-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πιθανη εμφανιση για την νεα σειρα 1 και 3 (και 5):
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... /91054.asp
Αμα βγαλουν και τους κινητηρες που ακουγαμε 1.3/140-170, 2.0/218 θα γινει πολεμος...
http://www.automobile-magazine.fr/actua ... mw_serie_1
Γερμανική αναφορά περιοδικού (στο τέλος της σελίδας):
http://www.autozeitung.de/neue-kompakte-bis-2012
Google μετάφραση :
The 1er-Show begins on the Frankfurt IAA in September 2009. There BMW presents the Fünftürer, whose sale starts in Germany nearly at the same time. The new sporty Dreitürer, which we, comes only in the middle of show here 2012. Also it can offer in the second row clearly more place than the current 1er, because it may already use the new (shortened) module platform of the next BMW-3er-Reihe. Naturally the song is played by new, capacity-smaller, cleaner savings engines. The gasoline pure stairs could begin approximately 125 HP (so far 122 HP) with a 1,4-Liter-Turbo named 114i, strongly. Over it the version with approximately 150 HP lies (so far 143). Whereby also new 1,6-Liter-Versionen becomes gesture constant - a decision is not yet pleases. And a loaded 1,8-Liter with 180 HP could play the part of the Zweiliter-120i (170 HP). Topmodell (130i) remains in consideration of the US market a row six cylinder with approximately 270 HP. Also with the Diesels the reduction of capacity (down sizing) comes - the two-litres with 143, 177 and 204 HP might be replaced by somewhat stronger 1,8-Liter. In planning also gasoline-hybrid of the new 1er is firm. Wolfgang Eschment/Stefan rent
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Τι βενζίνη βάζεται στα BMW τετρακύλινδρα?
Με 95αρα είμαστε οκ? (eko kinitron)Μάστορας μου είπε ότι στα σύγχρονα BMW να αποφεύγουμε τις 100άρες γιατί είναι φτιαγμένες με τρόπο που μπερδεύουν το σύστημα και ανάβει λαμπάκι μηχανής στο ταμπλώ..[/quote]
Μα ημαρτον πια...τι μαστορας ειναι αυτος που σου το ειπε;
Μην φανταζομαστε φοβερα πραγματα να συμβαινουν αναλογα με την βενζινη που βαζουμε,αυτοκινητα μαζικης παραγωγης οδηγουμε οχι F1 ετοιμη για το grand prix. -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Τι βενζίνη βάζεται στα BMW τετρακύλινδρα? Με 95αρα είμαστε οκ? (eko kinitron)Μάστορας μου είπε ότι στα σύγχρονα BMW να αποφεύγουμε τις 100άρες γιατί είναι φτιαγμένες με τρόπο που μπερδεύουν το σύστημα και ανάβει λαμπάκι μηχανής στο ταμπλώ..
Μα ημαρτον πια...τι μαστορας ειναι αυτος που σου το ειπε;
Ομολογώ ότι διατηρώ κάποια αμφιβολία αλλά δεν έχω και τα στοιχεία σχετικά με την σύνθεση του καυσίμου και του τρόπου που το εκμεταλλεύονται οι κινητήρες της BMW για να μπορέσω να τον αντικρούσω. Η αλήθεια (το γεγονός) είναι ότι τα λαμπάκια ανάβουν σε αρκετά καινούργια μοντέλα. Αυτός είναι ψαγμένος μάστορας, έζησε και πολλά χρόνια στη BMW Γερμανίας, πολύ μελετημένος και ώριμος και με όλες τις σχετικές επαφές με Γερμανία και συναδέλφους, αφού το λέει και δεν με χαλάει και δεν μπορώ να το αποκλείσω το ακούω και το δέχομαι με επιφύλαξη. Αν εσύ έχεις τις γνώσεις, την εμπειρία, την εξειδίκευση και την πληροφόρηση από εργοστάσιο και άλλους μάστορες για να υποστηρίξεις την διαφωνία σου σε ακούω με προσοχή!
-
Σχετικά με βενζίνες σε Ε90-Ε92 τα φυλλάδια BMW λένε ότι οι κινητήρες εχουν ρυθμιση για 98 οκτάνια αλλά καίνε και 95 ακομα και 91 με μειωμένη απόδοση. Συνεπώς 100 βενζίνη δεν σημαίνει καλύτερη απόδοση. Σε σεμινάρια BMW έχουν κάνει αναφορά ότι μάλλον χειρότερη κατανάλωση έχεις με 100σταρα.
Επίσης αν δεν κάνω λάθος σε E90 E92 δεν υπάρχει η κλασική βέργα για τα λάδια και έχει μόνο ένδειξη στα όργανα? έ ρε γλέντια
-
εχει στα οργανα και πιστεψε με δουλευει τελεια....
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Ποια η γνωμη σας για τη τιμη αυτης της z4 http://www.car.gr/classifieds/cars/view/164832 (το ξερω οτι εχει πουληθει).
Αν δε φοβόμουν τα πολλά κυβικά θα είχα ήδη ένα τέτοιο και μάλιστα με τιμή λίγο πιο κάτω.
Ποιος ξέρει τι άλλο θα σκεφτούνε οι φωστήρες μας για αφαίμαξη των πολλών κυβικών, μόνο εκεί κολλάω.Θεωρώ βέβαια ότι θα πέσουν κι άλλο...
Την πηρε ενας φιλος και απλα ηθελα να δω αν ειναι καλη τιμη. Συντομα βεβαια θα σας κανω και προσωπικο ριβιου Ο κωλος της ειναι πιο ωραιος και απο της Σασας!! Μεσα ειναι εντελως σπαρτιατικο, προς στιγμη απογοητευτικα αλλα μολις γυριζεις το κλειδι ... Θελω να πιστευω οτι μεσα στη βδομαδα θα περασει απο τα χερια μου
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
εχει στα οργανα και πιστεψε με δουλευει τελεια....Το εύχομαι, ωστόσο μια ματια στο φορουμ της BMW λένε ότι τους καίει εως 1 λίτρο στα πρώτα 7 χιλιάδες χιλιόμετρα. Αρχικά σκέφτηκα νέος FSI μας βρήκε Μετά που θυμήθηκα ότι δεν έχει την βέργα σκέφτηκα οτι μπορεί να δέιχνει ότι γουστάρει ή να μήν διαβάζουν σωστά (αφου λεει πρεπει να κανεις 10 χιλιόμετρα και να εχεις το αμαξι σε 0 κλιση κλπ και μετα να δεις ενδειξη). Πάντως αν καίει γιατί βαζουνε 0-30 και δεν βαζουνε 0-40 λάδι?
-
Ο χρήστης paparoupas έγραψε:
............
Επίσης αν δεν κάνω λάθος σε E90 E92 δεν υπάρχει η κλασική βέργα για τα λάδια και έχει μόνο ένδειξη στα όργανα? έ ρε γλέντιαΣτα βενζινοκίνητα δεν ξέρω αλλά στο πετρελαιοκίνητο Ε90 320d έχει κανονικά βέργα......όσο για την κατανάλωση, με 0-30 λάδια δεν έκαψε σταγόνα εδώ και 13000ΚΜ...
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Η Z4 Coupe είναι από τα πιο κ@βλωτικά αυτοκίνητα είτε βρίσκεσαι στη θέση του οδηγού είτε την κοιτάς από έξω....όσοι την έχετε να την προσέχετε και όσοι την θέλετε να την πάρετε...Η λατρεμένη μου μπέμπα είναιΤην πηρε φιλος μου, με πηγε βολτα, και απο τοτε εχω αρρωστησει...
Νιωθεις σαν να εισαι μεσα σε ενα πολυ γρηγορο θωρακισμενο αρμα.
Ο κινητηρας και ο ηχος του δεν περιγραφεται...Ειναι (sic) τρομοκρατια σε τεσσερις
τροχους -
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Πιθανη εμφανιση για την νεα σειρα 1 και 3 (και 5):
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... /91054.asp
Αμα βγαλουν και τους κινητηρες που ακουγαμε 1.3/140-170, 2.0/218 θα γινει πολεμος...
http://www.automobile-magazine.fr/actua ... mw_serie_1
Γερμανική αναφορά περιοδικού (στο τέλος της σελίδας):
http://www.autozeitung.de/neue-kompakte-bis-2012
Google μετάφραση :
The 1er-Show begins on the Frankfurt IAA in September 2009. There BMW presents the Fünftürer, whose sale starts in Germany nearly at the same time. The new sporty Dreitürer, which we, comes only in the middle of show here 2012. Also it can offer in the second row clearly more place than the current 1er, because it may already use the new (shortened) module platform of the next BMW-3er-Reihe. Naturally the song is played by new, capacity-smaller, cleaner savings engines. The gasoline pure stairs could begin approximately 125 HP (so far 122 HP) with a 1,4-Liter-Turbo named 114i, strongly. Over it the version with approximately 150 HP lies (so far 143). Whereby also new 1,6-Liter-Versionen becomes gesture constant - a decision is not yet pleases. And a loaded 1,8-Liter with 180 HP could play the part of the Zweiliter-120i (170 HP). Topmodell (130i) remains in consideration of the US market a row six cylinder with approximately 270 HP. Also with the Diesels the reduction of capacity (down sizing) comes - the two-litres with 143, 177 and 204 HP might be replaced by somewhat stronger 1,8-Liter. In planning also gasoline-hybrid of the new 1er is firm. Wolfgang Eschment/Stefan rent
Φανταζομαι πως θα ειναι μια ανανεωμενη σειρα 1 κουπε με 1.8T ή εστω 1.6Τ και ηλεκτρονικο μπλοκε...
Αμα ειναι και κοντα στα +30κ τοτε θα κλαψουνε μανουλες... -
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
και μετά λέμε για 18αρες...
και βέβαια η περιγραφή να μην έχει την βλακεία της μέσα.;!!
ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟ ΗΘΟΠΟΙΟ......
-
Ο χρήστης paparoupas έγραψε:
Σχετικά με βενζίνες σε Ε90-Ε92 τα φυλλάδια BMW λένε ότι οι κινητήρες εχουν ρυθμιση για 98 οκτάνια αλλά καίνε και 95 ακομα και 91 με μειωμένη απόδοση. Συνεπώς 100 βενζίνη δεν σημαίνει καλύτερη απόδοση. Σε σεμινάρια BMW έχουν κάνει αναφορά ότι μάλλον χειρότερη κατανάλωση έχεις με 100σταρα.Επίσης αν δεν κάνω λάθος σε E90 E92 δεν υπάρχει η κλασική βέργα για τα λάδια και έχει μόνο ένδειξη στα όργανα? έ ρε γλέντια
Τα φυλλάδια αναφέρουν τις βενζίνες που βρίσκεις εύκολα στην αγορά.100αρα βενζίνη δεν κυκλοφορεί σε πολλές χώρες για λόγους κόστους κατασκευής-διανομής,δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλύτερες και ούτε απαιτούν ρύθμιση κινητήρων αφού απλά πρόκειται για καθαρότερο μίγμα.
Στην Ελλάδα οι 100αρες βενζίνες Shell,ΒP είναι εισαγωγής και όλες οι υπόλοιπες Ελληνικές από τα Ελληνικά πετρέλαια με αμφίβολες προδιαγραφές λόγω ότι οι εγκαταστάσεις τους δεν είναι τόσο σύνγχρονες και υπάρχει και το θέμα των προδιαγραφών που κάθε φίρμα παραγγέλνει στο διυλιστήριο.
Οι Ε90 έχουν κανονικά κλασική βέργα για τα λάδια,ένδειξη στο ταμπλώ,και αν έχεις και σύστημα πλοήγησης βγαίνει και ηλεκτρονική βέργα στην οθόνη με σχετικά μηνύματα.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Φανταζομαι πως θα ειναι μια ανανεωμενη σειρα 1 κουπε με 1.8T ή εστω 1.6Τ και ηλεκτρονικο μπλοκε...
Αμα ειναι και κοντα στα +30κ τοτε θα κλαψουνε μανουλες...Nομίζω αφορά κανονικά τη νέα σειρά 1 που παρουσιάζεται νωρίτερα λόγω ανταγωνισμού και αλλαγών προδιαγραφών ρύπων (Εuro5).Ακόμα και αν λόγω συνθηκών δεν παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο,νομίζω θα την δούμε το αργότερο στην έκθεση της Γενεύης το 2010 όπως έγινε με την προηγούμενη σειρά (που κλείνει χρονικά τον κύκλο της).
Λογικά οι νέοι κινητήρες θα μπούν σταδιακα σε όλα τα μοντέλα της εταιρίας,και δεν αποκλείονται για αγορές σαν την δική μας ακόμα φθηνότερες εκδόσεις.
-
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Σχετικά με βενζίνες σε Ε90-Ε92 τα φυλλάδια BMW λένε ότι οι κινητήρες εχουν ρυθμιση για 98 οκτάνια αλλά καίνε και 95 ακομα και 91 με μειωμένη απόδοση. Συνεπώς 100 βενζίνη δεν σημαίνει καλύτερη απόδοση. Σε σεμινάρια BMW έχουν κάνει αναφορά ότι μάλλον χειρότερη κατανάλωση έχεις με 100σταρα.
Επίσης αν δεν κάνω λάθος σε E90 E92 δεν υπάρχει η κλασική βέργα για τα λάδια και έχει μόνο ένδειξη στα όργανα? έ ρε γλέντια
Τα φυλλάδια αναφέρουν τις βενζίνες που βρίσκεις εύκολα στην αγορά.100αρα βενζίνη δεν κυκλοφορεί σε πολλές χώρες για λόγους κόστους κατασκευής-διανομής,δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλύτερες.Στην Ελλάδα οι 100αρες βενζίνες Shell,ΒP είναι εισαγωγής και οι υπόλοιπες Ελληνικές από τα Ελληνικά πετρέλαια με αμφίβολες προδιαγραφές λόγω ότι οι εγκαταστάσεις τους δεν είναι τόσο σύνχρονες.
Οι Ε90 έχουν κανονικά κλασική βέργα για τα λάδια,ένδειξη στο ταμπλώ,και αν έχεις και σύστημα πλοήγησης βγαίνει και ηλεκτρονική βέργα στην οθόνη με σχετικά μηνύματα.
μια διορθωση συγγνωμη κιολας ........οι 100 αρες τις shell k τις bp δεν ειναι πια εισαγωγης
-
Δεν μπορώ να ξέρω,ότι διαφημίζουν για να δικαιολογήσουν την τιμή τους τα πρατήρια ή τα περιοδικά.Τώρα αν άλλαξε αυτό,στην τιμή πάντως δεν το βλέπουμε,και αν είναι από Ελληνικά Πετρελαια,χαρηκα πολύ.
-
Γνωρίζουμε τη μέγιστη ροπή που σηκώνει το 7-speed double clutch της νέας Z435 (που υποθέτω είναι το ίδιο με το 7-speed της 335)...?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
και βέβαια η περιγραφή να μην έχει την βλακεία της μέσα.;!!
ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟ ΗΘΟΠΟΙΟ......
Και ομως ισχυει για τον ηθοποιο, για το προσεγμενο ετσι κι ετσι... αληθεια οι ζαντες ειναι 19αρες ή 20αρες;
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
εχει στα οργανα και πιστεψε με δουλευει τελεια....Δώσε αν μπορείς μερικές λεπτομέρειες από τη συνολική λειτουργία. Όπως είπε και φίλος παραπάνω (και έχω διαβάσει και εγώ σε αμερικάνικα φόρουμ) δεν έχει πάρει και πολλά 'μπράβο' από του χρήστες. Έχω διαβάσει ότι αργεί πολύ να σου δώσει ένδειξη και ειδικά στο 'γεμάτο' δεν είναι ιδιαίτερα ακριβές. Είχε κάνει πείραμα κάποιος τρελλοαμερικάνος, το γέμισε όπως του έλεγε ο ηλεκτρονικός δείκτης πήγε άδειασε τα λάδια και ήταν γύρω στα 200 ml παραπάνω. Ψιλοέγκλημα δηλαδή.
Για πες τις δικές σου παρατηρήσεις...
-
Και η Cayman S,τετοιο συστημα εχει για τα λαδια.Μια χαρα δουλευει απο οτι εχω δει εγω.Απλα αργει να μετρησει οταν το αυτοκινητο ειναι ζεστο.
-
Ο χρήστης manoliΣQ5 έγραψε:
Τα φυλλάδια αναφέρουν τις βενζίνες που βρίσκεις εύκολα στην αγορά.100αρα βενζίνη δεν κυκλοφορεί σε πολλές χώρες για λόγους κόστους κατασκευής-διανομής,δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλύτερες.Στην Ελλάδα οι 100αρες βενζίνες Shell,ΒP είναι εισαγωγής και οι υπόλοιπες Ελληνικές από τα Ελληνικά πετρέλαια με αμφίβολες προδιαγραφές λόγω ότι οι εγκαταστάσεις τους δεν είναι τόσο σύνχρονες.
μια διορθωση συγγνωμη κιολας ........οι 100 αρες τις shell k τις bp δεν ειναι πια εισαγωγης
αυτο πώς το ξερεις?
εχω καποιους μηνες να μιλησω με βενζινα αλλα τελευταια φορα που μιλησα μου πε οτι η shell ειναι εισαγωγης (απο Αγγλια).η κουβεντα ξεκινησε οταν τον ρωτησα γιατι γιατι ενω η 95αρα μπορει να διαφερει απο πρατηριο σε πρατηριο η 100αρα εχει παντου ιδια τιμη και μου πε επειδη ειναι εισαγωμενη και μου το ανελυε(δε θυμαμαι)
δε νομιζω οτι ηθελε να μου κανει διαφημιση γιατι ετσι κι αλλιως βαζω 100αρα
BMW FORUM