-
Αυτήν ξέρει, αυτήν εμπιστεύεται. Μέχρι και την τελευταία της σταγόνα.
-
Εγώ πάντως εδώ και 5 χρόνια έχω έναν IBM που δουλεύει μια χαρά παρόλη την ταλαιπωρία που έχει φάει, ενώ πριν μερικούς μήνες πήρα και έναν Dell, ο οποίος φαίνεται εξίσου καλός.
Πάντως θα έδινα έναν μικρό προβάδισμα στον IBM σε ποιότητα κατασκευής.
Corsair τι λες;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγώ πάντως εδώ και 5 χρόνια έχω έναν IBM που δουλεύει μια χαρά παρόλη την ταλαιπωρία που έχει φάει, ενώ πριν μερικούς μήνες πήρα και έναν Dell, ο οποίος φαίνεται εξίσου καλός.Πάντως θα έδινα έναν μικρό προβάδισμα στον IBM σε ποιότητα κατασκευής.
Corsair τι λες;
και οι δύο πολύ καλοί...
νομίζω ότι τα Lenovo-IBM είναι ένα σκαλί πάνω!
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Οποιοδήποτε Toshiba σε αυτό το εύρος τιμής του ψάχνεις. Αν σου φαίνονονται ακριβοί για τα χαρακτηριστικά τους, ρίξε μια ματιά σε Fujitsu-Siemens.Σε 11 (με ελάχιστη και προσεκτικότατη χρήση) μήνες έπαθε βλάβη στη κάρτα δικτύου. Αλλαγή όλης της μητρικής μου είπαν από το σέρβις, το οποίο ναι μεν διέγνωσε πολύ γρήγορα (σε 24 ώρες, είχα απάντηση για το τι έχει το μηχάνημα) τη βλάβη. Αλλά αν και έχουν περάσει ήδη 15 ημέρες δεν έχει επισκευαστεί ακόμα. Περιμένουν λέει το ανταλλακτικό να έλθει.
Προσωπικά πλέον μακρυά κι αλάργα από 'επώνυμα'. Καλύτερα multirama που ότι και να πάθει τουλάχιστον θα το επισκευάσουν γρήγορα κι ας είναι λιγότερο 'μουράτο'
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγώ πάντως εδώ και 5 χρόνια έχω έναν IBM που δουλεύει μια χαρά παρόλη την ταλαιπωρία που έχει φάει, ενώ πριν μερικούς μήνες πήρα και έναν Dell, ο οποίος φαίνεται εξίσου καλός.Πάντως θα έδινα έναν μικρό προβάδισμα στον IBM σε ποιότητα κατασκευής.
Corsair τι λες;
Ακριβώς αυτές τις δύο μάρκες είχα στο νου μου, εκτός της Toshiba. Αλλά δεν το έγραψα γιατί είμαι τσαντισμένος.
-
από build to order μόνο TurboX.
το πλαίσιο έχει από τα καλύτερα σέρβις για ελληνική επιχείρηση.
edit: γιατί τσαντίλα Νίκ;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Corsair τι λες;
Οι IBM οσο ηταν IBM, κατσασκευαζοταν με MIL-STD προδιαγραφες Ηταν φτιαγμενοι για κακομεταχειριση. Απο τοτε που οι IBM εγιναν Lenovo, εκαναν σιγα σιγα την παρουσια τους καποιες αλλαγες. Δεν ειναι και αυτα πλεον τοσο ατσαλακωτα...
Σε γενικες γραμμες για να μην λεμε μαλατσιες, ολοι οι φορητοι απο 5 εταιριες παγκοσμιως βγαινουν... και αυτες δεν ειναι ουτε η IBM, ουτε η FS, ουτε η Toshiba, ουτε η Sony... κλπ κλπ.... Αυτες κανουν απλα orders, και τους φορανε τα δικα τους καπακια και το δικο τους support, οπως φυσικα και το Πλαισιο του οποιου μερικα custom build ειναι της Clevo Design η οποια προμηθευει και την Dell.
Αυτα για να εξαυλωσουμε καποιους μυθους γυρω απο καποιες μαρκες. Επισης η Dell, δεν οφειλει το καλο της ονομα τοσο στα μηχανακια της, αλλα στο φοβερο support της.
Anywayz... ειπα και εμιλησα και οποιος θελει τα λαμβανει υποψην...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Οσο για το ipack,κι ο αδερφός μου ειχε ενα μπρελοκ φερραρι και του σπασε.Οι τυποι στο μαρανελλο δεν ξερουν τι τους γινεται..Καταλαβαινω τι θες να πεις, ομως..... κι εσυ αμα αγοραζες δυο προιοντα της ιδιας εταιρειας και σου βγαιναν ελαττωματικα (κι ας πουμε οτι το δικο μου το 'χα σκισει, το ipaq ειναι ζητημα να το 'χε αναψει-σβησει 5-6 φορες...) δε θα ξαναπηγαινες να ψωνισεις απο κει... Ειναι και λιγακι θεμα εγωισμου
Το θεμα των Asus θα το ξανακοιταξω (μια πρωτη ματια στα e-shops/skroutz μου βγαζει κατι ελαχιστα αποτελεσματα...), αν και μαλλον θα βγαινουν πολυ εκτος μπατζετ. Λετε να κανω και μια βολτα στη Στουρναρη ή το ιντερνετ αρκει για να ενημερωθω; Παιζει να πετυχω επί τοπου καμια καλύτερη προσφορα;
-
Η τηλεόραση που έχουμε στο σαλόνι χαλάει συχνά τον τελευταίο καιρό και έτσι ύστερα από 24 χρόνια ο πατέρας μου σκέφτεται να την αλλάξει (για όσους καταλαβαίνουν είχε κοστίσει 215.000 δρχ το 1983 ).
Αποφάσισε η νέα τηλεόραση να είναι LCD μεταξύ 37 και 40 ιντσών, με ένα μπάτζετ μέχρι 1600-1700 ευρώ. Δυο χαρακτηριστικά που πρέπει απαραιτήτως να έχει είναι λειτουργία εικόνα σε εικόνα και ψηφιακός δέκτης (ελέω ΕΡΤ ψηφιακής). Για την ώρα έχουμε καταλήξει στη Sony LCD 40'' Bravia KDL-40S2010 http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... uct=850527 , επειδή όμως δεν έχουμε ασχοληθεί ποτέ με LCD τηλεοράσεις αναρωτιόμουν μήπως έχει κάποιος κάποια πρόταση σ' αυτό το μέγεθος, με αντίστοιχα χαρακτηριστικά και τιμή που να μη ξεφεύγει και άλλο...Αλήθεια, ποιά είναι η άποψή σας για τις τηλεοράσεις Plasma; Γνωρίζω ότι η πρώτη γενιά αυτών αποδείχτηκε ιδιαίτερα αναξιόπιστη, έχω ακούσει όμως ότι τα προβλήματα διορθώθηκαν και πλέον ανταγωνίζονται επάξια τις LCD τηλεοράσεις.
Τέλος, η HDMI θύρα της τηλεόρασης σε ποιά έξοδο του υπολογιστή συνδέεται;Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Αλήθεια, ποιά είναι η άποψή σας για τις τηλεοράσεις Plasma; Γνωρίζω ότι η πρώτη γενιά αυτών αποδείχτηκε ιδιαίτερα αναξιόπιστη, έχω ακούσει όμως ότι τα προβλήματα διορθώθηκαν και πλέον ανταγωνίζονται επάξια τις LCD τηλεοράσεις.
Μια Plasma έχει ασύγκριτα καλύτερο χρώμα απ' ό,τι θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί μια LCD. Συγκρίνεται στα ίσια με μια πολύ καλή CRT.
To πρόβλημα που έχουν είναι πως de facto μετά από ορισμένα χρόνια, περισσότερα απ' ότι είχαν οι πρώτες αλλά σίγουρα πολύ λιγότερα από την προηγούμενη του πατέρα σου, το αέριο στα στοιχεία της θα έχει 'χαθεί' και η συσκευή θα είναι για πέταμα. Κοινώς έχουν περιορισμένο χρόνο ζωής, και φυσικά πολύ μεγαλύτερο κόστος από μια LCD.H HDMI δεν συνδέεται απευθείας σε καμία έξοδο του υπολογιστή. Αν έχεις /πάρεις ποτέ κάρτα με HDMI έξοδο, τότε θα μπορεί να συνδεθεί απευθείας.
Πιο πιθανό είναι να αποκτήσεις σύντομα HD-DVD/bluray συσκευή με HDMI έξοδο. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Μια Plasma έχει ασύγκριτα καλύτερο χρώμα απ' ό,τι θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί μια LCD. Συγκρίνεται στα ίσια με μια πολύ καλή CRT....
Κοινώς έχουν περιορισμένο χρόνο ζωής, και φυσικά πολύ μεγαλύτερο κόστος από μια LCD.Ως προς το χρώμα δεν το ήξερα, αυτό που έχω προσέξει όμως είναι ότι ναι μεν έχουν μικρότερη ανάλυση από τις LCD, έχουν όμως συγκριτικά πολύ μεγαλύτερο contrast.
Όσο για την τιμή τους δε μου φανήκαν πιο ακριβές από τις αντίστοιχου μεγέθους LCD. Θα έλεγα ότι για μια Χ διάσταση παίζουν στα ίδια λεφτά, με εντελώς διαφορετικά όμως χαρακτηριστικά εικόνας. -
ΟΚ γράψε λάθος για την τιμή. Είχα μείνει με λανθασμένη εντύπωση.
Η διαφορά στο χρώμα είναι ο τρόπος απεικόνισης. Η plasma (όπως και η CRT) έχει 'αυτόφωτα' στοιχεία. Δλδ στοιχεία που παράγουν φως στην επιθυμητή συχνότητα/χρώμα.
Η LCD έχει το ακριβώς αντίθετο. Κρυστάλλους που προσπαθούν να κρύψουν το φως μιας σταθερής λάμπας που βρίσκεται πίσω τους.Εξού και το μεγαλύτερο πρόβλημα μιας LCD : δεν μπορεί να απεικονίσει το μάυρο. Δεν γίνεται (τουλ. μέχρι στιγμής) οι κρύσταλλοι να καλύψουν πλήρως το φως. Δευτερευόντως αλλά για τον ίδιο λόγο έχουν χειρότερο contrast, αν και εκεί τα πάνε καλύτερα σε σχέση με την ποιότητα του μαύρου (γιαυτό και δίνουν σαν χαρακτηριστικά το contrast και την φωτεινότητα και όχι κάποιο ποσοτικό για το 'μαύρο'). Μαζί μ' αυτά έχουν και προβληματάκια υστέρησης απόκρισης γιατί ούτε 'πολύ γρήγορα' δεν έχουν καταφέρει να κάνουν τους κρυστάλλους να περιστρέφονται από μια θέση σε μια άλλη.
Στο τελευταίο μάλιστα οι χρόνοι που δίνουν οι κατασκευαστές είναι 'πλασματικοί' γιατί αφορούν συνήθως σε 180 ή 90 μοίρες περιστροφή, ενώ στην πράξη η μετάβαση από ορισμένες μοίρες (όχι 0-90-180) σε κάποιες άλλες (επίσης όχι 0-90-180) είναι πιο αργή.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Η τηλεόραση που έχουμε στο σαλόνι χαλάει συχνά τον τελευταίο καιρό και έτσι ύστερα από 24 χρόνια ο πατέρας μου σκέφτεται να την αλλάξει (για όσους καταλαβαίνουν είχε κοστίσει 215.000 δρχ το 1983 ).
Αποφάσισε η νέα τηλεόραση να είναι LCD μεταξύ 37 και 40 ιντσών, με ένα μπάτζετ μέχρι 1600-1700 ευρώ. Δυο χαρακτηριστικά που πρέπει απαραιτήτως να έχει είναι λειτουργία εικόνα σε εικόνα και ψηφιακός δέκτης (ελέω ΕΡΤ ψηφιακής). Για την ώρα έχουμε καταλήξει στη Sony LCD 40'' Bravia KDL-40S2010 http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... uct=850527 , επειδή όμως δεν έχουμε ασχοληθεί ποτέ με LCD τηλεοράσεις αναρωτιόμουν μήπως έχει κάποιος κάποια πρόταση σ' αυτό το μέγεθος, με αντίστοιχα χαρακτηριστικά και τιμή που να μη ξεφεύγει και άλλο...Αλήθεια, ποιά είναι η άποψή σας για τις τηλεοράσεις Plasma; Γνωρίζω ότι η πρώτη γενιά αυτών αποδείχτηκε ιδιαίτερα αναξιόπιστη, έχω ακούσει όμως ότι τα προβλήματα διορθώθηκαν και πλέον ανταγωνίζονται επάξια τις LCD τηλεοράσεις.
Τέλος, η HDMI θύρα της τηλεόρασης σε ποιά έξοδο του υπολογιστή συνδέεται;Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Αυτά περί αναξιοπιστίας των plasma δεν υφίστανται (πχ το burn in μπορείς να το ξεχάσεις στις σύγχρονες plasma)...Γενικώς αν πάρεις plasma σε αυτή την κατηγορία τιμής θα πάρεις με αυτά τα λεφτά καλύτερη TV ...Η τεχνολογία τους έχει ωριμάσει πλέον οπότε είναι περισσότερο value for money...Η LCD έχει ακόμα κάποιο δρόμο να διανύσει (όχι πολύ) αλλά στις ίδιες τιμές θα έλεγα ότι υπολείπεται ακόμα : για να πάρεις εξίσου καλή TV σε LCD θα πρέπει να δώσεις παραπάνω χρήματα...
- Plasma θα πας χαλαρά στις 42 ίντσες και παραπάνω...Size does matter (μην το υποτιμάς καθόλου αυτό)...Η 42ρα μου πλέον μου φαντάζει ΠΟΛΥ μικρή...
-Plasma = καλύτερα - φυσικότερα χρώματα λόγω μαύρου (η ψαλίδα κλείνει γρήγορα με τις LCD αλλά στις χαμηλές κατηγορίες τιμής υφίσταται ακόμα)
-Plasma = μεγαλύτερο εύρος γωνίας στη θέαση, αν και οι τελευταίες LCD το έχουν εξαλείψει αυτό τους το πρόβλημα
-Τα περί περιορισμένου χρόνου ζωής επί της ουσίας δεν υφίστανται για μένα γιατί μία σύγχρονη plasma έχει χρόνο ζωής κάπου 60.000 ώρες (κάνε υπολογισμό και θα δεις γιατί λέω ότι δεν με πειράζει αν μια LCD κρατήσει για διπλάσιο χρόνο)
- Αν θα βλέπεις μπόλικο τηλεοπτικό πρόγραμμα πάλι Plasma θα πρότεινα γιατί μάλλον θα έχει καλύτερη ποιότητα εικόνας σε τηλεοπτικό σήμα ...
-Η LCD ίσως να υπερτερεί στη σύνδεση με PC και playstation
Με 2 λόγια εφόσον ο παράγοντας χρήμα σε ενδιαφέρει θα πρότεινα plasma, εκτός αν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις από την TV...(πχ δεν βλέπεις καθόλου τηλεόραση και πάιζεις συνέχεια playstation)
Το PC στην D-Sub συνδέεται όχι στην HDMI...Εκτός αν έχεις κάρτα με έξοδο HDMI...
-
το πρόβλημα με τις Plasma είναι -όπως και με όλες τις 'συσκευασίες'- ότι δεν μπορείς να περικλείσεις αέριο σε 'κουτάκια' και αυτό να μην διαφεύγει σιγά σιγά. Αν συνυπολογίσεις και τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται, τότε το 'αεροστεγές' του θέματος γίνεται εξαιρετικά δύσκολο.
Εγώ πάντως όσες Plasma έχω δει μετά από 6ετία είναι ξεθωριασμένες. Και δεν ήταν τσίπικες.
Πάντως όντως σε διαγώνιο μπορείς να έχεις πολύ μεγαλύτερη σε plasma με καλύτερη ποιότητα. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
το πρόβλημα με τις Plasma είναι -όπως και με όλες τις 'συσκευασίες'- ότι δεν μπορείς να περικλείσεις αέριο σε 'κουτάκια' και αυτό να μην διαφεύγει σιγά σιγά. Αν συνυπολογίσεις και τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται, τότε το 'αεροστεγές' του θέματος γίνεται εξαιρετικά δύσκολο.Εγώ πάντως όσες Plasma έχω δει μετά από 6ετία είναι ξεθωριασμένες. Και δεν ήταν τσίπικες.
Πάντως όντως σε διαγώνιο μπορείς να έχεις πολύ μεγαλύτερη σε plasma με καλύτερη ποιότητα.Οι 6ετίας Plasma που έχεις δει απέχουν έτη φωτός με τις σύγχρονες plasma...Αυτά τα 6 χρόνια για τέτοιες τεχνολογίες αιχμής είναι αιώνες ...
EDIT
Βάζοντας 8 ώρες! τη μέρα, κάθε μέρα, την TV να παiζει και θεωρώντας ότι οι κατασκευαστές υπερβάλλουν θα δώσω μόνο 45.000 ώρες ζωής (για να φτάσει στο 50% της απόδοσής της δηλ, αυτό σημαίνει 'χαλάει') στην plasma μου... Έχω 15 χρόνια ζωής χαλαρά...Εμένα μου φτάνουν -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Οι 6ετίας Plasma που έχεις δει απέχουν έτη φωτός με τις σύγχρονες plasma...Αυτά τα 6 χρόνια για τέτοιες τεχνολογίες αιχμής είναι αιώνες ...
ΟΚ το δέχομαι. Αν και η plasma δεν είναι και καμιά τεχνολογία αιχμής. Πιο παλιά από την LCD ειναι. Και σαν βάση του προβλήματος, τόσο παλιά όσο και η 'αεροστεγής συσκευασία'
EDIT
Βάζοντας 8 ώρες! τη μέρα, κάθε μέρα, την TV να παiζει και θεωρώντας ότι οι κατασκευαστές υπερβάλλουν θα δώσω μόνο 45.000 ώρες ζωής (για να φτάσει στο 50% της απόδοσής της δηλ, αυτό σημαίνει 'χαλάει') στην plasma μου... Έχω 15 χρόνια ζωής χαλαρά...Εμένα μου φτάνουνΤα 60.000 'ώρες ζωής' όμως αναφέρονται σε 'ώρες λειτουργίας' ή 'ώρες ύπαρξης'; Γιατί διάχυση αερίου υπάρχει και χωρίς λειτουργία.
Με το δικαιολογημένο σκεπτικό ότι μια προ εξαετίας χάλαγε σε έξι χρόνια, μια σημερινή δεν θα έχει 10 χαλαρά; Το πιθανότερο.
Ε... σε 10 χρόνια έτσι όπως πάμε, σιγά μην έχεις κρατήσει την ίδια, ακόμα κι αν είχε άλλα τόσα χρόνια ζωής.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Οι 6ετίας Plasma που έχεις δει απέχουν έτη φωτός με τις σύγχρονες plasma...Αυτά τα 6 χρόνια για τέτοιες τεχνολογίες αιχμής είναι αιώνες ...
ΟΚ το δέχομαι. Αν και η plasma δεν είναι και καμιά τεχνολογία αιχμής. Πιο παλιά από την LCD ειναι. Και σαν βάση του προβλήματος, τόσο παλιά όσο και η 'αεροστεγής συσκευασία'
EDIT
Βάζοντας 8 ώρες! τη μέρα, κάθε μέρα, την TV να παiζει και θεωρώντας ότι οι κατασκευαστές υπερβάλλουν θα δώσω μόνο 45.000 ώρες ζωής (για να φτάσει στο 50% της απόδοσής της δηλ, αυτό σημαίνει 'χαλάει') στην plasma μου... Έχω 15 χρόνια ζωής χαλαρά...Εμένα μου φτάνουνΤα 60.000 'ώρες ζωής' όμως αναφέρονται σε 'ώρες λειτουργίας' ή 'ώρες ύπαρξης'; Γιατί διάχυση αερίου υπάρχει και χωρίς λειτουργία.
Με το δικαιολογημένο σκεπτικό ότι μια προ εξαετίας χάλαγε σε έξι χρόνια, μια σημερινή δεν θα έχει 10 χαλαρά; Το πιθανότερο.
Ε... σε 10 χρόνια έτσι όπως πάμε, σιγά μην έχεις κρατήσει την ίδια, ακόμα κι αν είχε άλλα τόσα χρόνια ζωής.
Όχι απλώς είναι παλιά, παμπάλαιη είναι ...Αλλά το μπαμ στις εφαρμογές για TV οκιακής χρήσης είναι τωρινό και γι αυτό λέω ότι είναι ώριμη τεχνολογία οι plasma, επειδή η τεχνολογία υπάρχει εδώ και πολύυυυ καιρό και τώρα ωρίμασε κλείνοντας τον κύκλο του και μπαίνοντας στα σπίτια μας σε λογικό κόστος...
60.000 ώρες λειτουργίας φυσικά...Και όπως είδες εγώ σου κάνω μια έκπτωση 25 % στις 60.000...
-
Στις plasma καίγονται pixel όπως συμβαίνει στις LCD;
-
Έχω μπεί κι εγώ στη διαδικασία αγοράς μιας 37άρας. Έχω μάλλον καταλήξει σε LCD TrueHD (1080p) με πρώτη και καλύτερη υποψήφια τη Sharp LC-37XD1E.
Είδα αρκετές Plasma και με εντυπωσίασαν, αλλά η υψηλότερη ανάλυση (προς τα εκεί βαδίζομεν) και το 6000:1 contrast δίνουν εξίσου καλό αποτέλεσμα.
Το Made in Japan της συγκεκριμένης είναι το κερασάκι στην τούρτα για τα γούστα μου.
Λες να την κάνω μέχρι το ΣΚ; -
Επειδή κοίταγα αυτές τις ημέρες κι εγω για LCD τηλεόραση...να ρωτήσω κάτι.
Από όσες είδα, μου έκανε εντύπωση η BRAVIA της SONY. Είναι τρυκ (με ρυθμίσεις των υπολοίπων TV στα μαγαζιά) ή είναι όντως τόσο 'ζωντανό' το χρώμα?
Και ποιά η διαφορά όταν αναφέρει 'BRAVIA ENGINE' και σκέτο 'ΒRAVIA'?
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#9]