-
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Χμμμ...ανέβηκαν οι τιμές στην BMW. Νομίζω η 335i ακρίβηνε 600 ευρώ!
Α...υπάρχει και η 316 coupe!!!!!
το σκεφτεσαι για 316?
Μετά από τα 280 και το μπλοκέ του Ζ, τα 122 της 316i νομίζω θα μου είναι υπεραρκετά!
Not!!!Για κάτσε ρε Μαχ δηλαδή εγώ από 343 της Μ (και το μπλοκέ της Μ diff)που πήγα (και το έπραξα) στα 115 της 116 και στα 170 της 320 τι να πω?
Όλα μια συνήθεια-ιδέα είναι (είναι??? )
Δεν έχεις πάθει ακόμα σύνδρομο στέρησης? Anyway, εγώ ψάχνω κάτι που να μου προσφέρει την οδηγική ευχαρίστηση του Ζ με την 'πρακτικότητα' ( ) των τεσσάρων θέσεων....
-
Για τους ιδιοκτήτες παλαιότερων μοντέλων της προπέλας
-
Ακρως 'ελληνικο' κι απιστευτο…
Τι λέτε ρε παιδιά; Και πώς θα κυκλοφορούν οι Γλυφαδιώτες οι παρά τον Άγιο Τρύφωνα (όχι κοντά στα απόνερα) που δεν τους φτάνουν τα φράγκα για Μ3; Για μη τα θέλουμε και όλα δικά μας....
Πάντως πιστεύω ότι είναι τραγικά υψηλή η τιμή ακόμα και για τους Έλληνες...
Με άλλα λίγα παίρνεις την Χ3 2,0. Που είναι και ΤΖΗΠ.... -
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Για τους ιδιοκτήτες παλαιότερων μοντέλων της προπέλαςΑυτό θα πει σεβασμός στον πελάτη,αλλά και στο προιόν που παρήγαγες ως Εταιρεία...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
... και 520i πλέον
Κακόμοιροι τετρακύλινδροι τι ''βάρος'' που κουβαλάτε...
-
Ο χρήστης DimitriS60 έγραψε:
... και 520i πλέον
Η πλάκα είναι ότι το καημένο το μοτεράκι δουλεύει πολύ όμορφα, στην 120 τουλάχιστον. Στην 5άρα μάλλον θα δυσκολεύεται πάντως.
-
... και 520i πλέον
Η πλάκα είναι ότι το καημένο το μοτεράκι δουλεύει πολύ όμορφα, στην 120 τουλάχιστον. Στην 5άρα μάλλον θα δυσκολεύεται πάντως.
Γιατί; Η νέα δίλιτρη 520i είναι πιο ελαφριά από την προηγούμενη
δίλιτρη (Ε39), η οποία δε νομίζω πως θεωρείται αργή... ή τουλάχιστον δε
θεωρούνταν πριν βγουν τα διάφορα μη ατμοσφαιρικά δίλιτρα. Κατά τα άλλα
είναι η πρώτη τετρακύλινδρη 520i, δεν πιστεύω όμως πως θα πτοηθεί
κανένας υποψήφιος αγοραστής. -
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
... και 520i πλέον
Γιατί; Η νέα δίλιτρη 520i είναι πιο ελαφριά από την προηγούμενη
δίλιτρη (Ε39), η οποία δε νομίζω πως θεωρείται αργή... ή τουλάχιστον δε
θεωρούνταν πριν βγουν τα διάφορα μη ατμοσφαιρικά δίλιτρα. Κατά τα άλλα
είναι η πρώτη τετρακύλινδρη 520i, δεν πιστεύω όμως πως θα πτοηθεί
κανένας υποψήφιος αγοραστής.... έλληνας αγοραστής. Σωστά
-
... έλληνας αγοραστής. ΣωστάΣτην επαρχία και το εξωτερικό προτιμούν την επίσης τετρακύλινδρη 520d.
-
... έλληνας αγοραστής. Σωστά
Στην επαρχία και το εξωτερικό προτιμούν την επίσης τετρακύλινδρη 520d.
OK αλλά είναι diesel...
Γενικά στο εξωτερικό (τουλάχιστον Βέλγιο) προτιμάνε τους diesel κινητήρες και επειδή όλοι θέλουν και μια προπέλα (κυκλοφορεί μεγάλος αριθμός εδώ) αγοράζουν ακόμα και τις αναιμικές 318 των 120 bhp...
Το 'άκρως ελληνικό' σχόλιο που έκανα αφορούσε την τιμή, καθώς η μικρή δίλιτρη 318 έχει τιμή εκκίνησης στο Βέλγιο τα 26250.
Και μιας και μιλάμε για diesel, η 120 (σειρά Ν47) προσφέρεται πλεόν με έναν κινητήρα διαμάντι που αποδίδει 177 άλογα (και με μικρή κατανάλωση). Να είχε χώρους ρε γμτ...
Είναι πάντως μεγάλη η κουβέντα με τους diesel κινητήρες (παρόλο που τελικά τη δική μου την αγόρασα με ατμοσφαιρικό)... -
Ο χρήστης Mvass έγραψε:
OK αλλά είναι diesel...Γενικά στο εξωτερικό (τουλάχιστον Βέλγιο) προτιμάνε τους diesel κινητήρες και επειδή όλοι θέλουν και μια προπέλα (κυκλοφορεί μεγάλος αριθμός εδώ) αγοράζουν ακόμα και τις αναιμικές 318 των 120 bhp...
Το 'άκρως ελληνικό' σχόλιο που έκανα αφορούσε την τιμή, καθώς η μικρή δίλιτρη 318 έχει τιμή εκκίνησης στο Βέλγιο τα 26250.
Και μιας και μιλάμε για diesel, η 120 (σειρά Ν47) προσφέρεται πλεόν με έναν κινητήρα διαμάντι που αποδίδει 177 άλογα (και με μικρή κατανάλωση). Να είχε χώρους ρε γμτ...
Είναι πάντως μεγάλη η κουβέντα με τους diesel κινητήρες (παρόλο που τελικά τη δική μου την αγόρασα με ατμοσφαιρικό)...Μήπως τότε το συμπέρασμα είναι πως η νοοτροπία εκεί κι εδώ δεν είναι και
τόσο διαφορετική; Όποιος θέλει προπέλα και δεν έχει αρκετά χρήματα,
αγοράζει τις λιγότερο ακριβές, δηλαδή βασικές τετρακύλινδρες εκδόσεις.
Όπως είπα, και στην επαρχία αγοράζουν ντίζελ, πχ εδώ (Ξάνθη) βλέπω
αρκετές Χ3 2.0d, 520d, ακόμη και 120d πρόσφατα. Εδώ κυκλοφορεί και
μία 335d κουπέ, ενώ 330i ή 335i δεν έχω δει ακόμη. Την προτίμηση προς
τους ντίζελ μου την επιβεβαίωσε και η τοπική αντιπρόσωπος της BMW,
όταν τη ρώτησα σχετικά.Όσο για την 120d, είναι ήδη ξεπερασμένη, αφού παρουσιάστηκε η 123d
με διπλό τούρμπο και 204 ίππους...Ποια έχεις πάρει; Φαντάζομαι όταν λες ατμοσφαιρική εννοείς βενζινοκίνητη,
διαφορετικά μας παραπέμπεις στις 324d και 524d του 1986-87: Μόνο 86
ίπποι αλλά τι ήχος! -
Όντως υπάρχει η νοοτροπία του θέλω να οδηγήσω κάποτε μια προπέλα (κι όποια μπορέσω) αλλά η μεγάλη διαφορά βρίσκεται στον...κάγκουρα. Είναι δηλαδή σπάνιο το φαινόμενο της επίδειξης με κάθε τρόπο του αυτοκινήτου που έχεις.
E, δεν την λες και ξεπερασμένη την 120d...
Απλά δεν είναι η ναυαρχίδα των diesel στην μικρή bmw (αν και ακόμα δεν διατίθεται επίσημα από τους αντιπροσώπους, να μπει πρώτα η χρονιά)Προσωπικά πήρα φέτος την 325i (στο τσακ πριν την αύξηση περίπου 5% των τιμών), όχι όμως αυτή που υπάρχει στην Ελλάδα με τα 218 άλογα αλλά με 211 (φορολογία γαρ). Αν και ελάχιστα πιο αδύναμη η αντίστοιχη diesel, όταν πέρσι τέτοια εποχή (ίσως λίγο πιο χειμώνας) διάλεγα αυτοκίνητο υπήρχε πιο πιθανό το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα, και σε συνδυασμό με τα μεγαλύτερα (διπλάσια σχεδόν) ετήσια τέλη που έχουν στο Βέλγιο οι diesel, με οδήγησαν στην επιλογή της βενζίνης.
-
Ο χρήστης Mvass έγραψε:
...E, δεν την λες και ξεπερασμένη την 120d...
Απλά δεν είναι η ναυαρχίδα των diesel στην μικρή bmw (αν και ακόμα δεν διατίθεται επίσημα από τους αντιπροσώπους, να μπει πρώτα η χρονιά)Προσωπικά πήρα φέτος την 325i (στο τσακ πριν την αύξηση περίπου 5% των τιμών), όχι όμως αυτή που υπάρχει στην Ελλάδα με τα 218 άλογα αλλά με 211 (φορολογία γαρ). Αν και ελάχιστα πιο αδύναμη η αντίστοιχη diesel, όταν πέρσι τέτοια εποχή (ίσως λίγο πιο χειμώνας) διάλεγα αυτοκίνητο υπήρχε πιο πιθανό το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα, και σε συνδυασμό με τα μεγαλύτερα (διπλάσια σχεδόν) ετήσια τέλη που έχουν στο Βέλγιο οι diesel, με οδήγησαν στην επιλογή της βενζίνης.
Όχι βέβαια, άλλωστε οι ανταγωνιστές έχουν μείνει πίσω σε απόδοση ακόμα
και σε σχέση με τους 177 της 120d (ο κινητήρας αυτός μπαίνει πια σε όλες
τις 3άρες και 5άρες *20d), το εννοούσα σε σχέση με την 123d μόνο...Να τη χαίρεσαι! Υπάρχει κάποιο όριο εκεί που ευνοεί τους 211 σε σχέση με
τους 218 ίππους; -
Καλησπέρα.
Ενόψει της επερχόμενης παραγγελίας μιας νέας 320d sedan (177ΗΡ) από εδώ που ζω (Γερμανία) περί τα μέσα Δεκεμβρίου 2007, θα ήθελα να ρωτήσω τους τυχόν κατόχους του εν λόγω αυτ/του (έστω & με κινητήρα βενζίνης) - της τελευταίας σειράς 3 βέβαια - μέσα στο forum, εάν και κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι από αυτό.
Περισσότερο με ενδιαφέρει το κομμάτι 'κατασκευαστικά λάθη' ή 'βλάβες αδικαιολόγητες για την αξία του αυτ/του & το κύρος του'. Επίσης τα σημαντικότερα θετικά του να επισημανθούν, μιάς και ποτέ δεν κατείχα αμάξι από τη συγκεκριμένη μάρκα.
ΥΓ: Η αγορά του εν λόγω αυτ/του γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ & μόνο λόγω ιδιαιτερότητας του επαγγέλματός μου & των προνομίων του, σύν του γεγονότος πως δίδει σημαντική έκπτωση στην αρχική τιμή του (-36%)
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
...ΥΓ: Η αγορά του εν λόγω αυτ/του γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ & μόνο λόγω ιδιαιτερότητας του επαγγέλματός μου & των προνομίων του, σύν του γεγονότος πως δίδει σημαντική έκπτωση στην αρχική τιμή του ......και όχι επειδή
α) είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο
β) έχει εξαιρετική σχέση επιδόσεων/κατανάλωσης
γ) σου αρέσει
δ) ικανοποιεί τις ανάγκες σου
κλπΕιδικά μέσα σε αυτό το τόπικ δε χρειάζεται να απολογείσαι επειδή σου
αρέσουν οι BMW και επέλεξες να έχεις μία.
Με το καλό να τη δεχτείς! -
...ΥΓ: Η αγορά του εν λόγω αυτ/του γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ & μόνο λόγω ιδιαιτερότητας του επαγγέλματός μου & των προνομίων του, σύν του γεγονότος πως δίδει σημαντική έκπτωση στην αρχική τιμή του ...
...και όχι επειδή
α) είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο
β) έχει εξαιρετική σχέση επιδόσεων/κατανάλωσης
γ) σου αρέσει
δ) ικανοποιεί τις ανάγκες σου
κλπΕιδικά μέσα σε αυτό το τόπικ δε χρειάζεται να απολογείσαι επειδή σου
αρέσουν οι BMW και επέλεξες να έχεις μία.
Με το καλό να τη δεχτείς!Δεν είναι έτσι όπως τα λες, τουλάχιστον για εμένα. Δεν διαφωνώ ότι ισχύουν αυτά που αναφέρεις, αλλά έχε υπόψη σου πως με εξίσου μεγάλη έκπτωση αγοράζω - **με το ίδιο κόστος **- και Μercedes C180K ή Saab 9-3 1.9Tdi. Το γιατί τα απέρριψα είναι η βενζίνη ώς καύσιμο & τα ακριβότερα ανταλλακτικά για το 1ο και η κακή υστεροφημία των αντιπροσωπειών Saab & τα ακριβότερα ανταλλακτικά τους (επίσης).
-
Δεν είναι έτσι όπως τα λες, τουλάχιστον για εμένα. Δεν διαφωνώ ότι ισχύουν αυτά που αναφέρεις, αλλά έχε υπόψη σου πως με εξίσου μεγάλη έκπτωση αγοράζω - **με το ίδιο κόστος **- και Μercedes C180K ή Saab 9-3 1.9Tdi. Το γιατί τα απέρριψα είναι η βενζίνη ώς καύσιμο & τα ακριβότερα ανταλλακτικά για το 1ο και η κακή υστεροφημία των αντιπροσωπειών Saab & τα ακριβότερα ανταλλακτικά τους (επίσης).Πάσο, τα παίρνω πίσω!
Υπάρχει βέβαια και το Α4, άλλοι γερμανοί, γάλλοι, ιάπωνες κλπ, η
C200CDI... -
Πάσο, τα παίρνω πίσω!
Υπάρχει βέβαια και το Α4, άλλοι γερμανοί, γάλλοι, ιάπωνες κλπ, η
C200CDI...α) Το νέο Α4 απορρίφθηκε λόγω εξαιρετικά ισχυρού πετρελαιοκινητήρα 140ΗΡ
β) Άλλοι Γερμανοί - με το ίδιο κύρος & στα ίδια χρήματα - με την BMW δεν υπάρχουν!
γ) Γάλλοι - Ιάπωνες......μήν τα ισωπεδώνουμε τώρα όλα
-
α) Το νέο Α4 απορρίφθηκε λόγω εξαιρετικά ισχυρού πετρελαιοκινητήρα 140ΗΡβ) Άλλοι Γερμανοί - με το ίδιο κύρος & στα ίδια χρήματα - με την BMW δεν υπάρχουν!
γ) Γάλλοι - Ιάπωνες......μήν τα ισωπεδώνουμε τώρα όλα
143HP Και είναι ολοκαίνουργιος, πολύ οικονομικός και φιλικός
στο περιβάλλον!Α, ξέχασα και την Saabillac! Αυτή δεν έχει κύρος; Και ισχυρότερο ντίζελ με
180 ίππους παρακαλώ που μπορεί να πάει για σέρβις εκεί που πήγαινες το
Πούντο.
BMW FORUM