-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
δυστυχώς δεν καταλαβαίνω που βλέπετε το κακό να περάσει το μικρότερο αλλά δυνατότερο μοτέρ η audi στο α3... τρωγόμαστε με τα ρούχα μας... γι' αυτό ως χώρα πάμε πίσω... τί άλλο να πω...Η νέα τεχνογνωσία κ τεχνολογία πρέπει να βγαίνει στην παραγωγή. Αλίμονο αν απαιτούμε από τις βιομηχανίες να βάζουν στα αμάξια κινητήρες μεγαλύτερου κυβισμού κ μικρότερης απόδοσης... Τόσο οι ρύποι, όσο κ η κατανάλωση των μη ανανεώσιμων πόρων ενέργειας πρέπει να μας απασχολούν... Η ρύπανση της ατμόσφαιρας έχει φτάσει σε δυσθεόρατα ύψη, τα αποθέματα βενζίνης στο ναδίρ, η θερμοκρασία στο κόκκινο, κ εμείς θέλουμε όλοι να κυκλοφορούμε με 4,5 λίτρα κινητήρα, κ μέση κατανάλωση 15 λίτρα ανά 100 χλμ...
δεν έχω πρόβλημα αν το αμάξι είναι 1.400 cc κ αποδίδει περισσότερους ίππους. μπράβο στην εταιρία...
επίσης, δεν καταλαβαίνω το μένος μερικών... η εταιρία είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα... κάθε κίνησή της είναι προμελετημένη... μερικοί εκεί μέσα ξέρουν πολλά περισσότερα από εμάς... ένας όμιλος vag δεν νομίζω να ρισκάρει να χάσει λεφτά. γι' αυτό γίνεται ανταγωνιστικότερος μέρα με τη μέρα...
απλα μερικοι δεν 'χωνευουν' ευκολα
οποτε ξεκινησαν τη παραγωγη σιελου...
-
εισαι πιο πριμιουμ με 1600κκ και 101 αλογα ή με 1400 και 125?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εισαι πιο πριμιουμ με 1600κκ και 101 αλογα ή με 1400 και 125?Αυτές οι επιλογές είναι μόνο για την Ελλάδα δυστυχώς...η υπόλοιπη Ευρώπη αγοράζει diesel και 1.6 και πάνω...πάντως σίγουρα...το 1.6 είναι πιο premium (αφού το έθεσες έτσι) από το 1.4...και σίγουρα όσα άλογα κι αν βγάζει το 1.4Τ...δε μου κάνει για premium...βέβαια τα άλογα δε κάνουν το premium...τα κυβικά λίγο περισσότερο...αλλά όχι αποκλειστικά.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Όσο για τους ρύπους και τη κατανάλωση...σιγά τη διαφορά στους ρύπους με το 1.6...4gm/km είναι η διαφορά τους. Θέλεις να μιλήσεις για ρύπους και κατανάλωση? Να μιλήσουμε για τα diesel...εκεί που η Audi απλά σκίζει...αλλά εμείς στην Ελλάδα δεν έχουμε μυαλό...έχουμε ξεγράψει εντελώς δυστυχώς τη πετρελαιοκίνηση.
οκ οι ρύποι δεν είναι πολλοί λιγότεροι, όμως ο κινητήρας αυτός βγάζει +10 άλογα με λιγότερους ίππους... εκεί είναι το point της εξέλιξης...
τα diesel ειναι μονόδρομος... το ξέρω... όμως εκεί νομίζω πως πετάει η alfa romeo... το κακό στην Ελλάδα είναι πως τα διυλιστήριά μας δεν έχουν την νέα τεχνολογία κ το diesel που πωλείται, είναι χάλια... δεν είναι θέμα νοθείας, είναι θέμα ποιότητας διύλισης...
όσο για την Αθήνα κ την Θεσσαλονίκη κ τα diesel, εγώ μένω Θεσσαλονίκη κ για το επόμενο μεγάλο αμάξι στην οικογένεια μάλλον θα επιλέξω diesel...
όμως κ παλιά το audi 80 1,8s είχε (δε θυμάμαι ακριβώς) 100 άλογα περίπου... σήμερα τα ίδια άλογα βγαίνουν με 1400cc ατμοσφαιρικά... δλδ θα έπρεπε μια ζωή η audi να βάζει κινητήρες 1.800 cc? εφόσον θέλει να βάλει γύρω στα 120-130 άλογα στο μοντέλο, κ έχει έναν κινητήρα 1.400 cc , γιατί να βάλει τον 1.600cc? πρέπει να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση... αν έβαζε έναν κινητήρα 1.600 TFSI, θα απέδιδε καμιά 160-170 άλογα... γιατί να αναγκαστεί ένας που δεν θέλει, να αγοράσει 160 άλογα? μερικοί δεν οδηγούν ως Schumacher, αλλά απλά θέλουν έναν αξιοπρεπή κινητήρα...
έχω ακούσει κ για κινητήρα 1.400 με απόδοση 200 άλογα (αν θυμάμαι καλά). Κάπου εδώ μέσα το διάβασα... Αν μπορούσε να βγει κ ήταν αξιόπιστος, γιατί να μην τον προτιμήσει κανείς?
δλδ κάποιοι κινητήρες της προηγούμενης δεκαετίας κ εικοσαετίας με 4.200 cc κ 200-250 άλογα είναι καλύτεροι κ πιο premium (όπως λέτε) από τον κινητήρα του s3 που είναι μόλις 2.000 cc? αυτό είναι απόρροια της εξέλιξης.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εισαι πιο πριμιουμ με 1600κκ και 101 αλογα ή με 1400 και 125?είμαι σίγουρος πως είσαι πιο ασφαλής κ premium με 1.400 cc κ 125 άλογα... αν θέλεις κ παράδειγμα, ρώτησε έναν κάτοχο golf 1.6 fsi κ έναν κάτοχο golf 1.4 tsi... εκεί θα βρεις την αντικειμενική απάντηση. ακόμα κ αυτός με το fsi, θα παραδεχτεί πως ένα tsi είναι καλύτερο...
επίσης τί θα πει premium? το να είσαι αναγνωρίσιμος από τους άλλους? εγώ είχα μια φίλη που μπέρδευε το golf με το πολο... ποιος θα καταλάβει το 1.4? τα άλογα είναι που μετρούν (για τον οδηγό κ την ασφαλειά του), όχι τα κυβικά του κινητήρα...
δλδ, ας το θέσω αλλιώς, ποιος είναι ποιο premium, a4 2.0 fsi ή α4 1,8T ?
φαντάσου, ότι σιχαίνομαι να λέω τη λέξη premium... κοίτα τί θυσία έκανα σε αυτό το ποστ...
-
Λοιπον...εχουμε και λεμε...σημερα παρεληφθη το S3 μας!
Εξυπηρετικοτατοι στην Δελτα Καρ Πατρας!
Οσο περιμεναμε για την παραδοση μας εφτιαξαν καφεδακι και ηταν ευγενεστατοι!Ηρθε το αμαξι απο το πλυντηριο..μας εξηγησε η κοπελια τα βασικα για το αμαξι κλπ δωσαμε τα χερια και την ευχαριστησαμε πολυ...και ξεκινησαμε για τοοοοο............ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ πισω απο την αντιπροσωπεια!!!!!!
Το τιμονι ειχε χασει την υποβοηθηση του και δεν εστριβε με τιποτα!Αναβε και το αναλογο λαμπακι στο καντραν!!Audi και αξιοπιστια σου λεει μετα!
(τελικα ΠΑΝΤΟΥ μπορει να συμβουν αυτα )
Καλα...Δεν το ελεγξαν το αμαξι νωριτερα, πριν το παραδωσουν, ηθελα να ηξερα?Τες πα...παμε στο συνεργειο...(εντωμεταξυ ειχαμε ''σπαστει με την γκαντεμια και οι 2 )
Συνεννοηθηκε η κοπελα με τον αρχιμηχανικο τηλεφωνικως..
Το βαζουν μεσα...και περιμεναμε...περιμεναμε...περιμεναμε...τιποτα...μετα απο 1 ωρα λεμε ρε παιδια τι εγινε?..Τωρα το πηραμε το αμαξι..Τι προβλημα υπαρχει τελικα?....εεεε μισο λεπτακι να το δουμε...
Περναει και η 2η ωρα..Ενημερωση 0!!!
Τελικα περιμεναμε στη σειρα ολους τους υπολοιπους που ηταν για σερβις κλπ για να το δουν!
Περναει και η 3η ωρα και λεει ενταξει δεν ηταν τιποτα ενα φισακι δεν ακουμπαγε καλα!!!Περιμεναμε 3+ωρες για να συνδεσει ενα φις σε 10 δευτερολεπτα!!!!
Μαλλον εχουν διανοητικως αναπηρους εκειμεσα!Οσον αφορα το αυτοκινητο τωρα...τι τιμονι ειναι αυτο ρε παιδια?
Punto με το City στο On!
(του OPC ειναι κλασεις ανωτερω κατ'εμε )Πολυ ομορφης ποιοτητας δερματα μεσα...και γενικα το εσωτερικο εχει τρελη ποιοτητα!Απο τα πιο ευκολοδηγητα αυτοκινητα(τιμονι,συμπλεκτης,κιβωτιο) που εχω οδηγησει!
Τα φρενα βεντουζες...αλλα θελουν λιγακι στρωσιμο ακομα!Για στριψιματα κλπ δεν καναμε τον Ταρζαν ακομα...στο μελλον, να του παρουμε το ''κολλαει'' πρωτα!
Τα αμορτισερ παντως ειναι αρκετα σκληρα!Οσον αφορα τον κινητηρα τωρα(θα φαω ξυλο το βλεπω )...ο ηχος του δε μου λεει τιποτα περα απο το πολυ τσιριχτο σφυριγμα της τουρμπινας και τον ηχο της σκαστρας στο ''ασε''..οι επιδοσεις...χμμμμ εμενα δεν με εντυπωσιασε και πολυ...σαν να εχει πολυ lag στις χαμηλες στροφες δεν ξερω(καμια σχεση με το OPC που ''αρπαζει'' αμεσως) δεν σου δινει την εντυπωση του σουπερ-γρηγορου!
Μεχρι τις 5.000-5.500 που το πηγα τερμα γκαζι, δεν εγινε κατι το ιδιαιτερο..
Αν μου ελεγαν οτι ειναι το 2.0Τ με τα 200 αλογα δεν θα ελεγα οχι...
Μπορει βεβαια απο τις 5.500 και πανω να γινετα πανικος..δεν ξερω.. ..επισης πρεπει να ανοιξει και ο κινητηρας λογικα..θα δειξει..Παντως μου φανηκε αν οχι αργοτερο(μη βαρατε ), τουλαχιστον ισαξιο(μη βαρατε λεμε ρε:lol: ) του OPC σε επιδοσεις!
-
μπαν;
-
δυστυχώς δεν καταλαβαίνω που βλέπετε το κακό να περάσει το μικρότερο αλλά δυνατότερο μοτέρ η audi στο α3... τρωγόμαστε με τα ρούχα μας... γι' αυτό ως χώρα πάμε πίσω... τί άλλο να πω...Η νέα τεχνογνωσία κ τεχνολογία πρέπει να βγαίνει στην παραγωγή. Αλίμονο αν απαιτούμε από τις βιομηχανίες να βάζουν στα αμάξια κινητήρες μεγαλύτερου κυβισμού κ μικρότερης απόδοσης... Τόσο οι ρύποι, όσο κ η κατανάλωση των μη ανανεώσιμων πόρων ενέργειας πρέπει να μας απασχολούν... Η ρύπανση της ατμόσφαιρας έχει φτάσει σε δυσθεόρατα ύψη, τα αποθέματα βενζίνης στο ναδίρ, η θερμοκρασία στο κόκκινο, κ εμείς θέλουμε όλοι να κυκλοφορούμε με 4,5 λίτρα κινητήρα, κ μέση κατανάλωση 15 λίτρα ανά 100 χλμ...
δεν έχω πρόβλημα αν το αμάξι είναι 1.400 cc κ αποδίδει περισσότερους ίππους. μπράβο στην εταιρία...
επίσης, δεν καταλαβαίνω το μένος μερικών... η εταιρία είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα... κάθε κίνησή της είναι προμελετημένη... μερικοί εκεί μέσα ξέρουν πολλά περισσότερα από εμάς... ένας όμιλος vag δεν νομίζω να ρισκάρει να χάσει λεφτά. γι' αυτό γίνεται ανταγωνιστικότερος μέρα με τη μέρα...
Είναι (το λιγότερο) διασκεδαστικό τελικά να κρίνει κανείς την πρόοδο της χώρας από τις απόψεις που διατυπώνουμε εδώ μέσα....
Καλά θα ήταν πάντως να μην ευλογούμε τα γένια της μαμάς σκαραβίνας που βρήκε 1.4 παπά να βγει παγανιά μπας και πιστολήσει κανα πελατάκι του low entry-level premium segment....
Είναι δεδομένο ότι επιχειρηματικά πράττει ορθά με αυτές τις επιλογές και δεν χρειάζεται να εργάζεται κανείς στην γραμμή παραγωγής ή στο λογιστήριο των σκαραβαίων για να καταλάβει το πλάνο...Business 101 είναι και τίποτα παραπάνω....
Εξ ου όμως και διατυπώνω ξανά τη θέση μου: Από τη στιγμή που η εταιρία ως επιχείρηση παραγωγής αυτοκινήτων τα καταφέρνει (πραγματικά) άριστα, και από τη στιγμή που νιώθει κάποιος να τάσσεται (γιατί έτσι σας κόβω μερικούς οστρο-ταλιμπάνο-γότθους εδώ μέσα...) στο πλευρό αυτής της εταιρίας (no matter what!), τότε πραγματικά δεν μένει παρά να μετατραπείτε σε επενδυτές από μεταφορείς αυτών των 4τρόχων.
Πουλήστε τα προϊόντα που σας μεταφέρουν (γιατί σαν οδηγική απόλαυση άστο καλύτερα...), και απαξιώνονται μέρα με την ημέρα, πάρτε μετοχές της VAG, και θα βγείτε πολλαπλά κερδισμένοι...
@Michael-Amott: Κουράγιο! Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες! Εύχομαι να σου είναι καλοτάξιδο μόλις ξεμπερδέψεις με αυτά τα βρεφικά προβλήματα, και με το καλό να το απολαύσεις στρίβωντάς το (είναι από τα λίγα ίσως που κάνουν κάποιο κλικ σε ανθρώπους που ασχολούνται με το τιμόνι και όχι με το ταμπλό...!)
-
Όσο για τους ρύπους και τη κατανάλωση...σιγά τη διαφορά στους ρύπους με το 1.6...4gm/km είναι η διαφορά τους. Θέλεις να μιλήσεις για ρύπους και κατανάλωση? Να μιλήσουμε για τα diesel...εκεί που η Audi απλά σκίζει...αλλά εμείς στην Ελλάδα δεν έχουμε μυαλό...έχουμε ξεγράψει εντελώς δυστυχώς τη πετρελαιοκίνηση.
οκ οι ρύποι δεν είναι πολλοί λιγότεροι, όμως ο κινητήρας αυτός βγάζει +10 άλογα με λιγότερους ίππους... εκεί είναι το point της εξέλιξης...
τα diesel ειναι μονόδρομος... το ξέρω... όμως εκεί νομίζω πως πετάει η alfa romeo... το κακό στην Ελλάδα είναι πως τα διυλιστήριά μας δεν έχουν την νέα τεχνολογία κ το diesel που πωλείται, είναι χάλια... δεν είναι θέμα νοθείας, είναι θέμα ποιότητας διύλισης...
όσο για την Αθήνα κ την Θεσσαλονίκη κ τα diesel, εγώ μένω Θεσσαλονίκη κ για το επόμενο μεγάλο αμάξι στην οικογένεια μάλλον θα επιλέξω diesel...
όμως κ παλιά το audi 80 1,8s είχε (δε θυμάμαι ακριβώς) 100 άλογα περίπου... σήμερα τα ίδια άλογα βγαίνουν με 1400cc ατμοσφαιρικά... δλδ θα έπρεπε μια ζωή η audi να βάζει κινητήρες 1.800 cc? εφόσον θέλει να βάλει γύρω στα 120-130 άλογα στο μοντέλο, κ έχει έναν κινητήρα 1.400 cc , γιατί να βάλει τον 1.600cc? πρέπει να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση... αν έβαζε έναν κινητήρα 1.600 TFSI, θα απέδιδε καμιά 160-170 άλογα... γιατί να αναγκαστεί ένας που δεν θέλει, να αγοράσει 160 άλογα? μερικοί δεν οδηγούν ως Schumacher, αλλά απλά θέλουν έναν αξιοπρεπή κινητήρα...
έχω ακούσει κ για κινητήρα 1.400 με απόδοση 200 άλογα (αν θυμάμαι καλά). Κάπου εδώ μέσα το διάβασα... Αν μπορούσε να βγει κ ήταν αξιόπιστος, γιατί να μην τον προτιμήσει κανείς?
δλδ κάποιοι κινητήρες της προηγούμενης δεκαετίας κ εικοσαετίας με 4.200 cc κ 200-250 άλογα είναι καλύτεροι κ πιο premium (όπως λέτε) από τον κινητήρα του s3 που είναι μόλις 2.000 cc? αυτό είναι απόρροια της εξέλιξης.
Ξέρεις τι με στεναχωρεί περισσότερο? Ότι αυτός ο 1.4Τ θα μπει σίγουρα και στο Α4...και ποιός ξέρει ίσως στο Passat...τώρα πες μου εσύ...αν το Α4 με μοτέρ 1.4Τ είναι premium?
Τέλοσπαντων...δε χρειάζεται να βγάλουν 1.6Τ με 160 άλογα...γίνεται και με λιγότερα...γίνεται και με 140 και πολύ πιό άνετα και λιγότερο πουσαρισμένα...και είμαι σίγουρος ότι δε το κάνουν για το περιβάλλον...αλλιώς θα είχε αρκετά χαμηλότερους ρύπους (όπως το προηγούμενο 2λτ της BMW με το καινούριο 2lt για παράδειγμα)...το κάνουν καθαρά για λόγους οικονομικούς πιστεύω...δε νομίζω να θέλει να δείξει η Audi δύναμη με κινητήρα 1.4Τ...απλά προτιμάει ίσως να σταματήσει τον 1.6...και να 'πάρει' τα 1.4Τ από τη VW για παράδειγμα.
Αλήθεια...αυτός ο 1.4Τ είναι φάση TSI με turbo-compressor?
-
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
Είναι (το λιγότερο) διασκεδαστικό τελικά να κρίνει κανείς την πρόοδο της χώρας από τις απόψεις που διατυπώνουμε εδώ μέσα....
Καλά θα ήταν πάντως να μην ευλογούμε τα γένια της μαμάς σκαραβίνας που βρήκε 1.4 παπά να βγει παγανιά μπας και πιστολήσει κανα πελατάκι του low entry-level premium segment....
Είναι δεδομένο ότι επιχειρηματικά πράττει ορθά με αυτές τις επιλογές και δεν χρειάζεται να εργάζεται κανείς στην γραμμή παραγωγής ή στο λογιστήριο των σκαραβαίων για να καταλάβει το πλάνο...Business 101 είναι και τίποτα παραπάνω....
Εξ ου όμως και διατυπώνω ξανά τη θέση μου: Από τη στιγμή που η εταιρία ως επιχείρηση παραγωγής αυτοκινήτων τα καταφέρνει (πραγματικά) άριστα, και από τη στιγμή που νιώθει κάποιος να τάσσεται (γιατί έτσι σας κόβω μερικούς οστρο-ταλιμπάνο-γότθους εδώ μέσα...) στο πλευρό αυτής της εταιρίας (no matter what!), τότε πραγματικά δεν μένει παρά να μετατραπείτε σε επενδυτές από μεταφορείς αυτών των 4τρόχων.
Πουλήστε τα προϊόντα που σας μεταφέρουν (γιατί σαν οδηγική απόλαυση άστο καλύτερα...), και απαξιώνονται μέρα με την ημέρα, πάρτε μετοχές της VAG, και θα βγείτε πολλαπλά κερδισμένοι...
@Michael-Amott: Κουράγιο! Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες! Εύχομαι να σου είναι καλοτάξιδο μόλις ξεμπερδέψεις με αυτά τα βρεφικά προβλήματα, και με το καλό να το απολαύσεις στρίβωντάς το (είναι από τα λίγα ίσως που κάνουν κάποιο κλικ σε ανθρώπους που ασχολούνται με το τιμόνι και όχι με το ταμπλό...!)
επειδή βλέπω πως χειρίζεσαι τη γλώσσα ορθώς, δεν μπορώ να καταλάβω πως συμπέρανες πως μιλώ περί της προόδου της χώρας... ποιας χώρας? της Ελλάδας, ή της μαμάς Γερμανίας? εκτός κ αν έγραψα κάποια φράση που δεν την βρίσκω σε κάποιο post μου. αναφέρομαι στη νοοτροπία ημών, των απλών πολιτών, μέρος των οποίων είμαστε κ εμείς οι χρήστες του φόρουμ, κ την ξεχασμένη σε κάποιο συρτάρι της ντουλάπας μας οικολογική συνείδηση, που έχει πάει περίπατο προ πολλού, όπως φαίνεται...
δεν έχω πάθος με τα αυτοκίνητα, όσο εσείς τουλάχιστον, για να χαραμίσω τα χρήματά μου σε αυτοκινητοβιομηχανίες... δε θα ήθελα επ' ουδενί να καπηλευτώ την πρωτότυπη σκέψη σου... σου παραχωρώ τη θέση να αγοράσεις μετοχές στην εταιρία που φέρει το σηματάκι του jet σου...
αν κ θα σου συνιστόυσα να ποντάρεις στη γη... τέλος πάντων... δεν είμαι κ οικονομολόγος... δε θέλω να μπαίνω σε ξένα χωράφια...κ για να τελειώνουμε... ο καθείς κ η αποψή του είναι δεκτοί, αρκεί να σέβεται τον συνομιλητή κ να μην καταντά είρωνας... εγώ τελειώνω εδώ... δε θέλω να πείσω κανέναν σας...
ευχαριστώ.
-
@Michael-Amott : Συνάδελφε είμαι σίγουρος πως θα το λατρέψεις... Το πήρε ένα παιδί εδώ πάνω πριν 2-3 μήνες κ έχει ξετρελαθεί... μαμά το έχει φυσικά... η καλύτερή του είναι όταν πηγαίνουμε παπανικολάου... οι στροφές δίνουν κ παίρνουν...! πάντα χαμογελαστό τον βλέπω να κατεβαίνει από το αμάξι...
αν τραβααααααααάει λέεεεεεεεει!!! πάρα μα πάρα πολύ...!
βέβαια δεν έχω μπει σε opc, όμως το s3 κάτι έχει να πει με 265 αλογάκια...
καλοτάξιδο κ αυτό!
λοιπόν, αυτές τις μέρες γνώρισα ένα παιδί από Ισπανία που είναι στην πλαστική χειρουργική στην Μαδρίτη... Γερμανομαθής... ετοιμάζουμε team στο Μόναχο ή ΧαΙδεμβέργη, ή Βερολίνο... ή όπου αλλού κάτσει! Ορθοπαιδικός + Πλαστικός! Έρχεσαι?!
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Οσον αφορα το αυτοκινητο τωρα...τι τιμονι ειναι αυτο ρε παιδια?
Punto με το City στο On!
(του OPC ειναι κλασεις ανωτερω κατ'εμε )Πολυ ομορφης ποιοτητας δερματα μεσα...και γενικα το εσωτερικο εχει τρελη ποιοτητα!Απο τα πιο ευκολοδηγητα αυτοκινητα(τιμονι,συμπλεκτης,κιβωτιο) που εχω οδηγησει!
Τα φρενα βεντουζες...αλλα θελουν λιγακι στρωσιμο ακομα!Για στριψιματα κλπ δεν καναμε τον Ταρζαν ακομα...στο μελλον, να του παρουμε το ''κολλαει'' πρωτα!
Τα αμορτισερ παντως ειναι αρκετα σκληρα!Οσον αφορα τον κινητηρα τωρα(θα φαω ξυλο το βλεπω )...ο ηχος του δε μου λεει τιποτα περα απο το πολυ τσιριχτο σφυριγμα της τουρμπινας και τον ηχο της σκαστρας στο ''ασε''..οι επιδοσεις...χμμμμ εμενα δεν με εντυπωσιασε και πολυ...σαν να εχει πολυ lag στις χαμηλες στροφες δεν ξερω(καμια σχεση με το OPC που ''αρπαζει'' αμεσως) δεν σου δινει την εντυπωση του σουπερ-γρηγορου!
Μπορει βεβαια απο τις 5.500 και πανω να γινετα πανικος..δεν ξερω.. ..επισης πρεπει να ανοιξει και ο κινητηρας λογικα..θα δειξει..Παντως μου φανηκε αν οχι αργοτερο(μη βαρατε ), τουλαχιστον ισαξιο(μη βαρατε λεμε ρε:lol: ) του OPC σε επιδοσεις!
οχι μονο εισαι καμμενος! αλλα εισαι και αδιορθωτος!
-
επειδή βλέπω πως χειρίζεσαι τη γλώσσα ορθώς, δεν μπορώ να καταλάβω πως συμπέρανες πως μιλώ περί της προόδου της χώρας... ποιας χώρας? της Ελλάδας, ή της μαμάς Γερμανίας? εκτός κ αν έγραψα κάποια φράση που δεν την βρίσκω σε κάποιο post μου. αναφέρομαι στη νοοτροπία ημών, των απλών πολιτών, μέρος των οποίων είμαστε κ εμείς οι χρήστες του φόρουμ, κ την ξεχασμένη σε κάποιο συρτάρι της ντουλάπας μας οικολογική συνείδηση, που έχει πάει περίπατο προ πολλού, όπως φαίνεται...δεν έχω πάθος με τα αυτοκίνητα, όσο εσείς τουλάχιστον, για να χαραμίσω τα χρήματά μου σε αυτοκινητοβιομηχανίες... δε θα ήθελα επ' ουδενί να καπηλευτώ την πρωτότυπη σκέψη σου... σου παραχωρώ τη θέση να αγοράσεις μετοχές στην εταιρία που φέρει το σηματάκι του jet σου...
αν κ θα σου συνιστόυσα να ποντάρεις στη γη... τέλος πάντων... δεν είμαι κ οικονομολόγος... δε θέλω να μπαίνω σε ξένα χωράφια...κ για να τελειώνουμε... ο καθείς κ η αποψή του είναι δεκτοί, αρκεί να σέβεται τον συνομιλητή κ να μην καταντά είρωνας... εγώ τελειώνω εδώ... δε θέλω να πείσω κανέναν σας...
ευχαριστώ.
-
Μίλησες για το κατά πόσο πάμε μπροστά ως χώρα δεδομένης της νοοτροπίας του καθενός μεμονωμένα. Επομένως δεν βλέπω πού αποκλίνει το σχόλιό μου από αυτό που έγραψες!
-
Όσον αφορά την οικολογική συνείδηση, εκτιμώ πως αυτή θ'αργήσει πολύ ν'αποκτηθεί, καθώς απαιτείται αρχικά η απόκτηση και αίσθηση του αυτοσεβασμού, της κοινής λογικής και του χρυσού κανόνα (Κάνε αυτό που θα ήθελαν να σου κάνουν ή ακόμα καλύτερα μην κάνεις αυτό που δεν θες να σου κάνουν...)
Επομένως θα συμφωνούσαμε και οι δυο πως η οικολογική συνείδηση προϋποθέτει την σαφή εδραίωση των προαναφερθέντων στοιχείων στο DNA του αυτόχθονος κατοίκου αυτής της γης, και μετά θα μπορέσουμε να δούμε το κατά πόσο ευαισθητοποιημένοι σε οικολογικά θέματα μπορούμε να γίνουμε, ίσως ακόμα και βάση της συνεισφοράς μας ως χώρα στην παγκόσμια παραγωγή CO2. Ίσως αν η Ελλαδίτσα γινόταν ένα τεράστιο αιολικό πάρκο να μην χρειαζόταν το ποστ μου τέτοια ανάλυση, αλλά και πάλι εκτιμώ πως υπάρχουν (δυστυχώς) πολλά βήματα να γίνουν προτού 'μας' αγγίξει το θέμα της επιβάρυνσης του πλανήτη από τη ίδια μας την ύπαρξη. Και για να έχουμε καλό ερώτημα, αναρωτήθηκες αυτή τη στιγμή που μου γράφεις και μου απαντάς το ενεργειακό ισοζύγιο που διαμόρφωσες με την χρήση του υπολογιστή σου (το ίδιο ερώτημα θα έθετα και σε μένα βεβαίως για να είμαι αμφοτέρων των πλευρών δίκαιος... ) -
Το να μην έχεις πάθος (σε ίσο ή μεγαλύτερο βαθμό) για τ'αυτοκίνητα διόλου με απασχολεί! Από τη στιγμή που καταθέτεις κι εσύ την άποψή σου επί 4 τροχών και λοιπών συναφών, εκτιμώ πως το μικρόβιο το έχεις! Μην το αποτάσσεσαι λοιπόν τόσο εύκολα για μια μικρή κοντρίτσα τύπου Web 1.0
-
Η σκέψη και η γραφή μου αρχικά φαντάζει σε κάποιον με τον οποίο συζητώ για πρώτη φορά ως ειρωνική. Θα έλεγα όμως πως περισσότερο σαρκάζω την ταγή μερικών οπαδών σε τελετές λατρείας των δερμάτινων ταμπλώ της πρώην Horch παρά ειρωνεύομαι προσωπικά τον κάθε χρήστη! Επομένως μην το παίρνεις καθόλου προσωπικά την όποια ένταση καθώς vis-a-vis θα συνδιαλεγόμασταν πολύ καλύτερα καθώς θα εξέλειπε το πρόβλημα της απόστασης...Το'χει το πρόβλημα αυτό το ρημάδι το νετ, αλλά ας μείνουμε στα ταμπλώ και το construction excellence της Audi...
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, έθεσα και το ερώτημα-σαρκασμό της στροφής των κατόχων Audi σε άυλους τίτλους της εταιρίας. Το αν είναι καλύτερη επένδυση η γη, επίτρεψε μου να το αναλύσουμε δια ζώσης ή σε άλλο thread τουλάχιστον...Έχοντας τελέσει για αρκετά χρόνια στέλεχος σε χρηματιστηριακή εταιρία, και με σπουδές επί του αντικειμένου, εκτιμώ πως θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για το θέμα που έθεσες...
Τέλος, θα σου έθετα υπόψην σου πως δεν υπάρχει ηλεκτρονικό τέλος αν και εφόσον δεν αποκόπτεις δραστικά τον ηλεκτρονικό σου λώρο από την εκάστοτε e-κοινότητα. Μην θέτεις άστοχα λοιπόν άκαιρα τελεσίδικα, γιατί ούτε την άποψή σου (ως τμήμα του εαυτού σου) μάχεσαι με αυτόν τον τρόπο, αλλά ούτε και επιτρέπεις στον άλλον εν τέλει να πάρει την όποια γραφή σου λίγο πιο σοβαρά. Κι άσε εμένα να πράττω το αντίθετο, καθώς βλέπω πως ό,τι γράφτηκε το πήρες πιο προσωπικά απ'ότι έπρεπε...
Εδώ ο φίλος μου ο Technik (ως γνωστός και μη εξαιρετέος κουκουλοφόρος του Ingolstadt ) και δεν αρπάχτηκε γιατί έχουμε πλέον κατανοήσει ο καθένας μας τον τρόπο με τον οποίο συναναστρεφόμαστε εδώ μέσα, θα χαλάσουμε την ζαχαρένια μεταξύ μας που καλά καλά δεν έχουμε γνωριστεί;;;
Αυτά τα ολίγα ( ; ) αγαπητέ PeterPan!
Επιστρέφω τάχιστα το βραδυνό τάισμα του παιδιού μου και στον έλεγχο της παραγωγής του σε μεθάνιο στην διαδικασία της πέψης! -
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Εμένα προσωπικά με ενοχλεί να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο σαν το Α3, μιας premium εταιρίας μοτέρ 1400. Αλλά βέβαια...στην Ελλάδα μας συμφέρει μιας και το μοτέρ είναι μικρό...τα τέλη λίγα...και ο Έλληνας θα πάρει όλο και πιο εύκολα Audi.
Καταρχήν, προσωπικά, αυτό που με ενδιαφέρει γενικά είναι η αποτελεσματικότητα! Αν το αποτέλεσμα είναι καλύτερο, δε με ενδιαφέρει αν θα είναι 1.4 ή 1.6
Και στην περίπτωσή μας, όταν το Α3 με 1.4Τ έχει α)μεγαλύτερη ροπή, β)καλύτερες ρεπρίζ/επιδόσεις, σε συνδυασμό με γ)την ίδια ή και χαμηλότερη κατανάλωση/ρύπους, τότε
αδιαφορώ ΠΛΗΡΩΣ για τα κυβικάΕπιπλέον η B class 150 με 95 ίππους που είναι στην ίδια κατηγορία, είναι premium ή όχι;;
Kαι τέλος, σίγουρα οι Γερμανοί δεν κατασκεύασαν μοτέρ 1.4Τ έχοντας στο μυαλό τους την Ελληνική αγορά, απλά αντικατέστησαν το 1.6FSI με ένα καλύτερο μηχανικά σύνολο... -
Τechniiiiiik,
Βάλε καμμιά ειδησάρα για Audi, να ξαναβρούμε το ρυθμό μας!
Κάτι διάβασα για B&O συστήματα στα Α5, ε;
-
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
Τechniiiiiik,Βάλε καμμιά ειδησάρα για Audi, να ξαναβρούμε το ρυθμό μας!
Κάτι διάβασα για B&O συστήματα στα Α5, ε;
Ε, αυτό δεν είναι νέο! Άλλωστε σε ένα premium-MLP-A5, ταιριάζει μόνο premium ακουστική
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Λοιπον...εχουμε και λεμε...σημερα παρεληφθη το S3 μας!
[................................................]Οσον αφορα το αυτοκινητο τωρα...τι τιμονι ειναι αυτο ρε παιδια?
Punto με το City στο On!
Μεγειά! Καλοτάξιδο!
Η απορία μου έχει να κάνει ακριβώς με αυτό που έγραψες για το τιμόνι. Έχω κατ'επανάληψη διαβάσει σε αρκετά άρθρα δοκιμής του, όχι και τόσο θετικές κριτικές για την αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης. Είναι χωρίς καλή αίσθηση μόνο στα λίγα χλμ ή και όταν αυξάνουν οι ρυθμοί? Αντε να το στρώσετε να μας γράψεις και εντυπώσεις σε πιο γρήγορες εισόδους σε στροφιλίκια πως συμπεριφέρεται και τι αίσθηση αποκομίζεις...
Με βάζεις στον πειρασμό να καβατζώσω κανένα για 1-2 ημερούλες να το επεξεργαστώ...
-
+1
Όπως σε κάθε state of the art σαλονάκι...
Πάντως καλή η κίνηση της Β&Ο να μπει στα χωράφια της Bose & της Mark Levinson ....
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
premium ακουστικήΕμένα μου λες...
Πάντως καλή η κίνηση της Β&Ο να μπει στα χωράφια της Bose & της Mark Levinson ....
Εμένα μου λες (part 2).
Δημητρό με γειες!
-
μητσε με γεια το s3...και ελπιζω η κακη αρχη να μην εχει συνεχεια..
AUDI FORUM