-
Γενικότερα κάτι κάνεις λάθος και με τους χάρτες και με το P360
-
1)== δεν ισχύει αυτό που λές σε καμία περίπτωση. Μπορεί να μην είναι το καλύτερο πρόγραμμα πλοήγησης, αλλά την δουλειά του την κάνει, και η λεπτομέρια στους χάρτες του για την ελλάδα όπως είπε κι ο χρήστος το κάνει μονόδρομο. Ελληνικά γράφεις μιά χαρά, κάτι άλλο έχει γίνει
Έχω ένα λινκ με την 7 (κάπου είχα την 6, δυστυχώς δεν την βρίσκω) που είχε ανεβάσει o Βraker , δοκιμασμένα δουλεύει, έχει και χάρτες, τσέκαρε τα πμ σου.2)==είναι ο base map δεν σου κάνει.έρχεται με την ξένη έκδοση, εδώ χρησιμοποιούμε τους χάρτες της NGI
3)==το 350 που έχω σίγουρα δεν χρειάζεται εξωτερική κεραία, δεν πιστεύω να χρειάζεται το 360. Μάλιστα υπερτερούν σε σχέση με το 550-560 αντίστοιχα, γιατί δεν έχουν wireless και έχουν μεγαλύτερο δέκτη gps.
Aπλά την πρώτη φορά που το ενεργοποιείς κάνει ώρα να βρεί δορυφόρους. Το ίδιο θα συμβεί αν το κλείσεις στην Ελλάδα και το ανοίξεις στην Ιταλία πχ. -
Επειδή είμαι ψιλοάσχετος από GPS και ενδιαφέρομαι να αγοράσω, μπορεί κάποιος νου μου πει πιο από τα παρακάτω είναι καλύτερο;
-
MIO MOOV 330
-
MLS DESTINATOR 4800
Εκτός από το θέμα της πλοήγησης, κτλ, με ενδιαφέρει να έχουν μετρητή ταχύτητας και υψομέτρου αλλά δεν μπορώ να βρω αν όντως έχουν.
Ξέρει κάποιος;
ευχαριστώ
-
-
Να κάνω μια ερώτηση σχετικά με ενα Tibo S1000 με Destinator για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω..
Πριν κάποιο διάστημα άρχισε να αργεί να κάνει σύνδεση με τους δορυφόρους ειδικά όταν η διαδρομή ξεκινούσε απο το σπίτι μου. Ηθελε δηλαδή περίπου 3-5 χλμ διαδρομής ή και παραπάνω μεχρι να κάνει σύνδεση.
Σήμερα λοιπόν, το ανοίγω και η επιλογή gps στο αρχικό μενού ναι μεν εμφανίζεται αλλά δεν αποκρίνεται. Βλέπω το εικονίδιο αλλά δεν ενεργοποιέι το gps... Έτσι ξαφνικά.. ούτε έβγαλα τη καρτα ενώ ήταν ανοιχτό (καθως έχω ακούσει οτι κάτι τέτοιο μπορεί να μπλοκάρει το σύστημα) ούτε τίποτα.. Υπάρχει τρόπος να κάνω reset ή κατι άλλο ή πρέπει να πας απο την MLS???
(Δε ξέρω ποιά έκδοση Destinator έχω δυστυχώς...) -
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Να κάνω μια ερώτηση σχετικά με ενα Tibo S1000 με Destinator για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω..Πριν κάποιο διάστημα άρχισε να αργεί να κάνει σύνδεση με τους δορυφόρους ειδικά όταν η διαδρομή ξεκινούσε απο το σπίτι μου. Ηθελε δηλαδή περίπου 3-5 χλμ διαδρομής ή και παραπάνω μεχρι να κάνει σύνδεση.
Σήμερα λοιπόν, το ανοίγω και η επιλογή gps στο αρχικό μενού ναι μεν εμφανίζεται αλλά δεν αποκρίνεται. Βλέπω το εικονίδιο αλλά δεν ενεργοποιέι το gps... Έτσι ξαφνικά.. ούτε έβγαλα τη καρτα ενώ ήταν ανοιχτό (καθως έχω ακούσει οτι κάτι τέτοιο μπορεί να μπλοκάρει το σύστημα) ούτε τίποτα.. Υπάρχει τρόπος να κάνω reset ή κατι άλλο ή πρέπει να πας απο την MLS???
(Δε ξέρω ποιά έκδοση Destinator έχω δυστυχώς...)Καλύτερα κάνε ένα τηλεφώνημα στην αντιπροσωπεία θα σου λύσουν σίγουρα το όποιο πρόβλημα υπάρχει. http://www.elasyn.gr/index.php
-
σε ευχαριστώ πολύ βρε tazio! εχω τόση δουλεια αυτό το καιρό που λίγο που έψαξα να βρω την αντιπροσωπεία δε κατάφερα να τη βρω... μερσί
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Αγόρασα την κάρτα μνήμης και εγκατέστησα το πρόγραμμα. Πρώτη εντύπωση είναι απογοητευτικότατη. Εξηγούμαι:- Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε μάλλον από αργόσχολους που μάλλον έχουν τον χρόνο και την χαζομάρα να γράφουν τις πόλεις στα Αγγλικά(για όσους ξέρουν πώς γράφονται γιατί για όσους δεν ξέρουν λατινικούς χαρακτήρες...). Απαράδεκτο.
Υπάρχει επιλογή Δήμου; Δεν έβγαλε κάτι. Στο PNA πάντα επέλεγα τον Δήμο πρώτα και μετά την οδό. - Ο χάρτης του 6 ονομάζεται '2006.Q1.4168', μέγεθος 7.5 Mb και είναι αίσχος. Δεν έχει παρά μετρημένες στα δάχτυλα(κυριολεκτικά) οδούς της πόλης. Τι συμβαίνει εδώ; Έχει χαρτογράφηση της Ελλάδας ή γίνεται κάτι λάθος;
Ο χάρτης του PNA ήταν πολύ καλός και δεν έλειπαν παρά μόνο νέες οδοί(το μηχάνημα χαλούσε βέβαια, μάλλον ελαττωματικό).
Βρήκα και έναν χάρτη GreeceU '2008.Q1.97.EL' με μέγεθος 35.4Μβ τον οποίο και πέρασα αλλά δεν τον επιλέγει το πράγραμμα λέει μη εγγεγραμμένος χάρτης. - Πόση χώρα χρειάζεται να βρει σήμα το Ρ360; Δεν πιστεύω να χρειάζεται εξωτερική κεραία.
Ψάξτην καλύτερα, κάτι κάνεις λάθος...
Φυσικά και μπορείς να επιλέξεις πρώτα δήμο,
φυσικά και έχει όλες τις πόλεις στα ελληνικά.
φυσικά και ο τελευταίος χάρτης τους είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ για Ελλάδα και γενικώς κοίτα το κι'αλλο.... - Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε μάλλον από αργόσχολους που μάλλον έχουν τον χρόνο και την χαζομάρα να γράφουν τις πόλεις στα Αγγλικά(για όσους ξέρουν πώς γράφονται γιατί για όσους δεν ξέρουν λατινικούς χαρακτήρες...). Απαράδεκτο.
-
Δεν ξερω αν εχει καλους, κακους ή ασχημους χαρτες το Destinator αλλα το προγραμμα ειναι εντελως ηλιθιο. Λιγο κοινο νου να εχεις καταλαβαινεις οτι η διαδρομη που διαλεγει ειναι για τα λιονταρια.
Μετα απο ΦΥΡΟΜ, Σερβια, Κροατια και Μαυροβουνιο με iGo μπορω να δηλωσω αρκετα ικανοποιημενος. Ειδικα στην αποφυγη Κοσοβου που εκανε με εβγαλε απο επαρχιακους σερβικους δρομους μια χαρα. Λιγο κακη ηταν η ψηφιοποιηση σε πολλες κροατικες περιοχες, οπουμονιμως με εβγαζε λιγο αριστερα ή λιγο δεξια απο τον πραγματικο δρομο.
-
για Ελλαδα ειναι κορυφη... σε σχεση με τα αλλα
για εξω δεν ξερω.
-
Και στην Ελλάδα ΓΤΠ είναι, το κακό software είναι κακό όπου και αν το χρησιμοποιείς. ΌΜΩΣ, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, ήταν το μοναδικό που διέθετε αξιόπιστους χάρτες και αυτός είναι ο αποκλειστικός λόγος που πουλάει καλά στην χώρα μας, όχι γιατί το πρόγραμμα λέει κάτι σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
-
Χρησιμοποιω το dest7 με χαρτες της NGI αλλα αντιμετωπιζω ενα προβλημα. Πολλες φορες με δειχνει καποια μετρα μπροστα με αποτελεσμα να χανω διασταυρωσεις κ ενα γενικοτερο μπαχαλο γιατι αρχιζει να κανει συνεχως επαναυπολογισμους διαδρομης.
Ειναι το συγκεκριμενο καποιο γνωστο προβλημα, με αντιστοιχα γνωστη λυση; -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δεν ξερω αν εχει καλους, κακους ή ασχημους χαρτες το Destinator αλλα το προγραμμα ειναι εντελως ηλιθιο. Λιγο κοινο νου να εχεις καταλαβαινεις οτι η διαδρομη που διαλεγει ειναι για τα λιονταρια.Μετα απο ΦΥΡΟΜ, Σερβια, Κροατια και Μαυροβουνιο με iGo μπορω να δηλωσω αρκετα ικανοποιημενος. Ειδικα στην αποφυγη Κοσοβου που εκανε με εβγαλε απο επαρχιακους σερβικους δρομους μια χαρα. Λιγο κακη ηταν η ψηφιοποιηση σε πολλες κροατικες περιοχες, οπουμονιμως με εβγαζε λιγο αριστερα ή λιγο δεξια απο τον πραγματικο δρομο.
Η εκδοση του χάρτη που είχα εγώ, στην Σερβία, δεν είχε τον δρόμο που σε βγάζει στο καινούργιο τελωνείο στα Σερβοκροατικά σύνορα.
Επίσης η ψηφιοποίηση στα Σκόπια ήταν εντελώς γτπ, με αποτέλεσμα να κάνει επανυπολογισμό διαδρομής κάθε 5 μέτρα γιατί νόμιζε ότι ήμουν εκτός δρόμου.
Μήπως έχω παλιά έκδοση -
Που εννοεις; Στο Sid; Δε θυμαμαι καποιο προβλημα. Το βασικο προβλημα του iGo με τη Σερβία ειναι το οτι την εχει παντου με οριο 50 και αυτο δημιουργει προβληματα στον υπολογισμο αποστασεων, χρονων κλπ
-
Δε θυμάμαι απο πού είχα μπει, απ τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο Zagreb Beograd.
Μπορείς να μου πείς ποιά έκδοση χάρτη έχεις? -
Δε θυμαμαι απ'εξω, αλλα κατι 2007.και ακολουθουσαν 7αρια και μηδενικα. Ειχες μπει απο Lipovac Κροατιας στο Sid Σερβιας
-
Tον ιδιο πρέπει να χουμε
Τελωσπάντως, μια ευθεία γραμμή είναι για την Ελλάδα, δε χρειάζεται gps εκει -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δεν ξερω αν εχει καλους, κακους ή ασχημους χαρτες το Destinator αλλα το προγραμμα ειναι εντελως ηλιθιο. Λιγο κοινο νου να εχεις καταλαβαινεις οτι η διαδρομη που διαλεγει ειναι για τα λιονταρια.Μετα απο ΦΥΡΟΜ, Σερβια, Κροατια και Μαυροβουνιο με iGo μπορω να δηλωσω αρκετα ικανοποιημενος. Ειδικα στην αποφυγη Κοσοβου που εκανε με εβγαλε απο επαρχιακους σερβικους δρομους μια χαρα. Λιγο κακη ηταν η ψηφιοποιηση σε πολλες κροατικες περιοχες, οπουμονιμως με εβγαζε λιγο αριστερα ή λιγο δεξια απο τον πραγματικο δρομο.
Το Destinator σαν πρόγραμμα έχει πολλά μειονεκτήματα και δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο...
Το θέμα είναι καθαρά οι χάρτες της Ngi που έχει πάνω, που καλώς ή κακώς είναι οι κορυφαίοι για Ελλάδα...Για έξω δεν μπορώ να εκφέρω άποψη... -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Tον ιδιο πρέπει να χουμε
Τελωσπάντως, μια ευθεία γραμμή είναι για την Ελλάδα, δε χρειάζεται gps εκειΓια κανε ομως διαδρομη Μαυροβουνιο - Ελλαδα μεσω Κοπαονικ για να αποφυγεις Κοσσυφοπεδιο. Εντυπωσιαστηκα.
Τερη θα σου δωσω 2 παραδειγματα:
- Το destinator ΔΕΝ εχει οption αποφυγης χωματοδρομου. Σε καθε διαδρομη λοιπον μου δινει και ενα περασμα απο χωματοδρομο. Καλα που ξερω τους δρομους δηλαδη, γιατι αλλιως θα εκανα Βουρβουρου - Θεσσαλονικη απο το Βατοπεδι.
- Το Destinator ειναι γαμω το κερατο του οσον αφορα διαδρομες με waypoints.
Ενταξει, φτανει. ΑΝ ημουν ταριφογλου και ηθελα να βρισκω ακριβως την Παπαρουτσογλου 132 στο Κορδελιο, ισως το επαιρνα.
-
Μεταξύ των δύο προγραμμάτων δεν υπάρχει σύγκριση...
Επειδή το έχεις ψάξει αρκετά, να σε ρωτήσω κάτι για τις ρυθμίσεις στο iGO.
Στις ρυθμίσεις για τις παραμέτρους της διαδρομής:
Στο tab διαδρομή: Ταχύτητα
Στη μέθοδο το scroll bar το έχω στη μέση μεταξύ ταχύτερη και βέλτιση, γιατί στο βέλτιστη καμιά φορά μου βγάζει κάτι κουφά.
Εσύ τί ρυθμίσεις έχεις? -
Παιδια βοηθεια:
Φιλος θελει να παρει ενα GPS για δωρο, για χρηση μονο στο αυτοκινητο. Διαθετει μεχρι 250 €.
Δεν εχει-εχω ιδεα, ουτε και ο αποδεκτης του δωρου. Αρα μιλαμε για συσκευη-προγραμμα-χαρτες κομπλε.
Τι θα προτεινατε;
Σε ποιο μαγαζι να τον στειλω; (οχι internet shop, Δευτερα πρεπει να το εχει παρει).
Το πηρα αποφαση...GPS