-
Αυτο που ηθελα να πω ειναι πως τελικα δε πρεπει να φουσκωνουν τα μυαλα μας απο εταιριες που θεωρουνται κολοσσοι στην αυτοκινητοβιομηχανια..Αυτο επαθα εγω...Κι απλα το μετανιωσα....Κατι φτηνο,προσιτο και να τηρει τα στανταρ καποιου ειναι η καλυτερη λυση τελικα...
-
saudis in audis
http://www.youtube.com/watch?v=lqJDuZIc ... _embedded#! -
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι να συγκρίνουμε την αξιοπιστία σε 1.4 tsi με 160 άλογα, τουρμποκομπρέσσορα, κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, start-stop, ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό και ενα σωρό άλλα βοηθήματα με ένα απλό π.χ. toyota auris, η hyundai accent με 100 άλογα και ABS είναι κάπως άδικο.
Παρόλαυτα το πρόβλημα δεν είναι τόσο στην αξιοπιστία των αυτοκινήτων του group όσο στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία.Ας το συγκρίνουμε με ένα Prius τότε. Ή μήπως δεν έχει αρκετά ηλεκτρικονικά;
Όχι βέβαια ότι ο κινητήρας του Auris είναι τόσο απλός ή ότι έχει μόνο ABS. -
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
saudis in audis
http://www.youtube.com/watch?v=lqJDuZIc ... _embedded#! -
Σιγουρα τα συνεργεια ειναι προβλημα....Αλλα δε συγκρινουμε μια εκδοση ενος audi που εχει τα παντα πανω με μια εκδοση ενος toyota που μπορει να ναι απλο...Αν και πιστευω πως και η συγκεκριμενη εταιρια εχει ξεφυγει με τις τιμες...Να μου πεις πια δεν εχει ξεφυγει>>>Τεσπα....Αλλο ειναι το θεμα....Τελικα μηπως οπως ειπε και παραπανω ενα παλικαρι,πληρωνεις ενα audi για τα κυκλακια και για κατι παραπανω ψιλοπραγματα και στη τελικη παιρνεις κατι υποδεεστερο απ αυτο που περιμενεις οτι θα παρεις???
-
Ο χρήστης giorgioaudi έγραψε:
Σιγουρα τα συνεργεια ειναι προβλημα....Αλλα δε συγκρινουμε μια εκδοση ενος audi που εχει τα παντα πανω με μια εκδοση ενος toyota που μπορει να ναι απλο...Αν και πιστευω πως και η συγκεκριμενη εταιρια εχει ξεφυγει με τις τιμες...Να μου πεις πια δεν εχει ξεφυγει>>>Τεσπα....Αλλο ειναι το θεμα....Τελικα μηπως οπως ειπε και παραπανω ενα παλικαρι,πληρωνεις ενα audi για τα κυκλακια και για κατι παραπανω ψιλοπραγματα και στη τελικη παιρνεις κατι υποδεεστερο απ αυτο που περιμενεις οτι θα παρεις???Πληρωνεις μονο τα κυκλακια, ολα τα αλλα ειναι κοινα με το υπολοιπο γκρουπ.
-
Ρε παιδιά... Μην λέμε ότι θελουμε...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Ρε παιδιά... Μην λέμε ότι θελουμε...Γιατι εχει τιποτα ξεχωριστο ενα Audi απο τα υπολοιπα του γκρουπ στα μηχανικα μερη???
-
Γιατί, ξέρεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά των εξαρτηματων;;
Και στην τελική τα κοινά μηχανικά μέρη δίνουν χαμηλότερη τιμη και περισσότερη αξιοπιστία ... -
Εκτος απο καποια ποιοτικα πλαστικα,περισσοτερα πλαστικα(καλλυματα) γυρω απ το κινητηρα και καθε αλλο μηχανικο εξαρτημα.δε καταλαβαινω διαφορα....Μεχρι και στο περπατημα του,,,,Ειναι ομοια με πολλα αλλα....Τι συζηταμε ρε παιδια....Εδω το ibiza ειναι παραπλησιο του polo....Η μονη διαφορα ειναι τα πλαστικα του,εσωτερικα και ο σχεδιασμος του αυτοκινητου...Το εψαξα με το ξαδερφο μου που πηρε τελικα το polo 1.2 tsi 105hp!!!Απλα κατεληξε στο polo γιατι του αρεσε περρισοτερο οπτικα....Αλλα με 2000 χιλιαρικα παρακατω επαιρνες το ibiza με τον ιδιο εξοπλισμο και κατι παραπανω..Ολα μεσα σ ενα σακι..Η μαλλον το ιδιο εμπορευμα σε διαφορετικα σακια???
-
Σίγουρα στις ακριβές εκδόσεις παίρνεις πράγματα που δε τα βρίσκεις στα υπόλοιπα του γκρουπ (quattro, κινητήρες), στις απλές όμως εκδόσεις πληρώνεις απλά τους κύκλους και λογικά το κόστος εξέλιξης των ακριβότερων εκδόσεων.
Για παράδειγμα, ποιός ο λόγος να προτημίσει κάποιος το Α4 με τον 1.8tfsi των 120 ίππων ή και ακόμη των 160 έναντι του passat cc? Τι παραπάνω του προσφέρει το audi πέρα απο τα πλαστικα? Θα μου πείτε το ένα βασίζεται στο golf ενώ το άλλο παίρνει μόνιμη τετρακίνηση με κεντρικό διαφορικό κτλ... Αλήθεια αυτός που θέλει ένα αυτοκίνητο με τις προδιαγραφές και τις ιπποδυνάμεις των παραπάνω, θα έχει καθήσει να το ψάξει τόσο, και θα είναι και σε θέση να καταλάβει διαφορές?
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Σίγουρα στις ακριβές εκδόσεις παίρνεις πράγματα που δε τα βρίσκεις στα υπόλοιπα του γκρουπ (quattro, κινητήρες), στις απλές όμως εκδόσεις πληρώνεις απλά τους κύκλους και λογικά το κόστος εξέλιξης των ακριβότερων εκδόσεων.Για παράδειγμα, ποιός ο λόγος να προτημίσει κάποιος το Α4 με τον 1.8tfsi των 120 ίππων ή και ακόμη των 160 έναντι του passat cc? Τι παραπάνω του προσφέρει το audi πέρα απο τα πλαστικα? Θα μου πείτε το ένα βασίζεται στο golf ενώ το άλλο παίρνει μόνιμη τετρακίνηση με κεντρικό διαφορικό κτλ... Αλήθεια αυτός που θέλει ένα αυτοκίνητο με τις προδιαγραφές και τις ιπποδυνάμεις των παραπάνω, θα έχει καθήσει να το ψάξει τόσο, και θα είναι και σε θέση να καταλάβει διαφορές?
Εγω δεν εκατσα να το ψαξω για να το μαθω....Το πηρα και τωρα πια εμαθα....
-
Σίγουρα στις ακριβές εκδόσεις παίρνεις πράγματα που δε τα βρίσκεις στα υπόλοιπα του γκρουπ (quattro, κινητήρες), στις απλές όμως εκδόσεις πληρώνεις απλά τους κύκλους και λογικά το κόστος εξέλιξης των ακριβότερων εκδόσεων.Για παράδειγμα, ποιός ο λόγος να προτημίσει κάποιος το Α4 με τον 1.8tfsi των 120 ίππων ή και ακόμη των 160 έναντι του passat cc? Τι παραπάνω του προσφέρει το audi πέρα απο τα πλαστικα? Θα μου πείτε το ένα βασίζεται στο golf ενώ το άλλο παίρνει μόνιμη τετρακίνηση με κεντρικό διαφορικό κτλ... Αλήθεια αυτός που θέλει ένα αυτοκίνητο με τις προδιαγραφές και τις ιπποδυνάμεις των παραπάνω, θα έχει καθήσει να το ψάξει τόσο, και θα είναι και σε θέση να καταλάβει διαφορές?
καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι κανένας φανατικός.Σήμερα μου 'κάνει' το μοντέλο της audi, αύριο θα μου κάνει το μοντέλο της alfa, μεθαύριο δεν ξέρω κι εγώ τι.Γενικά στις επιλογές μου είμαι πολύ ορθολογικός και δεν επιτρέπω συναισθήματα.
Λοιπόν...καταρχάς άλλη κατηγορία το passat CC κι άλλη το Α4. (να μου έλεγες το 'απλό' passat να πω οκ).
Δεύτερον...ειλικρινά βαριέμαι να γράψω όλες τις διαφορές που έχει το leon 1.8TFSI από το αντίστοιχο A3 1.8TFSI, με τα 'ίδια' μηχανικά σύνολα.Δεν πληρώνεις μόνο μηχανή στο αμάξι.Για να τα κάνουμε τραγικά, πάρτε μία μηχανή από Α3 καινούρια.Πόσο κάνει?10.000€?
Ως τα 30.000€ που κάνει το Α3 τι πληρώνεις νομίζεις σε σχέση με το αντίστοιxo leon που κοστίζει 20.000€ με τον ίδιο κινητήρα?Αέρα? Αέρας 10.000€?
Δεν χρειάζεται να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες.Και η λογική από μόνη της νομίζω μας φτάνει. -
Πληρώνεις ως ένα βαθμό το πολυτελέστερο-ποιοτικότερο εσωτερικό, στη συνέχεια το όνομα και τέλος τα όποια κόστη εξελιξης των ακριβών εκδόσεων. Εσύ τι περισσότερο πιστευεις ότι πληρώνεις?
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι να συγκρίνουμε την αξιοπιστία σε 1.4 tsi με 160 άλογα, τουρμποκομπρέσσορα, κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, start-stop, ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό και ενα σωρό άλλα βοηθήματα με ένα απλό π.χ. toyota auris, η hyundai accent με 100 άλογα και ABS είναι κάπως άδικο.
Παρόλαυτα το πρόβλημα δεν είναι τόσο στην αξιοπιστία των αυτοκινήτων του group όσο στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία.Ας το συγκρίνουμε με ένα Prius τότε. Ή μήπως δεν έχει αρκετά ηλεκτρικονικά;
Όχι βέβαια ότι ο κινητήρας του Auris είναι τόσο απλός ή ότι έχει μόνο ABS.Πρεπει παντα να το πηγαινετε στα ακρα...
Ναι, ο κινητηρας ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ του Auris ειναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ πιο απλος ακομα και στην θεαση, βλεποντας
τον δηλαδη, αφου ανοιξεις το καπω, και η προσβασιμοτητα στο εσωτερικο του ακομα πιο ευκολη.
Ειναι ενας συγχρονος 16βαλβιδος με 2εκκεντροφορους και πολλαπλο χρονισμο βαλβιδων, ABS και ESP.
Δεν εχει ομως κοντα στο ψυγειο ΚΟ3 τουρμπινα, δεν εχει Intercooler, δεν εχει κομπρεσσορα στην κατω πισω πλευρα,
δεν εχει μαγνητικο κομπλερ στην αντλια νερου.
Ειναι ενας κινητηρας πιο περιπλοκος, πως να το κανουμε?
Οχι οτι αποκτα ετσι αυτοματως δικαιολογια και αλλοθι για να βγαλει προβληματα, αλλα τουλαχιστον
στο λεκανοπεδιο ΛΙΓΟΙ ηταν οι μηχανικοι που ηξεραν και μπορουσαν πραγματικα να βρουν/επιλυσουν τυχον
προβληματα, αλλα ακομα και να συντηρησουν σωστα ενα τετοιο κινητηρα, τουλαχιστον μεσα στα δυο πρωτα χρονια αφοτου κυκλοφορησε, αποκτωντας ετσι αμεσα αρνητικη κριτικη και σχολια απο κατοχους και φιλους αυτων (δικαιολογημενα τα περισσοτερα, μετα απο συνεχη ταλαιπωρια και επαναλαμβανομενη επισκεψη σε συνεργεια) , για σφαλματα, ελλειπεις γνωσεις και σωστη πληροφορηση απο την πλευρα των μηχανικων που ασχοληθηκαν με αυτους τους κινητηρες. -
Πληρώνεις ως ένα βαθμό το πολυτελέστερο-ποιοτικότερο εσωτερικό, στη συνέχεια το όνομα και τέλος τα όποια κόστη εξελιξης των ακριβών εκδόσεων. Εσύ τι περισσότερο πιστευεις ότι πληρώνεις?Να σημειώσω επίσης τον πιο προσεκτικό αεροδυναμικό σχεδιασμό σε καθρέφτες, παρμπρίζ, παράθυρα κτλ, ίσως κάποιους πιο ακριβούς εγκεφάλους που προσθέτουν περισσότερες δυνατότητες (Βλέπε κάποιες πολλές επιπλέον ρυθμίσεις που υπάρχουν στο δικό μου μοντέλο και δεν υπάρχουν στα αντίστοιχα leon-golf), καλύτερη ηχομόνωση κτλ.
Αυτά δε σου φτάνουν?Δεν είπα ότι αγοράζεις κανένα διαστημόπλοιο της ΝΑΣα.
@Γρηγόρη,
Δεν είναι θέμα ελλειπούς ενημέρωσης των μηχανικών.Απλώς πολλοί μηχανικοί πάνε στα σεμινάρια και δεν παρακολουθούν πρακτικά αυτά που λέει ο ομιλητής και δεν κάθονται να ασχολούνται να διαβάσουν και να μάθουν από αυτά που τους αποστέλει η εκάστοτες audi, vw, skoda, toyota...βάλε εσύ όνομα στην εταιρία. Εξάλλου ΚΑΘΕ εξουσιοδοτημένο συνεργείο (από όσο ξέρω) αποστέλλει ένα ποσοστό των μηχανικών του σε σεμινάρια επιμόρφωσης.
Για τους περισσότερους...Έχουν μάθει τα βασικά από τη σχολή, μετά ό,τι πιάσει το αφτί τους από αυτά που λένε κάποιοι γνώστες κι αυτό είναι όλο.
Τουλάχιστον αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη και αυτό έχω δει από το ΟΠΟΙΟ εξουσιοδοτημένο συνεργείο έχω επισκεφτεί. ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ μηχανικοί (είτε δουλεύουν σε δικές τους δουλειές είτε σε εξουσιοδοτημένο ή σε άλλο γενικότερα συνεργείο) είναι ψαγμένοι.
Για να μην αναφέρω ότι τα περισσότερα εξουσιοδοτημένα συνεργεία έχουν όλο νέους μηχανικούς, 'άβγαλτους' και 1-2 έμπειρους και ψαγμένους μηχανικούς, οπότε ουσιαστικά όλοι αυτοί μαθαίνουν (στην κυριολεξία) πάνω στο αμάξι σου. (μου έχει τύχει περιστατικό σε εξουδιοτημένο συνεργείο να ρωτάει ο ένας μηχανικός τον διπλανό του πώς να κάνει μία συγκεκριμένη εργασία )
Αν δεν έχουν εμπεδώσει τα βασικά, πώς θα ασχοληθούν με τα περίπλοκα? -
Δεν παρακολούθησα την κουβέντα από την αρχή και ξέρω πώς και γιατί συγκρίνεται η Toyota με την Audi.
Θεωρώ ότι δεν είναι δίκαιο για καμμία από τις 2 εταιρείες αφού απευθύνονται σε άλλη αγορά η κάθε μια mainstream vs premium.Θα μπορούσα να σκεφτώ κάτι άλλο στην θέση της Toyota όμως, την Lexus.
Σχεδόν ίδια μηχανικά μέρη με τα απλά Toyota αλλά με τιμή κατηγορίας Audi, αυτό θα μπορούσε να σταθεί σαν σύγκριση. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Δεν παρακολούθησα την κουβέντα από την αρχή και ξέρω πώς και γιατί συγκρίνεται η Toyota με την Audi.
Θεωρώ ότι δεν είναι δίκαιο για καμμία από τις 2 εταιρείες αφού απευθύνονται σε άλλη αγορά η κάθε μια mainstream vs premium.Θα μπορούσα να σκεφτώ κάτι άλλο στην θέση της Toyota όμως, την Lexus.
Σχεδόν ίδια μηχανικά μέρη με τα απλά Toyota αλλά με τιμή κατηγορίας Audi, αυτό θα μπορούσε να σταθεί σαν σύγκριση.το έχεις 'χάσει' το νόημα.Γύρνα 2 σελίδες πίσω.
Δεν συγκρίνεται τίποτα με κάτι.Απλώς υπάρχει μία γκρίνια σχετικά με την αξιοπιστία του σήμερα σε σχέση με παλαιότερα. -
παλικαρια τελικα ισχυει αυτο?
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=12111 -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Πληρώνεις ως ένα βαθμό το πολυτελέστερο-ποιοτικότερο εσωτερικό, στη συνέχεια το όνομα και τέλος τα όποια κόστη εξελιξης των ακριβών εκδόσεων. Εσύ τι περισσότερο πιστευεις ότι πληρώνεις?
Να σημειώσω επίσης τον πιο προσεκτικό αεροδυναμικό σχεδιασμό σε καθρέφτες, παρμπρίζ, παράθυρα κτλ, ίσως κάποιους πιο ακριβούς εγκεφάλους που προσθέτουν περισσότερες δυνατότητες (Βλέπε κάποιες πολλές επιπλέον ρυθμίσεις που υπάρχουν στο δικό μου μοντέλο και δεν υπάρχουν στα αντίστοιχα leon-golf), καλύτερη ηχομόνωση κτλ.
Αυτά δε σου φτάνουν?Δεν είπα ότι αγοράζεις κανένα διαστημόπλοιο της ΝΑΣα.
Απλά θα προτιμούσα κάτι το οποίο πληρώνω για πριμιουμ, να είναι και στην ουσία, και όχι απλα να θεωρείται τέτοιο λόγο των ποιοτικότερων πλαστικών, ή κάποιοων μικρών λεπτομερειών. Πιο απλά, ένα αυτοκίνητο σχεδιασμένο απο το μηδέν, ποιοτηκό, προηγμένο τεχνολογικα και ξεχωριστό σε όλα του. Το μόνο το οποίο θα δεχόμουν κοινό με άλλα μοντελα θα ήταν κινητήρας και μετάδοση(πχ bentley). Με αυτή την ένοια πριμιουμ αυτη τη στιγμη είναι όσο και αν δε μου αρέσει, μόνο mercedes, bmw, jaguar
AUDI FORUM