-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...σιγά που θα κρατιόσουνα..........ε αφού είναι 'τζάμπα' που λένε και στο χωριό μου, να μην δοκιμάσω??
Σου μίλησαν και για χαμηλότερη κατανάλωση;
Ναι, μισό λίτρο στα 100ΚΜ λιγότερο....
-
Καλά... Θα μετατοπιστεί το φάσμα της τουρμπίνας πιο ψηλά λογικά, γιαυτό ίσως. Να ρίξουν τα πετρέλαια, χλωμό.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
...σιγά που θα κρατιόσουνα....
......ε αφού είναι 'τζάμπα' που λένε και στο χωριό μου, να μην δοκιμάσω??
Σου μίλησαν και για χαμηλότερη κατανάλωση;
Ναι, μισό λίτρο στα 100ΚΜ λιγότερο....
Δεν τους πολύ-εμπιστεύομαι Μάριε.... Όχι ότι τα 200+ άλογα είναι απαγορευτικά αλλά θεωρώ ότι ούτε 10 άλογα παραπάνω δεν θα προσφέρουν. Κατά τα άλλα πιο πάνω άλογα με μείωση στην κατανάλωση sorry αλλά no way Hose....
-
Άλογα στα ντίζελ παίρνεις αρκετά εύκολα. Απλά αν ρίξεις πολλά πετρέλαια θα καπνίζεις χειρότερα και από Corona ενώ αν το μοτέρ δεν έχει αντοχές παίζει να πάρεις καμιά μπιέλα στο χέρι.
Μείωση κατανάλωσης μόνο επειδή το φάσμα της τουρμπίνας μετατοπίζεται σε ψηλότερες στροφές, εκεί δλδ που δεν οδηγάς συνήθως.
Αν μιλούσαμε για βενζίνη, μόνο αν φτώχαιναν το μείγμα εκεί που ρίχνει φουλ καύσιμο ο εγκέφαλος, αλλά και πάλι θα μιλούσαμε για υψηλές EGT κλπ.
There is no such thing as free cash.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Καλά... Θα μετατοπιστεί το φάσμα της τουρμπίνας πιο ψηλά λογικά, γιαυτό ίσως. Να ρίξουν τα πετρέλαια, χλωμό.O Ιταλός φίλος εδώ με το ολοκαίνουργιο Α5 3.0 Turbo Quattro, το πήγε στην DigitalTuning και το πήγε από τα 239 στα 273 άλογα και είδε 1 λίτρο στα 100ΚΜ λιγότερη κατανάλωση, μιλάει με σιγουριά και είναι πιο ματζίρης από μένα......είναι εφικτό....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
.....
Δεν τους πολύ-εμπιστεύομαι Μάριε.... Όχι ότι τα 200+ άλογα είναι απαγορευτικά αλλά θεωρώ ότι ούτε 10 άλογα παραπάνω δεν θα προσφέρουν. Κατά τα άλλα πιο πάνω άλογα με μείωση στην κατανάλωση sorry αλλά no way Hose....Χρήστο 'κοντός ψαλμός Αλληλούϊα' που λένε στο χωριό μου, για 14 μέρες **τζάμπα **θα το έχω και θα κάνω χιλιόμετρα στους ίδιους δρόμους με τον ίδιο τρόπο οδήγησης, θα δείξει πόσο θα κάψει και πόσο καλύτερα θα πηγαίνει....
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Άλογα στα ντίζελ παίρνεις αρκετά εύκολα. Απλά αν ρίξεις πολλά πετρέλαια θα καπνίζεις χειρότερα και από Corona ενώ αν το μοτέρ δεν έχει αντοχές παίζει να πάρεις καμιά μπιέλα στο χέρι.Μείωση κατανάλωσης μόνο επειδή το φάσμα της τουρμπίνας μετατοπίζεται σε ψηλότερες στροφές, εκεί δλδ που δεν οδηγάς συνήθως.
Αν μιλούσαμε για βενζίνη, μόνο αν φτώχαιναν το μείγμα εκεί που ρίχνει φουλ καύσιμο ο εγκέφαλος, αλλά και πάλι θα μιλούσαμε για υψηλές EGT κλπ.
There is no such thing as free cash.
Μάλλον αυτό θα είναι, τα σύγχρονα Diesel παίρνουν πολλά άλογα εύκολα, αρκεί να μην το παρακάνεις......τώρα με 30 άλογα παραπάνω, δεν νομίζω να το πιέζει πολύ, άσε που είναι 'βάλε-βγάλε' το κουτάκι αυτό, όποτε το βαρεθώ το βγάζω......μόνος μου χωρίς επαναπρογραμματισμούς και τέτοια δύσκολα....
-
Η ιπποδύναμη περιορίζεται από τον καπνό στην εξάτμιση. Όλα τα ντίζελ παίρνουν εύκολα άλογα αλλά καπνίζουν σαν καράβια. Όσο περισσότερο πετρέλαιο ψεκάζεις τόσο ανεβαίνουν τα άλογα (μέχρι να λιώσεις πιστόνι).
-
Βασικό αυτό που με τράβηξε στην εταιρία αυτή, είναι το Πιστοποιητικό TUV που δίνουν, η εγγύηση 1 έτος ή 100.000ΚΜ με επέκταση στα 2 έτη, η δοκιμαστική περίοδος 14 ημερών τζάμπα, οι καλές κριτικές μέσα στα Γερμανικά Φόρουμ.....
-
Εγγύηση για τι πράγμα; Τον παράλληλο;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγγύηση για τι πράγμα; Τον παράλληλο;Μοντυ, θα σε τιμωρήσω μου φαίνεται, δεν διαβάζεις.....'That’s why we can offer you safety and a guarantee for your engine, transmission and differentials. You receive 12 months inclusive guarantee on vehicles aged up to 3 years and/or for a mileage of up to 100,000 km.'
-
Αποφεύγω τα ύποπτα λινκ, μπορεί να κολλήσω ντιζελίαση.
Το παίρνεις και γραπτώς αυτό; Γιατί μου φαίνεται περίεργο. Εξετάζουν το μοτέρ σου πριν σου βάλουν τον εγκέφαλο;
-
εδώ τα καλά στραγάλια μου φαίνονται τα 30 άλογα
-
Στα πετρέλαια τα άλογα είναι εύκολα, το να μείνει η κατανάλωση ( ή και να μειωθεί ) ίδια είναι ένα άλλο θέμα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αποφεύγω τα ύποπτα λινκ, μπορεί να κολλήσω ντιζελίαση.Το παίρνεις και γραπτώς αυτό; Γιατί μου φαίνεται περίεργο. Εξετάζουν το μοτέρ σου πριν σου βάλουν τον εγκέφαλο;
Μάλλον, δεν ξέρω, θα δείξει εντός εβδομάδος.....
εδώ τα καλά στραγάλια μου φαίνονται τα 30 άλογα
Στο Ελλαδιστάν ίσως, εδώ όχι......
Στα πετρέλαια τα άλογα είναι εύκολα, το να μείνει η κατανάλωση ( ή και να μειωθεί ) ίδια είναι ένα άλλο θέμα.
Αυτό με την μείωση κατανάλωσης επιβεβαιώνεται και από άλλους εντός της ΒMW, ειδικά πριν 1 μήνα έπεσε στα χέρια τους ένα Α6 (μοντέλο 2000) με 340.000ΚΜ με chip και δούλευε μια χαρά, η δε κατανάλωση ήταν 1,4λ/100ΚΜ λιγότερη από το νορμάλ......ο χρήστης του αυτ/του βέβαια δεν έκανε ποτέ καγκουριές και το δούλευε νορμάλ, εξάλλου αυτό χρειάζεται το αμάξι, ίσως για το λόγο αυτό που αναφέρει και ο δρντίνο 'Μείωση κατανάλωσης μόνο επειδή το φάσμα της τουρμπίνας μετατοπίζεται σε ψηλότερες στροφές, εκεί δλδ που δεν οδηγάς συνήθως.' έχει μείωση κατανάλωσης, επειδή έχεις περισσότερη δύναμη χαμηλότερα και δεν το πιέζεις πλέον....
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Στα πετρέλαια τα άλογα είναι εύκολαΠορκέ αυτό; Λόγω συμπίεσης;
-
...έχει μείωση κατανάλωσης, επειδή ...δεν το πιέζεις πλέον....Αυτό πιστεύω - placebo effect.
Εκτός αν κόβει το EGR, τότε θα έχεις μια μικρή μείωση κατανάλωσης αλλά οι εκπεμπόμενοι ρύποι θα εκτοξευθούν.Μακάρι να εφαρμοσθεί σκληρά η απαγόρευση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Ακόμα και τα καινούρια ντίζελ βρωμάνε ενώ τα περισσότερα από αυτά που βλέπω (ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ) ντουμανιάζουν σαν παλιά ταξί επειδή τα έχουν 'βελτιώσει'.
-
Καλημέρα,
Με νορμάλ οδήγηση οι καταναλώσεις πέφτουν κατά πολύ (εδώ), τελική έχει 250ΚΜ κοντερίσια, μήπως να το αφήσω ήσυχο? Πόσο πια πιο λίγο να καίει ή πιο γρήγορα να πηγαίνει θέλω??
ΥΓ: Μονολογώ.....
-
Πάντα θα υπάρχει κάποιος γρηγορότερος (ή οικονομικότερος). Εσύ έχεις ένα πακέτο που συνδυάζει μάλλον εξαιρετικά και τις δύο αυτές συνήθεις αλλά και τόσο αντίθετες απαιτήσεις. Οπότε βολέψου με ή χωρίς την αναβάθμισή σου (καλύτερα με, και πας καλύτερα και νιώθεις ότι έκανες το καθήκον σου, you did your best) και μην το πολυψειρίζεις, κοινώς κάτσε στα αυγά σου... Και μην ξεχνάς, το θέμα είναι να είσαι χαρούμενος με αυτό που έχεις και (ακολουθεί η φυτιλιά...) να μην σκέφτεσαι τρίλιτρα εξακύλινδρα πετρελαιοκίνητα...
-
Καλημέρα,Με νορμάλ οδήγηση οι καταναλώσεις πέφτουν κατά πολύ (εδώ), τελική έχει 250ΚΜ κοντερίσια, μήπως να το αφήσω ήσυχο? Πόσο πια πιο λίγο να καίει ή πιο γρήγορα να πηγαίνει θέλω??
ΥΓ: Μονολογώ.....
να το κάνεις.... όπως και δήποτε... κάθε σωστή βελτίωση είναι σαν να παίρνεις καινούργιο αμάξι
/g
BMW FORUM