-
με τις ταπες φιλε μου εχει γινει μεγαλο μπερδεμα, ειδικα με αυτες της vw (ή ακομα χειροτερα της seat που εχω δει ακομα και στα ελληνικα )
επισης πολλοι μπερδευονται με τα ron/rozαλλα εγω ακολουθω ο,τι λεει το εργοστασιο
τωρα συνειδητοποιησα οτι η συμπιεση σου ειναι ακομα μικροτερη και απο τη δικη μου...
(9.8 ) -
Γιατί έχω την εντύπωση ότι Ron και Roz είναι το ίδιο;
Εκτός αν ο 122 TSI θέλει 100αρα....
http://www.volkswagen.de/vwcms/master_p ... l.0.3.html
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
@dimgster
Eιπες δεν ισχυει, σε αναφορα μου για 98RON minimum στο 2λιτρο. Μπορει να μην γραφει η ταπα του 2λιτρου minimum 98RON, αλλα
η συμπιεση λεει ΟΛΗ την αληθεια περι ενδεικνυομενης minimum ποιοτητας...Γρηγόρη τι ακριβώς λέει η συμπίεση?
Η συμπίεση ειναι μικρότερη απο τον προηγούμενο tfsi...
και ο κατασκευαστής λέει 95...
Δε νομίζεις οτι ειναι πιο αξιόπιστοι οι παραπάνω λόγοι από το τί λέει ο Γρηγόρης?
Επίσης έκανα μια απλή αναφορά(χωρις καμία διάθεσης κουβέντας) στο τι λέει ο κατασκευαστής για να μην παραπληροφορούμε αυτούς που μας διαβάζουν.
H συμπιεση ενος κινητηρα, γενικα οταν ειναι απο 10:1 και πανω, (ειδικα και σε κινητηρα με Turbo, το νουμερο αυτο ειναι αρκετα υψηλο ) ασχετως αν με σχετικες ρυθμισεις επιτρεπει την καυση 95αρας (με ελαφρια μειωση αποδοσης προφανως, αλλα και την λειτουργια knock-sensor για αποφυγη προαναφλεξης), κανει αυτοματως επιβλητικη την χρηση 100αρας βενζινης.
Επιπλεον εδω και ωρα αναφερομαι στον 2.0 Tfsi 200ps (*και ΟΧΙ στον δικο σου κινητηρα της γενιας ΕΑ888 2.0ΤFSI 211ps με συμπιεση 9,6:1 *) **o οποιος εχει συμπιεση 10,5:1.**Aυτα που γραφω νομιζεις οτι τα βγαζω απο το μυαλο μου και τα λεω ετσι για να περασει η ωρα?
Οι πηγες στις οποιες αναφερθηκα σε προηγουμενο post με τα bold ηταν 'του Γρηγορη'?
Οσο για την διαθεση ή μη κουβεντας, κανενα προβλημα, αλλα μην εισαι τοσο απολυτος
με τους αλλους, ειδικα οταν δεν γνωριζεις ή δεν εχεις αντιληφθει ακριβως για ποιον
κινητηρα αναφερομαι. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Γιατί έχω την εντύπωση ότι Ron και Roz είναι το ίδιο;Εκτός αν ο 122 TSI θέλει 100αρα....
δεν ειναι το ιδιο για αυτο κοβω το χερι μου, οι γερμανοι τα μετρανε αλλιως οπως και οι αμερικανοι
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Γιατί έχω την εντύπωση ότι Ron και Roz είναι το ίδιο;
Εκτός αν ο 122 TSI θέλει 100αρα....
δεν ειναι το ιδιο για αυτο κοβω το χερι μου, οι γερμανοι τα μετρανε αλλιως οπως και οι αμερικανοι
Δηλαδή ο TSI με τα 122 ατίθασα θέλει 100αρα;
Ενώ έχω βρει μετατροπή των Ron στην αμερικάνικη μονάδα δεν έχω βρει κάτι για το γερμανικό. Αυτό πως το εξηγείς;
-
το ειχε εξηγησει μια μερα ο christos dimou περιπου σαν τα αμερικανικα ειναι και τα γερμανικα
η 95αρα τους ειναι 92 αν θυμαμαι καλα..
κοιτα δεν ξερω κατα ποσο ειναι υποχρεωτικο ή αν απλα γινεται για να βγαζει το αυτοκινητο λιγοτερους ρυπους, αλλα αυτο προτεινει ο κατασκευαστης
παντως περα απο τη συμπιεση , που δε λεει απαραιτητως κατι, υπαρχει και το θεμα της ιπποδυναμης
βεβαια αν απλα θες να μετακινηθεις δε σε νοιαζει να χασεις μερικα αλογα, αλλα στα τουρμπατα (καλα οχι το 122), υποτιθεται οτι υπαρχει μια αξιοσημειωτη διαφορα -
Ψάχνω πάντως αρκετή ώρα τώρα και δεν έχω βρει να έχουν κάποια διαφορά.
Όπου έχω δει ισχύει ron=roz.
Edit
Βρήκα το παρακάτω:
RΟΝ - Research Octane Number
ROZ – Research-Oktanzahl
Το οποίο oktanzalh με μία γρήγορη μετάφραση σημαίνει octane number.
Οπότε θα επιμείνω στην αρχική μου θέση ότι ron=roz.
-
ειλιρινα θες να με βαλεις παλι για 6η, 7η φορα να ψαξω το ποστο του dimou?
δε με λυπασαι?
θα το ψαξω...
-
ευτχως που μας βρισκω πλεον και στο google γιατι με το ψαχτιρι του φορουμ δε κανεις δουλεια
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Για το RON (ROZ) και MONRON --> Research Octane Number
ROZ --> Reguläre Octan-Zahl
MON --> Motor Octane NumberΣτην Αμερική η βενζίνη μετριέται με έναν άλλο δείκτη το ημιάθροισμα τον RdON=(RON+MON)/2 (RoaD Octane Number).
Καθώς το ΜΟΝ είναι πάντα μικρότερο του RON (από 8 ως 10 βαθμούς) στην Αμερική η διαφορά είναι περί τα 4~5 οκτάνια (βενζίνη 91 οκτανίων είναι η δική μας 95άρα και βενζίνη 93 οκτανίων είναι η δική μας 98άρα). **Με το ROZ η διαφορά είναι μόλις 3 οκτάνια grosso-modo.
**
**Το ROZ δίδεται από το τύπο (και όχι από αυτόν που αναφέρεται συνήθως στο Internet και είναι λάθος καθώς το RON+MON/2 θα μας έδινε μία τιμή γύρω στα 135 οκτάνια για την 95άρα!!!) ROZ = 0.67RON+0.33MON
**
Εδώ στο Ελλάντα πουλάμε RON κατ' όνομα.Περί RON κ.λπ δείτε και εδώ
http://en.wikipedia.org/wiki/Octane_rating' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blankΥΣ. Κίνηση σε μεγάλο υψόμετρο απαιτεί (αρκείται σε κατά IKE ) λιγότερα οκτάνια καθώς υπάρχει και λιγότερο οξυγόνο. Στην Ελλάδα ίσως να έχει ελάχιστη σημασία (πόσοι κινούνται πάνω από τα 1000 μέτρα) αλλά αλλού έχει σημασία.
ΥΣ (2). Οι βενζίνες ελάχιστα επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Στα 95 οκτάνια που χρειάζεται το 90% των χρηστών οι διαφορές αν υπάρχουν θα είναι σε τίποτα καθαριστικά για το χώρο καύσης και αν. Στο τεστ των 4Τ οι διαφορές ήταν τόσο μικρές που θα με συγχωρέσει το περιοδικό αν τους πω ότι το τέστ ήταν μία @@λακία και μισή. Διαφορές κάτω από 1% σε ιπποδύναμη οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες όπως πίεση και θερμοκρασία αέρα οι οποίοι πολύ δύσκολα εξομοιώνονται με τους διάφορους διορθωτικούς συντελεστές. Δεν θα βάλω μέσα στην εξίσωση τον παράγοντα κινητήρα (υψηλόστροφος ατμοσφαιρικός, τούρμπο κ.α. ή κινήτηρας με αισθητήρες προανάφλεξης και ρύθμιση της προπορείας) ή τον παράγοντα χιλιόμετρα (καθώς εφόσον μιλάμε για τον ίδιο κινητήρα όσο αυτός εργάζεται τόσο και η απόδοση του μεταβάλλεται....).
-
-
οχι παλι αυτη τη κουβεντα...
κοιτα μια πραγματικη γερμανικη ταπα που σου λινκαρω πιο κατω
λεει ron/roz
και απο κατω 95/91σε μενα αντιστοιχα λεει ron/roz
και απο κατω 98/95
ειναι ή ron ή roz δεν ειναι το ιδιο
εκτος αν αυτο που λεει 91 καιει 91 οκτανιαοι ταπες των γκολφ εχουν πανω κινεζικα , δε ξερω τι ειναι αυτα..
και ειναι κολλημενα ως αυτοκολλητακια
εχω δει και λεον cupra να λενε στα ελληνικα (με αυτοκολλητακια εξισου της πλακας) 95 οκτανιατο κανονικο ειναι στη παρακατω φωτο ομως και δε πα να λετε οτι θελετε
-
ευτχως που μας βρισκω πλεον και στο google γιατι με το ψαχτιρι του φορουμ δε κανεις δουλειαΓια το RON (ROZ) και MON
RON --> Research Octane Number
ROZ --> Reguläre Octan-Zahl
MON --> Motor Octane NumberΣτην Αμερική η βενζίνη μετριέται με έναν άλλο δείκτη το ημιάθροισμα τον RdON=(RON+MON)/2 (RoaD Octane Number).
Καθώς το ΜΟΝ είναι πάντα μικρότερο του RON (από 8 ως 10 βαθμούς) στην Αμερική η διαφορά είναι περί τα 4~5 οκτάνια (βενζίνη 91 οκτανίων είναι η δική μας 95άρα και βενζίνη 93 οκτανίων είναι η δική μας 98άρα). **Με το ROZ η διαφορά είναι μόλις 3 οκτάνια grosso-modo.
**
**Το ROZ δίδεται από το τύπο (και όχι από αυτόν που αναφέρεται συνήθως στο Internet και είναι λάθος καθώς το RON+MON/2 θα μας έδινε μία τιμή γύρω στα 135 οκτάνια για την 95άρα!!!) ROZ = 0.67RON+0.33MON
**
Εδώ στο Ελλάντα πουλάμε RON κατ' όνομα.Περί RON κ.λπ δείτε και εδώ
http://en.wikipedia.org/wiki/Octane_rating' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blankΔε βλέπω κάποιο link που να δείχνει κάτι. Ακόμα και το roz είναι γραμμένο διαφορετικά από αυτό που βρήκα εγώ.
Μήπως είναι διαφορετικό roz αυτό που γράφει ο christos.dimou από αυτό που αναφέρεται στις βενζίνες στη Γερμανία;
Σύνφωνα με αυτά πάντως:
http://de.wikipedia.org/wiki/Oktanzahl
http://en.wikipedia.org/wiki/Octane
εγώ καταλαβαίνω ότι είναι το ίδιο απλά το ένα είναι γραμμένο στα αγγλικά(ron) και το άλλο στα γερμανικά(roz).
-
το παραπανω ποστ με τις κανονικες premium ταπες μας που δεν ειναι αυτοκολλητακια της πλακας το ειδες?
τα 95 δικα μας ειναι τα 91 των γερμανων και τα 98 δικα μας τα 95 των γερμανων
-
το παραπανω ποστ με τις κανονικες premium ταπες μας που δεν ειναι αυτοκολλητακια της πλακας το ειδες?τα 95 δικα μας ειναι τα 91 των γερμανων και τα 98 δικα μας τα 95 των γερμανων
Είδα την τάπα πιο πάνω από τη δική σου και έχω δει και άλλες όπως την πιο πάνω από άλλες γερμανικές μάρκες.
Αν μου βρεις κάποιο link για μετατροπή από ron σε roz και το αντίστροφο θα με πείσεις πιο εύκολα.
Μέχρι τότε θα μείνω στην άποψή μου.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Γρηγόρη τι ακριβώς λέει η συμπίεση?
H συμπιεση ενος κινητηρα, γενικα οταν ειναι απο 10:1 και πανω, (ειδικα και σε κινητηρα με Turbo, το νουμερο αυτο ειναι αρκετα υψηλο ) ασχετως αν με σχετικες ρυθμισεις επιτρεπει την καυση 95αρας (με ελαφρια μειωση αποδοσης προφανως, αλλα και την λειτουργια knock-sensor για αποφυγη προαναφλεξης), κανει αυτοματως επιβλητικη την χρηση 100αρας βενζινης.
Αρα ως προς το θεμα της σωστης ή οχι λειτουργείας δε λέει κάτι. Στα σύχρονα μοτερ η συμπίεση ειναι απλώς ένα νούμερο και δεν ειναι εύκολο ΜΟΝΟ από εκεί να κρίνεις τις αντοχές και ορια του μοτέρ. Μειωμένη απόδοση ειναι αυτονόητο οτι θα έχεις, αφού θα καίς 'χειρώτερο' καύσιμο...
Δε νομίζεις οτι ειναι πιο αξιόπιστοι οι παραπάνω λόγοι από το τί λέει ο Γρηγόρης? :
Επίσης έκανα μια απλή αναφορά(χωρις καμία διάθεσης κουβέντας) στο τι λέει ο κατασκευαστής για να μην παραπληροφορούμε αυτούς που μας διαβάζουν.
Οι πηγες στις οποιες αναφερθηκα σε προηγουμενο post με τα bold ηταν 'του Γρηγορη'?
Οι πηγές που διάβασα δεν ειδα πουθενα να μιλάνε για τι καύσιμο καίει ο δίλιτρος tfsi.
Οσο για την διαθεση ή μη κουβεντας, κανενα προβλημα, αλλα μην εισαι τοσο απολυτος
με τους αλλους, ειδικα οταν δεν γνωριζεις ή δεν εχεις αντιληφθει ακριβως για ποιον
κινητηρα αναφερομαι.Είμαι απόλυτος...όχι τόσο με το τί καίει ο κάθε κινητήρας, αλλά οταν διαβάζω το παρακάτω
@dimgster
Eιπες δεν ισχυει, σε αναφορα μου για 98RON minimum στο 2λιτρο. Μπορει να μην γραφει η ταπα του 2λιτρου minimum 98RON, αλλα
η συμπιεση λεει ΟΛΗ την αληθεια περι ενδεικνυομενης minimum ποιοτητας...οσο να ειναι
-
@digmster
9.6 δεν εχει το δικο σου σε σχεση με το 10.5 του 5?οσο για το τι καιει, εισαι σιγουρος για το οτι καιει 95αρα?
αν λεει 95 ROZ , μιλαει για 98αρα δλδ 100αραΕΔΙΤ
παρε λοιπον τι λεει η Γερμανια (uber alles ) για το τι καυσιμο παιρνει το αυτοκινητο σου
λεει 95 ROZ αυτο ειναι 98αρα
http://www.volkswagen.de/vwcms/master_p ... l.0.7.html
μην ακους τους ελληνες μαλακες
συγκεντρωθείτε ρεεεεεεε!
το ίδιο ακριβώς είναι το ROZ με το RON... απλά το δεύτερο είναι σε λατινικούς χαρακτήρες δηλαδη Research Octane Number και το πρώτο είναι σε γερμανικούς με την κύρια διαφορά το Z που είναι το πρώτο γράμμα του Zahl(en) που είναι η μέτρηση... αλλιώς οι Γερμανοί χρησιμοποιούν τη φράση zahlenwert der Oktanzahl
-
κοιτα μια πραγματικη γερμανικη ταπα που σου λινκαρω πιο κατω
λεει ron/roz
και απο κατω 95/91γράψε τουλάχιστον ότι είναι η δική μου τάπα
(διαβάζω και τα υπόλοιπα και επανέρχομαι.σχεδόν 2 σελίδες είχατε γράψει από την τελευταία φορά που κοίταξα το forum Δουλειές δεν έχετε?Γυναίκες?παιδιά?Εγγόνια? ) -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
το παραπανω ποστ με τις κανονικες premium ταπες μας που δεν ειναι αυτοκολλητακια της πλακας το ειδες?
τα 95 δικα μας ειναι τα 91 των γερμανων και τα 98 δικα μας τα 95 των γερμανων
Είδα την τάπα πιο πάνω από τη δική σου και έχω δει και άλλες όπως την πιο πάνω από άλλες γερμανικές μάρκες.
Αν μου βρεις κάποιο link για μετατροπή από ron σε roz και το αντίστροφο θα με πείσεις πιο εύκολα.
Μέχρι τότε θα μείνω στην άποψή μου.
ΚΟΙΤΑ ΑΠΑΝΟΥ!!!!
λύθηκε το μυστήριο...
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
ΚΟΙΤΑ ΑΠΑΝΟΥ!!!!
λύθηκε το μυστήριο...
Vell, οκ.Ας πούμε ότι δέχομαι την άποψή σου.μπορείς να μου διαβάσεις την δική μου τάπα βενζίνης (την πόσταρε πιο πίσω ο qsis.
Γράφει:95/91
RON/ROZΑυτό σημαίνει ότι ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ καίω και 91 οκτανίων βενζίνη χωρίς πρόβλημα (οκ δε έρχεται στην Ελλάδα αλλά πες ότι έμενα στην Γερμανία ρε παιδί μου που πουλιέται ), ενώ για max απόδοση χρειάζομαι 95άρα?
Άρα υπερβολή που βάζω 100στάρα?
Γιατί από τα λεγόμενά σου αυτό καταλαβαίνω. -
Γενική παρατήρηση
'Εχω παρατηρήσει σε πολλές περιπτώσεις μερικούς να κομπάζουν και να καμαρώνουν που η ρόδα τους πρέπει να καίει 98άρα ή 100άρα βενζίνη αντί της 95άρας.Το θεωρούν σαν μια επιβεβαίωση για το στάτους τους και καμαρώνουν δείχνοντας την σχετική ταμπελίτσα.
Το αντίθετο συμβαίνει με τους Φερραρίστι. Όλα τέλεια εκτός από τον οίκτο που αντιμετωπίζουν στο βενζινάδικο να το γεμίζουν με 95άρα και ο πακιστανός να τους βλέπει με μισό μάτι και να σκέφτεται 'ρε τον καρμοίρη και από τη βενζίνη προσπαθεί να γλιτώσει, η Φερράρι τον μάρανε'. Μεγάλη ήττα, αν το ήξεραν από πριν πολλοί δεν θα την αγόραζαν.
AUDI FORUM