-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι η φωτό μπήκε κατόπιν εορτής. Τεσπα.Η φωτο μπηκε ακριβως την ιδια ωρα που εγινε το ποστ
-
Eγώ πάλι νόμιζα ότι χτυπιόσουν για την τιμή του FR!
Γιατί εγώ έτσι ένιωσα.
Μας δουλεύουν μου φαίνεται στη VW... Δε δικαιολογείται με ΤΙΠΟΤΑ 6.000+ € διαφορά με το GTi!
Λάθος έκανα που έλεγα ότι με το GTi παίρνεις ένα υπερτιμολογημένο Λεόν, τελικά παίρνεις ένα ΠΟΛΥ υπερτιμολογημένο Λεόν! -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Γιατί εγώ έτσι ένιωσα.
Μας δουλεύουν μου φαίνεται στη VW... Δε δικαιολογείται με ΤΙΠΟΤΑ 6.000+ € διαφορά με το GTi!
Λάθος έκανα που έλεγα ότι με το GTi παίρνεις ένα υπερτιμολογημένο Λεόν, τελικά παίρνεις ένα ΠΟΛΥ υπερτιμολογημένο Λεόν!Υπαρχουν και χειροτερα υπερτιμημενα.
Kορυφη ολων τα Audi.
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι η φωτό μπήκε κατόπιν εορτής. Τεσπα.
Η φωτο μπηκε ακριβως την ιδια ωρα που εγινε το ποστ
Τη πρώτη φορά που είδα το ποστ σου δεν υπήρχε φωτό, ίσως ήταν κόλλημα του σέρβερ.
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Γιατί εγώ έτσι ένιωσα.
Λάθος έκανα που έλεγα ότι με το GTi παίρνεις ένα υπερτιμολογημένο Λεόν, τελικά παίρνεις ένα ΠΟΛΥ υπερτιμολογημένο Λεόν!Υπαρχουν και χειροτερα υπερτιμημενα.
Kορυφη ολων τα Audi.
Kαλά, προφανώς! Αυτό που το βάζεις??
Το αντίστοιχο Α3 πάει κοντά στα +10.000€ από το FR!!
Aλλά αυτό είναι Άουδι, άλλο φινίρισμα ρε παιδί μου!!
Τώρα που το σκέφτομαι, με το Α3 2,0 ΤΦΣι (φυσσάει το εργαλείο...) παίρνεις ένα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ υπερτιμημένο ΛΕΟΝ!! -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι η φωτό μπήκε κατόπιν εορτής. Τεσπα.
Η φωτο μπηκε ακριβως την ιδια ωρα που εγινε το ποστ
Τη πρώτη φορά που είδα το ποστ σου δεν υπήρχε φωτό, ίσως ήταν κόλλημα του σέρβερ.
Το εχω παρατηρησει επισης .
-
και με μενα μερικες φορες αργει να φορτωσει καποιες εικονες ή δεν τις εμφανιζει καθολου
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Το δίλιτρο fr με η χωρίς dsg είναι ευκαιρία! Μια περιουσία η διαφορά τιμής του από το γκολφ gti που δεν δικαιολογείται στην πράξη. (ίσως βέβαια δικαιολογείται στην μεταπώληση )
Καλή και η τιμή του 1.8 τούρμπο. Αν αγόραζα σήμερα θα ήταν στις πιθανές επιλογές.
Να δείτε που θα βελτιώσει τις πωλήσεις του το 2008 το λεόν. Πέφτει και πολύ διαφήμιση τελευταία.Πραγματικά... Να το πάρουμε για δεύτερο? όσο ένα Α3 1.6 (όταν υπήρχε)
-
Δεν αμφισβητώ ότι πληρώνεις και το σήμα. ΑΛΛΑ, το Leon ειδικά στο εσωτερικό έχει σημαντική διαφορά στην ποιότητα των υλικών και του σαλονιού τόσο οπτικά (αισθητικά) όσο και επί της ουσίας. Είναι ένα κλικ κάτω από το Golf και ακόμα περισσότερο από το Α3. Αυτό εν μέρει δικαιολογεί κάποιο ποσό στη μεταξύ τους τιμολογιακή ψαλίδα.
-
Εχει διαφορα, αλλα και τα 6000ευρω ειναι αρκετα λεφτα για αυτη τη κατηγορια τιμης. Πρακτικα ειναι τα ολα τα εξοδα χρησης/συντηρησης για 2-3 χρονια!
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Δεν αμφισβητώ ότι πληρώνεις και το σήμα. ΑΛΛΑ, το Leon ειδικά στο εσωτερικό έχει σημαντική διαφορά στην ποιότητα των υλικών και του σαλονιού τόσο οπτικά (αισθητικά) όσο και επί της ουσίας. Είναι ένα κλικ κάτω από το Golf και ακόμα περισσότερο από το Α3. Αυτό εν μέρει δικαιολογεί κάποιο ποσό στη μεταξύ τους τιμολογιακή ψαλίδα.σωστά όμως είναι πολλά τα λεφτά.
-
H διαφορά στην ποιότητα των υλικών και την προσοχή στη λεπτομέρεια, δεν δικαιολογεί ούτε το 5% της διαφοράς στην τιμή. Η κοστολόγησή τους είναι καθαρά θέμα marketing.
Αν και βρίσκω λογικό να εκταμιεύσει κανείς τα τόσα παραπάνω λεφτά, προκειμένου να επιλέξει το σχήμα της αρεσκείας του (ή την αγαπημένη του μάρκα, εδώ εδράζονται τα συναισθηματικά-επικοινωνιακά στοιχεία που και αυτά διαμορφώνουν την τιμολόγηση), αποτελεί τουλάχιστον ψευδαίσθηση η πεποίθηση ότι δικαιολογείται πάνω από 5% -το πολύ-, η διαφορά στην τιμή. -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
H διαφορά στην ποιότητα των υλικών και την προσοχή στη λεπτομέρεια, δεν δικαιολογεί ούτε το 5% της διαφοράς στην τιμή. Η κοστολόγησή τους είναι καθαρά θέμα marketing.Ακριβώς.
Προφανώς οι εταιρίες εφαρμόζουν το νόμο της αγοράς που λέει ότι το προϊόν το τιμολογούμε όσο είναι διατεθιμένοι οι καταναλωτές να μας πληρώσουν.
Λογικό εν μέρει, κι εγώ αν βρισκόταν κάποιος να μου δώσει για το σπίτι μου 1.000.000 θα το πούλαγα τώρα.
Το θέμα είναι ότι πάμε και τα αγοράζουμε όσο κι αν μας τα πουλάνε, και μετά δικαιολογούμε την αγορά μας με την 'αίσθηση' και το 'φινίρισμα' που μας προσφέρει.
Ε ρε εμπάργκο που χρειάζεται σε μερικούς 'πρίμιουμ'...Αν και βρίσκω λογικό να εκταμιεύσει κανείς τα τόσα παραπάνω λεφτά, προκειμένου να επιλέξει το σχήμα της αρεσκείας του (ή την αγαπημένη του μάρκα, εδώ εδράζονται τα συναισθηματικά-επικοινωνιακά στοιχεία που και αυτά διαμορφώνουν την τιμολόγηση)
Το θέμα είναι ότι τις περισσότερες φορές, το μάρκετινγκ διαμορφώνει τις ανάγκες-συναισθήματα-γούστα μας, που οδηγούν στην αγορά και όχι το αντίθετο, που κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να συμβαίνει...
Παρόλα αυτά το καταλαβαίνω απόλυτα και το δικαιολογώ.
Άλλωστε λίγο πολύ όλοι πέφτουμε θύματα -
Ta A6 2,4 δεν φευγουν με τπτ και εχουν ξεσκιστει στις εκπτωσεις?
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Το θέμα είναι ότι τις περισσότερες φορές, το μάρκετινγκ διαμορφώνει τις ανάγκες-συναισθήματα-γούστα μας, που οδηγούν στην αγορά και όχι το αντίθετο, που κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να συμβαίνει...
Δυστυχώς, η μεγάλη επιτυχία του marketing είναι ότι έχει καταφέρει να υποκαταστήσει στη συνείδηση μεγάλου μέρους του αγοραστικού κοινού, τις ποιότητες του ίδιου του αντικειμένου που προωθεί, αντιστρέφοντας, όπως είπες, τη διαδικασία των συνειρμών, που κανονικά θα έπρεπε να ξεκινάει από το ίδιο το αυτοκίνητο, την κατασκευή του, τη μηχανολογική σύλληψη, τον σχεδιασμό του κ.λπ.
Το κακό της υπόθεσης, είναι ότι όλη αυτή η επιχείρηση του marketing αντλεί, τις τελευταίες δεκαετίες όλο και περισσότερο, τεράστια κεφάλαια που ένα σεβαστό μέρος τους -δεδομένου ότι δεν μπορείς να εγκαταλείψεις παντελώς την προώθηση- θα έπρεπε να έχει επενδυθεί στο ίδιο το προϊόν.
Ακόμα και τα υπερβολικά λούσα και τα δωράκια στους δημ/φους, στις παρουσιάσεις των νέων μοντέλων, πέρα από κουραστικά και ανούσια, θα έπρεπε να έχουν εγκαταληφθεί, με τα λεφτά να πηγαίνουν στο R&D του προϊόντος -και μιλάμε για αρκετά εκατ. ευρώ.
Το θέμα είναι ότι ο κόσμος έχει εθιστεί στο παραμύθι της διαφήμισης, χωρίς να μπορεί να διακρίνει τις διαφορές στην εξέλιξη μιας ανάρτησης π.χ., οπότε φαίνεται λογικό και για τις εταιρείες να ρίχνουν όλο και μεγαλύτερο βάρος στην προώθηση, εφόσον το σύστημα αυτό λειτουργεί, τα αυτοκίνητα με καλό marketing πάνε πάντα καλά στις πωλήσεις, και όλοι είναι ευχαριστημένοι.
Τουλάχιστον, τα κεφάλαια που αποκτώνται από τις πωλήσεις των μαζικών μοντέλων, επενδύονται ενίοτε σε έρευνα και εξέλιξη, και ενδιαφέροντα προϊόντα ακριβότερων, όμως, κατηγοριών. -
Δεν διαφωνώ σε αυτό. Άλλωστε το έγραψα και ο ίδιος παραπάνω. Μόνο ένα μέρος του ποσού αυτού δικαιολογείται λόγω καλύτερων υλικών και ποιοτικότερου εσωτερικού. Τα περισσότερα τα πληρώνεις για...το σήμα!
Όπως συμβαίνει στην Bmw σειρά 1 (μην μου πείτε ότι η πραγματική της αξία είναι όντως τόσο υψηλή και δικαιολογείται η τιμολόγησή της), στην Jaguar X-type, όπως θα συμβεί προσεχώς μεταξύ Bravo-149-Delta (ακούγεται για καπέλο από μάρκα σε μάρκα τουλάχιστον 3.000 € αναλόγως την έκδοση) και άπειρα ακόμα παραδείγματα.
-
Άραγε συγκριτικά με προηγούμενους μήνες που η τιμή της βενζίνης ήταν χαμηλότερα έχει παρατηρηθεί μείωση στις αγορές suv και γενικά αυτοκινήτων πολλών κυβικών?
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Άραγε συγκριτικά με προηγούμενους μήνες που η τιμή της βενζίνης ήταν χαμηλότερα έχει παρατηρηθεί μείωση στις αγορές suv και γενικά αυτοκινήτων πολλών κυβικών?Αν και ισοπεδωτικό ... ο Ελληνας δύσκολα αλλάζει χούγια.
Εγώ πάντως απο τα μέσα του μήνα πάω απο τα 1800 βενζινοβόρα κυβικά στα οικονομικότερα 1200 ... έστω 'δοκιμαστικά' μια μείωση σε πάγια και καταναλώσεις ... ευελπιστώντας σε κάτι καλύτερο στην τσέπη μου!!! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Άραγε συγκριτικά με προηγούμενους μήνες που η τιμή της βενζίνης ήταν χαμηλότερα έχει παρατηρηθεί μείωση στις αγορές suv και γενικά αυτοκινήτων πολλών κυβικών?
Αν και ισοπεδωτικό ... ο Ελληνας δύσκολα αλλάζει χούγια.
Εγώ πάντως απο τα μέσα του μήνα πάω απο τα 1800 βενζινοβόρα κυβικά στα οικονομικότερα 1200 ... έστω 'δοκιμαστικά' μια μείωση σε πάγια και καταναλώσεις ... ευελπιστώντας σε κάτι καλύτερο στην τσέπη μου!!!Δύσκολο να το διακρίνει κανείς ακόμα. Οι παραγγελίες του σήμερα θα γίνουν αγορές τον Ιούλιο ή Σεπτέμβριο.
Πάντως υπάρχει για τα SUV όσον αφορά τον ίδιο μήνα έχουμε τα τελευταία 5 έτη:
4x4 SUV μήνας Μάιος
2008 : 6.4%
2007: 5.6%
2006: 3.0%
2005: 2.8%
2004: 3.5%της πίτας της αγοράς.
Αν στα SUV προστεθούν και τα ATV ως ενεργοβόρα τότε έχουμε για τον Μάιο τα εξής ποσοστά:
4x4 SUV+ΑΤV μήνας Μάιος
2008 : 6.4%+5.6%=12.0%
2007: 5.6%+6.1%=11.7%
2006: 3.0%+6.8%=9.8%
2005: 2.8%+5.7%=8.5%
2004: 3.5%+6.2%=9.7%της πίτας της αγοράς.
Κοινώς ο Έλληνας προτιμά τα 4x4 που του δίνουν τη δυνατότητα να κινείται με ασφάλεια στους δρόμους του Κολωνακίου.
-
και χωράνε και τις λαλακίες των γυναικών
--> ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ (+ τιμές & προσφορές)