-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
...Ναι, απο μια άποψη καλά έκανες και την έφτιαξες... το 1.8 201 μου φαίνεται πολύ πιο ζωντανό γενικά από το 200Ε-16V 124, το οποίο μπορεί να πάει λίγο πιο γρήγορα αλλά θέλει να το πιέσεις πολύ (και ξεφεύγει, πιστεύω από τη Μερσεντική Λογική). Η δε κάμπριο είναι πραγματικά δυσκίνητη χαμηλά...
Η δουλειά στο μοτέρ πόσο σου κόστισε, αν επιτρέπεται και ποιος την έκανε;Μια καλή λύση πάντως, είναι και το 260Ε/124 που δεν είναι και εντελώς απίθανο να βρεθεί γύρω στα 10Κ... το κακό είναι ότι αν είναι ρημαδιασμένο το 6-κύλινδρο είναι κάπως πιο ακριβό να το φτιάξεις. Με 170πρπ αλογάκια όμως, κινείται μια χαρά!
-
απο χρυσή ευκαιρία
MERCEDES 126 500SEC Coupe, 5.000 cc, μοντ. '82, μπλε σκούρο, full extra, πινακίδες ιστορικού, τιμή 10.500 ευρώ
Νέα αγγελίαMERCEDES 126 Coupe, 5.600 cc, μοντ. '82, μαύρο, καταλυτικό, full extra, πινακίδες ιστορικού, σε άριστη κατάσταση
D-jet Μπορεί να ξερεις κάτι για αυτά
του 82 πως παίρνουν πινακίδες ιστορικού?MERCEDES 500 126, 5.000 cc, μοντ. '90, κλιματισμός, 2θυρο, ζαντολάστιχα, air bags, δέρμα, full extra, άριστη κατάσταση
Πρώτη δημοσίευση: 20/7/2007 Τελευταία δημοσίευση: 10/8/2007 -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
...
Ναι, απο μια άποψη καλά έκανες και την έφτιαξες... το 1.8 201 μου φαίνεται πολύ πιο ζωντανό γενικά από το 200Ε-16V 124, το οποίο μπορεί να πάει λίγο πιο γρήγορα αλλά θέλει να το πιέσεις πολύ (και ξεφεύγει, πιστεύω από τη Μερσεντική Λογική). Η δε κάμπριο είναι πραγματικά δυσκίνητη χαμηλά...
Η δουλειά στο μοτέρ πόσο σου κόστισε, αν επιτρέπεται και ποιος την έκανε;Ναι, ξέχασα να τα γράψω
Λοιπόν έχουμε και λέμε: ρεκτιφιέ καπάκι, ψυγείο, φλάντζα κεφαλής, τσιμουχάκια βαλβίδων, φλάντζα θερμοστάτη, θερμοστάτης, τρόμπα νερού, ψυγείο καλοριφέρ, τρόμπα φρένων, ορίτζιναλ τακάκια μπρος-πίσω, καινούρια γρίλια στη μάσκα, μπαταρία, όλα μαζί 664 ευρώ. Το ρεκτιφιέ πήγε 90 ευρώ. Στα υπόλοιπα, δεν αναφέρω τιμές ξεχωριστά για κάθε ανταλλακτικό, γιατί δεν ξέρω πόσο πάνε λιανική (προφανώς αρκετά ακριβότερα). Επίσης, δεν αναφέρω εργατικά, γιατί θα μας κλείσουν φυλακή όλους μαζί
Η δουλειά στο καπάκι έγινε σε μάστορα που ειδικεύεται σε αυτό, τα υπόλοιπα από τον γνωστο-άγνωστο μερσεντομάστορα και φορουμά Χρήστο με τη συνδρομή τη δική μου σε ένα ανήλιαγο υπόγειο. Ο άλλος ο αχώνευτος (Obelix) έβαλε το χεράκι του στο δέσιμο του ταμπλό και πραγματικά το έκανε ντουβάρι. Σε καινούριο αυτοκίνητο, το ταμπλό ΣΙΓΟΥΡΑ ακούγεται περισσότερο στις λακούβες και στα 'μάτια της γάτας' από το δικό μου
Α, το κοντέρ το γλιτώσαμε, ανοίχτηκε και επισκευάστηκε σήμερα το οδόμετρο που δεν έγραφε. Συνολικά, μας πήρε 4 μέρες
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
2η σειρά εννοείς 90-92? μου αρέσουν περισσότερο τα λευκά φλας αλλά δεν τρέχει και τίποτα
Ναι.. έχει και άλλη μάσκα, με το αστέρι στο ψυγείο και λίγο διαφορετικούς προφυλακτήρες... και μέσα είναι καλύτερη, αλλά δεν ξέρω... η παλιά είναι που με έκανε να την αγαπήσω και αυτή θέλω...
Πολύ χλωμό το κόβω για ελληνικό.
μια w140 που κυμαίνεται Ελλάδα? Έχεις κάπου συγκεκριμένα που κοιτάς να μην σε πελατώνω.Αν πας σε 6κύλινδρο, υπάρχουν πολλά γύρω στα 20-25... Τα 500ρια έχουν κανένα 10ρικο παραπάνω και ούτε, κανονικά...
Τα 600ρια δε βγαίνουν και πολύ συχνά και ο καθένας ζητά ο,τι νομίζει.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τίποτα οργανωμένο πέρα από τη ΧΕ και την ενημέρωση από φίλους, λυπάμαι...Δεν με τραβάει ιδιαίτερα το 201, ελπίζω να μην μου συμβεί τίποτα κακό μετά απο αυτή τη δήλωση
ΒΑΝ!
Μένω σε γωνία και ο απέναντι έχει κατά καιρούς μια 140 SWB λευκή. Δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. ΩΣΤΟΣΟ τα 15κ είναι οτι πρέπει ποσό για αν γίνει η S600L ΜΟΥ the ultimate garage queen χωρίς πινακίδες=χωρίς τέλος ταξινόμησης. Είμαι και μπορεί να κάνω και βλακείες.
Μην το κάνεις... τα αυτοκίνητα και ιδιαίτερα αυτά τα αυτοκίνητα είναι για να τα οδηγάς και όχι για να τα βλέπεις... Εκτός αν την κάνεις καφετέρια (δυο στρέμματα που είναι) για να βγάλεις κανένα φράγκο!
μια W111 αν δεν κάνω λάθος είναι παρατημένη πίσω απο το σπίτι μου και όχι δεν...
η 210 παίζει να είναι και η worst ever Merc
Για την 126coupe σε ακούω. Δυνατό φαβορί, αν έχεις σχετικό λινκ πάσαρε111 coupe και παρατημένο παίζει ένα μόνο, οπότε αν είναι αυτό που νομίζω τότε ξέρω που μένεις!
H 126 coupe δεν μου παλυαρέσει και κατά συνέπεια δεν την έχω πολυψάξει... βλέπω κατά καιρούς να πωλούνται κάποιες, μερικές μάλιστα με πινακίδες ιστορικού αλλά επειδή είναι σχετικά καινούργιο αυτοκίνητο πιθανολογώ ότι στις περισσότερες έχει γίνει κομπίνα και δε θα τις πλησίαζα. Αυτή, μαζί με την 140 coupe, τη βρίσκω άχαρη εντελώς... Για τη 126 τη λιμουζίνα σου έλεγα. -
απο χρυσή ευκαιρίαMERCEDES 126 500SEC Coupe, 5.000 cc, μοντ. '82, μπλε σκούρο, full extra, πινακίδες ιστορικού, τιμή 10.500 ευρώ
Νέα αγγελίαMERCEDES 126 Coupe, 5.600 cc, μοντ. '82, μαύρο, καταλυτικό, full extra, πινακίδες ιστορικού, σε άριστη κατάσταση
D-jet Μπορεί να ξερεις κάτι για αυτά
του 82 πως παίρνουν πινακίδες ιστορικού?MERCEDES 500 126, 5.000 cc, μοντ. '90, κλιματισμός, 2θυρο, ζαντολάστιχα, air bags, δέρμα, full extra, άριστη κατάσταση
Πρώτη δημοσίευση: 20/7/2007 Τελευταία δημοσίευση: 10/8/2007Βλέπεις;
@Krus:
Thumbs up, mate!Όταν λέμε για ποιότητα, το εννοούμε... πραγματικά, μια καλή ΜΒ της εποχής της δικής σου είναι 'εκκλησία' απο ηχομόνωση και απουσία τριγμών!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
111 coupe και παρατημένο παίζει ένα μόνο, οπότε αν είναι αυτό που νομίζω τότε ξέρω που μένεις!
H 126 coupe δεν μου παλυαρέσει και κατά συνέπεια δεν την έχω πολυψάξει... βλέπω κατά καιρούς να πωλούνται κάποιες, μερικές μάλιστα με πινακίδες ιστορικού αλλά επειδή είναι σχετικά καινούργιο αυτοκίνητο πιθανολογώ ότι στις περισσότερες έχει γίνει κομπίνα και δε θα τις πλησίαζα. Αυτή, μαζί με την 140 coupe, τη βρίσκω άχαρη εντελώς... Για τη 126 τη λιμουζίνα σου έλεγα.όχι 111 limo και δεν πρέπει να μένουμε κοντά, ΒΔ εγώ
126 μάλλον για τις ίδιες μιλάμε που έχω βάλει απο χε 2 ποστ πιο κάτω
πάντως η 126 SEC μου αρέσει, την έχω βάλει άλλωστε και στην λίστα μου που έδωσα πρινΜην το κάνεις... τα αυτοκίνητα και ιδιαίτερα αυτά τα αυτοκίνητα είναι για να τα οδηγάς και όχι για να τα βλέπεις... Εκτός αν την κάνεις καφετέρια (δυο στρέμματα που είναι) για να βγάλεις κανένα φράγκο!
Πες μου όμως οτι θα αρνιόσουν πρόσκληση σε τέτοια καφετέρια. Πάντως μια W140 600 πιστεύω δεν θα πέσει κάτω απο 10κ απο Γερμανία με λογικά χλμ και σχετικά καλή κατάσταση. οπότε τσιμπάω μια τώρα και για ταξινόμηση βλέπουμε. Είχα πετύχει μια 98, ακριβώς όπως θα την ήθελα μέσα-έξω
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
@Krus:
Thumbs up, mate!Όταν λέμε για ποιότητα, το εννοούμε... πραγματικά, μια καλή ΜΒ της εποχής της δικής σου είναι 'εκκλησία' απο ηχομόνωση και απουσία τριγμών!
Πράγματι. Από την ημέρα που αγοράστηκε, αυτό μου έκανε τρομερή εντύπωση. Ακόμα και οταν έβαλα λάστιχα με (ΠΟΛΥ) σκληρότερα πλαϊνά, δεν άλλαξε κάτι σε αυτό, ίσα ίσα απέκτησα και λίγο καλύτερο τιμόνι
Τώρα πια δε, απόλυτη ησυχία με κλειστά παράθυρα. Τολμώ να πω ότι σε 202, ακόμα και σε 203, αυτή η 'μερσεντο-αίσθηση' του μασίφ πράγματος δεν υπάρχει. Το ωραίο με το 201 είναι ότι έχεις πολύ συγκρατημένο βάρος (1.160 κιλά kurb έδινε η εταιρεία νομίζω) και καλή ανάρτηση (5 συνδέσμων πίσω), οπότε και μπορείς να οδηγήσεις αρκετά επιθετικά αν το τολμάς. Θα μου πεις, δεν είναι αυτός ο στόχος. Κι εγώ για να ηρεμήσω λίγο την πήρα, αλλά στις στροφές κάτι με γαργαλάει στις πατούσες Το αυτοκινητάκι ακολουθεί το ρυθμό μια χαρά όμως
-
126 μάλλον για τις ίδιες μιλάμε που έχω βάλει απο χε 2 ποστ πιο κάτω
πάντως η 126 SEC μου αρέσει, την έχω βάλει άλλωστε και στην λίστα μου που έδωσα πρινΌχι, στην τύχη το είπα επειδή έχουν βγει κατά καιρούς πολλές έτσι....
Τώρα,
ΑΝ ΠΩ ΟΤΙ 560SEC ΤΟΥ '82 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ; -
Πες μου όμως οτι θα αρνιόσουν πρόσκληση σε τέτοια καφετέρια. Πάντως μια W140 600 πιστεύω δεν θα πέσει κάτω απο 10κ απο Γερμανία με λογικά χλμ και σχετικά καλή κατάσταση. οπότε τσιμπάω μια τώρα και για ταξινόμηση βλέπουμε. Είχα πετύχει μια 98, ακριβώς όπως θα την ήθελα μέσα-έξω -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Και μετά πως θα δικαιολογήσεις την παραμονή στη χώρα;
τι εννοείς?
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=sum1uuyh1gh
μια τέτοια παγόδα θα την έπαιρνες?
-
μια τέτοια παγόδα θα την έπαιρνες?Μανούλα!
-
Και μετά πως θα δικαιολογήσεις την παραμονή στη χώρα;
τι εννοείς?
Για την ταξινόμηση... δεν μπορεί να βρίσκεται ήδη μέσα στην χώρα... πρέπει με κάποιο τρόπο να κάνεις επανεξαγωγή και να το φέρεις. Για άλλους είναι εύκολο, ίσως, αλλά εμένα μου φαίνεται δύσκολο (και παράνομο, σίγουρα).
Ξέρεις κάτι; Με πνίγει στο λαιμό αυτό που λες. Ποιος δε θα ήθελε ένα 600ρι με ένα 10ρικό ή μια 500Ε...
Πραγματικά, αποφέυγω να κάνω αυτές τις σκέψεις γιατί θέλω να σπάσω τα μούτρα κάποιου και δε θα συμβάδιζε κάτι τέτοιο με την ανατροφή μου, καταλαβαίνεις...
-
μια τέτοια παγόδα θα την έπαιρνες?Αν όλα όσα λέει αυτός είναι αλήθεια και μου άρεσε και από κοντά, μάλλον ναι... (ωραίος συνδυασμός χρωμάτων!!!)
Στα λεφτά της είναι, πάντως (αμερικάνικη είναι). -
λοιπόν η παγόδα είναι η μόνη ΜΒ που μου αρέσει καλύτερα η αμερικάνικη
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Ξέρεις κάτι; Με πνίγει στο λαιμό αυτό που λες. Ποιος δε θα ήθελε ένα 600ρι με ένα 10ρικό ή μια 500Ε...
Πραγματικά, αποφέυγω να κάνω αυτές τις σκέψεις γιατί θέλω να σπάσω τα μούτρα κάποιου και δε θα συμβάδιζε κάτι τέτοιο με την ανατροφή μου, καταλαβαίνεις...
Εγώ νιώθω 2ης κατηγορίας άνθρωπος ειλικρινά.
Για την ταξινόμηση... δεν μπορεί να βρίσκεται ήδη μέσα στην χώρα... πρέπει με κάποιο τρόπο να κάνεις επανεξαγωγή και να το φέρεις. Για άλλους είναι εύκολο, ίσως, αλλά εμένα μου φαίνεται δύσκολο (και παράνομο, σίγουρα).
sorry αλλά δεν τα ξέρω καλά αυτά τα διαδικαστικά. Δηλ? δεν μπορείς να πας μετά απο 1-2 χρόνια, γεια σας να τα χαρτιά μου θέλω να κάνω εισαγωγή και ταξινόμηση με τους φόρους που μου αναλογούν
-
Μεταξύ μας, όχι μόνο για τα αυτοκίνητα...
sorry αλλά δεν τα ξέρω καλά αυτά τα διαδικαστικά. Δηλ? δεν μπορείς να πας μετά απο 1-2 χρόνια, γεια σας να τα χαρτιά μου θέλω να κάνω εισαγωγή και ταξινόμηση με τους φόρους που μου αναλογούν
Όχι... πρέπει να γίνει εκτελωνισμός εντός 40 ημερών από τη δήλωση άφιξης. Εσύ δε θα κάνεις καν δήλωση άφιξης, οπότε το αυτοκίνητο θα βρίσκεται παράνομα στη χώρα και δε γνωρίζω ακριβώς τι συνέπειες έχει αυτό (κακές υποθέτω). Μην μπλέξεις...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Μεταξύ μας, όχι μόνο για τα αυτοκίνητα...
και πάνω που θα συμπλήρωνα οτι τα ίδια φαινόμενα αναπαράγονται και αναγνωρίζονται σε ένα σωρό άλλες πτυχές της ζωής ενελλάδι-το παριζάκι μας μάρανε
Όχι... πρέπει να γίνει εκτελωνισμός εντός 40 ημερών από τη δήλωση άφιξης. Εσύ δε θα κάνεις καν δήλωση άφιξης, οπότε το αυτοκίνητο θα βρίσκεται παράνομα στη χώρα και δε γνωρίζω ακριβώς τι συνέπειες έχει αυτό (κακές υποθέτω). Μην μπλέξεις... [/quote]
'αμα είναι σε ιδιόκτητο χώρο
1.πως θα το δούνε?
2.ποιο είναι το χειρότερο σενάριο?
3.ως ανταλλακτικά πως το εισάγουν? -
1.πως θα το δούνε?
3.ως ανταλλακτικά πως το εισάγουν?- Αγαπητοί συνένοικοι και καλοθελητές 'απέναντι'...
- Πως θα το δηλώσεις ότι ήρθες; Να το βγάλεις έξω; Φορτωτική ψέματα;
Χειρότερο σενάριο είναι να σε πιάσουν και να σου δώσουν την επιλογή για δίωξη (λαθρεμπόριο) ή κατάσχεση και δωρεά στο δημόσιο του οχήματος ως έχει. - Σε 2 Κομμάτια... 2 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΟΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ!!!!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
1.πως θα το δούνε?
3.ως ανταλλακτικά πως το εισάγουν?- Αγαπητοί συνένοικοι και καλοθελητές 'απέναντι'... check το έχω στην ερημιά, θα πετάξω και δύο custom made πινακίδες για τα αδιάκριτα και ανίδεα βλέματα
- Πως θα το δηλώσεις ότι ήρθες; Να το βγάλεις έξω; Φορτωτική ψέματα;
Χειρότερο σενάριο είναι να σε πιάσουν και να σου δώσουν την επιλογή για δίωξη (λαθρεμπόριο) ή κατάσχεση και δωρεά στο δημόσιο του οχήματος ως έχει. Άμα 'νοικιάσεις' ένα ζευγάρι german dealer plates ή temporary german plates και βγεις και μπεις οδηγώντας? επίσης σε αφήνουν να μπεις οδηγώντας με export plates χωρίς να σε καταγράψουν κάπου? αν ναι τότε προχθες ήρθα παιδιά όποια μέρα και αν σε ρωτήσουν, και τις πινακίδες τις έβγαλα και πάω να δηλώσω είσοδο - Σε 2 Κομμάτια... 2 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΟΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ!!!!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
D-Jet, το αμαξι στο πανω μερος της σελιδας ποια εκδοση ειχε με αριθμο 250 που ηταν ντιζελ; Θα με βοηθουσες πολυ αν ειχες χαρ/κα και επιδοσεις για το χειροκινητο(και 4θ).
http://www.w124-clubdt.de/index.php?id=19
Ο,τι θέλεις θα το βρεις στα προσπέκτους εδώ!250D, η χαρά του ταρίφα (αλλα ωραίο ντηζελόπλοιο...)
Η 8άρα είναι o αρχηγος των ντ@βατζήδικων με την R129, φοβάμαι, υπαρχηγό...
Ελληνικό θα το πάρεις το 124 και θα κάνεις ότι και εγώ... ένα ωραιότατο αμαξάκι απο γερμανία και μεταφύτευση άνευ μετατροπων στο πλαίσιο των μηχανικών... δε μπορώ να φανταστώ αλλό τρόπο και, μεταξύ μας, δε μπορώ να φανταστώ άλλο τρόπο για να πάρεις ΜΒ της προκοπής με λιγότερα από 15Κ... Εκτός αν σου αρέσουν τα ιστορικά σε τετράπορτα οπότε αλλάζει. Και για να έρθουμε στην κουβέντα που έθεσε ο γαλάτης φίλος και γιατρός μας, η μερσεντότερη των μερσεντοτέρων ever είναι η Adenauer, με δεύτερες και καταϊδρωμένες τις διάφορες Μ100 (από 600 W100, 6.3 109 εως 6.9 116).Αν πούμε μόνο για τη σύγχρονη εποχή νομίζω οτι θα ψηφίσω 140 και εγώ με 123 για την εργατική τάξη!
Το απόλυτο σύγχρονο ΜΒ σαν μοντέλο (όχι σειρά), όμως, ήταν, είναι και θα είναι το 500Ε του 1990.-
Το απολυτο συγχρονο ΜΒ ειναι τα τελευταια CL500 και CL63AMG
MERCEDES-BENZ FORUM