-
Θα πει ότι 30l/100 (και 25, και 20) που σημαίνει χρήση στην πόλη είναι χωρίς αιτία. Πόσο πιο ξεκάθαρα να το πω;
-
Διαφωνώ στο χωρίς αιτία καθώς σε κάποιους αρέσει να οδηγούν τζιπάρες ακόμα και στην πόλη και αφού η τσέπη τους το σηκώνει άνετα δεν είναι αναίτιο γι' αυτούς. Είναι θέμα επιλογής. Ευχαριστιούνται την οδήγηση αφ' υψηλού, την αίσθηση ασφάλειας που προσφέρει το SUV, την επιβλητικότητα που έχει, κτλ Εν προκειμένω το πρόσωπο που ανέφερα εγώ οδηγούσε X5 4.4 και τώρα οδηγεί το νέο X5 4.8 που είναι και εφταθέσιο και όταν θέλει μεταφέρει και τη σύζυγο, τα τρία παιδιά και τη Φιλιππινέζα. Έπρεπε δηλαδή να κυκλοφορεί με το Mini Cooper S Που έχει επίσης επειδή καίει λιγότερο; Αφού δεν τον νοιάζει πόσο καίει και ευχαριστιέται περισσότερο να είναι στο X5.
-
Μα δεν επέβαλα την άποψή μου σε κανέναν. Δική μου δημοσίευση είναι, προσωπική μου άποψη εκφράζω. Εγώ δεν βρίσκω λόγο να είσαι με την 4.8 μέσα στην πόλη, όταν την ίδια δουλειά κάνεις και με άλλο αμάξι. Το ίδιο αναίτιο βρίσκω να κάνεις ταξίδια με ένα γιούγκο (Γρηγόρη μην πεις τπτ) ή εγώ ας πούμε που μπαίνω πίστα με το 307.
-
Προσωπικά μέσα στο κέντρο παίρνω μόνο το μετρό...but that's me.
Ο καθένας είναι διαφορετικός...
-
Αλίμονο αν ήμασταν όλοι ίδιοι. Όλοι αυτοί που με κοροϊδεύουν δεν θα είχαν τι να κάνουν.
-
ναι μόνο που πριν αρχίσουμε να συζητάμε για την ειδική χρήση που κανει κάποιος στο όχημα του, είτε κοστιζει=Κηφισός 30λτ/100χλμ είτε δεν κοστίζει=γκαράζ 20ευρώ/μήνα, δεν θα ήταν λογικό να καλύψουμε τις απαιτήσεις που προκύπτουν απο χρηση για την οποία προορίζεται?
πχ ΑΟ πόσο του βγάζει κατανάλωση περίπου?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ναι μόνο που πριν αρχίσουμε να συζητάμε για την ειδική χρήση που κανει κάποιος στο όχημα του, είτε κοστιζει=Κηφισός 30λτ/100χλμ είτε δεν κοστίζει=γκαράζ 20ευρώ/μήνα, δεν θα ήταν λογικό να καλύψουμε τις απαιτήσεις που προκύπτουν απο χρηση για την οποία προορίζεται?πχ ΑΟ πόσο του βγάζει κατανάλωση περίπου?
Άποψή μου είναι ότι αν έχεις να δώσεις 50Κ+ ευρώ για αυτοκίνητο...δε σε ενδιαφέρει αν θα έχει 10, 20 ή 30λτ/100κμ. Εγώ τουλάχιστον δεν αγοράζω με βάση τη κατανάλωση.
Πάντως το πρόβλημα θα είναι στη κίνηση...όχι στην ΑΟ, εκεί δε καίει και δε καίει κανένα αυτοκίνητο πολύ.
Αν σου αρέσει η Χ5 για αυτό που είναι...πάρτη χωρίς να σκέφτεσαι πόσο θα καίει...αν σε ενδιαφέρει τώρα η κατανάλωση, πάρε την Χ3
-
50κ+ δεν πρόκειται να δώσω. μιλάμε για Ε53 άρα μτχ έτσι...
επίσης σε κίνηση δεν πρόκειται να τη πάω, τουλάχιστον συστηματικά δουλειά-σπίτι όπως το περιγράφει ο aserf. η AO είναι η πρώτη μου επιλογή για διαδρομή όταν δεν πάω κάπου κοντά, και για κέντρο ΠΑΝΤΑ ΜΜΜ. στη τελική αν κάπως αλλάξουν τα δεδομένα ως προς την απαιτούμενη διαδρομή θα παίρνω μηχανή για τον απλό λόγο οτι δεν αντέχω να χάνω τη ζωή μου στη κίνησησε ταξίδια, έως 200χλμ που κάνω συνήθως, το πατάω τέρμα πάντα και πάντα οι καταναλώσεις μου είναι μεγάλες. αυτό που έχω παρατηρήσει είναι οτι με το 1600 γράφω 10+ ενώ με άλλα 2500+ κυβικά παίζω κάπου στο 14. ε για αυτές τις διαφορές δεν παίζεται θέμα κατανάλωσης της Χ5. το θέμα είναι αν γράφει νούμερα 25 και 30 λτ με ταχύτητες >160-170
η Χ3 δεν μου αρέσει και αν είναι να πάω για Χ3 μτχ παίρνω Τiguan καινούριο, ενώ για Χ3 καινούρια προτιμώ 100 φορές το Q5
-
50κ+ δεν πρόκειται να δώσω. μιλάμε για Ε53 άρα μτχ έτσι...
επίσης σε κίνηση δεν πρόκειται να τη πάω, τουλάχιστον συστηματικά δουλειά-σπίτι όπως το περιγράφει ο aserf. η AO είναι η πρώτη μου επιλογή για διαδρομή όταν δεν πάω κάπου κοντά, και για κέντρο ΠΑΝΤΑ ΜΜΜ. στη τελική αν κάπως αλλάξουν τα δεδομένα ως προς την απαιτούμενη διαδρομή θα παίρνω μηχανή για τον απλό λόγο οτι δεν αντέχω να χάνω τη ζωή μου στη κίνησησε ταξίδια, έως 200χλμ που κάνω συνήθως, το πατάω τέρμα πάντα και πάντα οι καταναλώσεις μου είναι μεγάλες. αυτό που έχω παρατηρήσει είναι οτι με το 1600 γράφω 10+ ενώ με άλλα 2500+ κυβικά παίζω κάπου στο 14. ε για αυτές τις διαφορές δεν παίζεται θέμα κατανάλωσης της Χ5. το θέμα είναι αν γράφει νούμερα 25 και 30 λτ με ταχύτητες >160-170
η Χ3 δεν μου αρέσει και αν είναι να πάω για Χ3 μτχ παίρνω Τiguan καινούριο, ενώ για Χ3 καινούρια προτιμώ 100 φορές το Q5
Για πόσα χρήματα μιλάς?
Να σε ρωτήσω κάτι...γιατί χρειάζεσαι SUV αφού θα κάνεις ταξίδια? Γιατί δε παίρνεις μια 3άρα Coupe ή μια Sedan?
Σχετικά με την Χ5 τώρα, η 3λτ (μοντέλο 2003) έχει 93λτ ρεζερβουάρ και θέλει περίπου 120€ με 130€ γέμισμα, το ίδιο και η 4.4λτ. Υπολόγισε ότι και 30λτ/100κμ κατανάλωση να έχει, χοντρικά θέλει γέμισμα κάθε 300κμ. Δηλαδή κάθε 300κμ θα δίνεις 120 με 130 ευρώ.
Ελπίζω να σε βοήθησα.
Ρίξε μια ματιά και στο http://www.spritmonitor.de
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Να σε ρωτήσω κάτι...γιατί χρειάζεσαι SUV αφού θα κάνεις ταξίδια? Γιατί δε παίρνεις μια 3άρα Coupe ή μια Sedan?
Δεν είπα οτι κάνω ή θα κάνω ταξίδια. Λέω ΟΤΑΝ κάνω αυτά είναι κοντινά ~200χλμ κλπ. Η κίνηση που κάνω, ακόμα και τώρα που δεν έχω θέμα κατανάλωσης, είναι κυρίως Αττική Οδός και σπίτι-μέχρι σταθμό ΗΣΑΠ με άνετη ροή συνήθως.
Ρίξε μια ματιά και στο http://www.spritmonitor.de' target='_blank' target='_blank
ήταν το πρώτο που κοίταξα πριν ακόμα ρωτήσω εδώ. αλλά αφενός έχει μόνο 3 Χ5 βενζίνη για δείγμα και αφετέρου δίνει 13,7 μέση και 15 μαξ, κάτι που όπως βλέπεις δεν επιβεβαιώνεται απο εδώ μέσα
-
Δεν είπα οτι κάνω ή θα κάνω ταξίδια. Λέω ΟΤΑΝ κάνω αυτά είναι κοντινά ~200χλμ κλπ. Η κίνηση που κάνω, ακόμα και τώρα που δεν έχω θέμα κατανάλωσης, είναι κυρίως Αττική Οδός και σπίτι-μέχρι σταθμό ΗΛΠΑΠ με άνετη ροή συνήθως.
Ρίξε μια ματιά και στο http://www.spritmonitor.de' target='_blank' target='_blank
ήταν το πρώτο που κοίταξα πριν ακόμα ρωτήσω εδώ. αλλά αφενός έχει μόνο 3 Χ5 βενζίνη για δείγμα και αφετέρου δίνει 13,7 μέση και 15 μαξ, κάτι που όπως βλέπεις δεν επιβεβαιώνεται απο εδώ μέσα
Βασικά το είχα κοιτάξει και εγώ για το RX8 και το GTI που κοιτούσα...και έβγαζε χαμηλά νούμερα. Το θέμα όμως αγαπητέ μου φίλε είναι ότι τα νούμερα αυτά γίνονται σε καλύτερες συνθήκες από τις δικές μας. Πιάσε το worst case scenario με 20-25 μαξ μέση να είσαι μέσα και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Βεβαίως, μιας και μιλάμε για Α.Ο. ή μεγάλα ταξίδια...ένα λογικό νούμερο θα είναι 15-20. Αν πούμε 20λτ/100κμ, αυτό πάει να πει χοντρικά ότι θέλει γέμισμα (120€ με 130 €) κάθε 400-500κμ.
-
κοίτα, όσον αφορά το spritmonitor, και έχοντας λάβει υπόψιν τις κυκλοφοριακές αντιξοότητες της Ελλάδας, όσες φορές το έχω κοιτάξει για άλλα αυτοκίνητα που ξέρω ο ίδιος δεν έχει σφάλματα. Συνήθως +_1 λτ μαξ.
Αλλά για το συγκεκριμένο αμφιβάλλω γιατί έχει δείγμα μόλις 3 αυτοκίνητα (είναι και που είναι υπεράνω οι ιδιοκτήτες όπως λέει και ο onyx! και δεν τα μετράνε αυτά ) -
Στο sprint monitor το πιο ενεργοβόρο Χ5 (μάλιστα είναι και 3.0lt) δίνει 14.94lt/100km.
Μην υπερβάλουμε πάντως.Για να έχεις 30lt/100km, πρέπει να προσπαθήσεις.Αν έλεγες για περίπου 20lt/100km, ΟΚ αλλά 30lt/100km?(Καλά...άμα το λιώνεις, μπορεί και να το δεις, όμως με τέτοιο αμάξι και τόση δύναμη, δεν μπορείς να πας τέρμα συνέχεια.Θα τρακάρεις τον μπροστινό σου )
Aς μην υπερβάλουμε.Το 120-130€ γέμισμα δε με συγκινεί καθόλου.προσωπικά το να χωράει τόσα λίτρα το ρεζερβουαρ μόνο θετικά μπορώ να το δω.Σημασία έχει και κάθε πότε το γεμίζεις.
Με 20lt/100km πάντως με 93lt κάνεις 465km.
Με 25lt/100km και 93lt κάνεις 372km.
Δε λέω ότι είναι πολλά, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι εγώ για να κάψω 93lt με την κατανάλωσή μου (9lt/100km) θα ήθελα 1033km
Αυτός όμως που έχει το Χ5 ξέρει ότι κυκλοφορεί με αεροδυναμική περίπτερο και τουλάχιστον βάρος 2,5 τόνους. Προσωπικά μια χαρά μου ακούγεται η αυτονομία του Χ5. -
Εγώ πάντως με την 120i και 53λτ ρεζερβουάρ βγάζω γύρω στα 400-420κμ (100άρα).
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Στο sprint monitor το πιο ενεργοβόρο Χ5 (μάλιστα είναι και 3.0lt) δίνει 14.94lt/100km.
Μην υπερβάλουμε πάντως.Για να έχεις 30lt/100km, πρέπει να προσπαθήσεις.Αν έλεγες για περίπου 20lt/100km, ΟΚ αλλά 30lt/100km?(Καλά...άμα το λιώνεις, μπορεί και να το δεις, όμως με τέτοιο αμάξι και τόση δύναμη, δεν μπορείς να πας τέρμα συνέχεια.Θα τρακάρεις τον μπροστινό σου )
Aς μην υπερβάλουμε.Το 120-130€ γέμισμα δε με συγκινεί καθόλου.προσωπικά το να χωράει τόσα λίτρα το ρεζερβουαρ μόνο θετικά μπορώ να το δω.Σημασία έχει και κάθε πότε το γεμίζεις.
Με 20lt/100km πάντως με 93lt κάνεις 465km.
Με 25lt/100km και 93lt κάνεις 372km.
Δε λέω ότι είναι πολλά, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι εγώ για να κάψω 93lt με την κατανάλωσή μου (9lt/100km) θα ήθελα 1033km
Αυτός όμως που έχει το Χ5 ξέρει ότι κυκλοφορεί με αεροδυναμική περίπτερο και τουλάχιστον βάρος 2,5 τόνους. Προσωπικά μια χαρά μου ακούγεται η αυτονομία του Χ5.Χ5 4,6is ανετα 20+ μεσα στη πολη σε σβελτο ρυθμο.
-
απο το sales brochure της Ε53
-
Άρα ένα 18άρι μικτό κύκλο να είσαι μέσα.
Συνήθως οι τιμές του κατασκευαστή δύσκολα ισχύουν, έτσι έχω ανακαλύψει τουλάχιστον για τον μικτό κύκλο, γιατί για τον 'ανοιχτό' δρόμο συνήθως έχει μια μικρή απόκλιση.
-
παρατηρείς την ελάχιστη διαφορά 3.0 με 4.4?
προσωπικά, με βάση το φυλλάδιο, ~16 θα υπολόγιζα για τις συνθήκες που συναντώ συνήθως αν και μπορεί να πέφτω έξω λόγω βάρους. Δεν είχα μέχρι τώρα 2τόνους αυτοκίνητο -
παρατηρείς την ελάχιστη διαφορά 3.0 με 4.4?
προσωπικά, με βάση το φυλλάδιο, ~16 θα υπολόγιζα για τις συνθήκες που συναντώ συνήθως αν και μπορεί να πέφτω έξω λόγω βάρους. Δεν είχα μέχρι τώρα 2τόνους αυτοκίνητοΝαι είναι λογικό. Στη πίεση θα καίει παραπάνω...σε όμοιους ρυθμούς παίζει το 4.4 να καίει λιγότερο, όπως καίει λιγότερο το 2λτ μου από το 1.6...και είναι λογικό επειδή τα ίδια κιλά να κινεί πιο άνετα το μεγαλύτερο μοτέρ.
-
Οντως δεν εχω την παραμικρη ιδεα ποσο καιει το beast !! Μονο στο trip computer δινει 16,7 λιτρα απο την αρχη που το εχουμε και εχει κανει 30.000 χλμ, τα πιο πολλα σε εθνικη ! βεβαια ειναι τοσο αγχολυτικο που ο ιδιοκτητης του δεν λεει το παραμικρο για την καταναλωση..
Μαλιστα μου λεει κατι κουλα οτι το SLK στα 3,5 λιτρα πρεπει να εκαιγε πολυ περισσοτερο...
Εγω τα εθαβα μεχρι αηδιας τα μεγαλα αυτοκινητα τυπου Ε-class, κ.λ.π. και ειχα ορκιστει οτι θα μισω για παντα τα τζιποειδη..
Αλλα ημουν μεγαλος τρομπας!! τα αυτοκινητα αυτα ειναι 'αλλου'...Α και κατι αλλο, μονο μπροστινα τακακια 320 ευρω.... !!!
BMW FORUM