-
Τα δύο τελευταία ήμουν έτοιμος να τα αναφέρω και εγώ. Έχω πάει σε καινούριο γυμναστήριο και έχω βαρεθεί να ακούω: 'θα κάνεις ασκήσεις γράμμωσης, ή όγκου;'
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Παλι ιστοριες για αγριους διαβαζω
Λοιπον οπισθολαιμιες ξεχαστε τις,μην τις κανετε εκτος εαν προσπαθειτε να αποκτησετε προβλημα
Δευτερον,δεν υπαρχει 'γραμμωση =πολλες επαναληψεις',η γραμμωση ειναι πρωταρχικως θεμα λιπους.
Τριτο,δεν υπαρχει 'ογκος=λιγες επαναληψεις',για την ακριβεια ο στοχος των αρσιβαριστων ειναι η μεγιστη δυναμη σε μια επαναληψη με τον μικροτερο δυνατο ογκο.
Η μεγιστοποιηση της μυικης μαζας ( ο λεγομενος ογκος) θελει μια σειρα απο πραγματα για να επιτευχθει που δεν καλυπτονται σε μια γραμμη.+1
Αν και αποφεύγω τα βάρη λόγω άλλης πορεία , το τι τέρατα ακούγονται δεν λέγεται ...
Το βασικότερο για σωστη άθληση με αποτελέσματα τόσο οπτικά όσο και λειτουργικα είναι η διατροφή ...
Κοινώς , αν δεν κοπούν τα τζανκ φουντ σε τακτική βάση , αν δεν μπουν σωστά γεύματα στο ημερήσιο προγραμμα σας δουλειά δεν ... Και Όταν λέω σώσε δεν εννοώ νυστια... Εννοώ καταμερισμός των ωρών των πρωτεϊνών , υδ/κων κλπ -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Παλι ιστοριες για αγριους διαβαζω
Λοιπον οπισθολαιμιες ξεχαστε τις,μην τις κανετε εκτος εαν προσπαθειτε να αποκτησετε προβλημα
Δευτερον,δεν υπαρχει 'γραμμωση =πολλες επαναληψεις',η γραμμωση ειναι πρωταρχικως θεμα λιπους.
Τριτο,δεν υπαρχει 'ογκος=λιγες επαναληψεις',για την ακριβεια ο στοχος των αρσιβαριστων ειναι η μεγιστη δυναμη σε μια επαναληψη με τον μικροτερο δυνατο ογκο.
Η μεγιστοποιηση της μυικης μαζας ( ο λεγομενος ογκος) θελει μια σειρα απο πραγματα για να επιτευχθει που δεν καλυπτονται σε μια γραμμη.Ενδιαφέρον. Καινούρια θεώρηση;
-
Για το σκοινακι που αναφερθηκε πριν....ειμαι αθλητης του muay thai εδω και 7 χρονια και το σκοινακι ειναι ισως η βασικοτερη ασκηση για προθερμαση και αντοχη. Πραγματικα ο,τι καλυτερο....λετε να μην ξερουν οι Ταυλανδοι που την εχουν στο ημερησιο προγραμμα προπονησης μαζι με 10χλμ τρεξιμο? Κανω καθημερινα 10-15 λεπτα αλλα παντα ξυπολητος (στο ταταμι μεσα απαγορευονται παπουτσια) οποτε δεν ξερω αν ειναι καλυτερα με παπουτσια
Κατι αλλο που ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος....Με εχει πρηξει ο προπονητης μου να παρω συμπληρωματα για περισσοτερη αντοχη και ενεργεια στην προπονηση. Μου ανεφερε τις λεξεις αμινοξεα και καρνιτινες. Δεν εχω παρει ποτε μου τιποτα ουτε καν οταν επαιζα αγωνες...Τωρα ειμαι αισιως 34 και κανω προπονηση συνεχως μονο ομως για συντηρηση δηλ εχω σταματησει τους αγωνες. Κανω σωστη διατροφη (οχι αυστηρη) και σπανια τρωω ''τζανκ''. Να παρω ή οχι? Να πω την αληθεια τα φοβαμαι αυτα τα ''χημικα'' καθοτι παντα στηριζομουν στη διατροφη και στην ασταματητη προπονηση αλλα πλεον αρχιζει να φαινεται και η ηλικια....Ευχαριστω
-
Δεν τρως καμμιά μπανανίτσα παραπάνω...
@Tiger
Για τις οπισθολαίμιες το λες για τον κίνδυνο από υπερβολικά κιλά που συνήθως φορτώνουν ή γενικά για την άσκηση;Ο όγκος εξαρτάται περισσότερο από το τι τρώμε παρά από τα -παραπάνω- κιλά που σηκώνουμε.
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Τα δύο τελευταία ήμουν έτοιμος να τα αναφέρω και εγώ. Έχω πάει σε καινούριο γυμναστήριο και έχω βαρεθεί να ακούω: 'θα κάνεις ασκήσεις γράμμωσης, ή όγκου;'Δεν ξέρω τι λένε και τι εννοούν στα γυμναστήρια, αλλά γενικά υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ 'αντοχής' και 'εκρηκτικότητας' και σε φυσιολογικό επίπεδο. Διαφορετικού τύπου μυϊκές ίνες είναι 'καλύτερες' στο κάθε τι, αναλόγως του είδους του μεταβολισμού που κάνουν.
Το 'γράμμωση' μπορεί όντως να είναι μπούρδα, αλλά διαφορά μεταξύ 'αντοχής' και 'εκρηκτικότητας=όγκου' υπάρχει. Σύγκρινε έναν δρομέα μεγάλων αποστάσεων με έναν 100αρη. Δεν νομίζω να είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι διαφορές
-
Ρε εις διαβαζονταςς μερικα για ασκησεις με βαρη καταλαβα οτι πρεπει καθε φορα-μερα να κανουμε μια ασκηση απο καθε ομαδα ασκησεων για συγκεκριμενη ομαδα μυων. Επισης εν καιρο να αλλαζουμε ασκησεις για την εκαστοτε μυική ομαδα για να μην υπάρχει 'συνηθεια'.
Ενας φιλος μου ομως μου ειπε οτι μια μερα, πχ, γυμναζουμε ορισμενες ομαδες με καποιες ασκησεις και την αλλη μερα αλλες μυικες ομαδες με αλλες ασκησεις. Δηλαδη για καθε μυικη ομαδα εχει βγαλει ( απο παλια και εκανε) 3-4 ασκησεις. Νομιζω πως κανει λαθος, ή μηπως κατλαβα εγώ λαθος? -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ρε μη βάζετε μεγάλα βάρη! Πολλές επαναλήψεις με 30-40 κιλά να κάνετε!+οο
[sfixtis]Αν και τα 30-40 δε φτάνουν για ζέσταμα[/sfixtis]
To ζητούμενο είναι να γίνεται και να πιάνει η άσκηση σωστά και όχι να κάνει κάποιος τον Κουταλιανό βγάζοντας κραυγές.Ο όγκος εξαρτάται περισσότερο από το τι τρώμε παρά από τα -παραπάνω- κιλά που σηκώνουμε.
Χμ, μάλλον έχεις δίκιο στο 'περισσότερο'. Αν έχεις να διορθώσεις ένα πράγμα, μάλλον η διατροφή θα σου δώσει περισσότερα gains ( καθώς η πλειοψηφία τρέφεται άσχημα). Αλλά ποτέ δε σταματά να ισχύει: challenging άσκηση + αμινοξέα/ πρωτείνη/ σωστή διατροφή + ύπνος = άυξηση μυικής μάζας. Το να ανεβαίνεις κιλά έχει τη σημασία του.Θεωρώ τεράστιο fail να πάει ο άλλος 1 χρόνο γυμναστήριο και να μπαίνει πάγκο max 60kg ( πες τα 2/3 του βάρους του)
Επίσης, για οπισθολαίμιες αναφέρεστε σε έλξεις, ή πιέσεις; Στις πιέσεις το πρόβλημα είναι ότι χωρίς καλό ζέσταμα και τέλεια εκτέλεση, προκαλείς ζημιά στο ακρώμιο.
-
Εγώ σε έλξεις αναφέρομαι.
Στις οπισθολαίμιες μπορείς να τραβήξεις περισσότερα κιλά, οπότε και πολλοί ανεβάζουν πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να γίνεται η άσκηση λάθος.
Αυτό νομίζω ότι εννοεί για κίνδυνο τραυματισμού.Στην τελευταία προπόνηση (δικέφαλοι) εκεί που ξεκινούσα με 12κιλα και έφτανα σταδιακά στα 20κιλα, δοκίμασα να κάνω μόνο με 12κιλα αλλά με πιο αυστηρή κίνηση (χέρι δεν κατεβαίνει κάτω και δεν αλλάζει θέση-σαν να κάνω με μπάρα) και είδα ότι πρήστηκε το χέρι μου πολύ περισσότερο και από τις περισσότερες επαναλήψεις.
Νομίζω είναι και θέμα μεγέθους του μυ.
Δηλαδή μικροί μύες (δικέφαλοι-τρικέφαλοι) παίρνουν όγκο με λιγότερα σχετικά κιλά απ' ότι το στήθος ή η πλάτη.Για την πρωτεΐνη επαυξάνω κι εγώ.
-
Μια ερώτηση για τους φίλους καρδιολόγους (αν έχουμε κάποιον).
Εδώ και κανά μήνα το χω ρίξει σε Le Mans mode και τρέχω 2 φορές την εβδομάδα για μισή ώρα διάδρομο στα 8-9 χλμ/ώρα.
Ο διάδρομος έχει κάποιες λαβές με ηλεκτρόδια και τσεκάρω όποτε θέλω σφυγμό.
Γενικά φτάνω σταδιακά τους 175-180 σφιγμούς και μένω εκεί για τουλάχιστον 15-20 λεπτά.
Σήμερα διαπίστωσα ότι έφτασα τους 187.
Είναι κακό να είναι οι σφιγμοί τόσο ψηλά για τόση ώρα; -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εδώ και κανά μήνα το χω ρίξει σε Le Mans mode και τρέχω 2 φορές την εβδομάδα για μισή ώρα διάδρομο στα 8-9 χλμ/ώρα.
Γενικά φτάνω σταδιακά τους 175-180 σφιγμούς και μένω εκεί για τουλάχιστον 15-20 λεπτά.
Είναι κακό να είναι οι σφιγμοί τόσο ψηλά για τόση ώρα;Eddie δεν είμαι γιατρός φίλε μου, αλλά καλός μου φίλος ιατρός μου είπε να μην υπερβαίνω τους 140 τώρα πια στα 35 μου... Οπότε θεωρώ ότι υπερβάλλεις. Μάλιστα είπε να πάρω και ρολόι-παλμογράφο και να βάλω συναγερμό στους 140 και αν τους φτάνω να κάνω αποθεραπεία μέχρι να πέσουν στους 100-110.
-
Δηλαδή σου έχει απαγορέψει να παίζεις μπάλα;
Αποκλείεται να μην περνάς τους 140 σε ένα 5χ5. -
Το ποδόσφαιρο δεν κινδυνεύει από εμένα. Πιο άμπαλος δεν υπάρχει στον κόσμο! Κολύμβηση ήταν το άθλημά μου αλλά τα παράτησα πριν χρόνια...
-
Είναι κακό να είναι οι σφιγμοί τόσο ψηλά για τόση ώρα;οι λαβές στους διαδρόμους λένε ότιναναι... ακόμα και σε ακριβό διάδρομο μετά από λίγο την ακούνε και γράφουν στο πολύ περίπου...
αν έχεις φυσική κατάσταση οι σφιγμοί σου είναι σίγουρα παρακάτω... με κλίση ο διάδρομος...? πόσο είσαι?
μόλις τελείωσα το σπριντάρισμα μου στον διάδρομο... με συνεχόμενες εναλλαγές κάνω 4,5-5 κμ σε 35-37'
-
1,5 μοίρα και τρέξιμο 8-8,5 και 9 χλμ/ώρα.
Την άλλη φορά θα πάρω το πιεσόμετρο της γιαγιάς μου να τους ψαρώσω όλους...
-
Περι λιποδιαλυτων να τολμησω να ρωτησω εδω μεσα?Ειμαι αρνητικος σε δυο φιλους μου που ψαχνονται..Αλλα μια αποψη απο καποιον ειδικοτερο εδω μεσα θα την ηθελα.
-
1,5 μοίρα και τρέξιμο 8-8,5 και 9 χλμ/ώρα.Την άλλη φορά θα πάρω το πιεσόμετρο της γιαγιάς μου να τους ψαρώσω όλους...
ο ξαδερφός μου είναι γυμναστής ειδικευμένος σε εργομετρικά τεστ ποδ/των ... όταν κάναμε εργομετρικές μετράγαμε σφιγμούς σε καλό διάδρομο και σε δικό του μηχάνημα... ούτε το κοντέρ του μαζντα 6 δεν έκλεβε τόσο...
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Περι λιποδιαλυτων να τολμησω να ρωτησω εδω μεσα?Ειμαι αρνητικος σε δυο φιλους μου που ψαχνονται..Αλλα μια αποψη απο καποιον ειδικοτερο εδω μεσα θα την ηθελα.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!
Πρόκειται για ουσίες που κάνουν την καρδιά να δουλεύει με περισσότερους σφιγμούς και έτσι να αυξάνουν τις καύσεις ακόμα και όταν δεν γυμνάζεσαι.
Αλλά πρόκειται για πολύ επικίνδυνες ουσίες.Κόψε σουβλάκια, γλυκά και λοιπές μαλακίες και κάνε 3 φορές την εβδομάδα αερόβια για μισή ώρα.
-
λιποδιαλύτες υπαρχουν.
αλλά οχι σε μορφή φαρμακων.
-
Περι λιποδιαλυτων να τολμησω να ρωτησω εδω μεσα?Ειμαι αρνητικος σε δυο φιλους μου που ψαχνονται..Αλλα μια αποψη απο καποιον ειδικοτερο εδω μεσα θα την ηθελα.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!
Πρόκειται για ουσίες που κάνουν την καρδιά να δουλεύει με περισσότερους σφιγμούς και έτσι να αυξάνουν τις καύσεις ακόμα και όταν δεν γυμνάζεσαι.
Αλλά πρόκειται για πολύ επικίνδυνες ουσίες.Κόψε σουβλάκια, γλυκά και λοιπές μαλακίες και κάνε 3 φορές την εβδομάδα αερόβια για μισή ώρα.
+1 είναι κρίμα να έχεις αρρυθμίες στα 20 και στα 25...
Γυμναστήρια και άλλα