-
αυτό είναι το τρελό!
αν έχεις μετρητά τώρα, και που είσαι αργότερα παίρνεις ότι θέλεις σε τιμές τρελές....
να είμαστε καλά όμως!
/g -
σωστα...
κακουργε ανθρωπε μου μπιμπισες το μεσημερι.... -
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Αγαπητοί συνφορουμίτες και συνφορουμίτισες.Έχω να γράψω κάμποσο καιρό αλλά σας βλέπω,σας παρακολουθώ.
Λοιπόν στο προκείμενο.Μου παρουσιάστηκε η εξής περίπτωση.BMW 316 με τους 122hp.Φουλ εξοπλισμένη με 7.000 χλμ σε κατάσταση άψογη πραγματικά.Είναι ενός φίλου που την αγόρασε πριν 8 μήνες για την γυναίκα του και τώρα λόγω κάποιων οικονομικών δυσκολιών που πρόεκυψαν την δίνει με 25000.Έχω βρεί αγοραστή για το mondeo μου.Την οδήγησα και την λάτρεψα.Τί πάτημα και τί τιμόνι είναι αυτό; (Και το λέω παρ' ότι οδηγώ ένα αυτοκίνητο κορυφαίο σ' αυτούς τους τομείς).Από ποιότητα δεν το συζητάω. Είναι γεγονός ότι ο κινητήρας δεν είναι ιδανικός για το αυτοκίνητο αλλά δεν μπορώ να πω ότι είδα και την τεράστια διαφορά με το ford ίσως λόγω του 6τάχυτου κιβωτίου.
Τί λέτε ρε παίδες;Η σειρά 3 είναι το καλύτερο ατμοσφαιρικό στα 1600 και εφόσον πρόκειται για αμάξι 8μήνου απο γνωστό σου παρουσιάζει ενδιαφέρον. Σχετικά τώρα με την τιμή του, η 316 παρουσιάζει μειωμένες πωλήσεις γιατί μια μέση εκδοση σε 316 στοιχίζει όσο οι βασικές εκδόσεις των Audi Α4 1.8Τ και ΜΒ C180 Bluefficiency οι οποίες και είναι πολύ καλά εξοπλισμένες και πιο φρέσκες σαν μοντέλα και κατά τη γνώμη μου ανώτερα.Αν το αυτοκίνητο αγοράστηκε το καλοκαίρι, εκείνη την περίοδο έπαιζε μια προσφορά γύρω 3000 από την κεντρική αντιπροσωπεία της BMW λόγω έλευσης του μοντέλου με το face lift και συνεχίστηκε και την περίοδο των εορτών για το νέο μοντέλο και κυμαινόταν στα 3000 με 4οοο Ε και ίσως να έχει και τώρα. Πολύ πιθανόν ο φίλος σου να επωφελήθηκε και της έκπτωσης.
-
μηπως μπορεις να τον ριξεις κανενα χιλιαρικο ακομα...;
πωπω ουτε ο Σκρουτζ να μουν!
-
βρε tibet τι θες και μπαινεις στο φορουμ να αναψεις φωτιες???
επι του θεματος, 25Κ για 316 δεν αξιζουν. Μπορεις να παρεις 2-3χρονων σε αριστη κατασταση με σαφως καλυτερο κινητηρα και λιγοτερα χρηματα.
-
Σαφώς μπορεί να πάρει πιο παλιές BMW με μεγαλύτερους κινητήρες και τα ίδια ή λιγότερα χρήματα (ο θείος μου έδινε την 330xi Station του 2003 με €27.000....τελικά την κράτησε!), δεν τίθεται θέμα. Και 540i 8 ετών βρίσκεις με τόσα. Το θέμα είναι τι θέλει ο άνθρωπος? Ρώτησε για το συγκεκριμένο αυτόκίνητο και η τιμή αυτή είναι καλή/λογική. Τώρα αν μπούμε στην λογική του τι BMW αγοράζει με €25.000, οι επιλογές είναι πολλές.
-
σωστος ο Φανης
-
η τιμή ΔΕΝ είναι καλή και δεν υπάρχει λόγος να σπρώχνεις κάποιον σε ένα λάθος επειδή δεν θα κοστίσει σε εσένα.
λίγη υπευθυνότητα μόνο ωφέλιμη είναι. -
wannabe αναφερεσαι σε μενα;
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
wannabe αναφερεσαι σε μενα;ναι, μπαμ μπαμ πάρτον κάτω! βεντέτα
γενικά αναφέρομαι pik
ο ερωτήσας δεν έχει κάποια άμεση ανάγκη για αυτοκίνητο και για να ζητάει τη γνώμη μας της δίνει μια α βαρύτητα. οπότε μη λέμε ελαφρά τη καρδία,οκ καλή τιμή.
σε συνθήκες μη κρίσης -15% στο 8μηνο (ειδικά δε για ένα όχι τίποτα ιδιαίτερο αυτοκίνητο) είναι φυσιολογικό τουλάχιστον (-20% θα έβαζα εγώ). έτρεχε μαι τρέχει και έκπτωση για το συγκεκριμένο.
τώρα σε συνηθήκες κρίσης.... μάλλον αρκετά παρακάτω.μην αρκεστείς όμως στη γνώμη μου. το καλύτερο για εμένα θα ήταν να πάρει ο athanasios το αυτοκίνητο με το φίλο του και να κάνουν μια γύρα στους μαντράδες πόσο του το παίρνουν. και για να είναι φίλος να βάλει και 1000 ακόμα επειδή το ξέρει κιόλας το αυτοκίνητο.
ας το κάνει να μας πει πόσο του βγήκε τελική.(αν και 316 εγώ ούτε στον εχθρό μου δεν θα πρότεινα)
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Σαφώς μπορεί να πάρει πιο παλιές BMW με μεγαλύτερους κινητήρες και τα ίδια ή λιγότερα χρήματα (ο θείος μου έδινε την 330xi Station του 2003 με €27.000....τελικά την κράτησε!), δεν τίθεται θέμα. Και 540i 8 ετών βρίσκεις με τόσα. Το θέμα είναι τι θέλει ο άνθρωπος? Ρώτησε για το συγκεκριμένο αυτόκίνητο και η τιμή αυτή είναι καλή/λογική. Τώρα αν μπούμε στην λογική του τι BMW αγοράζει με €25.000, οι επιλογές είναι πολλές.μα δε μιλαω για παλια αυτοκινητα, μιλαω για 2-3 ετων.
νομιζω οτι ειναι προτιμωτερα/φθηνοτερα απο το να παρεις μια 316 η οποια οσο καλη και να ειναι, σε 1-2 μηνες θα ψαχνεις για αλλα 30-60αλογα.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
wannabe αναφερεσαι σε μενα;
ναι, μπαμ μπαμ πάρτον κάτω! βεντέτα
γενικά......ας το κάνει να μας πει πόσο του βγήκε τελική.(αν και 316 εγώ ούτε στον εχθρό μου δεν θα πρότεινα)
οχι wannabe απλα δεν καταλαβα για να απαντησω!
κοιτα δεν εχεις αδικο και δεν διαφωνω οτι ειναι μια περιοδος οπου με πολυ μα πολυ ψαξιμο σιγουρα καποιος βρισκει και 320 Ε90 πχ σαν το δικο μου με 25χιλιαρικα
http://www.car.gr/classifieds/cars?ma=298&mo=931&bpr=20000&tpr=27500&bre=2005&tre=2008&bmi=15000&tmi=70000ομως αντικειμενικα για αυτοκινητο 8 μηνων και φανταζομαι ουτε 15 με 20 χιλιαδων χλμ τοτε δεν ειναι κακη η τιμη του.
τωρα ο φιλος Θανασης οπως ολοι μας δεν χαλαμε 25χηνες ετσι για πλακα...
γνωμες παιρνει και ακουει.αναλογα με τις απαιτησεις του και τις αναγκες του θα πραξει.
ομολογω ομως οτι οντως ειναι δυσκολη αποφαση γιατι 320i με 150 αλογα στα 27max χιλιαρικα απ´ο,τι ειδα υπαρχουν πολλα.
για αυτο παρεθεσα και τον συνδεσμο.ΥΓ.μακρια οι βεντετες και οι εμπαθειες απο μενα φιλε μου.
-
συμφωνώ με τον Φάνη...
και δεν ανάβω φωτιές απλά αν κάποιος έχει 25κ σε μετρητά τότε απλά πρέπει να ξέρει ότι τώρα μπορεί να πάρει ότι θέλει κ όχι ότι θα ήταν ευκαιρία πρίν από 1 - 2 χρόνια... οι καιροί έχουν αλλάξει
/g -
Ο χρήστης pik. έγραψε:
ΥΓ.μακρια οι βεντετες και οι εμπαθειες απο μενα φιλε μου.
εννοείται!
για εμένα είναι διαφορετικό το κατώφλι, 'οκ δεν σε έκλεψαν' και διαφορετικό το κατώφλι, 'καλή τιμή κάνε την κίνηση'.
αν το είχε κάνει ήδη ο φίλος μας θα έλεγα και εγώ οκ, τιμή αναμενόμενη. δεν έκανε ΤΗ πώληση ο προηγούμενος
αλλά δεν θα του πρότεινα να το κάνει με αυτή τη τιμή αν, όπως τώρα, έψαχνε για να αγορράσει.
οι καιροί άλλαξαν και άλλαξαν γρήγορα και έντονα. (βγες και σε σπίτια να δεις διαφορά κυρίως στην αντιμετώπιση. εγώ που κοιτούσα και παλιότερα βλέπω οτι έχει αλλάξει δραματικά η στάση των πωλητών. παλιά σου έλεγαν βάλε όσα έχεις πάρε και ένα δάνειο και έλα να με συναντήσεις στη τιμή που σου λέω. τώρα τα πράγματα είναι στυλ, να πέσω όσο μπορώ να φύγει να αυξήσω ρεστότητα.) -
Σας ευχαριστώ όλους για τις γνώμες σας.Για μένα δεν τίθεται θέμα να πάω να αγοράσω μεταχειρισμένο, ούτε από μάντρα, ούτε από αντιπροσωπεία,απ' τη στιγμή που δεν ξέρω τον προηγούμενο ιδιοκτήτη.Είναι θέμα προσωπικού κολλήματος.Μου φάνηκε ενδιαφέρουσα η συγκεκριμένη περίπτωση γιατί ξέρω πλήρως τον τρόπο οδήγησης,φύλαξης και συντήρησης του αυτοκινήτου.Πόσο μάλλον όταν έχει κάνει μόνο 7000χλμ.Του είπα ήδη ότι αν δεν βρει αγοραστή σ' αυτή την τιμή να με ξαναενοχλήσει.
Thanks παίδες -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
η τιμή ΔΕΝ είναι καλή και δεν υπάρχει λόγος να σπρώχνεις κάποιον σε ένα λάθος επειδή δεν θα κοστίσει σε εσένα.
λίγη υπευθυνότητα μόνο ωφέλιμη είναι.Νομίζω ότι τεκμηρίωσα πλήρως την απάντησή μου (με αριθμούς και ποσοστά). Για εμένα ένα 15% μείον φαίνεται ώς καλή/λογική τιμή...αλλά επειδή μπορεί για κάποιον να μην είναι (δεκτό) για αυτό ανέφερα τους ακριβείς αριθμούς. Όλα είναι θέμα ψαξίματος και λίγης τύχης. Ο κολλητός που πήρε την Ζ4 (δείτε τις φωτό πιο πάνω) πούλησε ανταλλαγή την 325i Coupe που είχε €40.000 με 30.000χλμ...τα θεωρώ πολλά, αλλά την έδωσε. Άλλος φίλος προσπαθεί να δώσει μια 316i (ακριβώς γιατί έκανε το λάθος να πληρώσει πολλά σε έξτρα και όχι σε ιπποδύναμη, όπως σωστά λέει ο Σπύρος) που του κόστισε €40.000 πριν 7 μήνες και του την αγοράζουν €25.000 με το ζόρι.
Τα βασικό είναι ότι ο Θανάσης δεν ψάχνει μεταχειρισμένο, απλά κοιτάει το συγκεκριμένο επειδή το ξέρει και ξέρει και τον ιδιοκτήτη. Αλλά μου αρέσει η συζήτηση που έχουμε. Τέλος, δε νομίζω ότι έγραψα κάτι ανεύθυνο, αλλά αν το έκανα προς τον Θανάση τότε ζητάω συγνώμη.
-
Καλησπέρα,
Σήμερα παρέλαβα το νέο μου απόκτημα - δε θέλω αρνητικά σχόλια έτσι?? - αγορασμένο από το υπέροχο ebay.de
Ένα σετ σχάρες οροφής γνήσιες BMW E90 αλουμινίου, με κόστος 104 Ευρώ (μαζί με τα μεταφορικά) όταν στην εδώ αντιπροσωπεία κοστίζουν 35% ακριβότερα!
Φωτό
Επόμενο βήμα η αγορά Roof Box σε compact μέγεθος (έως 150cm μήκος).......οικογενειάρχης γαρ
ΥΓ: Ποιός θα μπορέσει να μάθει πόσο κοστίζουν στην Ελλάδα (αντιπροσωπεία)?
-
ωραια και πρακτικη αγορα
και πολυ καλη τιμη.mmm για το Roof Box δεν βρηκες κατι Γερμανια;
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
ωραια και πρακτικη αγορα
και πολυ καλη τιμη.mmm για το Roof Box δεν βρηκες κατι Γερμανια;
Το ψάχνω ακόμα, βρίσκω τιμές από 90 έως 480 ευρώ....
Πρέπει να βρώ το κατάλληλο που ταιριάζει με τις γνήσιες αυτές σχάρες οροφής, δεν ταιριάζουν όλα τα Box
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Τα βασικό είναι ότι ο Θανάσης δεν ψάχνει μεταχειρισμένο, απλά κοιτάει το συγκεκριμένο επειδή το ξέρει και ξέρει και τον ιδιοκτήτη. Αλλά μου αρέσει η συζήτηση που έχουμε. Τέλος, δε νομίζω ότι έγραψα κάτι ανεύθυνο, αλλά αν το έκανα προς τον Θανάση τότε ζητάω συγνώμη.
Fanis είμαι πολύ κοντά στη λογική σου.Και μπορεί για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο τα 35+ να είναι πολλά,αλλά τα 25 είναι καλά.Και δεν το έχω ξεγράψει γιατί όπως έγραψα, το αυτοκίνητο σε κάνει να ξεχνάς την περιορισμένη του δύναμη αφού σε όλα τ' άλλα είναι αλλού, σε σχέση με ότι έχω ζήσει εως τώρα.
BMW FORUM