-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ιταλακια ειναι πασιφανες οτι δεν εχεις ασχοληθει ουτε στο ελαχιστο με γυμναστικη. Εσυ μας παρουσιαζεις ως γυμναστικη τη φυσιολογικη αυτοεξυπηρετηση Και φυσικα αν δε πονεσεις και λιγο δε κανεις τιποτα. Καταλαβε οτι αυτο που περιγραφεις δεν ειναι γυμναστικη.Δεν υπηρξα αθλητης αλλα απο πιτσιρικας ποδοσφαιρο ,μπασκετ τρεξιμο σε καθημερινη βαση.
Αργοτερα γυμναστηριο και βαρη.Η λογικη του πιεζω συνεχως τον οργανισμο για να κανω κατι καλυτερο επειδη και καλα το συνηθησε το σωμα μου,για μενα ειναι λανθασμενη.
Στοχους βαζω στην επαγγελματικη μου καριερα,την υπολοιπη ζωη θελω να την περνω ευχαριστα χωρις να πιεζω τον εαυτο μου και το σωμα μου.Εαν λοιπον αποφασισω να ασχοληθω με το τρεξιμο,δεν θα με ενδιαφερει να ανεβαζω συνεχως την χιλιομετρικη αποσταση που διανυω,εξαλλου το βρισκω εντελως αδιαφορο αυτο.
Εαν ομως ξεκινησω με βαση τα 400 μετρα και φτασω τα 4-5 χλμ θα μπορω να ισχυριστω οτι εχω βελτιωθει και οτι τελοσπαντων δουλευει το συστημα ,δεν ειναι σαπισμενο οπως τωρα.Μπορει για καποιον αλλον τα 5 χλμ να ειναι της πλακας,ισως για ζεσταμα να του φθανουν αλλα δεν με ενδιαφερει.
-
Τα 5 χιλιόμετρα και φυσικά δεν είναι της πλάκας.
Της πλάκας θα ήταν αν γινόταν μια φορά το εξάμηνο και στο τέλος να 'βγαίνει' και η γλώσσα έξω... -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Οτι ειπε η ursus Ιδιως αν κανεις δουλεια γραφειου το γυμναστηριο το θεωρω ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.Οτι χειροτερο μπορει να κανει καποιος για τα γονατα του ακομα και παπουτσια για τρεξιμο να εχει. Πραγματικα καλυτερα να μη τρεχει καποιος.
α)Μια χαρά γυμναστική κάνεις και μόνος σου μόνο με ιμάντες, μονόζυγο, το σωματικό σου βάρος και ανοιχτό δρόμο.
β) υπάρχουν ωραιότατα ουδέτερα πατούμενα για χρήση και σε δρόμο, η μιζούνο και η ασικς έχουν ωραίες σειρές
τα βάρη βοηθάνε στο κυκλοφοριακό, στην πυκνότητα των οστών και το πεπτικό. με μέτρο και σύνεση κάνουν θαύματα, αλλά δεν σημαίνει οτι χωρίς αυτά δεν χτίζεις αντοχή υγεία και εμφάνιση
-
Ρε παιδιά, υπάρχει κάποιο όργανο γυμναστικής που να εστιάζει περισσότερο στο κάψιμο λίπους στην κοιλιακή χώρα;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ρε παιδιά, υπάρχει κάποιο όργανο γυμναστικής που να εστιάζει περισσότερο στο κάψιμο λίπους στην κοιλιακή χώρα;Αερόβια, σουπερ σετ με βάρη και πολλές επαναλήψεις και ο βασιλιάς όλων, το διαλλειματικό τρέξιμο ---> αναλογία γρήγορο σπριντάρισμα/βάδην 1/2
εγώ ξεκινάω με 2 λεπτά ζέσταμα και μετά παίζω μεταξύ 4-19km/h
ο κανόνας μου είναι μέτρημα σφυγμών στο αρχικό βάδην και ανέβασμα μέχρι και +75 σφυγμούς
Υπόψη ότι 70% είναι διατροφή... Περιορισμός υδατανθράκων το βράδυ, τακτικά πρωτεϊνούχα γεύματα, πολύ νερό (>4lt/day)
-
Για όργανο γυμναστικής ρώτησα... όχι για πρόγραμμα γυμναστικής...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για όργανο γυμναστικής ρώτησα... όχι για πρόγραμμα γυμναστικής...εμμέσως πλην σαφώς αυτό σου λέω, δεν υπάρχει μαγική και ξεκούραστη συνταγή, πρέπει να φεύγεις χειμωνιάτικα με μούσκεμα τη φανέλα
εννοείται ότι όταν υπάρχει λίπος οι κοιλιακοί δεν κάνουν αισθητικώς τίποτε (καλό είναι να γίνονται όμως, όπως και οι αντίστοιχοι ραχιαίοι)
-
Τέλος πάντων.
Εγώ άλλο ρώτησα. Αν ξέρει κανείς μου απαντά.Ποιο όργανο γυμναστικής εστιάζει περισσότερο στο κάψιμο λίπους στην κοιλιακή χώρα;
Ψάχνω για όργανο, όχι πρόγραμμα.
π.χ. κάποιο στατικό ποδήλατο; κάποιο ελλειπτικό; κάποιο στατικό κωπηλατικό; κάποιο στέπερ;Το τρέξιμο το μόνο που μου έχει προσφέρει τόσα χρόνια είναι τα 'πόδια Καραγκούνη' και πολλά προβλήματα υγείας.
Τόσα που με αναγκάζουν κάθε τρεις και λίγο να τρέχω στους γιατρούς. -
'Είσαι υπέρβαρος?
Το τρέξιμο με σωστά πατούμενα σε λογικά όρια (είναι χαζό να κάνεις πάνω από 4κμ ημερησίως) μόνο οφέλη έχει.
Αν είσαι η χαρά του ορθοπεδικού, αφενός είχες θέμα και δεν το ήξερες (είτε αυτό λέγεται πολλά κιλά είτε ευαισθησία σε χόνδρους-χιαστούς κλπ) αφετέρου δεν είχες σωστό εξοπλισμό.
Το ποδήλατο στεγνώνει την κοιλία αλλά όπως το θέτεις θες αερόβιο... Δεν έχεις να κάνες με εκγύμναση μυών αλλά με απώλεια λίπους
-
Ας μην το πλατειάσουμε το θέμα. Τα ιατρικά τα βλέπω με τους γιατρούς μου.
Ρώτησα και στο γυμναστήριο τους 'ειδικούς' αλλά τελικά δεν είναι και τόσο 'ειδικοί'.
Που στην ευχή να απευθυνθώ;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ας μην το πλατειάσουμε το θέμα. Τα ιατρικά τα βλέπω με τους γιατρούς μου.Ρώτησα και στο γυμναστήριο τους 'ειδικούς' αλλά τελικά δεν είναι και τόσο 'ειδικοί'.
Που στην ευχή να απευθυνθώ;
Ψάχνεις μια απάντηση η οποία δεν υπάρχει. Γιατί δεν υπάρχει όργανο που να καίει λίπος στη κοιλιά και μόνο, γιατί δεν δουλεύει έτσι το σώμα. Αυτό σου λέει και ο red. Υπάρχουν δεκάδες όργανα και ασκήσεις που στοχεύουν στους κοιλιακούς, αλλά κανένα που να καίει στοχευμένο λίπος. Το ίδιο ισχύει αν ρώταγες 'ποιο όργανο καίει λίπος στο α/β/γ σημείο'....
Τέτοιες 'επιστημονοαμπελοφιλοσοφίες' θα ακούσεις μόνο για κάποια super-duper μηχανήματα σε ινστιτούτα, με σκοπό μόνο να σου πάρουν τα ευρουλάκια σου...
-
Δεν ρώτησα αυτό που λες.
Άλλο πράγμα ρώτησα.Τέλος συζήτησης.
-
Ίσως να ήθελες να ρωτήσεις κάτι άλλο, γιατί αυτό ακριβώς ρώτησες:
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ποιο όργανο γυμναστικής εστιάζει περισσότερο στο κάψιμο λίπους στην κοιλιακή χώρα;Και έλαβες την απάντηση για αυτό το ερώτημα
Γιατί δεν υπάρχει όργανο που να καίει λίπος στη κοιλιά και μόνο, γιατί δεν δουλεύει έτσι το σώμα...
Αφού όμως δεν θες να το συζητήσεις άλλο, πάσο....
-
Καταρχάς, οφείλεις να είσαι λιγότερο παρεξηγησιάρης...
Το λίπος χάνεται με απλούς ισολογισμούς ----> τι χρειάζεσαι = τι τρως + πόσα καις... Για να έχεις λίπος κάτι κάνεις λάθος στον ισολογισμό. Αν δε, είχες χρόνια λίπος στην κοιλία, τα λιποκύτταρα έχουν μνήμη και θέλει έξτρα προσπάθεια για να τα αδρανοποιήσεις και σίγουρα θα χάσεις λίπος και σε άλλα -λιγότερο επιθυμητά σημεία-
-
Το είχα ψάξει και εγώ το θέμα καψίματος λίπους στην κοιλιά.
Το σίγουρο είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ όργανο να καίει λίπος στην κοιλιά.
Οπότε για χάσιμο λίπους είναι το τρέξιμο, όπως είπαν και οι από πάνω.
Όμως μία άλλη ιδέα-λύση που την έχω εφαρμόσει πέρα από το τρέξιμο είναι να χάνουμε για λίγο διάστημα κάποια γεύματα επίτηδες, σε λίγες μέρες έχουμε κάπως ξεφουσκώσει.
Για απόλυτο χάσιμο μέσω διατροφής, κόβουμε τελείως γαλακτοκομικά και γλυκά, ζάχαρη κ.λ.π., και όλα τα είδη ψωμιού, κεικ, κρουασάν,πίτες, ότι έχει σχέση με αλεύρι, ζάχαρη και λιπαρά.Επίσης αναψυκτικά, χυμούς και όλα τα συναφή δηλητήρια. Στα παραπάνω εννοείται ότι συμπεριλαμβάνονται και αλοιφές, τζατζίκια κρέμες γάλακτος κ.λ.π.
Όταν το έκανα σε 2-3 μήνες είχα στεγνώσει, σούπερ. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για όργανο γυμναστικής ρώτησα... όχι για πρόγραμμα γυμναστικής...Οχι
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ρε παιδιά εγώ είμαι παρεξηγησιάρης;
Εγώ απλά ρώτησα ποιο όργανο γυμναστικής εστιάζει περισσότερο στο κάψιμο λίπους στην κοιλιακή χώρα.
Δηλαδή ποιο όργανο βοηθά περισσότερο στο κάψιμο λίπους στην κοιλιακή χώρα.
Δεν ρώτησα ποιο όργανο καίει το λίπος (και μόνο) στην κοιλιακή χώρα.Π.χ. πριν λίγο που ήμουν γυμναστήριο ρώτησα τον αρχιγυμναστή (ιδιοκτήτη) και μου είπε πέντε πράγματα για το θέμα αυτό.
Μου ανέφερε τις διαφορές των ηλεκτρικών οργάνων αεροβικής άσκησης (ελλειπτικά, διάδρομοι, ποδήλατα, κωπηλατικό, στέπερ κλπ...) και τα αρνητικά και τα θετικά αλλά και τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν σε διάφορα σημεία του σώματος π.χ. χέρια, μέση, πόδια κλπ...Δεν καταλήξαμε κάπου, απλά κράτησα σημειώσεις, γιατί εγώ θέλω να αγοράσω όργανο για το σπίτι για συμπλήρωμα γυμναστικής. Οπότε το ψάχνω με βάση αυτά που θέλω χωρίς να μου προκληθούν και άλλα προβλήματα υγείας. Αρκετά προβλήματα υγείας έχω αποκτήσει με την γυμναστική. Δεν θέλω άλλα.
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Για όργανο γυμναστικής ρώτησα... όχι για πρόγραμμα γυμναστικής...
Οχι
Sent from my iPad using Tapatalk
Και όμως ΝΑΙ.
-
Για πες ποιο
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ε πες το και σε μας να μην λιώνουμε ενα νιμπους το 6 μηνο σε δρόμους και διαδρόμους
Γυμναστήρια και άλλα