-
-
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Αλέξανδρε, ethernet είναι το modem (με 4 μάλιστα θύρες) και ασύρματο επίσης (το έχω απενεργοποιήσει το wireless). Είναι επίσης ρυθμισμένο ακριβώς όπως λέει ο κατασκευαστής (PPPoA/ATM, 8/35).Ειμαι και γκαβος συν τοις αλλοις....
Για δοκιμασε να απενεργοποιησεις στο web interface του modem, το uPNP ('universal Plug and Play'). Επισης, μπορεις να το απενεργοπoιησεις και στο PC σου! Δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι αυτο, γιατι δεν ειμαι και expert στο windows networking... Αλλα εχω μια υποψια...
Πιστευω οτι δεν χρειαζεται το uPNP, αλλα λογικα ουτε και θα ειναι πολυ κακο να το αφησεις...
Δες και αυτα για περισσοτερες πληροφοριες, αν θες να... εντρυφησεις: Linky1 | Linky2
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Δεν έχει διακοπτάκι πάνω του (συνήθως μπροστά ή στο πλάι);
τσου..δεν εχει καποιο διακοπτη. στο κοντρόλ πανελ λεει Hp Wireless assistant και μολις κανω κλικ βγαίνει το παρακάτω μενού:
δενε χω καταφερει να βρω κατι αλλο...
manual δεν εχει????
το μανιουαλ δεν αναφερει τιποτα, παρά μόνο πως να σεταρω τα windows και τετοια.
-
Ευχαριστώ Αλέξανδρε, έχω την υποψία ότι λίγο πριν φύγω από το μαγαζί το ένα εικονίδιο έφυγε από μόνο του, αλλά δεν είμαι και σίγουρος (ίσως να ενεργοποίησαν τη σύνδεση και να είχε κάτι να κάνιε με αυτό). Αύριο που θα πάω πάλι στο μαγαζι θα το κοιτάξω για λεπτομέρειες, γιατί τώρα είμαι πολυ κουρασμένος για να το ψάξω! Thanks και για τα.. Linkies
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
παιδιά έχω το Hewlett Packard Pavilion dv 4000. Στα χαρακτηριστικα που το αγορασα αναφερει wireless, το οποιο δεν εχω βρει τροπο να το ενεργοποιησω και τελικά δουλευω με μια καρτα pcmcia Που μας εδωσαν ουτως η αλλως στη σχολη..
Ξερει κανενας πως το ενεργοποιώ;Aν δεν έχει ένα κουμπάκι στο πάνω μέρος τους πληκτρολογίου, στο κέντρο ακριβώς, αλλά μόνο το 'καπάκι' που θα έμπαινε κανονικά το κουμπάκι (δλδ δεν θα πατιέται) τότε δεν έχεις wireless.
Υπάρχει dv 4000 με και χωρίς. Στη δουλειά μου δώσανε ένα χωρίς. Το wireless assistant το έχει αλλά δεν κάνει τπτ.Αν έχει το κουμπάκι, το πατάς και ενεργοποιείται (ανάβει και ένα ledάκι που έχει στον 'άξονα' που συνδέει Monitor και πληκτρολόγιο. N.B. το led υπάρχει ακόμα και να μην έχει wireless (όπως και η κεραία νομίζω -> είναι στις πάνω άκρες της οθόνης, εσωτερικά)
Αφού συνδέεις το router με ethernet, δεν πρέπει να υπάρχει άλλο εικονίδιο. Μόνο αυτό στα 100Μbit.
Έχεις τρέξει κανά driver για USB router ή κανα πρόγραμμα που σου έδινε η connex για τη σύνδεσή σου; Έτρεξες τπτ από το CD που σου έδωσαν; Είχες παλιότερα USB modem ή router για DSL;Δεν χρειάζεται να τρέξεις κανένα πρόγραμμα για ethernet router ούτε να εγκαταστήσεις οποιονδήποτε driver. Αν το έκανες, βγάλτα. Το 768 που σου έγραφε (αν έχεις τέτοια σύνδεση) κάτι τέτοιο μου φέρνει στο μυαλό.
Κανονικά το PC σου δεν πρέπει/μπορεί να 'ξέρει' με κανέναν τόσο άμεσο τρόπο την ταχύτητα σύδνεσης του router με τον ISP.
Πιθανώς δε αν είχε εγκατασταθεί τπτ τέτοιο να δημιουργεί και κάποιο conflict. -
EDIT άλλα έγραφε ο mig και άλλα διάβαζα
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
EDIT άλλα έγραφε ο mig και άλλα διάβαζαΚι εγω το επαθα αυτο!
Παντως αυτο που γραφεις:
Κανονικά το PC σου δεν πρέπει/μπορεί να 'ξέρει' με κανέναν τόσο άμεσο τρόπο την ταχύτητα σύδνεσης του router με τον ISP.
...δεν ειναι 100% αληθες, γιατι με το uPNP, τα Windows μπορουν να ανακαλυπτουν, να βλεπουν στοιχεια και να 'διαχειριζονται' ορισμενα χαρακτηριστικα, απο αλλες συσκευες που ειναι στο δικτυο. Μεσω αυτου λοιπον θα μυριζονται και την ονομαστικη ταχυτητα της DSL συνδεσης.
Κουλτουρες ολα αυτα.... Εμεις με τα unix μας δεν εχουμε τετοια λαλακια.
-
παιδια χελπ.
με αναβαθμισε η vivodi στα 2mbps εδω και 2 μηνες και δεν μπορει να συγχρονισει το Modem μου και να πιασει την ταχυτητα!! μπαινω κανονικα ομως με 512.
τι να κανω? εχω ενα sagem fast 800
-
από τη μία δεν ξέρω, από την άλλη ζορίζομαι να μην προτείνω...
update firmware/drivers δοκίμασε άλλο modem/router/dsl bridge, τσέκαρε αν υποστηρίζει αυτή την ταχύτητα το sagem σου... και μετά ντεντέφωνο
-
Παιδιά, το ρούτερ είναι το Speedtouch 585(i) v6) δεν έχει καν usb θύρα, οπότε μάλλον το 2ο εικονίδιο δεν είναι από uPNP (ούτε είχα εγκαταστήσει παλιότερα κανένα usb modem).
Δεν αντέχω άλλο Το 2ο εικονίδιο δεν λέει να φύγει με τίποτα (δεν θεωρώ λύση το ξετσεκάρισμα της εμφάνισής του) , αν και είδα ότι κάποιες στιγμές εξαφανίζεται, αλλά μετά εμφανίζεται πάλι.
Παραθέτω ss να δείτε κι εσείς (το 1ο ss δειχνει σε ποια σύνδεση αντιστοιχεί το 2ο εικονίδο, και το 2ο ss τις ιδιότητές της - οι ρυθμίσεις της είναι κενές):
ΥΓ. Το βασικό μου πρόβλημα είναι πως δεν αναβοσβήνουν οι οθονίτσες σύμφωνα με την ροή των data, αλλά στο είνα εικονίδιο είναι μόνιμα σβηστές και στο άλλο μόνιμα αναμμένες)
-
έχεις ακούσει αυτό που λένε οτι 'είσαι expert στα win όταν κάνεις το λειτουργικό να συμπεριφέρεται οπως θες εσύ και όχι οπως θέλει αυτό'
για όσους με linux κυκλοφόρισε flash 9 για linux
οσοι πιστοί στο site της Adobe
-
Η κοινότητα των απανταχού Applάκηδων μόλις απέκτησε ένα νέο μέλος! Για την ώρα, δεν ξέρω τι μου γίνεται, θα μάθω όμως
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Η κοινότητα των απανταχού Applάκηδων μόλις απέκτησε ένα νέο μέλος! Για την ώρα, δεν ξέρω τι μου γίνεται, θα μάθω όμωςμε 'γεια
τι πηρες τελικα???για αρχη http://www.apple.com/no/support/mac101/
και βρες και κανενα βιβλιο να παρεις http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0596009410/
εφαρμογες (πολλες)
http://www.macupdate.com/open source εφαρμογες
http://www.opensourcemac.org/ -
Το πιο φθηνό MacBook Pro.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Εχει καταφερει κανενας να εχει dsl σε linux?Εβαλα suse 10.2, αλλα με μια προχειρη ματια βλεπω οτι ειναι σχεδον απιθανο... (modem crypto F200)
Αν συνδεσω τον 2ο υπολογιστη του δικτυου με το μοντεμ της DSL (win xp sp2), θα μπορει να δινει internet στον αλλο που θα δουλευει linux?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Αν συνδεσω τον 2ο υπολογιστη του δικτυου με το μοντεμ της DSL (win xp sp2), θα μπορει να δινει internet στον αλλο που θα δουλευει linux?Φυσικα....
Απλα ενεργοποιεις το Internet sharing στα windows, και στο linux βαζεις default gateway τα windows!
-
οκ, ευχαριστω! μαλλον αυτο θα κανω!
Αλλο ενα, θελω να βαλω το jade (http://jade.tilab.com/) σε linux.
Μπορει καποιος να βοηθησει γιατι ειμαι παντελως ασχετος...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Η κοινότητα των απανταχού Applάκηδων μόλις απέκτησε ένα νέο μέλος! Για την ώρα, δεν ξέρω τι μου γίνεται, θα μάθω όμωςWelcome κι άλλος πρίμιουμ
για την ώρα πάτα F9, F10, F11
και μην κοιτάς τα λινκς του mjacob
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Η κοινότητα των απανταχού Applάκηδων μόλις απέκτησε ένα νέο μέλος! Για την ώρα, δεν ξέρω τι μου γίνεται, θα μάθω όμως
Welcome κι άλλος πρίμιουμ
για την ώρα πάτα F9, F10, F11
και μην κοιτάς τα λινκς του mjacob
Xρήστο ότι κουμπί βρεις πάτα το...
Καλοδούλευτο φίλε!
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#9]