-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αρχές Αυγούστου, whatever that means.Ακριβώς ίδια περίπτωση με τη δική μου...αλλά ένα χρόνο πριν!
Πέρσι τέτοιο καιρό έφτανε Ελλάδα καθώς εκτελωνίστηκε, αποκερώθηκε, καθαρίστηκε και πήρε τα Ελληνικά manual στις 6 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις της BMW Hellas στον Ασπρόπυργο (εκεί τα πάνε όλα πρώτα).
Δυστυχώς το παρέλαβα σχεδόν μια εβδομάδα μετά τον 15-Αύγουστο γιατί όλο το συνεργείο ήταν σε άδεια και δε μπορούσαν να το κάνουν PDI!!! Καθόταν σχεδόν 2 εβδομάδες 'πινακιδομένο' στο γκαράζ της BMW ακίνητο!
Πίεσέ τους λίγο μόλις έρθει και φτάσει Ασπρόπυργο να γλυτώσεις το 'μανίκι' του 15-Αύγουστου.
-
Τι είναι το PDI;
Edit: Το Googlισα. Pre Delivery Inspection.
-
Τι είναι το PDI;Edit: Το Googlισα. Pre Delivery Inspection.
Όλα τα BMW (δε ξέρω για τα υπόλοιπα) φτάνουν κλειδωμένα. Δηλαδή δε λειτουργεί τίποτα πέρα από το μοτέρ, τιμόνι, φώτα και το αριστερό παράθυρο. Όλα τα άλλα (RCD, idrive, clima κλπ) δε λειτουργούν. Αυτό γίνεται κυρίως για λόγους ασφαλείας (μη το πάρει κανείς και φύγει) αλλά και για να περαστεί το τελευταίο software.
Η BMW λοιπόν περνάει επάνω όλο το software, κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις, κοιτάει το αυτοκίνητο εξονυχιστικά για ζημιές, προβλήματα κλπ, το καθαρίζει και στο παραδίδει. Αυτό θέλει περίπου μια εργάσιμη ημέρα για να γίνει.
-
Και, απ'ό,τι φαντάζομαι, χρεώνεται επιπλέον της τιμής καταλόγου, έτσι?
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Και, απ'ό,τι φαντάζομαι, χρεώνεται επιπλέον της τιμής καταλόγου, έτσι?To PDI? Εμένα μου το χρέωσαν 600 ευρώ...τα ίδια ήταν και για το GTI, Α3 κλπ.
-
Εμενα παντως δε μου χρεωσαν τιποτα
-
Δεν κατάλαβα; Δηλαδή θα μου χρεώσουν €600 επιπλέον στα συμφωνημένα; Χλωμούς τους κόβω.
-
μα αυτες οι χρεωσεις ειναι που σε κανουν να νιωθεις ...premium
-
Δεν κατάλαβα; Δηλαδή θα μου χρεώσουν €600 επιπλέον στα συμφωνημένα; Χλωμούς τους κόβω.Όχι, όχι...είναι μέσα στα συμφωνημένα.
Στη προσφορά τους θα δείτε:
-Κόστος αυτοκινήτου
-Πινακίδες, 500 ευρώ (ή όσο είναι ανάλογα με τη περίπτωση)
-Μεταλλικό χρώμα (if applicable), 800 ευρώ
-Έξοδα φακέλου (if applicable), 200 ευρώ
-Έξοδα προετοιμασίας (PDI) ή PDI σκέτο το γράφουν, 600 ευρώΑυτές οι χρεώσεις είναι παντού και λέγονται 'έξοδα προετοιμασίας'. Ακόμα και στη VW 600 ευρώ είναι τα έξοδα προετοιμασίας και αυτό που κάνουν είναι ότι απλά στο καθαρίζουν κλπ, δεν απασχολούν έναν υπάλληλο από το συνεργείο για μια μέρα με 40-45 ευρώ η εργατώρα.
-
Δεν χρειάζομαι τέτοια για να νιώσω Premium. Είμαι από τους Βούνους εγώ.
-
Δεν χρειάζομαι τέτοια για να νιώσω Premium. Είμαι από τους Βούνους εγώ.τωρα που εμαθες οτι το εχεις πληρωσει ηδη, δε νιωθεις καλυτερα?
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Και, απ'ό,τι φαντάζομαι, χρεώνεται επιπλέον της τιμής καταλόγου, έτσι?
To PDI? Εμένα μου το χρέωσαν 600 ευρώ...τα ίδια ήταν και για το GTI, Α3 κλπ.
το PDI στο GTi ειναι 75€.
-
Για PDI 600 €???
Δεν έχω ακούσει για άλλη μάρκα τόσα πολλά έξοδα προετοιμασίας αυτοκινήτου.
-
E90 M3 facelift.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Στη προσφορά τους θα δείτε:
-Κόστος αυτοκινήτου
-Πινακίδες, 500 ευρώ (ή όσο είναι ανάλογα με τη περίπτωση)
-Μεταλλικό χρώμα (if applicable), 800 ευρώ
-Έξοδα φακέλου (if applicable), 200 ευρώ
-Έξοδα προετοιμασίας (PDI) ή PDI σκέτο το γράφουν, 600 ευρώΑυτές οι χρεώσεις είναι παντού και λέγονται 'έξοδα προετοιμασίας'. Ακόμα και στη VW 600 ευρώ είναι τα έξοδα προετοιμασίας και αυτό που κάνουν είναι ότι απλά στο καθαρίζουν κλπ, δεν απασχολούν έναν υπάλληλο από το συνεργείο για μια μέρα με 40-45 ευρώ η εργατώρα.
1.100 € επιπλέον από την τιμή καταλόγου δηλαδή. Εχω στη διάθεσή μου τουλάχιστον 5 διαφορετικές προσφορές από άλλες μάρκες και πουθενά δεν υπάρχει τέτοια χρέωση για τα έξοδα προετοιμασίας. Το πολύ 150€, και για τα οποία θα έκανα θέμα αν αγόραζα τελικά αυτοκίνητο από εκεί. Δεν είμαι (τόσο) τσιγκούνης αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώνω και κερατιάτικα.
Τώρα, αν η (όποια) ΒMW θεωρεί ότι είναι λογικό να χρεώνει 600€ για κάτι το οποίο σε οποιαδήποτε σύμβαση/συναλλαγή εξυπακούεται (τουτέστιν τη διασφάλιση της καλής λειτουργίας του προϊόντος κατά την παράδοση), και ακόμη περισσότερο έχει πείσει τους πελάτες της ότι είναι όντως λογικό, τότε πολύ απλά είναι μαγκιά της.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το PDI στο GTi ειναι 75€.70€ για μένα, σε έκλεψαν (ή προσπάθησαν).
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
το PDI στο GTi ειναι 75€.
70€ για μένα, σε έκλεψαν (ή προσπάθησαν).
εσυ δεν εισαι premium
-
... προσπαθησε ο κακομοιρης, αλλα δεν του βγηκε..
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
... προσπαθησε ο κακομοιρης, αλλα δεν του βγηκε..δεν τον κακολογω, αλλωστε και παλι καλη επιλογη εκανε
εσυ πληρωσες PDI στο GTI ή το επλυνες μονος σου?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εσυ δεν εισαι premiumΣας φτύνω κατάμουτρα εσάς και την πρεμιουμίτιδά σας.
Ο tm, να πλύνει αμάξι? Σε ποιο παράλληλο σύμπαν?
BMW FORUM