια η αυτα που παθαινουν???Γιατι ο φιλος ειπε οτι επαθε ζημια ο κινητηρας του οταν του κοπηκε ο ιμαντας και το αμαξι ειναι interference.Παντος εχει τυχει σε φιλο μου με κινητηρα απο 1.6T fiesta κινητηρα(αυτον που φορουσε το παλιο RS) να του κοπει ο ιμαντας και το αμαξι δεν επαθε τιποτα.
Ξαναδιαβασε τι εγραψες γιατι τα μπερδεψες.Τα non interference ειναι αυτα που και να κοπει ο ιμαντας οι βαλβιδες δεν χτυπανε στα πιστονια.Απλα μενεις επι τοπου.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Ναι βασικα τρολαρεις οταν ενα αυτοκινητο μεσα σε 10 χρονια εχει κοψει τρεις φορες ιμαντα...Δεν ειναι 10 χρόνια αλλα 6. Το αυτοκίνητο είναι του 2004 με 140000. Και δεν τρολαρω καθόλου
-
Το αυτοκίνητο δεν αγοράστηκε απο εμάς αλλα απο την εταιρεία που δουλευει ο πατερας μου. Η εντολή της εταιρείας ήταν τα αυτοκίνητα να κάνουν τα service κτλ στην αντιπροσωπεία. Τα service και όλες οι επισκευες μέχρι πρόσφατα(πριν τη λάθος αλλαγή λαδιών) γινόντουσαν εκεί. Τη 1η φορά μας μίλησαν για αστοχία υλικού και το προβλημα λύθηκε εντώς εγγυησης(1 μήνα στο συνεργειο γιατί ''περιμεναν ανταλλακτικα απο Γαλία''). Η 2η φορά ήταν πάλι εντώς εγγυησης, αλλα τότε εριξαν το φταίξιμο στο ψυκτικό που έιχε τοποθετηθεί, και συμφωνα με τα λεγόμενα τους ζόριζε τον ιμάντα(επισκευάστικε εντως εγγυησης και πάλι). Στη συνέχεια αντικαταστάθηκε κάποια τροχαλία-ρουλεμάν-τεντοτήρας, δε θυμάμαι ακριβώς τι, για να μην ζορίζεται ο ιμάντας. Η τριτη φορά ηταν εκτος εγγυησης και όντως το τιμολόγιο ήταν στα υψη(γυρω στις 2500 αν θυμάμαι καλά). Τότε μας είπαν πως αν ξανακόψει ιμάντα δε σηκωνει αλλη επισκευη. Απο τότε ο ιμαντας αλλάζει πιο συχνα απο το διαστημα που ορίζει ο κατασκευαστης για να έχουμε το κεφαλι μας ήσυχο. Θα μου πείτε αφου οι τυποι ήταν οτι ναναι γιατι δε πηγαινες αλλου? Σας είπα, το αμαξι είναι της εταιρείας, αλλος πληρωνει, και ότι θελει ας κάνει. Πάντως αυτη τη στιγμή το αυτοκίνητο βρίσκεται και πάλι στο συνεργείο(οχι στην αντιπροσωπεία) γιατι σήμερα το πρωι αφου κατανάλωσε σχεδον 3 λιτρα λαδι σε 2 ωρες, άρχισε να καπνιζει και να πατάει μόνο του γκάζι, και στη συνέχεια έσβησε και δε ξαναπήρε. Απ'οτι είπαν έκανε αναρόφηση λαδιών στην εισαγωγή και πιθανόν να έχει παραδώσει πνέυμα η τουρμπίνα αν όχι το μοτέρ τελικά. Αυτά τα ολίγαRIP για το μοτέρ
Πάντως, πρέπει να σου πω πως είτε το αυτοκίνητο είναι δικό μας είτε μας το πληρώνει άλλος, είναι εργαλείο δουλειάς και οφείλουμε να ξέρουμε πέντε πράγματα για αυτό.
Έπρεπε να απαιτηθεί αλλαγή μοτέρ από την πρώτη φορά που έσπασε ιμάντα. Αστοχία υλικού στο σύστημα του ιμάντα εκκεντροφόρων με συνέπεια το σπάσιμο αυτού και επισκευή μοτέρ, στη συνέχεια 8 στις 10 φορές οδηγεί σε αποτελέσματα σαν το δικό σας.
Δεν μιλάμε για αστοχία στους υαλοκαθαριστήρες ή στην κλειδαριά της πόρτας, αλλά σε κάτι πολύ σοβαρότερο όπως πολύ άσχημα σου αποδείχτηκε μέσω της ζημιάς.
Λέω λοιπόν, πως τέτοιους ανθρώπους, με τέτοια συνεργεία, πρέπει να τους κυνηγάς όσο δεν παίρνει. Μόνο και μόνο για την κωμικοτραγική δικαιολογία που εφηύραν, σχετικά με το ψυκτικό που ζόριζε τον ιμάντα χρειάζονται κλείσιμο και δημόσια διαπόμπευση.
Θα σου πρότεινα λοιπόν, να μιλήσεις με τον πατέρα σου και αυτός με τη σειρά του στους υπεύθυνους της εταιρείας που πληρώνει για το αυτοκίνητο, έτσι ώστε να ψαχτεί το θέμα σε βάθος. Είναι κρίμα να το αφήσετε έτσι όχι μόνο για τα πεταμένα χρήματα, αλλά και γιατί είναι απολύτως σίγουρο πως θα βρεθούν και άλλοι στην δική σας θέση, έχοντας να κάνουν με αυτούς τους ανεκδιήγητους τύπους. -
Να συμπληρώσω πως τα αυτοκίνητα δεν είχαν αγοραστεί απο κάποια επίσημη αντιπροσωπεία, αλλά απο κάποιον ανεξάρτητο εισαγωγέα(τα service γινόντουσαν όλα στη γνωστη επίσημη αντιπροσωπεία στη Θεσσαλονίκη). Οταν λοιπόν μετά απο καιρό χρειάστηκαν κάτι ανταλλακτικά, συνειδητοποίησαν ότι και τα 3 αυτοκίνητα χρησιμοποιούσαν διαφορετικούς κωδικούς ανταλλακτικών αν και όλα είχαν αγοραστεί μαζί. Δε ξέρω αν είναι ύποπτο κάτι τέτοιο, αλλά απο τότε μας είχαν μπεί υποψίες για το συγκεκριμένο έμπορο. Κάτι επίσης αξιοπερίεργο είναι πως έχουν διακόπτη για να ξεθολώνει το πίσω τζάμι, χωρίς όμως να υπάρχει πίσω τζάμι...Πιστευω να καταλαβαίνετε τι εννοώ, εμένα μου κάνει περισσότερο σε ιστορία φρανκεστάιν κάτι τέτοιο...
-
Ο τύπος κάνει τρολάρισμα.
Άλλη όρεξη δεν είχα ξέρεις... Δε σου είπε κανείς να μου απαντήσεις με το ζόρι. Αμα ήξερα τι έφταιγε δε θα έμπαινα εδω να ρωτήσω. Μπορείς να δεις και τις υπόλοιπες δημοσιευσεις που έχω κάνει, για να δεις ποσο πολυ τρολάρω
Μη νευριαζεις , απλα δε μπορει να πιστεψει αυτο που επαθες.
-
Να συμπληρώσω πως τα αυτοκίνητα δεν είχαν αγοραστεί απο κάποια επίσημη αντιπροσωπεία, αλλά απο κάποιον ανεξάρτητο εισαγωγέα(τα service γινόντουσαν όλα στη γνωστη επίσημη αντιπροσωπεία στη Θεσσαλονίκη). Οταν λοιπόν μετά απο καιρό χρειάστηκαν κάτι ανταλλακτικά, συνειδητοποίησαν ότι και τα 3 αυτοκίνητα χρησιμοποιούσαν διαφορετικούς κωδικούς ανταλλακτικών αν και όλα είχαν αγοραστεί μαζί. Δε ξέρω αν είναι ύποπτο κάτι τέτοιο, αλλά απο τότε μας είχαν μπεί υποψίες για το συγκεκριμένο έμπορο. Κάτι επίσης αξιοπερίεργο είναι πως έχουν διακόπτη για να ξεθολώνει το πίσω τζάμι, χωρίς όμως να υπάρχει πίσω τζάμι...Πιστευω να καταλαβαίνετε τι εννοώ, εμένα μου κάνει περισσότερο σε ιστορία φρανκεστάιν κάτι τέτοιο...Εδώ όντως κάτι βρομάει.Διαφορετικοί κωδικοί ανταλακτικών σημαίνει ότι μπορεί ένα κάρο πράγματα να έχουν συμβει.Εγώ σου είπα να ρωτήσει και στο Renault Forum που γράφουν και μηχανικοί μέσα οι οποίοι δουλεύουν χρόνια πάνω σε Renault για να σου πουν με λεπτομέρειες.
-
Να συμπληρώσω πως τα αυτοκίνητα δεν είχαν αγοραστεί απο κάποια επίσημη αντιπροσωπεία, αλλά απο κάποιον ανεξάρτητο εισαγωγέα(τα service γινόντουσαν όλα στη γνωστη επίσημη αντιπροσωπεία στη Θεσσαλονίκη). Οταν λοιπόν μετά απο καιρό χρειάστηκαν κάτι ανταλλακτικά, συνειδητοποίησαν ότι και τα 3 αυτοκίνητα χρησιμοποιούσαν διαφορετικούς κωδικούς ανταλλακτικών αν και όλα είχαν αγοραστεί μαζί. Δε ξέρω αν είναι ύποπτο κάτι τέτοιο, αλλά απο τότε μας είχαν μπεί υποψίες για το συγκεκριμένο έμπορο. Κάτι επίσης αξιοπερίεργο είναι πως έχουν διακόπτη για να ξεθολώνει το πίσω τζάμι, χωρίς όμως να υπάρχει πίσω τζάμι...Πιστευω να καταλαβαίνετε τι εννοώ, εμένα μου κάνει περισσότερο σε ιστορία φρανκεστάιν κάτι τέτοιο...Aπό τη στιγμή που δέχτηκαν να σερβίρουν τα αυτοκίνητα σε επίσημο συνεργείο του δικτύου Renault και επιπρόσθετα πέρασαν ζημιά στην εγγύηση, σημαίνει πως ανέλαβαν τις ευθύνες τους για ότι ήθελε προκύψει στο μέλλον.
Αν τα αυτοκίνητα ήταν Φρανκενστάιν και παραεισαγωγή και μαιμουδισμένα, να πρόσεχαν και να σας το έλεγαν ώστε να κυνηγήσετε τον έμπορο που τα πούλησε.
Η ευθύνη πια, είναι όλη δική τους. Όλα τα άλλα, είναι να'χαμε να λέγαμε και άκρη να μην βρεθεί ποτέ. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
zetec = non interference
Ξαναδιαβασε τι εγραψες γιατι τα μπερδεψες.Τα non interference ειναι αυτα που και να κοπει ο ιμαντας οι βαλβιδες δεν χτυπανε στα πιστονια.Απλα μενεις επι τοπου.
Ναι φυσικα και καταλαβα απλα νομιζα οτι τα interference ειναι αυτα τα οποια δε χτυπανε βαλβιδες και τα non interference αυτα που χτυπανε.>>Ναι βασικα τρολαρεις οταν ενα αυτοκινητο μεσα σε 10 χρονια εχει κοψει τρεις φορες ιμαντα...
Δεν ειναι 10 χρόνια αλλα 6. Το αυτοκίνητο είναι του 2004 με 140000. Και δεν τρολαρω καθόλου
Φιλαρακο πλακα κανω.
-
Καλησπέρα σας, στην οικογένεια έχουμε ενα renault trafic diesel του 2004. Το αυτοκίνητο ξαφνικά μετά απο αλλαγή λαδιών άρχισε να καίει υπερβολικη ποσότητα λαδιών, ενώ πριν δεν έκαιγε τίποτα. Αφου στο συνεργειο που έγινε η αλλαγή δε γνώριζαν τι συμβαινει, ψαξαμε να δουμε μήπως μήπως είχε γίνει κάποιο μπέρδεμα με τα λάδια που έβαλαν. Τελικά είχαν βάλει λάδια τα οποία δεν ήταν καταλληλα για turbodiesel (10/40) αλλά 10/40 για βενζινοκινητήρες. Τελικά έγινε αλλαγή με αυτα που προτείνει ο κατασκευαστής (10/40 turbodiesel) αν και ο μηχανικός επέμενε οτι αυτά είναι βλακείες και ότι όλα τα λάδια είναι ίδια . Δυστηχως και μετά την αλλαγή συνεχίζει και καίει τα λάδια αν και δε βγάζει καθόλου καπνό . Τέλος να πω ότι ρυθμός που τα λάδια καιγονται-χάνονται ειναι ανα 1000 χλμ να ανάβει λαμπάκι και να θέλει ξανα γέμισμα. Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει?στα γρηγορα σου λέω ότι αυτό που σου είπε ο μηχανικός ό,τι όλα τα λάδια είναι ίδια είναι εν μέρει σωστό. Και τα αρχικά σου λάδια έχουν τις προδιαγραφές για ντήζελ ( σημειώνεται με το γράμμα Β) οπότε το αυτοκίνητο σου έχει πρόβλημα με τα ελατήρια των εμβόλων (στην καλύτερη περίπτωση) και θέλει λύσιμο και επισκευή.
Καταναλώνει λάδια ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;