-
Ο χρήστης Leon_G έγραψε:
Ελπιζω οχι!!!
**Επιτέλους **η BMW κόβει ΜΙΑ για ΠΑΝΤΑ τα σχοινιά που την έδεναν με τον ηλίθιο τον Bangle και το μέλλον φαίνεται πια ρόδινο (βλέπε Z4)...
Ο Bangle για μενα ηταν ο καλυτερος σχεδιαστης... Οτι πιο ριζοσπαστικο το ειχαν τα bmw οσο εκανε αυτος κουμαντο... Δε λεω... Ισως να χασανε λιγο τα brutal χαρακτηριστικα τους αλλα για μενα γιναν ακομα πιο ωραιες.. Αλλωστε ο Bangle μας εχει χαρισει ορισμενα απο τα ομορφοτερα μοντελα της αυτοκινησης (οχι μονο bmw. ποιος ξεχνα το fiat coupe...) Ηταν ο πρωτος που ειπε: '' γτ πορτμπαγκαζ κ προφυλακτυρας να ειναι κατι ενιαιο?? Θα το σπασουμε σε 2!!!''. Το εκανε σε bmw κ επειτα ακολουθησαν ολοι! Χρησιμοποιησε πρωτος τα led για τα πισω φαναρια κ μετα ακολουθησαν ολοι! Η audi τα περασε κ στα μπροστα! Εδωσε στην bmw τα εντυπωσιακα angel eyes ( ο πρωτος που ειχε την ιδεα για την τοποθετηση τους μπροστα). Οταν εμεις πηραμε την 5αρα την Ε60 που ηταν σχεδιο bangle ολοι στο δρομο κοιταζαν σαν χανοι κ φωναζανε ''κοιτα ρε'', ''τι αμαξαρα ειναι αυτη'', ''ωραιο αυτοκινητο''.... Αudi κ mercedes προσπαθησαν για 6 χρονια να βγαλουν ενα σχεδιο που να φαινεται πιο ωραιο κ να τραβαει τα βλεμματα (για το Α6 κ την Ε class αντιστοιχα) κ ποτε δεν τα καταφεραν... Οσον αφορα τη νεα Ζ4 ναι! κ εμενα μ αρεσει πιο πολυ απ την παλια... Ομως η προηγουμενη οταν βγηκε ηταν πολυ πιο ριζοσπαστικη απ την νεα.... Μη ξεχναμε πως υπαρχουν πολλοι που η καινουρια δεν τους αρεσει σε σχεση με την προηγουμενη! Θελω να πω οτι ο bangle εδωσε πολλα στην bmw. οι σχεδιαστες που δουλευουν τωρα ειναι κ θα ειναι για πολυ υπο των επιρροων του... (η νεα σειρα 7 ηταν μισο σχεδιο bangle) . Δε πρεπει λοιπον να μιλαμε ετσι για εναν ανθρωπο που αν μη τι αλλο εδωσε 20 χρονια απ τη ζωη του για να σχεδιαζει bmw....
Η 5άρα, είναι η μόνη BMW του Bangle που βλέπεται. Η προηγούμενη 7άρα ήταν τερατούργημα, πραγματικά κακάσχημη! Η 6άρα το ίδιο! Σαν αυτοκίνητο βγαλμένη από horror film, νομίζεις οτι θα ζωντανέψει και θα σε κυνηγάει... Η προηγούμενη Ζ4 ήταν απλά περίεργη, ενώ η καινούρια είναι πολύ ομορφότερη. Ευτυχώς για την BMW έφυγε ο Γιάνκης! Τώρα το Fiat Coupe πως το έκανε όμορφο ούτε ο ίδιος δεν θα ξέρει... προφανώς θα το θεωρεί προσωπική του αποτυχία...
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
.....
(Μάριε, ήρθαν τα πράγματα...όλα ΟΚ! Ευχαριστώ! )ΟΚ φίλε.....happy?
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
.....
(Μάριε, ήρθαν τα πράγματα...όλα ΟΚ! Ευχαριστώ! )ΟΚ φίλε.....happy?
Yeap!
Να δω τι θα κάνω με το υγρό φρένων.
Τι λέτε? Ξέρει κανείς κάτι να με βοηθήσει?
-
2 μέρες τώρα με το Ζ4Μ και έχω να πω ότι μου λείπει το δικό μου, δεν λέω, είναι πώρωση να σπας κόφτες και στρίγκο ήχο, αλλά το Η ροπή είναι ότι θέλεις τελικά για να πας γρήγορα.
Σε στήσιμο τώρα, τελείως διαφορετικά αμάξια, το τιμόνι είναι υπερβολικά πιο γρήγορο. Και παρα πολύ χοντρό. και να πω την αμαρτία μου μάλλον έχω μάθει να έχω 'απλα' και μου την δίνει λίγο το κλειστοφοβικό εσωτερικό. Αλλά σε 'πιάνει' η καρδιά σου να βλέπεις 15+λτρ/100χλμ άνετα σε καταναλωση, χτυπαει όμως και κατι 20άρια... άνετα!!!!Σήμερα το πρωί πήγαμε βόλτα με τον γείτονα με το άρτι παραλειφθέν GTR. έχει άλλο πάτημα το αφιλότιμο, παρότι δεν το πίεζε. Tέλειο πάτημα, απίστευτο στρίψιμο και είσοδο στην στροφή, κ το 0- 200 μετά τα διόδια, θέε μου!!! Θέλω να το δω να ανοίγει με το 'τρακτέρ' μου με τα 70 κιλά πλέον ροπής. αλλά και πάλι δεν μπορώ να πω ότι δεν έχω εντυπωσιαστεί τρελά με τον Ιάπωνα, ιδίως ακούγοντας ότι του πήγε 105κ. Για τέτοιο αμάξι, είναι τίποτα!
Παίρνω το δικό μου αύριο και ανυπομονώ να δω τι κ πως. Ιδίως με την υπόσχεση ότι παρά την αυξημένη απόδοση θα δω 10 με 15% λιγότερη κατανάλωση. Είδωμεν
/g -
Μηχανικοί του forum (ΒΑΣΙΛΗΗΗΗ) τα φώτα σας!Μου είπαν να μη βάλω το Castrol SRF στο αυτοκίνητό μου γιατί αφενός δεν έχει τις προδιαγραφές που θέλει η BMW (DOT 4) και ότι πρέπει να το αλλάζεις συχνά γιατί αν κάθεται αρκετό καιρό, τρώει τα σωληνάκια.
Μήπως τελικά να μη το βάλω?
Τι λέτε?
(Μάριε, ήρθαν τα πράγματα...όλα ΟΚ! Ευχαριστώ! )
Τα SRF έχουν φτειαχτεί για αγώνες και παρόλο που υπερκαλύπτουν τις προδιαγραφές DOT4 καλό είναι να μην μπαίνουν σε καθημερινά αυτοκίνητα.
Ο κύριος λόγος είναι η όχι καλή αντοχή τους στο χρόνο/υγρασία (η Castrol συνιστά αλλαγή max 18 μήνες)
που σημαίνει ότι θέλουν συχνή αλλαγή. Επίσης το ιξώδες τους σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες είναι πιο μεγάλο από τα τυπικά DOT4 που σημαίνει ότι επηρεάζεται η λειτουργία του ABS / ESP
Στα υπόλοιπα όμως χαρακτηριστικά τους είναι κορυφαία και είναι η καλύτερη επιλογή για αυτοκίνητα που βλέπουν πολύ συχνά πίστα.
Επιμένω ότι η καλύτερη all around επιλογή για καθημερινά αυτοκίνητα που μπαίνουν και πίστα είναι τα
ΑΤΕ Blue Racing .... είναι DOT4 με υψηλότερες τιμές Dry / Wet Boiling points από τα κοινά υγρά και με αποδεδειγμένα μεγάλη αντοχή στο χρόνο/υγρασία. -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Μηχανικοί του forum (ΒΑΣΙΛΗΗΗΗ) τα φώτα σας!
Μου είπαν να μη βάλω το Castrol SRF στο αυτοκίνητό μου γιατί αφενός δεν έχει τις προδιαγραφές που θέλει η BMW (DOT 4) και ότι πρέπει να το αλλάζεις συχνά γιατί αν κάθεται αρκετό καιρό, τρώει τα σωληνάκια.
Τι λέτε?
Τα SRF έχουν φτειαχτεί για αγώνες και παρόλο που υπερκαλύπτουν τις προδιαγραφές DOT4 καλό είναι να μην μπαίνουν σε καθημερινά αυτοκίνητα.
Ο κύριος λόγος είναι η όχι καλή αντοχή τους στο χρόνο/υγρασία (η Castrol συνιστά αλλαγή max 18 μήνες)
που σημαίνει ότι θέλουν συχνή αλλαγή. Επίσης το ιξώδες τους σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες είναι πιο μεγάλο από τα τυπικά DOT4 που σημαίνει ότι επηρεάζεται η λειτουργία του ABS / ESP
Στα υπόλοιπα όμως χαρακτηριστικά τους είναι κορυφαία και είναι η καλύτερη επιλογή για αυτοκίνητα που βλέπουν πολύ συχνά πίστα.
Επιμένω ότι η καλύτερη all around επιλογή για καθημερινά αυτοκίνητα που μπαίνουν και πίστα είναι τα
ΑΤΕ Blue Racing .... είναι DOT4 με υψηλότερες τιμές Dry / Wet Boiling points από τα κοινά υγρά και με αποδεδειγμένα μεγάλη αντοχή στο χρόνο/υγρασία.Μάλιστα...δε το είχα καταλάβει αυτό...έπρεπε να το έψαχνα περισσότερο.
Μάλλον δε θα τα βάλω, καθώς τη πίστα το δικό μου δε τη βλέπει και κάθε 18 μήνες δε θα τα αλλάζω...άσε που μέσα στην εβδομάδα είναι κλειδωμένο στο γκαράζ γιατί κινούμαι με το Golf.
Τι προτείνεις? Να τα βάλω ή να τα πουλήσω?
-
Ο χρήστης tibet έγραψε:
2 μέρες τώρα με το Ζ4Μ και έχω να πω ότι μου λείπει το δικό μου, δεν λέω, είναι πώρωση να σπας κόφτες και στρίγκο ήχο, αλλά το Η ροπή είναι ότι θέλεις τελικά για να πας γρήγορα.
Σε στήσιμο τώρα, τελείως διαφορετικά αμάξια, το τιμόνι είναι υπερβολικά πιο γρήγορο. Και παρα πολύ χοντρό. και να πω την αμαρτία μου μάλλον έχω μάθει να έχω 'απλα' και μου την δίνει λίγο το κλειστοφοβικό εσωτερικό. Αλλά σε 'πιάνει' η καρδιά σου να βλέπεις 15+λτρ/100χλμ άνετα σε καταναλωση, χτυπαει όμως και κατι 20άρια... άνετα!!!!Σήμερα το πρωί πήγαμε βόλτα με τον γείτονα με το άρτι παραλειφθέν GTR. έχει άλλο πάτημα το αφιλότιμο, παρότι δεν το πίεζε. Tέλειο πάτημα, απίστευτο στρίψιμο και είσοδο στην στροφή, κ το 0- 200 μετά τα διόδια, θέε μου!!! Θέλω να το δω να ανοίγει με το 'τρακτέρ' μου με τα 70 κιλά πλέον ροπής. αλλά και πάλι δεν μπορώ να πω ότι δεν έχω εντυπωσιαστεί τρελά με τον Ιάπωνα, ιδίως ακούγοντας ότι του πήγε 105κ. Για τέτοιο αμάξι, είναι τίποτα!
Παίρνω το δικό μου αύριο και ανυπομονώ να δω τι κ πως. Ιδίως με την υπόσχεση ότι παρά την αυξημένη απόδοση θα δω 10 με 15% λιγότερη κατανάλωση. Είδωμεν
/g1ο ποστ
Είναι δυνατόν να έχεις Ζ4Μ και να σκέφτεσαι την κατανάλωση ? -
Ναι, όταν το άλλο σου αυτοκίνητο είναι μια βελτιωμένη 335D που έχει παραπλήσιες (για να μην πούμε καλύτερες) επιδόσεις και καταναλώνει λιγότερο από τα μισά.
-
Μηχανικοί του forum (ΒΑΣΙΛΗΗΗΗ) τα φώτα σας!
Μου είπαν να μη βάλω το Castrol SRF στο αυτοκίνητό μου γιατί αφενός δεν έχει τις προδιαγραφές που θέλει η BMW (DOT 4) και ότι πρέπει να το αλλάζεις συχνά γιατί αν κάθεται αρκετό καιρό, τρώει τα σωληνάκια.
Τι λέτε?
ΑΤΕ Blue Racing .... είναι DOT4 με υψηλότερες τιμές Dry / Wet Boiling points από τα κοινά υγρά και με αποδεδειγμένα μεγάλη αντοχή στο χρόνο/υγρασία.Μάλιστα...δε το είχα καταλάβει αυτό...έπρεπε να το έψαχνα περισσότερο.
Μάλλον δε θα τα βάλω, καθώς τη πίστα το δικό μου δε τη βλέπει και κάθε 18 μήνες δε θα τα αλλάζω...άσε που μέσα στην εβδομάδα είναι κλειδωμένο στο γκαράζ γιατί κινούμαι με το Golf.
Τι προτείνεις? Να τα βάλω ή να τα πουλήσω?
Προτείνω να τα πουλήσεις και να βάλεις ΑΤΕ Blue Racing ... αυτά βάζω κι εγώ σε όλα τα αυτοκίνητα
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ναι, όταν το άλλο σου αυτοκίνητο είναι μια βελτιωμένη 335D που έχει παραπλήσιες (για να μην πούμε καλύτερες) επιδόσεις και καταναλώνει λιγότερο από τα μισά.Ωπ, τι έγινε εδώ? Χρήστο εσύ είσαι ή σου έχουν κλέψει τον λογαριασμό και γράφουν 'ωδή στα diesel'??
-
Δεν έχω τίποτα εναντίων των diesel, αν επιτρεπόταν, σίγουρα το ένα μου αυτοκίνητο τέτοιο θα ήταν.
-
το πήρα,
είμαι γραφείο τώρα... χμ,
μαλλον το βλέπω να ακυρώνω συναντήσεις σήμερα....
/g -
Ο χρήστης Leon_G έγραψε:
**Επιτέλους **η BMW κόβει ΜΙΑ για ΠΑΝΤΑ τα σχοινιά που την έδεναν με τον ηλίθιο τον Bangle και το μέλλον φαίνεται πια ρόδινο (βλέπε Z4)...
...Ο Bangle για μενα ηταν ο καλυτερος σχεδιαστης... Δε πρεπει λοιπον να μιλαμε ετσι για εναν ανθρωπο που αν μη τι αλλο εδωσε 20 χρονια απ τη ζωη του για να σχεδιαζει bmw....
Ωχ μανούλα μου...πως να στο πως φίλε μου Λεόν, ΧΩΡΙΣ να σε στεναχωρήσω;...
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ στιγμή για τους Βαυαρούς κατά την συνεργασία τους με τον Αμερικάνο, ήταν όταν...επιτέλους ΕΦΥΓΕ!!!
Ο άνθρωπος (μαζί με τον José Ignacio López) είναι από τα ΠΙΟ μισητά πρόσωπα στον χώρα της παγκόσμιας βιομηχανίας αυτοκινήτων!!!
Μερικά από τα παραδείγματα της 'αγάπης' που του είχε ο κόσμος ιδού :
http://www.petitiononline.com/STOPCB/petition.html
http://www.cafepress.com/cultclassicts/394161Αποκορύφωμα για μένα ήταν, όταν είδα στο Nürburgring την ομάδα ενός γερμανικού BMW-Club, που στις μπλούζες τους πίσω έγραφαν 'Bangle SUCKS'...
Ά, και ότι αφορά την προηγούμενη Ζ4...οι δημοσιογράφοι του γερμανικού Auto Mοtor & Sport χαρακτήρισαν το σχέδιό της ως 'ανάποδη μπανιέρα'...τόσο ριζοσπαστική (εξευγενισμένη λέξη για το 'κακάσχημη') ήταν...
Δυστυχώς για τα επόμενα χρόνια θα μας προσβάλουν ακόμα τα ματάκια μας οι δημιουργίες του, έως ότου η καλή κυρία σκουριά αναλάβει επιτέλους το έργο της και τις εξαφανίσει (έχουν γμτ. και καλή αντισκουριακή προστασία οι άτιμες).
Το σχεδιαστικό μέλλον είναι πλέον ρόδινο και ελπιδοφόρο για την BMW και ήδη ΠΟΛΛΑ άτομα που τα τελευταία χρόνια είχαν γυρίσει την πλάτη τους στις Βαυαρικές δημιουργίες (όπως εγώ) σιγά σιγά αρχίζουν πάλι να χτυποκαρδούν όταν περνάει από μπροστά τους ένα αμάξι με τον έλικα στο καπό
Χωρίς παρεξήγηση ή προσωπική εμπάθεια εναντίων σου, έτσι;
-
Έχοντας τα τελευταία χρόνια διαβάσει πολλά τόσο υπέρ όσο και κατά του CB δεν μπόρεσα να καταλήξω σε σαφές συμπέρασμα. Τι εννοώ;
Συμφωνώ ότι η αισθητική αρκετών μοντέλων που βγήκαν επί της διεύθυνσής του είναι από 'ιδιαίτερη' ως σχεδόν αποτρόπαια αλλά δεν ξέρω κατά πόσο πρέπει να του καταλογιστεί ολόκληρη η ευθύνη. Δηλαδή δεν ξέρω ακριβώς ούτε την ποσότητα του σχεδιαστικού input που είχε για τα διάφορα μοντέλα της BMW στην περίοδο εργασίας του εκεί ούτε το ποσοστό συμμετοχής του στις αποφάσεις για την τελική μορφή των μοντέλων αυτών. Καθώς λοιπόν οι πληροφορίες για αυτά είναι διφορούμενες συνεχίζω να αναθεματίζω την αισθητική μερικών αυτοκινήτων της BMW αλλά δεν θεωρώ ότι όλο το κρίμα οφείλει να πάει σε έναν άνθρωπο (που πιθανόν ενοχοποιήθηκε επίτηδες ώστε να καθαρίσει η λεκιασμένη εικόνα της εταιρείας) ούτε περιμένω τώρα που έφυγε να μην γίνουν παρόμοια σφάλματα... -
Ο χρήστης tibet έγραψε:
/gσε λίγο θα σου δίνει και λεφτά πίσω!!!!
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Γίνεται αυτό στα τούρμπο με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τα EVO που παίρνουν 100 άλογα ας πούμε... καίγοντας λιγότερο.
Τί επιπτώσεις θα έχει αυτό όμως...γιατί σίγουρα δεν είναι χαζοί από το εργοστάσιο να ψεκάζουν τσάμπα καύσιμο. -
Ανανεώθηκε το αυτοκινητάκι μου
Άλλαξα:
-Λάδια
-Υγρά φρένων
-Φίλτρο λαδιού
-Φίλτρο καμπίνας
-Φίλτρο αέρα
-Κάναμε και γενικό έλεγχο.
Σύνολο με εργασία: 160 ευρώ.Σημείωση ότι το πήρα πριν 2 χρόνια σχεδόν και είναι το πρώτο πλήρες service. Συνεπώς, αν εξαιρέσεις άλλο ένα 120άρι για λάδια πριν 10Κ κμ...μια χαρά κόστος συντήρησης έχει για BMW.
Νομίζω ότι είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ τιμή για όλα τα παραπάνω, τη στιγμή που στην Άλφα πλήρωνα για 1600άρι για τα παραπάνω 200 ευρώ περίπου.
Το πήγα και σε σούπερ αντιπροσωπεία!
Πουλάω το Castrol SRF αν το θέλει κανείς!
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Γίνεται αυτό στα τούρμπο με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τα EVO που παίρνουν 100 άλογα ας πούμε... καίγοντας λιγότερο.
Τί επιπτώσεις θα έχει αυτό όμως...γιατί σίγουρα δεν είναι χαζοί από το εργοστάσιο να ψεκάζουν τσάμπα καύσιμο.μεταξύ μας, ούτε κ εγώ το περιμένω κάτι τέτοιο αλλά είδωμεν...
/g
-
-
BMW FORUM