-
Εχμ, το Pikes Peak ανάβαση δεν είναι? 'Εχουν εκεί συνοδηγό?
-
'*Virtual codriver
With Jemba Inertia Notes System a virtual codriver is available. It was succesfully used at Pikes Peak International Hill climb in 2002 and 2004 by former World Rally Champion Stig Blomqvist.The Notes System lets you specify your car. The computer simulates your run in advance and calculate where your brake points will be located. This information will enable the computer to call the notes at the exact positions, in respect to your speed and personal requirements.*'
Και εγώ έφαγα σκάλωμα στην αρχή αλλά......
Αμφιβάλω πολύ βέβαια εάν ένας οδηγός όπως ο Blomqvist χρειάζεται τέτοια 'κόλπα'. -
Ο χρήστης carlito_ner έγραψε:
@roadrunner_grΞέρουμε εάν έχει χρησιμοποιηθεί από WRC συνοδηγό?
Μέχρι στιγμής από ότι βλέπω ο Stig Blomqvist to χρησιμοποίησε στο Pikes Peak.Φιλικά,
Γιάννης
ΠΟΛΥ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΡΥΘΜΟ ΑΓΩΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ 'ΔΙΑΒΑΖΕΙ' ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ¨ΔΙΑΒΑΖΕΙ' ΤΑ G FORCES,ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ.
ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ 'ΗΛΙΘΙΑ' ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
'***Virtual **codriver
With Jemba Inertia Notes System a virtual codriver is available. It was succesfully used at Pikes Peak International Hill climb in 2002 and 2004 by former World Rally Champion Stig Blomqvist.The Notes System lets you specify your car. The computer simulates your run in advance and calculate where your brake points will be located. This information will enable the computer to call the notes at the exact positions, in respect to your speed and personal requirements.*'
Και εγώ έφαγα σκάλωμα στην αρχή αλλά......
Αμφιβάλω πολύ βέβαια εάν ένας οδηγός όπως ο Blomqvist χρειάζεται τέτοια 'κόλπα'.Tώρα το είδα... Και επισήμως 'έρμα' οι συνοδηγοί δλδ...
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Ξέρουμε εάν έχει χρησιμοποιηθεί από WRC συνοδηγό?
Μέχρι στιγμής από ότι βλέπω ο Stig Blomqvist to χρησιμοποίησε στο Pikes Peak.Φιλικά,
Γιάννης
ΠΟΛΥ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΡΥΘΜΟ ΑΓΩΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ 'ΔΙΑΒΑΖΕΙ' ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ¨ΔΙΑΒΑΖΕΙ' ΤΑ G FORCES,ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ.
ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ 'ΗΛΙΘΙΑ' ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΡΑΠΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΑ GPS. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΡΙΦΕΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ. ΟΠΟΤΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ.
-
Νάμαι κι εγώ λοιπόν. Μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης πιά, ευχαρίστως να διαθέσω την -όχι και μεγάλη- εμπειρία μου.
Και όσον αφορά τον virtual codriver, τον βλέπω κάπως άχρωμο, και μα καθόλου ενδιαφέρον. -
Ο χρήστης ThedKar έγραψε:
Γιάννης
'EL-EM'
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΡΑΠΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΑ GPS. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΡΙΦΕΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ. ΟΠΟΤΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ.
ΑΓΑΠΗΤΕ ThedKar,
ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΗ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝ ΣKΕΦΤΕΙ.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ, Η ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ!!!!!ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Μπήκανε τα νέα βιντεάκια στο τμήμα του 'εξοπλισμού ασφαλείας' (http://www.rally.gr/default.asp?menu_code=codriving&article_id=11723)όπου θα μπορέσετε να δείτε τόσο την σωστή τοποθέτηση μπαλακλάβας, κράνους και κολάρου όσο και την σωστή είσοδο στο αυτοκίνητο και το σωστό δέσιμο των ζωνών.
Φιλικά,
Γιάννης
-
α ρε Λωρη!σε 29 sec εισαι κομπλε!σφαιρατος πως φαινετε η εμπειρια.
εχεις δεσει εσυ!!!
-
Ο χρήστης ThedKar έγραψε:
Γιάννης
'EL-EM'
Ώπα! Μάλλον κάτι δεν πιάσατε! Δεν αναφέρθηκα στο virtual co-driver αλλά στο σύστημα Jemba σαν καταγραφή των σημειώσεων.
Φυσικά και υπάρχουν γραπτά , τα οποία δίνονται στο πλήρωμα για τσεκάρισμα - συμπλήρωση ή/και διόρθωση. Ο λόγος που χρησιμοποιείται αυτό το σύστημα πηγάζει από την αδυναμία του να κάνουν πολλά περάσματα σε ειδικές που είναι είτε σε ιδιωτικούς χώρους είτε σε πάρκα περιορισμένης πρόσβασης.(πρίν από το Jemba είτε κάνανε ραλλύ χωρίς σημειώσεις ή τις έγραφε ένας έμπειρος συνοδηγός και τις μοιράζανε σε όλους) Από την άλλη θεωρώ σημαντικό τον τρόπο περιγραφής των στροφών σαν έναν 'μπούσουλα' που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος.
Βέβαια εδώ κάποιος 'πονηρούλης' θα μπορούσε να στείλει έναν οποιονδήποτε φίλο του με το Jemba να καταγράψειι την διαδρομή , γλυτώνοντας ένα πέρασμα ή ακόμα και η οργάνωση να διαθέτει αυτές τις σημειώσεις σε κάποιους που δεν έχουν τον χρόνο για πολλές αναγνωρίσεις (ξέρω εδώ )
Κάτι αντίστοιχο γίνεται στην Γαλλία -νομίζω- με DVD των ε.δ. που δίνονται πρίν από τις αναγνωρίσεις.
-
'Ανεβήκανε' 2 videos στο http://www.rally.gr/codriver στην ενότητα 'videos'. To πρώτο είναι τα Σκούρτα (τα πρώτα 6:24) και το δεύτερο είναι από το Copa Liburna ( τα πρώτα 5:23). Διάβασμα δυστυχώς έχει μόνο το video από τον συγκεκριμένο αγώνα. Επίσης μπορείτε να δείτε τις σημειώσεις της διαδρομής μέχρι το σημείο που τελειώνει το video.
ΚΑΛΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ!!!!
-
-
Παρακολουθούσα τα in-car πλάνα του WRC από το Μόντε και παρατήρησα ότι ελάχιστοι συνοδηγοί είχαν κάποια ιδιαίτερη χροιά στη φωνή τους, οι περισσότεροι μου φάνηκαν 'άχρωμοι' και μονότονοι. Μα καλά, δεν 'αποκοιμιούνται' οι οδηγοί έτσι?
-
'Συνοδηγός' στον WRC ήταν ένας. Απολαυση να τον ακούς και ας μην ξέρεις την γλώσσα του. Μα φυσικά ποιός άλλος.... Louis Moya. Εβλεπα ένα DVD με in-car πλάνα και μόνο απο τη φωνή του καταλάβαινα στο περίπου τη στροφή θα δω στα επόμενα καρέ, και ας μην γνωρίζω ισπανικά. Απλά απίστευτος.....
-
@Taurus
Το γέλιο είναι ότι είχα δει σε μία περσινή εκπομπή του WRC όπου λέγανε οτι ο Daniel Elena 'χρωματίζει' την φωνή του.
Προσπάθησε να συγκρίνεις τον 'χρωματισμό' της φωνής του με την φωνή του Moya. Απλά καμία σχέση.... -
Απολύτως καμία...
-
'Ανεβήκανε' 2 videos στο http://www.rally.gr/codriver στην ενότητα 'videos'. To πρώτο είναι τα Σκούρτα (τα πρώτα 6:24) και το δεύτερο είναι από το Copa Liburna ( τα πρώτα 5:23). Διάβασμα δυστυχώς έχει μόνο το video από τον συγκεκριμένο αγώνα. Επίσης μπορείτε να δείτε τις σημειώσεις της διαδρομής μέχρι το σημείο που τελειώνει το video.ΚΑΛΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ!!!!
Δώστε και άλλαααααααααααααααααα
-
Ο χρήστης SAXOstudent έγραψε:
'Ανεβήκανε' 2 videos στο http://www.rally.gr/codriver στην ενότητα 'videos'. To πρώτο είναι τα Σκούρτα (τα πρώτα 6:24) και το δεύτερο είναι από το Copa Liburna ( τα πρώτα 5:23). Διάβασμα δυστυχώς έχει μόνο το video από τον συγκεκριμένο αγώνα. Επίσης μπορείτε να δείτε τις σημειώσεις της διαδρομής μέχρι το σημείο που τελειώνει το video.
ΚΑΛΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ!!!!
Δώστε και άλλαααααααααααααααααα
Αν διαβάζει ο Λώρης, θα είναι τραγουδιστά...
Κάτι σε πλάγιο δεύτερο...Σοβαρά όμως τώρα και απευθύνομαι στο Λώρη.
Σύντεκνε, καλά το άρχισες, προχώρα το κιόλας. Με άλλα λόγια κάνε μια σύναξη όπου να καλέσεις επίδοξους να ακούσουν όσους καταξιωμένους εν ζωή συνοδηγούς. Ξεκίνα από Μίλτο και Μακρινό για να φτάσεις σε Στεφανή, Τόνια, Κριάδη και λοιπούς.
Όχι σεμινάριο. Δεν εννοώ αυτό. Μια συνοδηγική βραδιά, όπου καθένας από τους γνωστούς co drivers θα έχει μια το πολύ 20λεπτη εισήγηση/κατάθεση ψυχής από το δεξί μπάκετ. Αυτό θα είναι η κουλτούρα πιστεύω. Η συνέχεια αφορά τεχνικά θέματα και όσους φυσικά ενδιαφερθούν μετά από την πρώτη αυτή προσέγγιση. -
Ομολογώ ότι τώρα ποια αρχίζω να κατανοώ πόση πολύ δουλειά και πόσο σημαντική κάνει ο συνοδηγός!!! Πραγματικά αποκαλυπτικά και πολύ κατατοπιστικά όσα αναφέρονται με μεγάλη σαφήνεια. Προσπαθώ ακόμα να μάθω την φρασεολογία και μπερδεύομαι αλλά νομίζω θα τα καταφέρω.
Μου αρέσει όλο και περισσότερο. για να δούμε για να δούμε. -
Μπήκανε τα νέα βιντεάκια στο τμήμα του 'εξοπλισμού ασφαλείας' (http://www.rally.gr/default.asp?menu_code=codriving&article_id=11723)όπου θα μπορέσετε να δείτε τόσο την σωστή τοποθέτηση μπαλακλάβας, κράνους και κολάρου όσο και την σωστή είσοδο στο αυτοκίνητο και το σωστό δέσιμο των ζωνών.Φιλικά,
Γιάννης
Στην τοποθέτηση του κολάρου , μήπως 'έπιασε' μαζί και το καλώδιο της ενδοσυνενόησης ?
Δεν πρέπει να το βγάλει απ'εξω για να μην τον ενοχλεί ?
Συνοδηγώντας... ή .... www.rally.gr/codriver