-
Τελευταια καλοβλεπω το 207 GT ομως λόγω του οτι γκαραζ δεν εχω και μετα απο μια κουβεντα που ειχα με καποια φίλο μου είπε οτι τα PEUGEOT CITROEN και FIAT και ειδικα τα μικρογρήγορα ειναι οι πρωτοι στοχοι των ληστων αυτοκινητων και δοξα το διαώλω έχουμε πολλούς από δαυτους δυστυχως και τα κλεβουν αυτά επειδη απλώς είναι πανευκολο να κλαπουν!!!!! Είχα δει και ενα σχετικό ρεπορταζ του Ευαγγελάτου λιγο παλαιοτερα και οντως ειχα διακρίνει ενα 206 ένα Πουντο και ενα Σμαρτ να τα ανοιγουν πιο γρήγορα και από το να τα ανοιγε ο ιδιοκτητης τους με το κλειδι. Μάλιστα έχω και δυο φιλαρακια που ο ενας έχασε ενα 106 και ο αλλος ενα Σαξο εν ριπή οφθαλμου!!!! Μάλιστα και στους δυο η αστυνομια τους είχε πει 'α σήμερα έκλεψαν άλλα 50 από τα ιδια'......
Εψαξα να βρω στοιχεια στο google αλλά δυστυχως δεν βρέθηκε τίποτα για Ελλάδα παρα μόνο για εξωτερικό και ειδικά Αμερική.
Μηπως γνωρίζετε περισσοτερα δεδομενου οτι η κατασταση με την εγκληματικοτητα γενικα στην Ελλαδα εχει ξεφυγει απο καθε έλεγχο πλεον με τους καραγκιοζηδες που μας κυβερνουν και τους νομους που εχουν θεσπίσει.
Ειχα μια περίπτωση δει σε δικαστήριο οπου ένας Αλβανος είχε κλεψει 17 αυτοκίνητα και τιμωρήθηκε μονο με ... 2μισι χρονια και στους 9 μηνες ηταν εξω (και τον ξαναεπιασαν να κλεβει αυτοκίνητα) οπως θα βγούνε και οι καουμποιδες του Αγρινιου σε 21 χρόνια και ας ΄φανε 5ακις ισοβια.....
Εαν ο νόμος είναι χαιδεμα πως θα αποτραπει ο εγκληματιας απο το εγκλημα?Ενα μπουρδελο κρατος....
-
Τελευταια καλοβλεπω το 207 GT ομως λόγω του οτι γκαραζ δεν εχω και μετα απο μια κουβεντα που ειχα με καποια φίλο μου είπε οτι τα PEUGEOT CITROEN και FIAT και ειδικα τα μικρογρήγορα ειναι οι πρωτοι στοχοι των ληστων αυτοκινητων και δοξα το διαώλω έχουμε πολλούς από δαυτους δυστυχως και τα κλεβουν αυτά επειδη απλώς είναι πανευκολο να κλαπουν!!!!! Είχα δει και ενα σχετικό ρεπορταζ του Ευαγγελάτου λιγο παλαιοτερα και οντως ειχα διακρίνει ενα 206 ένα Πουντο και ενα Σμαρτ να τα ανοιγουν πιο γρήγορα και από το να τα ανοιγε ο ιδιοκτητης τους με το κλειδι. Μάλιστα έχω και δυο φιλαρακια που ο ενας έχασε ενα 106 και ο αλλος ενα Σαξο εν ριπή οφθαλμου!!!! Μάλιστα και στους δυο η αστυνομια τους είχε πει 'α σήμερα έκλεψαν άλλα 50 από τα ιδια'......
Εψαξα να βρω στοιχεια στο google αλλά δυστυχως δεν βρέθηκε τίποτα για Ελλάδα παρα μόνο για εξωτερικό και ειδικά Αμερική.
Μηπως γνωρίζετε περισσοτερα δεδομενου οτι η κατασταση με την εγκληματικοτητα γενικα στην Ελλαδα εχει ξεφυγει απο καθε έλεγχο πλεον με τους καραγκιοζηδες που μας κυβερνουν και τους νομους που εχουν θεσπίσει.
Ειχα μια περίπτωση δει σε δικαστήριο οπου ένας Αλβανος είχε κλεψει 17 αυτοκίνητα και τιμωρήθηκε μονο με ... 2μισι χρονια και στους 9 μηνες ηταν εξω (και τον ξαναεπιασαν να κλεβει αυτοκίνητα) οπως θα βγούνε και οι καουμποιδες του Αγρινιου σε 21 χρόνια και ας ΄φανε 5ακις ισοβια.....
Εαν ο νόμος είναι χαιδεμα πως θα αποτραπει ο εγκληματιας απο το εγκλημα?Ενα μπουρδελο κρατος....
-
-
Δεν είναι θέμα μάρκας (για τα παραδείγματα που αναφέρεις).
Εϊναι αν κυκλοφορούν πολλά, τα οποία δεν παράγονται πια (βλ. ανταλλακτικά).Όλα μπορούν να κλαπούν πάντως, και ο φόβος να μην είναι το δικό σου είναι κάτι με το οποίο πρέπει να συμβιβαστείς. Αλλιώς θα περάσεις δύσκολες ώρες και πολύ άγχος.
Δυστυχώς έτσι είναι με τα υλικά αγαθά τα οποία αποκτώνται δύσκολα. Αν τα πονάς τα χ-ψ χιλιάρικα που έδωσες για να το αγοράσεις, από τη μία θα έχεις τη χαρά της χρήσης, από την άλλη το άγχος (μην στο κλέψουν, μην στο γρατζουνίσουν, μη στο τρακάρουν ...). Όπως έχει γραφτεί εδωμέσα, το αυτοκίνητο είναι τελικά κάτι που αφήνεις ερήμην στην τύχη του (περισσότερο ή λιγότερο) σε δημόσιους χώρους. Αν δεν μπορείς να αποδεχτείς και να συμβιώσεις με τους πιθανούς κινδύνους που διατρέχει 'εκεί έξω', ίσως να είναι καλύτερα να μην πάρει ένα αυτοκίνητο που να θεωρείς 'καλό'. Αλλιώς θα σε τρώει κάθε μέρα το άγχος. Δεν αξίζει. -
...από την άλλη μεριά, αν έχεις 'φάει' το κόλλημα με το αυτοκίνητο που γλυκοκοιτάς σε φωτογραφίες και βίντεο (εγώ χαλβαδιάζω το ΜR2 Mk2 ), και το μόνο που σε αποτρέπει από το να κάτσεις κι εσύ στη θέση του οδηγού είναι η πιθανότητα να μην στο κλέψουν (μακάρι να ίσχυε και στην περίπτωσή μου ), κάνεις μία μικτή ασφάλεια να είσαι τουλάχιστον καλυμμένος. Ίσως σου στοιχίσει κατιτίς παραπάνω, δε λέω, αλλά αν μή τι άλλο κοιμάσαι πιο άνετα... Όχι ότι αν (χτύπα ξύλο) στο 'ψυρρίσουν' δεν θα τρέχει τίποτα. Προς Θεού. Αλλά ακόμα και αν δεν στο κλέψουν αλλά σε τρακάρουν και φύγουν ή οτιδήποτε άλλο, να ξέρεις ότι ό,τι κι αν συμβεί δεν θα χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο (τόσο πολύ...)
-
Εκτός από αξίας/ανταλλακτικών είναι και θέμα μάρκας.
Πχ Saxo: Όταν ο κουμπάρος μου έμεινε από κλειδί στο saxo, κλειδαράς (κανονικός όχι από τον Κορυδαλό)
άνοιξε το καπώ και απενεργοποίησε το immobilizer. Αυτό είναι λίαν απαράδεκτο (στην νέα γενιά immo δεν συμβαίνει)Όχι πως το immo σε γλυτώνει από φόρτωμα, (έκλεψαν alfa συναδέλφου, αργά το βράδυ σε 5 λεπτά κάτω από
το σπίτι του φορτώνοντας με γερανόΤο κακό είναι ότι δεν ανακοινώνονται στατιστικά ... κλοπών, να βλέπουμε τί είναι 'καυτό' να κλαπεί.
-
Το ερωτημα ειναι ποια ΔΕΝ κλεβονται.
Ισως κανα πολυ εκκεντρικο για τα ελληνικα δεδομενα οπως Bentley κτλ
Παρε λοιπον μια Bentley και καθαρισες -
IMO υπάρχουν τρεις κατηγορίες στα αυτοκίνητα προς κλέψιμο
-
Αυτοκίνητα για ανταλλακτικά εντός Ελλάδας
Συνήθως μικρά γρήγορα που έχουν εξόδους και φτιάχνονται με το φθηνότερο κόστος!!!! Πρωταθλητής στην Ελλάδα είναι τα Rallye και τα VTS
και απο εκεί και πέρα ότι ζητήσει η πιάτσα (ενδεικτικά Jimny που με τα ανταλλακτικά τους κάνουν service τα νοικασιάρικα στα νησιά)!!!!!!
Ανταλλακτικά αναζητούν και οι αθίγγανοι για τα Toyota τους!!!!!
Δεν θα το βρείς ποτέ!!!!! (Γιστί δεν υπάρχει) -
Αυτοκίνητα για το εξωτερικό (Αλβανία, Βουλγαρία κλπ.)
Εκεί ότι θέλει η αγορά δηλαδή Mercedes και τζιπ..... Επειδή οι Αλβανοί δεν έχουν οδικό δίκτυο θέλουν σκληροτράχηλα (τα οποία περνάνε κα πιο εύκολα από τα περάσματα) οπότε Land Cruiser, Pajero, Navara κλπ είναι πρωταθλητές ιδίως τα diesel!!!!!! MVP Cayenne όπου την προηγούμενη διετία τις ξέσκισαν!!!!!!!!
Τώρα σε Mercedes επιβατικά και κάτι Χ5 επειδή δεν μπορούν να τα πάνε από τα περάσματα τα τελωνεία πιο εύκολα ή πιο δύσκολα . Δεν ξέρω αν έχετε ακούσει για μια 'κυρία' στην Κακκαβιά υπάλληλο των τελωνείων που τα πέρναγε για 1500 Euro έκαστο!!!!! (Ευχή μου 'Όποιος δημόσιος υπάλληλος κάνει τέτοιες δουλιές να πεθάνει απο καρκίνο!!!!!!!!')
Μερικά μπαίνουν σε κοντεινερ οπότε είναι τσάμπα λεφτά και τα συστήματα εντοπισμού
Δεν θα το βρεις ποτε!!!!! (Γιατί υπάρχει αλλά υπάρχουν βουλωμένα στόματα σε Ελλάδα και εξωτερικό!!!!!) -
Αυτοκίνητα για εδώ κυκλοφορία
Εδώ κλέβονται αυτοκίνητα για 'δουλειές', από μικροαπατεώνες, ναρκομανείς..... μπας και βρούν κάτι αξίας!! Συνήθως κλέβούν τα πιο εύκολα!!!
Θα το βρείς σύντομα!!!!! Δεν θα βρεις Navara και τέτοια που φθάνουν σε αγρότες στα άγρια ελληνικά βουνά όπου η αστυνομία δεν πατάει ποτέ ή δεν μιλάει!!!! Κάτι Κρήτες και κάτι στρούγκες στην ηπειρωτική Ελλάδα
Μια μικρή υποκατηγορία σου κλέβουν το αμάξι για εκδίκηση!!!! Εδώ πάει να πει έχεις θέμα γιατί κάποιους έχεις στενοχωρήσει!!!!!
-
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το ερωτημα ειναι ποια ΔΕΝ κλεβονται.
Ισως κανα πολυ εκκεντρικο για τα ελληνικα δεδομενα οπως Bentley κτλ
Παρε λοιπον μια Bentley και καθαρισεςΌλα κλέβονται...
Πάρκαρε καμια Bentley σε κανα κωλόστενο στα εξάρχεια... εντάξει δεν θα στο κλέψουν, αλλά μπορεί να μυρίζει λίγο μετά... και να έχει πάρει λίγο χρώμα παραπάνω
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
[...]2. Αυτοκίνητα για το εξωτερικό (Αλβανία, Βουλγαρία κλπ.)[...]Στην Αλβανία παίζουν δύο τιμοκατάλογοι για αγορά μεταχειρισμένου :
Για εσωτερική κυκλοφορία μόνο εντός χώρας
Και για κυκλοφορία και εκτός χώρας...Πάντως το σύστημα που είχα ακούσει εγώ ότι έπαιζε περισσότερο ήταν σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη. Δλδ του λέγανε οκ πάρε Χ λεφτά, το παίρνω πάω Αλβανία και εσύ σε 12 ώρες (ή όσο χρειάζεται) δήλωσε κλοπή. Έτσι μαζί με τα λεφτά του 'Αγοραστή-Κλέφτη' θα πάρεις και καινούριο αυτοκίνητο από την ασφάλεια (αυτό κυρίως σε χώρες που πληρώνουν καλά οι ασφαλιστικές την ολική κλοπή).
Ούτε κίνδυνος στο τελωνείο, ούτε λαδώματα σε κυριούλες, ούτε κρυφά container... Καθαρές δουλειές και όλοι ευχαριστημένοι και κερδισμένοι.
Ο ιδιοκτήτης μετρητό και καινούριο αυτοκίνητο
Ο Κλέφτης κανένα κίνδυνο να τον πιάσουν και ελάχιστο κόπο ! -
Ο χρήστης Kosa έγραψε:
κάνεις μία μικτή ασφάλεια να είσαι τουλάχιστον καλυμμένος. Ίσως σου στοιχίσει κατιτίς παραπάνω, δε λέω, αλλά αν μή τι άλλο κοιμάσαι πιο άνετα... Όχι ότι αν (χτύπα ξύλο) στο 'ψυρρίσουν' δεν θα τρέχει τίποτα. Προς Θεού. Αλλά ακόμα και αν δεν στο κλέψουν αλλά σε τρακάρουν και φύγουν ή οτιδήποτε άλλο, να ξέρεις ότι ό,τι κι αν συμβεί δεν θα χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο (τόσο πολύ...)Εννοείς ασφάλεια κλοπής. Η μικτή δεν περιλαμβάνει κλοπή είναι μόνο για ζημιές. Ασφάλεια κλοπής κάνεις και χωρίς να έχεις μικτή και είναι η καλύτερη διασφάλιση τουλάχιστον για την τρέχουσα εμπορική αξία του αυτοκινήτου ως μεταχειρισμένου. (γιατί λεφτά να πάρεις καινούριο εννοείται δεν σου δίνουν).
Ποιά αυτοκίνητα δεν κλέβονται; μα... αυτά που δεν έχουν ζήτηση δηλαδή τα στέισον. Πάρε ένα όμορφο στέισον (που υπάρχουν πλέον πολλά) αν θέλεις να έχεις λιγότερο άγχος. (Ξέρω, δεν υπαρχουν στέισον στη μικρή κατηγορία, αλλά μη με παρεξηγείτε, είμαι κολλημένος με τα στέισον)
-
Επειδή εμένα μου κλέψανε τις πινακίδες την περασμένη εβδομάδα μέσα σε δεκαπέντε λεπτά, έξω από εφημερίδα που σημειωτέον έχει οπλισμένο φύλακα και βρίσκεται 200 μέτρα από την ασφάλεια του Αμαρουσίου, πιστεύω πλέον πως ό,τι και να κάνεις, αν το έχουν βάλει στο μάτι θα στο πάρουν.
Συγγενής αστυνομικός μου είπε ότι κλεμμένα αμάξια και κλεμμένες πινακίδες καταλήγουν στην Αλβανία και ότι κλέβουν πολύ σε ανοιχτά πάρκινγκ γύρω από το μετρό.
Μόνο σε δικό σου γκαράζ και μάλιστα κλειστό μπορείς να λες ότι είσαι προφυλαγμένος... -
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Μόνο σε δικό σου γκαράζ και μάλιστα κλειστό μπορείς να λες ότι είσαι προφυλαγμένος...
και εκει παλι δεν εισαι σιγουρος.μαλιστα στο κλειστο γκαραζ ειναι
πιστευω ακομα πιο ευκολο γιατι δεν τους βλεπει κανενας.... -
προς ΝΙGA
Σωστός, ναι, ασφάλεια κλοπής να κάνει για αυτή την περίπτωση.
Αλλά, σαφώς, από τη στιγμή που λέει ότι δεν έχει γκαράζ για να βάζει το αυτοκίνητο ο φίλος, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι και συχνότεροι κίνδυνοι για το όχημα. Λέγοντας μικτή εννοούσα 'που να τα περιέχει και να τα καλύπτει όλα' (φωτιές, κλοπή, ζημιές που θα κάνει μόνος του ή/και ζημιές που θα κάνουν άλλοι ενώ κοιμάται και θα σηκωθούν και θα φύγουν).
Πάντως αν έχεις καταλήξει ότι αυτό είναι το αυτοκίνητο που θέλεις να πάρεις cctop δε μένει παρά να σου ευχηθούμε καλά και ασφαλή χιλιόμετρα
-
Το ότι όλα κλέβονται, είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο, είναι βέβαιο. Του γείτονά μου του έφαγαν ένα Citroen Xantia πριν από κάμποσα χρόνια μέσα από το γκαράζ χωρίς να πάρει πρέφα κανείς (και έπρεπε να γίνει και ολόκληρη μανούβρα με σβηστή μηχανή για να το βγάλουν έξω). Βρήκαν ευκαιρία και βούτηξαν τον πείρο από το μοτέρ της γκαραζόπορτας (ο οποίος ήταν αφαιρούμενος για να ανοίγει η πόρτα σε περίπτωση που κοπεί το ρεύμα) και από κει και πέρα τι γκαράζ, τι δρόμος... Την άλλη μέρα βγήκε ο γείτονας με τις βαλίτσες του για να πάει στο εξοχικό του και παρατήρησε ότι κάτι έλειπε!! Ασφάλεια κλοπής είχε, ευτυχώς, και πήρε κάποια χρήματα τρεις μήνες αργότερα, αλλά αναγκάστηκε να κυκλοφορεί με μια δανεική μπακατέλα ή να παίρνει ταξί και να ταλαιπωρείται καθημερινά μέχρι να γίνει αυτό.
Πρακτικά, όλο το κακό πιστεύω ότι προέρχεται από τους ίδιους τους κατασκευαστές. Οι περισσότεροι δεν κάνουν καμία σοβαρή προσπάθεια τα αμάξια που κατασκευάζουν να μην κλέβονται - ή τουλάχιστον να μην κλέβονται ΕΥΚΟΛΑ. Σε όλα π.χ. υποτίθετεται ότι κλειδώνει το τιμόνι, αλλά ποιον σταμάτησε ποτέ αυτό???!! Immobilizers που απενεργοποιούνται από το χώρο του κινητήρα, συναγερμοί της πλάκας, συναγερματζήδες που κρατούν τηλεχειριστήρια για την πάρτη τους όταν σου βάζουν συναγερμό, γκαράζ που βγάζουν αντικλείδι όταν το αφήνεις για σέρβις, κλπ - τα έχουμε δει όλα πλέον... Μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση πίστευα πως είναι η αντικατάσταση της κλασικής μίζας από κάρτα στην κεντρική κονσόλα και START button (π.χ. Megane, κ.α.) αλλά δεν είμαι και τόσο βέβαιος πόσο τελικά δυσκολεύει τον 'επαγγελματία' κάτι τέτοιο...
-
Καινουριο αυτοκινητο ειναι ουτως ή άλλως στόχος..
-
Σε μία έρευνα που είχε γίνει παλιότερα από ξένη τηλεοπτική εκπομπή, βάλανε διαρρήκτη να ανοίξει μια σειρά από μοντέλα διαφόρων εταιριών. Αν θυμάμαι καλά το πιό δύσκολο του πήρε 3 λεπτά
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Σε μία έρευνα που είχε γίνει παλιότερα από ξένη τηλεοπτική εκπομπή, βάλανε διαρρήκτη να ανοίξει μια σειρά από μοντέλα διαφόρων εταιριών. Αν θυμάμαι καλά το πιό δύσκολο του πήρε 3 λεπτάΝα τα ανοίξει, ή να τα βάλει μπροστά και να φύγει? Το πρώτο είναι πολύ πιο εύκολο.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Να τα ανοίξει, ή να τα βάλει μπροστά και να φύγει? Το πρώτο είναι πολύ πιο εύκολο.Δεν θυμάμαι καθόλου!
-
Αυτος ειναι ακριβως ο λογος που κολυομαι στο να αγορασω navara το οποιο θα με καλυπτε ιδανικα για την δουλεια μου εδω και στο νηρσι + οτι θα το ειχα σαν οικογενειακο...
Αλλα να δωσεις 30κ και να στο τρωνε οι γυφτοι δεν λεει καθολου...
Μεχρι και απο αντιπροσωπεια μεσα μαζεψανε ενα την προηγουμενη εβδομαδα...Αλλη απορια> Εστω το αμαξι στο κλεβουν και μετα απο καποιο καιρο βρισκουν μονο το σκελετο. Τι αποζημιωση θα παρεις απο την ασφαλεια???
(Ασφαλισμενο μερικη/ολικη)
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ.....ΚΛΕΨΙΜΟ...