-
Μπορείς να ρωτήσεις σχετικά,αλλά νομίζω δεν γίνεται.
Το μειωμένο τέλος ταξινόμισης το έχουν τ'αμάξια αυτά που ήδη εχουν εκτελωνιστεί μεχρι μέσα Αυγούστου,και τα έχουν οι αντιπροσωπείες με το κόλπο των 'εκθεσιακών' στις αποθήκες τους για να μην πάρουν κανονικές πινακίδες (ταξινομηθούν) όπως έλεγε το μέτρο.ΕDIT : Mέχρι 17 Αυγούστου με παράταση ίσχυσε τελικά το μειωμένο τέλος ταξινόμισης και για εισαγωγές Αυγούστου,δηλ. και παραγωγής Ιουλίου αμάξια
-
Οκ ευχαριστω!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Μια χαρά Νίκο. Καλύτερα να μην πλήρωνες εργασία, αλλά και έτσι πάλι καλα είναι με τους κλέφτες που έχουμε μπλέξει γενικά.Ναι όντως...εν τω μεταξύ μίλησα με τον Άγγλο, του είπα το πρόβλμά μου και είπε ότι είναι κλασσικό θέμα ο NOx. Τι μου είπε όμως και μου έπεσαν τα μαλλιά? Πόσο έχει ο αισθητήρας εκεί? 211 λίρες!!! Εδώ? 411 ευρώ!
ΓΙΑΤΙ????
-
Ο χρήστης Biskoto10 έγραψε:
Ειχα δει χθες το βραδυ μια διαφημιση που ελεγε για την 116 και 316 και πιο συγκεκριμενα ελεγε για την 316 οτι κανει 22000 και για την 116 16000+κατι. Ξερει κανεις τι ακριβως ειναι αυτη η προσφορα?
Φίλος μου πήρε το 316 πριν 1 χρόνο 28 χιλιάρικα (και όχι τόσο 'γυμνό'), αλλά απ' τα 28 να το ρίξανε στα 22, έστω και αν το μοντέλο είναι υπό αντικατάσταση και οι πωλήσεις πνέουν τα λοίσθια, μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο...
θα είναι η τιμή αν αποσύρεις το Hammer (πχ 6000 κυβικα) και πάρεις την 316
Ολοι αυτό το παράδειγμα έχουν και το fiat panda βγαίνει 4000 ευρω.
Τωρα μου συγκρινεις την Fiat με την Bmw? Λοιπον ξαναειδα την διαφημιση και λεει οτι τα 8000ευρω που αφαιρει ειναι για αποσυρση 1.600κινητηρα (οσο ειναι και το 316 δηλαδη) + μειωμενο τελος + εκπτωση απο την Bmw, ολα αυτα με 258ευρω το μηνα (αυτο δεν ξερω πως βγαινει). Καλη προσφορα, αν μαθω περισσοτερα θα πω.
πηγαινε για να σου πουνε ακριβώς. Μάλλον κάνουν έκτπωση και στην τιμή εισαγωγής. Αλλά πρόσεχε. Εννοούν να αποσύρεις ενα 1600 ? ή κάτι μεγαλύτερο....
Σε κάθε περίπτωση εγω δε θα το φοβόμουν -
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Ειχα δει χθες το βραδυ μια διαφημιση που ελεγε για την 116 και 316 και πιο συγκεκριμενα ελεγε για την 316 οτι κανει 22000 και για την 116 16000+κατι. Ξερει κανεις τι ακριβως ειναι αυτη η προσφορα?
Φίλος μου πήρε το 316 πριν 1 χρόνο 28 χιλιάρικα (και όχι τόσο 'γυμνό'), αλλά απ' τα 28 να το ρίξανε στα 22, έστω και αν το μοντέλο είναι υπό αντικατάσταση και οι πωλήσεις πνέουν τα λοίσθια, μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο...
θα είναι η τιμή αν αποσύρεις το Hammer (πχ 6000 κυβικα) και πάρεις την 316
Ολοι αυτό το παράδειγμα έχουν και το fiat panda βγαίνει 4000 ευρω.
Τωρα μου συγκρινεις την Fiat με την Bmw? Λοιπον ξαναειδα την διαφημιση και λεει οτι τα 8000ευρω που αφαιρει ειναι για αποσυρση 1.600κινητηρα (οσο ειναι και το 316 δηλαδη) + μειωμενο τελος + εκπτωση απο την Bmw, ολα αυτα με 258ευρω το μηνα (αυτο δεν ξερω πως βγαινει). Καλη προσφορα, αν μαθω περισσοτερα θα πω.
H 3αρα αλλάζει το 2012.Δεν πουλά όσο θα ήθελαν γιατί φαίνεται για ακόμα μια φορά δεν αρέσει το facelift της (διεθνώς δεν πουλά) και τα δίλιτρα αμάξια της στην Ελλάδα είναι υπό διωγμό με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνισης ως τώρα.
Τ'αμαξια που διαφημίζονται αφορούν απόσυρση,είναι γι'αμάξια παραγωγής 3 μηνών που είναι στο τελωνείο με τις παλιές τιμές σε περιορισμένο αριθμό ,είναι συγκεκριμένα πακέτα εξοπλισμου,ορισμένα χρώματα και πιθανόν και όχι ότι καλύτερο απο ποιότητα (αν παραγγέλθηκαν έτσι για πιό φθηνά για προσφορές).-Η εκπτωση των εμπόρων ή της εταιρίας αφορά τρόπο πληρωμής και δεν είναι standard.
Επίσης η απόσυρση είναι και στο αέρα αν δεν εγκριθεί σε 40 μέρες από την νέα βουλή καθώς αφορά τροπολογία όχι νόμο.(το πιό λογικό είναι αν αλλάξει κυβερνιση -συμφωνα με τις δημοσκοπήσεις-να έχουμε καποιες αλλαγές στις επιλογές για το περιβάλλον όπως έχει ανακοινωθεί...)
αυτό για την ποιότητα το έχεις γράψει κι άλλη φορά. Εχεις κάποιο λόγο να πιστεύεις ότι στην Ελλάδα έρχονται Β ποιότητας αμάξια? Γιατί μιλάμε για μεγαλύτερο σκάνδαλο απο το Βατοπαίδι.... (Θα την κάψουν την BMW AE)
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Αλλά πρόσεχε. Εννοούν να αποσύρεις ενα 1600 ? ή κάτι μεγαλύτερο....
Σε κάθε περίπτωση εγω δε θα το φοβόμουνΣτην διαφημιση γραφει οτι η τιμη μειωσης ειναι με βαση αποσυρση αυτοκινητου με ιδιο κινητηρα (εννοωντας 1.600κυβικα δηλαδη αφου διαφημιζει το 316) τωρα δεν ξερω για μικροτερα κυβικα για αποσυρση αν υπαρχει μεγαλη διαφορα αν και 500ευρω ειναι λογικα η διαφορα.
-
δίκιο έχεις....
αλλά επειδή έχω πάρει μεγάλη τηλεόραση
Πηγα κοντά σε κάτι άλλες διαφημίσεις άλλων εταιριών και είδα το μειον 3200 που ειναι το μέγιστο....
πχ fiat που λέγαμε... -
Οντως και δεν ειναι μονο η fiat και η mazda και η peugeot και οι περισσοτερες εν ολιγοις. Παντως οπως ειχα γραψει και πιο πανω το οφελος 8600ευρω βγαινει εκτος απο την αποσυρση και το τελος ταξινομησης και απο εκπτωση της εταιρειας. Απλα γραφω αυτα που γραφουν με μικρα γραμματα. Ελπιζω καποια απο αυτες τις μερες να παω και να εχω και επισημα νεα.
-
Σημερα είμαι ιταλία...
Λοιπόν δε νομίζω ότι υπάρχει BMW χωρίς xenon... κλπ....
Α και κάτι ακόμη.... Οι εξατμίσεις της X6 δεν εχουν σταγόνα λάδι... μέχρι βαθιά μέσα... Μα δε καίει τίποτα?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Σημερα είμαι ιταλία...Λοιπόν δε νομίζω ότι υπάρχει BMW χωρίς xenon... κλπ....
Α και κάτι ακόμη.... Οι εξατμίσεις της X6 δεν εχουν σταγόνα λάδι... μέχρι βαθιά μέσα... Μα δε καίει τίποτα?
Station και diesel να προσθέσω
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Σημερα είμαι ιταλία...
οχι κατ αναγκη. Ετσι νόμιζα κι εγω...
Εντάξει μερικά μοντέλα δεν υπάρχουν. X3 2.0i αλλά το δικό σου και το δικό μου υπάρχουν σε 2.0i -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Σημερα είμαι ιταλία...
οχι κατ αναγκη. Ετσι νόμιζα κι εγω...
Εντάξει μερικά μοντέλα δεν υπάρχουν. X3 2.0i αλλά το δικό σου και το δικό μου υπάρχουν σε 2.0iΝα υποθέσω ούτε μια 116i και 316i ε?
-
Τα 1600αρια κυκλοφορούν σε χώρες που έχουν φορολογικές επιβαρύνσεις αγοράς.Στην Ιταλία δεν υπάρχουν.
Ο χρήστης coyote έγραψε:
αυτό για την ποιότητα το έχεις γράψει κι άλλη φορά. Εχεις κάποιο λόγο να πιστεύεις ότι στην Ελλάδα έρχονται Β ποιότητας αμάξια? Γιατί μιλάμε για μεγαλύτερο σκάνδαλο απο το Βατοπαίδι.... (Θα την κάψουν την BMW AE)
Σε όλες τις εταιρίες γίνεται και σε όλα τα προιόντα όχι μόνο στα αμάξια για λόγους κόστους.Είναι άτυπη αλήθεια του εμπορίου .Συνέπεια βλάβες και μη αντοχή στο χρόνο,και σου λένε έχεις την εγγύηση όποτε χρειαστείς.Αλλα μετά την εγγύηση (ή και μέσα σ'αυτή) η ταλαιπωρία να πηγαίνεις καθε τόσο σε σερβις και να μη ευχαριστιεσαι το προιόν που την βάζεις;-Ποντάρουν όμως ότι πολλοί κοιτάνε στο κοντινό συμφέρον πχ κάποια παροχή και απλά βολεύονται με ότι σου λένε 'έτυχε',αν τύχει σύντομα,ενώ όλα είναι εν γνώση τους (τα μυστικά της δουλειάς μιας επιχείρησης).
-
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Τα 1600αρια κυκλοφορούν σε χώρες που έχουν φορολογικές επιβαρύνσεις αγοράς.Στην Ιταλία δεν υπάρχουν.αυτό για την ποιότητα το έχεις γράψει κι άλλη φορά. Εχεις κάποιο λόγο να πιστεύεις ότι στην Ελλάδα έρχονται Β ποιότητας αμάξια? Γιατί μιλάμε για μεγαλύτερο σκάνδαλο απο το Βατοπαίδι.... (Θα την κάψουν την BMW AE)
Σε όλες τις εταιρίες γίνεται και σε όλα τα προιόντα όχι μόνο στα αμάξια για λόγους κόστους.Είναι άτυπη αλήθεια του εμπορίου .Συνέπεια βλάβες και μη αντοχή στο χρόνο,και σου λένε έχεις την εγγύηση όποτε χρειαστείς.Αλλα μετά την εγγύηση (ή και μέσα σ'αυτή) η ταλαιπωρία να πηγαίνεις καθε τόσο σε σερβις και να μη ευχαριστιεσαι το προιόν που την βάζεις;-Ποντάρουν όμως ότι πολλοί κοιτάνε στο κοντινό συμφέρον πχ κάποια παροχή και απλά βολεύονται με ότι σου λένε 'έτυχε',αν τύχει σύντομα,ενώ όλα είναι εν γνώση τους (τα μυστικά της δουλειάς μιας επιχείρησης).
Και πως ακριβώς το κάνουν αυτό;
Όταν είναι να φτιάξουν αυτοκίνητο για την Ελλάδα αλλάζουν τα δεδομένα και τον προγραμματισμό της γραμμής παραγωγής;
Έχουν μία γραμμή για τα καλά και μία για τα μέτρια; -
Κανείς δεν μπορει να ξέρει τα μυστικά της δουλειάς μιας επιχείρησης,κι όπως έγραψα σε όλα τα προιόντα ισχύει αυτό.Αλλιώς θα κάναμε και εμείς κάθε τέτοια δουλειά αν ήταν κάτι εύκολο
-
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Κανείς δεν μπορει να ξέρει τα μυστικά της δουλειάς μιας επιχείρησης,κι όπως έγραψα σε όλα τα προιόντα ισχύει αυτό.Αλλιως θα είμασταν εμείς εισαγωγείς,έμποροι κλπ σε όλα τα είδη της αγοράς και θα κερδίζαμε ανάλογα σε κάθε προιόν..γιατί μου ακούγεται ράδιο αρβίλα αυτό?
Γιατί το λέω αυτό?Όταν παραγγέλνεις το αμάξι σου, ξέρεις εξαρχής (από τη στιγμή που θα 'κλείσει' η παραγγελία) ότι το αμάξι σου θα φτιαχτεί την τάδε βδομάδα, τάδε μέρα (απλά δεν ανακοινώνουν τη μέρα σε μας) και θα μπουν σε αυτό τα χ-ψ-ω εξαρτήματα.Πριν και μετά το δικό σου αμάξι θα παραχθουν άλλα 100 τα οποία θα πάνε σε ανάκατες χώρες.
Το μόνο που μπορώ να δεχτώ είναι πως πχ τα αμάξια των μικρότερων αγορών κατασκευάζονται στην πχ Τουρκία (βλέπε Α3) και όχι στη Γερμανία από όπου παίρνουν οι Γερμανοί και οι μεγάλες αγορές.
Από την άλλη ούτε αυτό ισχύει γιατί πχ το δικό μου Α3 είναι κατασκευασμένο στη Γερμανία και ήρθε στην Ελλάδα (χώρα με μικρή αγορά).Το ότι δεν έρχονται 1600άρια αμάξια στην Ιταλία και έρχονται στην Ελλάδα είναι καθαρά θέμα αντιπροσώπου της εκάστοτε χώρας και όχι του εργοστασίου, όπως είναι και επιλογή του εκάστοτε κεντρικού εισαγωγέα τι θα θεωρηθεί ως στάνταρ εξοπλισμός στην εκάστοτε έκδοση και τι ως extra.(πχ η exclusive έκδοση στη γερμανία έχει άλλα στάνταρ και extra από ότι εδώ-Ελλάδα κτλ)
Εντάξει...μπορεί να διαλέγουν οι εταιρίες πχ στην Ελλάδα να στείλουν αμάξια και από πιο...'δεύτερα' εργοστάσια ενώ στην χώρα τους να φέρνουν αμάξια πιο 'πρώτα' εργοστάσια, αλλά ως εκεί και φυσικά αυτό δεν ισχύει ολοκληρωτικά.
Μην αρχίζουμε αυτά που λέγανε παλιά ότι επειδή ξέρουν ότι θα πάει στη Γερμανία το χ-ψ αμάξι, του βάζουν καλύτερα ανταλλακτικά.Γιατί αν ήταν έτσι, χαζοί θα ήταν πχ στην audi να βάλουν ελαττωματικά εξαρτήματα σε DSG (βλέπε ανάκληση 66.000 οχημάτων λόγω DSG) στην Αμερική που είναι και μεγάλη αγορά?
-
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Κανείς δεν μπορει να ξέρει τα μυστικά της δουλειάς μιας επιχείρησης,κι όπως έγραψα σε όλα τα προιόντα ισχύει αυτό.Αλλιώς θα κάναμε και εμείς κάθε τέτοια δουλειά αν ήταν κάτι εύκολοΑκριβώς επειδή δεν είναι εύκολες τέτοιες αλλαγές και επειδή πλέον όλα γίνονται σε αυτοματοποιημένες γραμμές και η χασούρα αν γινόντουσαν τέτοιες αλλαγές που απαιτούν αλλαγές στην ποιότητα κάθε τρεις και λίγο θα ήταν μεγαλύτερη από το οποιοδήποτε κέρδος κάτι τέτοιο δε συμβαίνει.
-
Αν ήταν ο κόσμος αυτοματοποιημενος και αγγελικά πλασμένος,δεν θα υπήρχαν προβλήματα ούτε απάτες,ούτε αντιδικίες,ούτε καταναλωτικές οργανώσεις και όλα τα προιόντα θα ήταν τέλεια,και όλα καλα.
Επειδή λοιπόν δεν συμβαίνει ετσι ,για όποιον δεν πιστεύει τo μαρκετινκ μπορεί να πάει μια βόλτα σε κανένα δικαστήριο ν'ακούσει πολλές εμπορικές αντιδικίες για τέτοια θέματα σε όλα τα προιόντα (και πάμπολες για αμάξια) εγγύησεις κλπ και ίσως σας λυθούν κάποιες απορίες,και θα καταλάβει εν μέρη πως κάθε εταιρία δουλεύει διαφορετικά κλπ αντομετωπίζει τα θέματα κα τι σοι επιχειρηματίες υπάρχουν. -
Δεν ξέρω αν οι γραμμές παραγωγής στήνονται βάση τεχνικών χαρακτηριστικών ή βάση προορισμού...
Ανέκαθεν πίστευα το πρώτο μιας και όπως είναι ευνόητο βολεύει περισσότερο... πρόσφατα όμως με την ιστορία του ΕΤΤ αποδείχθηκε πως δεν συμβαίνει (οχι πάντα τουλάχιστον) έτσι...
Και αυτό γιατί η παραγγελία της Ζ4 έφτασε εδώ σε χρόνο dt για τα δεδομένα ενός καινούριου μοντέλου με την εξ'αρχής επιβεβαίωση οτι το εργοστάσιο (γνωρίζοντας την κατάσταση και την ημερομηνία λήξης του μειωμένου τέλους) έχει δώσει προτεραιότητα στις παραγγελίες απο Ελλάδα...
Εαν λοιπόν ισχύει αυτό και ρυθμίζουν την γραμμή παραγωγής ανα χώρα, τότε δεν είναι δύσκολο να γίνει διαχωρισμός ποιότητας... -
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Αν ήταν ο κόσμος αυτοματοποιημενος και αγγελικά πλασμένος,δεν θα υπήρχαν προβλήματα ούτε απάτες,ούτε αντιδικίες,ούτε καταναλωτικές οργανώσεις και όλα τα προιόντα θα ήταν τέλεια,και όλα καλα.
Επειδή λοιπόν δεν συμβαίνει ετσι ,για όποιον δεν πιστεύει τo μαρκετινκ μπορεί να πάει μια βόλτα σε κανένα δικαστήριο ν'ακούσει πολλές εμπορικές αντιδικίες για τέτοια θέματα σε όλα τα προιόντα (και πάμπολες για αμάξια) εγγύησεις κλπ και ίσως σας λυθούν κάποιες απορίες,και θα καταλάβει εν μέρη πως κάθε εταιρία δουλεύει διαφορετικά κλπ αντομετωπίζει τα θέματα κα τι σοι επιχειρηματίες υπάρχουν.Τι σχέση έχει το γεγονός ότι τα προϊόντα χαλάνε με την ηθελημένη πτώση ποιότητας ανάλογα την αγορά;
Δηλαδή στη Γερμανία που έχουν τις καλές BMW δε χαλάνε πότε; Δεν υπάρχουν εκεί προβληματικές ή όσες υπάρχουν είχαν προορισμό την Ελλάδα και της πήραν Γερμανοί κατά λάθος;
BMW FORUM