-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Nα ρωτήσω, οι 46αρες Μ3 δλδ τι παθαίνουν;
To βασικό τους προβλημα ήταν τα μέταλλα των μπιελών που παρέδιδαν το πνεύμα...αλλά είχε κάνει ανάκληση η BMW για αυτό και η αλλαγή τους (είτε προληπτικά είτε εάν είχες το προβλημα) γινόταν δωρεάν. Άλλα σημαντικά προβλήματα δεν έχω ακούσει να έχουν.
Αυτό ήξερα και εγώ. Γιατί συνεχίζουν να έχουν πρόβλημα όμως;
Σημείωση, προ ημερών έμαθα και εγώ για μια σπασμένη 46αρα Μ3. Πληροφορίες δεν ξέρω ακόμα, αλλά θα μάθω.
-
Κάτι που έχει να κάνει με την σχεδίαση του κινητήρα είναι το πρόβλημα.
Η BMW άλλαζε μέταλλα στον στρόφαλο και περιόριζε (αν ξέρω καλά) τις στροφές του κόφτη. -
Eμένα δουλεύει ακόμα πάντως. Άμα σπάσει θα σας το πω.
-
.. αφου εσυ δεν το πας!
(χουμορ, χουμορ) -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Ωραία, πουθενά λόγος για 3άρα Facelift
αυτη την απορια την εχω και γω..ποτε θα κυκλοφορησει η facelift 3ara..?οσοι θελουν να παρουν τη Μ3 σενταν που..διαφημιζεται με τη τωρινη της εμφανιση τι κανουν?λογικα περιμενουν...στον ασσο και στην τριαρα τα εχει κανει λιγο κwλΟ η BMW με τiς διαφορετικες-χρονικα-αλλαγες σε εμφανιση και κινητηρες...
Η BMW διατηρεί ένα στάνταρ 7-8 χρόνια κύκλο ζωής για τα αυτοκίνητά της...κάπου στο μέσο έρχεται ένα facelift.
Θα ανανεωθεί και η Μ3 sedan όπως έγινε και στη πρόσφατη ανανέωση της 5άρα...που δέχτηκε και το facelift και η Μ5.
ναι αλλα θα ηταν πολυ καλυτερα αν οι αλλαγες στα μοτερ γινοταν ταυτοχρονα με τις αισθητικες αλλαγες...
-
Εχουν συγκριτικο οι 4Τ την X5 3.0i me RANGE ROVER SPORT TDV8 KAI LEXUS 4OOh.
Ο τριλιτρος απογοητευσε...το βαρος (2183 kg!!!)και η τετρακινηση τον πνιγουν.Εχει και μακριες σχεσεις το κιβωτιο......Ειχε μεση καταναλωση 25 λιτρα!!!! Ενω η 3,0 d 13,9!!!
0-100 se 10 sec!....
Δικaia α αναρωτιουνται στο περιοδικο γιατι δε βαζουν τον κινητηρα της 335i...
Βεβαια το πετρελαιο απλα δεν παιζεται!! -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Βεβαια το πετρελαιο απλα δεν παιζεται!!Στα μεγέθους φορτηγού SUV οι διαφορές στη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κατανάλωση είναι τεράστιες. Μόνο αν πηγαίνεις πχ σταθερά με 90 στην εθνική θα δεις τις εργοστασιακές διαφορές στη κατανάλωση βενζίνη-πετρέλαιο.
-
-
Όντως εκπληκτικό!
Διάβασες Κώστα το άρθρο στο ίδιο περιοδικό για το Ecoball run '08?
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Όντως εκπληκτικό!Διάβασες Κώστα το άρθρο στο ίδιο περιοδικό για το Ecoball run '08?
Νικο με προλαβες!!
Μονο που αυτος ο πινακας ειναι απο τους 4Τ.
Τωρα μολις ηρθε και το Drive στα χερια μου!!
Η 120i ειναι απιστευτη!!Τα ελεγες εσυ αλλα καποιοι δυσπιστουσαν...Οι καταναλωσεις που ελεγες ειναι οχι μονο εφικτες,αλλα μπορουν να κατεβουν πολυ ακομα!!
Το Efficient dynamics Λειτουργει φοβερα τελικα.
Αρκει να πω οτι η 120 ηρθε δευτερη στο διαγωνισμο οικονομιας του Drive,πισω μονο απο το PRIUs.Πιο οικονομικη ακομα και απο το Ηοnda civic IMA!!!!:)
Θα το ανεβασω καποια στιγμη.Βεβαια σημειωνω οτι δεν προκειται για εντελως αντικειμενικες μετρησεις,μιας και οι οδηγοι ηταν διαφορετικοι σε καθε αυτοκινητο,ενω λαμβανεται υποψη και ο χρονος καλυψης της διαδρομης.Δηλαδη αν καποιος αργουσε χρεωνοταν με ποινη κτλ.
Απλα ειναι μια ενδειξη για του τι μπορει να καταφερει το καθε αυτοκινητο. -
Όντως εκπληκτικό!
Διάβασες Κώστα το άρθρο στο ίδιο περιοδικό για το Ecoball run '08?
Νικο με προλαβες!!
Μονο που αυτος ο πινακας ειναι απο τους 4Τ.
Τωρα μολις ηρθε και το Drive στα χερια μου!!
Η 120i ειναι απιστευτη!!Τα ελεγες εσυ αλλα καποιοι δυσπιστουσαν...Οι καταναλωσεις που ελεγες ειναι οχι μονο εφικτες,αλλα μπορουν να κατεβουν πολυ ακομα!!
Το Efficient dynamics Λειτουργει φοβερα τελικα.
Αρκει να πω οτι η 120 ηρθε δευτερη στο διαγωνισμο οικονομιας του Drive,πισω μονο απο το PRIUs.Πιο οικονομικη ακομα και απο το Ηοnda civic IMA!!!!:)
Θα το ανεβασω καποια στιγμη.Ακριβώς! Έπρεπε να βάλω το statement της τράπεζας για να με πιστέψουν!
Τώρα το γράφει και το drive.
Επαναλαμβάνω ότι με την 120i έκαψα 3/4 ρεζερβουάρ (53λτ έχει) σε 700 χιλιόμετρα με ταχύτητες στις ευθείες 170+ και στις στροφές τσίτα σε ταξίδι στα Ζαγόρια.
Το Drive απέδειξε ότι η 120i μπορεί να φέρει τέτοιες καταναλώσεις.
-
Στους 4Τ στο οδοιπορικό (το οποίο βέβαια δεν θεωρείται συγκριτικό τεστ αφού τα δύο αμάξια διαφέρουν μακράν από πλευράς κατηγορίας και τιμής) που πραγματοποιεί, μεταξύ Α5 και 320cc αυτό που κάνει εντύπωση σε μένα δεν είναι το Α5, το οποίο αναμένόμενο ήταν να είναι ελάχιστα γρηγορότερο. Εντύπωση μου κάνει η τεχνολογία του κινητήρα της BMW που καταφέρνει ταυτόχρονα να είναι οικονομικός (με διαφορά κιόλας και από άλλα τεστ περιοδικών) αλλά και αρκούντως αποδοτικός δεδομένου του βάρους του cabrio (1700 κιλά- τι να κάνουμε η μοναδικότητα στην κατηγορία έχει και το κόστος της) και του αυτόματου κιβωτίου του.
Και όλα αυτά χωρίς βοήθεια από καμμιά τουρμπίνα και καμπρέσσορα μαζί!Αλλά και το όλο σύνολο είναι τεχνολογικά προηγμένο και τόσο στιβαρό που κάνει το αμάξι να μεταμορφώνεται, ανάλογα την περίσταση, σε δύο (κουπέ και cabrio). Και πιστέψτε με όταν είναι κλειστό, ελάχιστη διαφορά από κουπέ έχει.
Επίσης όσον αφορά την οδική συμπεριφορά πραγματικά (έχουν δίκιο οι 4Τ) στις μεγάλες ανωμαλίες του οδοστρώματος στα πολλά χιλ. ελαφραίνει λίγο η ουρά του, σε σημείο που ενοχλεί (και εγώ έχω ρυθμιζόμενες με 19άρια), αλλά και πάλι με μικρές τροποποιήσεις στην ανάρτηση, ξεζούμισμα του κινητήρα εκεί που αποδίδει πραγματικά (δηλ. μετά τις 4000 στροφές) και το κεφάλι κάτω (αφού έχεις συνηθήσει αυτή την μικρή παραξενιά της ουράς), μπορείς να ξεχάσεις ότι οδηγείς ανοιχτό αμάξι και να κινηθείς ικανοποιητικότατα. -
Εντυπωση μου εκανε η μεγαλη διαφορα που επισημαινουν στη ρυθμιση των αναρτησεων μεταξυ coupe & CC..Παντα η ανοιχτη ειχε μαλακοτερες αναρτησεις ,αλλα μαλλον τωρα η διαφορα ειναι πιο εντονη και εχοντας απεναντι το Α5...
Δε ξερω,λιγο με προβληματισαν τα σχολια για την οδκη συμπεριφορα της 320.Λενε οτι στον επαρχιακο το αντισπιν δουλευε συνεχεια.Και ολα αυτα με το διλιτρο.Δηλαδη αμα μιλαγαμε για 330 ή ακομα χειροτερα για 335 τι θα γινοταν? -
Στη σπορ έκδοση έχει αναρτήσεις/ελατήρια Μ και χαμηλωμένο σασί.
-
Εντυπωση μου εκανε η μεγαλη διαφορα που επισημαινουν στη ρυθμιση των αναρτησεων μεταξυ coupe & CC..Παντα η ανοιχτη ειχε μαλακοτερες αναρτησεις ,αλλα μαλλον τωρα η διαφορα ειναι πιο εντονη και εχοντας απεναντι το Α5...
Δε ξερω,λιγο με προβληματισαν τα σχολια για την οδκη συμπεριφορα της 320.Λενε οτι στον επαρχιακο το αντισπιν δουλευε συνεχεια.Και ολα αυτα με το διλιτρο.Δηλαδη αμα μιλαγαμε για 330 ή ακομα χειροτερα για 335 τι θα γινοταν?Κοίτα Κώστα επειδή είχα και την κουπέ Ε92 (και μάλιστα με το Μ πακέτο) μπορώ να πω πως αυτό όντως συμβαίνει αλλά όχι σε τόοοσο υπερβολικό βαθμό που λέει το περιοδικό. Και αυτό δεν το διαπιστώνεις σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά όταν ζήσεις λίγο με τα δύο αμάξια.
Αυτή η διαφορά είναι λογική (μην ξεχνάς την διαφορά των περίπου 300 κιλών που έχουν) αν σκεφτείς ότι δεν είναι τόσο ίδια όσο δείχνουν αν εμβαθύνεις λίγο περισσότερο.
Δηλαδή εκτός των μηχανισμών της μεταλλικής οροφής δεν πρέπει να ξεχνάμε λεπτομέρειες στον εξοπλισμό τους που έχουν ως στάνταρ. Για παράδειγμα (αν δεν γίνομαι κουραστικός θα πω μερικές) όταν κλειδώνεις το αυτοκίνητο κλειδώνουν τα πάντα από το κεντρικό υποβραχιόνιο μέχρι το ντουλαπάκι του συνοδηγού (στην κουπέ όχι). Το πορτπαγκάζ έχει μηχανισμό που το κλείνει μόνο του (''το ρουφάει'' όπως η εφτάρα) και ο τρόπος που κλείνουν οι πόρτες είναι όχι χρηματοκιβωτίου αλλά θωρηκτού στην κυριολεξία (καμμία σχέση με την κουπέ). Ακόμα τα συστήματα ασφαλείας (ρολ μπαρ κλπ) είναι διαφορετικά και διαμορφώνουν το ''πάτωμα'' (τα δύο αμάξια άν τα δεις από κάτω έχουν ορατές διαφορές)
Ακόμα αν βάλεις στο διαγνωστικό μηχάνημα το κουπέ και το cabrio μέχρι και διαφορά στον χρονισμό των βαλβίδων θα δεις!Με όλα αυτά θέλω να πω, να μην σου κάνει εντύπωση η διαφορετική συμπεριφορά των δύο. Από πίσω κρύβονται λεπτομέρειες που πραγματικά τα διαφοροποιούν αρκετά (σε σημείο που πιστεύω πως τα μόνα απείραχτα σημεία τους είναι το σασί και το κόκπιτ.
Τέλος σχετικά με το αντισπίν θα πω πως στην 116 των 122 ίππων που μου είχε δώσει η αντιπροσωπεία, σε κάθε ανωμαλεία του δρόμου δούλευε όντως σαν φωτορυθμικό. Στην 116 που έχω (η οποία έχει το Μ πακέτο) δεν έχει ανάψει ποτέ στους ίδιους δρόμους και είναι σαν να οδηγώ άλλο αμάξι από πλευράς οδικής συμπεριφοράς καλύτερο και απολαυστικότερο (βράχος σε αίσθηση) σε στροφιλίκι ακόμα και από την Ε93 με τις ρυθμιζόμενες!!!
Στην Ε93 τέλος δεν έχει ανάψει ποτέ λόγω ανωμαλειών του οδοστρώματος (αλλά δεν την είχα και ποτέ νορμάλ για να είμαι βέβαιος πως συμπεριφερόταν πριν ) -
Νίκο η δικιά σου 120 πόσο έχει μέση κατανάλωση εδώ στην αθήνα ?
πιστεύεις ότι η 116 μπορεί να πέσει ακόμα περισσότερο (βάρος) ?σε λίγες μέρες θα πάω ένα ταξιδάκι για 7-8 μέρες γερμανία - αυστρία και έχω νοικιάσει μια 120 (NAVI). Για να δούμε τι εντυπώσεις θα μου δώσει αυτές τις μέρες (Test Drive)......
Αχ ρε γαμώτο .... θα την κάνω? την υπέρβαση ...... από την 120 στην 320 coupe .. είναι κούκλα !!!!
....πάω να πάρω και το drive !!!!!
-
MICZ
Σωστα αυτα που λες. Συμφωνω.Ειναι και η πρωτη γενια που βγαινει με σκληρη οροφη,οποτε οι διαφορα στο βαρος αυξανεται...
Αυτο με το χρονισμο που λες δεν το ηξερα!Πολυ ενδιαφερον!
Για την φραση μου παρακατω τι λες?Δε ξερω,λιγο με προβληματισαν τα σχολια για την οδκη συμπεριφορα της 320.Λενε οτι στον επαρχιακο το αντισπιν δουλευε συνεχεια.Και ολα αυτα με το διλιτρο.Δηλαδη αμα μιλαγαμε για 330 ή ακομα χειροτερα για 335 τι θα γινοταν?
Εσενα πια ειναι η προσωπικη σου εμπειρια?.Το DSC γινετε 'χριστουγεννιατικο δεντρο' οπως γραφουν στο περιοδικο?Αναρωτιεμαι δηλαδη τι θα γινετε με μια 330...
Σιγουρα με τη προσωπικη σου εμπειρια μπορεις να μας πεις την αποψη σου! -
νομιζω οτι σε οσα τεστ εχουν γινει τουλαχιστον η 335 ανευ ηλεκτρονικων σκουπιζει το πατωμα...και αυτο ακομα και σε ξενους δρομους οσο ειχα διαβασει κατι αγγλους..το βρισκω πολυ λογικο!
φανταζομαι οτι η 330 θα ειναι σαφως πιο ηπια και νομιζω οτι με τη 320 θα ειναι λιγο υπερβολικοι..οπως και να χει σε ελληνικους δρομους το τσαρουχωμα στο γκαζι παντα εγκυμονει κινδυνους ειδικα σε πισωκουνες..
-
Εσενα πια ειναι η προσωπικη σου εμπειρια?.Το DSC γινετε 'χριστουγεννιατικο δεντρο' οπως γραφουν στο περιοδικο?Αναρωτιεμαι δηλαδη τι θα γινετε με μια 330...
Σιγουρα με τη προσωπικη σου εμπειρια μπορεις να μας πεις την αποψη σου!Κώστα διάβασε λίγο παραπάνω. Συμπλήρωσα για το αντισπίν.
Πάντως αν θέλετε την ταπεινή μου γνώμη, αν πάρετε BMW πάρτε την με Μ πακέτο. Αξίζει κάθε ευρώ και δεν μιλάω για look. H οδική συμπεριφορά είναι τέτοια που συνδυάζει τόσο ιδανικά την άνεση με το κράτημα που ούτε οι ρυθμιζόμενες δεν τις φτάνουν (και αν γίνει αυτό θα γίνει ύστερα από πολύ μελέτη και τεστ στο δρόμο).
Σαν να οδηγάτε γενικά άλλο αμάξι και αυτό δεν μπορώ πλήρως να το εξηγήσω, πιστεύω ότι και η ποιότητα είναι καλύτερη και όλα.Τώρα σχετικά με τη συμπεριφορά της σε γλιστερά οδοστρώματα Κώστα δεν έχω γνώμη γιατί δεν έχω κάνει ακόμα καμιά ορεινή διαδρομή (όλο στην Ε.Ο. Αθηνών Κορίνθου βρίσκομαι ), αλλά έχω την εντύπωση πως δεν θα έχει πρόβλημα.
Η κουπέ πάντως (με το Μ πακέτο και τις 19άρες) όταν γύριζα από Μέτσοβο, εκεί στις στροφές πριν την Καλαμπάκα και στο στοφιλίκι από Γιάννενα προς Μέτσοβο ήταν σκέτη ΑΠΟΛΑΥΣΗ! Έβγαινα σχεδόν όπως ερχόμουνα χωρίς κιχ (το αντισπίν δεν άναψε ποτέ και τα φρένα κρατήθηκαν στο ύψος των περιστάσεων). Μου άρεσε πάρα πολύ, το καταευχαριστήθηκα έστω και με 170 μόνο άτια!
Μονεμβασιά δεν έχω πάει, αν πάω όμως θα γράψω εντυπώσεις έτσι για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης. -
BMW FORUM