-
Dimik το σχόλιο μου ήταν καθαρά εμπειρικό.
Όταν άλλαξα τελείως πρόγραμμα στο γυμναστήριο και έφτασα ακόμα και να διπλασιάσω κιλά (στις ασκήσεις εννοώ) με σημαντική μεταβολή στους μύες μου, ακόμα και πολύ σχολαστική διατροφή (αυγά, πίτουρα, βρώμες, γιαούρτια, άπαχα κρέατα, κοτόπουλα κλπ) δεν αρκούσε για να συνεχίσω αυτούς τους ρυθμούς προπόνησης.
Κάτι τέτοιο ήταν εφικτό μόνο με πρωτεΐνη (όχι κρεατίνη).
Από την άλλη η άσκηση που περιγράφεις είναι κάτι πολύ αεροβικό και δεν ξέρω πώς σε βοήθησε να αυξήσεις τόσο μυική μάζα.
η διαφορά τόσο στις αντοχές-επιδόσεις στην προπόνηση όσο και στην εμφάνιση είναι μεγάλες οπότε το αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθεια μου.
Βασικά αυτό έχει σημασία σε κάθε περίπτωση.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Dimik το σχόλιο μου ήταν καθαρά εμπειρικό.Όταν άλλαξα τελείως πρόγραμμα στο γυμναστήριο και έφτασα ακόμα και να διπλασιάσω κιλά (στις ασκήσεις εννοώ) με σημαντική μεταβολή στους μύες μου, ακόμα και πολύ σχολαστική διατροφή (αυγά, πίτουρα, βρώμες, γιαούρτια, άπαχα κρέατα, κοτόπουλα κλπ) δεν αρκούσε για να συνεχίσω αυτούς τους ρυθμούς προπόνησης.
Κάτι τέτοιο ήταν εφικτό μόνο με πρωτεΐνη (όχι κρεατίνη).
Από την άλλη η άσκηση που περιγράφεις είναι κάτι πολύ αεροβικό και δεν ξέρω πώς σε βοήθησε να αυξήσεις τόσο μυική μάζα.
η διαφορά τόσο στις αντοχές-επιδόσεις στην προπόνηση όσο και στην εμφάνιση είναι μεγάλες οπότε το αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθεια μου.
Βασικά αυτό έχει σημασία σε κάθε περίπτωση.
Ότι το μεγαλύτερο μέρος της άσκησης μου είναι αεροβικό ισχύει αλλά σκέψου ότι ήμουν 112 κιλά και αγύμναστος επί 5 χρόνια όταν ξεκίνησα και όσο να είναι ακόμα και ασκήσεις με το βάρος του σώματος ήταν μεγάλη πρόκληση για τους μυες μου. Ειδικά αν σκεφτείς ότι κάθε προπόνηση περιλαμβάνει μέχρι και 100 push ups, άλλα τόσα σκουωτς και πολύ περισσότερους κοιλιακούς.
Επίσης ασκήσεις σαν αυτές παρακάτω αποτελούν το μισό ημερήσιο πρόγραμμα (30-40mins) ενώ το υπόλοιπο είναι καθαρά αεροβικό με σκοινάκι, σάκο, sparring κλπ κλπ
Όπως και να έχει δεν με ενδιαφέρει η αύξηση των μυών μου τόσο όσο η μυική συναρμογή, η ευλυγισία και η καρδιαναπνευστική αντοχή. Στόχος μου είναι να πέσω στα 90 κιλά με 10-12% λίπος αλλά με άνω του μέσου όρου σωματική ικανότητα σε όλων των ειδών τις ασκήσεις-αθλήματα κλπ.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Το αποτέλεσμα είναι από τον Σεπτέμβρη μέχρι τον Δεκέμβρη που μετρήθηκα -9 κιλά λίπος και +2 κιλά μυς με διατροφή για απώλεια κιλών. .
2 μυικά κιλά σε τόσο μικρό χρονικά διάστημα με την ταυτόχρονη απώλεια λίπους είναι πολύ ύποπτο...
μπορει κ οχι.με μια μυικη ομαδα την ημερα,τζοκινγκ,ξεκουραση κ ακριβουτσικη διατροφη ειναι εφικτο.
Απο τα λίγα που ξέρω, 2 μυικά κιλά σε διάστημα 4 μηνών, είναι αδύνατο να αποκτηθούν και ειδικά μάλιστα με... ταυτόχρονη απώλεια 9 κιλών λίπους. Ενα πολύ δεκτικό σώμα (μεσόμορφου) νέου ανθρώπου (κάτω των 30) και αρχάριου, ίσως με πολλές προϋποθεσεις να καταφέρει να τα πάρει σε διάστημα ενός έτους. Κι εννοώ με φυσικό τρόπο.
δυστυχως ομως σπαρταν τα τελευταια χρονια που γυρναω σε γυμναστηρια εχουν εκλειψει οι φυσικοι τροποι.
εχω δει τεραστιες αλλαγες σε παιδακια μεσα σε εξαμηνα.
οχι βεβαια οτι ολοι παιρνουν φαρμακια αλλα πρωτεινουλες-αμινοξεα-κρεατινες-νιτρικα ειναι στανταρ κουζινα.η κρεατίνη δηλαδή δεν είναι φάρμακο ?
οχι ρε συ.υπαρχει κ στο κοκκινο κρεας κ στις ρεγγες αλλα το παραγει κ ο οργανισμος μας.
ισως ομως με τα τωρινα δεδομενα ταχειας αναπτυξης να βαζουν κ κανα αλλο φαρμακακι μεσα.
παντως πιτσιρικας που πηρα 2 φορες(την ειχε μεσα η πρωτεινη οχι ξεχωριστα)ειδα μεγαλη διαφορα
στην δυναμη μεχρι που επαθα τενοντιτιδα.αστα,θλιψη.. -
Ο χρήστης heras έγραψε:
γιατι το κανεις αυτο στον εαυτο σου?
και ο καπωνης ειναι διπλα σου....γιατι ετσι ειναι το σκαρι μου , οταν τα ειχα χασει (παρα τη θεληση μου) ενιωθα μισος
βεβαια ξαναγινα μεν χοντρος , αλλα πιο συμπαγης αυτη τη φορα
ειναι μαλλον καιρος να ξαναρχισω καποιου ειδους γυμναστικη , γιατι τωρα το μονο που κανω που και που ειναι περπατημα
-
Ο χρήστης AΠΡΙΛΙΑΝΟΣ έγραψε:
η κρεατίνη δηλαδή δεν είναι φάρμακο ?
οχι ρε συ.υπαρχει κ στο κοκκινο κρεας κ στις ρεγγες αλλα το παραγει κ ο οργανισμος μας.
ισως ομως με τα τωρινα δεδομενα ταχειας αναπτυξης να βαζουν κ κανα αλλο φαρμακακι μεσα.
παντως πιτσιρικας που πηρα 2 φορες(την ειχε μεσα η πρωτεινη οχι ξεχωριστα)ειδα μεγαλη διαφορα
στην δυναμη μεχρι που επαθα τενοντιτιδα.αστα,θλιψη..Στις ποιοτικές κι ελεγμένες κρεατίνες, απ΄οσο είμαι σε θέση να ξέρω, δεν βάζουν τίποτα 'περίεργο' μέσα. Δεν υπάρχει λόγος (υπάρχουν εκει έξω και είναι ευκολότατα προσβάσιμα σε όποιον τα θέλει....).
Κατα τ΄αλλα όντως υπάρχει στα τρόφιμα και την παράγει και ο οργανισμός μας, απλά σε αντίθεση με την πρωτεϊνη που με τη σωστή διατροφή μπορούμε να λάβουμε την ποσότητα που θέλουμε, δεν συμβαίνει το ίδιο με την κρεατίνη. Οπως σωστά είπες, το μόνο ουσιαστικό όφελος είναι οτι κρατάει ενυδατωμένες τις μυικές ίνες (γεγονός που είναι εμφανες και με το μάτι λόγω 'πρηξίματος') και είναι χρήσιμο κατα τη μυική ανάπτυξη, ενω δίνει περισσότερη δύναμη κι ενέργεια σε όσους ασχολούνται με βαρη ή γενικά με ασκήσεις σύντομης διάρκειας-υψηλής έντασης (και όχι αντοχής). Αποτέλεσμα της αυξημένης δύναμης λοιπόν, είναι η άρση μεγαλύτερων βαρών και η εκτέλεση εντονότερων προπονήσεων και συνεπως, η πρόκληση μεγαλύτερης υπερτροφίας στους μύες. Αυτό σημαίνει όμως, πως με τη διακοπή της λήψης της, τα υγρά που έδιναν την εικονα πρηξίματος χάνονται και οπτικά τουλάχιστον μειώνεται η 'διόγκωση'. Παρ΄όλα αυτά, αν έχουν αποκτηθεί μυικά κέρδη (σε συνάρτηση και με άλλους παράγοντες φυσικά), το αποτέλεσμα μπορεί να είναι αξιόλογο και μάλιστα να αναδειχθεί η γράμμωση και ο διαχωρισμός των μυών.
Οσο για τον τραυματισμό σου, δεν ξέρω αν φταίει η κρεατίνη, αλλα απ΄ ότι λένε οι ειδικοί, μπορεί να προκληθουν μυικές κράμπες ως παρενέργειες. Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισής τους, είναι η περαιτέρω λήψη μεγάλων ποσοτήτων νερού (στις ήδη μεγάλες που λαμβάνουν όσοι ασχολούνται με το 'σπορ'). Είναι μάλιστα επιβεβλημένη, αλλα και απαραίτητη προϋποθεση για την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
γιατι το κανεις αυτο στον εαυτο σου?
και ο καπωνης ειναι διπλα σου....γιατι ετσι ειναι το σκαρι μου , οταν τα ειχα χασει (παρα τη θεληση μου) ενιωθα μισος
βεβαια ξαναγινα μεν χοντρος , αλλα πιο συμπαγης αυτη τη φορα
ειναι μαλλον καιρος να ξαναρχισω καποιου ειδους γυμναστικη , γιατι τωρα το μονο που κανω που και που ειναι περπατημα
πηγαινε εκει στον καπωνη που σου λεω να κανεις muay thai και να χασεις κιλα....τι παει να πει σκαρι? βουλιμια το λενε, δεν υπαρχει σκαρι
απλα να εισαι ετοιμος για πολυ δυνατη προπονηση για να τα χασεις σε συνδυασμο με σωστη διατροφη....θελει πολλη δουλεια, κοπο και ιδρωτα -
η κρεατίνη δηλαδή δεν είναι φάρμακο ?
Συμπλήρωμα διατροφής.
Φάρμακο λέω και εγώ για πλάκα την πρωτεΐνη αλλά σιγά μην είναι και αντιβιοτικό.
Διαβάζω κάτι τρελά δεδομένα αύξησης μυικής μάζας χωρίς να βλέπω δίπλα τη λέξη κρεατίνη ή έστω πρωτεΐνη.
Φαντάζομαι (dimik πχ) ότι έχει ρημάξει όλα τα κοτέτσια στην Κύπρο.Αλλιώς δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται αυτό που περιγράφεις.
Ποιο σωστ για αύξηση μυικου όγκου ...
Χρήσιμο ´´συμπληρωμά´´ αν ξέρεις πως να το χρησιμοποιείς σωστά , κανείς τακτικά εξετάσεις κλπ κλπ
-
Ο χρήστης AΠΡΙΛΙΑΝΟΣ έγραψε:
Το αποτέλεσμα είναι από τον Σεπτέμβρη μέχρι τον Δεκέμβρη που μετρήθηκα -9 κιλά λίπος και +2 κιλά μυς με διατροφή για απώλεια κιλών. .
2 μυικά κιλά σε τόσο μικρό χρονικά διάστημα με την ταυτόχρονη απώλεια λίπους είναι πολύ ύποπτο...
μπορει κ οχι.με μια μυικη ομαδα την ημερα,τζοκινγκ,ξεκουραση κ ακριβουτσικη διατροφη ειναι εφικτο.
Απο τα λίγα που ξέρω, 2 μυικά κιλά σε διάστημα 4 μηνών, είναι αδύνατο να αποκτηθούν και ειδικά μάλιστα με... ταυτόχρονη απώλεια 9 κιλών λίπους. Ενα πολύ δεκτικό σώμα (μεσόμορφου) νέου ανθρώπου (κάτω των 30) και αρχάριου, ίσως με πολλές προϋποθεσεις να καταφέρει να τα πάρει σε διάστημα ενός έτους. Κι εννοώ με φυσικό τρόπο.
δυστυχως ομως σπαρταν τα τελευταια χρονια που γυρναω σε γυμναστηρια εχουν εκλειψει οι φυσικοι τροποι.
εχω δει τεραστιες αλλαγες σε παιδακια μεσα σε εξαμηνα.
οχι βεβαια οτι ολοι παιρνουν φαρμακια αλλα πρωτεινουλες-αμινοξεα-κρεατινες-νιτρικα ειναι στανταρ κουζινα.η κρεατίνη δηλαδή δεν είναι φάρμακο ?
στην δυναμη μεχρι που επαθα τενοντιτιδα.αστα,θλιψη..Με 2 φορές εννοείται ότι δεν μπορείς να καταλάβεις διάφορα και εννοείται ότι αυτό που επαφές δεν σχετίζεται με αυτές τις 2 φορές....
Γενικά κα χοντρά ... Το σώμα αποτελείται από
Μυς
Νεύρα
Κοκκόλα
ΤενοντεςΟταν δημιουργεισ μυϊκή υπερτροφια (δεν μιλάμε για αύξηση μεγέθους στα λογικά όρια ) αναπτύσσεις το σώμα μονόπλευρα , τενοντες, κόκκαλα και νεύρα δεν προλαβαίνουν να ακολουθήσουν τον καταιγιστικο ρυθμό των μυών... ---> κάτι από αυτά κλαταρει
-
Αν ο άνθρωπος χρειαζόταν όλη αυτήν την παραπανήσια ενέργεια-πρωτεϊνες-κρεατίνες κλπ κλπ, τότε η φύση θα είχε προνοήσει για αυτό. Άρα όλα αυτά είναι παραφύση σκευάσματα για φυσιολογικούς ανθρώπους.
Προφανώς και για κάποιους ανθρώπους με παθήσεις χρειάζονται συμπληρώματα.
Αλλά να είμαι υγειέστατος, και να αρχίσω το χαπάκωμα για να γίνω πιο γρήγορα κτήνος-φέτες-χτισμένος, μου φαίνεται τουλάχιστον ηλίθιο. -
Συμφωνώ μαζί σου ως προς το θέμα της υπερβολής, αλλά έτσι όπως το γράφεις καταργείς συνολικά την έννοια των συμπληρωμάτων διατροφής είτε πρόκειται για απλή βιταμίνη C, είτε για πρωτεΐνη.
-
Αν δεν τρως πορτοκάλια π.χ. είναι καλύτερο να πάρεις χάπι(από το να λείπει από τον αργανισμό σου).
Η μάνα μου έχει οστεοπόρωση και παίρνει συμπλήρωμα με ασβέστιο. Δεν αναφέρθηκα σε αυτά.
Νομίζω ήμουν ξεκάθαροςΟ χρήστης kyr80 έγραψε:
Αλλά να είμαι υγειέστατος, και να αρχίσω το χαπάκωμα για να γίνω πιο γρήγορα κτήνος-φέτες-χτισμένος, μου φαίνεται τουλάχιστον ηλίθιο. -
Αν το κάνεις ερασιτεχνικά , νομίζω οτι δεν έχει νόημα να χαπακώνεις τον οργανισμό σου ή καλύτερα θεωρώ οτι το ισοζύγιο των μπενεφιτς είναι αρνητικό... αν τώρα το κάνεις επαγγελματικά , είναι η ζωή σου , ο βιοπορισμός σου ... δεν ξέρω...
-
Αν βάζετε στην ίδια κατηγορία την πρωτεΐνη με τα στεροειδή, αναβολικά κλπ, έχασα 10' από το χρόνο μου.
-
Αν βάζετε στην ίδια κατηγορία την πρωτεΐνη με τα στεροειδή, αναβολικά κλπ, έχασα 10' από το χρόνο μου.προφανώς και δεν εννοώ πρωτείνη ... από κρεατίνη και άνωθεν...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Αν το κάνεις ερασιτεχνικά , νομίζω οτι δεν έχει νόημα να χαπακώνεις τον οργανισμό σου ή καλύτερα θεωρώ οτι το ισοζύγιο των μπενεφιτς είναι αρνητικό... αν τώρα το κάνεις επαγγελματικά , είναι η ζωή σου , ο βιοπορισμός σου ... δεν ξέρω...Αν ασχολείσαι με τον πρωταθλητισμό είναι αναπόφευκτο. Πρώην αθλητής είμαι, και τα έβλεπα στο καυτατζόγλειο τι γινόταν.
Αν όμως απλά ζηλεύεις το 'κτήνος' δίπλα σου στο γυμναστήριο, τότε και η απλή πρωτεΐνη μου φαίνεται χωρίς ουσία. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Αν ο άνθρωπος χρειαζόταν όλη αυτήν την παραπανήσια ενέργεια-πρωτεϊνες-κρεατίνες κλπ κλπ, τότε η φύση θα είχε προνοήσει για αυτό. Άρα όλα αυτά είναι παραφύση σκευάσματα για φυσιολογικούς ανθρώπους.
Προφανώς και για κάποιους ανθρώπους με παθήσεις χρειάζονται συμπληρώματα.
Αλλά να είμαι υγειέστατος, και να αρχίσω το χαπάκωμα για να γίνω πιο γρήγορα κτήνος-φέτες-χτισμένος, μου φαίνεται τουλάχιστον ηλίθιο.συμφωνω απολυτα.
αλλα θα μεινω με την απορια μια ζωη/.τι μας εβαζαν αραγε στο φαγητο κ μιση ωρα μετα πρπ
θελαμε να φαμε κ τα σιδερα κ τον σουπερμαν κ τον μεγαλοπρεπη?
εφεδρινη παντως δεν ηταν σιγουρα. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Αν ο άνθρωπος χρειαζόταν όλη αυτήν την παραπανήσια ενέργεια-πρωτεϊνες-κρεατίνες κλπ κλπ, τότε η φύση θα είχε προνοήσει για αυτό. Άρα όλα αυτά είναι παραφύση σκευάσματα για φυσιολογικούς ανθρώπους.Η ενέργεια, οι πρωτεϊνες και γενικά τα διατροφικα στοιχεία που χρειάζονται 'οι φυσιολογικοί άνθρωποι' ποικίλουν και εξαρτώνται απο πολλούς παράγοντες που έχουν να κάνουν (ενδεικτικά) με το βάρος-ύψος, εργασία, διατροφή, δραστηριότητές τους.
-
Πέθανε ο θρύλος του bodybuilding Τζο Γουάιντερ
http://news.in.gr/world/article/?aid=1231240816 -
Τα χρόνια του να πάρουμε...!
-
Σκέφτομαι να πάρω ένα κωπηλατικό μηχανημα. Καμιά πρόταση?
Γυμναστήρια και άλλα