-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
....Πτώση κερδών κατά 90% ανακοίνωσε η BMW....Αναγκαστηκαν να διαγραψουν 900 εκατ. ευρά στο τελος του περασμενου χρονου απο την αξια των αυτοκινητουν που θα παρουν πισω μολις τελειωσει το ληζινκ τους (φανταζομαι στην Αμερικη ειναι αυτα τα αυτοκινητα) λογο μεγαλης πτωσης στις τιμες των μεταχειρισμενων. Κατα τα αλλα σχετικα καλα τα πηγαν.
-
Καλησπέρα σας,
Άλλη μια εμπειρία καταγράφηκε σήμερα αλλά όχι όπως το περίμενα, η μέρα ξεκίνησε στραβά.....
Λοιπόν, με ειδοποίησε ο φίλος μου καθώς ερχόταν με το 135i πως άναψε λαμπάκι κινητήρα καθώς ερχόταν να με πάρει, αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω στην αντιπροσωπεία για έλεγχο. Καθυστέρησε 1 ώρα και όταν του τηλεφώνησα μου είπε: 'Έχει πρόβλημα, μάλλον έχουμε χαλάσει όλα τα μπέκ, περίπου 1500 ευρώ ζημιά, δεν θα μπορέσω να έρθω με αυτό, θα πάρω άλλο αμάξι.....'
Εμφανίστηκε λοιπόν με ένα ταπεινό Ε90 330d (231 PS - 51Kg ροπή) αυτόματο (σειριακό με paddles), σε μαύρο χρώμα, τι να κάνω ρε γμτ, δεν πειράζει, συμβιβάζομαι.......κάνοντάς το έλεγχο πριν ξεκινήσω βλέπω πως έχει χειμερινά λάστιχα με δείκτη ταχύτητας 'Η', άρα έως 210ΚΜ μόνο.... Το καφετί δερμάτινο σαλόνι είναι υπέροχο, ζηλεύω που δεν το πήρα έτσι (αλλά +2000 ευρώ έκανε)....
Ξεκινάμε 3 άτομα (1 χ 110kg, 1 x 90kg, 1 x 85kg) υπό ελαφράς βροχόπτωσης και ρολάρω στον επαρχιακό έως να βγω Autobahn, έχει Active Steering τιμόνι και 'κόβει' πάρα πολύ με λίγο στρίψιμο, θέλει πολύ προσοχή αυτό για τον μη μυημένο. Βγαίνω στην έξοδο για Autobahn και βλέπω πως κρατάει καλά, στην ευθεία το σανιδώνω και νιώθω το χαρακτηριστικό σκαλοπάτι στο γκάζι που το κάνει να τερματίζει τις στροφές σε κάθε αλλαγή, επιταχύνει πολύ γρήγορα, πάρα πολύ θα έλεγα...
Στο δρόμο δοκιμάζω τα paddles και δεν τα βρίσκω και πολύ χρήσιμα, μάλλον τεμπελιάζω πιο πολύ και βάζοντας τον λεβιέ στην αυτόματη-σπόρ λειτουργία (που τερματίζει τις στροφές σε κάθε ταχύτητα) κάνω αρκετές δοκιμές, φρενάρω δε και δυνατά και καταλαβαίνω πως τα σκ**ολάστιχα-χειμερινά δεν αξίζουν καθόλου (αν και Michellin) για τέτοια τσαλιμάκια, είναι επικίνδυνα.....
Φτάνοντας στον προορισμό μας (40ΚΜ) βλέπω την κατανάλωση (με βάναυση λειτουργία από μένα) να δείχνει 9λ / 100ΚΜ και αναρωτιέμαι εάν έχει χαλάσει και δεν δείχνει καλά....
Η επιστροφή ήταν πιο ωραία διότι είχε σταματήσει να βρέχει και δοκίμασα τα όριά του όσον αφορά επιταχύνσεις και τελική. Επιταχύνει πολύ καλά παιδιά, τρομερή δύναμη (ροπή) από οποιαδήποτε ταχύτητα....όσον αφορά την τελική του ταχύτητα, θα μιλήσουν οι εικόνες στο τέλος του κειμένου μου.
Λίγο πριν επιστρέψω στην βάση μου και το αποχωριστώ, σε ένα roundabout - χωρίς άλλους πίσω μου - έκανα και το τσαλίμι - μπαντιλίκι ελαφρώς, βοηθούμενος από την υγρή άσφαλτο, αλλά με επανέφερε στην πραγματικότητα της ασφαλούς οδήγησης το DSC άμεσα....
Αυτά εν ολίγοις, το παρέδωσα στον φίλο μου λαμβάνοντας την υπόσχεση για δοκιμή των Μ3 & 135i εντός των επομένων μηνών!!
Κλείνω την ανάλυσή μου με φωτογραφίες από την σημερινή εμπειρία μου, διότι ώς γνωστόν τίποτα δεν αξίζει δίχως φωτογραφίες ε?? (Προσοχή, μην πάτε απευθείας στην τελευταία φωτό, δείτε τις άλλες πρώτα!!)
-
Τα λαστιχα τα εβγαλες φωτο μετα το τελικιασμα;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τα λαστιχα τα εβγαλες φωτο μετα το τελικιασμα;Όχι φυσικά, δε με απασχολεί, είναι αμάξι Test Drive αγαπητέ....να διευκρινίσω πως ήταν RunFlat τα χειμερινά....
-
Όχι φυσικά, δε με απασχολεί, είναι αμάξι Test Drive αγαπητέ....να διευκρινίσω πως ήταν RunFlat τα χειμερινά....
Επειδη εγραψες οτι ηταν για μεχρι 210 ανωτατη ταχυτητα και εσυ την ξεπερασες ,ελαφρως!
-
εχεις ενα χαμογελο που τα λεει ολα!
κορυφηηηηηηηηηη
τι αυτοκινητο αυτο ρε γμτ....
να χεις να χωνεις ειναι οι 3αρες..... -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Όχι φυσικά, δε με απασχολεί, είναι αμάξι Test Drive αγαπητέ....να διευκρινίσω πως ήταν RunFlat τα χειμερινά....
Επειδη εγραψες οτι ηταν για μεχρι 210 ανωτατη ταχυτητα και εσυ την ξεπερασες ,ελαφρως!
Εμ, ναι.....παρασύρθηκα από το γκάζι.....
-
πολύ όμορφο αυτοκίνητο...
την 330d τη βρίσκεις και σε καλή τιμή σε μτσμνη σε σχέση με 335d.το σαλόνι είναι το αγαπημένο μου. Ελπίζω κάποια στιγμή να έχω καφέ εσωτερικό...
-
Τις τελευταίες μέρες που οι δρόμοι είναι καθαροί από χιόνι παίρνω το 325 στο βουνό και συνηδειτοποιώ ότι έχω αρχίσει να χαμογελάω πολύ πριν φτάσω στο σημείο να ακούσω το κλικ από το κούμπωμα των δεστρών μου. Ας κάνουμε και ένα long-term review λοιπόν.
Η ευκολία με την οποία αυτό το αυτοκίνητο διακοσαρίζει είναι απίστευτη (με τα δικά μου δεδομένα πάντα), ενώ η ποιότητα ταξιδιού είναι καταπληκτική όσο ο δρόμος είναι καλός. Σε κακό οδόστρωμα όμως -όπως αυτό στο οποίο αναγκαστικά πατάμε τώρα λόγω των έργων στην Μαλακάσα η οδήγηση είναι πολύ ενοχλητική εμπειρία για τα σφραγίσματα μου.
Ο ήχος του κινητήρα είναι μουσική πάνω από τις 3.500- 4.000 στροφές, αλλά για να δώσει πραγματικά πρέπει να κρατιέσαι αρκετά ψηλά. Η τετάρτη είναι 200 (και κάτι ψιλά) χλμ/ώρα λίγο πριν τα κόκκινα και πρέπει να την χρησιμοποιείς αν θέλεις να προσπεράσεις κάποιον που είναι αποφασισμένος να μην σε αφήσει και οδηγεί γρήγορα. Η τελική των 250 επιτυγχάνεται με 5η, ενώ η 6 ξεψυχάει περίπου στα 220. Είναι όμως εξαιρετική για ξεκούραστο και οικονομικό ταξίδι, καθώς τα 180χλμ/ώρα με 6η έρχονται με μόλις 3.800 στροφές και ουσιαστικά το μόνο που ακούς είναι ο θόρυβος κύλισης των τεράστιων ελαστικών.
Το στήσιμο του αυτοκινήτου με το M-pack είναι υπέροχο στα στροφιλίκια (δεδομένου του όγκου του πάντα) και το antispin επεμβαίνει πολύ γλυκά και προοδευτικά.
Εργονομικά το αυτοκίνητο είναι mixed bag. Αυτός που σχεδίασε τα semi-bucket που ρυθμίζονται ηλεκτρικά είναι πολύ μάγκας, ενώ αυτός που ανέλαβε τις θήκες για τα κέρματα στις πόρτες αναμφισβήτητα ηλίθιος. Επίσης, εξακολουθώ να μπλέκομαι με το κουμπί του κεντρικού κλειδώματος που βρίσκεται δίπλα στον διακόπτη του antispin. Ο μοχλοδιακόπτης του cruise control τελικά με βόλεψε πολύ, ενώ αντίθετα απογοητευτική είναι η λειτουργία υποβοήθησης μεγάλης σκάλας. Τα adaptive bixenon δεν παύουν να με εντυπωσιάζουν με την αποτελεσματικότητα τους.
Το τρίλιτρο μοτέρ είναι οικονομικό όταν οδηγείς συντηρητικά, αλλά διψασμένο όταν το πιέζεις και ο ήχος του μοτέρ από την μια και η κλιμάκωση του κιβωτίου από την άλλη σε προκαλούν να το πιέσεις. Εκεί που το Ελληνικό-Παρνασσός-Ελληνικό μου στοιχίζει περίπου €40 σε βενζίνες με το VW, στο BMW πλησιάζουμε τα €65. Σήμερα πάντως έβαλα απλή αμόλυβδη (95 οκτανίων) και δεν είδα μεγάλες διαφορές στις επιδόσεις, ενώ υπολογισμένα μου στοίχισε €11 λιγότερο το γέμισμα.
Τελικά το μεγαλύτερο μειονέκτημα αυτού του αυτοκινήτου είναι ότι όταν μετά μπαίνω στο Bora θέλω να βρω μια καλή μάντρα να το ρίξω.
-
Μάλλον την έχεις αγαπήσει την τριαρούλα σου εεε ?
Ωραίος !
-
Αυτά είναι
Καλά χιλιόμετρα και πάνω απόλα απροβλημάτιστα! -
Καλό το 335i, αλλά λέω να το δώσω ανταλλαγή με το 370Ζ και ας 'χάσω' 10 χιλιάρικα .
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Καλό το 335i, αλλά λέω να το δώσω ανταλλαγή με το 370Ζ και ας 'χάσω' 10 χιλιάρικα .Πρσωπική άποψη, ότι θα το μετανοιώσεις αν το κάνεις.
-
Καλό το 335i, αλλά λέω να το δώσω ανταλλαγή με το 370Ζ και ας 'χάσω' 10 χιλιάρικα .ποσο εχει το 370?
-
Καλό το 335i, αλλά λέω να το δώσω ανταλλαγή με το 370Ζ και ας 'χάσω' 10 χιλιάρικα .Πάλι?
Γιατί?
-
Καλό το 335i, αλλά λέω να το δώσω ανταλλαγή με το 370Ζ και ας 'χάσω' 10 χιλιάρικα .τα λεγα, τα λεγα, τα λεγα...αλλα ελδυκαριος ησουν, δε χαμπαριαζες..
-
Καλό το 335i, αλλά λέω να το δώσω ανταλλαγή με το 370Ζ και ας 'χάσω' 10 χιλιάρικα .Nice
-
Μα καλά, ουδείς να σχολιάσει την τελευταία μου φωτό??
-
Μα καλά, ουδείς να σχολιάσει την τελευταία μου φωτό??τι να σχολιασουμε;
τρια ατομα ησασταν σε κατηφορα....
και στροφες εχεις ακομα κατι ψιλα η μου φαινεται...;
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
Μα καλά, ουδείς να σχολιάσει την τελευταία μου φωτό??
τι να σχολιασουμε;
τρια ατομα ησασταν σε κατηφορα....
και στροφες εχεις ακομα κατι ψιλα η μου φαινεται...;
Ναι, έχει ακόμα +500σαλ.....
BMW FORUM