-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
PuntoLord μην λες ο,τι θες!!!!θα πας για 17αρες ΣΙΓΟΥΡΑ απλα οχι τωρα....
Νικο εσενα δεν ηταν καινουριες επομενως ε;
Δεν το γνωριζα αυτο.
ατυχια αλλα και παλι αφου φτιαχνεται εισαι οκ.
λιγο τρεξιμο θα εχει αλλα θα εισαι μια χαρα...και κατι αλλο....
σε φορουμ διαβασα οτι υπαρχει αυτοκινητο 3αρα Ε92 που εχει 17αρες και εχει τριξιμο να ακουγεται απο τις πισω θεσεις και συγκεκριμενα πισω απο το κεφαλι του πισω αριστερα επιβατη.
σε απαντηση καταλαβα οτι πολλοι ειχαν αυτο το προβλημα μαζι με αυτους και εγω απο την αρχη που πηρα το αυτοκινητο.
θυμαμαι μεχρι να του αλλαξω ελαστικα κοπανουσε απιστευτα και οταν περνουσα απο οδοστρωμα με συνεχεις ανωμαλιες τοτε το τριξιμο γινοταν για μενα(που ειμαι ψειρας) εφιαλτης...
τριξιμο οπως χαρακτηριστικα αναφερθηκε σαν σουμιες...
με αλλαγη ελαστικων εφτιαξε...ασχετο;
τελικα οσο παει και καταλαβαινω οτι τα ραν φλατ ειναι μαπα επιλογη ακομα...απλα να ρωτησω αν το εχει παρατηρησει κανεις αλλος η μονο εγω και καποιοι αλλοι το πετυχαμε το λαχειο...
Ναι οι ζάντες-λάστιχα ήταν μεταχειρισμένες, αλλά τα λάστιχα ήταν ολοκαίνουρια...αλλά ήταν ευκαιρία και τα 'τσίμπησα'. Θα πληρώσω και άντε 70 ευρώ παραπάνω και τέλος
Πάντως με το που έβαλα τα συμβατικά λάστιχα κάτι μικρο-τσικ που άκουγα εξαφανίστηκαν
Θέλω να πάρω ένα κιτ επιδιόρθωσης ελαστικών...πιο προτείνετε? Το SONAX που πουλάνε στα βενζινάδικα είναι καλό? Πρέπει να προσέξω κάτι? Λογικά όλα ίδια είναι αυτά...
-
καλημερα!
ποσο στοχιζει αυτο της BMW?
θυμαμαι 100Ε το original απο την Αντιπροσωπεια το χτυπησα στο Μιλανο..αυτο που εχουν τα Μειδες Νικο διαφορα εσυ πηγες σε 18αρα κι ολας και ειδες διαφορα σε ανεση και θορυβους...
φαντασου....με τις ζαντουλες καλα εκανες και τις τσιμπησες ετσι...
-
Νίκο, πήγαινε τη ζάντα στον Κώστα να στη στείλει για ίσιωμα (έχω κι'εγώ 2 χτυπημένες αλλά βαριέμαι ... άσε που θα με βαράνε τα παιδιά για το ξεζαντάρισμα του 255 )
Προληπτικά μπορείς να τσεκάρεις την ευθυγράμμιση εκεί (δεν φταίει αυτό) ..... ο Βασίλης ... ο ασπρομάλλης , είναι πολύ καλός και το μηχάνημα μοντέλο 2008 laser
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Προληπτικά μπορείς να τσεκάρεις την ευθυγράμμιση εκεί (δεν φταίει αυτό) ..... ο Βασίλης ... ο ασπρομάλλης , είναι πολύ καλός και το μηχάνημα μοντέλο 2008 laserΓνώμη μου είναι να κάνει ευθυγράμμιση, Βασίλη εσύ που είσαι και μηχανικός, άλλη σύγκλιση/απόκλιση είχε με τις 17αρες άλλη τώρα με τις 18άρες? Έτσι δεν είναι?
-
Kαλησπέρα,
Μόλις επέστρεψα από τεστ μιας BMW E92 325d (3.0L - 197HP) Μ-Pack και ομολογώ πως ο ήχος του 6κύλινδρου κινητήρα diesel είναι σκέτη ηδονή!!!
Ροπή απίστευτη, αλλαγές ταχυτήτων τέλειες (manual) και κράτημα πολύ καλό! Μοναδική παραφωνία ο μικρός χώρος επιβατών πίσω (είμαι 1,92 και δεν χωράω ειδικά το κεφάλι πρέπει να είναι σχεδόν σκυφτό)...ά, και το ότι σπινάρει το άτιμο και με 2α, πολύ χαλαρά κι όλας...
Όσο για επιδόσεις, τα 250ΚΜ έρχονται πολύ πολύ άνετα και ο ήχος ξαναλέω πως είναι σκέτη απόλαυση παρότι είναι diesel
Από αύριο άντε πάλι με το δικό μου 4κύλινδρο.....
ΥΓ: Είμαι αχάριστος ε?
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Προληπτικά μπορείς να τσεκάρεις την ευθυγράμμιση εκεί (δεν φταίει αυτό) ..... ο Βασίλης ... ο ασπρομάλλης , είναι πολύ καλός και το μηχάνημα μοντέλο 2008 laser
Γνώμη μου είναι να κάνει ευθυγράμμιση, Βασίλη εσύ που είσαι και μηχανικός, άλλη σύγκλιση/απόκλιση είχε με τις 17αρες άλλη τώρα με τις 18άρες? Έτσι δεν είναι?
Λογικό...επίσης Βασίλη, μη ξεχνάς ότι τώρα έχω εντελώς διαφορετικό offset έτσι δεν είναι?
Πριν είχα 205 σε 7άρα ζάντα και τώρα έχω 7.5 & 8.
Θα κάνω πρώτα ευθυγράμμιση (γιατί χρειάζεται μάλλον) και μετά θα φτιάξω και τη ζάντα. Αλλά το παιδί που τις πήρα μου είπε ότι οι ζάντες είναι εντάξει, δεν είναι καμία στραβή ...νομίζω ότι αφού έχει τελειώσει το πάρε-δώσε δε νομίζω να έχει λόγο να μου πει ψέμματα.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Kαλησπέρα,Μόλις επέστρεψα από τεστ μιας BMW E92 325d (3.0L - 197HP) Μ-Pack και ομολογώ πως ο ήχος του 6κύλινδρου κινητήρα diesel είναι σκέτη ηδονή!!!
Ροπή απίστευτη, αλλαγές ταχυτήτων τέλειες (manual) και κράτημα πολύ καλό! Μοναδική παραφωνία ο μικρός χώρος επιβατών πίσω (είμαι 1,92 και δεν χωράω ειδικά το κεφάλι πρέπει να είναι σχεδόν σκυφτό)...ά, και το ότι σπινάρει το άτιμο και με 2α, πολύ χαλαρά κι όλας...
Όσο για επιδόσεις, τα 250ΚΜ έρχονται πολύ πολύ άνετα και ο ήχος ξαναλέω πως είναι σκέτη απόλαυση παρότι είναι diesel
είσαι επαγγελματίας test driver ?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Kαλησπέρα,
Μόλις επέστρεψα από τεστ μιας BMW E92 325d (3.0L - 197HP) Μ-Pack και ομολογώ πως ο ήχος του 6κύλινδρου κινητήρα diesel είναι σκέτη ηδονή!!!
είσαι επαγγελματίας test driver ?
Όχι, απλά τρελαμένος με την οδήγηση κι έχω κολλητό φίλο εδώ που είναι προϊστάμενος πωλήσεων σε μεγάλη αντιπροσωπεία BMW......'τον ψήνω' τώρα για το επόμενο, ένα E90 Μ3 για αρχή...
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Γνώμη μου είναι να κάνει ευθυγράμμιση, Βασίλη εσύ που είσαι και μηχανικός, άλλη σύγκλιση/απόκλιση είχε με τις 17αρες άλλη τώρα με τις 18άρες? Έτσι δεν είναι?
Η σύγκλιση αλλάζει (ελάχιστα) από το μέγεθος του τροχού μόνο αν έχουν διαφορά στο ύψος. Βέβαια είνα καλό να την τσεκάρουμε με την ευκαιρία της αλλαγής ελαστικών για να πιάνουμε τις μικροδιαφορές ή και τυχόν αλλαγές από χτυπήματα - λακούβες κλπ.
Νίκο, οι τιμές ευθυγράμμισης της BMW αλλάζουν μεταξύ normal - sport ανάρτησης και είναι με βάρος 2 ατόμων μπροστά, 1 πίσω στο κέντρο, 21 kg στο πορτ-μπαγκαζ και full tank.
Στη πράξη όταν μετρηθεί άδειο βλέπεις λίγο μικρότερες τιμές camber μπρος πίσω.
Αν θέλεις να είσαι τυπικός .... βρες 3 άτομα 68kg έκαστος και βάλε και ένα τενεκέ λάδι 21 kg στο πορτ-μπαγκαζ -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Η σύγκλιση αλλάζει (ελάχιστα) από το μέγεθος του τροχού μόνο αν έχουν διαφορά στο ύψος. Βέβαια είνα καλό να την τσεκάρουμε με την ευκαιρία της αλλαγής ελαστικών για να πιάνουμε τις μικροδιαφορές ή και τυχόν αλλαγές από χτυπήματα - λακούβες κλπ.
Νίκο, οι τιμές ευθυγράμμισης της BMW αλλάζουν μεταξύ normal - sport ανάρτησης και είναι με βάρος 2 ατόμων μπροστά, 1 πίσω στο κέντρο, 21 kg στο πορτ-μπαγκαζ και full tank.
Στη πράξη όταν μετρηθεί άδειο βλέπεις λίγο μικρότερες τιμές camber μπρος πίσω.
Αν θέλεις να είσαι τυπικός .... βρες 3 άτομα 68kg έκαστος και βάλε και ένα τενεκέ λάδι 21 kg στο πορτ-μπαγκαζΆρα πρώτα λες να πάω να ισιώσω τη ζάντα και μετά να κάνω ευθυγράμμιση?
-
Για να στο είπαν τα παιδιά κάτι θα είδαν στη ζάντα. Οπως σου έγραψε και ο Prof , είναι πολύ εύκολο να τη δείς και μόνος σου όταν γυρνάει στο μηχάνημα. Μόλις την ισιώσεις κάνε και ευθυγράμμιση
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Kαλησπέρα,
Ροπή .....
Όχι, απλά τρελαμένος με την οδήγηση κι έχω κολλητό φίλο εδώ που είναι προϊστάμενος πωλήσεων σε μεγάλη αντιπροσωπεία BMW......'τον ψήνω' τώρα για το επόμενο, ένα E90 Μ3 για αρχή...
Μαριε.....
dream car!!!!!!!!!
εισαι ομως μαζοχας ετσι...;
εισαι φοβερος.... -
Ο χρήστης pik. έγραψε:
Kαλησπέρα,
Ροπή .....
Μαριε.....
dream car!!!!!!!!!
εισαι ομως μαζοχας ετσι...;
εισαι φοβερος....δεν το πιστεύω ,,,,,ΕΣΥ και βενζίνη ...
χάλια αυτοκίνητο ... βέβαια δες το και μόνος σου ..... δες πόσο θα γράψει ο υπολ ταξιδίου ....
χάλια σου λέω ... χάλια -
Ο χρήστης pik. έγραψε:
απλα να ρωτησω αν το εχει παρατηρησει κανεις αλλος η μονο εγω και καποιοι αλλοι το πετυχαμε το λαχειο...
Το εχω συναντησει και στο δικο μου! Αλλα στην πισω δεξια μερια! Παραδοξως εχει εξαφανιστει τελευταια..
Γενικα μου εχει κανει απιστευτα θετικη εντυπωση το οτι μετα απο 41Κ χλμ και τετοια σκληρη αναρτηση με ραν φλατ αλλα κυριως απο τους καροδρομους, το εσωτερικο ΔΕΝ τριζει! μπραβο στη μπενβε...Βασικα παιζει να μην ακουω κι εγω πολλα γιατι εχω δυνατα το ηχοσυστημα! ! ! αληθεια παιζει και αυτο..
Μην τα ξαναλεμε οτι φταινε τα ραν φλατ!
Καμια εταιρεια οταν κατασκευαζει αμαξια δεν εχει υποψιν της τους δρομους και τους νομους χωρων οπως η ουγκαντα,η ζαμπια,η σομαλια, η ελλας κλπ κλπ.. εχετε δει κανενα 320,25,30,35 με τη βασικη ζαντα ? ολοι 18αρες τουλαχιστον αλλα και η 19αρα ειναι παντου εξω!
Εδω βλεπεις ολα τα εξτρα μεσα και αρκετοι προτιμουν τη βασικη 17αρα ζαντα για να μην καταστρεψουν το αμαξι τους μεσα πιο γρηγορα!Μην λεμε μαλακιες τωρα, σε δρομους γεματους βιδες,προκες,κοφτερες λακουβες,η καμουφλαρισμενες απο νερο ταφρους, θα μας σωσουν τα συμβατικα λαστιχα επειδη ειναι λιγο πιο μαλακα ? ? ? μαλακιες λεμε τωρα ? Αν η αναρτηση ειναι σφιχτη εως σκληρη, το εσωτερικο θα αποσυναρμολογηθει στο Ελλας! τελος!
-
Παιδιά θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω λίγο επι του θέματος του τριξίματος.
ΔΕΝ δικαιολογώ απο μια Μπεμβε να τρίζει στα 30.000χλμ όσο χάλια να είναι ο δρόμος (δεν μιλάμε για χωματόδρομο).
Το Αβένσις, που δεν είναι και κανα ποιοτικό αυτοκίνητο, με σκληρές αναρτήσεις απο την αρχή, άρχισε τα τριξίματα μετά τα 150,000χλμ και τώρα έχει όντως επιδεινωθεί αρκετά, αλλά αυτό άρχισε μετά απο κάποια ταξίδια σε πραγματικούς καρόδρομους, χειρότερους της Ελλάδας.
Στο θέμα τριξίματος πάντως έχω παρατηρήσει ότι αρκετά Ιαπωνικά (όχι όλα, κάποια είναι κουδουνίστρες) παρ ότι δεν έχουν το φινίρισμα των πλαστικών των γερμανικών, είναι πολύ καλύτερα. (πάρτε το Polo για παράδειγμα)Στο μάζντα, ένα τρίξιμο απ το ταμπλώ ξεκίνησε κάπου στα 80,000, αλλα εντοπιστηκε και διορθώθηκε
-
εγω απλα να πω οτι στο Γκολφακι δεν ειχα ΚΑΝΕΝΑ προβλημα...και στη μπεμπα εξαφανιστηκε μετα την αλλαγη ελαστικων...
τωρα και εγω ειμαι της αποψης οτι δεν επιτρεπεται κατι τετειο αλλα εξαρταται και απο το αυτι...
και το ποσο ψυχακιας ειναι καποιος....εγω με αυτα κατανταω αηδια σκετη! -
Κι εγώ με το θέμα θορύβων και τριξιμάτων είμαι τραγικός. Δυστυχώς ή ευτυχώς έχω πολύ ευαίσθητο αυτί, και απλά δεν μπορώ αν οδηγήσω αυτοκίνητο που τρίζει, τρελαίνομαι
-
welcome to the club!!!
-
Αβενσις με μπενβε συγκρινουμε τωρα ? ? ?
Και εγω ψειρας στα τριξιματα! Αλλα διορθωνεται με το ηχοσυστημα
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Αβενσις με μπενβε συγκρινουμε τωρα ? ? ?Και εγω ψειρας στα τριξιματα! Αλλα διορθωνεται με το ηχοσυστημα
Eλπίζω να μή σε έθιξα
Απλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν έτριζε. Νομίζω το ποστ μου ήταν απολυτα σαφές, αλλά για μένα η ποιότητα,εκτός απ το απτό του πράγματος, που δεν υπάρχει επαφή, ενεχει και τα τριξίματα.
Και για να είμαι ειλικρινής, δε με πειράζει αν το πλαστικό δεν δείχνει τόσο ωραίο, αλλά με πειράζει αφάνταστα αν τρίζει.Την συγκριση με το αβένσις την έκανα, γιατί όπως είπα, ΔΕΝ είναι ποιοτικό αυτοκίνητο, όπως πχ ένα Χόντα, αλλά παρ όλα αυτά δεν έτριζε
BMW FORUM