-
ααα ρε Μαριε τι τραβας και εσυ...
τουλαχιστον ολα καλα φιλε...
ΥΓ.εχει και ωραιο καιρο βλεπω σημερα...
πηγαινε το καμμια βολτα... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πώς έγινε αυτό ρε συ;εντιτ: είδα..
στα καλά των καθούμενων
Ήταν γραφτό να ξοδέψω 170€ dino, ας πούμε μια βραδυά στα μπουζούκια χωρίς hangover την επόμενη μέρα (όπως έγραψα και πιο πίσω..)
ααα ρε Μαριε τι τραβας και εσυ...
τουλαχιστον ολα καλα φιλε...
ΥΓ.εχει και ωραιο καιρο βλεπω σημερα...
πηγαινε το καμμια βολτα...Δεν βαριέσαι φίλε, λαμαρίνες ή μάλλον τζάμια είναι, δεν τρέχει τίποτα.....άσε που έχω και μια προαίσθηση για το ΛΟΤΤΟ σήμερα να δεις....
Βόλτα το απόγευμα, ίσως πάλι Nurburgring, θα δείξει.....αύριο κανα Ανόβερο λέω, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος....
-
μηπως να παω και εγω να παιξω στο Ιταλικο Λοττο...;
78εκ € ειναι....
ΥΓ.καλα οι ζαντουλες ειναι...
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Καπου έχω διαβάσει ότι η 320i/150ps έχει δυναμομετρηθεί 163ps χωρίς tuning που αναφέρεις,αντίθετα ο κινητήρας με τους 170ps στην πράξη στην 3αρα αποδίδει 163ps.Oπότε αν όντως ισχύει αυτό,η κατανάλωση δεν διαφέρει σημαντικά σε κανονική χρήση,απλά όταν ζορίζεται το αμάξι θα υπάρχουν διαφορές λογικά υπέρ της έκδοσης 170ps λόγω της τεχνολογίας Εf.Dynamics.Από εκεί και πέρα παιζει ρόλο και ο τρόπος οδήγισης και η χρήση του κλιματισμού,που στην facelift εκδοση φαίνεται κάτι έχουν αλλάξει στην απόδοση του.
Δεν ισχύει αυτό που λες. Το Drive την είχε δυναμομετρήσει στα 183 άλογα.
επιπλέον τα μοτέρ δεν είναι και τελείως διαφορετικής τεχνολογίας???
(πέρα από τα ηλεκτρονικά συστήματα -πχ start-stop- που μπήκαν στην '170άρα' κτλ) -
Ο χρήστης pik. έγραψε:
μηπως να παω και εγω να παιξω στο Ιταλικο Λοττο...;78εκ € ειναι....
ΥΓ.καλα οι ζαντουλες ειναι...
Καλά θέλει και ρώτημα?? Η Μ5 σε περιμένει στην γωνία....
ΥΓ: Είχε μια πανέμορφη μπλέ 530d μέσα στην αντιπροσωπεία.....
......και μόνο 71000€.....
-
Μπα με τοσα χρηματα περιμενω την F10
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Καπου έχω διαβάσει ότι η 320i/150ps έχει δυναμομετρηθεί 163ps χωρίς tuning που αναφέρεις,αντίθετα ο κινητήρας με τους 170ps στην πράξη στην 3αρα αποδίδει 163ps.Oπότε αν όντως ισχύει αυτό,η κατανάλωση δεν διαφέρει σημαντικά σε κανονική χρήση,απλά όταν ζορίζεται το αμάξι θα υπάρχουν διαφορές λογικά υπέρ της έκδοσης 170ps λόγω της τεχνολογίας Εf.Dynamics.Από εκεί και πέρα παιζει ρόλο και ο τρόπος οδήγισης και η χρήση του κλιματισμού,που στην facelift εκδοση φαίνεται κάτι έχουν αλλάξει στην απόδοση του.
Για 120i έχω διαβάσει αυτό,στην 320i λόγω βάρους όχι,νομίζω στο Ελληνικό Αυτο Τριτη ή το Moτο σπορ.Απλά ίσως κάποιοι τα μπερδεύουν με τα κιτ βελτιωσεων που φαίνεται φτάνουν και μέχρι 200+ ίππους για την υπάρχουσα 320i,ενώ δεν διαφημίζονται ότι μπαίνουν στην υπαρχουσα 120i.
(πέρα από τα ηλεκτρονικά συστήματα -πχ start-stop- που μπήκαν στην '170άρα' κτλ)H 320i/170ps λένε βασίστηκε στο παλιό 325i (ιδιας γενιάς 320ι/150ps),μειώνοντας τα κυβικά και τους κυλίνδρους (της 325i).Τα υπόλοιπα είναι εξωτερικές (πχ αεραγωγους κλπ σημεία) ή ηλεκτρικές παρεμβάσεις ( start stop)
-
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Για 120i έχω διαβάσει αυτό,στην 320i λόγω βάρους όχι,νομίζω στο Ελληνικό Αυτο Τριτη ή το Moτο σπορ.Απλά ίσως κάποιοι τα μπερδεύουν με τα κιτ βελτιωσεων που φαίνεται φτάνουν και μέχρι 200+ ίππους για την υπάρχουσα 320i,ενώ δεν διαφημίζονται ότι μπαίνουν στην υπαρχουσα 120i.
(πέρα από τα ηλεκτρονικά συστήματα -πχ start-stop- που μπήκαν στην '170άρα' κτλ)H 320i/170ps λένε βασίστηκε στο παλιό 325i (ιδιας γενιάς 320ι/150ps),μειώνοντας τα κυβικά και τους κυλίνδρους (της 325i).Τα υπόλοιπα είναι εξωτερικές (πχ αεραγωγους κλπ σημεία) ή ηλεκτρικές παρεμβάσεις ( start stop)
Δε ξέρω που παίρνεις τις πληροφορίες σου, αλλά είναι λάθος.
Το νέο 2λτ μοτέρ της BMW με τα 170 άλογα βασίζεται στο προηγούμενο με τα 150 αλλά έχει απευθείας ψεκασμό ΗΡΙ που ψεκάζει επάνω στο μπουζί ακριβώς όσο καύσιμο χρειάζεται, διαφορετική εισαγωγή και εξάτμιση, άλλο πρόγραμμα, μεγαλύτερη συμπίεση (12:1 vs 10.5:1) και EfficientDynamics*
Τέλος, το ίδιο μοτέρ που δυναμομετρήθηκε σε 320i στο Drive 183 άλογα, φοράει και η 120i. Μάλιστα...φίλος είχε κάνει μάλιστα δυναμομέτρηση στην 118i του με τα ED, την είχα ποστάρει κιόλας. Για να είμαι ειλικρινής δε θυμάμαι πόσα άλογα έβγαλε. Του τη ζήτησα και θα μου τη στείλει.
*Τα ED δεν είναι μόνο μείωση καυσίμου, αλλά και αύξηση επιδόσεων καθώς δεν υπάρχει πλέον δυναμό στο αυτοκίνητο για να κόβει δύναμη από το μοτέρ και έχει αντικατασταθεί με το σύστημα Brake Energy Regeneration (ανάκτηση ενέργειας από τη πέδηση), εξαρτήματα (όπως το κομπρεσέρ του Air Condition) που αποσυμπλέκονται σε κατάσταση έντονης επιτάχυνσης, ανοιγοκλειώμενα flaps πίσω από τη μάσκα για καλύτερη επιτάχυνση και σύστημα Auto Start/Stop.
(πέρα από τα ηλεκτρονικά συστήματα -πχ start-stop- που μπήκαν στην '170άρα' κτλ)Ακριβώς. Μόνο το μπλοκ είναι ίδιο. Ακόμα και σχεδιασμός των πιστονιών είναι διαφορετικός για τη καλύτερη καύση λόγω του απευθείας ψεκασμού. Ακόμα και η εμφάνιση του μοτέρ είναι διαφορετική:
170hp:
http://4.bp.blogspot.com/_1XknPAfZhcs/S ... engine.jpg150hp:
http://img2.netcarshow.com/BMW-120i_200 ... per_24.jpg -
Αναφέρεις τα ίδια που λέει η εταιρία σε διαφημίσεις για το ΕD και είναι γνωστά
Το θέμα είναι πόσο αλήθεια είναι πέρα από εμφάνιση κλπ σε κάθε μοντέλο,όταν υπάρχουν και οι απόψεις που ανέφερα γιατί συνήθως δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά -
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Αναφέρεις τα ίδια που λέει η εταιρία σε διαφημίσεις για το ΕD και είναι γνωστά
Το θέμα είναι πόσο αλήθεια είναι πέρα από εμφάνιση κλπ σε κάθε μοντέλο,όταν υπάρχουν και οι απόψεις που ανέφερα γιατί συνήθως δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιάΤι εννοείς? Έχω οδηγήσει τη προηγούμενη 1 με τα 150 και το μοτέρ με τα 170 είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό σε δύναμη, σε απόκριση, σε γραμμικότητα και βεβαίως σε κατανάλωση. Όντως βγάζει 170 άλογα και δε βγάζει λιγότερα...μάλιστα βγάζει περισσότερα από τα ονομαστικά according to Drive.
-
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Xμ...
Αν και συμφωνω σε ολα τα αλλα με τον Νικο, παραλληλα, και με βαση τα αποτελεσματα μετρησεων της δυναμης/ροπης του 2λιτρου 170ps της Bmw στους 4τροχους Ιουνιου 2007, τα νουμερα απεχουν αρκετα απο τα 183 αλογα που 'ειδε' το Drive...Αυτά είναι τροχό...εγώ μιλάω στρόφαλο.
-
τι νόημα έχει στρόφαλος... το audi με 10 ονομαστικά λιγότερα στρόφαλο, βγάζει 7 περισσότερα τροχό... και 30 άλογα απώλειες να έχει το 120, makes no difference...
-
H BMW απο τις 3500 εως τις 6500σαλ, εχει την ιδια σχεδον ροπη!
-
edit: ναι πράγματι ο 2λιτρος έχει πολύ επίπεδο διάγραμμα ροπής..
-
@Νικος
Ναι, και παλι δεν βγαινουν τα νουμερα...
Οι απωλειες σε αυτα τα επιπεδα ιπποδυναμεων, κινουνται γυρω στο 7%, (+-2% αναλογα με
την μεταδοση) δηλαδη ακομα και στροφαλο, θα βγαζει 160αλογα περιπου, αλλα σε καμμια περιπτωση 183...Ακομα και να μην λαβεις υποψιν σου το ποσοστο που αναφερω πιο πανω, που οντως παιζει για τις απωλειες, 23% απωλειες, δηλαδη 35 αλογα διαφορα τροχου με στροφαλο ειναι εξωφρενικη διαφορα για 170αλογα ανακοινωσιμης δυναμης... -
γρηγορη εσυ τι πιστευεις?οτι τα τουρμπο εχουν περισσοτερες απωλειες απο τα ατμοσφαιρικα( )?
-
Στις 3000 έχει το audi 7 κιλά παραπάνω, στις 5000 4 κιλά, για να καταλήξει στις 6500 να έχει την ίδια ροπή με τη bmw....
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
καλά 4 κιλά ροπής διαφορά μόνο εγώ τα βλέπω??4,6 για την ακριβεια...
-
δυστυχώς το roto δεν έχει dyno τον 170άρη, έχει όμως τον 150άρη, ο οποίος βγάζει 132 τροχό και 18 κιλά ροπής μέγιστη...
μιας και ο κινητήρας επί της ουσίας παρέμεινε ίδιος, η ροπή καλώς έμεινε στα ίδια επίπεδα δλδ γύρω στα 18+ κιλά, ε και τα 20 παραπάνω ονομαστικά σύμφωνα με τη bmw είναι 17 (132+17=149) οκ...
το θέμα είναι όμως ότι μόνο με απώλειες άνω του 10% μπορούν να επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί της bmw για 150 και 170 άλογα αντίστοιχα...
BMW FORUM