-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Όταν η κλιμάκωσή σου επιτρέπει μέχρι 230 και εσύ είσαι 170-220 συνέχεια, ε.. δεν ειναι και ό,τι καλύτερο.
Δε το καταλαβαίνω.
Γιατί δεν είναι ο,τι καλύτερο?
Το μοτέρ ψύχεται σωστά, αναπνέει, παίρνει αέρα, λιπαίνεται...
Δηλαδή αν πηγαίνεις ταξίδι και είσαι στα 180 για 2 ώρες...τι θα πάθει το αυτοκίνητο?
Πάρα πολλές φορές είμαι με το δικό μου σε ταξίδι στα 160-170. Τα 180-190 δεν μπορούμε να τα κάνουμε με ασφάλεια λόγω δρόμων.Το σύστημα ψύξης σε κοινό αυτοκίνητο παραγωγής δεν είναι φτιαγμένο για τέτοια χρήση. Παράγεται πολλή θερμότητα οπότε η ψύξη είναι πιο οριακή παρά τον αερισμό, τα λάδια επίσης ζορίζονται και ζεσταίνονται και συνεπώς όλα τα κινούμενα μέρη τα οποία καταπονούνται λόγω φορτίου και στροφών πάσχουν. Υποθέτω ότι ένδειξη θερμοκρασίας λαδιού θα βοηθάει στο να ξέρεις τι γίνεται.
Αυτά βέβαια πρέπει να ισχύουν πιο κοντά στην τελική. Για 170 με τελική πχ 230 έχεις αρκετά περιθώρια αλλά με 220 για ώρα μπορεί να έχεις θέμα. Για αυτό και αυτοί που πάνε με 200+ στις autobahn δεν είναι αυτοί που απλά τα πιάνουν αλλά αυτοί που τα πιάνουν άνετα και με μπόλικο περιθώριο. Βασικά αυτό είναι που διαφοροποιεί μια 730 από μια 750.
Ένα από τα ελάχιστα αυτοκίνητα που μπορούσε να πηγαίνει τελικές for ever ήταν το παλιό σκαθάρι με τον αερόψυκτο κινητήρα. Βέβαια με συμπίεση γύρω στο 7,3 και μέγιστη ισχύ γύρω στις 3800 στροφές δεν πρέπει να ήταν πολύ δύσκολο ειδικά αν σκεφτούμε ότι η τελική ήταν ~115... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Όταν η κλιμάκωσή σου επιτρέπει μέχρι 230 και εσύ είσαι 170-220 συνέχεια, ε.. δεν ειναι και ό,τι καλύτερο.
Δε το καταλαβαίνω.
Γιατί δεν είναι ο,τι καλύτερο?
Το μοτέρ ψύχεται σωστά, αναπνέει, παίρνει αέρα, λιπαίνεται...
Δηλαδή αν πηγαίνεις ταξίδι και είσαι στα 180 για 2 ώρες...τι θα πάθει το αυτοκίνητο?
Πάρα πολλές φορές είμαι με το δικό μου σε ταξίδι στα 160-170. Τα 180-190 δεν μπορούμε να τα κάνουμε με ασφάλεια λόγω δρόμων.Το σύστημα ψύξης σε κοινό αυτοκίνητο παραγωγής δεν είναι φτιαγμένο για τέτοια χρήση. Παράγεται πολλή θερμότητα οπότε η ψύξη είναι πιο οριακή παρά τον αερισμό, τα λάδια επίσης ζορίζονται και ζεσταίνονται και συνεπώς όλα τα κινούμενα μέρη τα οποία καταπονούνται λόγω φορτίου και στροφών πάσχουν. Υποθέτω ότι ένδειξη θερμοκρασίας λαδιού θα βοηθάει στο να ξέρεις τι γίνεται.
Αυτά βέβαια πρέπει να ισχύουν πιο κοντά στην τελική. Για 170 με τελική πχ 230 έχεις αρκετά περιθώρια αλλά με 220 για ώρα μπορεί να έχεις θέμα. Για αυτό και αυτοί που πάνε με 200+ στις autobahn δεν είναι αυτοί που απλά τα πιάνουν αλλά αυτοί που τα πιάνουν άνετα και με μπόλικο περιθώριο. Βασικά αυτό είναι που διαφοροποιεί μια 730 από μια 750.
Ένα από τα ελάχιστα αυτοκίνητα που μπορούσε να πηγαίνει τελικές for ever ήταν το παλιό σκαθάρι με τον αερόψυκτο κινητήρα. Βέβαια με συμπίεση γύρω στο 7,3 και μέγιστη ισχύ γύρω στις 3800 στροφές δεν πρέπει να ήταν πολύ δύσκολο ειδικά αν σκεφτούμε ότι η τελική ήταν ~115...Ενδιαφέρον.
To 200+ το καταλαβαίνω...άλλωστε και τα λάστιχα αντέχουν νομίζω μέχρι ένα σημείο. Εξαρτάται το δείκτη ταχύτητας.
Αλλά αυτό ισχύει και για τα 170-190? Τα περισσότερα σύγχρονα και μεσαία προς μεγάλα αυτοκίνητα πλέον κινούνται στα ~170 για μεγάλα ταξίδια με σχετική άνεση και δε παθαίνουν κάτι.
ΥΓ. Είμαι τυχερός που έχω σύστημα ψύξης από 325i
-
Στα 170+ για 2 ωρες κλπ που λετε βγαινει με ενα ρεζερβουαρ;
-
Μεχρι να πιάσεις τα 170-190 έχεις σταματήσει στα διόδια.
Το κράτος φροντίζει και για τις περιουσίες μας. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στα 170+ για 2 ωρες κλπ που λετε βγαινει με ενα ρεζερβουαρ;Εξαρτάται το ρεζερβουάρ.
H 3er για παράδειγμα αν θυμάμαι καλά έχει 63άρι ρεζερβουάρ και η 5άρα 70άρη.
Ένα 2ώρο το βγάζει. Τα 55λτ με μια μέση τα 16λτ/100κμ στα 170 τα καίει σε 344κμ ή περίπου 2 ώρες.
Η 5άρα έχει περισσότερη αυτονομία.
-
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
:yahoo:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1043061/Αντιγράφω γιατί παίζει να διαγραφεί η 'αγγελία'
ETSI..SYNEXISTE NA POSTARETE OLOI SAS TA 320 ....25000..29000 AKOMA KAI 32000E METAXEIRISMENA..OTAN AFTHN THN STIGMH APO KATW SAS H APO PANW SAS YPARXOUNE KAINOURGIA ME 33000E KAI ME HLIOROFH!!!
PEITE MOU NA KATALAVW GIATI AFTOS POU THA DWSEI GIA METAXEIRISMENO 25000 KAI 30000E ..NA MHN DWSEI LIGA PARAPANW NA PAREI NEW??
DEN EXETE VARETHEI NA TA POSTARETE KAI APLA NA MENOUN APOULHTA!THELETE APLA NA MHN XASETE TIPOTA!DEN GINETE OMWS THELETE DEN THELETE TO 50% TO XANETE!!!!!
APLA TA POSTARETE KAI MENOUNE APOULHTA ....MENOUNE DIAKOSMHTIKES GLASTRES!
KALH EPITYXIA STIS TIMES POU TA POULATE! -
Ασχετο αλλα...
Νικο ενα τιμονι που ειχες ποσταρει πιο παλια με τα λαμπακια επανω για ενδειξη στροφων δν βγαινει για την si?
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Έληξε η ομηρία στα γραφεία της BMW στη Γαλλία
από την Ελευθεροτυπία.Με λίγα λόγια αναφέρει:
**Παραδόθηκε ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους δύο υπαλλήλους στην έδρα της BMW στη Γαλλία. **
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1, προέκιται για έναν πρώην υπάλληλο της εταιρείας, ενώ κρατούσε όμηρους μία τηλεφωνήτρια και έναν πωλητή.
Ο σταθμός μετέδωσε ότι ο άνδρας πυροβόλησε στον αέρα, χωρίς να τραυματίσει κανέναν και προσπάθησε να βάλει φωτιά στα γραφεία.
Στην επιχείρηση μετείχαν αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων και σύμφωνα με πληροφορίες ο ένοπλος παραδόθηκε ήρεμα.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας, κατέληξε σ' αυτήν την απελπισμένη προσπάθεια μην μπορώντας να πληρώνει άλλο τους κατεστραμμένους πολλαπλασιαστές και μπεκ της BMW του. Η BMW France δήλωσε πως ο ένοπλος ήταν εκτός εγγύησης.
Μηνύματα στήριξης εστάλησαν από τους Έλληνες αντιπροσώπους BMW και φυσικά την BMW Hellas. H τελευταία, στο μήνυμά της αναφέρει: 'Καμία υποχώρηση στους τρομοκράτες κατόχους BMW. Βρίσκονται εκτός εγγύησης και δεν έχουμε τίποτε άλλο να πούμε.'
αστείο είναι έτσι?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Έληξε η ομηρία στα γραφεία της BMW στη Γαλλία
από την Ελευθεροτυπία.Με λίγα λόγια αναφέρει:
**Παραδόθηκε ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους δύο υπαλλήλους στην έδρα της BMW στη Γαλλία. **
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1, προέκιται για έναν πρώην υπάλληλο της εταιρείας, ενώ κρατούσε όμηρους μία τηλεφωνήτρια και έναν πωλητή.
Ο σταθμός μετέδωσε ότι ο άνδρας πυροβόλησε στον αέρα, χωρίς να τραυματίσει κανέναν και προσπάθησε να βάλει φωτιά στα γραφεία.
Στην επιχείρηση μετείχαν αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων και σύμφωνα με πληροφορίες ο ένοπλος παραδόθηκε ήρεμα.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας, κατέληξε σ' αυτήν την απελπισμένη προσπάθεια μην μπορώντας να πληρώνει άλλο τους κατεστραμμένους πολλαπλασιαστές και μπεκ της BMW του. Η BMW France δήλωσε πως ο ένοπλος ήταν εκτός εγγύησης.
Μηνύματα στήριξης εστάλησαν από τους Έλληνες αντιπροσώπους BMW και φυσικά την BMW Hellas. H τελευταία, στο μήνυμά της αναφέρει: 'Καμία υποχώρηση στους τρομοκράτες κατόχους BMW. Βρίσκονται εκτός εγγύησης και δεν έχουμε τίποτε άλλο να πούμε.'
αστείο είναι έτσι?
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Ασχετο αλλα...Νικο ενα τιμονι που ειχες ποσταρει πιο παλια με τα λαμπακια επανω για ενδειξη στροφων δν βγαινει για την si?
Τα τιμόνια για 1 και 3 σειρά είναι τα ίδια.
Εμένα δεν μου αρέσει καθόλου, το βρίσκω υπερβολικό και κιτς.
-
Thanks HF
Αντε βαλτο ρε Νικο σε 5 χρονια που θα παντρευτω πρεπει να παρω το αμαξι σου
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Ασχετο αλλα...Νικο ενα τιμονι που ειχες ποσταρει πιο παλια με τα λαμπακια επανω για ενδειξη στροφων δν βγαινει για την si?
Βγαίνει κανονικά...αλλά:
- Κάνει ένα 800άρι...με 1.500 και το δικό μου καρτ πουλημένο αγοράζω 6τάχυτο
- Πρέπει να ξηλωθεί το μισό ταμπλό και κυριότερα:
- Δε θέλω να αλλάξω ούτε βίδα στο si για να παραμείνει ως συλλεκτικό. Είναι ΕΝΤΕΛΩΣ μαμά και θα παραμείνει έτσι.
Thanks HF
Αντε βαλτο ρε Νικο σε 5 χρονια που θα παντρευτω πρεπει να παρω το αμαξι σου
Μέχρι τότε θα έχεις μαζέψει λεφτά να το βάλεις μόνο σου
-
Πως βλέπετε τα πίσω τακάκια μου?
Θέλουν αλλαγή?
Ακόμα 13.000κμ λέει μέσα το bc.
Τα μπροστά που λέει 15.000κμ είναι εντάξει νομίζω:
-
Εχουν ακομα 'ψωμι' αλλα εξαρταται ποσο πατας το φρενο.
-
Γενικώς δεν είμαι φρενάκιας. Το πατάω όσο πρέπει, ούτε πολύ (ridding the brake δηλαδή) ούτε και λίγο. Όσο πρέπει.
Τα πίσω έχουν φαγωθεί πολύ από το DTC και και το DSC.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αυτο ετοιμαζομουν να προσθεσω ,οτι και αυτα τρωνε τακακι.Εγω παντως δεν θα τα αλλαζα αμεσα.Ελενξε τα μετα απο 5000χλμ να δεις ποσο θα εχουν κατεβει ή εμπιστευσου το bc .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αυτο ετοιμαζομουν να προσθεσω ,οτι και αυτα τρωνε τακακι.Εγω παντως δεν θα τα αλλαζα αμεσα.Ελενξε τα μετα απο 5000χλμ να δεις ποσο θα εχουν κατεβει ή εμπιστευσου το bc .
Thanks bill.
Δε θα τα αλλάξω τότε.
Θα περιμένω άλλα 5.000κμ να τσεκάρω πάλι. Γενικώς δουλεύω πολύ το DTC (πρώτο στάδιο δηλαδή).
Εν τω μεταξύ έχουν μαζέψει οι δισκόπλακες κάτι που μοιάζει σαν σκουριά.
Πως καθαρίζεται αυτό? Καθαρίζεται ή θέλουν αλλαγή?
-
Mην ασχολεισαι με την σκουρια ,ετσι ειναι ολα.Επιφανειακη ειναι ,και να την αφαιρεσεις παλι θα εμφανιστει.Μονο στο ματι ενοχλει.
-
Αυτο που βλέπω σκουριασμενο δεν είναι οι δισκοπλακες...
Τι διαμέτρου δίσκους φοράς;;
BMW FORUM