-
Ανοιγω αυτο το τοπικ για να δω περιπου που κειμενεται η αισθητικη αντιληψη του καθενος μας σε αυτο που λεμε σχεδιαση αυτοκινητου!
Αυτο βεβαια ειναι ενα υποκειμενικο ζητημα εκ πρωτης οψεως,αν κ πολλα μοντελα αυτοκινητων τυχαινει να εχουν την κοινη αποδοχη μας,κ εξερω βεβαια την κατηγορια των supercars!
To τοπικ θα μπορουσε να εχει κ τον αντιστροφο τιτλο (του ποιο ομορφου) αλλα αν ξεκινησουμε πιστευω αντιστροφα θα καταληξουμε ποιο ευκολα στην ταση που εχει ο καθενας μας να θεωρει κατι ασχημο η ομορφο.
Παρακατω ποσταρω μερικα απο τα αυτοκινητα που με αποθουν με την εμφανιση τους
FIAT MULTIPLA
SUZUKI LIANA SEDAN (αλλα κ το hachback το ιδιο χαλι ειχε!)
FORD KA
Προς αποφυγη παρεξηγισεων να αναφερω οτι εκφραζω απλα την υποκειμενικη μου αποψη, κ δεν αποσκοπω στο να δημιουργησω κοντρες κ αντιπαραθεσεις.
Εκφραστε τις αποψεις σας για να γινε απλα.....αντιλογος! -
Ανοιγω αυτο το τοπικ για να δω περιπου που κειμενεται η αισθητικη αντιληψη του καθενος μας σε αυτο που λεμε σχεδιαση αυτοκινητου!
Αυτο βεβαια ειναι ενα υποκειμενικο ζητημα εκ πρωτης οψεως,αν κ πολλα μοντελα αυτοκινητων τυχαινει να εχουν την κοινη αποδοχη μας,κ εξερω βεβαια την κατηγορια των supercars!
To τοπικ θα μπορουσε να εχει κ τον αντιστροφο τιτλο (του ποιο ομορφου) αλλα αν ξεκινησουμε πιστευω αντιστροφα θα καταληξουμε ποιο ευκολα στην ταση που εχει ο καθενας μας να θεωρει κατι ασχημο η ομορφο.
FIAT MULTIPLA
FORD KA
Προς αποφυγη παρεξηγισεων να αναφερω οτι εκφραζω απλα την υποκειμενικη μου αποψη, κ δεν αποσκοπω στο να δημιουργησω κοντρες κ αντιπαραθεσεις.
FIAT MULTIPLA
FORD KA
ιδέα δεν έχω ποιό είναι.
-
Νομίζω ότι ήδη υπάρχει ανάλογο thread...
(το θυμήθηκα λόγω του multipla... )
-
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 51&start=0
Αν θελεις να ανοιξεις ενα θεμα με το ομορφότερο αμαξι του κοσμου εχω ενα υπόψην μου...
-
FIAT Multipla ένα σχέδιο που διχάζει. άλλοι το λατρευουν και άλλοι το μισουν.
Τόσο το εξωτερικό όσο και οτι εσωτερικό ειναι πολυ διαφορετικό από οτιδήποτε υπήρχε στην εποχή του, ακόμα και σήμερα. Απιστευτά πρακτικό στα 4μ οπου μεταφέρει άνετα 6 ατομα ΜΕ τις αποσκευές τους.
-
FIAT Multipla υπάρχει και μουσείο Μοντέρνας Τεχνης στην Νέα Υόρκη
-
FIAT Multipla χρησιμοποιεί ο Schumachers ως καθημερινό αυτοκίνητο για
τις οικογενειακές μετακινήσεις
Το σχέδιο διχάζει, (εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει) αλλά κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους σχεδιαστές για έλλειψη φαντασίας, αφού σκέφτηκαν
το διαφορετικό και το έκαναν πράξη -
-
Με τον ίδιο τρόπο δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει ορισμένους κάγκουρες για έλλειψη φαντασίας.
Αυτό που κάνει μια αυτοκινητοβιομηχανία να ξεχωρίζει με το στυλ της δεν είναι η ύπαρξη φαντασίας, αλλά συνδιασμός φαντασίας και πρωτοτυπίας με ομορφιά και χρηστικότητα. Διαφορετικά καταλήγουμε σε αποτελέσματα τύπου multipla που είναι μεν διαφορετικά, αλλά ανούσια άσχημα και απολαμβάνουν την μοίρα που τους αξίζει.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν και ασχημόπαπα που έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στην ιστορία της αυτοκίνησης. Κορυφαίο παράδειγμα το Citroen DS. Εκείνο όμως ήταν ένα αυτοκίνητο που έφερε τεχνολογίες που οι κορυφαίοι κατασκευαστές θα ακολουθούσαν 30 χρόνια μετά. Το multipla ως τι θα το θυμόμαστε;
-
υπάρχει και μία πολύ καλή σχετική ιστιοσελίδα. Δέν την θυμάμαι όμως είμαι σίγουρος οτι κάποιος συνοφορμίτης θα την ξέρει..
-
-
Ο χρήστης dpurpler έγραψε:
Νομίζω ότι ήδη υπάρχει ανάλογο thread...(το θυμήθηκα λόγω του multipla... )
Tι γινεται ρε μαμοτο ολο καποιος με προλαβαινει στα τοπικ!
-
Συνέχεια εδώ παίδες: http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=14951
[mod]
To ποιο ασχημο αυτοκινητο!!