-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Για τα 201 (190Ε), αν βρεις ένα πολύ καλό αυτοκίνητο γύρω στα 6.5 μπορείς με τελική τιμή κάτι πάνω από 10-11 να το κάνεις ωραιότατο 2.6 ή ακόμα πιο ψηλά 16άρι... τα 16άρια που έχω δει (και πιθανολογώ ο krus εχει δει και περισσότερα) μέχρι 12Κ ήταν κομματιασμένα...
Κομματιασμένα, ρημάδια, σκισμένα ή πολύ κακές μετατροπές ή όλα αυτά μαζί, δυστυχώς
Δυστυχώς, το μόνο που νοιάζει τον Έλληνα είναι 'το αμάξι να φοράει 17άρες' και τίποτα παραπάνω. Το ότι η μανούλα της δεν της φόρεσε ΠΟΤΕ πάνω από 15 ίντσες τροχό, δεν απασχολεί κανέναν...Τέσπα, στα του wannabe, θα ψηφίσω κι εγώ 124. Φέρνει λίγο στα γούστα του 'πλοίου' 140, χωρίς όμως το άτσαλο μέγεθος και -φυσικά- το κόστος. Η δε κουπέ, είναι και κουκλάρα. Κάμπριο δεν θα έπαιρνα, λόγω (ακόμα) περισσότερου βάρους. Οι τιμές που λες Αλέξανδρε είναι 100% σωστές. Με 10-11 ακριβώς θα μπορούσα να έχω κάνει 2.6 την 201 μου, αν δεν αποφάσιζα να την φτιάξω όπως είναι αυτές τις μέρες που πέρασαν. Για 124 σεντάν, πιστεύω και με 15k έχεις αμαξάκι της προκοπής.
18αρες, για να χωρανε τα φρενα!
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
1.πως θα το δούνε?
2.ποιο είναι το χειρότερο σενάριο?
3.ως ανταλλακτικά πως το εισάγουν?- Αγαπητοί συνένοικοι και καλοθελητές 'απέναντι'... check το έχω στην ερημιά, θα πετάξω και δύο custom made πινακίδες για τα αδιάκριτα και ανίδεα βλέματα
- Πως θα το δηλώσεις ότι ήρθες; Να το βγάλεις έξω; Φορτωτική ψέματα;
Χειρότερο σενάριο είναι να σε πιάσουν και να σου δώσουν την επιλογή για δίωξη (λαθρεμπόριο) ή κατάσχεση και δωρεά στο δημόσιο του οχήματος ως έχει. Άμα 'νοικιάσεις' ένα ζευγάρι german dealer plates ή temporary german plates και βγεις και μπεις οδηγώντας? επίσης σε αφήνουν να μπεις οδηγώντας με export plates χωρίς να σε καταγράψουν κάπου? αν ναι τότε προχθες ήρθα παιδιά όποια μέρα και αν σε ρωτήσουν, και τις πινακίδες τις έβγαλα και πάω να δηλώσω είσοδο - Σε 2 Κομμάτια... 2 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΟΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ!!!!
Βαλε σημα τελων κυκλοφορειας του 2005 η του 2006 και μη βαλεις καθολου πινακιδες....
-
μια τέτοια παγόδα θα την έπαιρνες?
Μανούλα!
Μανούλεν είναι το σωστό
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
1.πως θα το δούνε?
2.ποιο είναι το χειρότερο σενάριο?
3.ως ανταλλακτικά πως το εισάγουν?- Αγαπητοί συνένοικοι και καλοθελητές 'απέναντι'... check το έχω στην ερημιά, θα πετάξω και δύο custom made πινακίδες για τα αδιάκριτα και ανίδεα βλέματα
- Πως θα το δηλώσεις ότι ήρθες; Να το βγάλεις έξω; Φορτωτική ψέματα;
Χειρότερο σενάριο είναι να σε πιάσουν και να σου δώσουν την επιλογή για δίωξη (λαθρεμπόριο) ή κατάσχεση και δωρεά στο δημόσιο του οχήματος ως έχει. Άμα 'νοικιάσεις' ένα ζευγάρι german dealer plates ή temporary german plates και βγεις και μπεις οδηγώντας? επίσης σε αφήνουν να μπεις οδηγώντας με export plates χωρίς να σε καταγράψουν κάπου? αν ναι τότε προχθες ήρθα παιδιά όποια μέρα και αν σε ρωτήσουν, και τις πινακίδες τις έβγαλα και πάω να δηλώσω είσοδο - Σε 2 Κομμάτια... 2 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΟΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ!!!!
Βαλε σημα τελων κυκλοφορειας του 2005 η του 2006 και μη βαλεις καθολου πινακιδες....
Ξέρεις κάτι, αν το έχεις με τα ληγμένα προσωρινά γερμανικά κάτι πάει και έρχεται, έτσι και σε πιάσουν. Αν βάλεις τίποτα ψέυτικά νούμερα και σε τσακώσουν τότε πας και για πλαστογραφία... οι πινακίδες είναι δημόσια εγγραφα! Αξίζει τον κόπο για ένα αμάξι να μπλέξεις; ΙΜΗΟ, όχι... πάρε ένα 6κύλινδρο ελληνικό και τελείωσε!
Γενικά, όλες αυτές οι πατέντες είναι πολύ έξυπνες αλλά εμένα δε μου αρέσουν καθόλου. Όχι για ένα αμάξι, τουλάχιστον. -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Για τα 201 (190Ε), αν βρεις ένα πολύ καλό αυτοκίνητο γύρω στα 6.5 μπορείς με τελική τιμή κάτι πάνω από 10-11 να το κάνεις ωραιότατο 2.6 ή ακόμα πιο ψηλά 16άρι... τα 16άρια που έχω δει (και πιθανολογώ ο krus εχει δει και περισσότερα) μέχρι 12Κ ήταν κομματιασμένα...
Κομματιασμένα, ρημάδια, σκισμένα ή πολύ κακές μετατροπές ή όλα αυτά μαζί, δυστυχώς
Δυστυχώς, το μόνο που νοιάζει τον Έλληνα είναι 'το αμάξι να φοράει 17άρες' και τίποτα παραπάνω. Το ότι η μανούλα της δεν της φόρεσε ΠΟΤΕ πάνω από 15 ίντσες τροχό, δεν απασχολεί κανέναν...18αρες, για να χωρανε τα φρενα!
Όξω ρε! Και στις 15άρες, μια χαρά φρένα χωράνε. Λες να μην φρενάριζαν με τα μαμά φρένα οι 2.3-16? Το Fiat Coupe Turbo? Η Lotus Esprit? Αν το βάρος είναι λογικό, δεν χρειάζονται φρένα-πίτσες. Τώρα, αν η σύγχρονη C-Class φτάνει τα 1900 κιλά στις γρήγορες εκδόσεις, ε, θα χρειαστείς και 18άρες και φρενάρες
Η δική μου, κι ας έχει απλούς δίσκους μπρος-πίσω (οι 16άρες είχαν αεριζόμενους από 124), φρενάρει ΠΟΛΥ καλά τώρα που τα έφτιαξα με μαμά υγρά και μαμά τακάκια. Μην τρελαθούμε.
Και, για την διάσταση που λες, όσες 201 έχω δει με >15 ίντσες τροχό, σαν τρακτέρ μοιάζουν... Εκτός αν την χαμηλώσεις, οπότε αναγκαστικά θέλουν κόψιμο οι θόλοι. Πάει, το χάλασες το αυτοκίνητο.
-
... 15 ίντσες τροχό...
η avantgarde rosso...
Τι ακριβώς θέλουν να δείξουν, άραγε, με τα 17ρια; -
Το κακο ειναι οτι αρχιζουν να μην φτιαχνουν λαστιχα επιδοσεων σε 15αρια.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το κακο ειναι οτι αρχιζουν να μην φτιαχνουν λαστιχα επιδοσεων σε 15αρια.Μα η 190 δεν είναι αυτοκίνητο επιδόσεων (ούτε ζυγίζει 1600κιλά)!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Το κακο ειναι οτι αρχιζουν να μην φτιαχνουν λαστιχα επιδοσεων σε 15αρια.
Μα η 190 δεν είναι αυτοκίνητο επιδόσεων (ούτε ζυγίζει 1600κιλά)!
Δεν μιλαγα συγκεκριμένα για την 190 αλλα γενικα για τις 15αρες ζαντες.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν μιλαγα συγκεκριμένα για την 190 αλλα γενικα για τις 15αρες ζαντες.Ναι... μόνο που τελικά έχω την αίσθηση ότι τα 'νορμαλ' λάστιχα σήμερα είναι πολύ καλύτερα από τα 'επιδόσεων' λάστιχα 20 χρόνια πριν.
Τέλοσπάντων, ο κανιβαλισμός στην Ελλάδα με τα ζαντολάστιχα και τα κομμένα ελατήρια δεν μπορεί να προέρχεται από τόσο σύνθετο προβληματισμό, όσο ο δίκος σου.
Πάντως, όταν βλέπω αγγελία που γράφει τη λέξη 'ζαντολάστιχο', αλλά ακόμα περισσότερο 'χαμηλωμένο' και 'σπόιλερ' κόβω λάσπη! -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Δεν μιλαγα συγκεκριμένα για την 190 αλλα γενικα για τις 15αρες ζαντες.
Ναι... μόνο που τελικά έχω την αίσθηση ότι τα 'νορμαλ' λάστιχα σήμερα είναι πολύ καλύτερα από τα 'επιδόσεων' λάστιχα 20 χρόνια πριν.
Τέλοσπάντων, ο κανιβαλισμός στην Ελλάδα με τα ζαντολάστιχα και τα κομμένα ελατήρια δεν μπορεί να προέρχεται από τόσο σύνθετο προβληματισμό, όσο ο δίκος σου.
Πάντως, όταν βλέπω αγγελία που γράφει τη λέξη 'ζαντολάστιχο', αλλά ακόμα περισσότερο 'χαμηλωμένο' και 'σπόιλερ' κόβω λάσπη!Φυσικα και ειναι καλυτερα τωρα τα νορμαλ λαστιχα απο οτι παλιοτερα αλλα οταν υπαρχουν ακομα καλυτερα λαστιχα που δεν μπορεις να τα βαλεις στο αμαξι σου γιατι δεν βγαινουν σε 15αρα ζαντα σε αναγκαζουν να αλλαξεις ζαντα.
Οσο για του κανιβαλους και τις λυσεις Μαστομητσος τουνινγκ μακρυα απο εμας
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Ξέρεις κάτι, αν το έχεις με τα ληγμένα προσωρινά γερμανικά κάτι πάει και έρχεται, έτσι και σε πιάσουν. Αν βάλεις τίποτα ψέυτικά νούμερα και σε τσακώσουν τότε πας και για πλαστογραφία... οι πινακίδες είναι δημόσια εγγραφα! Αξίζει τον κόπο για ένα αμάξι να μπλέξεις; ΙΜΗΟ, όχι... πάρε ένα 6κύλινδρο ελληνικό και τελείωσε!
Γενικά, όλες αυτές οι πατέντες είναι πολύ έξυπνες αλλά εμένα δε μου αρέσουν καθόλου. Όχι για ένα αμάξι, τουλάχιστον.όταν λέω custom made εννοώ κάτι σαν ΓΟΥ 140 ή ΣΕΛ 600, κάτι που σίγουρα δεν είναι ελληνικό νούμερο αλλά δεν μένει κενό το πλαίσιο για να τραβάει το μάτι.
οι σκέψεις που κάνω και εκφράζω είναι διερεύνηση ενδεχομένων, δεν σημαίνει και οτι θα το κάνω μερικώς ή ολικώς. Ελπιζω να μην έχουμε φτάσει σε σημείο να τιμωρείται η σκέψη και μόνο αλα minority report. Γεγονός ωστόσο είναι οτι εγώ δεν το βλέπω μόνο σαν αυτοκίνητο αλλά σαν διακριτική μεταχείριση εις βάρος μου, γιαυτό και το πείσμα
6κ'υλινδρη 140 δεν παίρνω και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. 1000 φορές 124 κουπέ παρά 6κ 140.MERCEDES 124 coupe, 3.000 cc, μοντ. '92, ηλεκτρική οροφή, ζαντολάστιχα, ABS, υδραυλικό τιμόνι, τηλέφωνο, antispin, από ΟΔΔΥ, τιμή 10.000 ευρώ
Απο ΟΔΔΥ?ξέρω ξέρω όταν λέει ζαντολάστιχα τρέχεις μακριά
-
θα βάλω και μερικές αγγελίες ακόμα να μου πείτε πως σας ακούγονται
1.>MERCEDES 126 Long, 5.000 cc, μοντ. '89, a/c, ABS, ηλεκ. οροφή, αερόσακος, δερμάτινα ηλεκ. καθίσματα, δετκές ευκολίες, τιμή 8.500 ευρώ2.>MERCEDES 500 126, 5.000 cc, μοντ. '90, κλιματισμός, 2θυρο, ζαντολάστιχα, air bags, δέρμα, full extra, άριστη κατάσταση
3.>MERCEDES SL 560 5.600 cc, μοντ. '91, full extra, τιμή 11.000 ευρώ
-
κάτι σαν ΓΟΥ 140 ή ΣΕΛ 600, κάτι που σίγουρα δεν είναι ελληνικό νούμερο αλλά δεν μένει κενό το πλαίσιο για να τραβάει το μάτι.Dunno...ίσως να έφτιαχνες μια πινακίδα όπως αυτές της έκθεση που να γράφει 600SEL. Έχω κάπου έν ζευγάρι τέτοιες από 560SL
οι σκέψεις που κάνω και εκφράζω είναι διερεύνηση ενδεχομένων, δεν σημαίνει και οτι θα το κάνω μερικώς ή ολικώς. Ελπιζω να μην έχουμε φτάσει σε σημείο να τιμωρείται η σκέψη και μόνο αλα minority report. Γεγονός ωστόσο είναι οτι εγώ δεν το βλέπω μόνο σαν αυτοκίνητο αλλά σαν διακριτική μεταχείριση εις βάρος μου, γιαυτό και το πείσμα
6κ'υλινδρη 140 δεν παίρνω και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. 1000 φορές 124 κουπέ παρά 6κ 140.Ok, κατανοητός! Απο μια πλευρά σε καταλαβαίνω, θέλεις ή το πραγματικό το εργαλείο ή τίποτα...
[/quote]
MERCEDES 124 coupe, 3.000 cc, μοντ. '92, ηλεκτρική οροφή, ζαντολάστιχα, ABS, υδραυλικό τιμόνι, τηλέφωνο, antispin, από ΟΔΔΥ, τιμή 10.000 ευρώ
Απο ΟΔΔΥ?ξέρω ξέρω όταν λέει ζαντολάστιχα τρέχεις μακριά [/quote]
Αυτή μπορεί να είναι καλή, για τσέκαρέ την!
Δεν έχω τόσο πρόβλημα με το ζαντολάστιχο μόνο του, ειδικά, ας πούμε, αν είναι σαν του krus που είναι και AMG, αλλά με το τεράστιας διαμέτρου σε συνδυασμό με 'χαμηλωμένο σασι' που σκοτώνει... -
θα βάλω και μερικές αγγελίες ακόμα να μου πείτε πως σας ακούγονται
1.>MERCEDES 126 Long, 5.000 cc, μοντ. '89, a/c, ABS, ηλεκ. οροφή, αερόσακος, δερμάτινα ηλεκ. καθίσματα, δετκές ευκολίες, τιμή 8.500 ευρώ2.>MERCEDES 500 126, 5.000 cc, μοντ. '90, κλιματισμός, 2θυρο, ζαντολάστιχα, air bags, δέρμα, full extra, άριστη κατάσταση
Πολύ ενδιαφέρουσες και οι δυο, αν σου αρέσει το 126.
Το 126 είναι πολύ καλό αυτοκίνητο, σύντομα θα μπορεί να βγάζει και πινακίδες ιστορικού ενώ είναι και αρκετά πιο εύκολο στις επισκευές από το 140. (για εμένα είναι η πιο 'σοβαρή' μερσεντές... ειδικά σε μαύρο μου κάνει κάτι από 'κακά μαντάτα' ).
Το 126L είναι πιο μακρύ από το 140L!!!
Τώρα, να σου πω ότι θα απέφευγα το 500 γιατί πιθανώς να έχει τη μυστήρια την ανάρτηση; Όχι δε θα στο πω! -
μυστήρια εεεε?!!!!
link για 126 αγγλικά? -
μυστήρια εεεε?!!!!
link για 126 αγγλικά?http://home.concepts.nl/~vlimmere/index2.HTM
Για εμένα, όμορφο θα ήταν ένα αυτόματο 300se (M103), λευκό ή γαλάζιο (spaphire blue ), τελευταίας σειράς (όλα τα 300ρια), με a/c, abs και αερόσακο αλλα... δε στρίβει στο στενό μου, όπως είπαμε οπότε δε το σκέφτομαι πια!
Είχα βρει ένα άψογο σχετικά φτηνό πριν λίγο καιρό... δε θυμάμαι πόσο ακριβώς αλλά ήταν φτηνό για Ελλάδα! Καμιά 10ριάΚ... -
δηλ το 126L με 8500 να παώ προετοιμασμένος για 'άσχημα' πράγματα?
έβαλα και μια 3η αγγελία για δες την όταν μπορέσεις
thanks για οοολη τη βοήθειαΥΓ πότε είναι το επόμενο meeting του ΜΒ φορουμ?
-
δηλ το 126L με 8500 να παώ προετοιμασμένος για 'άσχημα' πράγματα?
έβαλα και μια 3η αγγελία για δες την όταν μπορέσεις
thanks για οοολη τη βοήθειαΥΓ πότε είναι το επόμενο meeting του ΜΒ φορουμ?
560sl με 11.5 χιλιάρικα στην Ελλάδα;... Δε θα σχολιάσω γιατί πάλι θα φανώ καχύποπτος.
Όχι απαραίτητα... εγώ εκεί θα το υπολόγιζα 8-13Κ ανάλογα με την κατάσταση και το μοντέλο. Αν είναι πρώτη σειρά (άλλοι προφυλακτήρες και περίεργες ρίγες στα πλαϊνά) και σου αρέσει νομίζω ότι είναι σχετικά κάλα λεφτά. Υπάρχουν και τα πιο μικρά V8, 380 άρχικά και 420 τα δεύτερα, που είναι μια χαρά, αλλά νομίζω και πάλι οτι το Μ103 είναι η καλύτερη λύση. Η L είναι τεράστια πάντως, δες αν χωράει και στο γκαράζ σου, όχι μονο στο δρόμο. Αν καταφέρεις να βρεις μια με οροφή πάντως, είναι πραγματικά υπέροχη.
Προσοχή στην υδροπνευματική που φορούν συνήθως οι μεγάλες...ΜΒ forum meeting; Μπαααα... όπως λέει και το τραγούδι we're one, but we're not the same!
-
του 89 λέει, άρα δεύτερη σειρά και με οροφή
για την 300ce 124 απο ΟΔΔΥ? να κοιτάξω? τι να προσέξω σε άδειες και λοιπά διαδικαστικά?
MERCEDES-BENZ FORUM