-
Η αλήθεια είναι ότι μια καλή Ε36 για τα λεφτά της σαν μεταχειρισμένο είναι εξαιρετική ευκαιρία και ένα πολύ καλό αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Δεν έχω να προσθέσω κάτι σημαντικό πάνω στα όσα, πολύ ενδιαφέροντα είπε ο tsilis, - Νίκο, είχε και Ε30 ο Ν.Δ; Θυμάμαι ότι σίγουρα είχε Ε36 318is, που κάποια στιγμή της έβαλε 6κύλινδρο πάνω-Είχε Άγγελε μια λευκή και κατόπιν αγόρασε την Ε36....έγραψε μάλιστα και μια αναφορά όταν την είχε στρώσει,όπου παραθέτει επιδόσεις και σχόλια ξένου τύπου της εποχής για την Ε30is (όλες θετικότατες!)
Στα υπόλοιπα που αναφέρεις, συμφωνώ απολύτως και επαυξάνω την πρόθεση αγοράς μιας Ε36 is 98-99 από μέρους σου!!
-
Ο χρήστης pad έγραψε:
Angel, καταρχάς το carfolio περιέχει συχνά ανακρίβειες -μην το χρησιμοποιείς ως οδηγό. Το βάρος της 318is e30 είναι 1135Kg, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της BMW, 115kg μεγαλύτερο από των 316/318.
Δεν έχω να προσθέσω κάτι σημαντικό πάνω στα όσα, πολύ ενδιαφέροντα είπε ο tsilis, - Νίκο, είχε και Ε30 ο Ν.Δ; Θυμάμαι ότι σίγουρα είχε Ε36 318is, που κάποια στιγμή της έβαλε 6κύλινδρο πάνω- αλλά, επειδή βρισκόμουν κι εγώ σε παρόμοια κατάσταση πριν λίγο καιρό, θα σου συνιστούσα να σκεφτείς σοβαρότερα την περίπτωση της Ε36, λόγω καλύτερου πλαισίου-πίσω ανάρτησης, μεγαλύτερης διαθεσιμότητας-προσφοράς, και αναμενόμενα καλύτερης κατάστασης λόγω ηλικίας.
Πρόσφατα, σε έρευνα που έκανα και για Ε36 is, απογοητεύτηκα από την προσφορά στην ελληνική αγορά. Είναι αλήθεια όμως, ότι έψαχνα για μοντέλα 98-99, έτη κατά τα οποία η παραγωγή της είχε περιοριστεί στα περίπου 11 χιλιάδες κομμάτια, οπότε είναι αρκετά σπάνιες.
Αν πας πιο πίσω, μέχρι 93-92, θα βρεις ευκολότερα.Συμφωνώ με τον Άγγελο....η Ε30 είναι αρκετά υπερτιμημένη...αλλά είναι έρωτας η άτιμη ..
Πάντως εγώ άν έπρεπε να ξαναπάρω Ε36 θα επέλεγα παλιό μοντέλο Ελληνικής αντιπροσωπείας....
Δεν ξέρω αν θυμάστε την 36 που είχα για τρείς μήνες......ο άνθρωπος που την αγόρασε έχει τρελαθέι από την χαρά του.Την έχει έξι μήνες και έχει τρελαθέι από την χαρά του!
viewtopic.php?f=9&t=27135&p=1036419&hilit=BMW+318is#p1036419' target='_blank' target='_blankΑφού ήταν τέλεια ρε Παντελή,και απολύτως οriginal (πανηγύρι πρέπει να κάνει ο αγοραστής,όπως έκανα και εγώ όταν βρήκα τη δική μου )!
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Στα υπόλοιπα που αναφέρεις, συμφωνώ απολύτως και επαυξάνω την πρόθεση αγοράς μιας Ε36 is 98-99 από μέρους σου!!
Μακάρι να έβρισκα Νίκο μου.
Του Παντελή φαίνεται πραγματικά υπέροχη... Αν την πούλαγες τώρα pad...Πλην απροόπτου, θα κινηθώ τελικά προς όφιν εκ Μιλάνου, 156 1.8ts, που είναι μεγάλος έρως κι αυτή...
-
Οτι πιο αλητικο εχει βγει ποτε
Δεν εχω οδηγησει ποτε M3 E30 ,αλλα εχει απιστευτη εμφανιση.
-
Πάντως πωλείται ένα ε36 318is estoril blau του 98 στα 13.500.
Ακριβό μέν αλλά φαίνεται γαμώ. -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Πλην απροόπτου, θα κινηθώ **τελικά προς όφιν εκ Μιλάνου, 156 1.8ts, που είναι μεγάλος έρως κι αυτή... **:inlove:
Άλλη σπουδαία αυτοκινητάρα αυτή.....(κοινά γουστα έχουμε Άγγελε? )
Ήταν και αυτή στη λίστα των πιθανών επιλογών τότε που έψαχνα μεταχειρισμένο!
Συγκεκριμένα, είχε καταρτισθεί με την εξής σειρά...-Mazda MX5 MkI,είχα βρει γνήσιο (εξ΄Αμερικής) 1.8,το οποίο δεν αγοράσθηκε για ειδικούς λόγους!
-BMW 318is/ti
-Alfa 156 1.8/2.0και από εκεί και πέρα, αν έβρισκα καποιο καλό,έπαιζαν και τα παρακάτω...
-Fiat Barchetta
-Nissan 200 sx
-Peugeot 306 Gti
-Renault Megane Coupe 2.0 -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Πλην απροόπτου, θα κινηθώ **τελικά προς όφιν εκ Μιλάνου, 156 1.8ts, που είναι μεγάλος έρως κι αυτή... **:inlove:
Άλλη σπουδαία αυτοκινητάρα αυτή.....(κοινά γουστα έχουμε Άγγελε? )
Ήταν και αυτή στη λίστα των πιθανών επιλογών τότε που έψαχνα μεταχειρισμένο!
Συγκεκριμένα, είχε καταρτισθεί με την εξής σειρά...-Mazda MX5 MkI,είχα βρει γνήσιο (εξ΄Αμερικής) 1.8,το οποίο δεν αγοράσθηκε για ειδικούς λόγους!
-BMW 318is/ti
-Alfa 156 1.8/2.0και από εκεί και πέρα, αν έβρισκα καποιο καλό,έπαιζαν και τα παρακάτω...
-Fiat Barchetta
-Nissan 200 sx
-Peugeot 306 Gti
-Renault Megane Coupe 2.0Ακριβώς την ίδια λίστα έχω φτιάξει!
Με την εξαίρεση των Barchetta και 200sx.Ωστόσο, το ΜΧ-5 (ΝΑ πάντα) τελικά απορρίφθηκε, διότι χρειάζομαι περισσότερο χώρο και οι 2 πίσω θέσεις είναι πάντα ευπρόσδεκτες, με την BMW ίσως υπάρξει κάποια ανέλπιστη έκπληξη της τελευταίας στιγμής, ενώ το 306GTi είναι τόσο σπάνιο στην αγορά, που δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να το ψάξω -αν έβρισκα όμως...
Εσχάτως, σκέφτηκα και το Megane του cavallino, που είναι και άριστο, αλλά πλην του δίλιτρου της υπόθεσης -που για το 306 θα το παρέκαμπτα, για το Renault όχι και τόσο εύκολα-, δεν με συγκινεί ιδιαίτερα αισθητικά, ειδικά βάζοντάς το δίπλα στην 156...
-
Αυτό το διάστημα οδηγώ ένα Ε90 320si, το συλλεκτικό. Α-πίστευτο αυτοκίνητο. Τα έχει όλα. Και ποιότητα και κρατήματα και άνεση και σβελτάδα και οικονομία. Είναι από εκείνα τα αμάξια που όταν μπεις δεν θέλεις να βγεις.
Ολοκληρωμένο σε όλους τους τομείς και πιστεύω ότι αξίζει τα λεφτά του για κάποιον που ψάχνει Ε90 (σαν μεταχειρισμένο αλλά σε καλή κατάσταση). -
Aυτό μάλιστα... Έρωτας μεγάλος...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aυτό μάλιστα... Έρωτας μεγάλος...Μιλώντας για έρωτες...έχω κι γω έναν τώρα τελευταία:
-6κύλινδο twin-stage turbo μοτέρ
-EDL
-6πιστονες δαγκάνες
.
.
.
.
135i σε μπλε. Κοίταγα τον εξοπλισμό...τα πάντα έχει πάνω εκτός από xenon.Να δω πότε θα κάνω τη κίνηση...ας κλείσω 2-3 χρόνια πρώτα και μετά...αλλά έχω ερωτευτεί παιδιά
-
Άσχετο, το edl δεν μπαίνει στην 120;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Άσχετο, το edl δεν μπαίνει στην 120;Να σου πω την αλήθεια δε το έχω ψάξει. Λογικά ναι γιατί είναι απλά ηλεκτρονικό...δεν είναι μηχανικό. Το κόστος δε γνωρίζω όμως (και αν γίνεται)...αλλά αν κάνει πάνω από 1000 δεν αξίζει γιατί με 1.500 έχω βρει μηχανικό Quaiffe.
-
Χμμμ... Ρωτάω γιατί στον κατάλογο που πήρα, λέει DSC με διευρυμένες λειτουργίες (χωρίς να λέει τπτ για edl βέβαια) μόνο στην 130. Στις 116, 120 έχει το απλό το DSC. H πωλήτρια δεν ήξερε καν τι εστί edl αλλά οκ, κατά τα άλλα ήταν αστέρι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Χμμμ... Ρωτάω γιατί στον κατάλογο που πήρα, λέει DSC με διευρυμένες λειτουργίες (χωρίς να λέει τπτ για edl βέβαια) μόνο στην 130. Στις 116, 120 έχει το απλό το DSC. H πωλήτρια δεν ήξερε καν τι εστί edl αλλά οκ, κατά τα άλλα ήταν αστέρι.Αααα...αυτό λες??? Άλλο είναι αυτό που λες Κωνστναντίνε.
Οι διευρυμένες λειτουργίες του DSC αφορά μόνο τις 130i και περιλαμβάνει:
-Hill holding για εύκολη εκκίνηση στην ανιφόρα
-Brake drying όταν βρέχει με τις δαγκάνες να πλησιάζουν πιο κοντά στα δισκόφρενα για να είναι στεγνές και
-Ετοιμότητα του συστήματος πέδησης σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος. Αυτό ουσιαστικά βλέπει όταν παίρνεις το πόδι απότομα από το γκάζι και προ-φορτώνει το σύστημα πέδησης για καλύτερη ακινητοποίηση.Το EDL υπάρχει όμως στις *30i *35i 3dr, 5dr, Coupe αλλά νομίζω στις 3άρες/5αρες sedan δεν μπαίνει από το εργοστάσιο.
Θα ήθελα να ξέρω αν μπαίνει πάντως στο δικό μου (το EDL).
-
Ναι το ξέρω αυτό, απλά λέω πως στον κατάλογο του εξοπλισμού δεν αναφέρει τίποτα για edl.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ναι το ξέρω αυτό, απλά λέω πως στον κατάλογο του εξοπλισμού δεν αναφέρει τίποτα για edl.Ούτε για την 130i???
Ναι, δίκιο έχεις...το βλέπω τώρα στον εξοπλισμό της 135i.
Ο,τι να'ναι... ...δε ξέρουν τι πουλάνε...
-
Kαι κάτι ακόμα.. Εσύ Νίκο τι βενζίνη βάζεις στο δικό σου; 100αρα;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Kαι κάτι ακόμα.. Εσύ Νίκο τι βενζίνη βάζεις στο δικό σου; 100αρα;Ναι ναι, από τη πρώτη μέρα...αποκλειστικά και μόνο 100άρα.
Τι γίνεται Κωνσταντίνε...ετοιμάζεσαι για μεταγραφή?
-
Επειδή μιλάνε για 98αρα, αλλά στην Ελλάδα η 98αρα μας τέλειωσε.
Κάτι σκέψεις γίνονται...
BMW FORUM