-
Aν κανεις 10 χιλ χμ τον χρονο η καταναλωση δεν ειναι το πιο σημαντικο κριτηριο...
-
Nikos320si καλορίζικη....
Έχεις στην κατοχή σου την αγαπημένη μου έκδοση της 3er
Να την χαρείς όσο δεν πάει και απροβλημάτιστη....
Και που σαι εεε, όσο πιο μεγάλες καταναλώσεις βενζίνης έχεις τόσο πιο πολύ θα την χαίρεσαιHF τα ίδια και για σένα....πήρες τον πιο όμορφο Άσσο....καλή απόλαυση
-
Καλοτάξιδα τα νέα σας αυτοκίνητα (και επισήμως στον Νίκο)!
Και το χρώμα είναι πολύ καλό, είχα δει μια τέτοια και φαινόταν special, έδειχνε million $$$, όντως καλύτερο από τις φωτογραφίες. Όλα καλά, περιποιημένο, σπάνιο, εγγυημένο αλλά και ιδιαίτερο, το πήρες όμως χωρίς να το πας έστω μια βόλτα;;
Πάντως πολύ καλή επιλογή, και ο εξοπλισμός καλός και πρακτικά καινούργιο. Προσωπικά θα ήθελα και cruise control.
Είναι ωραία φάση τώρα που το βολτάρεις και καθώς συνδύασες το οικογενειακό που ήθελες (με αυτή τη δικαιολογία το πήρες για να μην ξεχνιόμαστε) με το σπορ που σου προέκυψε είναι ακόμα πιο ευχάριστες οι βόλτες! Και είναι πραγματικά σπορ, προσεγμένο εργοστασιακά σε πολλούς τομείς (κινητήρα, αναρτήσεις, φρένα). (και θέλω και βόλτα...!)
Και λέω να το αφήσεις ήσυχο, να μην το πειράξεις, ακόμα δεν το πήρες και μιλάμε για βελτιώσεις!! (ακόμα κι αν, αν λέω, ο puntolord έχει καλύτερες ρεπρίζ)
Οι ζάντες άραγε πόσο να ζυγίζουν, πόσο ελαφριές είναι;Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
..Γιατί τόση διαφορά κατανάλωσης (+ 26%) για 3 άλογα παραπάνω??? Πολλά δεν είναι??Η κατανάλωση δεν προκύπτει από τα παραπάνω άλογα στις 7000 αλλά από τα παρακάτω άλογα που έχει στις 2500-4000 στροφές (πιθανόν στις 2500-6500) που σε αναγκάζουν να πατάς πιο πολύ το γκάζι για να πας το ίδιο (αν και ελαφρύτερο).
Και βέβαια, απευθύνεται σε άλλο πληθυσμό, πιο πορωμένο αλλά και πιο συνειδητοποιημένο, το πήραν για να το πατάνε! Και λόγω τρέλλας στα ψηλά και ήχου κλπ θέλεις να το ακούς όλο και συχνότερα και παρασύρεσαι...
Πάντως έχω μια μικρή περιέργεια για το πού θα κυμαίνεται η κατανάλωση (ίδιος οδηγός, ίδιες διαδρομές) σε σχέση με την 120i.
Επίσης ενδιαφέρον το 10+λτ/100χλμ που πέτυχαν οι Έλληνες δοκιμαστές δοκιμάζοντας την 320d σε κάποιο από τα links που είχες πιο πριν... Αλλά μόνο για τις ροπές σου και τη χαμηλή κατανάλωσή σου περηφανεύεσαι.... για δοκίμασε να τους φτάσεις τους ελληνάρες!! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Και το χρώμα είναι πολύ καλό, είχα δει μια τέτοια και φαινόταν special, έδειχνε million $$$, όντως καλύτερο από τις φωτογραφίες. Όλα καλά, περιποιημένο, σπάνιο, εγγυημένο αλλά και ιδιαίτερο, το πήρες όμως χωρίς να το πας έστω μια βόλτα;;
Πάντως πολύ καλή επιλογή, και ο εξοπλισμός καλός και πρακτικά καινούργιο. Προσωπικά θα ήθελα και cruise control.
Είναι ωραία φάση τώρα που το βολτάρεις και καθώς συνδύασες το οικογενειακό που ήθελες (με αυτή τη δικαιολογία το πήρες για να μην ξεχνιόμαστε) με το σπορ που σου προέκυψε είναι ακόμα πιο ευχάριστες οι βόλτες! Και είναι πραγματικά σπορ, προσεγμένο εργοστασιακά σε πολλούς τομείς (κινητήρα, αναρτήσεις, φρένα). (και θέλω και βόλτα...!)
Και λέω να το αφήσεις ήσυχο, να μην το πειράξεις, ακόμα δεν το πήρες και μιλάμε για βελτιώσεις!! (ακόμα κι αν, αν λέω, ο puntolord έχει καλύτερες ρεπρίζ)
Οι ζάντες άραγε πόσο να ζυγίζουν, πόσο ελαφριές είναι;..Γιατί τόση διαφορά κατανάλωσης (+ 26%) για 3 άλογα παραπάνω??? Πολλά δεν είναι??
Η κατανάλωση δεν προκύπτει από τα παραπάνω άλογα στις 7000 αλλά από τα παρακάτω άλογα που έχει στις 2500-4000 στροφές (πιθανόν στις 2500-6500) που σε αναγκάζουν να πατάς πιο πολύ το γκάζι για να πας το ίδιο (αν και ελαφρύτερο).
Και βέβαια, απευθύνεται σε άλλο πληθυσμό, πιο πορωμένο αλλά και πιο συνειδητοποιημένο, το πήραν για να το πατάνε! Και λόγω τρέλλας στα ψηλά και ήχου κλπ θέλεις να το ακούς όλο και συχνότερα και παρασύρεσαι...
Πάντως έχω μια μικρή περιέργεια για το πού θα κυμαίνεται η κατανάλωση (ίδιος οδηγός, ίδιες διαδρομές) σε σχέση με την 120i.
Επίσης ενδιαφέρον το 10+λτ/100χλμ που πέτυχαν οι Έλληνες δοκιμαστές δοκιμάζοντας την 320d σε κάποιο από τα links που είχες πιο πριν... Αλλά μόνο για τις ροπές σου και τη χαμηλή κατανάλωσή σου περηφανεύεσαι.... για δοκίμασε να τους φτάσεις τους ελληνάρες!!Ευχαριστώ!!
Ναι δε το πήγα ούτε μια βόλτα...το είδα, το έλεγξα το ήθελα! Τόσο απλό! Δε πίστευα ότι υπήρχε ένα τέτοιο si στην Αθήνα...και πραγματικά ο άνθρωπος στην αντιπροσωπεία του 'Μουσάτου' ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ εξυπηρετικός και γνώστης! Δεν πρόλαβα να το οδηγήσω γιατί το απόγευμα θα είχε τα ΔΟΚ και αν περίμενα μέχρι το απόγευμα θα το έχανα...τόσο απλά ...αλλά δεν έχει σημασία, γιατί ήταν love at first site
Τη κατανάλωση τη βλέπω στο 14-15...δηλαδή 3-4 λίτρα πάνω από την 120i. Νομίζω με 11.κάτι την άφησα την 120i. Στη 3άρα όμως δεν έχω 100άρα...μόλις κάνω 4-5 γεμίσματα και κάμποσα χιλιόμετρα εκεί θα δούμε διαφορές. Άλλωστε...το μοτέρ ακόμα έχει 13.000χμ από 20+ θα ανοίξει. Τουλάχιστον στην 1 εκεί άνοιξε το μοτέρ.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πάντως πολύ καλή επιλογή, και ο εξοπλισμός καλός και πρακτικά καινούργιο. Προσωπικά θα ήθελα και cruise control.Σωστό, για το CC θα το αναζητάς.....
Άποψή μου να μην το πειράξεις Νίκο, εκτός κι αν έχεις € για πέταμα.....
Επίσης ενδιαφέρον το 10+λτ/100χλμ που πέτυχαν οι Έλληνες δοκιμαστές δοκιμάζοντας την 320d σε κάποιο από τα links που είχες πιο πριν...
@ρχίδι@ μέντολες......έπρεπε να γράψουν και κάτι αρνητικό και το εφύβραν.......σε πίστα που το έβαλα έκαψε 9,8 όνυχα.....
Αλλά μόνο για τις ροπές σου και τη χαμηλή κατανάλωσή σου περηφανεύεσαι.... για δοκίμασε να τους φτάσεις τους ελληνάρες!!
Δεν περηφανεύομαι όνυχα, τα στοιχεία παραθέτω......δεν θέλω να φτάσω κανέναν Ελληνάρα (με την κακή έννοια της λέξης). .....Έλλην είμαι βρε κι εγώ...
......
Βρε γ@μησε την κατανάλωση εάν δεν έχεις πρόβλημα με τα νούμερα αυτά.......τις κ@υλες του πληρώνει ο καθείς....
ΥΓ προς wantone: 10000ΚΜ για diesel σημαίνει 570€ σε καύσιμο, 10000ΚΜ για si σημαίνει 1400€ σε καύσιμο.....βλέπεις καμμιά διαφορά??
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Γιατί τον χρήστη Si τον ενδιαφέρει σαφώς λιγότερο η κατανάλωση από έναν χρήση απλής 320 ή ακόμα περισσότερο diesel. Aλλιώς δεν θα την είχε αγοράσει. Α και έχει και μια τάση να την πάει ( είτε επειδή η ροπή είναι πιο ψηλά είτε γιατι έτσι γουστάρει ) πιο γρήγορα από τους άλλους. just my 2 cents και έλεος πια με τις καταναλώσεις όλοι έχουμε καταλάβει οτι έχεις αγοράσει το οικονομικότερο αμάξι στον κόσμο.
- μόνο στη βούρτσα
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
εμενα μου αρεσε που η 1 αν και ατμοσφαιρα τραβουσε απο χαμηλα
δηλαδη το τωρινο μοτερ θα τη πινει με το καλαμακι τη βενζινη
και μετα πεταγεται ο puntolord και σου προτεινει σπορ ντιζελ
Είπα να μην σχολιάσω το θέμα του βενζινο-ρουφήγματος αλλά με τσιγκλάς.......ε λοιπόν ο λόγος που πήρα diesel είναι πως μπορώ να κάνω ότι κάνει και η βενζινορουφηχτρούλα i ή si (διάλεξε όποια θες):
και πιο γρήγορα μεν......
και με το μισό καύσιμο......
diesel rulezz.....
ΥΓ: παίζει ρόλο βέβαια και το ότι θα ζω σε πόλη και όχι σε σαρδελοκούτι με περιορισμούς, αμα τη επιστροφή εν Ελλάδι.....
αληθεια εισαι πιο γρηγορος απο την 3αρα του νικου?
(δεν το χω ψαξει καθολου το ζητημα)εγω παντως στην εχω ετοιμη την απαντηση... 1.6 τουρμπο ή 1.4 tsi
-
...10+λτ/100χλμ που πέτυχαν οι Έλληνες δοκιμαστές
@ρχίδι@ μέντολες......έπρεπε να γράψουν και κάτι αρνητικό και το εφύβραν.......σε πίστα που το έβαλα έκαψε 9,8 όνυχα..... >Αλλά μόνο για τις ροπές σου και τη χαμηλή κατανάλωσή σου περηφανεύεσαι.... για δοκίμασε να τους φτάσεις τους ελληνάρες!!
Δεν περηφανεύομαι όνυχα, τα στοιχεία παραθέτω......δεν θέλω να φτάσω κανέναν Ελληνάρα (με την κακή έννοια της λέξης). .....Έλλην είμαι βρε κι εγώ...
Αστειευόμουν φυσικά, ξέχασα να βάλω μερικές σχετικές φατσούλες. Έλληνας είσαι και όχι ελληνάρας (με μικρό ε έτσι) ή ακόμα χειρότερα ελληναράς (κάνει ρίμα με το κερατάς ή το ματρακάς!)
Και καλά θυμόμουνα (αλλά δεν ήμουνα σίγουρος για αυτό δεν το έγραψα) ότι ούτε στην πίστα δεν τους έφτασες! Πώς το πιάσανε το 10+ πάντως... αφού κι εσύ όταν ήρθες στην Ελλάδα δεν είδες τέτοια νούμερα... πρέπει να προσπαθήσαν πραγματικά πολύ, τι κάνανε με το γκάζι, άσκηση ενδυνάμωσης γάμπας;; -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
(δεν το χω ψαξει καθολου το ζητημα)Ε ναι ρε συ...τόσα κιλά ροπή έχει ο Λόρδος
Εδώ δεν είναι fair να συγκρίνεις ατμόσφαιρα με turbo...πόσο μάλλον διαφορετικό καύσιμο
-
35 κιλα..καλα μου ακουγονται..
η εταιρεια παντως την 320i δεν τη δινει πολυ αργοτερη τωρα που κοιταω, τη δικη σου δε τη βρισκω ελεγα μηπως σαν πιο 'γαργαλημενη' καταφερνε στους κοφτες να την ξεπερασει..
δε γινεται δουλεια χωρις σαλιγκαρι τελικα, γιατι με 35 κιλα σε βενζινη θα ησουν πολυ πιο ισχυρος
-
(δεν το χω ψαξει καθολου το ζητημα)Καλά πλάκα με κάνεις?? Είναι δυνατόν εγώ με 110Kg να είμαι γρηγορότερος από...οποιοδήποτε αμάξι??? .......το 320d είναι όμως...
εγω παντως στην εχω ετοιμη την απαντηση... 1.6 τουρμπο ή 1.4 tsi
Χμ, ξαναδιάβασε τα specs......εάν εννοείς τα VW Passat 1.4 Tsi ή Opel Insignia 1.6 T τα οποία μένουν πολύ πίσω...
Αστειευόμουν φυσικά, ξέχασα να βάλω μερικές σχετικές φατσούλες. Έλληνας είσαι και όχι ελληνάρας (με μικρό ε έτσι) ή ακόμα χειρότερα ελληναράς (κάνει ρίμα με το κερατάς ή το ματρακάς!)
Και καλά θυμόμουνα (αλλά δεν ήμουνα σίγουρος για αυτό δεν το έγραψα) ότι ούτε στην πίστα δεν τους έφτασες! Πώς το πιάσανε το 10+ πάντως... αφού κι εσύ όταν ήρθες στην Ελλάδα δεν είδες τέτοια νούμερα... πρέπει να προσπαθήσαν πραγματικά πολύ, τι κάνανε με το γκάζι, άσκηση ενδυνάμωσης γάμπας;;
Δεν καίει 10 l/100Km ούτε ακόμα και αν πηγαίνεις με 200 Km/h σταθερά όνυχα.....πίστεψέ με....
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
(δεν το χω ψαξει καθολου το ζητημα)Ε ναι ρε συ...τόσα κιλά ροπή έχει ο Λόρδος ......
..εγώ βασικά έχω ροπή προς το καλό φαγητό ......
- Έναρξη* *Για να ξεκαθαρίσω και κάτι, φαίνομαι και είμαι 'κολλημένος' με τις καταναλώσεις δια τον απλούστατο λόγο: Αφού μπορώ να πάω πιο γρήγορα, πιο άνετα, και πάρα-πάρα-πάρα πολύ οικονομικότερα, για ποιό λόγο να προτιμήσει ένας - οικογενειάρχης σαν εμέ πρωτίστως - την αντίστοιχη αργότερη, κουραστική και απαιτητική σε καύσιμο βενζινοκίνητη έκδοση?
Οι δικαιολογίες περί ήχου μοτέρ και εύρους φάσματος στροφών είναι απλά.....δικαιολογίες των μη εχόντων τη δυνατότητα απόκτησής του diesel ένεκα του παράλογου πετρελαιο-νόμου.
Εάν ζούσαν όμως εκτός Αθηνών - Θεσνίκης ?? Τότε??
Δεν ξέρω εάν μπορώ να γίνω αντιληπτός....* Λήξη
-
το πασσατ δεν εχει τουρμποκομπρεσσορα για 160 αλογα θελει 1.8Τ
παντως μου κανει εντυπωση που η bmw βγαζει τοσο καλου ντιζελ και μαλιστα δινει τοσο αισιοδοξα νουμερα στις επιδοσεις τους
-
- Έναρξη* [i]Για να ξεκαθαρίσω και κάτι, φαίνομαι και είμαι 'κολλημένος' με τις καταναλώσεις δια τον απλούστατο λόγο: Αφού μπορώ να πάω πιο γρήγορα, πιο άνετα, και πάρα-πάρα-πάρα πολύ οικονομικότερα, για ποιό λόγο να προτιμήσει ένας - οικογενειάρχης σαν εμέ πρωτίστως - την αντίστοιχη αργότερη, κουραστική και απαιτητική σε καύσιμο βενζινοκίνητη έκδοση?
τοτε γιατι δεν τα κανει ολα βενζινη? δε γινεται ολα να ναι τοσο ιδανικα ρε συ..
αυτο το μοτερ δηλαδη ειναι φτιαγμενο για σκισιμο (θα μου πεις ποιο εργοστασιακο ειναι?) και αισθανεται ανετα κοντα στο κοφτη? κατι σαπιο θα υπαρχει δεν γινεται διαφορετικα
-
35 κιλα..καλα μου ακουγονται..η εταιρεια παντως την 320i δεν τη δινει πολυ αργοτερη τωρα που κοιταω, τη δικη σου δε τη βρισκω ελεγα μηπως σαν πιο 'γαργαλημενη' καταφερνε στους κοφτες να την ξεπερασει..
δε γινεται δουλεια χωρις σαλιγκαρι τελικα, γιατι με 35 κιλα σε βενζινη θα ησουν πολυ πιο ισχυρος
Κοίτα εδώ: www.carfolio.com
-
35 κιλα..καλα μου ακουγονται..
η εταιρεια παντως την 320i δεν τη δινει πολυ αργοτερη τωρα που κοιταω, τη δικη σου δε τη βρισκω ελεγα μηπως σαν πιο 'γαργαλημενη' καταφερνε στους κοφτες να την ξεπερασει..
Κοίτα εδώ: http://www.carfolio.com
...και άμεση σύγκριση μεταξύ των 320si & 320d από το ίδιο site εδώ
-
γιατι το κανει αυτο η bmw ???
τελικα πρεπει να βγαλει τουρμπο οχι για τον εξωτερικο ανταγωνισμο, αλλα για τον εσωτερικο ανταγωνισμο που δημιουργουν τα diesel
-
γιατι το κανει αυτο η bmw ???**τελικα πρεπει να βγαλει τουρμπο οχι για τον εξωτερικο ανταγωνισμο, αλλα για τον εσωτερικο ανταγωνισμο που δημιουργουν τα diesel **
-
γιατι το κανει αυτο η bmw ???τελικα πρεπει να βγαλει τουρμπο οχι για τον εξωτερικο ανταγωνισμο, αλλα για τον εσωτερικο ανταγωνισμο που δημιουργουν τα diesel
Γιώργο είναι δύο εντελώς διαφορετικές κατηγορίες, εντελώς διαφορετικό target group και εντελώς διαφορετική φιλοσοφία.
Θέλεις οικονομία...πάρε diesel
Θέλεις επιδόσεις, στροφές ψηλά, ήχο και πίστα...πάρε βενζίνηΔιαλέγεις και παίρνεις.
-
@puntolord
καλα εγω δεν ειχα παρει καθολου χαμπαρι..εβλεπα ιδιες ιπποδυναμεις, αλλα ελεγα οτι οι βενζινες απλα θα χανουν στις χαμηλες ρεπριζ σε απολυτα νουμερα θα ειναι μπροστα..
δεν το ειχα σκεφτει ατμοσφαιρικα αλογα vs τουρμπατα αλογα..ενω αμα ειχαν ηδη τουρμπο δε θα υπηρχε προβλημα...
παραδειγμα 335
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... on_id=4156
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... on_id=3827βεβαια puntolord πρεπει να εχεις ερωτευτει τοσο πολυ τα diesel που και σε αυτη τη περιπτωση παλι diesel θα επαιρνες
Γιώργο είναι δύο εντελώς διαφορετικές κατηγορίες, εντελώς διαφορετικό target group και εντελώς διαφορετική φιλοσοφία.
Θέλεις οικονομία...πάρε diesel
Θέλεις επιδόσεις, στροφές ψηλά, ήχο και πίστα...πάρε βενζίνηΔιαλέγεις και παίρνεις.
ναι κι εγω ετσι **προσπαθω ** να το δω , αλλα τελικα βλεπω τσαι απο ταξι
οπως λεω πιο πανω μονο μια τουρμπινα μπορει να βαλει τα πραγματα στη θεση τους..
BMW FORUM