-
H μίζα είναι το λιγότερο που θα με απασχολούσε.
Αυτό που με προβληματίζει με το σταρτ στοπ είναι η λίπανση, καθώς ο κινητήρας τις μεγαλύτερες φθορές τις έχει κατα την εκκίνηση.
Μάλιστα σε φορτηγά πχ στην Αμερική, ή σε αυτοκίνητα που θέλουν να κάνουν παρα παρα πολλά χλμ, υπάρχει σύστημα που κυκλοφορεί το λάδι πριν βάλει μπροστα ο οδηγός.Η ερώτηση είναι απλή: Προλαβαίνει να στεγνώσει ο κινητήρας ανάμεσα στα διαλλείματα?
και 2ον
Η ίδια διαδικασία της εκκίνησης, μιας και τα φορτία δεν είναι ίδια όταν λειτουργεί, δεν επιφέρει επιπρόσθετες καταπονήσεις?
-
μήπως τα παρασκεφτόμαστε τόσο πολύ?
από ένα σημείο και πέρα, δεν υπάρχει νόημα πιστεύω. αν είναι να συμβεί, θα συμβεί φαντάζομαι... -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
H μίζα είναι το λιγότερο που θα με απασχολούσε.Αυτό που με προβληματίζει με το σταρτ στοπ είναι η λίπανση, καθώς ο κινητήρας τις μεγαλύτερες φθορές τις έχει κατα την εκκίνηση.
Μάλιστα σε φορτηγά πχ στην Αμερική, ή σε αυτοκίνητα που θέλουν να κάνουν παρα παρα πολλά χλμ, υπάρχει σύστημα που κυκλοφορεί το λάδι πριν βάλει μπροστα ο οδηγός.Η ερώτηση είναι απλή: Προλαβαίνει να στεγνώσει ο κινητήρας ανάμεσα στα διαλλείματα?
και 2ον
Η ίδια διαδικασία της εκκίνησης, μιας και τα φορτία δεν είναι ίδια όταν λειτουργεί, δεν επιφέρει επιπρόσθετες καταπονήσεις?
Νομίζω ότι είσαι υπερβολικός.
Πως είναι δυνατόν να στεγνώσει το μοτέρ σε 1-2 λεπτά το πολύ σε σημείο που θα κάνει ζημιά?
Νομίζω ότι είναι μελετημένο καθώς τέτοια συστήματα τα έχουν σκεφτεί και τα έχουν μελετήσει επιστημονικά μυαλά...
Ένα προβληματάκι με τις ζάντες/λάστιχα. Ενώ έχει γίνει ζυγοστάθμιση από τα 150 και πάνω έχω vibrations στο τιμόνι και τις νιώθω από την αριστερή πλευρά.
Μου είπε ότι μια ζάντα είναι λίιιιιγο χτυπημένη (μη μου πείτε που είναι αυτή, δε θυμάμαι) και πρέπει να του το αφήσω να δει αν φταίει αυτό να την ισιώσει.
Φταίει αυτό, ή φταίει το γεγονός ότι μπορεί οι ζάντες να έχουν μπει ανάποδα? Οι δεξιές αριστερά και το αντίστροφο? Να είχαν στρωθεί έτσι δηλαδή και τώρα να χτυπάνε αν έχουν μπει ανάποδα.
Κάπου το είχα διαβάσει αυτό για τα runflat όμως ότι χτυπάνε.
Τι λέτε να φταίει??
Βασίλη εσύ που ξέρεις τα παιδιά...υπάρχει περίπτωση να μην έχει κάνει καλή ζυγοστάθμιση?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
H μίζα είναι το λιγότερο που θα με απασχολούσε.Αυτό που με προβληματίζει με το σταρτ στοπ είναι η λίπανση, καθώς ο κινητήρας τις μεγαλύτερες φθορές τις έχει κατα την εκκίνηση.
και 2ον
Ορθότατη παρατήρηση.
Αλλά εδώ και πολλά χρόνια η πολιτική της αυτοκινητοβιομηχανίας (πλην Πόρσε) είναι να φτιάχνει εντελώς αναλώσιμα αυτοκίνητα, να πετάξεις σχετικά σύντομα το παληό, να πάρεις το επόμενο... -
Τι διαφορα να εχει αν εχουν μπει 'αναποδα' οι ζαντες;Στρωνονται οι ζαντες;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τι διαφορα να εχει αν εχουν μπει 'αναποδα' οι ζαντες;Στρωνονται οι ζαντες;Τα λάστιχα μπαίνουν ανάποδα ουσιαστικά από όπως έχουν στρωθεί.
Το είχα διαβάσει αυτό κάπου, αλλά δε ξέρω κατά πόσο αξίζει.
Είχε ένα παιδί πρόβλημα και είχε κι αυτός vibrations και έψαχναν στη BMW να δούνε τι συμβαίνει...και τους είπαν από τη Γερμανία να αλλάξουν τα λάστιχα (αριστεράδεξιά) και φτιάχθηκε.
Λέω μήπως παίζει το ίδιο...
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Τα λάστιχα μπαίνουν ανάποδα ουσιαστικά από όπως έχουν στρωθεί.
Είχε ένα παιδί πρόβλημα και είχε κι αυτός vibrations και έψαχναν στη BMW να δούνε τι συμβαίνει...και τους είπαν από τη Γερμανία να αλλάξουν τα λάστιχα (αριστεράδεξιά) και φτιάχθηκε.
Τα λαστιχα ενταξει αλλα στις ζαντες δεν παιζει ρολο.Το πολυ πολυ αλλαξε τα αριστερα με τα δεξια μπροστινα ζαντολαστιχα και δοκιμασε (εχεις γρυλο ομως; ) .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τα λάστιχα μπαίνουν ανάποδα ουσιαστικά από όπως έχουν στρωθεί.
Τα λαστιχα ενταξει αλλα στις ζαντες δεν παιζει ρολο.Το πολυ πολυ αλλαξε τα αριστερα με τα δεξια μπροστινα ζαντολαστιχα και δοκιμασε (εχεις γρυλο ομως; ) .
Για τα λάστιχα λέω
Δεν έχω δυστυχώς
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
H μίζα είναι το λιγότερο που θα με απασχολούσε.
Αυτό που με προβληματίζει με το σταρτ στοπ είναι η λίπανση, καθώς ο κινητήρας τις μεγαλύτερες φθορές τις έχει κατα την εκκίνηση.
και 2ον
Ορθότατη παρατήρηση.
Αλλά εδώ και πολλά χρόνια η πολιτική της αυτοκινητοβιομηχανίας (πλην Πόρσε) είναι να φτιάχνει εντελώς αναλώσιμα αυτοκίνητα, να πετάξεις σχετικά σύντομα το παληό, να πάρεις το επόμενο...Τώρα που θα το βάλει και η Πόρσε ένα ακόμα κάστρο θα πέσει. Να στεγνώσει πάντως δεν προλαβαίνει. Εδώ δεν χαλάσανε τα C3 που είναι και γαλλικά θα χαλάσουν τα Γερμανικά
-
την ειδα και μου αρεσε... (την φωτο εννοω...)
ασχετο....Νικο τελικα βρηκες την ακρη με το αριστερο ελαστικο;
-
Όχι...περιμένω να το δει κανένας (Βασίλη, ακούς?) να μου πει την άποψή του.
Μίλησα με το παιδί που τις είχε και είπε ότι φταίει η ζυγοστάθμιση γιατί αυτός πήγαινε πάνω από 200 και ήταν ΟΚ. Μου είπε ότι δε θέλουν ΠΟΛΥ σφίξιμο και ότι θέλουν βαρίδια λιγότερο από 5γρμ.
Πάντως μου είπε ότι δεν έχει σημασία να 'φοράω' τις ζάντες ανάποδα απ'ότι αυτός πριν, αριστερά-δεξιά δηλαδή.
Βασίλη, τι λες?
-
Eδώ Σπύρος (ο Βασίλης έχει πάρει απουσία!) .
Το πιθανότερο είναι αυτό που σου είπαν. Να είναι δηλαδή σταβή μία η περισσότερες ζάντες. Μου έχει συμβεί και φτιάχνεται εύκολα. Για το αν όντως είναι η ζάντα πρέπει να το δεις σε βουλκανιζατέρ. Όταν έβαλες τα λάστιχα (ή ήρθαν με λάστιχα πάνω?) πριν βάλουν τα λάστιχα έπρεπε να κοιτάξουν τις ζάντες για στράβωμα. Ο έλεγχος γίνεται με το 'μάτι'. Δηλαδή βάζεις τη ζάντα (καλύτερα χωρίς το λάστιχο αλλά και με το λάστιχο περασμένο αν είναι μεγάλη στραβωμάρα φαίνεται) στον άξονα όπου κάνουν τη ζυγοστάθμιση και τη γυρνάς. αν έχει στράβαμα φαίνεται αμέσως ακόμη και αν είναι μικρό, με το μάτι. Υπάρχει περίπτωση να έχει στραβώσει μόνο από τη μία περιφέρεια. Μην περιμένεις δηλαδή να δεις να κάνει οχτάρια. Απλά όπως θα γυρνάει θα βλέπεις ένα σημείο να 'Χαλάει' τον κύκλο.
Η επισκευή δεν είναι τίποτα αλλά δεν γίνεται και επιτόπου. Θα πρέπει να την αφήσεις γιατί τις στέλνουν σε πρέσες για να την ισιώσουν. εμένα μου κόστισε 30 ευρώ/ζάντα. Υπάρχει βέβαια μια μικρή πιθανότητα να βρεις ένα ελάχιστο σημάδι εκεί που θα 'πατήσει' η πρέσα αλλά δεν είναι τίποτα σπουδαίο και είναι λογικό αφού πρέπει να πιεστεί πολύ δυνατά. Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει ή να βρεις ρεζέρβα ή να βάλεις καμία παλιά 18άρα αν έχει ο λαστιχάς ή να ξαναβάλεις τις 17αρες για όσες μέρες θα πάρει να φτιαχτεί.
Αν πάντως έκανες ΚΑΙ ευθυγράμμιση τότε σίγουρα είναι αυτό. Στο τρέμουλο το πρώτο που κοιτάμε είναι η ευθυγράμμιση και μετά το στράβωμα. Ήσουν μπροστά στην ευθυγράμμιση αν έγινε?
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Eδώ Σπύρος (ο Βασίλης έχει πάρει απουσία!) .Το πιθανότερο είναι αυτό που σου είπαν. Να είναι δηλαδή σταβή μία η περισσότερες ζάντες. Μου έχει συμβεί και φτιάχνεται εύκολα. Για το αν όντως είναι η ζάντα πρέπει να το δεις σε βουλκανιζατέρ. Όταν έβαλες τα λάστιχα (ή ήρθαν με λάστιχα πάνω?) πριν βάλουν τα λάστιχα έπρεπε να κοιτάξουν τις ζάντες για στράβωμα. Ο έλεγχος γίνεται με το 'μάτι'. Δηλαδή βάζεις τη ζάντα (καλύτερα χωρίς το λάστιχο αλλά και με το λάστιχο περασμένο αν είναι μεγάλη στραβωμάρα φαίνεται) στον άξονα όπου κάνουν τη ζυγοστάθμιση και τη γυρνάς. αν έχει στράβαμα φαίνεται αμέσως ακόμη και αν είναι μικρό, με το μάτι. Υπάρχει περίπτωση να έχει στραβώσει μόνο από τη μία περιφέρεια. Μην περιμένεις δηλαδή να δεις να κάνει οχτάρια. Απλά όπως θα γυρνάει θα βλέπεις ένα σημείο να 'Χαλάει' τον κύκλο.
Οι ζάντες ήρθαν με τα λάστιχα...αλλά αυτός όταν το έβαλε για ζυγοστάθμιση είπε ότι μια από τις ζάντες είναι λίιιιγο χτυπημένη και σήμερα όταν πέρασα να τον ρωτήσω μου είπε ότι είναι μάλλον αυτό.
Εντύπωση μου κάνει όμως ότι ο τύπος που τις πήρα είπε ότι πήγαινε με πολύ υψηλότερες ταχύτητες χωρίς κανένα πρόβλημα...και ότι ίσως θέλουν λιγότερο σφίξιμο οι ζάντες επάνω στο αυτοκίνητο.
Η επισκευή δεν είναι τίποτα αλλά δεν γίνεται και επιτόπου. Θα πρέπει να την αφήσεις γιατί τις στέλνουν σε πρέσες για να την ισιώσουν. εμένα μου κόστισε 30 ευρώ/ζάντα. Υπάρχει βέβαια μια μικρή πιθανότητα να βρεις ένα ελάχιστο σημάδι εκεί που θα 'πατήσει' η πρέσα αλλά δεν είναι τίποτα σπουδαίο και είναι λογικό αφού πρέπει να πιεστεί πολύ δυνατά. Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει ή να βρεις ρεζέρβα ή να βάλεις καμία παλιά 18άρα αν έχει ο λαστιχάς ή να ξαναβάλεις τις 17αρες για όσες μέρες θα πάρει να φτιαχτεί.
Μου είπε 30 ευρώ η ζάντα και ότι θα του το πάω το πρωί, θα δούμε ποια είναι στραβή και μου δώσει μια ζάντα να βάλω στο αυτοκίνητο και να φύγω...και να γυρίσω το απόγευμα να το πάρω.
Αν πάντως έκανες ΚΑΙ ευθυγράμμιση τότε σίγουρα είναι αυτό. Στο τρέμουλο το πρώτο που κοιτάμε είναι η ευθυγράμμιση και μετά το στράβωμα. Ήσουν μπροστά στην ευθυγράμμιση αν έγινε?
Ευθυγράμμιση δεν έκανα...μήπως θα έπρεπε να κάνω? Λες αυτό να φταίει???
Άλλαξα 'βήμα' και από 205 πήγα 225...οπότε λες να θέλει ευθυγράμμιση?
-
Είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι θέλεις ευθυγράμμιση η οποία θα σου λύσει και το πρόβλημα 99%. Θα σου πρότεινα να κάνεις πρώτα ευθυγράμμιση μπες Α.Ο. δες τι γίνεται και μετά κάνεις και τη ζάντα αν δεν λυθεί. αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι ευθυγράμμιση. Εδώ λάστιχα αλλάζεις και τυπικά θέλει ευθυγράμμιση. Προσωπικά λόγω των κατσικόδρομων που έχουμε θεωρώ ότι κάθε 20000+- χρειάζεται ευθυγράμμιση ακόμη και αν δεν τραβάει ένα αυτοκίνητο. Εύκολο και σχετικά φθηνό.
Το δικό μου πήγαινε μεν ευθεία και ο εμπρός δεξιά κοίταζε ανατολή και ο πίσω αριστερά κοίταζε βορρά. 'Εξουδετέρωνε' όμως κατά κάποιο τρόπο το ένα λάθος το άλλο και δεν τραβούσε. Τα εντελώς λάθος νούμερα τα έβλεπα στην οθόνη γιατί ήμουν μπροστά.
Κάνε ευθυγράμμιση, λογικά θα λυθεί και μετά με την ησυχία σου ισιώνεις και τη ζάντα εν ευθέτω χρόνω. 'χρέωσε' τη και με κάποια λακουβώδη χλμ (θε δε θες εννοώ) και πας προς το καλοκαίρι για ίσιωμα. Εγώ ίσιωσα τις 2 και την 3η με το μικρό στράβωμα την άφησα για άλλη φορά.
Edit: καλά ο λαστιχάς δεν σου είπε για ευθυγράμμιση ?? Βαριέται να δουλέψει μου φαίνεται αυτός !
-
Κάτι τέτοια ακούω και θα ξεχάσω την ιδέα της 17άρας ζάντας.....
-
Καλά όταν έρθεις με το καλό Ελλάδα ψάξε και βρες σιδερένιες 16άρες, αγόρασε και ένα μπουλονόκλειδο να μη κουράζεσαι και βάζε τις 17άρες/18άρες μόνο τα ΣΚ !
Όχι ότι δε στραβώνουν οι σιδερένιες αλλά ισιώνουν μέ ένα σφυρί άνετα! Ούτε πρέσες ούτε τίποτα. Η ομορφιά όπως και στις γυναίκες απαιτεί θυσίες !
Όσο και να προσέχεις (όπως εγώ) το στράβωμα θα έρθει αργά ή γρήγορα. Ο λάστιχάς μου είπε ότι σχεδόν καθημερινά στέλνει για ίσιωμα καμιά 10αριά ζάντες!
-
Είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι θέλεις ευθυγράμμιση η οποία θα σου λύσει και το πρόβλημα 99%. Θα σου πρότεινα να κάνεις πρώτα ευθυγράμμιση μπες Α.Ο. δες τι γίνεται και μετά κάνεις και τη ζάντα αν δεν λυθεί. αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι ευθυγράμμιση. Εδώ λάστιχα αλλάζεις και τυπικά θέλει ευθυγράμμιση. Προσωπικά λόγω των κατσικόδρομων που έχουμε θεωρώ ότι κάθε 20000+- χρειάζεται ευθυγράμμιση ακόμη και αν δεν τραβάει ένα αυτοκίνητο. Εύκολο και σχετικά φθηνό.Το δικό μου πήγαινε μεν ευθεία και ο εμπρός δεξιά κοίταζε ανατολή και ο πίσω αριστερά κοίταζε βορρά. 'Εξουδετέρωνε' όμως κατά κάποιο τρόπο το ένα λάθος το άλλο και δεν τραβούσε. Τα εντελώς λάθος νούμερα τα έβλεπα στην οθόνη γιατί ήμουν μπροστά.
Κάνε ευθυγράμμιση, λογικά θα λυθεί και μετά με την ησυχία σου ισιώνεις και τη ζάντα εν ευθέτω χρόνω. 'χρέωσε' τη και με κάποια λακουβώδη χλμ (θε δε θες εννοώ) και πας προς το καλοκαίρι για ίσιωμα. Εγώ ίσιωσα τις 2 και την 3η με το μικρό στράβωμα την άφησα για άλλη φορά.
Edit: καλά ο λαστιχάς δεν σου είπε για ευθυγράμμιση ?? Βαριέται να δουλέψει μου φαίνεται αυτός !
Μάλιστα...άρα λες αυτό φταίει ε? Θέλει ευθυγράμμιση
Ωραία...θα το πάω.
Ξέρει κανένας κανένα καλό συνεργείο με τέλεια ευθυγράμμιση για να μη τρέχω στη BMW?
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Ξέρει κανένας κανένα καλό συνεργείο με τέλεια ευθυγράμμιση για να μη τρέχω στη BMW?Έχω διαβάσει στο forum πολλές φορές θετικά σχόλια για αυτόν. Δεν έχω, όμως, ιδία άποψη.
-
Καλά όταν έρθεις με το καλό Ελλάδα ψάξε και βρες σιδερένιες 16άρες, αγόρασε και ένα μπουλονόκλειδο να μη κουράζεσαι και βάζε τις 17άρες/18άρες μόνο τα ΣΚ !Όχι ότι δε στραβώνουν οι σιδερένιες αλλά ισιώνουν μέ ένα σφυρί άνετα! Ούτε πρέσες ούτε τίποτα. Η ομορφιά όπως και στις γυναίκες απαιτεί θυσίες !
Όσο και να προσέχεις (όπως εγώ) το στράβωμα θα έρθει αργά ή γρήγορα. Ο λάστιχάς μου είπε ότι σχεδόν καθημερινά στέλνει για ίσιωμα καμιά 10αριά ζάντες!
Που πάω να μπλέξω τότε βρε, καλά είμαι με τις 16άρες και μου βγαίνουν και φθηνότερα τα ελαστικά....
-
PuntoLord μην λες ο,τι θες!!!!
θα πας για 17αρες ΣΙΓΟΥΡΑ απλα οχι τωρα....
Νικο εσενα δεν ηταν καινουριες επομενως ε;
Δεν το γνωριζα αυτο.
ατυχια αλλα και παλι αφου φτιαχνεται εισαι οκ.
λιγο τρεξιμο θα εχει αλλα θα εισαι μια χαρα...και κατι αλλο....
σε φορουμ διαβασα οτι υπαρχει αυτοκινητο 3αρα Ε92 που εχει 17αρες και εχει τριξιμο να ακουγεται απο τις πισω θεσεις και συγκεκριμενα πισω απο το κεφαλι του πισω αριστερα επιβατη.
σε απαντηση καταλαβα οτι πολλοι ειχαν αυτο το προβλημα μαζι με αυτους και εγω απο την αρχη που πηρα το αυτοκινητο.
θυμαμαι μεχρι να του αλλαξω ελαστικα κοπανουσε απιστευτα και οταν περνουσα απο οδοστρωμα με συνεχεις ανωμαλιες τοτε το τριξιμο γινοταν για μενα(που ειμαι ψειρας) εφιαλτης...
τριξιμο οπως χαρακτηριστικα αναφερθηκε σαν σουμιες...
με αλλαγη ελαστικων εφτιαξε...ασχετο;
τελικα οσο παει και καταλαβαινω οτι τα ραν φλατ ειναι μαπα επιλογη ακομα...απλα να ρωτησω αν το εχει παρατηρησει κανεις αλλος η μονο εγω και καποιοι αλλοι το πετυχαμε το λαχειο...
BMW FORUM