-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Σεβαστο αγαπητε αλλα το νομισμα εχει δυο οψεις, δεν μπορεις απο την μια να καπιλευεστε πως 'ειμαστε ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΧΑΟΤΙΚΟΙ και σπαμε
δεν μπορεις να αποταθεις κατι που δεν υπαρχει (βλ περιουσια - ιδιοκτησια)' και απο την αλλη να αποζητας το Δημοκρατικο δικαιωμα σου να διαμαρτυρηθεις η να υπερασπιστεις οικογενεια και ιδιωτικο ασυλο (βλεπε σπιτι)....εμμμ πως, δυο μετρα και δυο σταθμα αγαπητε? Καιω το σπιτι και το αμαξι του γειτονα γιατι ειμαι αντιεξουσιαστης αλλα αμα πειραξουν τα δικα μου ειμαι Ελληναρας Δημοκρατης του κεραταδεν ζητησα κανενα ασυλο
ειπα οτι καλυτερα να μην μπλεκουμε οικογενειες γιατι μπορει να υπαρξουν παρεξηγησειςΜην ανησυχεις, δεν μπλεκουμε οικογενειες, παραδειγματα φερνουμε........
Ειδες πως ενα παραδειγμα 'αναθεωρει' αντιεξουσιαστικες θεωριες? -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Καιω το σπιτι και το αμαξι του γειτονα γιατι ειμαι αντιεξουσιαστης αλλα αμα πειραξουν τα δικα μου ειμαι Ελληναρας Δημοκρατης του κερατα
Ασχέτως του τι έγραψε ο skye τα 2 σκέλη της υπογραμμισμένης φράσης (1) καίω κλπ κλπ +2) αντιεξουσιαστής) έχουν την ίδια σχέση που έχει η βούρτσα με την π@υτσα...
Ο συνειρμός αντιεξουσιαστής =κάποιος που σπάει αυτοκίνητα είναι αφελής και απλοϊκός...Ναι ισως και ετσι οπως τα λες να ειναι, το φυλακιο της προεδρικης φρουρας στο συνταγμα καηκε απο τον ηλιο, και οι βιτρινες καταστηματων και τα αυτοκινητα σπανε απο μετεωριτες και καιγονται απο το φαινομενο του θερμοκηπιου.....τι αφελης που ειμαι τελικα
-
Ο χρήστης cojiote έγραψε:
ξερεις το ρητο που λεει
ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ??
Τρίπτυχο.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
ξερεις το ρητο που λεει
Τρίπτυχο.
Τρίφυλλο
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Καιω το σπιτι και το αμαξι του γειτονα γιατι ειμαι αντιεξουσιαστης αλλα αμα πειραξουν τα δικα μου ειμαι Ελληναρας Δημοκρατης του κερατα
Ασχέτως του τι έγραψε ο skye τα 2 σκέλη της υπογραμμισμένης φράσης (1) καίω κλπ κλπ +2) αντιεξουσιαστής) έχουν την ίδια σχέση που έχει η βούρτσα με την π@υτσα...
Ο συνειρμός αντιεξουσιαστής =κάποιος που σπάει αυτοκίνητα είναι αφελής και απλοϊκός...Ναι ισως και ετσι οπως τα λες να ειναι, το φυλακιο της προεδρικης φρουρας στο συνταγμα καηκε απο τον ηλιο, και οι βιτρινες καταστηματων και τα αυτοκινητα σπανε απο μετεωριτες και καιγονται απο το φαινομενο του θερμοκηπιου.....τι αφελης που ειμαι τελικα
Φυσικά και είναι όπως τα λέω.
Αυτό που περιέγραψες δεν απαντάει σε αυτό που είπα...Όποιος σπάει αυτοκίνητα δεν είναι απαραίτητα αντιεξουσιαστής.
Όποιος είναι αντιεξουσιαστής δεν σπάει απαραίτητα αυτοκίνητα.Τόσο απλό
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
ξερεις το ρητο που λεει
Τρίπτυχο.
Τρίφυλλο
-
Αυτό που περιέγραψες δεν απαντάει σε αυτό που είπα...Όποιος σπάει αυτοκίνητα δεν είναι απαραίτητα αντιεξουσιαστής.
Φυσικα και οχι, για αυτο εψαξα και βρηκα πως το φυλακιο της προεδρικης φρουρας στο συνταγμα καηκε απο τον ηλιο, και οι βιτρινες καταστηματων και τα αυτοκινητα σπανε απο μετεωριτες και καιγονται απο το φαινομενο του θερμοκηπιου, οι αντιεξουσιαστες διαδηλωνουν ειρηνικα, δεν φορανε μασκες και κρανη, και ποτε δεν εκμεταλευονται το ασυλο του Πολυτεχνειου........
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Φυσικα και οχι, για αυτο εψαξα και βρηκα πως το φυλακιο της προεδρικης φρουρας στο συνταγμα καηκε απο τον ηλιο, και οι βιτρινες καταστηματων και τα αυτοκινητα σπανε απο μετεωριτες και καιγονται απο το φαινομενο του θερμοκηπιου, οι αντιεξουσιαστες διαδηλωνουν ειρηνικα, δεν φορανε μασκες και κρανη, και ποτε δεν εκμεταλευονται το ασυλο του Πολυτεχνειου........
Α έτσι μάλιστα, τώρα μου απάντησες και κατάλαβα
-
+00
Αυτοι που τα σπάνε, συνηθως ειναι και καλα αναρχικοι που καινε ας πουμε 2-3 μερκεντε στα εξαρχεια, ασχετως αν αρπαζει παρα διπλα λογω εξαπλωσης της φωτιας και κανα σειτσεντο.Τωρα τι το νοιαζει τον παπαρα αν εγω δουλεψα αντι να στοχαζομαι για τον αναρχισμο και να τα σπαω με τους φιλους μου τον ελευθερο χρονο μου και την αγορασα την μερκεντε δεν το πιανω!
Γενικα μια αποστροφη προς τους εχοντες την εξουσια ειδικα μπατσους την εχω, αυτο δεν σημαινει οτι δεν τους αναγνωριζω ή οτι παω κα ιτα σπάω, απλα δεν θελω ουτε καλημερα να λεμε, ουτε γηια επικυρωση ας πουμε δεν παω σε τμημα πάω σε ΚΕΠ!
Παρόλα αυτα θα πεταχτει καποιος και θα πει αν σε κλεψουν θα τους τηλεφωνησεις, ε ναι τι να κανω? Να παρω τον νομο στα χερια μου?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
+00
Αυτοι που τα σπάνε, συνηθως ειναι και καλα αναρχικοι που καινε ας πουμε 2-3 μερκεντε στα εξαρχεια, ασχετως αν αρπαζει παρα διπλα λογω εξαπλωσης της φωτιας και κανα σειτσεντο.Τωρα τι το νοιαζει τον παπαρα αν εγω δουλεψα αντι να στοχαζομαι για τον αναρχισμο και να τα σπαω με τους φιλους μου τον ελευθερο χρονο μου και την αγορασα την μερκεντε δεν το πιανω!
Γενικα μια αποστροφη προς τους εχοντες την εξουσια ειδικα μπατσους την εχω, αυτο δεν σημαινει οτι δεν τους αναγνωριζω ή οτι παω κα ιτα σπάω, απλα δεν θελω ουτε καλημερα να λεμε, ουτε γηια επικυρωση ας πουμε δεν παω σε τμημα πάω σε ΚΕΠ!
Παρόλα αυτα θα πεταχτει καποιος και θα πει αν σε κλεψουν θα τους τηλεφωνησεις, ε ναι τι να κανω? Να παρω τον νομο στα χερια μου?
ισως φταιει οτι φοβασαι την οργη της αγριας φυλης
-
Μπερδέψατε τους αντιεξουσιαστές με τους 'αντιεξουσιαστές'. Αναφέρεστε σε τελείως διαφορετικά πράγματα.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ισως φταιει οτι φοβασαι την οργη της αγριας φυλης
ρεδλαην σε ψαχνουμε εσενα κ ολους τους ν.ο.π.ο
θα κατεβουμε στη λεωφορο απο την πλατεια τη κυριακη στο ματς -
Ο χρήστης zastava έγραψε:
la haine κορυφή.
ρεδλαην σε ψαχνουμε εσενα κ ολους τους ν.ο.π.ο
θα κατεβουμε στη λεωφορο απο την πλατεια τη κυριακη στο ματςκυκλοφορούν και νοπο καϊνάρια around?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
+00
Υπάρχει μια σχεδόν μη αντιληπτή , ανεπαίσθητη θα έλεγα τάση να αλλάζουν ρότα τα θέματα.
Ο αναρχισμός όπως και η ιδεολογία αντεξουσίας δεν είναι αντίθετα κείμενοι στην εκάστοτε εξουσία. Είναι αντίθετα κείμενοι στην ιδέα ύπαρξης της εξουσίας. Αυτό προυποθέτει τόση αυτοπειθαρχία ( σαν Ίκαρος Α' τάξεως πριν την ορκομωσία ) που οδηγεί - με βάση αυτές τις ιδεολογίες - όλοι να σέβονται και να προστατεύουν την ύπαρξη , την ελευθερία , περιουσία κτλ του συμπολίτη τους , χωρίς να περιορίζεται σε τίποτε η προσωπική ανάπτυξη είτε αυτή αποτελείται από κτήση υλικών αγαθών , είτε πνευματικών είτε και των δύο , με απαρχή πάντως την προστασία της κοινωνίας μέσω της συμπεριφοράς μας από ο,τιδήποτε θα προκαλούσε την υποψία ανάγκης δημιουργίας οιασδήποτε εξουσίας , οποιουδήποτε τύπου. Είναι τόσο ιδανική - με την έννοια του σχεδιασμού όχι της υλοποίησης - ιδεολογία όσο ενδεχομένως να φαίνεται σε κάποιους ο κομμουνισμός. Τον θεωρώ λίγο περισσότερο ουτοπικό από τον πραγματικό κομμουνισμό δεδομένου ότι σε κάθε περίπτωση υπάρχουν άνθρωποι που δεν σκέφτονται πάντα για το καλό του συνόλου και δεν έχω μέχρι τώρα αντιληφθεί πως θα προστατευθεί μία αναρχική κοινωνία από τέτοια περιστατικά , από περιστατικά ασυδοσίας κτλ.
-
Μπορεί κάποιος καλός μοντούλης να πάρει τα off-topic από το θέμα για τις εκλογές σχετικά με την εξωτερική πολιτική και να τα μεταφέρει εδώ;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μπορεί κάποιος καλός μοντούλης να πάρει τα off-topic από το θέμα για τις εκλογές σχετικά με την εξωτερική πολιτική και να τα μεταφέρει εδώ;Και μετά να πάρει τα off-topic ιδεολογικά μηνύματα για κάπου αλλού ;
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Μπορεί κάποιος καλός μοντούλης να πάρει τα off-topic από το θέμα για τις εκλογές σχετικά με την εξωτερική πολιτική και να τα μεταφέρει εδώ;
Και μετά να πάρει τα off-topic ιδεολογικά μηνύματα για κάπου αλλού ;
..μην τα θέλουμε και όλα!!! Διαχωρίστηκε...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ανοιχτα της Σαμοθρακης βορειο-ανατολικα... υπαρχει η ξερα/νησιδα Ζουραφα η Λαδοξερα οπως την ελεγαν παλαιοτερα οι ντοπιοι. Λαδοξερα την λεγανε... γιατι κατι ξεβραζε σε κεινο το σημειο (τι να ταν αραγε... ) Αυτη η ξερα που λετε καπου μεσα στην δεκαετια του 80 κοντευε να εξαφανιστει. Εμεις οι εξυπνοι τι καναμε? Εν μια νυκτη στειλαμε πλοια και το μπαζωσαν το μερος... κοτσαρανε πανω και διακριτικα μη πεσει πανω κανα πλοιο... ετσι πλεον μεταξυ Σαμοθρακης και Αλεξανδρουπολης σχεδον δεν υπαρχει κενο το οποιο να ειναι διεθνη χωρικα υδατα και ειναι υπο τον απολυτο ελεγχο μας.... και αν μας προκυψει και κανα κοιτασματακι...
Διόρθωση
Η Ζουράφα ακόμα κοντεύει να εξαφανιστεί (πολλοί φωνάζουν εδώ και χρόνια και δεν ξέρω αν έχει γίνει πρόσφατα κανένα ακόμα μπάζωμα) αλλά ακόμα και έτσι, τα τουρκικά πολεμικά έχουν τη δυνατότητα (και την αξιοποιούν) να κάνουν ασκήσεις ανάμεσα στη Σαμοθράκη και την ΑλεξανδρούποληΚαι με την ευκαιρία να εκφράσω μια απορία (μάλλον ερώτηση προς τον koutsan )...
Οταν μια τουρκική φρεγάτα βρίσκεται σε διεθνή ύδατα, στα 6 (και κάτι) μίλια από την πλησιέστερη ελληνική ακτή και από την φρεγάτα αυτή απογειωθεί (ή απονηωθεί; ) ένα ελικόπτερο το οποίο κάνει μια αιώρηση πάνω από τη φρεγάτα και κατόπιν ξαναπροσγειώνεται (ή προσνηώνεται; ) συντελείται ή όχι παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου; -
κατά τους Έλληνες ναι κατά τους Τούρκους όχι
-
ΤΡΟΜΕΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟI . . .
Αυτά είναι τα mail που πρέπει να προωθούμε
που μας κατακλύζουν κάθε μέρα. Ξυπνάτε γιατί μας φάγανε!
(Και επειδή είμαι 99% σίγουρος ότι οι περισσότεροι από εσάς ή θα
το βάλουν στην άκρη 'για να το διαβάσουν μετά' ή θα πουν 'εντάξει μωρέ
και τι να κάνω εγώ τώρα;' μόνο και μόνο επειδή βαριούνται, έχω κόψει
το άρθρο στο μισό για να μην σας... κουράζω.)ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ: Ενώ το βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στη ΣΤ'
Δημοτικού εξυμνεί τις «προοδευτικές» προσπάθειες των Οθωμανών να
ενισχύσουν την εκπάιδευση των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία-και ξεχνάει το κρυφό σχολειό- το αντίστοιχο εγχειρίδιο της γείτονος διδάσκει στους
Τούρκους μαθητές ότι:-Σελίδα19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή». -Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη». (!!!) -Σελί δα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία
είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία».
-Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια
το 1930. Έτσι η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά
ύδατα της Τουρκίας.Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της
χωρικά ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που
βρίσκονται σε αυτά τα ύδατα».Αυτά και άλλα πολλά αλιεύει κάποιος από την πρώτη κιόλας
ανάγνωση του βιβλίου Ιστορίας (έκδοση 1996) το οποίο διδάσκεται σήμερα
συστηματικά στις μεγαλύτερες τάξεις του τουρκικού σχολείου οκταετούς
υποχρεωτικής φοίτησης.Το συγκεκριμένο σύγγραμμα που τιτλοφορείται τα
«Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (EgeDenizinde TurkHaklari) και
κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη γείτονα το 1955 με την υπογραφή του
Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά.Βάση των αυθαίρετων ιστορικών θεωριών τις οποίες σήμερα
διδάσκονται στις ιστορικές ακαδημίες και στις στρατιωτικές σχολές της
Τουρκίας,όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου-μεταξύ αυτών και ο ελληνικός-
ήταν τουρκικής προέλευσης!Φτάνουν στον παραλογισμό να θεωρούν Μινωίτες, Μυκηναίους, Ίωνες,
Τρώες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες, οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα
μικρό παρακλάδι του «μεγάλου τουρκικού λαού»,του
«μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς»!
Ακόμη πιο προχωρήμενη είναι η εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ
(Turk Yunaniliskilerivefiliki eteria) όπου περιλαμβάνονται αλλόκοτοι
ισχυρισμοί όπως ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήρθε από τηνΑσία και δεν είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο,
ότι οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το...2480 π.Χ. και ότι
ο Δημόκριτος,Ηρόδοτος,Ιπποκράτης,Πυθαγόρας και Όμηρος ήταν
όλοι τους τουρκικής καταγωγής.Η εργασία του εγκρίθηκε απ' το τουρκικό υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία. ..
Εφημερίδα ΤΟ ΘΕΜΑ - Νίκος Χειλαδάκης
Ελληνοτουρκικές διαφορές : υφαλοκρηπίδα και Ίμια